Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (8)
Дозвільні документи
Ліцензії (2)
Будівництво (4) Перевірки (17)

ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІНФОРМАЦІЙНО - КОМУНІКАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

#38855349

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
07.02.2022 3116030 Надання освітніх послуг у системі вищої освіти Державна служба якості освіти України Проведено
25 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері вищої освіти
Учасники:
Шиманський Вячеслав Миколайович — начальник відділу контролю за діяльністю закладів вищої освіти департаменту контролю у сфері вищої, фахової передвищої освіти і освіти дорослих Державної служби якості освіти України
Журба Юрій Іванович — заступник декана медичного факультету Приватного вищого навчального закладу «Київський медичний університет»
Лісничук Оксана Андріївна — директор департаменту організації освітнього процесу Приватного закладу вищої освіти «Міжнародний європейський університет»
Лелет Галина Михайлівна — головний спеціаліст відділу контролю за наданням освіти дорослим департаменту контролю у сфері вищої, фахової передвищої освіти і освіти дорослих Державної служби якості освіти України
Воловик Ірина Михайлівна — начальник відділу міжнародних зав’язків Національного університету харчових технологій
Порушення:
Правила прийому до Державного університету телекомунікацій у 2022 році (далі – Правила прийому) ухвалено вченою радою університету (протокол від 06.12.2021 № 6) та затверджено наказом Університету від 06.12. 2021 № 200 не містять: перелік акредитованих та неакредитованих освітніх програм, за якими здійснюється прийом на кожний рівень вищої освіти.
Вибірковою перевіркою засвідчено, що в Університеті до складу кафедри входить менше ніж п’ять науково-педагогічних працівників, для яких кафедра є основним місцем роботи, та менше ніж три з яких мають науковий ступінь або вчене (почесне) звання. Склад кафедри безпеки життєдіяльності та фізичного виховання – за основним місцем роботи працює 3 особи, а науковий ступінь або вчене звання мають лише 2 особи. Склад кафедри системного аналізу – науковий ступінь або вчене звання мають лише 2 особи.
Укладенню трудового договору (контракту) на заміщення вакантних посад науково-педагогічних працівників - завідувачів (начальників) кафедр, професорів, доцентів, старших викладачів, викладачів передує конкурсний відбір. В Університеті заміщення вакантних посад проводилось без проведення конкурсу, а шляхом переведення (накази від 01.12.2020 № 277-КС – Бєляєва Д. В., від 10.09.2020 № 195-К, – Бондарчука А. П., від.15.10.2019 № 403-КС – Тяжину А. М., від 01.11.2016 № 217-К – Дубика О. В. тощо).
В окремих індивідуальних планах здобувачів вищої освіти Університету, відповідно до глави 5 Положення про формування окремих освітніх траєкторій здобувачів вищої освіти ДУТ затвердженого вченою радою Університету (протокол від 20.08.2020 № 1), відсутня інформація про кількість тижнів в навчальному семестрі дати семестру, кількість кредитів на практичну підготовку, підписи викладачів, що проводили підсумкові контролі (заліки, екзамени), семестровий рейтинг студента тощо.
Вибірковим аналізом ОПП виявлено: в ОПП «Технічні системи інформаційного та кібернетичного захисту» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти (оновлена) галузі знань 12 «Інформаційні технології» спеціальності 125 Кібербезпека затвердженою ВР ДУТ (протокол від 26.04.2021 № 14) виявлено розбіжність - між визначеною в розділі 7 кількістю програмних результатів навчання (далі – ПРН) від ПРН 1 до ПРН 55 та матрицею забезпечення програмних результатів навчання – від ПРН 1 до ПРН 53. В ОПП «Соціологія» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти (оновлена), рівень вищої освіти другий (магістерський) рівень, ступінь вищої освіти магістр, галузі знань 05 «Соціальні та поведінкові науки» спеціальності 054 Соціологія затвердженою вченою радою ДУТ (від 26.04.2021 протокол № 14) в розділі 6 визначено ПРН від 1 до ПРН 09, а в матриці відповідності від ПРН 1 до ПРН 11.
Відповідно до Статуту ДУТ, затвердженого наказом МОН від 20.01.2017 № 91, вчена рада обирає за конкурсом таємним голосуванням на посади директорів навчально-наукових інститутів, їх заступників, деканів, завідувачів кафедр, професорів і доцентів, завідувача бібліотекою. Аналіз протоколів вченої ради за 2020 та 2022 роки свідчить, що всупереч пункту 6.13 Статуту ДУТ, питання обрання за конкурсом НПП не розглядались засіданнях вченої ради. На засіданні 28 серпня 2020 року (протокол № 2) розглядались тільки питання щодо заміщення вакантних посад керівників структурних підрозділів директорів та заступників директорів Навчально-наукових інститутів (по 3 посади), а також 9 посад завідувачів кафедр. В протоколах лічильної комісії від 28 серпня 2020 року №№ 1, 2, 3 щодо обрання кандидатур на зазначені посади назви Навчально-наукових інститутів та кафедр, на які обираються претенденти, не зазначені. В наказах Університету про призначення НПП вказано «до оголошення конкурсу», проте в особових справах НПП відсутня будь-яка інформація щодо обрання за конкурсом рішенням вченої ради.
Аналіз особових справ педагогічних (науково-педагогічних) працівників Університету показав, що в них відсутні підтверджуючі документи щодо результатів проходження підвищення кваліфікації.
Проходження практики студентом здійснюється з порушенням законодавства та власного Положення про проведення практики студентів ДУТ, затвердженого вченою радою університету (протокол від 31.08.2016). В ході вибіркової перевірки звітів переддипломної практики студента групи ПТВ-41 спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» встановлено: що у звіті відсутній жодний підпис; звіти не зареєстровано; відсутня оцінка (лише зазначена в щоденнику практики). Звіт з практики не прошито (у окремомих файлах звіт та щоденник) тощо.
Заклад вищої освіти забезпечує підвищення кваліфікації педагогічних (науково-педагогічних) працівників не рідше одного разу на п’ять років, відповідно до затверджених планів-графіків. Плани-графіки про підвищення кваліфікації педагогічних (науково-педагогічних) працівників Університету, затверджені від 19.12.2020, не містять тему (напрям, найменування), зміст, обсяг (тривалість), вид, форму підвищення кваліфікації, очікувані результати навчання та терміни.
