Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (1)
Дозвільні документи
Ліцензії (23)
Будівництво (92) Перевірки (12)

КОРПОРАЦІЯ "УКРТРАНСБУД"

#31071140

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
08.02.2022 3016527 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
70 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Об'єкти:
Виробничі обєкти
За Місцем Провадження Господарської Діяльності
Учасники:
Романчук А Ндрій Станіславович — головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці
Сухоруков Олександр Вікторович — заступник начальника відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв'язку Управління Держпраці у Чернігівській області
Хайтов Дмитро Вячеславович — Головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Чернігівській області
Баклажко Юрій Миколайович — головний державний інспектор відділу нагляду на виробництві і на об ’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Чернігівській області
Бобер Дмитро Петрович — головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв ’язку Управління Держпраці у Чернігівській області
Порушення:
Не надано для перевірки план роботи служби охорони праці та графіки обстежень
Балони з ЗВГ не пофарбовані та не мають білої кільцевої смуги завширшки 100 мм
Відкриті площадки для зберігання транспортних засобів вздовж стін та огороджень не мають колесовідбійних пристроїв.
В автобусах ЕТАЛОН, ПАЗ, FORD потребують оновлення позначення та таблички аварійних виходів.
Дихальні клапани та сітки не очищені від листя, сміття та льоду
На вхідних дверях до складу ПММ відсутні позначення сигнальними кольорами знаків безпеки.
На дільниці накачування шин не встановлено дозатор тиску повітря або манометр, що дозволяють регулювати величину тиску для різних машин, а також не вивішено таблицю робочих тисків у шинах транспортних засобів, які експлуатуються на підприємстві.
На в’їздах до території підприємства відсутній схематичний план (схема) руху транспортних засобів та працівників з показом дозволених та заборонених напрямків, поворотів, зупинок, виїздів, в’їздів тощо.
До складу комісії з перевірки знань з питань охорони праці на підприємстві, при відсутності профспілки не включено уповноважену найманими працівниками з питань охорони праці особу.
Не встановлений обсяг огляду знімних вантажозахоплювальних пристроїв вантажопідіймального крана стропальника
Балони з ЗВГ зберігаються без встановлення заглушок на штуцері вентиля.
Працівник, відповідальний за утримання вантажопідіймального обладнання в справному стані не розробив графік періодичних оглядів вантажопідіймального обладнання.
Роботи в електроустановках відповідно не оформляються, відсутні записи в журналі обліку робіт за нарядами та розпорядженнями
На підприємстві не організовано належним чином проходження новоприйнятими працівниками стажування (дублювання).
Зварювальному устаткуванню боксу С1 не проведено періодичні вимірювання (вимірювання опору та ізоляції) не рідше 1 раз на 12 місяців із відповідним записом в «Журнал обліку, перевірки та випробування електроінструменту, трансформаторів, перетворювачів частоти та переносних світильників».
Оператор АЗС, Рябой Володимир Васильович, не пройшов навчання та перевірку знань відповідних нормативно-правових актів з охорони праці (1 раз на рік).
Конструкція і міцність споруд, призначених для розміщення робочих зон (перехідні містки між надземними резервуарами та драбини) не закріплені надійно.
На дні (підлозі) оглядових канав в боксах В7, В3, В4 відсутні міцні дерев’яні решітки (трапи)
На підприємстві не складена таблиця врахування ризиків для обґрунтування вибору та використання ЗІЗ
Балони з ЗВГ зберігаються без ковпаків
Не представлені паспорти заземлюючих пристроїв паспорти на заземлювальні пристрої, що знаходяться в експлуатації, відповідно до вимог п. 7.4 розділу VII ПТЕЕс.
Порушуються терміни проведення спеціального навчання адміністративно-технічних працівників підприємства, які допущені до роботи в електроустановках напругою до 1000 В.
Працівник, відповідальний за безпечне проведення робіт вантажопідіймального крана,не забезпечує стропальників маркованими, справними та відповідними масі та характеру вантажів,що переміщюються, знімними вантажозахоплювальними пристроями та тарою.
У складському приміщенні Е4 на стелажах не вивішені таблички із зазначенням максимально допустимого навантаження на одиницю площі підлоги, стелажа.
Працівник, відповідальний за утримання вантажопідіймального обладнання в справному стані не встановив порядок приймання та здавання змін машиністами вантажопідіймального обладнання, не виділив час, необхідний для огляду обладнання та змащення механізмів
Територія підприємства не обладнана дорожніми знаками, покажчиками швидкості руху транспорту згідно з ДСТУ 4100-2002 «Знаки дорожні. Загальні технічні умови. Правила застосування».
Попереджувальний напис «Вогненебезпечно. Газ», на шафі для зберігання балонів ЗВГ, потребує оновлення
Засоби, необхідні для надання першої допомоги, що знаходяться у місцях, де цього вимагають умови праці, потребують оновлення.
Роботодавцем не призначений працівник, відповідальний за ведення обліку обладнання, що працює під тиском
Працівник, відповідальний за утримання вантажопідіймального обладнання в справному стані не забезпечив обслуговувальний персонал вантажопідіймального крана журналами для запису результатів проведених відповідних робіт.
