Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 20.12.2021 по справі 160/3289/21

УХВАЛА

20 грудня 2021 року

Київ

справа №160/3289/21

адміністративне провадження №К/9901/43279/21

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду:

судді-доповідача - Губської О.А.,

суддів: Білак М.В., Калашнікової О.В.,

перевіривши касаційну скаргу Східного офісу Держаудитслужби на постанову Третього апеляційного адміністративного суду від 12 жовтня 2021 року у справі №160/3289/21 за позовом Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області до Східного офісу Держаудитслужби про визнання протиправним та скасування висновку про результати моніторингу процедури закупівлі,

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Верховного Суду від 07 грудня 2021 року касаційну скаргу залишено без руху з установленням скаржнику строку для усунення її недоліків шляхом надання до суду документа про сплату судового збору.

На виконання вимог зазначеної ухвали суду скаржником сплачено судовий збір в установленому законом розмірі.

Отже, недоліки касаційної скарги усунуто.

Водночас, у касаційній скарзі заявлено клопотання про поновлення строку на касаційне оскарження, обґрунтоване тим, що оскаржуване судове рішення скаржником отримано електронною поштою 25 жовтня 2021 року, на підтвердження чого надано відповідні докази.

Згідно зі статтею 329 КАС України, касаційна скарга на судове рішення подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

У разі якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне судове рішення не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на касаційне оскарження, якщо касаційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому такого судового рішення.

Строк на подання касаційної скарги також може бути поновлений у разі його пропуску з інших поважних причин, крім випадків, визначених частиною п'ятою статті 333 цього Кодексу.

Як вбачається з Єдиного державного реєстру судових рішень, КП «Діловодство спеціалізованого суду» та матеріалів касаційної скарги, постанова Третього апеляційного адміністративного суду ухвалена 12 жовтня 2021 року, повний текст складено 18 жовтня 2021 року, копію оскаржуваного рішення скаржником отримано 25 жовтня 2021 року, а касаційну скаргу подано до Верховного Суду 24 листопада 2021 року (відповідно до інформації на конверті).

З огляду на те, що скаржник звернувся з касаційною скаргою до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня вручення копії оскаржуваної постанови, Верховний Суд вважає можливим поновити строк на касаційне оскарження.

Згідно з частиною першою статті 328 КАС України учасники справи, а також особи, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси та (або) обов'язки, мають право оскаржити в касаційному порядку рішення суду першої інстанції після апеляційного перегляду справи, а також постанову суду апеляційної інстанції повністю або частково у випадках, визначених цим Кодексом.

У касаційній скарзі скаржником підставою касаційного оскарження вказано пункт 3 частини четвертої статті 328 КАС України та зазначено про відсутність висновку Верховного Суду щодо застосування частини третьої статті 40 Закону України «Про публічні закупівлі».

Обґрунтування скаржником наявності підстав для касаційного оскарження судового рішення, передбачених пунктом 3 частини четвертої статті 328 КАС України, є достатньо мотивованими та потребують перевірки у межах таких доводів.

Касаційна скарга за формою і змістом відповідає вимогам статті 330 КАС України, подана з дотриманням строку, передбаченого статтею 329 цього Кодексу, підстави для залишення касаційної скарги без руху, її повернення чи відмови у відкритті касаційного провадження відсутні.

Керуючись статтями 327-330, 334, 335, 338 КАС України Суд,

УХВАЛИВ:

Визнати поважними причини пропуску Східним офісом Держаудитслужби строку на касаційне оскарження постанови Третього апеляційного адміністративного суду від 12 жовтня 2021 року у справі №160/3289/21.

Поновити Східному офісу Держаудитслужби строк на касаційне оскарження постанови Третього апеляційного адміністративного суду від 12 жовтня 2021 року у справі №160/3289/21.

Відкрити касаційне провадження за скаргою Східного офісу Держаудитслужби на постанову Третього апеляційного адміністративного суду від 12 жовтня 2021 року у справі №160/3289/21.

Витребувати з Дніпропетровського окружного адміністративного суду справу №160/3289/21 за позовом Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області до Східного офісу Держаудитслужби про визнання протиправним та скасування висновку про результати моніторингу процедури закупівлі.

Надіслати учасникам справи копію цієї ухвали разом із копією касаційної скарги та доданих до неї матеріалів.

Встановити десятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали для подання відзиву на касаційну скаргу та роз'яснити, що до відзиву додаються докази надсилання (надання) його копій та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Роз'яснити, що особа, яка подала касаційну скаргу, має право доповнити чи змінити її протягом строку на касаційне оскарження, обґрунтувавши необхідність таких змін чи доповнень. У разі доповнення чи зміни касаційної скарги особа, яка подала касаційну скаргу, повинна подати докази надсилання копій відповідних доповнень чи змін до касаційної скарги іншим учасникам справи, інакше суд не враховує такі доповнення чи зміни.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач О. А. Губська

Судді М. В. Білак

О. В. Калашнікова

Попередній документ
102080322
Наступний документ
102080324
Інформація про рішення:
№ рішення: 102080323
№ справи: 160/3289/21
Дата рішення: 20.12.2021
Дата публікації: 22.12.2021
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Адміністративне
Суд: Касаційний адміністративний суд Верховного Суду
Категорія справи: здійснення публічних закупівель, з них
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: Призначено склад суду (29.11.2021)
Дата надходження: 29.11.2021
Предмет позову: про визнання протиправним та скасування висновку
Учасники справи:
КУЧМА КОСТЯНТИН СЕРГІЙОВИЧ суддя-доповідач
ЧЕПУРНОВ Д В головуючий суддя
ЧЕПУРНОВ Д В суддя-доповідач
САФРОНОВА С В суддя-учасник колегії
МЕЛЬНИК В В суддя-учасник колегії
Служба автомобільних доріг у Дніпропетровській області Заявник апеляційної інстанції
ГУБСЬКА О А головуючий суддя
ГУБСЬКА О А суддя-доповідач
БІЛАК М В суддя-учасник колегії
КАЛАШНІКОВА О В суддя-учасник колегії
Східний офіс Держаудитслужби Заявник касаційної інстанції
Східний офіс Держаудитслужби Відповідач (Боржник)
Служба автомобільних доріг у Дніпропетровській області Позивач (Заявник)
КУЧМА К С Суддя-доповідач
Служба автомобільних доріг у Дніпропетровській області Позивач (заявник)
Східний офіс Держаудитслужби відповідач (боржник)
ЧЕПУРНОВ Д В Головуючий суддя
Служба автомобільних доріг у Дніпропетровській області орган або особа, яка подала апеляційну скаргу
Розклад:
01.04.2021 11:30 Дніпропетровський окружний адміністративний суд
21.04.2021 09:15 Дніпропетровський окружний адміністративний суд
12.10.2021 10:20 Третій апеляційний адміністративний суд