Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 10.06.2015 по справі 910/11893/15

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

10.06.2015Справа № 910/11893/15

За позовом Публічного акціонерного товариства "Європейський газовий банк" в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ"Європейський газовий бнк" Оберемка Романа Анатолійовича

до Товариства з обмеженою відповідальністю "ЄВРОПЕЙСЬКА ГАЗОВА ГРУПА"

третя особа Товариство з обмеженою відповідальністю "МЕГА АСТЕР"

про звернення стягнення на предмет іпотеки в сумі 6 803 466,02 доларів США, що еквівалентно 143 265 033,00 грн.

Суддя Літвінова М.Є.

Представники сторін:

від позивачa: - Орел С.С. - представ. за довір.

від відповідача: - не з'явились;

від третьої особи: - не з'явились.

Обставини справи:

На розгляд Господарського суду міста Києва передані вимоги Публічного акціонерного товариства "Європейський газовий банк" в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ"Європейський газовий бнк" Оберемка Романа Анатолійовича до Товариства з обмеженою відповідальністю "ЄВРОПЕЙСЬКА ГАЗОВА ГРУПА" за участю третьої особи без самостійних вимог на предмет спору Товариство з обмеженою відповідальністю "МЕГА АСТЕР" про звернення стягнення на предмет іпотеки в сумі 6 803 466,02 доларів США, що еквівалентно 143 265 033,00 грн.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 12.05.2015 порушено провадження у справі №910/11893/15, розгляд справи призначений на 10.06.2015.

У судове засідання 10.06.2015 повноважні представники відповідача та третьої особи не з'явились, про поважні причини неявки суд не повідомили, вимоги ухвали Гоподарського суду міста Києва про порушення провадження у справі №910/11893/15 від 12.05.2015 не виконали,, заяв, клопотань не подали, хоча були належним чином повідомлені про дату та час судового засідання. Представник позивача заявив клопотання про долучення документів до матеріалів справи.

Разом з тим, відповідно ст. 77 ГПК України Господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є: нез'явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу; виникнення технічних проблем, що унеможливлюють участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції, за наявності ухвали суду про таку участь, крім випадків, коли відповідно до цього Кодексу судове засідання може відбутися без участі такої особи. неподання витребуваних доказів; необхідність витребування нових доказів; залучення до участі в справі іншого відповідача, заміна неналежного відповідача; необхідність заміни відведеного судді, судового експерта. Про відкладення розгляду справи виноситься ухвала, в якій вказуються час і місце проведення наступного засідання.

Враховуючи неявку в судове засідання повноважних представників відповідача та третьої особи та невиконання сторнами в повному обсязі вимог ухвали Господарського суду міста Києва про порушення провадження у справі №910/11893/15 від 12.05.2015 в повному обсязі, суд відкладає розгляд справи в порядку статті 77 ГПК України.

На підставі викладеного, керуючись статтями 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд м. Києва, -

УХВАЛИВ:

1.Розгляд справи відкласти на 24.06.15 об 11:30 год., про що повідомити сторін. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Б. Хмельницького, 44-Б в залі № 2 (корпус Б).

2.Зобов'язати позивача надати суду:

- оригінали всіх документів по суті спору, доданих до позовної заяви (для огляду в судовому засіданні);

- оригінали та належним чином засвідчені копії установчих документів та свідоцтва про державну реєстрацію позивача;

- витяг (довідку) з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про включення позивача та відповідача до ЄДР станом на день вирішення спору;

- довідку з обслуговуючого банку про те, що сума боргу не була перерахована відповідачем у добровільному порядку;

- належні докази надання та погашення кредиту та відсотків за користування ним.

3.Зобов'язати повторно відповідача надати суду:

- письмовий відзив на позов з поданням доказів, що підтверджують викладені у ньому обставини, та забезпечити надіслання позивачу копії відзиву із доданими документами у порядку статті 59 Господарського процесуального кодексу України, належні докази направлення надати суду;

- оригінали для огляду в судовому засіданні та засвідчені копії статутних документів та свідоцтва про державну реєстрацію відповідача, витяг (довідку) про внесення відповідача до Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України станом на день вирішення спору.

4.Зобов'язати сторони повідомити суд про наявність чи відсутність у провадженні господарського суду або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує господарський спір, справи зі спору між сторонами цієї справи, про цей же предмет і з тих же підстав, повідомити суд, чи не вирішувався раніше такий же спір між сторонами цієї справи, про цей же предмет і з тих же підстав шляхом надання довідки.

5.Зобов'язати третю особу надати суду письмові пояснення по суті спору з поданням належних доказів на підтвердження зазначеного.

6.Зобов'язати сторони направити для участі у розгляді справи своїх представників, повноваження яких повинні бути оформлені у відповідності з вимогами ст. 28 ГПК України, та надати належним чином засвідчені копії документів, що підтверджують повноваження представників.

7.Попередити сторони, що при ухиленні від виконання вимог суду та участі у судовому засіданні до них можуть бути застосовані заходи, передбачені п. 5 ст. 83 Господарського процесуального кодексу України, а позивача - про правові наслідки, передбачені п. 5. ч. 1 ст. 81 Господарського процесуального кодексу України.

8.Копію ухвали направити відповідачу та третій особі.

Явку повноважних представників сторін в судове засідання визнати обов'язковою.

Суддя М.Є. Літвінова

Попередній документ
46275113
Наступний документ
46275116
Інформація про рішення:
№ рішення: 46275114
№ справи: 910/11893/15
Дата рішення: 10.06.2015
Дата публікації: 09.07.2015
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Господарське
Суд: Господарський суд міста Києва