Не представлена, затверджена суб’єктом господарювання, інструкція, яка визначає порядок і методи огляду, а також методи усунення виявлених пошкоджень знімних вантажозахоплювальних пристроїв вантажопідіймального крана
Розвантаження круглого лісу здійснено на площадку без захисту з кожного боку двома стовпами.
Працівник, відповідальний за безпечне проведення робіт вантажопідиймальних кранів не видає завдання машиністам та стропальникам на проведення робіт з переміщення вантажів вантажопідіймальним обладнанням.
Гумовотканинні рукави не випробувані гідравлічним тиском, що становить 1,25 номінального (1 раз на 3 місяць).
Не надано для перевірки журнал для фіксації результатів періодичних оглядів вибухозахищеного електрообладнання складу ПММ.
Балони зберігаються без накручених ковпаків
Не представлені протоколи перевірки роботи автоматичних вимикачів, пристроїв захисного вимкнення (ПЗВ) передбачені додатком 3 розділу IX ПТЕЕс.
Відсутній «Журнал обліку відмов і аварій в роботі електрообладнання і мереж».
В автобусах ЕТАЛОН, ПАЗ, FORD потребують оновлення написи позначення місць розміщення вогнегасників та аптечок
Не встановлений обсяг огляду та перевірок механізмів, металоконструкцій, приладів та пристроїв безпеки вантажопідиймальних кранів машинистами вантажопідіймального крана
Не розроблені способи безпечного стропування, обв’язування вантажів вантажопідіймального крана
У складському приміщенні Е4 на стелажах не вивішені таблички із зазначенням номера стелажа і вантажопідіймальності осередку.
На площадках для укладання вантажів, не в усіх випадках позначені належним чином межі штабелів, проходів та проїзди між ними. Допущено розташування вантажів у проходах та проїздах.
Не представлений наказ по підприємству, стосовно покладення обов’язків відповідального за справний стан та безпечну експлуатацію обладнання, що працює під тиском, на іншого працівника на час відсутності, працівника відповідального за справний стан та безпечну експлуатацію обладнання, що працює під тиском.
Порушується періодичність огляду дихальних клапанів
На складі ПММ відсутні на видних місцях плакати, які містять обов'язки водія під час заправлення автотранспорту, а також інструкції про заходи пожежної безпеки
Не пред’явлені документи, що підтверджують проведення оглядів електрообладнання і електропроводки у вибухонебезпечних зонах (не менше одного разу на три місяці).
Електротехнічні працівники (головний інженер Бербець Р.М.), зайняті виконанням спеціальних видів робіт, до яких висуваються додаткові вимоги безпеки, не навчені безпечному виконанню таких робіт і не мають відповідного запису про це в посвідченні (виконання робіт у вибухонебезпечних зонах).
Не представлені підтверджуючі документи про встановлений порядок ретельного спостереження за електрообладнанням та електромережами який передбачає огляд, перевірку дії, випробування і вимірювання.
Роботодавець, який отримав дозвіл і має намір виконувати роботи підвищеної небезпеки та/або експлуатувати (застосовувати) машини, механізми, устатковання підвищеної небезпеки (у тому числі відокремленим підрозділом), не повідомив письмово про це територіальний орган Держпраці за місцем виконання таких робіт та/або експлуатації (застосування) таких машин, механізмів, устатковання не пізніше ніж за десять робочих днів до початку їх виконання та/або експлуатації (застосування) з наданням копії дозволу.
В ЩО1а від ЩС-1 0,4 кВ відсутня специфікація (відсутні найменування приєднань) відповідно до вимог п. 3.20. розділ VII ПТЕЕс.
На електрошафах підприємства потребують оновлення знаки електробезпеки.
На підприємстві перелік газонебезпечних робіт не переглянутий в установлені терміни (1 раз на рік).
Не представлені журнали технічних обслуговувань та ремонтів вантажопідіймального крана
До електрозварювального устаткування боксу С1, під’єднані зварювальні дроти з пошкодженою ізоляцією.
Суб’єктом господарювання не визначена процедура допуску до виконання своїх обов’язків обслуговувального і ремонтного персоналу вантажопідіймального крана
У графі 4 Журналу реєстрації вступного інструктажу з питань охорони праці не вказується вік осіб, які пройшли інструктаж (вказано рік народження).
На оглядовій канаві в боксі В1 відсутній розсікач.
Не представлено дані про проведення атестації робочих місць за умовами праці
Суб’єктом господарювання не подано декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, а саме: підйомники для підіймання транспортних засобів.
Не проведено технічне обслуговування ЩС-2 та ЩС-3 0,4 кВ боксу С1 (наявність пилу, павутиння).
Не представлені підтверджуючі документи про проходження навчання та перевірки знань з електробезпеки працівників, посада або професія яких пов’язана з експлуатацією електротехнічної частини виробничого обладнання (електротехнологічні працівники з 2 групою електробезпеки).
Не визначена процедура проведення періодичного технічного обслуговування , налагодження та ремонту вантажопідіймального крана відповідно до настанови з експлуатації.
Гумовотканинні рукави не мають маркування із зазначенням номінального тиску та строків проведеного і чергового гідравлічних випробувань.
