Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (14)
Дозвільні документи
Ліцензії (17)
Будівництво (6) Перевірки (26)

СПІЛЬНЕ УКРАЇНСЬКО-ЕСТОНСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО У ФОРМІ ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ОПТІМА-ФАРМ, ЛТД"

#21642228

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Основна інформація

Назва СПIЛЬНЕ УКРАЇНСЬКО-ЕСТОНСЬКЕ ПIДПРИЄМСТВО У ФОРМI ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВIДПОВIДАЛЬНIСТЮ "ОПТIМА-ФАРМ, ЛТД"
ЄДРПОУ 21642228
Адреса м. Київ, 01103, вул. Кiквiдзе, 18-А
Дата державної реєстрації 26.09.1994
Середня кількість працівників 2 420
Банк, що облуговує емітента в національній валюті АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "УКРСИББАНК"
МФО: 351005
Номер рахунку: UA283510050000026000421150000
Банк, що облуговує емітента в іноземній валюті АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК"
МФО: 300614
Номер рахунку: UA413006140000026001500345422
Контакти
+38 (044) 490-53-10
Dyakovenko@optimapharm.ua

Опис діяльності

Організаційна структура

не відбулося в звітному періоді

Працівники

Середньооблікова чисельність штатних працівників облікового складу (осіб) - 2422 , середня чисельність позаштатних працівників та осіб, які працюють за сумісництвом (осіб)- 6, чисельність працівників, які працюють по договорам ЦПХ (осіб) – 1, чисельність працівників, які працюють на умовах неповного робочого часу (дня, тижня) (осіб)- 58, Фонд оплати праці зменшився на 11% відносно попереднього року і склав 210 006 тис.грн. Забезпечення підвищення рівня кваліфікації працівників здійснюється за різними напрямами. Основними з них є: 1.Програма адаптації для нових працівників, що включає, теоретичне та практичне навчання на робочому місці та забезпечення наставництва на період випробувального терміну. Наставником виступає досвідчений працівник, що показує хороші результати у своїй практичній діяльності та проявляє організаторські та лідерські якості. 2. Здійснення поточного навчання, а саме – заплановані заходи, спрямовані на поглиблення теоретичних знать працівників за тим чи іншим напрямом роботи, застосування отриманих знань у практичній діяльності з метою підвищення продуктивності праці, якості виконаної роботи та способів її здійснення. 3. Стихійне навчання персоналу (за потребою) – є незапланованим та здійснюється у відповідності із завданнями, що виникають перед працівником. Необхідність такого навчання виникає при переведенні працівника на іншу посаду, впровадження в Товаристві нових програмних продуктів, зміні структури підприємства та ін. 4. Періодична атестація персоналу (опитування, тестування), що дає змогу визначити перспективи навчання

Участь у об'єднаннях

Емітент не є учасником будь-яких об'єднань підприємств.

Спільна діяльність

Емітент не проводить спільну діяльність з іншими організаціями, підприємствами, установами.

Пропозиції щодо реорганізації

Пропозицiй не надходило

Облікова політика

Амортизація визнається, як правило, у прибутку або збитку з використанням прямолінійного методу протягом оцінених строків корисного використання кожного компонента одиниці основних засобів, оскільки це найбільш точно відображає очікуване використання майбутніх економічних вигод, притаманних цьому активу. Амортизація орендованих активів нараховується протягом коротшого з двох періодів: строку оренди чи строку корисного використання орендованих активів. Амортизація на землю не нараховується. Запаси оцінюються за меншою з двох вартостей: за собівартістю або за чистою вартістю реалізації. Вартість запасів, що звичайно не є взаємозамінними, визнається на основі витрат, понесених на придбання конкретних одиниць. Вартість всіх інших запасів визначається за методом «перше надходження - перше вибуття» і включає витрати на придбання запасів, витрати на виробництво або переробку, а також інші витрати на їх доставку до теперішнього місцезнаходження і приведення їх у стан, придатний для використання. Товариство визнає фінансові активи та зобов’язання у своєму Звіті про фінансовий стан тоді, коли воно стає стороною контрактних зобов’язань стосовно цих інструментів. За винятком торгівельної дебіторської заборгованості, що не містить в собі суттєвого компоненту фінансування і яка первісно оцінюється за ціною операції у відповідності до МСФЗ 15, всі фінансові інструменти первісно оцінюються за справедливою вартістю з урахуванням витрат на операції, які прямо пов’язані з придбанням фінансового інструменту, крім тих, які обліковуються за справедливою вартістю через прибуток або збиток та первісно оцінюються за справедливою вартістю. Припинення визнання фінансових активів відбувається, коли Товариство має юридичне право на отримання грошових коштів, або коли фінансові активи і всі пов’язані з ними ризики передані. Визнання фінансового зобов’язання припиняється в разі погашення, анулювання або закінчення терміну погашення відповідного зобов’язання.

Продукція

Основним видом дiяльностi емiтента є торгiвельно-посередницька дiяльнiсть (оптова, роздрiбна) лiкарськими засобами, виробами медичного призначення, предметами санiтарiї та гiгiєни, медичною апаратурою, iнструментами та обладнанням. Сума чистого доходу від реалізації продукції за звітний період склала 37 247 944 тис.грн. Перспективнiсть даного виду дiяльностi пов'язана з тим, що фармацевтичний ринок України є другим за обсягами серед країн СНД (пiсля Росiї). Протягом останнiх рокiв фармацевтичний ринок України в цiлому характеризувався високими темпами росту (у середньому на 14-23% щорiчно), а також вiдносно низьким рiвнем споживання лiкарських засобiв на душу населення (витрати на медичнi препарати займають 4-5 мiсце у загальнiй структурi витрат домогосподарств України). Також необхiдно вiдзначити, що на обсяги продажiв медичних препаратiв впливає фактор сезонної змiни попиту з боку населення, а саме: збiльшення продажiв лiкарських засобiв спостерiгається у кiнцi III та протягом IV кварталiв, що частково пов'язано iз щорiчним загостренням захворювань грипом, РВI й iншими захворюваннями.

Активи

За останнi п'ять рокiв основними придбаннями емiтента були транспортнi засоби, необхiднi для провадження його господарської дiяльностi, складське обладнання та окреме нерухоме майно, яке використовується для складських та адмiнiстративних потреб. В подальшому також планується придбання нерухомого майна для складських потреб з метою оптимізації логістичних затрат.

Основні засоби

Основнi засоби Товариства, що тимчасово не використовуються, повнiстю амортизованi, вилученi з експлуатацiї для продажу - вiдсутнi. Основнi засоби придбанi за рахунок цiльового фiнансування - вiдсутнi. Додатковий капiтал в результатi переоцiнки основних засобiв -вiдсутнiй. Iнформацiя про змiни в незавершеному будiвництвi емiтента - вiдсутня. Протягом звiтного перiоду подiї та обставини, якi спричинили б зменшення або вiдновлення корисностi основних засобiв, вiдсутнi. Виробничi потужностi - вiдсутнi.

Проблеми

Основними ризиками є: нестабiльнiсть та незбалансованiсть законодавчої бази, особливо у сферi оподаткування; ризики, пов'язанi зi змiнами кон'юнктури ринку, в якому дiє Емiтент. Цi ризики є прогнозованими та постiйно вiдслiдковуються та оцiнюються Емiтентом; У 2020 році Україна та більшість країн світу опинилися перед світовою загрозою некерованого поширення коронавірусної інфекції COVID-19. Запровадження Кабінетом Міністрів України карантинних та обмежувальних заходів, спрямованих на протидію подальшому поширенню інфекції зумовили виникнення додаткових ризиків діяльності суб’єктів господарювання. Управлінський персонал Товариства визначив, що ці події є некоригуючими по відношенню до фінансової звітності за 2020 рік.

Фінансова політика

Фiнансова полiтика емiтента полягає у самофiнансуваннi його дiяльностi та залучення фiнансових ресурсiв вiд банкiвських установ. Емiтент забезпечений робочим капiталом для поточних потреб. Покращення лiквiдностi можливе шляхом збiльшення обсягiв продаж та залученням нових клiєнтiв.

Вартість укладених, але ще не виконаних договорів

понад 134 млн.грн., договори виконані в 1 кв. 2021р.

Стратегія подальшої діяльності

Стратегія Товариства передбачає завоювання та закріплення міцних позицій на ринку оптової торгівлі лікарськими засобами, зростання обсягiв фiнансування, реалізацію соціальних програм через аптечнi мережi.

R&D

Емітент не проводить самостійних досліджень ринку, але для власних потреб користується послугами сторонніх організацій з метою отримання постійних маркетингових досліджень фармацевтичного ринку, зокрема оптового, роздрібного та госпітального сегменту, лікарських засобів у розрізі основних фармакологічних груп, харчових добавок, косметичної продукції, виробів медичного призначення, імпортерів лікарських засобів, аптечних мереж.

Інше

Фiнансовий стан емiтента вiдображається у його фiнансовiй звiтностi за минулi роки. Iнша iнформацiя, яка може бути iстотною для оцiнки iнвестором фiнансового стану та результатiв дiяльностi вiдсутня.

Посадові особи

Ім'я Посада
Кошель Любов Миколаївна Головний бухгалтер
Рік народження 1958 р. н. (66 років)
Дата вступу на посаду і термін 03.11.1997 - безстроково
Освіта вища, економiст-бухгалтер
Стаж роботи 22 роки
Попередне місце роботи головний бухгалтер, ТОВ «Iнститут зовнiшньоекономiчних зв'язкiв», д/н
Примітки Повноваження та обов'язки посадової особи визначенi посадовою iнструкцiєю. Розмiр виплат по заробiтнiй платi за 2019 р. 663693,03 грн. Змiн у персональному складi посадових осiб - посади головного бухгалтера- за звiтний перiод не було. Непогашеної судимостi за корисливi та посадовi злочини посадова особа емiтента не має. Стаж керiвної роботи (рокiв) - 22 Попереднi посади: головний бухгалтер в ТОВ «Iнститут зовнiшньоекономiчних зв'язкiв» . Посадова особа не працює та не займає посад на будь-яких iнших пiдприємствах.
Гуцал Ігор Михайлович Генеральний директор
Рік народження 1984 р. н. (40 років)
Дата вступу на посаду і термін 04.02.2019 - безстроковий
Освіта вища юридична
Стаж роботи 13 років
Попередне місце роботи заступник генерального директора, СПІЛЬНЕ УКРАЇНСЬКО-ЕСТОНСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО У ФОРМІ ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ОПТІМА-ФАРМ,ЛТД»,, 21642228
Примітки Повноваження та обов'язки посадової особи визначенi посадовою iнструкцiєю. Розмiр виплат по заробiтнiй платi за 2019 р. 1187357,20 грн. Протягом звітного року відбулись зміни у персональному складi посадових осiб, 04.02.2019р. покинув посаду Генерального директора Губський А.I., прийняв повноваження Генерального директора Гуцал І.М. Непогашеної судимостi за корисливi та посадовi злочини посадова особа емiтента не має. Стаж роботи має 13 років. Протягом останніх п’яти років Гуцал І.М. займав такі посади: директор юридичного департаменту ТОВ «Торговий дім «Юнона» в період з 17.01.2011р. По 12.01.2015р.; директор юридичного департаменту СП «ОПТІМА-ФАРМ,ЛТД» в період з 13.01.2015р. По 04.06.2015р.; заступник генерального директора СП «ОПТІМА-ФАРМ,ЛТД» з 05.06.2015р. По 03.02.2019р. Посадова особа не працює та не займає посад на будь-яких iнших пiдприємствах.

Ліцензії

Дата  
АЕ 192320 01.03.2013 iмпорт лiкарських засобiв
Орган ліцензування Державна служба України з лiкарських засобiв
Дата видачі 01.03.2013
Опис Лiцензiя надана безстроково, емiтент прогнозує належне виконання вимог законодавства щодо провадження лiцензованої дiяльностi та недопущення їх скасування
серiї АВ 578460 14.06.2011 Оптова торгiвля лiкарськими засобами
Орган ліцензування Державна iнспекцiя з контролю якостi лiкарських засобiв Мiнiстерства охорони здоров'я України
Дата видачі 14.06.2011
Опис Лiцензiї наданi безстроково, емiтент прогнозує належне виконання вимог законодавства щодо провадження лiцензованої дiяльностi та недопущення їх скасування

Особи, послугами яких користується емітент

Назва
Приватне акціонерне товариство «СК «Альфа Страхування» #30968986
Адреса 02160, Україна, м. Київ, пр-т Соборності, 19
Діятельність Юридична особа, якa надає страховi послуги емiтенту
Ліцензія
№ АЕ № 522522
Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг України
з 14.08.2014
Контакти (044) 499-99-99, (044) 499-99-99
Примітки Укладено договір обов’язкового особистого страхування працівників відомчої та місцевої пожежної охорони і членів добровільних пожежних дружин (команд)
Приватне акціонерне товариство «СК «Альфа Страхування» #30968986
Адреса 02160, Україна, м. Київ, пр-т Соборності, 19
Діятельність Юридична особа, якa надає страховi послуги емiтенту
Ліцензія
№ АВ № 500287
Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг України
з 13.01.2010
Контакти (044) 499-99-99, (044) 499-99-99
Примітки Укладено договір добровільного страхування майна
Публічне акціонерне товариство "Національни депозитарій України" #30370711
Адреса 04107, Україна, м.Київ, вул. Тропініна, 7Г
Діятельність Депозитарна діяльність Центрального депозитарію
Ліцензія
№ АВ №581322
ДКЦПФР
з 19.09.2006
Контакти 0445910404, 0445910404
Примітки забезпечення здійснення емітентом виплати доходів по облігаціям
Страхова компанiя «КОЛОННЕЙД УКРАЇНА» #25395057
Адреса 04070, Україна, м. Київ,, вул. Iллiнська, 8
Діятельність Юридична особа, якa надає страховi послуги емiтенту
Ліцензія
№ АЕ №198847
Державна комiсiя з регулювання ринкiв фiнансових послуг України
з 30.07.2013
Контакти (044) 537-53-90, (044) 537-53-90
Примітки Укладено договiр добровiльного страхування майна
Приватне акціонерне товариство «СК «ПЗУ Україна» #20782312
Адреса 76008, Україна, м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 36А
Діятельність Юридична особа, якa надає страховi послуги емiтенту
Ліцензія
№ АВ №500104
Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг України
з 15.12.2009
Контакти (044) 238-62-38, (044) 238-62-38
Примітки Укладено договір добровільного страхування відповідальності перед третіми особами
Європейський страховий альянс #19411125
Адреса 04050, Україна, м. Київ, вул. Глибочицька, 33-37
Діятельність Юридична особа, якa надає страховi послуги емiтенту
Ліцензія
№ АВ №584812
Державна комiсiя з регулювання ринкiв фiнансових послуг України
з 12.08.2011
Контакти (044) 254-63-00, (044) 351-24-20
Примітки Укладено договiр обов’язкового страхування цивiльно правової вiдповiдальностi власникiв наземних транспортних засобiв.
ПрАТ "Акцiонерна страхова компанiя "IНГО Україна" #16285602
Адреса 01054, Україна, м. Київ, вул. Бульварно-Кудрявська,33
Діятельність Юридична особа, якa надає страховi послуги емiтенту
Ліцензія
№ АГ №569235
Державна комiсiя регулювання ринкiв фiнансових послуг України
з 14.01.2011
Контакти 044 490 27 44, 044 490 27 44
Примітки Укладено договір обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних
Приватне акцiонерне товариство Страхова компанiя "Арсенал страхування" #33908322
Адреса 03056, Україна, м. Київ, вул. Борщагiвська,154
Діятельність Юридична особа, якa надає страховi послуги емiтенту
Ліцензія
№ АЕ№198582
Державна комiсiя з регулювання ринкiв фiнансових послуг
з 21.02.2013
Контакти 0445026737, 0445026737
Примітки Укладено договір обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів
Приватне акцiонерне товариство "Страхова компанiя "АХА Страхування" #20474912
Адреса 04070, Україна, Київ, Iллiнська, будинок 8
Діятельність Юридична особа, якa надає страховi послуги емiтенту
Ліцензія
№ АВ № 483288
Державна омiсiя з регулювання ринкiв фiнансових послуг України
з 18.09.2009
Контакти 0443911122, 0443911122
Примітки Укладено договiр добровiльного страхування майна
Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю «Аудиторська фірма «АРАМА» #25409247
Адреса 04070, Україна, м. Київ, вул.Турівська, 32, оф.4
Діятельність Аудитор (аудиторськa фiрмa), якa надає аудиторськi послуги емiтенту
Ліцензія
№ 1921
Аудиторська палата України
з 26.01.2001
Контакти (044)428-71-29,, (044)428-71-30
Примітки 26 березня 2019 року емітентом укладено договір про надання аудиторських послуг № 26/03/19-ГА та 05.11.2019 року додатковий договір № 2. Надання послуг з обов’язкового аудиту фінансової звітності, складеної відповідно до міжнародних стандартів фінансової звітності або відповідно до національних Положень (стандартів) бухгалтерського обліку.
Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю «IВI-Рейтинг» #33262696
Адреса 03680, Україна, м. Київ, вул. Горького, 172, оф. 1014
Діятельність Юридична особа, яка уповноважена здійснювати рейтингову оцінку емітента та/або його цінних паперів
Ліцензія
№ №3
Державна комiсiя з цiнних паперiв
з 12.04.2010
Контакти (044) 362-90-84, (044) 521-20-15
Примітки 20 листопада 2012 року емiтентом укладено угоду про рейтингування № 38/12Р
Приватне акцiонерне товариство “Страхова компанiя "Арсенал Страхування” #33908322
Адреса 03056, Україна, м. Київ, Борщагiвська, будинок 154
Діятельність Юридична особа, якa надає страховi послуги емiтенту
Ліцензія
№ АЕ №198590
Державна комiсiя з регулювання ринкiв фiнансових послуг України
з 21.02.2013
Контакти (044) 227-77-11, д/н
Примітки Укладено договір добровільного страхування наземного транспорту
Страхова компанiя «УНIКА» #20033533
Адреса 01032, Україна, м. Київ, вул. Саксаганського, 70-А
Діятельність Юридична особа, якa надає страховi послуги емiтенту
Ліцензія
№ АЕ №293975
Державна комiсiя з регулювання ринкiв фiнансових послуг України
з 07.08.2014
Контакти (044) 225-6000, (044) 225-6002
Примітки Укладено договiр добровiльного страхування майна

Власники акцій

Власник Частка
ГУБСЬКИЙ АНДРІЙ ІВАНОВИЧ 100.00%