Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (5)
Дозвільні документи
Ліцензії (12)
Будівництво (3) Перевірки (13)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ДЕРАЖНЯНСЬКИЙ МОЛОЧНИЙ ЗАВОД"

#14146210

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Основна інформація

Назва Приватне акціонерне товариство "Деражнянський молочний завод"
ЄДРПОУ 14146210
Адреса 32200, м. Деражня, Б. Олійника, 7
Номер свідоцтва про реєстрацію ААА № 188171
Дата державної реєстрації 20.08.1996
Середня кількість працівників 186
Банк, що облуговує емітента в національній валюті Акціонерне товариство "Райффайзен банк Аваль"
МФО: 380805
Номер рахунку: 26007434075
Банк, що облуговує емітента в іноземній валюті Акціонерне товариство "Райффайзен банк Аваль"
МФО: 380805
Номер рахунку: 26006322683
Контакти
+38 (038) 562-10-81
dmolz@ukr.net

Опис діяльності

Працівники

У 2018 році середньооблікова чисельність штатних працівників облікового складу становила 147 чоловік , середня чисельність працюють за сумісництвом — 2 чоловіки, в середньому 37 чоловік виконували роботи за договорами цивільно- правового характеру. На умовах неповного робочого дня працювали зовнішні сумісники, штатні працівники були зайняті повний робочий час. Фонд оплати праці по підприємству за 2018 рік склав 11655,4 тис. грн., штатних працівників -10074,2 тис. грн. У порівнянні з попереднім роком фонд оплати праці збільшився на 23% за рахунок зростання мінімальної заробітної плати , підвищення тарифних ставок та застосування форм матеріального заохочення (надбавки, премії). Середня заробітна плата штатних працівників зросла на 29 %. На підприємстві діє кадрова програма на забезпечення рівня кваліфікації працівників.

Участь у об'єднаннях

Емітент не належить до об’єднань підприємств

Спільна діяльність

Емітент не проводить спільну діяльність з будь якими організаціями, підприємствами та установами.

Організаційна структура

Змін в організаційні структурі протягом 2018 року не було.

Пропозиції щодо реорганізації

Емітент не отримував пропозицій щодо реорганізації з боку третіх осіб протягом звітного періоду.

Облікова політика

Опис облікової політики здійснюється згідно наказу №2/1-В від 05.01.2018: 2.1. Дозволяю змінити облікову політику, якщо: - зміняться вимоги Міністерства фінансів України; - зміняться статутні вимоги підприємства; - нові (запропоновані й обґрунтовані фахівцями підприємства) положення облікової політики забезпечують більш достовірне відображення господарських операцій. 22.2. При складанні фінансової звітності встановити кордон істотності в розмірі 1000 грн., 2.3. Основним засобом визнавати актив, якщо очікуваний термін його корисного використання (експлуатації), установлений засіданням виробничої комісії, більше року (або операційного циклу, якщо він більше року), а вартісна оцінка якого дорівнює сумі, що перевищує 6 000 грн. 2.4. До малоцінних необоротних матеріальних активів відносити активи, відмінні від основних засобів (на підставі класифікації, поданої в пункті 5 П(С)БО 7 "Основні засоби" і пункті 4 цього наказу), вартісна оцінка яких дорівнює сумі, що не перевищує 6 000 грн. Термін використання більше 1 року. 2.5. Застосовувати при нарахуванні амортизації основних засобів методи амортизації, строк корисного використання та ліквідаційну вартість, установлені і затверджені наказом по підприємству, за результатами місяця в якому такий необоротний актив введений в експлуатацію. 2.6. Установити такі методи нарахування амортизації для: - основні засоби - прямолінійний метод; - інших необоротних матеріальних активів - прямолінійний метод; - малоцінних необоротних активів і бібліотечних фондів - у розмірі 100%-ої їх вартості в першому місяці використання об'єкта; 2.7. Термін корисного використання нематеріальних активів встановлюється наказом по підприємству, за результатами місяця в якому такий нематеріальний актив введений в експлуатацію. 2.8. Застосовувати прямолінійний метод амортизації нематеріальних активів. 2.9. Установити такі методи оцінки вибуття запасів: - при відпусканні запасів у виробництво – середньозваженої собівартості, - при відпусканні запасів у реалізацію – середньозваженої собівартості . 2.10. З метою недопущення розкрадань (недостач) малоцінних і швидкозношуваних предметів, переданих в експлуатацію і вилучених зі складу активів, головному бухгалтерові посилити контроль за видачею таких МШП за місцями експлуатації шляхом забезпечення проставлення в облікових картках підписів працівників в отриманні МШП, відміток про переміщення МШП між структурними підрозділами, а також складання актів на їх списання у разі непридатності до експлуатації. 2.11. Суму резерву сумнівних боргів установлювати на підставі класифікації дебіторської заборгованості за продукцію, товари, послуги за термінами її непогашення. 2.12. Створити забезпечення: - оплати відпусток згідно з розрахунком, складеним економічним відділом (економістом), який може переглядатися в разі збільшення фонду заробітної плати ;