Тупикові оглядові канави в боксах В7, В3, В4 не обладнані стаціонарними колесовідбійними пристроями для коліс транспортного засобу
В складському приміщенні Е4 не проводиться огляди стелажів для зберігання вантажів (відсутній затверджений наказом роботодавця відповідний графік).
Не розроблена виробнича інструкція обслуговувальному персоналу обладнання, що працює під тиском.
Не представлена інструкція з експлуатації, зберігання та транспортування балонів.
На підприємстві допускається вивішування частин транспортних засобів за допомогою випадкових предметів (дошок, пнів тощо), замість підставок (козелків).
Не представлені паспорти індивідуальної експлуатації (експлуатаційний паспорт) вибухозахищеного електрообладнання об’єкту ПММ за адресою: м. Чернігів, вул. І. Мазепи, 114а із зазначенням обсягів ремонтів, результатів профілактичних випробувань та вимірювань, замірів параметрів вибухозахисту (ширина та довжина щілини, значення надмірного тиску та інше), зафіксовані аварії і дефекти, що мали місце в процесі експлуатації.
Покарання: відсутні
27.01.2022 3211223 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Чернігівській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Ончуков Андрій Олександрович — Начальник відділу охорони праці корпорації "УКРТРАНСБУД"
Сердюк Євген Олександрович — Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Чернігівського районного управління Головного управління ДСНС України у Чернігівській області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
08.11.2021 2363701 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
44 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Польовий офіс КОРПОРАЦІЯ «УКРТРАНСБУД»
07270, Київська обл., Іванківський р-н, Чаес, Територія Зв Та Зб(О)В
Гуртожиток КОРПОРАЦІЯ «УКРТРАНСБУД»
07270, Київська обл., Іванківський р-н, м. Чорнобиль, вул. Кірова, 11
«Енергопроменвест»
07270, Київська обл., Іванківський р-н, Чаес, Територія Зв Та Зб(О)В
Бетоний завод КОРПОРАЦІЯ "УКРТРАНСБУД"
07270, Київська обл., Іванківський р-н, м. Чорнобиль, вул. Нова, Б\Н
Промисловий майданчик КОРПОРАЦІЯ «УКРТРАНСБУД»
07270, Київська обл., Іванківський р-н, З/Д Ст. Янів, Зони Відчуження
Склад ПММ
14000, м. Чернігів, вул. Івана Мазепи, 114А
Польовий офіс КОРПОРАЦІЯ "УКРТРАНСБУД"
07270, Київська обл., Іванківський р-н, Зона Відчуження, р-н, Чаес
Офісне приміщення
14000, м. Чернігів, вул. Шевченка, 103А
Промисловий майданчик КОРПОРАЦІЯ "УКРТРАНСБУД"
07270, Київська обл., Іванківський р-н, Зона Відчуження, р-н, Залізничної Станції Янів
Рознично бетонний завод «УКРТРАНСБУД»
07270, Київська обл., Іванківський р-н, м. Чорнобиль, вул. Нова
Адміністративно-конторська будівля КОРПОРАЦІЯ "УКРТРАНСБУД"
07270, Київська обл., Іванківський р-н, м. Чорнобиль, вул. Кірова, 11
Офіс КОРПОРАЦІЯ "УКРТРАНСБУД"
07270, Київська обл., Іванківський р-н, м. Чорнобиль, вул. Кірова, 25
Офісні приміщення
14000, м. Чернігів, вул. Шевченка, 103
Учасники:
Ігнатенко Дмитрій Ігорович — Провідний інспектор ВЗНС ЧРУ ГУ ДСНС України у Чернігівській області
Ончуков Андрій Олександрович — Начальник відділу охорони праці корпорації "УКРТРАНСБУД"
Сердюк Євген Олександрович — Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Чернігівського районного управління Головного управління ДСНС України у Чернігівській області
Порушення:
Відсутня проектна документація, яка затверджена у встановленому порядку на перепланування приміщень адміністративної будівлі (А-1)
Відсутній журнал обліку вогнегасників
В адміністративному приміщенні з гаражами (Г-2) не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Працівників об’єкта не забезпечено засобами індивідуального захисту органів дихання.
В адміністративній будівлі (А-1) групові електрощитки не оснащено схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки)
В приміщенні складу №3, (Б2-1) на шляху евакуації, що веде безпосередньо назовні влаштовано виступ, який виконано висотою більше 0,05 м
Відсутній журнал обліку вогнегасників
З працівниками об’єкта не проведено інструктажі з питань пожежної безпеки
В адміністративній будівлі (А-1) відсутній план (схема) евакуації людей на випадок пожежі
В усіх приміщеннях адміністративної будівлі (А-1) не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
В адміністративній (А-1) в приміщенні котельні (1-104) не передбачено прилад контролю довибухонебезпечних концентрацій паливного газу в повітрі з виведенням звукової та світлової сигналізації на фасад будівлі або з виведенням аварійного сигналу на об’єднану диспетчерську службу.
Територію підприємства не забезпечено зовнішнім протипожежним водопостачанням
З працівниками об’єкта не проведено інструктажі з питань цивільного захисту, зокрема з техногенної безпеки.
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників
Адміністративну будівлю (А-1) не захищено від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
В адміністративній будівлі (А-1) з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів у відгалужувальних коробках виконано не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
В адміністративній будівлі (А-1) у залі (2-103) покриття підлоги виконане з матеріалів з невизначеними показниками щодо токсичності продуктів горіння, димоутворювальної здатності та групи поширення полум’я.
