Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 07.02.2019 по справі 910/1036/19

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

0,2

УХВАЛА
ПРО ПОВЕРНЕННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯВИ

07.02.2019Справа № 910/1036/19

Суддя Господарського суду міста Києва Трофименко Т.Ю., розглянувши позовну заяву

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Маяк-Південь"

до: 1. Міністерства оборони України (Відділу підготовки та проведення закупівель за напрямком тилового та медичного забезпечення управління проведення закупівель Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів МОУ);

2. Товариства з обмеженою відповідальністю "Латоріца-Темп"

про порушення законодавства при проведенні процедури закупівлі

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Маяк-Південь" звернулось до Господарського суду міста Києва з позовом до Міністерства оборони України (Відділу підготовки та проведення закупівель за напрямком тилового та медичного забезпечення управління проведення закупівель Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів МОУ) та Товариства з обмеженою відповідальністю "Латоріца-Темп" про визнання недійсними результатів електронних торгів № UA-2018-11-14-002498-a, проведених Міністерством оборони України (Відділом підготовки та проведення закупівель за напрямком тилового та медичного забезпечення управління проведення закупівель Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів МОУ), оформлених Протоколом засідання тендерного комітету 75/631/22 від 17.01.2019 про визначення переможцем процедур закупівель ТОВ "ЛАТОРІЦА-ТЕМП".

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 04.02.2019 позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Маяк-Південь" залишено без руху, надано позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви.

06.02.2019 через загальний відділ діловодства суду (канцелярію) від Товариства з обмеженою відповідальністю "Маяк-Південь" надійшла заява про відкликання позовної заяви.

Згідно зі ст. 42 Господарського процесуального кодексу України учасники справи мають право подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб.

Відповідно до ч. 1 ст. 58 Господарського процесуального кодексу України представником у суді може бути адвокат або законний представник.

Згідно з ч. 4 ст. 60 Господарського процесуального кодексу України повноваження адвоката як представника підтверджуються довіреністю або ордером, виданим відповідно до Закону України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність".

Як вбачається з матеріалів справи, заява Товариства з обмеженою відповідальністю "Маяк-Південь" про відкликання позовної заяви підписана адвокатом Ванжа Олександром Анатолійовичем на підставі довіреності від 15.01.2019.

Враховуючи вищевикладене, Суд не вбачає підстав для відмови у задоволенні заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Маяк-Південь" про відкликання позовної заяви.

Відповідно до п. 3 ч. 5 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи також у разі, якщо до постановлення ухвали про відкриття провадження у справі від позивача надійшла заява про врегулювання спору або заява про відкликання позовної заяви.

Враховуючи вищевикладене, Суд доходить висновку, що позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю "Маяк-Південь" до Міністерства оборони України (Відділу підготовки та проведення закупівель за напрямком тилового та медичного забезпечення управління проведення закупівель Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів МОУ) та Товариства з обмеженою відповідальністю "Латоріца-Темп" про визнання недійсними результатів електронних торгів № UA-2018-11-14-002498-a, проведених Міністерством оборони України (Відділом підготовки та проведення закупівель за напрямком тилового та медичного забезпечення управління проведення закупівель Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів МОУ), оформлених Протоколом засідання тендерного комітету 75/631/22 від 17.01.2019 про визначення переможцем процедур закупівель ТОВ "ЛАТОРІЦА-ТЕМП", підлягає поверненню без розгляду.

При цьому, Суд звертає увагу заявника на те, що повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку.

Враховуючи вищевикладене та керуючись статтями 174, 233-235 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Товариство з обмеженою відповідальністю "Маяк-Південь" до Міністерства оборони України (Відділу підготовки та проведення закупівель за напрямком тилового та медичного забезпечення управління проведення закупівель Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів МОУ) та Товариства з обмеженою відповідальністю "Латоріца-Темп" про визнання недійсними результатів електронних торгів № UA-2018-11-14-002498-a, проведених Міністерством оборони України (Відділом підготовки та проведення закупівель за напрямком тилового та медичного забезпечення управління проведення закупівель Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів МОУ), оформлених Протоколом засідання тендерного комітету 75/631/22 від 17.01.2019 про визначення переможцем процедур закупівель ТОВ "ЛАТОРІЦА-ТЕМП" та додані до неї документи повернути заявникові.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена в апеляційному порядку до Північного апеляційного господарського суду через Господарський суд міста Києва шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня складення повного тексту ухвали.

Суддя Т.Ю. Трофименко

Попередній документ
79674075
Наступний документ
79674077
Інформація про рішення:
№ рішення: 79674076
№ справи: 910/1036/19
Дата рішення: 07.02.2019
Дата публікації: 08.02.2019
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Господарське
Суд: Господарський суд міста Києва