Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Prozorro.Продажі
Продавець (3)
Зовнішня інформація (4)
Дозвільні документи
Ліцензії (2)
Будівництво (5) Перевірки (6)

ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "НАЦІОНАЛЬНИЙ КУЛЬТУРНО-МИСТЕЦЬКИЙ ТА МУЗЕЙНИЙ КОМПЛЕКС "МИСТЕЦЬКИЙ АРСЕНАЛ"

#33403498

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
07.09.2021 2364141 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
43 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Виставковий центр «НАЦІОНАЛЬНИЙ КУЛЬТУРНО-МИСТЕЦЬКИЙ ТА МУЗЕЙНИЙ КОМПЛЕКС «МИСТЕЦЬКИЙ АРСЕНАЛ»
01010, Київська обл., м. Київ, вул. Лаврська, 12
Виставковий центр «НАЦІОНАЛЬНИЙ КУЛЬТУРНО-МИСТЕЦЬКИЙ ТА МУЗЕЙНИЙ КОМПЛЕКС «МИСТЕЦЬКИЙ АРСЕНАЛ»
01010, Київська обл., м. Київ, вул. Лаврська, 10-12
Учасники:
Тарнавський Петро Григорович — Провідний інженер з охорони праці
Яцишин Олександр Олександрович — провідний інспектор відділу пожежної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у м. Києві
Данильчук Владислав Ігорович — Фахівець відділу ЗЗПНС УОППДуДУ ГУ ДСНС України у м. Києві
Порушення:
Не визначено шляхом вогневих випробувань за ДСТУ Б.В. 1.1-4 значення межі вогнестійкості будівельних конструкцій (міжповерхові перекриття, колони, огороджувальні стіни сходових кліток, сходових площадок, маршів сходових кліток, тощо), в порушенні ДБН В.1.1-7:2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва»
Переносні вогнегасники не в повному обсязі розміщені шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м. від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення.
Приміщення комплексу не обладнано системою раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення. в порушенні ДБН В.2.5-76:2014 «Автоматизовані системи раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та оповіщення населення»
Приміщення для електронно-обчислювальних машин обробки даних, у тому числі і серверних (приміщення комутаційного обладнання), не обладнано автоматичною системою пожежогасіння відповідно до таб. А 2 п. 13.1 ДБН В. 2.5-56 «Системи протипожежного захисту»
Керівником та відповідальними посадовими особами не проведено навчання з питань пожежної безпеки.
Зовнішні пожежні сходи не утримуються справними та пофарбованими.
Не здійснено навчання посадових осіб з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки.
Несучи металеві конструкції (колони, ферми, балки, металеві внутрішні сходи тощо) Мистецького арсеналу не обробленні вогнезахисною сумішшю, для забезпечення нормованої межі вогнестійкості в порушенні ДБН В.1.1-7-2016 "Пожежна безпека об'єктів будівництва"
Коридори будівель (Адміністративна будівля, Мистецький арсенал, культурний фонд) без природного освітлення (або недостатньо забезпечені ним) не обладнано системою димовидалення, в порушення вимог пунктів 8.3.3, 8.3.5 ДБН В.2.2.9- «Громадські будинки та споруди».
Не в повному обсязі виконано вогнезахисну обробку (просочення) дерев’яних елементів горищних покриттів (крокви, лати), будівель, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Не надано акти проведення прихованих робіт на прокладання проводів (кабелів) за підвісною стелею Адміністративної будівлі, Культурний фонд.
Будівлі (Адміністративна, Мистецький арсенал) не обладнані внутрішнім пожежним водопроводом в порушенні ДБН В.2.5-64:2012 Внутрішній водопровід та каналізація.
В коридорах Адміністративної будівлі за наявності людей у приміщеннях на дверях евакуаційних виходів змонтована система контролю доступу, що перешкоджає безпечній евакуації людей.
Будівлі в неповному обсязі забезпеченні первинними засобами пожежогасіння.
Не розміщено інформацію про заходи безпеки та поведінку населення на випадок виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру на інформаційних стендах.
При влаштуванні двостулкових дверей на шляхах евакуації в будівлях ширина одного з полотен не виконана шириною не менше 0.8 м в порушення п. 7.2.7 ДБН В.1.1-7.
Будівля культурного фонду не обладнана системою автоматичної пожежної сигналізації, системою оповіщення та управління евакуацією людей відповідно до ДБН-В.2.5-56 2014 «Системи протипожежного захисту».
Під сходовою клітиною будівлі (Культурний фонд) влаштовано комору та під сходовою кліткою Адміністративної будівлі влаштовано робоче місце.
На будівлях не встановлено покажчики розташування пожежного гідранту (об'ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світло відбивних покриттів)
Електричні вимикачі комори №214 на першому поверсі корпусу не винесені на зовнішні стіни
З приміщень 3-го, 4-го та 5-го поверхів Адміністративної будівлі не виконано другий евакуаційний вихід.
Не здійснено (не рідше одного разу на рік) технічне обслуговування пожежних кран-комплектів і перевірку їх на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування, будівля Культурного фонду.
Пожежні кран – комплекти будівлі культурного фонду знаходяться в непрацездатному стані.
Не проведено ідентифікацію щодо визначення потенційної небезпеки об’єкту і не погоджено з відповідним дозвільним відділом
В складі приладів освітлення в приміщенні «Старого арсеналу» не встановлено протипожежні ворота з межею вогнестійкості ЕІ 30. (Мистецький арсенал)
На території об’єкта площею понад 3 га на в’їздах (виїздах) не встановлені схеми території, в яких слід вказувати розміщення будівель, водойм, гідрантів, пірсів та градирень, під’їздів пожежних автомобілів до них.
Комунікаційні отвори в протипожежних перешкодах, через які допускається прокладання електричних кабелів, проводів та інженерних мереж не зашпаровані наглухо негорючим матеріалом, який повинен забезпечувати нормовану межу вогнестійкості та димогазонепроникнення, що вимагається будівельними нормами для цих перешкод.
Допускається зменшення розмірів (висоту, ширину) евакуаційних виходів з будівель(Адміністративна будівля, Мистецький арсенал, культурний фонд) та з приміщень цих будівель.
На сходах адміністративної будівлі не влаштовано поручні.
Пожежні плоско складальні рукава в пожежних кран-комплектах будівлі культурного фонду не приєднані до крана та ствола
Електричні вимикачі та розетки складу приладів освітлення в приміщенні «Старого арсеналу» не винесено на зовнішні стіни. (Мистецький арсенал)
Відповідним службам підприємства за участю проектної організації, не розроблену проектну документацію системи раннього виявлення надзвичайних ситуацій, а також системи оповіщення про надзвичайні ситуації працюючого персоналу та населення, яке перебуває в зонах можливого ураження небезпечними чинниками, в порушенні ДБН В.2.5-76:2014 «Автоматизовані системи раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та оповіщення населення»
На шляхах евакуації з будівель (Адміністративна будівля, Мистецький арсенал, культурний фонд допускається влаштування перепадів висот (пороги).
В приміщеннях будівель допускається улаштування та експлуатація тимчасових електромереж.
На першому поверсі адміністративної будівлі двері відкриваються не в напрямку евакуації.
На об’єкті не повністю розроблені та затвердженні керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки, для кожного приміщення.
Ширину шляхів евакуації в коридорах Адміністративної будівлі не виконано не менше 1-го метру з урахуванням ширини полотна дверей, що відчиняються з приміщень у коридори поверхів.
Система зовнішнього протипожежного водопроводу знаходиться в непрацездатному стані.
Не надано розрахунковий час евакуації людей у разі пожежі відповідно до ГОСТ 12.1.004-91 «Пожарная безопасность. Общие требования».
Приміщення будинку «Старого арсеналу» не обладнано автоматичною установкою пожежогасіння. (Мистецький арсенал)
Для розміщення первинних засобів пожежогасіння на територію об’єкту не встановленні спеціальні пожежні щити (стенди) з комплектом засобів пожежогасіння.
Приміщення будівлі Мистецького арсеналу, Адміністративної будівлі, культурного фонду не обладнанні (системою оповіщення про пожежу та показчиками управління евакуюванням людей), в частині встановлення на кожному виході світлових покажчиків «Вихід» та встановленням строб, які виконують функції світлових сповіщувачів, на шляхах евакуації (коридорах). В порушення вимог п.9.4.12 ДБН В.2.5-56:2014. (Строби, які виконують функції світлових оповіщувачів (далі – строби), повинні розміщатися так, щоб у будь-якій частині приміщення, що захищається, в поле зору людей попадали прямі світлові сигнали від строба, або світлові сигнали, відбиті від стін або інших площин)
Приміщення будівель (Адміністративна будівля, Мистецький арсенал) не повністю дообладнані системою автоматичної пожежної сигналізації, системою оповіщення та управління евакуацією людей відповідно до ДБН-В.2.5-56 2014 «Системи протипожежного захисту».
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
04.11.2020 1730648 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Заборонено проведення планових заходів відповідно до Закону України від 17 березня 2020 року № 530-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)"
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Виставковий центр ДП «Національний культурно-мистецький та музейний комплекс «Мистецький Арсенал»01010, м. Київ, вул. Лаврська,10-12
01010, м. Київ, вул. Лаврська, 10-12
Реконструкція ДП «Національний культурно-мистецький та музейний комплекс «Мистецький Арсенал»01010, м. Київ, вул. Лаврська,12
01010, м. Київ, вул. Лаврська, 12
Виставковий центр «НАЦІОНАЛЬНИЙ КУЛЬТУРНО-МИСТЕЦЬКИЙ ТА МУЗЕЙНИЙ КОМПЛЕКС «МИСТЕЦЬКИЙ АРСЕНАЛ»
01010, Київська обл., м. Київ, вул. Лаврська, 10-12
Виставковий центр «НАЦІОНАЛЬНИЙ КУЛЬТУРНО-МИСТЕЦЬКИЙ ТА МУЗЕЙНИЙ КОМПЛЕКС «МИСТЕЦЬКИЙ АРСЕНАЛ»
01010, Київська обл., м. Київ, вул. Лаврська, 12
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
13.06.2019 1663775 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Головне управління Держпраці у Київській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Островська-Люта Леся Богданівна — Генеральний директор
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
18.10.2018 1153765 Державна служба України з питань праці Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки
Учасники:
Островська-Люта Олеся Богданівна — Генеральний директор
Тарнавський П. Г. — уповноважена особа за довіреністю
Тарнавський П Г — уповноважена особа за довіреністю
Порушення:
13 порушень
Покарання: відсутні
18.10.2018 527680 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
18 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Учасники:
Тарнавський Петро Григорович — Провідний інженер з охорони праці
Порушення:
Приміщення комплексу не обладнано системою раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення.
Ширину шляхів евакуації в коридорах 4-го, 5-го поверхів не виконано не менше 1-го метру з урахуванням ширини полотна дверей, що відчиняються з приміщень у коридори поверхів.
Не визначено шляхом вогневих випробувань за ДСТУ Б.В. 1.1-4 значення межі вогнестійкості будівельних конструкцій (міжповерхові перекриття, колони, огороджуючі стіни сходових кліток, сходових площадок, маршів сходових кліток, тощо).
В складі приладів освітлення в приміщенні «Старого арсеналу» не встановлено протипожежні ворота з межею вогнестійкості ЕІ30 та сертифікатом відповідності УкрСЕПРО, та допускається захаращення матеріальними цінностями.
Відповідним службам підприємства за участю проектної організації, узгодженою уповноваженим підрозділом ДСНС України, не розроблено проектну документацію системи раннього виявлення надзвичайних ситуацій, а також системи оповіщення про надзвичайні ситуації працюючого персоналу та населення, яке перебуває в зонах можливого ураження небезпечними чинниками.
Не проведено вогнезахисну обробку (просочення) дерев’яних елементів горищних покриттів (крокви, лати), будівель, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Приміщення будівель не повністю обладнані системою автоматичної пожежної сигналізації відповідно до ДБН- В.2.5-56-2014 «Системи протипожежного захисту».
На об’єкті не повністю розроблені та затверджені керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки, для кожного приміщення.
Електричні вимикачі та розетки складу приладів освітлення в приміщенні «Старого арсеналу» не винесено на зовнішні стіни.
Двері приміщень серверної приміщення штабу, серверної №214 на другому поверсі адміністративного корпусу, складських приміщень №104-107,111,112,114 штабу електрощитової не виконані протипожежними з межею вогнестійкості EI 30 та сертифікатом відповідності УкрСЕПРО.
В приміщеннях будівель допускається улаштування та експлуатація тимчасових дільниць електромережі.
Електричні вимикачі комори №214 на першому поверсі корпусу не винесені на зовнішні стіни.
Приміщення будинку «Старого арсеналу» не обладнано автоматичною установкою пожежогасіння.
Під сходовою клітиною штабного корпусу влаштовано комору.
Переносні вогнегасники не в повному обсязі розміщені шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення.
В штабному корпусі електричні вимикачі складів №104-107,111,112 не винесено на зовнішні стіни поза межі вказаних приміщень.
З приміщень 3-го, 4-го та 5-го поверхів адміністративного корпусу не виконано другий евакуаційний вихід.
Приміщення серверної штабного корпусу, №214 адміністративного корпусу не обладнано автоматичною установкою пожежогасіння.
Покарання: відсутні
05.05.2018 1344503 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Проведено
19 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Тарнавський П.Г. — Провідний інженер з охорони праці
Тарнавський П Г — Провідний інженер з охорони праці
Порушення:
Переносні вогнегасники не в повному обсязі розміщені шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення.
Приміщення будинку «Старого арсеналу» не обладнано автоматичною установкою пожежогасіння.
Приміщення комплексу не обладнано системою раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення.
Приміщення серверної штабного корпусу, №214 адміністративного корпусу не обладнано автоматичною установкою пожежогасіння.
Не проведено вогнезахисну обробку (просочення) дерев’яних елементів горищних покриттів (крокви, лати), будівель, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
В складі приладів освітлення в приміщенні «Старого арсеналу» не встановлено протипожежні ворота з межею вогнестійкості ЕІ30 та сертифікатом відповідності УкрСЕПРО.
З приміщень 3-го, 4-го та 5-го поверхів адміністративного корпусу не виконано другий евакуаційний вихід.
Відповідним службам підприємства за участю проектної організації, узгодженою уповноваженим підрозділом ДСНС України, не розроблено проектну документацію системи раннього виявлення надзвичайних ситуацій, а також системи оповіщення про надзвичайні ситуації працюючого персоналу та населення, яке перебуває в зонах можливого ураження небезпечними чинниками.
Ширину шляхів евакуації в коридорах 4-го, 5-го поверхів не виконано не менше 1-го метру з урахуванням ширини полотна дверей, що відчиняються з приміщень у коридори поверхів.
Під сходовою клітиною штабного корпусу влаштовано комору.
Приміщення будівель не повністю обладнані системою автоматичної пожежної сигналізації відповідно до ДБН- В.2.5-56-2014 «Системи протипожежного захисту».
Електричні вимикачі та розетки складу приладів освітлення в приміщенні «Старого арсеналу» не винесено на зовнішні стіни.
Пожежні крани в приміщенні штабу не укомплектовано рукавами та стволами.
На об’єкті не повністю розроблені та затверджені керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки, для кожного приміщення.
Електричні вимикачі комори №214 на першому поверсі корпусу не винесені на зовнішні стіни.
Двері приміщень серверної приміщення штабу, серверної №214 на другому поверсі адміністративного корпусу, складських приміщень №104-107,111,112,114 штабу електрощитової не виконані протипожежними з межею вогнестійкості EI 30 та сертифікатом відповідності УкрСЕПРО.
В штабному корпусі електричні вимикачі складів №104-107,111,112 не винесено на зовнішні стіни поза межі вказаних приміщень.
В приміщеннях будівель допускається улаштування та експлуатація тимчасових дільниць електромережі.
Не визначено шляхом вогневих випробувань за ДСТУ Б.В. 1.1-4 значення межі вогнестійкості будівельних конструкцій (міжповерхові перекриття, колони, огороджуючі стіни сходових кліток, сходових площадок, маршів сходових кліток, тощо).
Покарання: відсутні