Всі приміщення адміністративної (А-1) будівлі не забезпечено вогнегасниками згідно норм належності
Відсутні на видимих місцях в будівлях корпорації плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі
Будівлю складу №1 (А-1), не обладнано системою протипожежного захисту (автоматичною системою пожежогасіння)
В будівлях складів №1 (А-1), №2 (В-1), (В1-2) №3, (Б-1), (Б2-1) не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Будівлі складів №1 (А-1), №2 (В-1), (В1-2) №3 (Б-1), (Б2-1) не захищені від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Для будівель складів №1, (А-1), №2, (В-1), (В1-2) №3, (Б-1), (Б2-1) не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 "Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою", а також клас зони згідно з НПАОП 40.1-1.32-01 "Правила будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок"
В приміщенні прохідної (Г-1) не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
В адміністративній будівлі (А-1) приміщення котельні (1-104) не відокремлено від приміщень іншого призначення протипожежними дверима з нормованим класом вогнестійкості
В приміщенні складу №2, майстерні (В-1) не проведено обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування пожежних кран-комплектів
В будівлях складів №1 (А-1), №2 (В-1), (В1-2) №3 (Б-1), (Б2-1) у розподільчих коробках з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів виконано не за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів
Дерев’яні елементи горищних покриттів адміністративної будівлі не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
В адміністративній будівлі (А-1) в коридорі біля евакуаційного виходу на відгалуджувальній коробці вілсутня кришка з негорючого або важкогорючого матеріалу.
Двері сходових кліток будівлі майстерні (В1-2) не обладнані пристроями для самозачинення та ущільненням в притулах
Прохідна (Г-1), адміністративне приміщення з гаражами (г1-2) не захищені від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Двері приміщень складу №2, майстерні (В1-2), що ведуть до поверхових коридорів на 2-му поверсі виконні такими, що не відчиняються в середину приміщень
В адміністративній будівлі (А-1) в кожному приміщенні відсутні інструкції про заходи пожежної безпеки
В будівлях складів №1 (А-1), №2 (В-1), (В1-2) №3 (Б-1), (Б2-1) проходки електричних кабелів та інженерного обладнання через огороджувальні конструкції з нормованим класом вогнестійкості або через протипожежні перешкоди виконано з не нормованим класом вогнестійкості
В адміністративній будівлі (А-1) ширина тамбуру (1-101) евакуаційного виходу з урахуванням відчинення дверей виконано менше, ніж 1,4 м
Пожежні щити на території підприємства не укомплектовані згідно норм належності: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., покривало з негорючого теплоізоляційного матеріалу або повсті розміром 2 х 2 м - 1 шт., гаки - 3 шт., лопати - 2 шт., ломи - 2 шт., сокири - 2 шт.
В адміністративній будівлі (А-1) двері на шляху евакуації із зали (2-103) відчиняються не в напрямку виходу з приміщення
Відповідальна особа за стан пожежної безпеки не пройшла навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки
Будівлі складів №1 (А-1), №2 (В-1), (В1-2) №3 (Б-1), (Б2-1) не обладнані системою протипожежного захисту (системою пожежної сигналізації)
В приміщенні складу №2, майстерні (В1-2) на шляху евакуації, що веде до сходової клітки з 2-го поверху влаштовано виступ, який виконано висотою більше 0,05 м
В коридорі будівлі прохідної (Г-1) на шляху евакуації встановлено турнікет, який перешкоджає вільній евакуації людей
Відсутня проектна документація, яка затверджена у встановленому порядку, на реконструкцію будівлі складу №1 (А-1)
Будівлі складів №1 (А-1), №2 (В-1), (В1-2) №3 (Б-1), (Б2-1) не обладнані системою протипожежного захисту (системою керування евакуюванням людей в частині системи оповіщення про пожежу та покажчиків напрямку руху)
Приміщення котельні в будівлі складу №3 (Б2-1) не відокремлено від приміщень іншого призначення протипожежними дверима з нормованим класом вогнестійкості
Покарання:
Зупинення (тимчасове припинення) діяльності
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Зупинення (тимчасове припинення) діяльності
19.10.2021 2921633 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Київській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання та виконання субєктом господарювання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Петрицький Олександр Анатолійович — інспектор відділення організації попередження надзвичайних ситуацій по зоні відчуження та зони безумовного (обовязкового) відселення центру забезпечення діяльності Головного управління ДСНС України у Київській області
Кадощенко Павло Вікторович — Старший інспектор відділення організації попередження надзвичайних ситуацій по зоні відчуження та зоні безумовного (обовязкового) відселення 11 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Київській області
Ончуков Андрій Олександрович — Начальник відділу охрони праці Корпорації "Укртрансбуд"
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
20.04.2021 2565734 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Київській області Проведено
4 порушення
Предмет перевірки: Додержання та виконання субєктом господарювання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Кадощенко Павло Вікторович — Старший інспектор відділення організації попередження надзвичайних ситуацій по зоні відчуження та зоні безумовного (обовязкового) відселення 11 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Київській області
Ончуков Андрій Олександрович — Начальник відділу охрони праці Корпорації "Укртрансбуд"
Порушення:
Не вивішені на видних місцях плакати, які містять обов’язки водія під час заправляння.
