Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (3) Банкрутство (1)
Дозвільні документи
Ліцензії (12)
Будівництво (3)

ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ПРОРИВНІ ТЕХНОЛОГІЇ"

#24720880

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Основна інформація

Назва Приватне акціонерне товариство "ЛИТЕР"
ЄДРПОУ 24720880
Адреса 03150, м. Київ, вул. Антоновича, 102 А
Номер свідоцтва про реєстрацію А01 №372448
Дата державної реєстрації 24.02.1997
Середня кількість працівників 55
Банк, що облуговує емітента в національній валюті АТ "Креді Агріколь Банк"
МФО: 300614
Номер рахунку: UA413006140000002600250030620
Банк, що облуговує емітента в іноземній валюті д/н
МФО: д/н
Номер рахунку: д/н
Контакти
+38 (044) 502-10-19
ganin@leater.ua

Опис діяльності

Організаційна структура

Змiн в органiзацiйнiй структурi вiдповiдно до попереднх звітних перiодів не було.

Працівники

Cередньооблiкова чисельнiсть штатних працiвникiв облiкового складу - 55 осіб. Позаштатних працiвникiв та осiб, якi працюють за сумiсництвом - 1 особа. Працiвникiв, що працюють на умовах неповного робочого часу (дня, тижня) немає. Фонд оплати працi - 10538 тис.грн. Фонд оплати працi вiдносно попереднього року збiльшився на 1201 тис. грн. Основною метою кадрової полiтики є своєчасне забезпечення оптимального балансу процесiв комплектування, збереження персоналу, його розвитку вiдповiдно до потреб товариства. Цiлi кадрової полiтики товариства: своєчасне забезпечення Товариства персоналом необхiдної якостi у необхiднiй чисельностi; забезпечення умов реалiзацiї прав i обов'язкiв працiвникiв, що передбаченi трудовим законодавством; рацiональне використання кадрового потенцiалу. Характеристика кадрової полiтики: аспекти роботи з персоналом: набiр персоналу при ситуацiї дефiциту робочої сили; адаптацiя персоналу; ефективна адаптацiя за рахунок навчання, високої згуртованостi колективу; перспективнiсть кар'єрного росту у товариствi; перевага при призначеннi на вищi посади надається працiвникам товариства, проводиться планування кар'єри; мотивацiя i стимулювання; значна увага придiляється питанням мотивацiї (задоволення потреби у стабiльностi, безпецi, соцiальному прийняттi); впровадження iнновацiй; необхiднiсть спецiально iнiцiювати процес розробки iнновацiй, високе почуття причетностi, вiдповiдальностi за змiни. Кадрова полiтика формується дирекцією товариства, реалiзується кадровою службою в процесi виконання її працiвниками своїх функцiй. Вона знаходить своє вiдображення в Правилах внутрiшнього розпорядку.

Участь у об'єднаннях

Товариство повнiстю самостiйне, не входить до складу будь-яких об"єднань, корпорацiй, холдингiв i т.п.

Спільна діяльність

Емiтент не проводить з iншими органiзацiями, пiдприємствами, установами спiльної дiяльностi та не отримував фiнансовий дохiд вiд цiєї дiяльностi.

Пропозиції щодо реорганізації

Пропозицiй щодо реорганiзацiї з боку третiх осiб протягом звiтного перiоду не надходило.

Облікова політика

На ПрАТ "Литер" видано наказ з обліковою політики. Метод нарахування амортизаці податковий. Для оцiнки сировини i матерiалiв використовуються наступнi методи: 1) метод оцiнки по вартостi одиницi запасiв; 2) метод оцiнки по вартостi перших за часом придбань (ФIФО); Для оцiнки покупних товарiв платники податкiв можуть витрать наступнi методи 1) по вартостi перших за часом придбання (ФIФО); 2) по вартостi одиницi товару. Метод оцiнки по вартостi перших за часом придбань (ФIФО), вигiдний при наявностi постiйної тенденцiї на зниження вартостi реалiзованих товарiв (робiт, послуг). Порядок розрахунку i застосування зазначених способiв при оцiнцi активiв податковим законодавством не передбачений. Тому варто звертатися до норм бухоблiку, в зв"язку з тим, що iнститути, поняття i термiни цивiльного, сiмейного й iнших галузей законодавства України, використовуванi в Податковому кодексi, застосовуються в тому значеннi, у якому вони використовуються в цих галузях законодавства.

