Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 15.11.2021 по справі 903/367/21

ПІВНІЧНО-ЗАХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

33001 , м. Рівне, вул. Яворницького, 59

УХВАЛА

про залишення апеляційної скарги без руху

"15" листопада 2021 р. Справа № 903/367/21

Суддя (суддя-доповідач у справі) Північно-західного апеляційного господарського суду Юрчук М.І., перевіривши матеріали апеляційної скарги Комунального підприємства "Ремонтне житлово-комунальне підприємство №1" на рішення Господарського суду Волинської області, ухваленого 30.09.21р. у справі № 903/367/21

за позовом заступника керівника Волинської обласної прокуратури в інтересах держави в особі позивачів:

1) Ковельської міської ради

2) Західного офісу Держаудитслужби

до відповідачів:

1) Управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства виконавчого комітету Ковельської міської ради

2) Комунального підприємства "Ремонтне житлово-комунальне підприємство № 1"

про визнання недійсним рішення тендерного комітету та договору про надання послуг з прибирання і підмітання вулиць

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Господарського суду Волинської області від 30.09.2021 у справі № 903/367/21 позов задоволено.

Не погоджуючись з рішення суду першої інстанції, Комунальне підприємство "Ремонтне житлово-комунальне підприємство №1" звернулося до суду апеляційної інстанції із апеляційною скаргою, відповідно до якої просить скасувати рішення Господарського суду Волинської області від 30.09.2021 у справі № 903/367/21 та прийняти нове рішення, яким відмовити у задоволенні позову.

Оскільки апеляційна скарга надійшла без матеріалів справи, суд апеляційної інстанції витребував у Господарського суду Волинської області матеріали справи.

На адресу Північно-західного апеляційного господарського суду від суду першої інстанції надійшли матеріали справи.

Вивчивши зміст апеляційної скарги та розглянувши додані до неї документи, суддя-доповідач Північно-західного апеляційного господарського суду Юрчук М.І. прийшов до висновку про залишення її без руху з огляду на таке.

Відповідно до п.2 ч.3 ст.258 Господарського процесуального кодексу (ГПК) України, до апеляційної скарги додаються докази сплати судового збору.

Згідно ч.2 ст.260 ГПК України, до апеляційної скарги, яка оформлена з порушенням вимог, встановлених ст.258 цього Кодексу, застосовуються положення ст.174 цього Кодексу.

У відповідності до ч.1 ст.174 ГПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у ст. ст.162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

За змістом ч.2 ст.123 ГПК України, розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюється законом.

У відповідності до ст.2 Закону України "Про судовий збір", платники судового збору - громадяни України, іноземці, особи без громадянства, підприємства, установи, організації, інші юридичні особи (у тому числі іноземні) та фізичні особи - підприємці, які звертаються до суду чи стосовно яких ухвалене судове рішення, передбачене цим Законом

Згідно ч.1 ст.4 Закону України "Про судовий збір", судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відтак, при поданні апеляційної скарги на рішення Господарського суду Волинської області від 30.09.2021 у справі № 903/367/21 апелянт був зобов'язаний сплатити судовий збір у розмірі 5107,50 грн (3405,00*150%), відповідно до підпункту 4 пункту 2 частини 2 статті 4 Закону України "Про судовий збір".

До матеріалів апеляційної скарги не додано доказів сплати судового збору у встановленому порядку і розмірі.

Суддя-доповідач Північно-західного апеляційного господарського суду Юрчук М.І. вважає за необхідне зазначити платiжнi реквiзити для перерахування судового збору в гривнях.

Отримувач коштів: ГУК у Рівн.обл/Рiвнен.міс.тг/22030101

Код отримувача (код за ЄДРПОУ): 38012494

Банк отримувача: Казначейство України (ел. адм. подат.)

Код банку отримувача (МФО): 899998

Рахунок отримувача: UA878999980313151206082017527

Код класифікації доходів бюджету: 22030101

Призначення платежу: *;101;__________(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і має відповідну відмітку у паспорті); Судовий збір, за позовом ___________ (ПІБ чи назва установи, організації позивача), на рішення від _____ (Дата оскаржуваного рішення) по справі _________ (Номер справи), Північно-західний апеляційний господарський суд (назва суду, де розглядається справа).

Згідно з част.2 ст.174 ГПК України, в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

З врахуванням викладеного, скаржником при поданні апеляційної скарги не виконано вимоги п.2 частини 3 статті 258 ГПК України, що відповідно до вимог статті 260 ГПК України є підставою для залишення апеляційної скарги без руху з наданням строку для усунення вказаних недоліків.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 174, 234, 256, 258, 260 Господарського процесуального кодексу України, суддя-доповідач

УХВАЛИВ:

1. Апеляційну скаргу Комунального підприємства "Ремонтне житлово-комунальне підприємство №1" на рішення Господарського суду Волинської області, ухваленого 30.09.21р. - залишити без руху.

2. Зобов'язати апелянта - Комунальне підприємство "Ремонтне житлово-комунальне підприємство №1" усунути встановлені при поданні апеляційної скарги недоліки протягом 10 днів із дня вручення ухвали про залишення апеляційної скарги без руху: доплатити судовий збір за подання апеляційної скарги у розмірі 5107,50 грн за реквізитами, які вказані у мотивувальній частині даної ухвали.

3. Роз'яснити апелянту, що при невиконанні вимог даної ухвали, апеляційна скарга вважається не поданою та повертається апелянту.

4. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею-доповідачем та не підлягає оскарженню.

5. Копію ухвали направити апелянту.

Суддя Юрчук М.І.

Попередній документ
101098171
Наступний документ
101098173
Інформація про рішення:
№ рішення: 101098172
№ справи: 903/367/21
Дата рішення: 15.11.2021
Дата публікації: 18.11.2021
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Господарське
Суд: Північно-західний апеляційний господарський суд
Категорія справи: надання послуг
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: Призначено склад суду (14.02.2022)
Дата надходження: 14.02.2022
Учасники справи:
Західний офіс Держаудитслужба України Відповідач (Боржник)
Ковельська міська рада Волинської області Позивач (Заявник)
ВОРОНЯК АНДРІЙ СЕРГІЙОВИЧ суддя-доповідач
Західний офіс Держаудитслужби України Відповідач (Боржник)
Ковельська міська рада Позивач (Заявник)
Заступник керівника Волинської обласної прокуратури Позивач (Заявник)
Ремонтне житлово-комунальне підприємство №1 Заявник апеляційної інстанції
Ремонтне житлово-комунальне підприємство №1 Відповідач (Боржник)
Управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства виконавчого комітету Ковельської міської ради Заявник апеляційної інстанції
Комунальне підприємство "Ремонтне житлово-комунальне підприємство №1" Відповідач (Боржник)
Управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства виконавчого комітету Ковельської міської ради Відповідач (Боржник)
Заступник керівника Волинської обласної прокуратури Позивач (Заявник)
Західний офіс Держаудитслужби Позивач в особі
Ковельська міська рада Позивач в особі
ЮРЧУК М І головуючий суддя
ЮРЧУК М І суддя-доповідач
КРЕЙБУХ О Г суддя-учасник колегії
ДЕМИДЮК О О суддя-учасник колегії
Управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства виконавчого комітету Ковельської міської ради Заявник
ЛЕСИК В'ЯЧЕСЛАВ ОЛЕКСАНДРОВИЧ головуючий суддя
ЛЕСИК В'ЯЧЕСЛАВ ОЛЕКСАНДРОВИЧ суддя-доповідач
Управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства виконкому Ковельської міської ради Особа, стосовно якої розглядається подання, клопотання, заява
ВОРОНЯК А С Суддя-доповідач
Ковельська міська рада Волинської області Позивач (заявник)
Заступник керівника Волинської обласної прокуратури позивач (заявник)
Комунальне підприємство "Ремонтне житлово-комунальне підприємство №1" відповідач (боржник)
Управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства виконавчого комітету Ковельської міської ради відповідач (боржник)
Західний офіс Держаудитслужба України відповідач (боржник)
Ковельська міська рада Позивач (заявник)
Західний офіс Держаудитслужби України відповідач (боржник)
ЮРЧУК М І Головуючий суддя
Заступник керівника Волинської обласної прокуратури Позивач (заявник)
Західний офіс Держаудитслужби позивач в особі
Ковельська міська рада позивач в особі
Управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства виконавчого комітету Ковельської міської ради орган або особа, яка подала апеляційну скаргу
Комунальне підприємство "Ремонтне житлово-комунальне підприємство №1" орган або особа, яка подала апеляційну скаргу
Розклад:
18.05.2024 17:13 Північно-західний апеляційний господарський суд
18.05.2024 17:13 Північно-західний апеляційний господарський суд
18.05.2024 17:13 Північно-західний апеляційний господарський суд
18.05.2024 17:13 Північно-західний апеляційний господарський суд
18.05.2024 17:13 Північно-західний апеляційний господарський суд
18.05.2024 17:13 Північно-західний апеляційний господарський суд
18.05.2024 17:13 Північно-західний апеляційний господарський суд
18.05.2024 17:13 Північно-західний апеляційний господарський суд
18.05.2024 17:13 Північно-західний апеляційний господарський суд
22.06.2021 11:00 Господарський суд Волинської області
13.07.2021 10:00 Господарський суд Волинської області
10.08.2021 10:00 Господарський суд Волинської області
31.08.2021 10:00 Господарський суд Волинської області
30.09.2021 14:30 Господарський суд Волинської області
09.12.2021 10:00 Північно-західний апеляційний господарський суд
27.01.2022 10:00 Північно-західний апеляційний господарський суд