Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 05.03.2019 по справі 620/37/19

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД
УХВАЛА

про призначення справи за правилами загального позовного провадження

05 березня 2019 року м. Чернігів Справа № 620/37/19

Чернігівський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді Падій В.В., розглянувши у письмовому провадженні питання про призначення справи № 620/37/19 за адміністративним позовом ОСОБА_1 (АДРЕСА_1, реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1) до Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції (вул. Воздвиженська, 2, м. Київ, 04071, код ЄДРПОУ - 40867327) про визнання рішення протиправним та зобов'язання вчинити певні дії до розгляду за правилами загального позовного провадження,

УСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду з адміністративним позовом до Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції про: визнання протиправним рішення Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції щодо відмови у виплаті ОСОБА_1 одноразової грошової допомоги; зобов'язання Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції повторно розглянути заяву ОСОБА_1 та прийняти рішення щодо виплати одноразової грошової допомоги у зв'язку з його захворюванням, що призвело до встановлення другої групи інвалідності, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.2015 № 850 «Про затвердження Порядку та умов призначення і виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності без установлення інвалідності працівника міліції».

Ухвалою судді Чернігівського окружного адміністративного суду Падій В.В. від 09.01.2019 прийнято позовну заяву ОСОБА_1 до розгляду, відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи та встановлено відповідачу для подання відзиву на позов або заяви про визнання позову - 15-денний строк, з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Після отримання відзиву на позов судом встановлено, що відповідачем призначено позивачу одноразову грошову допомогу, про що складено висновок та подано останній до Міністерства юстиції України, яке відмовило у його затвердженні.

Враховуючи наведене та зважаючи на необхідність остаточного визначення предмета спору і характеру спірних правовідносин, позовних вимог і складу учасників процесу, а також визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів, з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, суд вважає за необхідне провести розгляд даної справи за правилами загального позовного провадження.

У відповідності до частини 6 статті 260 Кодексу адміністративного судочинства України якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі.

За таких обставин суд дійшов висновку про наявність правових підстав для призначення справи № 620/37/19 до розгляду за правилами загального позовного провадження.

Керуючись статтями 171, 173, 179, 243, 248, 260 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Провести розгляд справи № 620/37/19 за адміністративним позовом ОСОБА_1 (АДРЕСА_1, реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1) до Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції (вул. Воздвиженська, 2, м. Київ, 04071, код ЄДРПОУ - 40867327) про визнання рішення протиправним та зобов'язання вчинити певні дії за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 21 березня 2019 року на 11:00 год., яке буде проводитись одноособово суддею Падій В.В., у приміщенні Чернігівського окружного адміністративного суду за адресою: вул. Кирпоноса, 16, м. Чернігів, із повним фіксуванням судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо розгляду даної справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://adm.cn.court.gov.ua/sud2570/.

Копію даної ухвали направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили в строк та порядку, передбачені статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства України. Відповідно до пункту 5 частини 1 статті 294 Кодексу адміністративного судочинства України в апеляційному порядку може бути оскаржена ухвала про відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності.

Суддя В.В. Падій

Попередній документ
80230647
Наступний документ
80230649
Інформація про рішення:
№ рішення: 80230648
№ справи: 620/37/19
Дата рішення: 05.03.2019
Дата публікації: 07.03.2019
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Адміністративне
Суд: Чернігівський окружний адміністративний суд
Категорія справи: осіб з інвалідністю