Продукція

ПрАТ “Деражнянський молочний завод” виробляє молочну продукції в асортименті цільномолочна продукція, сири, масло, казеїн технічний, молоковмісні продукти. 10 та більше відсотків доходу за звітний рік отримали від реалізації таких видів: масло вершкове -27,7%-, сири сичужні- 12,9%, молоко оброблене-16,4%, кисломолочна продукція-11,8%, казеїн технічний -12,9%. Середні реалізаційні ціни по цих видах за 1 кг були такі: масло вершкове -124,50 грн-, сири сичужні- 107,80 грн молоко оброблене-15,60 грн кисломолочна продукція-26,55 грн, в ПДВ, а казеїн технічний -139,63 грн без ПДВ ( реалізовувався на експорт). Загальна сума експорту становила 25338,9 тис. грн. і склала 13,2% від зального доходу. В перспективі підприємство планує зберегти існуючий асортимент та працювати над його розширенням. ПрАТ “Деражнянський молочний завод” виробляє молочну продукції в асортименті цільномолочна продукція, сири, масло, казеїн технічний, молоковмісні продукти. 10 та більше відсотків доходу за звітний рік отримали від реалізації таких видів: масло вершкове -27,7%-, сири сичужні- 12,9%, молоко оброблене-16,4%, кисломолочна продукція-11,8%, казеїн технічний -12,9%. Середні реалізаційні ціни по цих видах за 1 кг були такі: масло вершкове -124,50 грн-, сири сичужні- 107,80 грн молоко оброблене-15,60 грн кисломолочна продукція-26,55 грн, в ПДВ, а казеїн технічний -139,63 грн без ПДВ ( реалізовувався на експорт). Загальна сума експорту становила 25338,9 тис. грн. і склала 13,2% від зального доходу. В перспективі підприємство планує зберегти існуючий асортимент та працювати над його розширенням. Казеїн технічний виробляється сезонно ( переважно з квітня по жовтень), інші види продукції постійно. Сировина на підприємство поступає від сільськогосподарських підприємств фермерських господарств та від населення в Хмельницькій та Вінницькій областях. Цінова ситуація на сировину коливається в залежності від сезону і є прогнозованою. Конкуренція на ринку молочної сировини та готових молочних продуктів велика , але Деражнянський молочний завод впевнено тримається на ринку. На підприємстві використовуються різні методи та канали збуту: участь у тендерних закупівлях для бюджетних установ, великі торгові мережі, роздрібні торгівельні заклади, мережа фірмових торгових магазинів, оптова торгівля, через дистрибюторів. Продукція реалізується в Хмельницькій області та інших регіонах України, а також на експорт. Країни експорту : Польща, Німеччина, Бельгія, Туреччина, Грузія. Вся діяльність підприємства здійснювалась в Україні.

Активи

У 2018 р. капітальні інвестиції склали 3 мільйони 406 тис. грн., а саме: - будівлі-187 тис. грн . -машини, обладнання. Інвентар- 1 млн. 569 тис.грн -транспортні засоби-1млн. 340 тис. грн. - земля-303 тис. грн.

Основні засоби

Основні засоби підприємства являють собою цілісний майновий комплекс, який включає будівлі основних і допоміжних цехів з виробничим і допоміжним обладнанням, складів, адмінбудинку з комунікаціями (водопостачання, електро та газопостачання) площадки та гаражі для автопарку і знаходиться на приватизованій земельній ділянці за адесою: Хмельницька область, м. Деражня, вул. Бориса Олійника, буд 7. Після проведення організаційних та підготовчих робіт, які були здійснені в попередні роки по інвестиційному проекту “Реконструкція з добудовою адміністративних, складських фасувальних та санітарно- побутових приміщень ”, у 2018 році році розпочато будівництво даного об'єкту. У 2019 році планується продовжити будівництво.

Проблеми

істотно впливають наступні проблеми економічного характеру: • Значне підвищення цін на енергоносії, особливо природний газ, великий рівень інфляції, як наслідок значне підвищення цін на товари і послуги всіма сторонніми організаціями, які обслуговують виробництво; • Постійні зміни законодавства в питаннях оподаткування та незмінно великий податковий тиск.