Продукція

ПрАТ "Литер" надає такі основні послуги: - допроектний аналіз, розробку проектно-кошторисної документації; - техніко-економічне обґрунтування вибору комплексу обладнання, продаж і постачання; - виконання функцій підрядника, монтаж та наладку обладнання; - навчання персоналу замовника; - гарантійне та післягарантійне обслуговування, ремонт обладнання. ПрАТ "Литер" також реалізує комплексні проекти: - системи відображення пасажирської та рекламної інформації; - системи реєстрації пасажирів та багажу; - системи автоматизації та управління ресурсами; - системи візуалізації диспетчерської інформації, протоколювання аудіо - та відеоінформації; - системи контролю доступу, охоронної та пожежної сигналізації, часофікації; - системи відображення комп'ютерної та відеоінформації; - системи озвучування та оповіщення; - конференц - та конгрес-системи, системи синхронного перекладу; - лінгафонні лабораторії, навчальні та мультимедійні класи; - системи віртуальної реальності для тренажерів та розважальних комплексів. Надання послуг товариством не залежить від сезонних змін. ПрАТ "Литер" є уповноваженим дистриб'ютором (авторизованим дилером) в Україні провідних світових брендів: BOSCH, CONRAC, AEG, ARINC, TATTILE, CRESTRON, JUPITER, CYRUS, PROEL та ін. Основні ринки збуту - українські державні підприємства, міністерства, банки, учбові заклади, українські комерційні підприємства. Основні клієнти товариства: Міністерство праці та соціальної політики, Міністерство економіки і фінансів, Міністерство оборони, Міністерство внутрішніх справ, Національний банк України, Верховний суд України, НАК "Нафтогаз України", ДК "Укртрансгаз". Чистий дохід від реалізації продукції (товарів, робіт послуг) за звітний період становить 86923 тис. грн. Товариство не здійснює свою діяльність за межами України. Товариство зацікавлене в налагодженні ділових контактів з іноземними інвесторами, освоєнні нових ринків збуту, запровадженні інноваційних технологій.

Активи

Основні придбання активів за останні п'ять років: інтерактивні дошки SMART, сервери, супрессор, цифровий відео реєстратор, ІЧ приймачі, проектори ЕМР-Х3. Значних відчужень активів за останні п'ять років не було. Будь-яких значних інвестицій, пов"язаних з господарською діяльністю, товариство не планує. За звітний період було придбано основних засобів на 140 тис. грн.

Основні засоби

ПрАТ "Литер" має власну матеріально-технічну базу, а саме: машини та обладнання (світлодіодний екран, проектори, об"єктиви, плазмові панелі, екрани та ін.), транспортні засоби, інструменти, прилади та інвентар для виконування монтажних та пусконаладочних робіт. Місцезнаходження основних засобів: м.Київ, вул. Антоновича, 102А; м.Київ, бул. Вацлева Гавела, будинок 6, корпус №17, літера А. Екологічні питання, що можуть позначитися на використанні активів відсутні, так як шкідливих викидів немає і виробництво в цілому екологічно не шкідливе. Планів на капітальне будівництво, розширення та удосконалення основних засобів у товариства немає. Залишкова вартiсть основних засобiв товариства станом на 31.12.2019 р. дорiвнює 523 тис. грн. (первiсна вартiсть - 6004 тис. грн., знос основних засобiв - 5481 тис. грн.). В бухгалтерському облiку основнi засоби класифiкованi у групи передбаченi П(С)БО 7: будiвлi та споруди; машини та обладнання; транспортнi засоби; iнструменти, прилади та iнвентар; iншi основнi засоби; iншi необоротнi матерiальнi активи (бiблiотечний фонд, малоцiннi необоротнi активи). У 2019 роцi надiйшло за рiк та введено в дiю основних засобiв на суму 140 тис. грн. - по групi "Машини та обладнання" на суму 72 тис. грн.; - по групi " Малоцінні необоротні матеріальні активи" на суму 68 тис. грн. У 2019 роцi вибуло основних засобiв за первiсною вартiстю на суму 7 тис. грн. по групi " Малоцінні необоротні матеріальні активи". Обмежень на використання основних засобiв немає, у податковiй заставi основнi засоби не знаходяться. Екологічні питання, що можуть позначитися на використанні активів відсутні, так як шкідливих викидів немає і виробництво в цілому екологічно нешкідливе. Планів на капітальне будівництво, розширення та удосконалення основних засобів у товариства немає.

Проблеми

Основними проблемами, які впливають на діяльність товариства: - несприятливий інвестиційний клімат в державі; - несприятлива податкова політика; - фінансова криза; - корумпованість всіх рівнів вертикалі влади, які є опосередкованими учасниками в загальній діяльності емітента.

Фінансова політика

Фiнансова дiяльнiсть товариства здiйснюється в порядку передбаченому чинним законодавством України, результати фінансової діяльності затверджуються загальними зборами акцiонерiв.

Вартість укладених, але ще не виконаних договорів

На кiнець звiтного перiоду товариство укладених, але ще не виконаних договорiв немає.

Стратегія подальшої діяльності

Стратегія подальшої діяльності емітента заснована на розширенні сучасних рішень системних інтеграторів у сфері інформаційних і аудіовізуальних технологій, управління процесами та ресурсами, забезпечення безпеки, інформаційних комунікацій. Кадрова політика, яка впроваджена на ПрАТ "Литер" є істотним фактом, який впливає на діяльність емітента в теперішній та майбутній час. Співробітники компанії застосовують у своїй роботі сучасні методи і технології проектного менеджменту, щорічно впроваджуються бізнес-процеси, використовується CRM-система і система управління дорученнями, успішно працює програма освітніх тренінгів.

R&D

Дослідження та розробки в 2019р. не проводились.

Інше

Основнi показники фiнансово-господарської дiяльностi пiдприємства (тис. грн.) за останнi три роки: поточнi зобов'язання за 2017 р.- 19579 тис. грн., за 2018 р.- 35126 тис. грн.; за 2019 -47425 тис. грн. грошовi кошти та їх еквiваленти: за 2017 р.- 4369 тис. грн., за 2018 р.- 11125 тис. грн., за 2019 рік - 6506 тис. грн.; нерозподiлений прибуток: за 2017 р.- 3538 тис. грн., за 2018 р.- 15545 тис. грн., за 2019р.- 3825 тис. грн.; чистий прибуток за 2017 р.- 2296 тис. грн. та за 2018 р.- 15007 тис. грн., за 2019р.- збиток 720 тис. грн. За даними показниками можна сказати, що у пiдприємства баланс є достатньо лiквiдний, товариство платоспроможне, станом на 31.12.2019 року фiнансовий стан товариства є досить стабiльним. ПрАТ "ЛИТЕР" є привабливим об'єктом для потенцiйних iнвесторiв.

Посадові особи

Ім'я Посада
Бірюк Лариса Борисівна Головний бухгалтер
Рік народження 1958 р. н. (66 років)
Дата вступу на посаду і термін 01.04.2004 - укладено безстроковий трудовий договiр
Освіта Вища
Стаж роботи 33 роки
Попередне місце роботи головний бухгалтер., ЗАТ "АВВ", 31352066
Примітки Повноваження та обов'язки посадової особи визначенi у посадовiй iнструкцiї. Змiн персонального складу на данiй посадi не було. Непогашеної судимостi за корисливi та посадовi злочини немає. Винагорода виплачувалась у виглядi заробiтної плати згiдно штатного розпису, дозвiл на розкриття iнформацiї про розмiр заробiтної плати особа не надала. Загальний стаж роботи 33 роки. Посада, яку обiймала протягом останнiх п"яти рокiв - головний бухгалтер ПрАТ "Литер". За сумiсництвом обiймає посаду головного бухгалтера ТОВ "ЛИТЕР ПЛЮС" (м. Київ, вул. Антоновича, 102 "А").
Панасевич Магдаліна Георгіївна Голова ревiзiйної комiсiї
Рік народження 1967 р. н. (57 років)
Дата вступу на посаду і термін 14.03.2019 - термiном на 1 рiк
Освіта Вища
Стаж роботи 35 років
Попередне місце роботи заступник головного бухгалтера, ПрАТ "ЛИТЕР", 24720880
Примітки Повноваження та обов'язки посадової особи визначенi у статутi та внутрiшнiх положеннях товариства. Згiдно рiшення загальних зборів акціонерів 14.03.2019р. вiдбулося перобрання члена ревiйної комiсiї. Емiтент не виплачував як посадовiй особi винагороду, в тому числі в натуральній формі. Непогашеної судимостi за корисливi та посадовi злочини немає. Загальний стаж роботи 35 років. Посада, яку обiймала протягом останнiх п"яти рокiв - заступник головного бухгалтера ПрАТ "ЛИТЕР". Посади на будь-яких iнших пiдприємствах не обiймає.
Ганін Кирил Юрійович Член ревiзiйної комiсiї
Рік народження 1979 р. н. (45 років)
Дата вступу на посаду і термін 14.03.2019 - термiном на 1 рiк
Освіта Вища
Стаж роботи 18 років
Попередне місце роботи фiнансовий директор, ПрАТ "ЛИТЕР", 24720880
Примітки Повноваження та обов'язки посадової особи визначенi у статутi та внутрiшнiх положеннях товариства. Згiдно рiшення Загальних зборiв вiд 14.03.2019р. вiдбулося переобрання члена ревiзiйної комiсiї. Емiтент не виплачував як посадовiй особi винагороду, в тому числі в натуральній формі. Непогашеної судимостi за корисливi та посадовi злочини немає. Загальний стаж роботи 18 рокiв. Посада, яку обiймав протягом останнiх п"яти рокiв - фiнансовий директор ПрАТ "ЛИТЕР". Посади на будь-яких iнших пiдприємствах не обiймає.
Жандоров Микола В'ячеславович Генеральний директор
Рік народження 1986 р. н. (38 років)
Дата вступу на посаду і термін 04.03.2019 - терміном на 1 рік
Освіта Вища
Стаж роботи 13 років
Попередне місце роботи Директор iз закупiвель та забезпечення виробництва, ПАТ «УКРТРАНСГАЗ»., 30019801
Примітки Повноваження та обов'язки посадової особи визначенi у статутi та внутрiшнiх положеннях товариства. Згiдно рiшення Загальних зборiв вiд 04.03.19р. вiдбулося обрання генерального директора. Винагорода виплачувалась у виглядi заробiтної плати згiдно штатного розпису, дозвiл на розкриття iнформацiї про розмiр заробiтної плати особа не надала. Непогашеної судимостi за корисливi та посадовi злочини немає. Загальний стаж роботи 13 років. Посади, якi обiймав протягом останнiх п"яти рокiв - директор ТОВ «Квiлт Україна», керiвник департаменту розвитку комерцiйних та державних закупiвель ТОВ «УАПРОМ», директор ТОВ «ЗАКУПКИ.ПРОМ.УА», директор iз закупiвель та забезпечення виробництва ПАТ «УКРТРАНСГАЗ». Посади на будь-яких iнших пiдприємствах не обiймає.
Кірмасов Валерій Ігорович Член наглядової ради
Рік народження 1958 р. н. (66 років)
Дата вступу на посаду і термін 14.03.2019 - термiном на 1 рiк
Освіта Вища
Стаж роботи 29 років
Попередне місце роботи технiчний директор, ЗАТ "ЛИТЕР", 24720880
Примітки Повноваження та обов'язки посадової особи визначенi у статутi та внутрiшнiх положеннях товариства. Згiдно рiшення Загальних зборiв вiд 14.03.2019р. вiдбулося переобрання члена наглядової ради. Емiтент не виплачував посадовiй особi винагороду, в тому числі в натуральній формі. Непогашеної судимостi за корисливi та посадовi злочини немає. Загальний стаж роботи 29 рокiв. Посада, яку обiймав протягом останнiх п"яти рокiв - технiчний директор ЗАТ "ЛИТЕР". Посади на будь-яких iнших пiдприємствах не обiймає. Член наглядової ради є акцiонером товариства.
Хімич Ірина Іванівна Член ревiзiйної комiсiї
Рік народження 1973 р. н. (51 рік)
Дата вступу на посаду і термін 14.03.2019 - термiном на 1 рiк
Освіта Вища
Стаж роботи 27 років
Попередне місце роботи бухгалтер, ПрАТ "ЛИТЕР", 24720880
Примітки Повноваження та обов'язки посадової особи визначенi у статутi та внутрiшнiх положеннях товариства. Згiдно рiшення Загальних зборiв вiд 14.03.2019р. вiдбулося переобрання члена ревiзiйної комiсiї. Емiтент не виплачував як посадовiй особi винагороду, в тому числі в натуральній формі. Непогашеної судимостi за корисливi та посадовi злочини немає. Загальний стаж роботи 27 рокiв. Посада, яку обiймала протягом останнiх п"яти рокiв - бухгалтер ПрАТ "ЛИТЕР". За сумiсництвом обiймає посаду заступника головного бухгалтера ТОВ "ЛИТЕР ПЛЮС" (м. Київ, вул. Антоновича, 102 "А").
Ситник Ігор Петрович Член дирекції
Рік народження 1974 р. н. (50 років)
Дата вступу на посаду і термін 04.03.2019 - термiном на 1 рiк.
Освіта Вища
Стаж роботи 22 роки
Попередне місце роботи виконавчий директор, ПрАТ "ЛИТЕР", 24720880
Примітки Повноваження та обов'язки посадової особи визначенi у статутi та внутрiшнiх положеннях товариства. Згiдно рiшення Загальних зборiв вiд 04.03.19р. вiдбулося обрання члена дирекції. Винагорода виплачувалась у виглядi заробiтної плати згiдно штатного розпису, дозвiл на розкриття iнформацiї про розмiр заробiтної плати особа не надала. Непогашеної судимостi за корисливi та посадовi злочини немає. Загальний стаж роботи 22 роки. Посади, якi обiймав протягом останнiх п"яти рокiв - директор департаменту технiки для навчання та презентацiй ПрАТ «ЛИТЕР», директор з маркетингу ПрАТ «ЛИТЕР», виконавчий директор ПрАТ «ЛИТЕР». Посади на будь-яких iнших пiдприємствах не обiймає.
Бойко Юрій Володимирович Голова наглядової ради
Рік народження 1953 р. н. (71 рік)
Дата вступу на посаду і термін 14.03.2019 - термiном на 1 рiк
Освіта Вища
Стаж роботи 47 років
Попередне місце роботи директор., АТ "ЛИТЕР", 24720880
Примітки Повноваження та обов'язки посадової особи визначенi у статутi та внутрiшнiх положеннях товариства. Згiдно рiшення Загальних зборiв вiд 14.03.2019р. вiдбулося переобрання члена наглядової ради та згідно рішення Наглядової ради від 05.04.19р. обрано голову наглядової ради. Емiтент не виплачував посадовiй особi винагороду, в тому числі в натуральній формі. Непогашеної судимостi за корисливi та посадовi злочини немає. Загальний стаж роботи 47 рокiв. Посада, яку обiймав протягом останнiх п"яти рокiв - президент ПрАТ "ЛИТЕР". Посади на iнших пiдприємствах не обiймає. Голова наглядової ради є акцiонером товариства.

Особи, послугами яких користується емітент

Назва
Публічне акціонерне товариство "Національний депозитарій України" #30370711
Адреса 04107, УКРАЇНА, м.Київ, вул.Тропініна, 7-г
Діятельність Депозитарна діяльність центрального депозитарію
Ліцензія
№ Рішення № 2092
НКЦПФР
з 01.10.2013
Контакти (044) 591-04-00, (044) 591-04-00
Примітки З депозитарiєм укладено договiр на обслуговування емiсiї.
ДУ "Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку України" #21676262
Адреса 03150, УКРАЇНА, м.Київ, вул.Антоновича, 51, оф. 1206
Діятельність Діяльність з подання звітності та/або адміністративних даних до НКЦПФР
Ліцензія
№ DR/00002/ARM
НКЦПФР
з 18.02.2019
Контакти (044) 287-56-70, (044) 287-56-73
Примітки Подання звітності до НКЦПФР
ДУ "Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку України" #21676262
Адреса 03150, УКРАЇНА, м.Київ, вул.Антоновича, 51, оф. 1206
Діятельність Діяльність з оприлюднення регульованої інформації від імені учасників фондового ринку
Ліцензія
№ DR/00001/APA
НКЦПФР
з 18.02.2019
Контакти (044) 287-56-70, (044) 287-56-73
Примітки Оприлюднення регульованої інформації
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ДОНКОНСАЛТАУДИТ" #33913531
Адреса 03040, місто Київ, пр-т. Голосіївський, 70
Діятельність Аудиторська діяльність
Ліцензія
№ №4252
Аудиторська палата
з 29.01.2009
Контакти 044-353-43-30, 044-353-43-30
Примітки Надання впевненості щодо Звіту про управління (звіту керівництва)

Власники акцій

Власник Частка
БОЙКО ЮРІЙ ВОЛОДИМИРОВИЧ 50.00%
КІРМАСОВ ВАЛЕРІЙ ІГОРОВИЧ 20.00%

Власники великих пакетів акцій

Власник Кількість акцій Частка акцій
БОЙКО ЮРІЙ ВОЛОДИМИРОВИЧ 100 шт 50.00%
ЖАНДОРОВ МИКОЛА В'ЯЧЕСЛАВОВИЧ 50 шт 25.00%
КІРМАСОВ ВАЛЕРІЙ ІГОРЕВИЧ 40 шт 20.00%
ГАНІН КИРИЛ ЮРІЙОВИЧ 10 шт 5.00%