Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 10.03.2023 по справі 947/499/23

Справа № 947/499/23

Провадження № 1-в/947/5/23

УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10.03.2023 року

Київський районний суд м. Одеси, у складі головуючого судді ОСОБА_1 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду подання начальника Київського районного відділу філії ДУ «Центр пробації» в Одеській області про направлення звільненого від покарання з випробуванням для відбування покарання, призначеного вироком стосовно:

ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , раніше судимого: 21.02.2022 року Кіровським районним судом м. Кропивницького за ч.1 ст.309 КК України до 1 року обмеження волі, на підставі ст.ст.75, 76 КК України, звільненого від відбування призначеного покарання з випробуванням строком на 1 рік 6 місяців, -

ВСТАНОВИВ:

З матеріалів провадження вбачається, що ОСОБА_2 перебуває на обліку в Київському районному відділі філії ДУ «Центр пробації» в Одеській області з 25.04.2022 року по теперішній час.

ОСОБА_2 була ознайомлений з порядком та умовами іспитового строку та покладеними на нього судом обов'язками: періодично з'являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Із засудженим ОСОБА_2 неодноразово проводились бесіди, під час яких було роз'яснено порядок та умови відбування покарання, правові наслідки за порушення громадського порядку, вчинення нового злочину.

Засуджений неодноразово попереджався про наслідки за ухилення від відбування покарання з випробуванням, про що свідчать його особисті пояснення.

Так, згідно ч.4 ст. 539, у судове засідання викликаються засуджений, його захисник, законний представник, прокурор. Про час та місце розгляду клопотання (подання) повідомляються орган або установа виконання покарань, що відає виконанням покарання або здійснює контроль за поведінкою засудженого; лікарська комісія, що дала висновок стосовно питань застосування до засудженого примусового лікування або його припинення, у випадку розгляду відповідних питань; спостережна комісія, служба у справах дітей, якщо розглядається погоджене з ними клопотання; цивільний позивач і цивільний відповідач, якщо питання стосується виконання вироку в частині цивільного позову, інші особи у разі необхідності.

Дослідивши представлені матеріали справи, суд вважає за необхідне матеріали щодо засудженого повернути до Київського РВ філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області для доопрацювання, в зв'язку з тим, що дані матеріали можуть бути розглянуті судом виключно після розшуку засудженого і за його присутності в судовому засіданні.

Разом з тим уповноважений орган не позбавлений права потворно звернутися із відповідним поданням повторно до суду, в порядку та у спосіб передбачений КПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 110, 369, 372, 539 КПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

У задоволенні подання - відмовити.

Подання про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням та направлення для відбування покарання засудженого ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з відповідними матеріалами повернути до Київського районного відділу філії ДУ «Центр пробації» в Одеській області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Київського районного

суду м. Одеси ОСОБА_1

Попередній документ
109468969
Наступний документ
109468971
Інформація про рішення:
№ рішення: 109468970
№ справи: 947/499/23
Дата рішення: 10.03.2023
Дата публікації: 13.03.2023
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Кримінальне
Суд: Київський районний суд м. Одеси
Категорія справи: Справи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: Виконання рішення (14.03.2023)
Дата надходження: 03.01.2023
Учасники справи:
ІВАНЧУК ВАДИМ МИКОЛАЙОВИЧ головуючий суддя
ІВАНЧУК ВАДИМ МИКОЛАЙОВИЧ суддя-доповідач
Яворський Дмитро Михайлович Особа, стосовно якої розглядається подання, клопотання, заява