Фінансова політика

В 2018 році підприємство відчувало нестачу власних оборотних коштів і тому змушено було користуватись кредитами в Райффайзен Банк Аваль та в Укрексімбанку. Загальна сума кредиту на кінець 2018 року склала 2 мільйонів 951 тисяча гривень. За минулий рік за користування кредитами сплачено відсотків на суму 755 тисяч гривень.

Вартість укладених, але ще не виконаних договорів

Всi договори, якi укладались за звiтнiй перiод, виконанi в повному обсязi.

Стратегія подальшої діяльності

1.Реконструкція з добудовою адміністративних, складських, фасувальних та санітарно- побутових приміщень на 30 жіночих і 28 чоловічих місць. Після проведення організаційних і підготовчих робіт , які були здійснені в попередні роки, у 2018 році розпочато саме будівництво даного об’єкту. На даний час маємо повністю збудований фундамент з комунікаціями. У поточному році плануємо продовжити будівництво на даному об’єкті. І другий проект: 2.Будівництво локальних каналізаційних очисних споруд (КОС) очистки промислових, дощових та господарсько-побутових стічних вод ПрАТ “Деражнянський молочний завод” закритого типу до нормативів скиду потужністю 250 мз : -Придбана земельна ділянка під будівництво- 115,7 тис. грн. - виготовлена проектно- кошторисна документації та її екпертиза .

R&D

Емітент не проводив досліджень та розробок за звітний рік.

Посадові особи

Ім'я Посада
Корчова Марина Вікторівна Член правління, головний бухгалтер
Рік народження 1964 р. н. (60 років)
Дата вступу на посаду і термін 24.04.2017 - 3 роки
Паспортні дані .
Освіта Вища
Стаж роботи 37 років
Попередне місце роботи старший бухгалтер., Хмельницький міськмолзавод, .
Примітки Переобрано на новий термін на підставі рішення загальних зборів акціонерів від 24.04.2017р. (протокол №1 від 24.04.2017р.) Повноваження посадової особи згідно Статуту Товариства. Посадова особа товариства непогашеної судимості за корисливі та посадові злочини не має.
Соколовська Галина Михайлівна Ревізор
Рік народження 1964 р. н. (60 років)
Дата вступу на посаду і термін 24.04.2017 - 3 роки
Паспортні дані .
Освіта Середньо-спеціальна
Стаж роботи 32 роки
Попередне місце роботи контролер-касир операційної частини., ВАТ "Державний ощадний банк України", 00032129
Примітки Обрано на підставі рішення загальних зборів акціонерів від 24.04.2017р. (протокол №1 від 24.04.2017р.) Повноваження посадової особи згідно Статуту Товариства. Посадова особа товариства непогашеної судимості за корисливі та посадові злочини не має.
Яглінський Ігор Станіславович Член правління
Рік народження 1969 р. н. (55 років)
Дата вступу на посаду і термін 24.04.2017 - 3 роки
Паспортні дані .
Освіта Вища
Стаж роботи 30 років
Попередне місце роботи майстер, Деражнянське РайДУ, .
Примітки Переобрано на новий термін на підставі рішення загальних зборів акціонерів від 24.04.2017р. (протокол №1 від 24.04.2017р.)Повноваження посадової особи згідно Статуту Товариства. Посадова особа непогашеної судимості за корисливі та посадові злочини не має.
Яглінський Валерій Станіславович Голова правління
Рік народження 1962 р. н. (62 роки)
Дата вступу на посаду і термін 24.04.2017 - 3 роки
Паспортні дані .
Освіта Вища
Стаж роботи 37 років
Попередне місце роботи перший секретар Деражнянського ЛКСМУ., Деражнянський райком комсомолу,, .
Примітки Переобрано на новий термін на підставі рішення загальних зборів акціонерів від 24.04.2017р. (протокол №1 від 24.04.2017р.) Повноваження посадової особи згідно Статуту Товариства. Посадова особа непогашеної судимості за корисливі та посадові злочини не має.
Лемещук Олена Валеріївна Голова Наглядової ради
Рік народження 1987 р. н. (37 років)
Дата вступу на посаду і термін 24.04.2017 - 3 роки
Паспортні дані .
Освіта Вища
Стаж роботи 9 років
Попередне місце роботи редактор ГВО суспільно політичних програм., Хмельницька обласна державна телерадіокомпанія "Поділля Центр", 02841560
Примітки Переобрано на новий термін на підставі рішення загальних зборів акціонерів від 24.04.2017р. (протокол №1 від 24.04.2017р.) Посадова особа є акціонером товариства. Повноваження посадової особи згідно Статуту Товариства. Посадова особа товариства непогашеної судимості за корисливі та посадові злочини не має.
Яглінська Любов Миколаївна Член Наглядової ради
Рік народження 1968 р. н. (56 років)
Дата вступу на посаду і термін 24.04.2017 - 3 роки
Паспортні дані .
Освіта Вища
Стаж роботи 20 років
Попередне місце роботи майстер по зрідженому газу., ПАТ "Хмельницькгаз", 05395598
Примітки Переобрано на новий термін на підставі рішення загальних зборів акціонерів від 24.04.2017р. (протокол №1 від 24.04.2017р.) Посадова особа є акціонером товариства. Повноваження посадової особи згідно Статуту Товариства. Посадова особа товариства непогашеної судимості за корисливі та посадові злочини не має.
Маньовський Петро Миколайович Член Наглядової ради
Рік народження 1959 р. н. (65 років)
Дата вступу на посаду і термін 24.04.2017 - 3 роки
Паспортні дані .
Освіта Середня-спеціальна
Стаж роботи 41 рік
Попередне місце роботи слюсар-ремонтник., Деражнянський цукровий завод, 03058856
Примітки Переобрано на новий термін на підставі рішення загальних зборів акціонерів від 24.04.2017р. (протокол №1 від 24.04.2017р.) Посадова особа є акціонером товариства. Повноваження посадової особи згідно Статуту Товариства. Посадова особа товариства непогашеної судимості за корисливі та посадові злочини не має.

Обсяги виробництва продукції

Продукція Вироблено, кількість Вироблено, варстість Реалізовано, кількість Реалізовано, варстість
Масло вершкове, тон 520 53.96 млн грн 512 53.13 млн грн
Молоко оброблене, тон 2413 31.42 млн грн 2413 31.42 млн грн
Козеін технічний, тон 177 24.72 млн грн 177 24.72 млн грн
Сири сичужні, тон 274 24.63 млн грн 274 24.63 млн грн
Продукти кисломолочні, тон 952 22.62 млн грн 852 22.62 млн грн
Сир кисломолочний 246 15.39 млн грн 246 15.39 млн грн

Собівартість продукції

Статя витрат Доля
Матеріальні витрати 87.62%
Амортизація 6.27%
Інші операційні витрати 3.99%
Витрати на оплату праці 1.27%
Відрахування на соціальні заходи 0.94%

Особи, послугами яких користується емітент

Назва
Публічне акціонерне товариство "Національний депозитарій України" #30370711
Адреса 04071, Україна, м. Київ, вул. Тропініна,7- Г
Діятельність Юридична особа, яка здійснює професійну депозитарну діяльність депозитарію іменних цінних паперів.
Ліцензія
№ АВ № 581322
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку
з 25.05.2011
Контакти Тел.044-377-70-16, Факс.044-279-12-49
Примітки В депозитарії ПАТ "НДУ" депоновано глобальний сертифікат випуску цінних паперів емітента.
Товариство з обмеженою відповідальністю "Фондова компанія "ЦЕНТР-ІНВЕСТ" #21653380
Адреса 29000, Україна, м.Хмельницький, вул. Володимирська, 109
Діятельність Юридична особа, яка здійснює професійну депозитарну діяльність депозитарної установи
Ліцензія
№ АЕ № 263483
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку
з 01.10.2013
Контакти 0382 70-21-64, 0382 70-21-64
Примітки В депозитарній установі ТОВ "Фондова компанія "ЦЕНТР-ІНВЕСТ" відкриті рахунки в цінних паперах акціонерам товариства в процесі дематеріалізації випуску цінних паперів товариства.
Приватна підприємство "Вікторія-Аудит" #41974892
Адреса 29015, Україна, м. Хмельницький, Проспект Миру, буд.84, кв. 71
Діятельність Юридична особа, яка здійснює професійну аудиторську діяльність.
Ліцензія
№ №4724
Аудиторська палата України
з 03.04.2018
Контакти (097)3298494, (097)3298494
Примітки Здійснює підтвердження достовірності фінансової звітності емітента .
Державна установа "Агентство з розвитку iнфраструктури фондового ринку України" #21676262
Адреса 03150, Україна, м.Київ, вул.Антоновича, 51,оф. 1206
Діятельність Дiяльнiсть з подання звiтностi та/або адмiнiстративних даних до НКЦПФР
Ліцензія
№ DR/00002/ARM
НКЦПФР
з 18.02.2019
Контакти (044) 287-56-70, (044) 287-56-70
Примітки Особа яка здійснює оприлюднення регульованої інформації та здійснює її подання до НКЦПФ

Власники великих пакетів акцій

Власник Кількість акцій Частка акцій
ЯГЛІНСЬКИЙ ВАЛЕРІЙ СТАНІСЛАВОВИЧ 2 263 148 шт 87.49%
КОРЧОВА МАРИНА ВІКТОРІВНА 287 693 шт 11.12%