Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 22.12.2017 по справі 910/21441/17

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про розгляд справи у порядку загального позовного провадження

22.12.2017Справа № 910/21441/17

За позовом Фізичної особи-підприємця Рудика Віктора Олеговича

доТериторіального центру соціального обслуговування Дніпровського району м. Києва Товариства з обмеженою відповідальністю "Ваш Автограф"

проскасування протоколу та визнання договору недійсним

Суддя Отрош І.М.

Представники сторін:

позивач:Рудик В.О.

від позивача:Мукоїд Ю.П. - представник за довіреністю б/н від 08.11.2017;

від відповідача 1:Сергєєва О.Ю. - представник за довіреністю № 52-1032 від 19.12.2017;

від відповідача 2:Лубін І.М. - представник за довіреністю б/н від 11.08.2017.

ВСТАНОВИВ:

Фізична особа-підприємець Рудик Віктор Олегович звернулась до Господарського суду міста Києва із позовними з вимогами до Територіального центру соціального обслуговування Дніпровського району м. Києва про скасування протоколу та визнання договору недійсним.

Обгрунтовуючи позовні вимоги, позивач вказав на те, що 06.10.2017 Ториторіальним центром соціального обслуговування Дніпровського району м. Києва було проведено аукціон на предмет придбання канцелярських товарів, переможцем якого було визнано Товариство з обмеженою відповідальністю "Ваш Автограф", які на думку позивача було проведено із порушенням п.п. 6.2, 9.1, 9.2, 9.3 Порядку здійснення допорогових закупівель. Зокрема, відповідачем було прийнято пропозицію Товариства з обмеженою відповідальністю "Ваш Автограф", хоча вона не відповідала вимогам, встановленим відповідачем в оголошенні замовника для проведення закупівлі. Враховуючи викладене, позивач просить суд скасувати протокол рішення Замовника про визначення переможця № 99 від 10.10.2017 та визнати недійсним Договір № 90 поставки товарів від 20.10.2017, укладений між Територіальним центром соціального обслуговування Дніпровського району м. Києва та Товариством з обмеженою відповідальністю "Ваш Автограф". Крім того, з огляду на те, що позивачем за участь в електронних закупівлях були сплачені грошові кошти у сумі 119 грн. 00 коп., що на думку позивача є збитками, позивач просить суд стягнути з відповідача вказану суму збитків.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 04.12.2017 порушено провадження у справі № 910/21441/17 та справу призначено до розгляду на 22.12.2017. До участі у справі залучено іншого відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю "Ваш Автограф".

07.12.2017 до відділу діловодства Господарського суду міста Києва від позивача надійшли документи на виконання вимог ухвали суду.

20.12.2017 до відділу діловодства Господарського суду міста Києва від відповідача 1 надійшов відзив.

21.12.2017 до відділу діловодства Господарського суду міста Києва від позивача надійшло клопотання про витребування доказів, повідомлення у справі.

У судове засідання 22.12.2017 з'явились позивач, представники позивача, відповідача 1 та відповідача 2, надали усні пояснення щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження.

15.12.2017 набула чинності нова редакція Господарського процесуального кодексу України, у відповідності до пункт 9 частини 1 Перехідних положень якого справи у судах першої та апеляційної інстанцій, провадження у яких порушено до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Відповідно до пункту 2 частини 3 статті 12 Господарського процесуального кодексу України визначено, що загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Відповідно до ч. 3 ст. 247 Господарського процесуального кодексу України при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Зважаючи на обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі, кількість учасників справи суд приходить до висновку про здійснення розгляду даної справи у порядку загального позовного провадження.

Згідно приписів статті 181 Господарського процесуального кодексу України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Дата і час підготовчого засідання призначаються суддею з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 12, 234, 247, 250, 251, 252 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва, -

УХВАЛИВ:

1. Здійснювати розгляд справи №910/21441/17 у порядку загального позовного провадження.

2. Підготовче судове засідання у справі №910/21441/17 призначити на 19.01.2018 об 11:10 год. Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Б. Хмельницького 44-Б, зал судових засідань №8.

3. Повідомити сторін, що явка їх представників в судове засідання є необов'язковою.

4. Запропонувати відповідачам подати відзив на позовну заяву протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали. У випадку подання відповідачами відзиву - подати суду докази надіслання (надання) його та доданих до нього доказів позивачу.

Звернути увагу відповідача, що разом із відзивом на позовну заяву відповідач має право подати суду всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи (відповідно до ст. 178 Господарського процесуального кодексу України).

5. Запропонувати позивачу подати до суду відповідь на відзив (докази у справі та/або клопотання про витребування доказів), а відповідачам - заперечення. У випадку подання відповіді на відзив / заперечень - подати суду докази надіслання (надання) їх та доданих до них доказів іншим учасникам справи.

Звернути увагу учасників справи на порядок подання відповіді на відзив та заперечень, встановлені ст.ст. 166, 167 Господарського процесуального кодексу України.

6. Повідомити учасників справи, що інформація по справі, що розглядається, доступна на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://court.gov.ua/fair/.

7. Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Звернути увагу учасників справи на процесуальні права та обов'язки, передбачені ст. 46 Господарського процесуального кодексу України, зокрема в частині строків подання до суду заяв про збільшення/зменшення позовних вимог, зміни предмету або підстави позову та доказів направлення копій таких заяв та доданих до них документів іншим учасникам справи, а також щодо наслідків неподання таких доказів суду (ч.ч. 2, 3, 5 ст. 46 Господарського процесуального кодексу України).

Звернути увагу учасників справи на порядок подання доказів, встановлений у ст. 80 Господарського процесуального кодексу України, та наслідки неподання їх та доказів їх направлення іншим учасникам справи. У випадку неможливості учасником справи самостійно надати докази - він вправі подати клопотання про витребування доказів судом у строки, встановлені у ч.ч. 2, 3 ст. 80 Господарського процесуального кодексу України (відповідно до ч. 1 ст. 81 Господарського процесуального кодексу України).

При визначенні строків отримання учасниками справи процесуальних документів від суду та документів між учасниками справи, та з метою неприпустимості зловживанням процесуальними правами, судом враховуються Нормативи і нормативні строки пересилання поштових відправлень, затверджені наказом Міністерства інфраструктури України від 28.11.2013 № 958.

Суддя І.М. Отрош

Учасники процесу мають можливість отримувати процесуальні документи в електронному вигляді паралельно з документами у паперовому вигляді.

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно:

1. Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua.

2. Подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі. Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної Заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в Заявці.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://ki.arbitr.gov.ua/sud5011/gromadyanam/csz/

УХВАЛИВ:

Розгляд справи призначити на 19.01.18 о 11:10 год.

Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- Б, зал № 8 .

Попередній документ
71211137
Наступний документ
71211139
Інформація про рішення:
№ рішення: 71211138
№ справи: 910/21441/17
Дата рішення: 22.12.2017
Дата публікації: 27.12.2017
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Господарське
Суд: Господарський суд міста Києва