Вибірковий аналіз особових справ показав, що в Університеті порушено вимоги щодо формування особових справ як працівників, так і здобувачів вищої освіти, відповідно до затвердженої номенклатури (наказ по Університету від 02.11.2013 № 160). В особових справах здобувачів: - відсутній реєстраційний номер за Журналом обліку особових справ, - зведений підсумок кількості аркушів внутрішнього опису; -документи не сформовані в хронологічному порядку та не завірені копії документів в установленому порядку; -відсутня індивідуальна картка успішності здобувача вищої освіти, підписи особової справи здійснено олівцем, аркуш результатів вступних випробувань не оформлений належним чином (відсутній номер, фото вступника із числа іноземних громадян та здобувачів вищої освіти громадян України, печатки, підписи на заяві щодо допуску до участі у конкурсному відборі на навчання, витяги з наказів про відрахування тощо). Особові справи здобувачів освіти із числа іноземних громадян Елува Дональд Чінонсо, Гурбанов Руслан Нуряддін Огли, Нанкап Нгеоті Леа Лоріан, Ждіека Чангу Генрі Лаїк тощо. В особових справах працівників відсутній внутрішній опис, який розміщується на початку справи, недооформлений (Відсутній реєстраційний номер за Журналом обліку особових справ, зведений підсумок кількості аркушів внутрішнього опису); - документи не сформовані в хронологічному порядку; - копії документів не завірені в установленому порядку (паспорт, диплом, облікова картки, тощо). документів щодо підвищення кваліфікації та відомості про проведення конкурсу на заміщення вакантних посад, без позначення індексу, відповідно до номенклатури тощо. Зокрема це особові справи Барабаш-Зволь І. М., Сало А. Я., Стрельнікова С. Ю., Сазонов О. О. тощо.
Вибіркова перевірка журналів обліку та видачі документів в Університеті засвідчила системність порушень у їх оформленні та веденні: у журналі реєстрації та видачі дипломів освітнього ступеню «Магістр», розпочатого у 2018 не заповнена графа «Підпис особи, яка видала диплом» та «Підпис особи, яка отримала диплом»; Журнал реєстрації видачі академічних довідок (13-60) не прошито та не пронумеровано; Журнал реєстрації видачі додатків до дипломів не прошито, не пронумеровано та не оформлено належним чином; Книга реєстрації виданих дипломів, освітньо-кваліфікаційний рівень-бакалавр (13-30) тощо.
Вибірковий аналіз наказів з кадрових питань (особового складу) Університету засвідчив порушення пункту 26.13 власної інструкції з діловодства затвердженої наказом від 04.10.2013 № 114, яка потребує оновлення (констатуюча частина не зазначається, крім випадків призначення на посаду або звільнення з посади) - у наказах на переведення з посади на посаду відсутня констатуюча частина (наказ від 01.12.2020 № 277-КС, від 10.09.2020 № 195-К, від.15.10.2019 № 403-КС, від 01.11.2016 № 217-К тощо); не завжди ознайомлюють працівників з наказами під особистий підпис (накази від 31.01.2022 № 19-к, від 31.01.2022 № 20-к, від 31.01.2022 № 17-к) тощо; під час погодження наказів за відсутності особи ставиться правобічна похила риска перед назвою посади у підписах і не зазначається посада особи, яка візує документ.
Відповідно до Умов прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2022 році, затверджених наказом МОН від 13 жовтня 2021 року № 1098, рішення приймальної комісії оприлюднюються на офіційному вебсайті закладу вищої освіти. На офіційному вебсайті Університету http://www.dut.edu.ua не оприлюднена інформація стосовно розподілу обсягу державного замовлення у межах ліцензійного обсягу щодо кожної спеціальності (спеціалізації) за інститутами, інформація щодо рішень приймальної комісії та рейтингові списки вступників.
Статут Університету (затверджено наказом міністерства освіти і науки від 20.01.2017 № 91) не містить змін відповідно до Закону України «Про вищу освіту» та наказу МОН України від 09.09.2021 р. № 974 у частині здійснення освітньої діяльності на засадах студентоцентрованого навчання, затвердженої політики забезпечення дотримання учасниками освітнього процесу академічної доброчесності. Не враховано вимоги Закону України «Про фахову передвищу освіту» щодо назви відокремленого структурного підрозділу тощо. (Оновлений проект Статуту Університету знаходиться на погодженні в МОН (вих. від 03.02.2022 № 03/106).
Керівники кафедр не здійснюють належний контроль за навчально-методичною та науковою та організаційною діяльністю викладачів, відповідно до пункту 5.13. Положення про планування та облік основних видів роботи науково-педагогічних працівників Державного університету телекомунікацій (далі – Положення), затвердженого Вченою радою Державного університету телекомунікацій 25 березня 2015 р. (протокол № 21 від 25 березня 2015 р.). Встановлено системність щодо формального заповнення їх викладачами. Керівники кафедр не здійснюють належний контроль і за організацією освітнього процесу кафедри, зокрема: -у залікових відомостях не вказані кількість кредитів при першому складанні екзамену та відсутні підписи членів комісії при перескладанні екзамену, дати перескладання тощо. Відомості не заповненні належним чином (від 10.02.2021 № 13/1, №.14/1,№ 5/1 тощо).
Правила внутрішнього трудового розпорядку, як додаток до Колективного договору на 2020-2025 роки, затверджені Конференцією трудового колективу 29.09.2020, погоджено головою профспілкового комітету та ректором Університету, але не погоджені з органами студентського самоврядування.
У ході перевірки встановлено, що у Правилах прийому до Університету на 2021/2022 н. р. відсутня інформація про перелік можливостей для навчання осіб з особливими потребами.