Не проведено технічне обслуговування вогнегасників термін яких вийшов.
АЗС не забезпечено розрахунковою кількістю плівкоутворювального піноутворювача для ліквідації можливих пожеж протипожежною технікою.
АЗС не забезпечені відповідними знаками безпеки, які відповідають ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір».
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
05.03.2019 1467023 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Романенко С.Є. — Голова правління
Романенко С Є — Голова правління
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
05.03.2019 1474211 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
31 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
«Енергопроменвест»
07270, Київська обл., Іванківський р-н, Чаес, Територія Зв Та Зб(О)В
Польовий офіс КОРПОРАЦІЯ «УКРТРАНСБУД»
07270, Київська обл., Іванківський р-н, Чаес, Територія Зв Та Зб(О)В
Промисловий майданчик КОРПОРАЦІЯ «УКРТРАНСБУД»
07270, Київська обл., Іванківський р-н, З/Д Ст. Янів, Зони Відчуження
Гуртожиток КОРПОРАЦІЯ «УКРТРАНСБУД»
07270, Київська обл., Іванківський р-н, м. Чорнобиль, вул. Кірова, 11
Учасники:
Ончуков А.О. — Начальник відділу охорони праці корпорації «Укртрансбуд»
Ончyков А.О. — Начальник відділу охорони праці корпорації «Укртрансбуд»
Ончуков А О — Начальник відділу охорони праці корпорації «Укртрансбуд»
Ончyков А О — Начальник відділу охорони праці корпорації «Укртрансбуд»
Ончуков А О — Начальник відділу охорони праці корпорації «Укртрансбуд»
Порушення:
Двері горища, утримуються відчиненими.
Сходові клітки не забезпечено евакуаційним освітленням відповідно до вимог ДБН В.1.1-7-2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва», ДБН в.2.5-23-2010 «Проектування електрообладнання об’єктів цивільного призначення» та ПУЄ.
В будівлі ремонтного боксу розподільчі кришки електромережі не закриті кришками з негорючих речовин.
У посадових інструкціях, обов'язках працівників не відображено заходи техногенної безпеки.
Не відкореговано плани, робочі документи, посадові інструкції та інші організаційно-розпорядчі документи об'єкту.
У посадових інструкціях, обов'язках працівників не відображено заходи техногенної безпеки.
Будівлю польового офісу не обладнано системою протипожежного захисту.
Будівлю ремонтного боксу не обладнано системою протипожежного захисту.
У приміщеннях та на шляхах евакуації відсутні інструкції щодо порядку забезпечення техногенної безпеки та дій працівників у разі виникнення надзвичайної ситуації.
Не відкореговано плани, робочі документи, посадові інструкції та інші організаційно-розпорядчі документи об'єкту.
Працівників не забезпечено засобами індивідуального захисту.
Адресний вказівник не освітлюється у темний час доби.
В будівлі польового офісу з’єднання, відгалуження та окінцювання жил електропроводів та кабелів не виконано за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
На електрощитах, групових електрощитках не оновлено схеми підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
На об’єкті підвищеної небезпеки автоматизовану систему раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та систему оповіщення не створено.
У приміщеннях та на шляхах евакуації відсутні інструкції щодо порядку забезпечення техногенної безпеки та дій працівників у разі виникнення надзвичайної ситуації.
У приміщеннях та на шляхах евакуації відсутні інструкції щодо порядку забезпечення техногенної безпеки та дій працівників у разі виникнення надзвичайної ситуації.
В будівлі ремонтного боксу з’єднання, відгалуження та окінцювання жил електропроводів та кабелів не виконано за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
У посадових інструкціях, обов'язках працівників не відображено заходи техногенної безпеки.
Протипожежні відстані між будівлями, та територією не очищено від сухої рослинності опалого листя.
Не відкореговано плани, робочі документи, посадові інструкції та інші організаційно-розпорядчі документи об'єкту.
На електрощитах, групових електрощитках польового офісу не оновлено схеми підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
У приміщенні для зазначення місця знаходження первинних засобів пожежогасіння, напрямків евакуації та еваковиходів і т.і. не установлені вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности» . Знаки повинні бути розміщенні на видимих місцях на висоті 2-2,5 м від рівня підлоги.
Дерев’яні конструкції елементів горища не оброблені засобами вогнезахисту.
Будівлю не обладнано системою протипожежного захисту.
Черговий персонал не забезпечений електричними ліхтарями на випадок відключення електроенергії.
Будівлю не обладнано системою від прямих попадань блискавок і вторинних її проявів.
Переносні вогнегасники не розміщенні шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення.
Дерев’яні конструкції елементів горища будівлі ремонтного боксу не оброблені засобами вогнезахисту.
Будівлю польового офісу не обладнано системою від прямих попадань блискавок і вторинних її проявів.
На електрощитах, групових електрощитках ремонтного боксу не оновлено схеми підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Покарання: відсутні
30.01.2019 1613521 Управління Держпраці у Чернігівській області Проведено
11 порушень
Предмет перевірки: перевірка дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки у зв’язку з настанням нещасного випадку зі смертельним наслідком, який стався 14.01.2019 з водієм автотранспортних засобів корпорації «Укртрансбуд»
Підстави:
Настання аварії, смерті потерпілого внаслідок нещасного випадку або професійного захворювання, що було пов’язано з діяльністю суб’єкта господарювання
Учасники:
Ончуков Андрій Олександрович — начальник відділу охорони праці
Порушення:
Положення про службу охорони праці не враховує зміни, які внесено до Типового положення про службу охорони праці наказом Міністерства соціальної політики №148 від 31.01.2017 (НПАОП 0.00-4.21-04), не переглянуте (п. 1.2. НПАОП 0.00-4.21- 04, п. 2.10. НПАОП 0.00-6.03-93).
Розвантаження залишків снігу та льоду з кузова автомобіля самоскида МАЗ 6501С5, реєстраційний номер АІ 8671 ЕХ екскаватором JCB ЗСХ Sitemaster, реєстраційний номер 13703 АІ 14.01.2019 здійснювалось без керівництва посадової особи або працівника відповідального за безпечне ведення цих робіт (п. 1 глава 1 розділу III Правил охорони праці під час вантажно- розвантажувальних робіт (НПАОП 0.00-1.75-15)).
Робітники корпорації «Укртрансбуд» не ознайомлені з Положенням про СУОП. СУОП не обговорена та не ухвалена під час підписання колективного договору (п. 5.13. Система стандартів безпеки праці. Охорона праці і промислова безпека у будівництві. (ДБН А.3.2.-2-2009)).
У водіїв відсутні медичні довідки щодо придатності до керування транспортними засобами (п. 2.3. Положення про медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів затв. Наказом МОЗ України, МВС України від 31.01.2013 № 65/80).
Система управління охороною праці корпорації «Укртрансбуд» не забезпечує безперервний і дієвий контроль за станом умов і безпеки праці на робочих місцях та не відповідає вимогам ДСТУ ОН5А8 18001, ДСТУ ОНSАS 18002 (ст. 13 Закону України «Про охорону праці» № 2695-ХП (2695-12) від 14.10.1992, пп. 5.З., 5.10. Система стандартів безпеки праць Охорона праці і промислова безпека у будівництві. (ДБН А.3.2.-2-2009)).
14. 01.2019 під час звалювання вантажу (залишків снігу та льоду) водій автотранспортних засобів Бовда М.Л. підійшов до задньої небезпечної зони кузова автомобіля самоскида МАЗ 6501С5, реєстраційний номер АІ 8671 ЕХ (п. 16 глава 5 розділу II Правил охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт (НПАОП 0.00-1.75-15))
Водій Бовда М.Л., який підготував транспортний засіб до чищення кузова, але безпосередньо не приймав участь у очищенні ковшем екскаватора JCB ЗСХ Sitemaster, реєстраційний номер 13703 АІ кузова автомобіля самоскида МАЗ 6501С5, реєстраційний номер АІ 8671 ЕХ. під час виконання цих операцій зайшов у зону дії вантажно-підіймального механізма ковша екскаватора (п. 6 глава 1 розділу III, пп. 1,2 глави 13 розділу ІІІ Правил охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт (НПАОП 0.00-1.75-15)), та п.1.11. розділу XIV Правил охорони праці на автомобільному транспорті (НПАОП 0.00-1.62-12)).
Головний механік корпорації «Укртрансбуд» Романчук Микола Михайлович не забезпечив виконання вимог з охорони праці та промислової безпеки працівниками транспортного відділу, які здійснюють керування та управління машинами, механізмами, будівельною технікою, автотранспортними засобами, під час виконання робіт з очищення кузова автомобіля самоскида МАЗ 6501С5, реєстраційний номер АІ8671ЕХ (ст. 14 Закону України «Про охорону праці» № 2695-ХП (2695-12) від 14.10.1992).
Не розроблені комплексні заходи щодо покращення умов охорони праці на поточний рік (ст. 20 Закону України «Про охорону праці» № 2695-ХІІ (2695-12) від 14.10.1992).
14.01.2019 на підприємстві було допущено порушення вимог безпеки під час експлуатації транспортних засобів: очищення піднятого кузова автомобіля самоскида МА3 6501С5, реєстраційний номер АІ8671 ЕХ, виконувалось способом не передбаченим чинними нормативно-правовими актами з охорони праці, а саме: ковшем екскаватора JCB ЗСХ Sitemaster, реєстраційний номер 13703 АІ замість використання шкребків або лопат з подовженими рукоятками (п. 16 глава 5 розділу II Правил охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт (НПАОП 0.00-1.75-15)).
Низька ефективність роботи служби охорони праці на підприємстві (при наявності тривалих порушень не видаються приписи) (ст. 15 Закону України «Про охорону праці» № 2695-ХІІ (2695-12) від 14.10.1992).
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
07.05.2018 1341605 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Київській області Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: п
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Кузін Микола Юрійович — Інженер з охорони праці
Порушення:
Адміністративну будівлю не обладнано системою протипожежного захисту
Адміністративну будівлю не обладнано системою захисту від прямих попадань блискавки та її вторинних проявів.
Покарання: відсутні
07.05.2018 1341595 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Київській області Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: перевірка виконання суб'єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів про усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Кузін Микола Юрійович — Інженер з охорони праці
Порушення:
Дерев'яні конструкції елементів горища будівлі ремонтного боксу не оброблено засобами вогнезахисту
Будівля ремонтного боксу не обладнано системою протипожежного захисту
Покарання: відсутні
03.04.2018 522004 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
03.04.2018 1162183 Державна служба України з питань праці Проведено
38 порушень
Предмет перевірки: дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці, промислової безпеки
Учасники:
Ромненко Сергій Євгенійович — голова правління
Ончуков Андрій Олександрович — начальник відділу охорони праці
Порушення:
На дільниці накачування шин відсутня таблиця робочих тисків у шинах транспортних засобів, які експлуатуються на підприємстві (п 8.17. розділу X Правил охорони праці на автомобільному транспорті (НПАОП 0.00-1.62-12)).
Суб’єктом господарювання не визначена процедура проведення періодичного технічного обслуговування, налагодження та ремонту обладнання відповідно до настанови з експлуатації ((розд.5, п.5.1 Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання , затверджено наказом Міністерства соціальної політики України 19 січня 2018 року №62)
Не надано проект організації будівництва (ПОБ) на реконструкцію складу (п. 4.2 ДБН.А.3.2-2-2009 Охорона праці і промислова безпека у будівництві. Основні положення (НПАОП 45.2-7.02-12)
Територія підприємства не обладнана дорожніми знаками, покажчиками швидкості руху транспорту згідно ДСТУ 4100- 2002 «Знаки дорожні. Загальні технічні умови. Правила застосування» і знаками безпеки відповідно ГОСТ 12.4.026- 76 (п. 46, 53 глави 3 розділу II Правил охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт (НПАОП 0.00-1.75-15)).
На приводах комутаційних апаратів відсутні чіткі написи положення «включено» та «відключено» (п. 2.18. розділу V Правил охорони праці на автомобільному транспорті (НПАОП 0.00-1.62-12)).
Працівник, відповідальний за безпечне проведення робіт, не надає відомостей машиністам вантажопідіймальних кранів та підйомників про масу вантажу ((розд.6, п.6.9 Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання , затверджено наказом Міністерства соціальної політики України 19 січня 2018 року №62)
3 працівником (арматурником Лут М.В) зайнятим на роботах з підвищеною небезпекою, при прийомі на роботу не проведено спеціальне навчання і перевірку знань відповідних нормативно-правових актів з охорони праці, .(наказ, тематичні плани, журнали проведення навчання ,протоколи перевірки знань) (п. 4.1 Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці (НПАОП 0.00-4.12-05).
Тупикова оглядова канава в автогаражі не обладнана стаціонарними колесовідбійними пристроями для коліс транспортного засобу (п. 5.18. розділу III Правил охорони праці на автомобільному транспорті (НПАОП 0.00-1.62-12)).
На території підприємства у місцях стоянки транспорту та перед в’їздом на територію відсутня схема руху транспортних засобів (п. 44 глави 3 розділу II Правил охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт (НПАОП 0.00-1.75-15)).
Не заносяться відомості про видачу інструкцій з охорони праці керівниками структурних підрозділів з реєстрацією в Журналі обліку видачі інструкцій з охорони праці (остання видача 13.02.2013 (п. 3 розділ V Положення про розробку інструкцій охорони праці (НПАОП 0.00-4.15-98).
Працівник, який здійснює нагляд за утриманням та безпечною експлуатацією обладнання не здійснює пуск обладнання в роботу у відповідних випадках ((розд.6, п.6.2 Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання , затверджено наказом Міністерства соціальної політики України 19 січня 2018 року №62)
В на дозаторі тиску повітря (компресору) встановлений не повірений манометр (1 раз на 12 місяців) (п. 5.3.11. Правила будови і безпечної експлуатації посудин, що працюють під тиском (НПАОП 0.00-1.57-87)).
Працівник, відповідальний за безпечне проведення робіт, не визначає способи навантажування та розвантажування вантажів ((розд.7, п.7.3.6 Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання , затверджено наказом Міністерства соціальної політики України 19 січня 2018 року №62)
Працівник, відповідальний за безпечне проведення робіт, допускає до використання немарковані знімні вантажозахоплювальні пристрої ((розд.6, п.6.10 Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання , затверджено наказом Міністерства соціальної політики України 19 січня 2018 року №62)
На підставках (козелках) не зазначене граничнодопустиме навантаження (п. 4.8. розділу VIII Правил охорони праці на автомобільному транспорті (НПАОП 0.00-1.62-12)).
Ворота в авто гаражі необладнані пристроями, що виключають їх самовільне закриття чи відкриття (п. 7.3. розділу III Правил охорони праці на автомобільному транспорті (НПАОП 0.00-1.62-12)).
Суб’єктом господарювання не забезпечено відповідальних працівників цими Правилами ((розд.5, п.5.1 Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання , затверджено наказом Міністерства соціальної політики України 19 січня 2018 року №62)
Суб’єктом господарювання не визначена процедура допуску до виконання своїх обов’язків обслуговуючого та ремонтного персоналу вантажопідіймальних кранів ((розд. 5, п.5.1 Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання , затверджено наказом Міністерства соціальної політики України 19 січня 2018 року №62)
На підприємстві не проводиться що піврічна перевірка вантажних транспортних засобів (відсутні графіки перевірок) (п. 5.6. розділу X Правил охорони праці на автомобільному транспорті (НПАОП 0.00-1.62-12)).
Не визначені небезпечні зони на будівельному майданчику (виробничій дільниці) з позначеними відповідними знаками (п. 4.13 ДБН.А.3.2-2-2009 Охорона праці і промислова безпека у будівництві. Основні положення (НПАОП 45.2- 7.02-12)
Суб’єктом господарювання не розроблений обсяг огляду та перевірок механізмів, металоконструкцій...і т.д. яки повинні виконувати машиністи вантажопідіймальних кранів і підйомників ((розд.5, п.5.16 Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання , затверджено наказом Міністерства соціальної політики України 19 січня 2018 року №62)
На дні (підлозі) оглядової канави відсутні міцні дерев’яні решітки (трапи) (п. 5.14. розділу III Правил охорони праці на автомобільному транспорті (НПАОП 0.00-1.62-12)).
Працівник, відповідальний за безпечне проведення робіт, не видає завдання машиністам та стропальникам на проведення відповідних робіт з переміщення вантажів вантажопідіймальними кранами та підйомниками ((розд.6, п.6.9 Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання , затверджено наказом Міністерства соціальної політики України 19 січня 2018 року №62)
Будівельний майданчик (виробнича дільниця) не огороджена згідно з ДСТУ Б В.2.8-43:2011 (п. 6.2.1 ДБН А.3.2-2-2009 Охорона праці і промислова безпека у будівництві. Основні положення (НПАОП 45.2-7.02-12)
На території підприємства та при в’їздах (входах) до виробничих цехів колони і обрамлення прорізів у складських приміщеннях та у місцях руху підіймально-транспортного устаткування не пофарбовані відповідно до вимог ГОСТ 12.4.026-76 (жовтий колір) (п. 41 глави 3 розділу II Правил охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт (НПАОП 0.00-1.75-15)), (п. 2.11. ГОСТ 12.4.026-76)).
Працівник, який здійснює нагляд за утриманням та безпечною експлуатацією обладнання не веде облік обладнання ((розд.6, п.6.2 Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання , затверджено наказом Міністерства соціальної політики України 19 січня 2018 року №62)
На підприємстві не проводиться вибракування інструменту та пристроїв (п. 1.11. розділу VIII Правил охорони праці на автомобільному транспорті (НПАОП 0.00-1.62-12)).
Підлога в приміщенні авто гаражу має нерівності (п. 1.12. розділу III Правил охорони праці на автомобільному транспорті (НПАОП 0.00-1.62-12)).
Не розроблені Комплексні заходи щодо покращення умов охорони праці на поточний рік (ст. 20 Закону України “Про охорону праці)
Начальник відділу охорони праці не своєчасно здійснює контроль за проведенням навчання та перевірки знань з питань охорони праці (п.3.14 Типового положення про службу охорони праці (НПАОП 0.00-4.35-04).
Працівник, відповідальний за безпечне проведення робіт, не встановив порядок приймання та здачі змін машиністами та стропальниками ((розд.6, п.6.10 Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання , затверджено наказом Міністерства соціальної політики України 19 січня 2018 року №62)
Помості висотою до 4 м допускаються в експлуатацію після їх приймання керівником робіт (виконробом або майстром) без відповідної реєстрації в журналі (п. 7.3.13 ДБН А.3.2-2- 2009 Охорона праці і промислова безпека у будівництві. Основні положення (НПАОП 45.2-7.02-12)
Суб’єктом господарювання не розроблений графік проведення періодичних перевірок технічного стану вантажопідіймальних кранів та підйомників ((розд.6, п.6.2 Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання , затверджено наказом Міністерства соціальної політики України 19 січня 2018 року №62)
Електроінструмент та кабелів-подовжувачі, які наявні на СТО не проходять перевірку (вимірювання опору та ізоляції) 1 раз на 6 місяців із відповідним записом в «Журнал обліку, перевірки та випробування електроінструменту, трансформаторів, перетворювачів частоти та переносних світильників» (пп. 6.7.24., 6.7.37. додаток 6 Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів (НПАОП 40.1- 1.21-98)).
На розподільчих пристроях відсутні чіткі написи, що вказують на призначення окремих ланцюгів і панелей (п. 2.15. розділу V Правил охорони праці на автомобільному транспорті (НПАОП 0.00-1.62-12)).
В Положенні про навчання і перевірку знань з питань охорони праці не враховано зміни, які внесені до Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці наказом Міністерства соціальної політики № 140 від 30.01.2017.( п. 3.2 Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці)
Відсутні на підприємстві навчальні плани (для арматурників) та програми проведення спеціального навчання працівників з урахуванням конкретних видів робіт, виробничих умов, функціональних обов’язків працівників та не затверджений наказом (розпорядженням) роботодавця (п. 4.3 Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці (НПАОП 0.00-4.12-05)
Не розроблено проект виконання робіт (ПВР) на реконструкцію складу (п. 4.2 ДБН.А.3.2-2-2009 Охорона праці і промислова безпека у будівництві. Основні положення (НПАОП 45.2-7.02-12)
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом