Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (1)
Дозвільні документи
Ліцензії (17)
Будівництво (12) Перевірки (16)

КОМУНАЛЬНЕ СПЕЦІАЛІЗОВАНЕ ПІДПРИЄМСТВО "ХАРКІВМІСЬКЛІФТ"

#34754617

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
17.05.2022 3060648 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
11.10.2021 2453068 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
53 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Офісна будівля
61000, Харківська обл., м. Харків, Шевченківський р-н, Пр. Перемоги, 50-Б
ПІДПРИЄМСТВО "ХАРКІВГОРЛІФТ"
61100, Харківська обл., м. Харків, Слобідський р-н, вул. Танкопія, 8-В
Офіс
61000, Харківська обл., м. Харків, Шевченківський р-н, Пр. Перемоги, 64-А
Офісні приміщення «ХАРКІВГОРЛІФТ»
61002, Харківська обл., м. Харків, вул. Ярослава Мудрого, 30
офісні приміщення вул. Клочківська, 195-А
61000, Харківська обл., м. Харків, Шевченківський р-н, вул. Клочківська, 195-А
КП ХТМ, С. Потоцького, 10а
61089, Харківська обл., м. Харків, Індустріальний р-н, вул. С. Потоцького, 10А
Гуртожиток
61089, Харківська обл., м. Харків, вул. С. Потоцького, 8
ДІЛЬНИЦЯ № 27 ТА 1,2,3 КОРПУСИ 16-ТИ ПОВЕРХОВИХ ГУРТОЖИТКІВ ХАРКІВГОРЛІФТ
61170, Харківська обл., м. Харків, Московський р-н, вул. Гвардійців Широнінців, 37
офіс, вул. Фонвізіна, 16 а
61105, Харківська обл., м. Харків, Слобідський р-н, вул. Фонвізіна, 16 А
Учасники:
Мечик Сергій Григорович — начальник дільниці №27 з обслуговування житлових та нежитлових приміщень КСП «ХАРКІВГОРЛІФТ»
Адаменко Михайло Володимирович — заступник директора
Андрійченко Сергій Олександрович — Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям по Московському району Харківської міської територіальної громади Харківського районного управління Головного управління ДСНС України у Харківській області
Шевченко Сергій Леонідович — Головний інспектор ВЗНС по Київському району ХМТГ ХРУ ГУ ДСНС України у Харківській області
Ушаков Віталій Леонідович — Провідний інспектор ВЗНС по Індустріальному району ХМТГ ХРУ Головного управління ДСНС України у Харківській області майор служби цивільного захисту
Порушення:
Приміщення не обладнані системою оповіщення людей про пожежу
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані пожежними рукавами однакового з ним діаметра та стволоми, а також важелями для полегшення відкривання вентиля.
­ Будівля (приміщення) не обладнані системою протипожежного захисту (автоматичною пожежною сигналізацією).
Допускається захаращення шляхів евакуації на першому та другому поверсі та сходової клітки.
Пожежний кран-комплект у підвальному приміщенні не обладнаний навісною шафою, яка мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
Громадяни, котрі прибувають до гуртожитків не ознайомлені адміністрацією з основними вимогами пожежної безпеки під розпис. У житлових номерах, кімнатах будинків гуртожитків не вивішені на видимих місцях: план евакуації з відповідного поверху із зазначенням даного номера, кімнати, евакуаційних виходів та шляхів руху до них, місць розміщення первинних засобів пожежогасіння та ручних пожежних сповіщувачів, а також необхідний пояснювальний текст і пам'ятка про дії на випадок виникнення пожежі.
Для об’єкту не розроблені і не вивішені на видимих місцях плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі
Не виконані з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів (за наявності таких насосів), а також важелем для полегшення відкривання вентиля. Елементи з’єднання пожежного крана, рукавів та ручного пожежного ствола мають бути однотипними;
В загальних коридорах розташовуються меблі, в сходовій клітині розмішене дезінфекційне обладнання. (підтверджується – візуально)
Переносні вогнегасники не розміщуються шляхом: навішуванням на вертикальних конструкціях, установленням у пожежних шафах пороч з пожежними кранами, у спеціальних тумбах, підставках.
Навчання осіб керівного складу, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту не проводилось. (підтверджується відсутністю документів)
Світильники освітлення у підвальному приміщенні підвішені безпосередньо на струмопровідні проводи та експлуатуються із знятими ковпаками (розсіювачами).
На об'єкті відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлено протипожежний режим
Мешканці не забезпечені засобами індивідуального захисту органів дихання для саморятування людей під час пожежі, для організації евакуації людей у разі виникнення пожежі.
Не проведено об’єктове тренування з питань цивільного захисту.
Двері виходів сходових кліток, коридорів, холів, тамбурів не обладнані пристроями для самозачинення дверей
Не проведено не рідше одного разу на рік технічне обслуговування і перевірку на працездатність пожежних кран-комплектів шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
Для приміщень об'єкту не розроблено та не затверджено інструкції про заходи пожежної безпеки.
За наявності людей у приміщенні гуртожитку двері евакуаційних виходів зачиняються на ключ.
Приміщення гуртожитку не забезпечені первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками).
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
В побутових приміщеннях допускається експлуатація та улаштування тимчасових електромереж.
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням
Приміщення не обладнані автоматичною пожежною сигналізацією та системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей. (підтверджується – візуально)
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання. (підтверджується – відсутністю документів)
Не проведено технічне обслуговування вогнегасників.
Будівля не забезпечена зовнішніми установками захисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
На дверцятах пожежних шафок не вказано із зовнішнього боку після літерного індексу «ПК» порядкові номери кранів та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Не надано акти проведення прихованих робіт проводів (кабелів) освітлення підвалу щодо ізоляції суцільним шаром негорючого матеріалу
Працівники об’єкта не забезпечені засобами індивідуального захисту (засобами індивідуального захисту органів дихання для саморятування людей під час пожежі). (підтверджується відсутністю засобів)
У приміщенні не обладнано інформаційно-довідковий куточок з питань цивільного захисту.
Приміщення електрощитової не відокремлені від інших приміщень протипожежними дверима.
Відкриття дверей на шляху евакуації з другого поверху гуртожитку виконано не в напрямку виходу з будівлі (приміщення).
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням. Світильники евакуаційного освітлення повинні вмикатися з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей.
З 2 та 3 го поверхів будівлі не виконані 2-і евакуаційні виходи, розмір сходових маршів евакуаційної сходової клітини менше ніж мінімально допустимий, застосовані матеріали з вищими показниками пожежної безпеки; в сходовій клітині відсутні відчиняючися фрамуги площею 1.2 м2 на поверх. (підтверджується – візуально та відео наглядом на об’єкті)
Не проведено ідентифікацію об'єкта підвищеної небезпеки. (підтверджується відсутністю документації)
Приміщення гуртожитків не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту». Системою пожежної сигналізації
Наявні рукави не складені в «гармошку» або подвійну скатку й не приєднані до крана та ствола.
Не проведено ідентифікацію потенційно небезпечного об’єкту
Загальна сходова клітина не відокремлена від підвального поверху суцільною цегляною перегородко. (підтверджується – візуально та відео наглядом на об’єкті)
Не заборонено та допускається влаштовування незаповненого отвору в протипожежних перешкодах, які не відокремлюють електрощитову. Не встановлені протипожежні двері.
Електрощити, групові електрощитки не оснащені схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту. (підтверджується – візуально)
Не забезпечено експлуатацію та утримання відповідно до вимог та норм первинні засоби пожежогасіння, не проведено випробування вогнегасників
Допускається куріння в приміщеннях гуртожитку.
З урахуванням наявної офісної техніки в приміщеннях а також відповідного класу гасіння приміщення не забезпечені в повному обсязі вогнегасниками ВП-5 та ВВК-1,4. (підтверджується – візуально)
Не встановлений протипожежний люк 2-го типу з мінімальним класом вогнестійкості ЕІ30 в пройомі виходу на горище.. (підтверджується – візуально
Облицювання стін сходової клітки виконано з матеріалу з вищою пожежною небезпекою.
Не проведено вогнезахисну обробку дерев’яних конструкцій горища будівлі. (підтверджується – відсутністю документації, візуально)
Допущено знімання пристроїв для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів, холів, тамбурів
Електрощити, групові електрощитки не оснащені схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Не проведено вогнезахисне обробляння дерев’яних конструкцій горища будівель.
Евакуаційні виходи не позначені світловими покажчиками «ВИХІД» білого кольору на зеленому фоні
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Зупинення (тимчасове припинення) діяльності
17.12.2020 2517661 Державний нагляд (контроль) за додержанням законодавства про захист прав споживачів Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: ст.17, 21
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Пастухова Анна Олександрівна — Головний спеціаліст відділу торгівлі, робіт та послуг
Гриценко Віталіна Іванівна — головний спеціаліст відділу торгівлі, робіт та послуг
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
05.11.2020 2191736 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: дотримання вимог санітарного законодавства
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Татарко Наталія Андріївна — головний спеціаліст
Топчій В.О. — керівник
Топчій В О — керівник
Порушення:
недотримання нормативного розміру СЗЗ
Покарання: відсутні
27.10.2020 2185225 Додержання законодавства про працю Головне управління Держпраці у Харківській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Оплата праці при суміщенні професій (посад) і виконанні обов'язків тимчасово відсутнього працівника
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Штепа Павло Олександрович — Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно правових актів
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
02.10.2020 2171460 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
13 порушень
Предмет перевірки: Додержання (виконання) вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Мечик Сергій Григорович — Начальник дільниці № 27 КСП «Харківгорліфт»
Андрійченко Сергій Олександрович — Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям по Московському району Харківської міської територіальної громади Харківського районного управління Головного управління ДСНС України у Харківській області
Порушення:
Вибирання типу та визначення необхідної кількості вогнегасників не здійснено відповідно до Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників, затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 року №25, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 23.02.2018 р. за № 225/31677.
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів (за наявності таких насосів), а також важелем для полегшення відкривання вентиля. Елементи з’єднання пожежного крана, рукавів та ручного пожежного ствола мають бути однотипними;
Не виконані з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Приміщення гуртожитків не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту». Системою пожежної сигналізації
Приміщення не обладнані системою оповіщення людей про пожежу
Допускається експлуатація світильників зі знятими ковпаками (розсіювачами)
Вогнегасники не встановлюються у легкодоступних та видних місцях, а також у пожежонебезпечних місцях, де найбільш вірогідна поява осередків пожежі.
Не заборонено та допускається влаштовування незаповненого отвору в протипожежних перешкодах, які не відокремлюють електрощитову. Не встановлені протипожежні двері.
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку після літерного індексу "ПК" не вказано порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежної охорони. «При пожежі дзвонити 101»
Допущено знімання пристроїв для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів, холів, тамбурів
Не забезпечено експлуатацію та утримання відповідно до вимог та норм первинні засоби пожежогасіння, не проведено випробування вогнегасників
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням. Світильники евакуаційного освітлення повинні вмикатися з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей.
Евакуаційні виходи не позначені світловими покажчиками «ВИХІД» білого кольору на зеленому фоні
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
22.06.2020 2130165 Додержання законодавства про працю Головне управління Держпраці у Харківській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: додержання законодавства про працю
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Бровкіна Марина Ігорівна — Головний державний інспектор віділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
29.05.2020 2138341 Державний нагляд (контроль) за додержанням законодавства про захист прав споживачів Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: щодо захисту прав споживачів
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Осадча Ольга Олександрівна — головний спеціаліст відділу контролю у сфері торгівлі, робіт та послуг, реклами, дотриманням антитютюнового законодавства та пробірного нагляду
Крамаренко Віталій Вадимович — головний спеціаліст відділу ринкового та метрологічного нагляду
Порушення:
Відповідно до п.п. 4, 7 ч.1 ст.21 Закону України «Про захист прав споживачів», крім інших випадків порушень прав споживачів, права споживача вважаються в будь-якому разі порушеними, якщо виконавець послуги нав`язує такі умови одержання послуги, які ставлять споживача у нерівне становище порівняно з іншими споживачами, порушується принцип рівності сторін договору, ціну продукції визначено неналежним чином. Також, слід зазначити, що внаслідок здійснення нарахування електроенергії пропорційно до займаної площі квартири у споживачів утворюється заборгованість.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
14.05.2020 1830340 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: на підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню короновірусної хвороби "COVID-19
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Об'єкти:
За місцем провадження господарської діяльності
Харківська Обл
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
10.01.2020 2054150 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
14 порушень
Предмет перевірки: Додержання (виконання) вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Андрійченко Сергій Олександрович — Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям по Московському району Харківської міської територіальної громади Харківського районного управління Головного управління ДСНС України у Харківській області
Мечик Сергій Григорович — Начальник дільниці № 27 КСП «Харківгорліфт»
Порушення:
Вогнегасники не встановлюються у легкодоступних та видних місцях, а також у пожежонебезпечних місцях, де найбільш вірогідна поява осередків пожежі.
Приміщення не обладнані системою оповіщення людей про пожежу
Допускається експлуатація світильників зі знятими ковпаками (розсіювачами);
Допущено знімання пристроїв для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів, холів, тамбурів
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням. Світильники евакуаційного освітлення повинні вмикатися з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей.
Не заборонено та допускається влаштовування незаповненого отвору в протипожежних перешкодах, які не відокремлюють електрощитову. Не встановлені протипожежні двері.
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку після літерного індексу "ПК" не вказано порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежної охорони. «При пожежі дзвонити 101»
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів (за наявності таких насосів), а також важелем для полегшення відкривання вентиля. Елементи з’єднання пожежного крана, рукавів та ручного пожежного ствола мають бути однотипними;
Вибирання типу та визначення необхідної кількості вогнегасників не здійснено відповідно до Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників, затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 року №25, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 23.02.2018 р. за № 225/31677.
Всі громадяни, котрі прибувають до гуртожитку не ознайомлені адміністрацією з основними вимогами пожежної безпеки (під розпис)
Не забезпечено експлуатацію та утримання відповідно до вимог та норм первинні засоби пожежогасіння, не проведено випробування вогнегасників
Евакуаційні виходи не позначені світловими покажчиками «ВИХІД» білого кольору на зеленому фоні
Не виконані з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Приміщення гуртожитків не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту». Системою пожежної сигналізації
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
26.07.2019 1669314 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Головне управління Держпраці у Харківській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: охорона праці
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
04.07.2019 1665031 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
14 порушень
Предмет перевірки: Порушення вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Мечик Сергій Григорович — Начальник дільниці № 27 КСП «Харківгорліфт»
Порушення:
Не заборонено та допускається влаштовування незаповненого отвору в протипожежних перешкодах, які не відокремлюють електрощитову. Не встановлені протипожежні двері.
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку після літерного індексу "ПК" не вказано порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежної охорони. «При пожежі дзвонити 101»
Не виконані з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням. Світильники евакуаційного освітлення повинні вмикатися з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей.
Вибирання типу та визначення необхідної кількості вогнегасників не здійснено відповідно до Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників, затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 року №25, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 23.02.2018 р. за № 225/31677.
Не забезпечено експлуатацію та утримання відповідно до вимог та норм первинні засоби пожежогасіння, не проведено випробування вогнегасників
Приміщення не обладнані системою оповіщення людей про пожежу
Всі громадяни, котрі прибувають до гуртожитку не ознайомлені адміністрацією з основними вимогами пожежної безпеки (під розпис)
Допускається експлуатація світильників зі знятими ковпаками (розсіювачами);
Допущено знімання пристроїв для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів, холів, тамбурів
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів (за наявності таких насосів), а також важелем для полегшення відкривання вентиля. Елементи з’єднання пожежного крана, рукавів та ручного пожежного ствола мають бути однотипними;
Вогнегасники не встановлюються у легкодоступних та видних місцях, а також у пожежонебезпечних місцях, де найбільш вірогідна поява осередків пожежі.
Евакуаційні виходи не позначені світловими покажчиками «ВИХІД» білого кольору на зеленому фоні
Приміщення гуртожитків не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту». Системою пожежної сигналізації
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
20.06.2019 1663478 Державний нагляд (контроль) за додержанням законодавства про захист прав споживачів Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Перевірка за зверненням споживача
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Топчій О О — Директор КСП "ХАРНІВГОРЛІФТ"
Топчій О.О. — Директор КСП "ХАРНІВГОРЛІФТ"
Порушення:
Копія договору № 4942 від 18.03.2019
Покарання: відсутні
25.02.2019 1621162 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
14 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Мечик Сергій Григорович — Начальником дільниці № 27 КСП «Харківгорліфт»
Порушення:
Евакуаційні виходи не позначені світловими покажчиками «ВИХІД» білого кольору на зеленому фоні
Не забезпечено експлуатацію та утримання відповідно до вимог та норм первинні засоби пожежогасіння, не проведено випробування вогнегасників
Вибирання типу та визначення необхідної кількості вогнегасників не здійснено відповідно до Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників, затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 року №25, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 23.02.2018 р. за № 225/31677.
Вогнегасники не встановлюються у легкодоступних та видних місцях, а також у пожежонебезпечних місцях, де найбільш вірогідна поява осередків пожежі.
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням. Світильники евакуаційного освітлення повинні вмикатися з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей.
Приміщення не обладнані системою оповіщення людей про пожежу
Допускається експлуатація світильників зі знятими ковпаками (розсіювачами);
Всі громадяни, котрі прибувають до гуртожитку не ознайомлені адміністрацією з основними вимогами пожежної безпеки (під розпис)
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку після літерного індексу "ПК" не вказано порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежної охорони. «При пожежі дзвонити 101»
Допущено знімання пристроїв для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів, холів, тамбурів
Не виконані з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Не заборонено та допускається влаштовування незаповненого отвору в протипожежних перешкодах, які не відокремлюють електрощитову. Не встановлені протипожежні двері.
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів (за наявності таких насосів), а також важелем для полегшення відкривання вентиля. Елементи з’єднання пожежного крана, рукавів та ручного пожежного ствола мають бути однотипними;
Приміщення гуртожитків не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту». Системою пожежної сигналізації
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
10.12.2018 529966 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
11 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Учасники:
Мечик Сергій Григорович — начальник дільниці №27 ксп «харківгорліфт»
Порушення:
Не проведено спеціалізоване навчання з питань цивільної оборони керівником об’єкту.
Працівники не забезпечені засобами індивідуального захисту.
Не виконано захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.Перевірка виконується відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не дозабезпечені евакуаційним освітленням.
Не проведено ідентифікацію потенційно небезпечного об’єкту.
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку після літерного індексу «ПК» не на всіх вказано порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Не проведено технічне обслуговування вогнегасників.
Приміщення не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Не проведено не рідше одного разу на шістьмісяцівтехнічнеобслуговування і перевірку на працездатністьпожежних кран-комплектів.
Не проведено вогнезахисне обробляння дерев'яних конструкцій горища будівлі.
Приміщеннята територію не дозабезпеченівідповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їхкількість, а такожмісцяїхвстановленняповиннівідповідати ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежнийзахист. Знаки безпеки. Форма та колір" (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности".
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
29.11.2018 1369304 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Харківській області Проведено
19 порушень
Предмет перевірки: Додержання (виконання) вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Мєчик Сергій Григорович — Начальником дільниці № 27 КСП «Харківгорліфт»
Порушення:
Допускається експлуатація світильників зі знятими ковпаками (розсіювачами);
Не утримуються завжди вільними, справними, взимку очищаються від снігу дороги, проїзди й проходи до будівель, споруд, пожежних вододжерел, пожежного інвентарю, обладнання та засобів пожежогасіння
Приміщення не обладнані системою оповіщення людей про пожежу
Не обладнано гуртожитки та приміщення системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Вибирання типу та визначення необхідної кількості вогнегасників не здійснено відповідно до Правил експлуатації та типових норм належності вогнегасників, затверджених наказом МВС України від 15.01.2018 року №25, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 23.02.2018 р. за № 225/31677.
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням. Світильники евакуаційного освітлення повинні вмикатися з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей.
Допускається та не заборонено улаштування та експлуатація тимчасових електромереж.
Вогнегасники не встановлюються у легкодоступних та видних місцях, а також у пожежонебезпечних місцях, де найбільш вірогідна поява осередків пожежі.
Допущено знімання пристроїв для самозачинення дверей сходових кліток, коридорів, холів, тамбурів
Не заборонено вивішування електростильників на токоведучих проводах
Евакуаційні виходи не позначені світловими покажчиками «ВИХІД» білого кольору на зеленому фоні
Не встановлено сертифіковані протипожежні двері електрощитової
Всі громадяни, котрі прибувають до гуртожитку не ознайомлені адміністрацією з основними вимогами пожежної безпеки (під розпис)
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів (за наявності таких насосів), а також важелем для полегшення відкривання вентиля. Елементи з’єднання пожежного крана, рукавів та ручного пожежного ствола мають бути однотипними;
Допускається захаращення других евакуаційних виходів на внутрішні евакуаційні сходові клітини з поверхів гуртожитку меблями та різноманітнім сміттям
Не проведено практичне навчання по відпрацюванню евакуації людей із споруди на випадок пожежі.
Не забезпечено експлуатацію та утримання відповідно до вимог та норм первинні засоби пожежогасіння, не проведено випробування вогнегасників
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку після літерного індексу "ПК" не вказано порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежної охорони. «При пожежі дзвонити 101»
Не виконані з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Покарання: відсутні