Вибірковою перевіркою навчальних планів ОПП «Технічні системи інформаційного та кібернетичного захисту» підготовки бакалавра галузі знань 12 Інформаційні технології спеціальності 125 Кібербезпека професійної кваліфікації 3439 фахівець із організації захисту інформації з обмеженим доступом, денної форми навчання та 125 Кібербезпека професійної кваліфікації 24771 фахівець із організації інформаційної безпеки, денної форми навчання у розподілі аудиторних годин за курсами та семестрами зазначено середнє тижневе навантаження студента в семестрах не цілими числами, зокрема: І семестр – 29.7 год, ІІ – 28.3 тощо, що суперечить законодавству (1 кредит ЄКТС – 30 год.) .
В Університеті порушено норми закріплених дипломних проектів за одним керівником. Зокрема керівництво дипломними роботами в групах СЗД- 41, СЗД-42 загальна кількість студентів 60 осіб. В картках доцентів кафедри систем інформаційного та кібернетичного захисту Пепи Ю. В., Котенко А. М., Ахрамович В. М. та старшого викладача Гребеннікова А. Б. зазначено даний вид роботи із всіма здобувачами. В кожній картці навчального навантаження зазначено загальний обсяг годин – 228 (приклад: 228 год. / 60 студ. = 3,8 год на 1 дипломну роботу). Отже, 4 викладачі * 3,8 год на 1 дипломну роботу = 15,2 год., що не відповідає нормам часу на 1 дипломну роботу, а також перевищує кількість керування дипломними роботами на 1 викладача. Завідувач кафедри Шуклін Г. В. Керує дипломними роботами в групі СЗЗМ- 71 у 3 здобувачів вищої освіти. В картці навчального навантаження зазначено 228 годин, що в розрахунку складає 76 год. на одну дипломну роботу, що порушує норму. Доцент Пепа Ю. В. викладаючи навчальну дисципліну «Теорія кіл і сигналів в інформаційному та кіберпросторах» для 249 студентів, де передбачено курсовий проект, робота і викладач приймає всі роботи самостійно. Загальна кількість годин на курсовий проект, роботу – 498 год., що є неприпустимим для перевірки одним викладачем. Також порушено пункт 4.6. Положення про кваліфікаційні роботи в Університеті щодо призначення керівників кваліфікаційних робіт, затвердженого на засіданні вченої ради ДУТ (протокол від 31.05.2021 № 19) та введеного в дію наказом 31.05.2021 № 112 в якому сказано, що науковими керівниками кваліфікаційних робіт призначаються викладачі Університету, які мають науковий ступінь кандидата або доктора наук, вчене звання доцента або професора. Кафедра інженерії програмного забезпечення автоматизованих систем, 6 асистентів призначено керівниками дипломних проектів, зокрема: Васюк П. О. керівник 6 дипломних проектів – 4 курс; Малявчик В. М. – 4 проекти – 4 курс; Козлов Д. Є. – 2 проекти – 5 курс та 3 – 4 курс; Каграманова Ю. К. – 4 проекти – 5 курс та 2– 4 курс; Свердлюк Б. І. – 6 проектів – 4 курс та 1– 5 курс Токарчук Д. О. – 5 проектів – 4 курс та 2– 5 курс. Також, зазначеною кафедрою здійснено розподіл навчального навантаження та встановлено викладання лекційних занять асистентами : Каграманова Ю. К., Козлов Д. Є., Малявчик В. М. та Васюк П. О., також старшим викладачам, що порушує пункти 4.7, 4.8 Положення про планування та облік основних видів роботи НПП ДУТ (затвердженого вченою радою ДУТ зі змінами, протокол від 10.02.2020 №14).
Університетом не внесені зміни до Правил прийому на 2021/2022 н. р. відповідно до наказу МОН від 17.11.2021 № 1239 «Про затвердження змін до Порядку організації набору та навчання (стажування) іноземців та осіб без громадянства» (термін набору іноземних студентів у 2021/2022 н. р. можна здійснювати двічі на рік, до 15 грудня 2021 року та 01 березня 2022 року), а також відсутній порядок конкурсного відбору, перелік конкурсних предметів, з яких проводяться вступні випробування та вичерпний порядок обчислення конкурсного бала для осіб із числа іноземних громадян.
В Університеті наявне перевищення 600 годин у навчальному році на одну ставку науково-педагогічних працівників.
В Університеті має місце переведення без ліквідації академічної заборгованості здобувачів вищої освіти та в поза канікулярний період.
Керівник кафедри повинен мати науковий ступінь та/або вчене (почесне) звання відповідно до профілю кафедри та обиратись за конкурсом таємним голосуванням вченою радою закладу вищої освіти. Не відповідають зазначеним вимогам законодавства керівник кафедри іноземної мови Захаржевська А. А., безпеки життєдіяльності та фізичного виховання Коваль О. В., публічного управління та адміністрування Петькун С. М., управління інформаційною та кібернетичною безпекою Легомінова С. В.
В університеті Положення про Приймальну комісію, як робочий орган, ухвалено вченою радою Університету (протокол від 07.12.2015 № 7) та затверджено наказом Університету від 15.12.2015 № 609 та Положення апеляційну комісію – наказом від 27.02.2015 № 71 – не оновлені та не приведені у відповідність до норм Положення про приймальну комісію вищого навчального закладу, затвердженого наказом МОН від 15.10.2015 № 1085 (із змінами від 06.06.2016 № 622). Накази про утворення підрозділів Приймальної комісії затверджено пізніше початку календарного року, що суперечить пункту 3 Положення про Приймальну комісію ДУТ. Також, форми документів для вступу не затверджені; програма вступного випробування (співбесіди) з іноземної мови для здобуття освітнього ступеня «бакалавр» створена та затверджена на основі програми 2014 року, з математики - 2019 року; у відомості одержання-повернення письмової роботи від 17.07.2021 року відсутні підписи вступників тощо.
Кількісний склад вченої ради, затверджений наказом від 24.01.2022 №11 не відповідає вимогам законодавства та власному Положенню про вчену раду ДУТ (в редакції від 02.09.2021, протокол від № 2). Здобувачів вищої освіти в складі вченої ради Університету менше 10 % (9,45%).
