Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Постанова від 26.02.2019 по справі 473/767/19

Справа № 473/767/19

ПОСТАНОВА

іменем України

"26" лютого 2019 р. місто Вознесенськ

Суддя Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області - Дробинський О.Е.,

з участю секретаря - Данилевич Т.О.,

розглянувши справу про адміністративне правопорушення, яка надійшла від Вознесенського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Миколаївській області про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженку ІНФОРМАЦІЯ_2, громадянку України, працює в ТДВ "Вознесенський хлібозавод", має на утриманні трьох неповнолітніх дітей, мешкає за адресою: Миколаївська область, Вознесенський район, село Дорошівка, вулиця Миру, будинок №67,

- за ч.1 ст.184 КУпАП,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1. допустила невиконання своїх батьківських обов'язків щодо виховання сина ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_3, а саме зловживає спиртними напоями, в будинку протікає дах та відключено електропостачання.

Своїми діями ОСОБА_1вчинила адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.184КУпАП, тобто ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов'язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей

В судовому засіданні ОСОБА_1 вину у вчиненні вказаного правопорушення визнала та пояснила, що сама виховує неповнолітнього сина ОСОБА_2 На даний час вона спиртні напої не вживає, працевлаштувалась ТДВ "Вознесенський хлібозавод". Електропостачання в їхньому будинку відновлено, дах полагоджено.

Пояснення ОСОБА_1в судовому засіданні, а також дослідженні письмові матеріали справи: протокол про адміністративне правопорушення серії ГР 364100 від 18 лютого 2019 року /а.с. 1/, подання Вознесенськогог РЦСССДМ /а.с.2/ копія акту №460/1 обстеження умов проживання /а.с.3/, характеристика на ОСОБА_1 /а.с.4/ психолого-педагогічна характеристика ОСОБА_2 /а.с.5/, свідчать про те, що ОСОБА_1дійсно вчинила правопорушення, передбачене ч.1 ст.184 КУпАП.

При визначенні ОСОБА_1 виду адміністративного стягнення, суд, врахувавши особу правопорушниці, яка виховує сама неповнолітнього сина, а також оцінивши всі обставини провини, суспільну небезпеку вчиненого правопорушення та його наслідки, переконався, що дане правопорушення є малозначним, його вчинення не становить великої суспільної шкідливості та не завдало значних збитків державним, суспільним інтересам або безпосередньо громадянам.

Однак, з метою невідворотності реагування на кожне правопорушення, зокрема й малозначне, суд вважає за необхідне застосувати до ОСОБА_1 такий метод виховного впливу, що не пов'язаний з адміністративним стягненням, як усне зауваження, роз'яснивши їй протиправний характер її поведінки та можливі шкідливі наслідки для неї та суспільства.

На підставі ст.22 КУпАП, керуючись ст.ст.283-285 КУпАП

ПОСТАНОВИВ:

Справу №473/767/19 відносно ОСОБА_1 за ч.1 ст.184 КУпАП, - закрити, звільнивши її від адміністративної відповідальності, обмежившись усним зауваженням.

Постанова судді у справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржена особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її законним представником, захисником, потерпілим, його представником протягом десяти днів з дня винесення постанови.

Суддя О. Е. Дробинський

Попередній документ
80104405
Наступний документ
80104407
Інформація про рішення:
№ рішення: 80104406
№ справи: 473/767/19
Дата рішення: 26.02.2019
Дата публікації: 28.02.2019
Форма документу: Постанова
Форма судочинства: Адмінправопорушення
Суд: Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області
Категорія справи: Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей