Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Prozorro.Продажі
Продавець (3 427)
Зовнішня інформація (1)
Дозвільні документи
Ліцензії (1)
Будівництво (1) Перевірки (2)

ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "БАНК "КИЇВСЬКА РУСЬ"

#24214088

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Основна інформація

Назва ПУБЛIЧНЕ АКЦIОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "БАНК "КИЇВСЬКА РУСЬ"
ЄДРПОУ 24214088
Адреса 04071, м. Київ, вул. Хорива, 11-А
Номер свідоцтва про реєстрацію АГ № 980417
Дата державної реєстрації 30.05.1996
Середня кількість працівників 36
Банк, що облуговує емітента в національній валюті Нацiональний Банк України
МФО: 300001
Номер рахунку: UA683000010000032072103801026
Банк, що облуговує емітента в іноземній валюті Нацiональний Банк України
МФО: 300001
Номер рахунку: -
Контакти
+38 (044) 379-17-93
info@kruss.kiev.ua

Опис діяльності

Організаційна структура

Органiзацiйна структура ПАТ "БАНК "КИЇВСЬКА РУСЬ" повнiстю змiнилась з дати початку процедури лiквiдацiї банку. Вiдповiдно до частини другої ст. 46 Закону України " Про систему гарантування вкладiв фiзичних осiб", з дня призначення уповноваженої особи Фонду гарантування вкладiв фiзичних осiб на лiквiдацiю, всi повноваження органiв управлiння Банку (спостережна рада, ревiзiйна комiсiя i правлiння) припиняються. Уповноважена особа Фонду набуває всi повноваження органiв управлiння Банку та контролю з дня початку лiквiдацiї i до її припинення. Уповноважена особа Фонду на лiквiдацiю ПАТ "БАНК "КИЇВСЬКА РУСЬ" дiє вiд iменi Фонду та в межах повноважень, передбачених Законом, виконує дiї iз забезпечення виведення банку з ринку пiд час здiйснення лiквiдацiї банку. Дочiрнiх пiдприємств, фiлiй, представництв та вiддiлень в структурi ПАТ "БАНК "КИЇВСЬКА РУСЬ" станом на 31 грудня 2019 року немає. В структурi банку видiляються пiдроздiли, що безпосередньо забезпечують виконання основних функцiй Фонду гарантування вкладiв фiзичних осiб, та пiдпорядковуються уповноваженiй особi на здiйснення лiквiдацiї ПАТ "БАНК "КИЇВСЬКА РУСЬ". Вiдповiдно до затвердженої органiзацiйної структури Стрюковiй I.О. пiдпорядковуються наступнi пiдроздiли: - юридичний вiддiл; - вiддiл супроводження та реалiзацiї активiв; - вiддiл операцiйного супроводження та бухгалтерського облiку; - адмiнiстративно-господарське управлiння. - вiддiл iнформацiйних технологiй; - головний професiонал з фiнансово-економiчної безпеки; - головний професiонал з розвитку персоналу; - головний економiст з фiнансово-бюджетної роботи. Мiсце розташування ПАТ "БАНК "КИЇВСЬКА РУСЬ" - м. Київ, вул. Хорива, буд. 11-А.

Працівники

Середньооблiкова чисельнiсть штатних працiвникiв облiкового складу - 22 особи. Середня чисельнiсть позаштатних працiвникiв та осiб, якi працюють за сумiсництвом - 10 осiб. Працiвники, якi працюють на умовах неповного робочого часу (дня, тижня), вiдсутнi. Фонд оплати працi за 2019 рiк становив - 5 903,7 тис грн. Фонд оплати працi за 2019 рiк зменшився на 56,3 тис. грн. у порiвняннi з фондом оплати працi за 2018 рiк. Кадрова програма емiтента спрямована на скорочення чисельностi працiвникiв та зменшення фонду оплати працi у зв'язку з лiквiдацiєю ПАТ "БАНК "КИЇВСЬКА РУСЬ".

Участь у об'єднаннях

Станом на 01 сiчня 2020 року ПАТ "БАНК "КИЇВСЬКА РУСЬ" не належить до будь-яких об'єднань пiдприємств.

Спільна діяльність

Впродовж 2019 року Банк спiльної дiяльностi з iншими органiзацiями, пiдприємствами, установами не проводив. Вiдповiдно, iнформацiя щодо суми вкладiв, мети вкладiв та отриманого фiнансового результату за звiтний рiк щодо спiльної дiяльностi вiдсутня.

Пропозиції щодо реорганізації

Пропозицiї щодо реорганiзацiї з боку третiх осiб до Банку не надходили. У звiтному роцi Банк не приймав участi у злиттi, подiлi, приєднаннi чи перетвореннi.

Облікова політика

Облiкова полiтика Банку грунтувалась на вимогах Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" та складалася на основi нормативно-правових актiв Нацiонального банку України i Мiжнародних стандартiв фiнансової звiтностi, за винятком випадкiв, коли Нацiональним банком були встановленi окремi правила. У зв'язку з прийняттям Виконавчою дирекцiєю Фонду гарантування вкладiв фiзичних осiб Рiшення "Про початок лiквiдацiї ПАТ "БАНК "КИЇВСЬКА РУСЬ" та призначення уповноваженої особи Фонду" та на пiдставi пункту 3 статтi 13 Закону України № 996-ХIV вiд 16.07.1999 "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" фiнансова звiтнiсть за 2019 рiк Банком не складалась.

Продукція

Основним видом дiяльностi банку за КВЕД є "Iншi види грошового посередництва" - 64.19. Дiяльнiсть Банку у звiтному роцi була направлена на реалiзацiю майна з метою задоволення вимог кредиторiв та закiнчення технологiчних процесiв, розпочатих до процедури лiквiдацiї.

Активи

Протягом останнiх п'яти рокiв вiдсутнi факти придбання активiв. Факти вiдчуження активiв протягом 2019 року були пов'язанi iз лiквiдацiєю банку. З метою задоволення вимог кредиторiв частково здiйснено вiдчуження кредитного портфелю шляхом вiдступлення права вимоги за кредитами iншим установам, частково здiйснено продаж окремого майна Банку на аукцiонах та шляхом безпосереднього продажу юридичним i фiзичним особам. До моменту закiнчення процедури лiквiдацiї всi активи банку мають бути вiдчуженi.

Основні засоби

З метою забезпечення єдиного пiдходу до вiдображення в бухгалтерському облiку вартостi нефiнансових активiв, впровадження єдиних принципiв бухгалтерського облiку неплатоспроможних банкiв, процедура лiквiдацiї яких здiйснюється Фондом гарантування вкладiв фiзичних осiб, у 2019 роцi здiйснено перекласифiкацiю нефiнансових активiв, включених до лiквiдацiйної маси Банку, до категорiї нефiнансових активiв на продаж. Класифiкацiя та подання непоточних нефiнансових активiв i лiквiдацiйних груп ПАТ "БАНК "КИЇВСЬКА РУСЬ" здiйснюється з урахуванням вимог, визначених Мiжнародним стандартом фiнансової звiтностi 5 "Непоточнi активи, утримуванi для продажу, та припинена дiяльнiсть". Бухгалтерський облiк нефiнансових активiв, що класифiкованi як непоточнi активи, утримуванi для продажу, у тому числi нефiнансових активiв, що облiковувались на позабалансових рахунках, здiйснюється за рахунком 3408 "Необоротнi активи, що утримуються з метою продажу". Станом на 31.12.2019 балансова вартiсть нефiнансвоих активiв на продаж становила 56 672 тис. грн. У зв'язку з процедурою лiквiдацiї вiдбувається реалiзацiя нефiнансових активiв на продаж вiдповiдно до Закону України "Про систему гарантування вкладiв фiзичних осiб" та нормативно-правових актiв Фонду.

Проблеми

Процедура лiквiдацiї Банку здiйснюється вiдповiдно до нормативно-правових актiв Фонду гарантування вкладiв фiзичних осiб.

Фінансова політика

Станом на 01.01.2020 проводиться процедура лiквiдацiї ПАТ "БАНК "КИЇВСЬКА РУСЬ". У зв'язку з чим опис полiтики щодо фiнансування дiяльностi, iнформацiя щодо достатностi робочого капiталу для поточних потреб, можливих шляхiв покращення лiквiдностi за оцiнками фахiвцiв емiтента не надається.

Вартість укладених, але ще не виконаних договорів

Станом на 01.01.2020 вартiсть укладених, але не виконаних позичальниками угод за кредитними операцiями становила 1 793 531,01 тис. грн. Банк проводить постiйну роботу з метою погашення iснуючої заборгованостi, у тому числi, шляхом реалiзацiї прав вимог за кредитними договорами на аукцiонах та проведення роботи по стягненню заборгованостi в судах. Угоди, якi було укладено, та не виконано Банком у встановлений строк станом на кiнець звiтного року вiдсутнi.

Стратегія подальшої діяльності

Дiяльнiсть Банку спрямована на виконання всiх дiй щодо лiквiдацiї банку, вiдповiдно до Закону України "Про систему гарантування вкладiв фiзичних осiб" та нормативно-правових актiв Фонду.

R&D

Банком у 2019 роцi не здiйснювалося заходiв щодо дослiджень та розробок, проведення науково-дослiдної полiтики, а отже, витрат по даному напрямку Банк не здiйснював.

Інше

На момент оприлюднення рiчного звiту ПАТ "БАНК "КИЇВСЬКА РУСЬ" знаходиться у стадiї лiквiдацiї. Строк закiнчення лiквiдацiї - 16 липня 2020 року.

Посадові особи

Ім'я Посада
Стрюкова Ірина Олександрівна Уповноважена особа Фонду гарантування вкладiв фiзичних осiб на лiквiдацiю ПАТ "БАНК "КИЇВСЬКА РУСЬ"
Рік народження 1965 р. н. (59 років)
Дата вступу на посаду і термін 18.12.2018 - (призначено) до 16.07.2020
Паспортні дані -
Освіта Вища
Стаж роботи 36 років
Попередне місце роботи До призначення Стрюкова Iрина Олександрiвна протягом останнiх п'яти рокiв займала наступнi посади: - Уповноважена особа ФГВФО на лiквiдацiю ПАТ "КБ "НАДРА" (код ЄДРПОУ 20025456), - Уповноважена особа ФГВФО на здiйснення тимчасової адмiнiстрацiї у ПАТ "КБ "НАДРА" (код ЄДРПОУ 20025456), - Член правлiння - Начальник Управлiння корпоративного та малого бiзнесу ПАТ "УКРГАЗПРОМБАНК" (код ЄДРПОУ 24262992).
Примітки Рiшенням Виконавчої дирекцiї Фонду гарантування вкладiв фiзичних осiб вiд 17.12.2018 № 3382 призначено уповноваженою особою Фонду та делеговано всi повноваження лiквiдатора ПАТ "БАНК "КИЇВСЬКА РУСЬ", визначенi Законом, зокрема статтями 37, 38, 47-52, 52-1, 53 Закону, у тому числi з пiдписання всiх договорiв, пов'язаних з реалiзацiєю активiв банку у порядку, визначеному Законом, окрiм повноважень в частинi органiзацiї реалiзацiї активiв банку, провiдному професiоналу з питань врегулювання неплатоспроможностi банкiв вiддiлу органiзацiї процедур лiквiдацiї неплатоспроможних банкiв департаменту управлiння активами Стрюковiй Iринi Олександрiвнi з 18 грудня 2018 року. Непогашеної судимостi за корисливi та посадовi злочини не має. До призначення Стрюкова Iрина Олександрiвна протягом останнiх п'яти рокiв займала наступнi посади: - Уповноважена особа ФГВФО на лiквiдацiю ПАТ "КБ "НАДРА", - Уповноважена особа ФГВФО на здiйснення тимчасової адмiнiстрацiї у ПАТ "КБ "НАДРА", - Член правлiння - Начальник Управлiння корпоративного та малого бiзнесу ПАТ "УКРГАЗПРОМБАНК".
Корогодська Оксана Петрівна Головний бухгалтер
Рік народження 1975 р. н. (49 років)
Дата вступу на посаду і термін 31.07.2017 - (призначено) безстроково (але не довше нiж до 16.07.2020)
Паспортні дані -
Освіта вища
Стаж роботи 20 років
Попередне місце роботи До призначення Корогодська Оксана Петрiвна протягом останнiх п'яти рокiв займала наступнi посади: - начальник управлiння акцiонерного капiталу та корпоративного регулювання юридичного департаменту ПАТ "КБ "ХРЕЩАТИК" (код ЄДРПОУ 19364259), - начальник вiддiлу операцiйного супроводження банкiвських операцiй Управлiння операцiйного супроводження та бухгалтерського облiку ПАТ "БАНК "КИЇВСЬКА РУСЬ" (код ЄДРПОУ 24214088).
Примітки Згiдно з наказом Уповноваженої особи ФГВФО на лiквiдацiю ПАТ "БАНК "КИЇВСЬКА РУСЬ" № 183-к вiд 27.07.2017 призначено на посаду головного бухгалтера-начальника управлiння операцiйного супроводження та бухгалтерського облiку Корогодську Оксану Петрiвну з 27.07.2017 безстроково (але не довше нiж до 16.07.2020) У зв'язку з введенням в дiю нового штатного розкладу Банку, наказом Уповноваженої особи ФГВФО на лiквiдацiю ПАТ "БАНК "КИЇВСЬКА РУСЬ" № 256-к вiд 18.10.2018 переведено Корогодську Оксану Петрiвну, головного бухгалтера-начальника управлiння операцiйного супроводження та бухгалтерського облiку, за її згодою, з 19.10.2018 в Управлiннi операцiйного супроводження та бухгалтерського облiку на посаду головного бухгалтера. Непогашеної судимостi за корисливi та посадовi злочини не має. Оплата працi здiйснюється вiдповiдно до штатного розпису. До призначення Корогодська Оксана Петрiвна протягом останнiх п'яти рокiв займала наступнi посади: начальник управлiння акцiонерного капiталу та корпоративного регулювання юридичного департаменту ПАТ "КБ "ХРЕЩАТИК", начальник вiддiлу операцiйного супроводження банкiвських операцiй Управлiння операцiйного супроводження та бухгалтерського облiку ПАТ "БАНК "КИЇВСЬКА РУСЬ".

Особи, послугами яких користується емітент

Назва
Публiчне акцiонерне товариство "Нацiональний депозитарiй України" #30370711
Адреса 04107, Україна, м. Київ, вул. Тропiнiна, 7-г
Діятельність Дiяльнiсть Центрального депозитарiю
Ліцензія
№ -
дiє вiдповiдно до ч. 2 ст. 9 Закону України "Про депозитарну систему України" (не потребує лiцензування)
Контакти (044) 363-04-00, (044) 363-04-00
Примітки Зарахування цiнних паперiв (крiм цiнних паперiв, вiднесених до компетенцiї Нацiонального банку України) у систему депозитарного облiку, їх облiк та зберiгання, а також списання цiнних паперiв у зв'язку з їх погашенням та/або анулюванням; ведення облiку зобов'язань емiтента за цiнними паперами власних випускiв (крiм цiнних паперiв, вiднесених до компетенцiї Нацiонального банку України) стосовно кожного випуску цiнних паперiв на пiдставi депонування глобального сертифiката та/або тимчасового глобального сертифiката; зберiгання глобальних сертифiкатiв та тимчасових глобальних сертифiкатiв (крiм глобальних сертифiкатiв та тимчасових глобальних сертифiкатiв випускiв цiнних паперiв, вiднесених до компетенцiї Нацiонального банку України); здiйснення нумерацiї (кодифiкацiї) цiнних паперiв вiдповiдно до мiжнародних норм, ведення реєстру кодiв цiнних паперiв (мiжнародних iдентифiкацiйних номерiв цiнних паперiв); складення реєстрiв власникiв iменних цiнних паперiв (крiм цiнних паперiв, вiднесених до компетенцiї Нацiонального банку України); зберiгання iнформацiї про осiб, визначених на надання емiтенту реєстру власникiв iменних цiнних паперiв; отримання доходiв та iнших виплат за операцiями емiтентiв (у тому числi тих, що розмiщенi та обертаються за межами України) на рахунок Центрального депозитарiю, вiдкритий у Розрахунковому центрi, для їх подальшого переказу отримувачам; вiдкриття та ведення рахункiв у цiнних паперах емiтентiв, Нацiонального банку України, депозитарних установ, депозитарiїв-кореспондентiв, клiрингових установ та Розрахункового центру; ведення рахунка в цiнних паперах депозитарної установи, що припинила свою депозитарну дiяльнiсть або якiй анульовано вiдповiдну лiцензiю за правопорушення на ринку цiнних паперiв чи в iншому визначеному Комiсiєю випадку, а також вiдповiдальне зберiгання документiв, баз даних, копiй баз даних, архiвiв баз даних депозитарної установи, iнформацiї про тих її депонентiв, що в установленому порядку не закрили свої рахунки в цiнних паперах, та цiнних паперiв, якi облiковувалися на їх рахунках, та подання iнформацiї про стан таких рахункiв згiдно iз законодавством; встановлення єдиних унiфiкованих правил (стандартiв) вiдображення та передачi iнформацiї щодо облiку та обiгу цiнних паперiв, обслуговування корпоративних дiй емiтентiв та iншої iнформацiї, яка вноситься до системи депозитарного облiку; впровадження мiжнародних стандартiв з питань провадження депозитарної дiяльностi; здiйснення контролю за клiєнтами в частинi провадження ними депозитарної дiяльностi в порядку та межах, установлених цим Законом.
ПУБЛIЧНЕ АКЦIОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО АКЦIОНЕРНИЙ БАНК "УКРГАЗБАНК" #23697280
Адреса 01030, Україна, м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 16-22
Діятельність Юридична особа, яка здiйснює професiйну дiяльнiсть на фондовому ринку - депозитарна дiяльнiсть депозитарної установи
Ліцензія
№ АЕ 263236
НКЦПФР
з 28.11.2013
Контакти (044) 594-11-62, (044) 294-19-96
Примітки Товариство надає послуги щодо вiдкриття та обслуговування рахунку у цiнних паперах в системi депозитарного облiку

Власники акцій

Власник Частка
БРАТКО ВІКТОР ІВАНОВИЧ 29.41%
Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю "Iнвестицiйна група "Базус" / #36538420 17.72%
Адреса Україна, м. Київ, пл. Солом'янська, 2 , прим. 81З
Код 36538420
Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю "КРIОПОЛIС" / #39290116 9.72%
Адреса Україна, м. Київ, вул. Хорива, 3
Код 39290116
Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю "Торгово-виробнича компанiя "Київська Русь" / #31170965 9.47%
Адреса Україна, м. Київ, пл. Солом'янська, 2 , прим. 8ЗЗ
Код 31170965
Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю "Градiнвестгруп" / #36538415 9.21%
Адреса Україна, м. Київ, пл. Солом'янська, 2 прим. 81З
Код 36538415
Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю "ДЕМIКОМС" / #39290273 7.37%
Адреса Україна, м. Київ, вул. Хорива, 3
Код 39290273
Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю "СТВР АЖIО" / #39393810 6.17%
Адреса Україна, м. Київ, вул. Хорива, 3
Код 39393810
Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю "Каскад" / #30524873 6.16%
Адреса Україна, м. Київ, пл. Солом'янська, 2, прим. 8ЗЗ
Код 30524873
Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю "Капiталiнгруп" / #37107038 2.91%
Адреса Україна, м. Київ, пл. Солом'янська, 2 прим. 8ЗЗ
Код 37107038
Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю "Транснафта" / #32594738 1.60%
Адреса Україна, м. Київ, вул. Хорива, 11-А
Код 32594738
КОВАЛЬ ВАЛЕРІЙ МИКОЛАЙОВИЧ 0.25%
ПАРАШИН СЕРГІЙ КОСТЯНТИНОВИЧ 0.01%
Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю "Далiя" / #24542148 0.01%
Адреса Україна, м. Київ, пл. Солом'янська, 2 прим. 8ЗЗ
Код 24542148

Власники великих пакетів акцій

Власник Кількість акцій Частка акцій
БРАТКО ВІКТОР ІВАНОВИЧ 17 646 278 шт 29.41%
ТОВ " IНВЕСТИЦIЙНА ГРУПА "БАЗУС" / #36538420 10 633 287 шт 17.72%
Адреса Україна, м. Харків, вул. Петровського, 11
ТОВ "КРIОПОЛIС" / #39290116 3 330 000 шт 5.55%
Адреса Україна, м. Запоріжжя, вул. Олександрівська, 114