Покарання: відсутні
07.02.2022 3107243 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Зміна суб'єктом господарювання місця провадження господарської діяльності / суб'єкт господарювання не здійснює діяльність, що підлягає державному нагляду (контролю), за визначеною у плані адресою
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙ (вул. Полтавський Шлях, 188-А)
61093, Харківська обл., м. Харків, Холодногірський р-н, вул. Полтавський Шлях, 188-А
Харківський коледж Державного університету інформаційно-комунікаційних телекомунікацій
61003, Харківська обл., м. Харків, Основ'янський Райлн, вул. Кооперативна, 7
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
11.10.2021 2919343 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Зміна суб'єктом господарювання місця провадження господарської діяльності / суб'єкт господарювання не здійснює діяльність, що підлягає державному нагляду (контролю), за визначеною у плані адресою
Предмет перевірки: Додержання і виконання вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
21.07.2021 2882768 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
29 порушень
Предмет перевірки: Додержання і виконання вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Довгоброд Борис Григорійович ____ — т.в.о. директора Відокремленого структурного підрозділу «Харківського фахового коледжу інноваційних технологій державного університету телекомунікацій»
Грищенко Анастасія Андріївна — Провідний фахівець відділу забезпечення заходів з попередження надзвичайних ситуацій у м. Харкові Центру забезпечення діяльності ГУ ДСНС України у Харківській області
Порушення:
Приміщення не доукомплектовано первинними засобами пожежогасіння
Двері на шляхах евакуації не виконано відчиняючимися у напрямку виходу - людей із будівлі
Приміщення аудиторій, лекційних залів із постійним перебуванням 50 та більше осіб не забезпечено другим евакуаційним виходом
Грати на вікнах навчальних класів не виконано розкриваючимися, розсуваючимися або знімаючимися.
Приміщення не дообладнано системою протипожежного захисту відповідно до нормативних документів
Шляхи евакуації не дообладнано евакуаційним освітленням
Ширину шляхів евакуації в світлі виконано менш ніж 0.8 метри
Двері виходів у сходові клітки не обладнані пристроями для самозачинення та ущільненнями в притулах
Приміщення електрощитової не відокремлено протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості
Пожежні кран-комплекти не розміщені в шафах згідно правил
Двері комор складських приміщень не виконано протипожежними
Електричні розетки встановлено на горючі основи без підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу
Дерев’яні конструкції горища не оброблено вогнезахистним складом
Зовнішню пожежну драбину П1 встановлену у внутрішньому дворі на зовнішній стіні не виконано згідно вимог нормативних документів.
Не проводиться технічне обслуговування і перевірка на працездатність шляхом пуску води технічного обслуговування пожежних кран-комплектів.
У приміщеннях навчального закладу допускається використовування поза межами спеціальних приміщень - електрочайники
Не демонтовано горюче облицювання стін на шляхах евакуації.
Керівний склад не пройшов навчання у сфері цивільного захисту.
У приміщеннях навчального закладу використовуються тимчасові електромережі.
Не проведено встановленим порядком ідентифікацію потенційно-небезпечного об’єкта.
Виход зі сходової клітки на покрівлю та горище не виконано через протипожежні двері 2-го типу розмірами не менше 0,75 Х 1,5 м.
Не виконано замір опору ізоляції електричних мереж
Влаштовано пороги на шляхах евакуації
На перепаді висот кровлі не встановлено пожежну драбину П1.
Відповідальні особи за протипожежний стан не пройшли навчання з питань пожежної безпеки
Приміщення сховищ (підвальний поверх) не обладнано вікнами з приямками або спеціальною системою димовидалення
Пожежні крани не доукомплектовано пожежними рукавами, стволами, важелем для полегшення відкривання вентиля;
Евакуаційні виходи тримаються замкнутими на замки, які відмикаються за допомогою ключа
Двері архівів не виконано протипожжежними
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
29.06.2021 2883998 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Проведено
5 порушень
Предмет перевірки: перевірка пожежної та техногенної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Мазурик Микола Федорович — головний інспектор відділу запобіганням надзвичайним ситуаціям та заходів цивільного захисту Солом'янського РУ
Откидач Микола Якович — провідний інженер відділу з ОП та БЖД
Порушення:
Не надані акти проведення прихованих робіт на прокладання електропроводки під підвісними стелями
Не проведено перевірку на герметичність сховища
Не надано документацію щодо типу заповнення прорізів у протипожежних перешкодах (протипожежні двері) складських (підсобних) приміщень, електрощитових, тощо
Захисна споруда не забезпечена необхідним майном та засобами на розрахункову чисельність населення, що підлягає укриттю, відповідно до переліку майна, необхідного для укомплектування захисної споруди, згідно з додатком 20 Вимог
Коридори без природного освітлення не обладнані спеціальною системою димовидалення
Покарання: відсутні
14.12.2020 1719843 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Заборонено проведення планових заходів у відповідності до ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» від 17.03.2020 №530-ІХ
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Гуритожиток ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙ03680, Київська область, м. Київ, вул. Солом'янська, 7-А
03680, Київська обл., м. Київ, вул. Солом'янська, 7-А
Гуритожиток ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙ
03680, Київська обл., м. Київ, вул. Солом'янська, 7-А
Головний навчальний корпус ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙ03680, Київська область, м. Київ, вул. Солом'янська, 7
03680, Київська обл., м. Київ, вул. Солом'янська, 7
Головний навчальний корпус ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙ
03680, Київська обл., м. Київ, вул. Солом'янська, 7
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
14.12.2020 1818273 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
30.09.2020 2173818 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Проведено
18 порушень
Предмет перевірки: Дотримання субє"ктом господарювання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Сало Анатолій Якович — Проректор з АГР
Мазурик Микола Федорович — головний інспектор відділу запобіганням надзвичайним ситуаціям та заходів цивільного захисту Солом'янського РУ
Порушення:
Не надані акти проведення прихованих робіт на прокладання електропроводки під підвісними стелями
Не забезпечено ведення документації захисної споруди, у якій відображаються відомості проведених технічних обслуговувань, поточних та капітальних ремонтів
Допускається захаращення входу до захисної споруди
Захисна споруда не забезпечена необхідним майном та засобами на розрахункову чисельність населення, що підлягає укриттю, відповідно до переліку майна, необхідного для укомплектування захисної споруди, згідно з додатком 20 Вимог
Не надано документацію щодо токсичності продуктів горіння, помірної димоутворювальної здатності та відповідності групам поширення полум'я РП1, РП2 килимового покриття на 2-му та 3-му поверхах
Коридори без природного освітлення не обладнані спеціальною системою димовидалення
Приміщення підвалу, 2-го, 3-го та 4-го поверхів не обладнані системами протипожежного захисту (системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей та системою пожежної сигналізації) в порушення ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Системи протипожежного захисту (СПС) 1-го поверху знаходяться в несправному стані і не утримуються в постійній готовності до виконання роботи
Підтримання експлуатаційної придатності СПЗ на 1-му поверсі не проводитися відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» (Не надано документи щодо виводу тривожних сповіщень від приймально-контрольного приладу систем протипожежного захисту на пульт централізованого пожежного спостерігання СПС та договір на технічне обслуговування СПС)
Стіни на шляхах евакуації 2-го та 5-го поверху облицьовані горючими матеріалами (пластикова вагонка)
Не проведено маркування та нумерацію захисно-герметичних і герметичних дверей захисної споруди
Не надано результати лабораторних досліджень якості питної води в резервуарах питної води
Двері евакуаційних виходів не зачинено на замки які відчиняються з середини без ключа
Не всі шляхи евакуації забезпечені евакуаційним освітленням а евакуаційні виходи не позначені світловими покажчиками «Вихід»
Не проведено перевірку на герметичність сховища
Розетки в захисній споруді не обладнанні трафаретними позначеннями: «Радіо», «Телефон», «220 В» (на стіні у вигляді табличок)
Не надано документацію щодо типу заповнення прорізів у протипожежних перешкодах (протипожежні двері) складських (підсобних) приміщень, електрощитових, тощо
Захисна споруда не забезпечена лікарськими засобами та медичними виробами відповідно додатку 21 Вимог
Покарання: відсутні
13.01.2020 2092130 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Проведено
19 порушень
Предмет перевірки: Дотримання субє"ктом господарювання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Цюпко Микола Юрійович — головний фахівець
Сало Анатолій Якович — Проректор з АГР та будівництва
Мазурик Микола Федорович — головний інспектор відділу запобіганням надзвичайним ситуаціям та заходів цивільного захисту Солом'янського РУ
Порушення:
Не проведено маркування та нумерацію захисно-герметичних і герметичних дверей захисної споруди
Не проведено перевірку на герметичність сховища
Розетки в захисній споруді не обладнанні трафаретними позначеннями: «Радіо», «Телефон», «220 В» (на стіні у вигляді табличок)
Двері евакуаційних виходів не зачинено на замки які відчиняються з середини без ключа
Коридори без природного освітлення не обладнані спеціальною системою димовидалення
Не надані акти проведення прихованих робіт на прокладання електропроводки під підвісними стелями
Не всі шляхи евакуації забезпечені евакуаційним освітленням а евакуаційні виходи не позначені світловими покажчиками «Вихід»
Системи протипожежного захисту (СПС) 1-го поверху знаходяться в несправному стані і не утримуються в постійній готовності до виконання роботи
Приміщення підвалу, 2-го, 3-го та 4-го поверхів не обладнані системами протипожежного захисту (системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей та системою пожежної сигналізації) в порушення ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Стіни на шляхах евакуації 2-го та 5-го поверху облицьовані горючими матеріалами (пластикова вагонка)
Не надано документацію щодо токсичності продуктів горіння, помірної димоутворювальної здатності та відповідності групам поширення полум'я РП1, РП2 килимового покриття на 2-му та 3-му поверхах
Не надано результати лабораторних досліджень якості питної води в резервуарах питної води
Не надано документацію щодо типу заповнення прорізів у протипожежних перешкодах (протипожежні двері) складських (підсобних) приміщень, електрощитових, тощо
На 2-му та 5-му поверхах електричні розетки, вимикачі та перемикачі в коридорах встановлені на горючій основі без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менш наж на 0,01 м з кожного боку
Захисна споруда не забезпечена лікарськими засобами та медичними виробами відповідно додатку 21 Вимог
Допускається захаращення входу до захисної споруди
Підтримання експлуатаційної придатності СПЗ на 1-му поверсі не проводитися відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» (Не надано документи щодо виводу тривожних сповіщень від приймально-контрольного приладу систем протипожежного захисту на пульт централізованого пожежного спостерігання СПС та договір на технічне обслуговування СПС)
Не забезпечено ведення документації захисної споруди, у якій відображаються відомості проведених технічних обслуговувань, поточних та капітальних ремонтів
Захисна споруда не забезпечена необхідним майном та засобами на розрахункову чисельність населення, що підлягає укриттю, відповідно до переліку майна, необхідного для укомплектування захисної споруди, згідно з додатком 20 Вимог
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
13.01.2020 2092134 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Проведено
9 порушень
Предмет перевірки: Дотримання субє"ктом господарювання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Мазурик Микола Федорович — головний інспектор відділу запобіганням надзвичайним ситуаціям та заходів цивільного захисту Солом'янського РУ
Головченко Василь Володимирович — завідуючий гуртожитком
Порушення:
На 1-му поверсі електричні розетки, вимикачі та перемикачі в коридорі встановлені на горючій основі без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менш наж на 0,01 м з кожного боку
Не надані акти проведення прихованих робіт на прокладання електропроводки над підвісними стелями
Стіни на шляхах евакуації 1-го поверху облицьовані горючими матеріалами (пластикова вагонка)
Приміщення не обладнані системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей в порушення ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Двері евакуаційних виходів не зачинено на замки які відчиняються з середини без ключа
Протипожежні відстані між будинками використовуються для стоянок автотранспорту (Відкриту автостоянку розташовано від будівлі на відстані менш ніж 9 метрів)
На шляхах евакуації з першого поверху влаштовані стаціонарні турнікети
Не надані документацію щодо типу заповнення прорізів у протипожежних перешкодах (протипожежні двері) складських (підсобних) приміщень, електрощитових, тощо
Коридор 1-го поверху без природного освітлення не обладнано спеціальною системою димовидалення
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
19.12.2019 2046922 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
32 порушення
Предмет перевірки: додержання вимог законодавства у сферах пожежної безпеки, викладені у скарзі
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Корсаков Дмитро Олексійович — директор Харківського коледжу Державного університету інформаційно-комунікаційних телекомунікацій
Грищенко Анастасія Андріївна — Провідний фахівець відділу забезпечення заходів з попередження надзвичайних ситуацій у м. Харкові Центру забезпечення діяльності ГУ ДСНС України у Харківській області
Порушення:
Керівний склад не пройшов навчання у сфері цивільного захисту.
Не демонтовано горюче облицювання стін на шляхах евакуації.
Зовнішню пожежну драбину П1 встановлену у внутрішньому дворі на зовнішній стіні не виконано згідно вимог нормативних документів.
Приміщення не дообладнано системою протипожежного захисту відповідно до нормативних документів
Евакуаційні виходи тримаються замкнутими на замки, які відмикаються за допомогою ключа
Двері архівів не виконано протипожжежними
Дерев’яні конструкції горища не оброблено вогнезахистним складом
У приміщеннях навчального закладу допускається використовування поза межами спеціальних приміщень - електрочайники.
Двері виходів у сходові клітки не обладнані пристроями для самозачинення та ущільненнями в притулах
Виход зі сходової клітки на покрівлю та горище не виконано через протипожежні двері 2-го типу розмірами не менше 0,75 Х 1,5 м.
Відповідальні особи за протипожежний стан не пройшли навчання з питань пожежної безпеки
Приміщення аудиторій, лекційних залів із постійним перебуванням 50 та більше осіб не забезпечено другим евакуаційним виходом
Грати на вікнах навчальних класів не виконано розкриваючимися, розсуваючимися або знімаючимися.
Приміщення сховищ (підвальний поверх) не обладнано вікнами з приямками або спеціальною системою димовидалення
Двері комор складських приміщень не виконано протипожежними
Пожежні крани не доукомплектовано пожежними рукавами, стволами, важелем для полегшення відкривання вентиля;
Приміщення не доукомплектовано первинними засобами пожежогасіння
Влаштовано пороги на шляхах евакуації
Вогнегасники не встановлені в легкодоступних місцях.
На перепаді висот кровлі не встановлено пожежну драбину П1.
Не проводиться технічне обслуговування і перевірка на працездатність шляхом пуску води технічного обслуговування пожежних кран-комплектів.
У приміщеннях навчального закладу використовуються тимчасові електромережі.
Шляхи евакуації не дообладнано евакуаційним освітленням
Приміщення електрощитової не відокремлено протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості
Електричні розетки встановлено на горючі основи без підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу
Ширину шляхів евакуації в світлі виконано менш ніж 0.8 метри
Не проведено встановленим порядком ідентифікацію потенційно-небезпечного об’єкта.
Не виконано замір опору ізоляції електричних мереж
Не встановлені вказівні знаки для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння згідно з нормою.
Пожежні кран-комплекти не розміщені в шафах згідно правил
Двері на шляхах евакуації не виконано відчиняючимися у напрямку виходу - людей із будівлі.
Переносні вогнегасники не розміщенні шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
16.12.2019 2044845 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
13 порушень
Предмет перевірки: Додержання (виконання) вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Мостицька Альона Андріївна — Інспектор 1-ДПРЧ ГУ ДСНС України у Харківській області
Шахпазов Басир Магомедович — Завідуючий гуртожитком ХКТТ
Порушення:
Приміщення не забезпечені первинними засобами пожежогасіння: (вогнегасниками) у повному обсязі.
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Влаштовано поріг на евакуаційному виході з приміщень 1-го поверху.
Територія об’єкта, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки.
Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води пожежних кран-комплектів з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані у повному обсязі пожежними рукавами та однакового з ними діаметра та стволами.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не виконано за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів (гвинтових, болтових тощо).
Не виконано замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлені на не горючі основи (конструкції) або з підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи.
Захаращені шляхи евакуації обладнанням та різних матеріалами на 3-му, 4-му поверхах.
Приміщення будинку не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
Допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
09.04.2019 1635310 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: достовірність відомостей, поданих до реєстру застрахованих осіб
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Дещинський Юрій Леонтійович — член комісії з ліквідації
Порушення:
подання недостовірних відомостей на застраховану особу
Покарання: відсутні
25.02.2019 1626603 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Проведено
19 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Павлусенко В.В. — Начальник відділу ОП та БЖД
Павлусенко В В — Начальник відділу ОП та БЖД
Порушення:
Не всі шляхи евакуації забезпечені евакуаційним освітленням а евакуаційні виходи не позначені світловими покажчиками «Вихід»
На шляхах евакуації з першого поверху влаштовані стаціонарні турнікети та розсувні двері
Не надано документацію щодо типу заповнення прорізів у протипожежних перешкодах (протипожежні двері) складських (підсобних) приміщень, електрощитових, тощо
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані важелями для полегшення відкривання вентилів
Коридори без природного освітлення не обладнані спеціальною системою димовидалення
Системи протипожежного захисту (СПС) 1-го поверху знаходяться в несправному стані і не утримуються в постійній готовності до виконання роботи
Зєднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів в приміщеннях не виконано за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів
Протипожежні відстані між будинками використовуються для стоянок автотранспорту (Відкриту автостоянку розташовано від будівлі на відстані менш ніж 9 метрів)
Виходи з пасажирського ліфту не спроектовано через ліфтовий хол або тамбури з протипожежними перегородками 1-го типу та дверима, що самозачиняються в порушення п. 7.6.8. ДБН В.2.2-9-2009
Не надано документацію щодо токсичності продуктів горіння, помірної димоутворювальної здатності та відповідності групам поширення полум'я РП1, РП2 килимового покриття на 2-му та 3-му поверхах
Не надано результати проведення заміру опору ізоляції і перевірки спрацювання приладів захисту електричних мереж від короткого замикання
Стіни на шляхах евакуації 2-го та 5-го поверху облицьовані горючими матеріалами (пластикова вагонка)
Приміщення підвалу, 2-го, 3-го та 4-го поверхів не обладнані системами протипожежного захисту (системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей та системою пожежної сигналізації) в порушення ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
В дверях сходових кліток встановлено скло що дає скалки при руйнуванні
Не наданий акт перевірки відповідності змонтованих систем протипожежного захисту 1-го поверху вимогам проектної документації та її працездатності в порушення п. 7.3. та додатку И ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
На 2-му та 5-му поверхах електричні розетки, вимикачі та перемикачі в коридорах встановлені на горючій основі без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менш наж на 0,01 м з кожного боку
Двері евакуаційних виходів не зачинено на замки які відчиняються з середини без ключа
Підтримання експлуатаційної придатності СПЗ на 1-му поверсі не проводитися відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» (Не надано документи щодо виводу тривожних сповіщень від приймально-контрольного приладу систем протипожежного захисту на пульт централізованого пожежного спостерігання СПС та договір на технічне обслуговування СПС)
Не надані акти проведення прихованих робіт на прокладання електропроводки під підвісними стелями
Покарання: відсутні
05.11.2018 535753 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
68 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Учасники:
Павлусенко В В — Начальник відділу з ОП та БЖД
Павлусенко В.В. — Начальник відділу з ОП та БЖД
Порушення:
Зєднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів в приміщеннях не виконано за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів (Адміністративно-навчальний корпус за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7)
Двері евакуаційних виходів не зачинено на замки які відчиняються з середини без ключа (Адміністративно-навчальний корпус за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7)
Не надані підтверджуючі матеріали щодо захисту будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів (Адміністративно-навчальний корпус за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7)
Посадові особи призначені відповідальними за протипожежний стан приміщень не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року N 444 "Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях" (Адміністративно-навчальний корпус за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7)
Захисна споруда не в повному обсязі забезпечена документацією відповідно додатку 18 (пункт 15 глави 3 розділу VI) «Про затвердження вимог з питань використання та обліку фонду захисних споруд цивільного захисту», затверджених наказом МВС України від 09.07.2018 № 579, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 30.07.2018 за № 879/32331 (Захисна споруда)
Коридор 1-го поверху без природного освітлення не обладнаний спеціальною системою димовидалення (Гуртожиток за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7-А)
Стіни на шляхах евакуації 2-го та 5-го поверху облицьовані горючими матеріалами (пластикова вагонка) (Адміністративно-навчальний корпус за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7)
Стіни на шляхах евакуації 1-го поверху облицьовані горючими матеріалами (пластикова вагонка) (Гуртожиток за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7-А)
Допускається влаштування та експлуатація тимчасових електромереж (Гуртожиток за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7-А)
Пожежні крани не перевірені на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів у журналі обліку технічного обслуговування. Перевірки необхідно виконувати не рідше одного разу на рік (Адміністративно-навчальний корпус за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7)
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання (захисна споруда)
Посадові особи призначені відповідальними за протипожежний стан приміщень не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року N 444 "Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях" (Гуртожиток за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7-А)
Пожежні кран-комплекти, які розміщуються у вбудованих та навісних шафках, не мають отворів для провітрювання (Адміністративно-навчальний корпус за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7)
Підтримання експлуатаційної придатності СПЗ на 1-му поверсі не проводитися відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» (Не надано документи щодо виводу тривожних сповіщень від приймально-контрольного приладу систем протипожежного захисту на пульт централізованого пожежного спостерігання СПС та договір на технічне обслуговування СПС) (Адміністративно-навчальний корпус за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7)
Допускається захаращення шляхів евакуації матеріальними цінностями (сходові клітки та підвал) (Гуртожиток за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7-А)
Не надані акти проведення прихованих робіт на прокладання електропроводки під підвісними стелями (Гуртожиток за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7-А)
Не надано документацію щодо токсичності продуктів горіння, помірної димоутворювальної здатності та відповідності групам поширення полум'я РП1, РП2 килимового покриття на 2-му та 3-му поверхах (Адміністративно-навчальний корпус за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7)
У приміщеннях де проживають іноземні громадяни відсутні пам’ятки та правила пожежної безпеки англійською мовою (Гуртожиток за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7-А)
Допускається влаштування та експлуатація тимчасових електромереж (Адміністративно-навчальний корпус за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7)
Пожежні кран-комплекти, які розміщуються у вбудованих та навісних шафках, не мають отворів для провітрювання (Гуртожиток за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7-А)
Не надані акти проведення прихованих робіт на прокладання електропроводки під підвісними стелями (Адміністративно-навчальний корпус за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7)
Не розроблена інструкція реагування на надзвичайні ситуації відповідно п. 28 «Положення про єдину державну систему цивільного захисту» затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 09.01.2014 р. № 11 (Гуртожиток за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7-А)
На 1-му поверсі електричні розетки, вимикачі та перемикачі в коридорі встановлені на горючій основі без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менш наж на 0,01 м з кожного боку (Гуртожиток за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7-А)
Двері евакуаційних виходів не зачинено на замки які відчиняються з середини без ключа (Гуртожиток за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7-А)
Підтримання експлуатаційної придатності СПЗ не проводитися відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» (Не надано документи щодо виводу тривожних сповіщень від приймально-контрольного приладу систем протипожежного захисту на пульт централізованого пожежного спостерігання СПС та договір на технічне обслуговування СПС) (Гуртожиток за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7-А)
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані важелями для полегшення відкривання вентилів (Адміністративно-навчальний корпус за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7)
Коридори без природного освітлення не обладнані спеціальною системою димовидалення (Адміністративно-навчальний корпус за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7)
Електросвітильники в приміщеннях підвалу з зберіганням горючих матеріалів та негорючих в горючих упаковках не обладнані захисними плафонами (Гуртожиток за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7-А)
Захисна споруда не забезпечена нормативною кількістю первинних засобів пожежогасіння (захисна споруда)
Будівля не обладнана пожежними насосами підвищувачами. (Адміністративно-навчальний корпус за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7)
Системи протипожежного захисту (СПС) знаходяться в несправному стані і не утримуються в постійній готовності до виконання роботи (Гуртожиток за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7-А)
Приміщення не обладнані системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей в порушення ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту». (Гуртожиток за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7-А)
Не надано документацію щодо типу заповнення прорізів у протипожежних перешкодах (протипожежні двері) складських (підсобних) приміщень, електрощитових, тощо (Гуртожиток за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7-А)
Допускається куріння за межами спеціально відведених місць (Гуртожиток за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7-А)
На 2-му та 5-му поверхах електричні розетки, вимикачі та перемикачі в коридорах встановлені на горючій основі без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менш наж на 0,01 м з кожного боку (Адміністративно-навчальний корпус за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7)
Допускається знімання пристроїв для самозачинення дверей сходових кліток, а також фіксування самозакривних дверей у відчиненому положенні на 3-му, 4-му та 5-му поверхах (Адміністративно-навчальний корпус за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7)
На шляхах евакуації з першого поверху влаштовані стаціонарні турнікети та розсувні двері (Адміністративно-навчальний корпус за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7)
Пожежні кран комплекти не обладнані кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів. (Адміністративно-навчальний корпус за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7)
Системи протипожежного захисту (СПС) 1-го поверху знаходяться в несправному стані і не утримуються в постійній готовності до виконання роботи (Адміністративно-навчальний корпус за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7)
Пожежні крани не перевірені на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів у журналі обліку технічного обслуговування. Перевірки необхідно виконувати не рідше одного разу на рік (Гуртожиток за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7-А)
Не розроблена інструкція реагування на надзвичайні ситуації відповідно п. 28 «Положення про єдину державну систему цивільного захисту» затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 09.01.2014 р. № 11 (Адміністративно-навчальний корпус за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7)
Будівля гуртожитку не обладнана пожежними насосами підвищувачами. (Гуртожиток за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7-А)
Посадовими особами не організовано навчання персоналу діям у разі виникнення аварійних ситуацій та аварій (Гуртожиток за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7-А)
Не всі шляхи евакуації забезпечені евакуаційним освітленням а евакуаційні виходи не позначені світловими покажчиками «Вихід» (Адміністративно-навчальний корпус за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7)
Допускається блокування на балконах люків, які призначені для евакуації людей (Гуртожиток за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7-А)
Зєднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів в приміщеннях не виконано за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів (Гуртожиток за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7-А)
В дверях сходових кліток встановлено скло що дає скалки при руйнуванні (Адміністративно-навчальний корпус за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7)
Не надано результати проведення заміру опору ізоляції і перевірки спрацювання приладів захисту електричних мереж від короткого замикання (Адміністративно-навчальний корпус за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7)
Відсутні позначення місця розташування первинних засобів пожежогасіння та плану евакуації із захисної споруди пункту 5 розділ ІІ «Про затвердження вимог з питань використання та обліку фонду захисних споруд цивільного захисту», затверджених наказом МВС України від 09.07.2018 № 579, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 30.07.2018 за № 879/32331 (Захисна споруда)
Не наданий акт перевірки відповідності змонтованих систем протипожежного захисту 1-го поверху вимогам проектної документації та її працездатності в порушення п. 7.3. та додатку И ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» (Адміністративно-навчальний корпус за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7)
Не проведене випробування зовнішнього протипожежного водопостачання на тиск та витрату води (Гуртожиток за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7-А)
На шляхах евакуації з першого поверху влаштовані стаціонарні турнікети (Гуртожиток за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7-А)
Посадовими особами не організовано навчання персоналу діям у разі виникнення аварійних ситуацій та аварій (Адміністративно-навчальний корпус за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7)
Не забезпечений вільний доступ до пожежних кран-комплектів в підвалі (Гуртожиток за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7-А)
Не надано документацію щодо типу заповнення прорізів у протипожежних перешкодах (протипожежні двері) складських (підсобних) приміщень, електрощитових, тощо (Адміністративно-навчальний корпус за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7)
Не надано результати проведення заміру опору ізоляції і перевірки спрацювання приладів захисту електричних мереж від короткого замикання (Гуртожиток за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7-А)
Пожежні кран комплекти не обладнані кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів. (Гуртожиток за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7-А)
Не наданий акт перевірки відповідності змонтованих систем протипожежного захисту вимогам проектної документації та її працездатності в порушення п. 7.3. та додатку И ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» (Гуртожиток за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7-А)
Виходи з пасажирського ліфту не спроектовано через ліфтовий хол або тамбури з протипожежними перегородками 1-го типу та дверима, що самозачиняються в порушення п. 7.6.8. ДБН В.2.2-9-2009 (Гуртожиток за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7-А)
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані важелями для полегшення відкривання вентилів (Гуртожиток за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7-А)
Протипожежні відстані між будинками використовуються для стоянок автотранспорту (Відкриту автостоянку розташовано від будівлі на відстані менш ніж 9 метрів) (Адміністративно-навчальний корпус за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7)
Не проведене випробування зовнішнього протипожежного водопостачання на тиск та витрату води (Адміністративно-навчальний корпус за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7)
Приміщення підвалу, 2-го, 3-го та 4-го поверхів не обладнані системами протипожежного захисту (системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей та системою пожежної сигналізації) в порушення ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту». (Адміністративно-навчальний корпус за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7)
Пожежні кран-комплекти не доукомплектовані пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом (Гуртожиток за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7-А)
Виходи з пасажирського ліфту не спроектовано через ліфтовий хол або тамбури з протипожежними перегородками 1-го типу та дверима, що самозачиняються в порушення п. 7.6.8. ДБН В.2.2-9-2009 (Адміністративно-навчальний корпус за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7)
Не надані підтверджуючі матеріали щодо захисту будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів (Гуртожиток за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7-А)
Не всі шляхи евакуації забезпечені евакуаційним освітленням а евакуаційні виходи не позначені світловими покажчиками «Вихід» (Гуртожиток за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7-А)
Протипожежні відстані між будинками використовуються для стоянок автотранспорту (Відкриту автостоянку розташовано від будівлі на відстані менш ніж 9 метрів) (Гуртожиток за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 7-А)
Покарання: відсутні
27.04.2018 2125214 Додержання законодавства про працю Головне управління Держпраці у Київській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки:
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
01.01.1970 1627236 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Львівській області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Зміна назви юридичної особи
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні