Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (2)
Дозвільні документи
Ліцензії (1)
Перевірки (5)

ДЕРЖАВНА УСТАНОВА "ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР КОНТРОЛЮ ТА ПРОФІЛАКТИКИ ХВОРОБ МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ"

#38493324

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
13.09.2021 2478509 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
67 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
"ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЛАБОРАТОРНИЙ ЦЕНТР" (м. Дергачі)
62303, Харківська обл., Харківський р-н, м. Дергачі, вул. 1-Го Травня, 16
Будівля лабораторії
63202, Харківська обл., Харківський р-н, Смт Нова Водолага, вул. 40 Років Перемоги, 46 А
ЛАБОРАТОРНИЙ ЦЕНТР
61089, м. Харків, Індустріальний р-н, вул. С. Потоцького, 3
Медична установа
61070, Харківська обл., м. Харків, Київський р-н, Помірки
Чугуївська міськміжрайонна філія Державна установа обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ
Харківська обл., м. Чугуїв, вул. Шевченко, 16
КРАСНОКУТСЬКА МІЖРАЙОННА ФІЛІЯ ДЕРЖАВНОЇ УСТАНОВИ "ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЛАБОРАТОРНИЙ ЦЕНТР МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я"
62002, Харківська обл., Богодухівський р-н, смт. Краснокутськ, вул. Куйбишева, 3
Харківський ОЦКПХ МОЗ
62458, Харківська обл., Харківський р-н, смт. Покотилівка, вул. Ульянівська, буд. 40
ВОВЧАНСЬКА МІЖРАЙОННА ФІЛІЯ
62504, Харківська обл., Чугуївський р-н, м. Вовчанськ, вул. Привокзальна, 12
лабораторія ( 60 )
63002, Харківська обл., Богодухівський р-н, м. Валки, вул. Паркова, 25
ЗМІЇВСЬКА ФІЛІЯ
63404, Харківська обл., м. Зміїв, вул. Покровська, 41
КУП'ЯНСЬКА МІСЬКМІЖРАЙОННА ФІЛІЯ ДЕРЖАВНОЇ УСТАНОВИ "ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЛАБОРАТОРНИЙ ЦЕНТР МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ"
63705, Харківська обл., м. Куп'янськ, просп. Конституції, 112
Балаклійська районна філія
64207, Харківська обл., Ізюмський р-н, м. Балаклія, вул. 1-Го Травня, 10
ІЗЮМСЬКА ФІЛІЯ ДЕРЖАВНОЇ УСТАНОВИ "ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР КОНТРОЛЮ ТА ПРОФІЛАКТИКИ ХВОРОБ МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ"
64300, Харківська обл., м. Ізюм, вул. Грабовського, 1
Учасники:
Козленко В'ячеслав Вікторович — Інженер з метрології відділу досліджень фізичних, хімічних та біологічних факторів ДУ "ХАРКІВСЬКИЙ ОЦКПХ МОЗ"
Шутько Лариса Петрівна — Виконуюча обов’язки завідувача Харківської міської філії ДУ «Харківський ОЦКПХ МОЗ»
Юр'єв Володимир Олександрович — Провідний інспектор ВЗНС по Київському району МТГ Харківського районного управління Головного управління ДСНС України у Харківській області
Пересічанський Ігор Станіславович — завідувач Балаклійського відділення Ізюмської філії ДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР КОНТРОЛЮ ТА ПРОФІЛАКТИКИ ХВОРОБ МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРА-ЇНИ"
Ніколенко Дмитро Олексійович — провідний інспектор відділу ЗНС по Індустріальному району ХМТГ ХРУ ГУ ДСНС України у Харківській області старший лейтенант служби цивільного захисту
Лобода Олександр Вікторович — провідний інспектор ВЗНС Ізюмського РУ ГУ ДСНС України у Харківській області
Порушення:
Шляхи евакуації будівель об’єкту не забезпечені евакуаційним освітленням. Над евакуаційними виходами не встановлені світлові покажчики «ВИХІД».
Вимикачі та електророзетки в середині приміщень кімнати 11.3 та кабінету охорони, встановлено на горючій основі без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу. (підтверджується фото).
На шляхах евакуації в коридорі 1-го поверху допускається влаштування виступів.
Будинки та приміщенняоб’єкту не обладнанні системою оповіщення про пожежу та управлінням евакуацією людей, відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту». (підтверджується – відсутністю документації)
Не проведено технічне обслуговування всіх вогнегасників, відповідно до Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників, затверджених наказом МВС від 15січня 2018 року № 25, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 23 лютого 2018 р. за № 225/31677. (підтверджується – відсутністю документації)
Дерев'яні елементи горищних покриттів будівель об’єкту не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності,відповідно до Правил з вогнезахисту затвердженими наказом Міністерства внутрішніх справ України від 26 грудня 2018 року № 1064, зареєстрованими в Міністерстві юстиції України 14 березня 2019 року за №259/33230. (підтверджується – відсутністю документації)
Об’єкт не обладнаний системами протипожежного захисту (пожежною сигналізацією) сповіщувачами пожежними, і будівля не обладнана системами оповіщення про пожежу відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту». (підтверджується відсутністю).
Керівник об’єкту не забезпечив технічне обслуговування засобів протипожежного захисту. (підтверджується відсутністю документів ТО).
Дерев’яні елементи горищного покриття (крокви, лати) об’єкту не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності. (підтверджується відсутністю акту виконаних робіт).
На території об’єкту, або на стіні будівлі не розміщено покажчик розміщення найближчого пожежного гідранту із цифровими значеннями відстані в метрах від покажчика до гідранта, внутрішнього діаметра трубопроводу в міліметрах, зазначенням виду водопровідної мережі (тупикова чи кільцева). (підтверджується відсутністю).
В шафах пожежних кран-комплектів не має отворів для провітрювання (підтверджується фото)
Посадова особа відповідальна за протипожежний режим не пройшла навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку встановленому ПКМУ від 26 червня 2013 року № 444. (підтверджується відсутністю документів, закінчився термін посвідчення).
Підвальне приміщення невідокремлено окремо від об’єму сходової клітки з виходом безпосередньо назовні. (підтверджується – фото)
Металеві сходові марші евакуаційних виходу з другого поверху не мають вимагаємої межі вогнетривкості у 1 год. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Допускається засмічування господарчої споруди горючим сміттям (матеріалами). (підтверджується – фото)
Приміщення адміністративнихкорпусів А, В, лабораторних корпусів А, В,господарчої частини та гаражу не обладнанні системою протипожежного захисту (автоматичною пожежнею сигналізацією) відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту». (підтверджується – відсутністю документації)
Люк виходу на горище не протипожежнийз відповідною межею вогнестійкості. (підтверджується –фото)
На другому поверсі в коридорі проводи та кабелі комп’ютерної мережі не закрі-плені по будівельним констру-кціям
Відсутній 2-й евакуаційний вихід з приміщення актового залу на 2-му поверсі.
Відсутня парапетна огорожа крівлі адміністративних корпусів А, В та лаборатного корпусу В
Не надано сертифікати та відповідні документи, щодо горючості та показників матеріалів оздоблення, стін (пластиком) та стель (пластиком). Не перевірено на горючість та димоутворення. (підтверджується відсутністю документів).
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж від короткого замикання в будівлі та приміщеннях 1 раз на 2 роки. (підтверджується відсутністю документів).
Не встановлено пристроїв захисту будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд» (підтверджуються відсутністю акту виконаних робіт).
Керівником об'єкта, вибирання типу вогнегасників для приміщень з орг-технікою здійснюється не відповідно до типових норм належності вогнегасників, затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 року № 25 « Про затвердження Правила експлуатації та типових норм належності вогнегасників». (підтверджується відсутністю потрібних вогнегасників у приміщеннях)
Не проведено технічне обслу-говування вогнегасників в тер-міни, визначені заводом - виро-бником та нормативними до-кументами
Не проведено випробування пожежного гідранту на тиск та витрату води з оформленням акта. (підтверджується – відсутністю документації)
Коридори, проходи та сходові клітки не забезпечено евакуаційним освітленням. (підтверджується фото).
Відстань від кабелів та ізольо-ваних проводів, прокладених відкрито, до місць відкритого зберігання (розміщення) горю-чих матеріалів менше 1 метра
На об’єкті знижено рівень по-жежної безпеки , встановлений законодавством , яке було чинним на момент початку використання об’єкту
В приміщеннях будівель об’єкту (крім лабораторії особливо небезпечних інфекцій) допускається виконання з’єднань, відгалуження та окінцювання жил проводів електромережі не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів. (підтверджується – фото)
Будівлі адміністративної буді-влі та приміщення не облад-нані системами протипожеж-ного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипоже-жного захисту», сигнал від якої не виведено на пульт централі-зованого пожежного спосте-реження
Допускається захаращення шляхів евакуації меблями та шафами і різними матеріали, а саме: проходи коридорів на першому та другому поверсі. (підтверджується фото).
Не проведено випробування ізоляції електричних проводів та кабелів на опір електрично-му струму, приладів захисту електричних мереж від корот-кого замкнення – на спрацю-вання
Приміщення підвалу та підсобні приміщення не відокремлено від інших приміщень та коридору захисними пристроями (протипожежними дверима), проти поширення вогню та продуктів горіння. Не замінено двері, на протипожежні двері ІІ-го типу, з межею вогнестійкості ЕІ 30 та сертифікатом відповідності системи. (підтверджується відсутністю відповідних дверей та сертифікатів на змонтовані двері).
Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води, пожежних кран-комплектів. (підтверджується відсутністю актів ТО).
Металеві сходові марші евакуаційного виходу з другого поверху не мають вимагаємої межі вогнетривкості у 1 год. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
В приміщеннях: боксу, лабораторії бактерій, кабінетів № 4,7,5 відгалужувальні та з’єднувальні коробки не закриті захисними кришками. (підтверджується фото).
Не проведено ідентифікацію потенційної небезпеки об’єкту. (підтверджується відсутністю документів).
На об’єкті не проведено технічне обслуговування вогнегасників відповідно до типових норм належності вогнегасників. (підтверджується фото).
В гаражі з оглядової канави не об лаштований другий еваку-аційний вихід
На горищному приміщені об’єкту, не проводиться своєчасне очищення від горючого сміття. (підтверджується відсутністю документів).
По коридорам на першому та другому поверсі, на сходовому марші правого крила будівлі облицювання та опорядження стін та стель, виконано за вищими показниками пожежної небезпеки ніж Г2, В2, Д2, Т2. (підтверджується фото).
В приміщенні віварію допускається встановлення розетки на горючу основу (деревину). (підтверджується – фото)
На об’єкті не проведено спеціально об’єктові навчання і тренування з питань цивільного захисту, та не розроблено відповідні графіки, та не узгоджено їх з місцевими органами виконавчої влади і територіальними органами ДСНС. (підтверджується відсутністю документів).
Адміністративні корпуси А, В, лабораторні корпуси А, В, господарча частина та гараж не дозабезпечені вогнегасниками, відповідно до Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників, затверджених наказом МВС від 15січня 2018 року № 25, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 23 лютого 2018 р. за № 225/31677. (підтверджується – відсутністю документації)
Керівник об'єкту не забезпечив утримання засобів протипо-жежного захисту у працездат-ному стані та їх технічне об-слуговування
Шляхи евакуації з адміністра-тивної будівлі не обладнані евакуаційним освітленням
Пожежний щит розміщений на першому поверсі не укомплектовано в повному обсязі вогнегасниками - 3 шт., протипожежним покривалом - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт. (підтверджується фото).
З'єднання та окінцювання жил електричних проводів у розподільчих коробках в приміщеннях кабінетів № 4,7,5,8,9, в боксі, лабораторії бактерій на першому поверсі, та по коридорам на першому та другому поверсі також окінцювання проводів в щитках та на полу автоклавної, та на лампочках підвалу здійснено не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів. (підтверджується фото).
Для виробничих будівель – гаражів не визначена катего-рія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки, а також клас зони, які вказані на дверях та воротах приміщень
В приміщенні віварію допускається використання світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків). (підтверджується – фото)
Приміщення та територію об’єкту, не забезпечено в повному обсязі первинними засобами пожежогасіння, а саме: покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, совковими лопатами. (підтверджується фото та відсутністю засобів).
Пожежний кран-комплект в гаражі розміщується без навісної шафи. (підтверджується – фото)
В підвальному приміщенні, яке не обладнано люками чи вікнами розміром 0,9 х 1,2 м з приямками (для випускання диму в разі пожежі) допускається складування горючих матеріалів (архів), двері входу до нього не протипожежні без відповідної межі вогнестійкості, вхід до підвалу не ізольований від загальної евакуаційної сходової клітки. (підтверджується – фото)
Не забезпечено працівників об’єкта засобами індивідуального захисту органів дихання (протигазами). (підтверджується відсутністю).
На першому та другому поверсі відсутні двері виходів з коридору до сходової клітини з пристроєм для самозачинення та ущільненням в притулах. (підтверджується – фото)
Підвальне приміщення невідокремлено окремо від об’єму сходової клітки з виходом безпосередньо назовні. (підтверджується – фото)
На дверях входів та виходів на сходові клітини застосовується звичайне скло (підтверджується фото)
приміщенні гаражу допускається приєднання до системи внутрішнього протипожежного водопроводу для господарських та інших потреб. (підтверджується – фото)
В приміщенні гаражу допускається встановлення розетки на горючу основу (деревину). (підтверджується – фото)
Не проведена ідентифікація можливої потенційної небезпеки об’єктута не надані результати ідентифікації ПНО(Повідомлення про результати ідентифікації щодо визначенняпотенційної небезпеки) дотериторіального органу ДСНС України. (підтверджується – відсутністю посвідчення)
Допускається влаштування та експлуатація тимчасових електромереж (користування додатковою розподільчою мережею трійниками в розетках та подовжувачах) у приміщеннях кабінету № 3,4,8,9 на другому поверсі (підтверджується фото).
Система протипожежного захисту (пожежної сигналізації та оповіщення про пожежу) в гаражах несправна
На другому поверсі на дверях виходів з коридору до сходової клітки відсутні пристрої для самозачинення дверей з ущільненням в притулах. (підтверджується – фото)
Лампи розжарювання в приміщенні підвалу та автоклавної не закриті захисники кришками. (підтверджується фото).
третього поверху адміністративного корпусу – А, не передбачено не менше двох евакуаційних виходів по самостійним (окремим) шляхам евакуації, які ведуть назовні.
Люк виходу на горище не протипожежнийз відповідною межею вогнестійкості. (підтверджується – відсутністю документації)
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
15.06.2020 2117324 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Головне управління Держпраці у Харківській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: додержання законодавства про охорону та гігієну праці
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Храпач Наталія Петрівна — начальник відділу експертизи умов праці
Грибовський Андрій Вікторович — Начальник відділу з питань гігієни праці
Порушення:
Роботодавець не передав повідомлення про нещасний випадок / гостре професійне захворювання (отруєння) згідно Додатку 2 до Головного управління Держпраці у Харківській області.
Покарання: відсутні
15.06.2020 2116271 Додержання законодавства про працю Головне управління Держпраці у Харківській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: додержання законодавства про працю
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Грибовський Андрій Вікторович — Начальник відділу з питань гігієни праці
Храпач Наталія Петрівна — начальник відділу експертизи умов праці
Порушення:
Адміністрація ДУ «Харківський обласний лабораторний центр МОЗ України» протягом березня-травня 2020 року перелік посад працівників, яким встановлюється доплата, не затверджувала, виплати працівникам відповідних доплат не проводила. Згідно з виписками Державної казначейської служби України від 29.05.2020 та від 05.06.2020 на реєстраційний рахунок ДУ «Харківський обласний лабораторний центр МОЗ України» надійшли кошти на виплату додаткової доплати до заробітної плати медичним та іншим працівникам, які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації захворювання серед людей на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2. Для отримання тлумачення терміну «безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації захворювання серед людей на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2» адміністрацією ДУ «Харківський обласний лабораторний центр МОЗ України» направлено листа до Міністерства охорони здоров’я, заступнику Міністра – головному державному санітарному лікарю України В. Ляшку від 02.06.2020 № 1.4/4831.
Покарання: відсутні
02.06.2020 2113029 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Харківській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного законодавства
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Івашкіна Марина Вікторівна — Головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи управління контрольно-перевірочної роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області
Порушення:
Подання суб'єктом господарювання недостовірних відомостей до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування
Покарання: відсутні
06.04.2020 1773563 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
ІЗЮМСЬКА МІСЬКМІЖРАЙОННА ФІЛІЯ ДЕРЖАВНОЇ УСТАНОВИ "ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЛАБОРАТОРНИЙ ЦЕНТР МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ"
Харківська обл., м. Ізюм, вул. Лібкнехта, буд. 1
КРАСНОГРАДСЬКА МІЖРАЙОННА ФІЛІЯ ДУ "ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЛАБОРАТОРНИЙ ЦЕНТР МОЗ УКРАЇНИ" м. Красноград вул. Благовіщенська, 92
63301, Харківська обл. м. Красноград, вул. Благовіщенська, 92
"ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЛАБОРАТОРНИЙ ЦЕНТР" (м. Дергачі)
62303, Харківська обл., Харківський р-н, м. Дергачі, вул. 1-Го Травня, 16
ЛАБОРАТОРНИЙ ЦЕНТР
61089, м. Харків, Індустріальний р-н, вул. С. Потоцького, 3
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні