Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Дозвільні документи
Ліцензії (3)
Перевірки (8)

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "СОКІЛ"

#31040860

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
04.05.2022 2937705 Використання та охорона земель усіх категорій і форм власності Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах використання та охорони земель
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
11.10.2021 2928274 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Управління Держпраці у Полтавській області Проведено
13 порушень
Предмет перевірки: Дотримання законодавства з ОП та промислової безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Муха Олександр Анатолійович — головний державний інспектор Управління Держпраці у Полтавській області
Кармазін Вадим Миколайович — головний державний інспектор відділу нагляду в промисловості, АПК та СКС та на об'єктах підвищеної небезпеки
Чорнобель Микола Борисович — головний державний інспектор сектору нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку
Порушення:
На підприємстві не проведено ідентифікацію об’єктів підвищеної небезпеки суб’єктів господарювання.
Енергетик Григоренко О.М., який призначений відповідальним за справний стан і безпечну експлуатацію електрогосподарс- тва, не пройшов перевірку знань за участю відповідного інспектора Держенергонагляду та представника Управління Держпраці у Полтавський області, з фіксацією у Журналі протоколів перевірки знань, згідно з п. 2.22. розділу 2 Глави IV Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів, затвердженого наказом міністерства палива та енергетики України від 25.07.2006 р. № 258 (у редакції наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 13.02.2012 р. № 91), зареєстровано в Міністерстві юстиції України 02.03.2012 р. за № 350/20663.
Не представлені документальні матеріали, щодо визначення виду оперативного обслуговування електроустановок.
Виконуються роботи на висоті понад 1,3 м без декларації на відповідність матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці.
Відсутній дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки група А п. 3 (Газонебезпечні роботи та роботи у вибухопожежонебезпечних та/або пожежонебезпечних зонах.).
Суб’єкт господарювання не провів ідентифікацію об’єкта підвищеної небезпеки
Допущено не виконання 12 пунктів вимог припису посадових осіб Управління Держпраці у Полтавській області щодо усунення порушень і недоліків в галузі охорони праці.
Відсутній дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки група А п. 10 (Заповнення, злив і ремонт балонів, контейнерів, цистерн та інших ємностей із стисненим, зрідженим, отруйним, вибухонебезпечним та інертним газом, їх зберігання).
Відсутній дозвіл на експлуатацію машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки група А п. 5 (обладнання, що працює під тиском – резервуар для зберігання зрідженого газу зав. № 25348, резервуар для зберігання зрідженого газу зав. № 25358) .
Відсутній дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки Група А п.20, а саме: вантажно-розвантажувальні роботи за допомогою машин і механізмів.
Роботодавець не одержав необхідну дозвільну документацію на виконання робіт підвищеної небезпеки та декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці, а саме: - вантажно-розвантажувальні роботи за допомогою машин і механізмів (додаток 2 група А, п.20); - заповнення, злив і ремонт балонів, контейнерів, цистерн та інших ємностей із стисненим, зрідженим, отруйним, вибухонебезпечним та інертним газом, їх зберігання (додаток 2, група А, п.10); - газонебезпечні роботи та роботи у вибухопожежонебезпечних та/або пожежонебезпечних зонах (додаток 2, група А, п.3); - обладнання, що працює під тиском – резервуар для зберігання зрідженого газу зав. № 25348, резервуар для зберігання зрідженого газу зав. № 25358 (додаток 2, група А, п. 5).
Відсутні документальні матеріали, щодо встановлення особою, відповідальною за електрогосподар- ство підприємства, періодичності профілактичних випробувань вибухозахищеного електрообладнання.
Відсутні на усе вибухозахищене електрообладнання, яке знаходиться на балансі підприємства, паспорти індивідуальної експлуатації, які повинні затверджуватись особою, відповідальною за електрогосподарс- тво.
Покарання: відсутні
24.05.2021 2338432 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
11 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Аргофірма
39352, Полтавська обл., Новосанжарський р-н, Нехворощанська Сільська Територіальна Громада, С Соколова Балка
Учасники:
Поціпко Сергій Олександрович — Головний інспектор Новосанжарського РС ГУ ДСНС України у Полтавській області
Порушення:
Не пройдено функціо-нальне навчання особам керівного складу цивіль-ної оборони та фахівців ТОВ «Сокіл», які причетні до забезпечення промислової та екологіч-ної безпеки на курсах підвищення кваліфікації керівних кадрів у сфері цивільного захисту нав-чально-методичного цен-тра цивільного захисту та безпеки життєдіяльності
Пожежні щити на тери-торії тракторної бригади, складських будівель № 1,2 в с Андріївка та авто гаражу не доукомплекто-вано ручним протипо-жежним інвентарем у відповідності до норм належності ( вогнегасник-3 шт., ящик з піском 1 шт., покривало з негорючого матеріалу розміром 2х2 м. – 1 шт., гаки – 3 шт., лопати 2 шт., ломи – 2 шт., сокири- 2 шт.)
Окремим вогнегасникам розміщеним на об»єктах підприємства провести технічне обслуговування
Приміщення та територію забезпечити відповідними знаками безпеки
На наявних пожежних щитах вказати порядко-вий номер та номер виклику пожежно-рятувального підрозділу
Приміщення та споруди не обладнано системами протипожежного захис-ту у відповідності до ДБН В.25-56:2014 «Ін-женерне обладнання будинків та споруд. Си-стеми протипожежного захисту»
На складських та вироб-ничих будівлях позначи-ти категорії щодо вибу-хопожежної та пожежної небезпеки
Посадові особи та пра-цівники не пройшли на-вчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у відповідності до вимог постанови КМУ від 26.06.2013 р. № 444
Не проведено ідентифі-кацію об’єктів ТОВ «Сокіл», щодо визна-чення на них потенційної небезпеки.
Дерев»яні будівельні конструкції будівель зер-носкладів № 1,2,3, склад-ських будівель № 6,7,8, автогаражів та ЗАВу не оброблено вогнезахисним розчином
Територію АГЗП не за-безпечено вогнегасни-ком великої ємкості типу ОП-90
Покарання:
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі
24.05.2021 2271716 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
90 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Ковальський Андрій Васильович — завідувач сектору нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв'язку
Муха Олександр Анатолійович — головний державний інспектор сектору нагляду на виробництві і на об"єктах підвищеної небезпеки відділу нагляду в промисловості, АПК та СКС та на об"єктах підвищеної небезпеки.
Задорожна Лідія Олександрівна — Головний державний інспектор відділу нагляду в промисловості, АПК та СКС та на об'єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Полтавській області
Гаркава Наталя Володимирівна — головний державний інспектор відділу з питань гігієни та експертизи умов праці
Порушення:
Не забезпечено виконання організаційних заходів, якими досягається безпека робіт в діючих електроустановках, а саме: – не розроблені переліки робіт, що виконуються за нарядами, розпорядженнями і в порядку поточної експлуатації.
До складу атестаційної комісії підприємства, затвердженого наказом «Про проведення первинної атестації робочих місць» від 10.04.2019 №12 не включена уповноважена найманими працівниками особа.
Не проводиться зовнішній огляд один раз на три місяці,усіх електричних машин, апаратів, а також іншого електрообладнання і електропроводок у вибухонебезпечних зонах, з фіксацією в оперативному або спеціальному журналі.
Не проведена атестація робочих місць за умовами праці на робочих місцях підсобний робітник (підмітання, підгортання зерна на току); обліковець (заправка автомобілів) тощо.
Діючі інструкції в закладі недоопрацювані в повній мірі, а саме в розділі І не вказуються наявні ймовірні небезпеки,які потенційно можуть призвести до травмування, погіршення стану здоров’я чи смерті людини під час трудової діяльності (інструкція з охорони праці № 3 для тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва).
Інженер з охорони праці Кальницький Сергій Євгенович не видає керівникам структурних підрозділів обов’язкові для виконання приписи щодо усунення наявних недоліків.
На обладнання, що працює під тиском, не заведено ремонтні журнали
Новоприйняті на підприємство працівники після первинного інструктажу на робочому місці до початку самостійної роботи не проходять під керівництвом досвідчених, кваліфікованих працівників стажування протягом не менше 2-15 змін або дублювання протягом не менше шести змін.
Оглядова канава не обладнана направляючими ребордами на всю довжину для попередження падіння автомобіля у канаву
Електрик дільниці Маслак В.М. допущений до роботи в електроустановках без присвоєння відповідної групи з електробезпеки.
Відсутні протоколи вимірювання опору розтікання на основних заземлювачах і заземлення магістралей і устаткування; опору ізоляції; перевірки повного опору петлі фаза-нуль.
Роботодавець не забезпечив на підприємстві облік і контроль за видачею у встановлені строки ЗІЗ працівникам.
Не наданий до перевірки журнал реєстрації та обліку газонебезпечних робот, що проводяться без оформлення наряду-допуску.
Роботодавцем, який експлуатує обладнання під тиском, самостійно не проводиться зовнішній та внутрішній огляд посудини не рідше, ніж через 12 місяців
Електрозварювальник Ю. Штогриндопущений до роботи без отримання відповідної групи з електробезпеки.
Відсутній Журнал обліку робіт за нарядами і розпорядженнями.
Не призначений працівник, який відповідає за наявність і стан усіх засобів захисту.
На підприємстві інструкції з охорони праці розроблені не на всі види робіт, перелік інструкцій,що діють на підприємстві відсутній.
Відсутній наказ про створення комісії для проведення опосвідчення стану безпеки електроустановок споживачів.
Відсутній Журнал обліку та зберігання засобів захисту.
Не наданий затверджений у встановленому порядку перелік газонебезпечних робіт, які допускається виконувати без оформлення наряду-допуску.
Не надані затверджені у встановленому порядку виробничі інструкції і інструкції з безпечних методів роботи для операцій злива ЗВГ з АЦЗГ, наповнення ЗВГ резервуарів і балонів.
Не призначена розпорядженням особа, відповідальна за збереження та справність електроінструменту
Відсутні на усе вибухозахищене електрообладнання, яке знаходиться на балансі підприємства, паспорти індивідуальної експлуатації, які повинні затверджуватись особою, відповідальною за електрогосподарство.
Відсутні додаткові ізолювальні електрозахисні засоби, які повинні застосовуватись в електроустановках до 1000В включно, які наведені в таблиці 4.2. НПАОП(40.1-1.07-01)
Після проведення первинного інструктажу особою, що проводить інструктаж не вноситься до журналу реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці позначка про допуск до роботи (відсутні записи у журналі реєстрації.
На підприємстві не відсутня процедура систематичної перевіркиукомплектованості і технічного стану кожного колісного транспортного засобу (далі – КТЗ), який необхідно щозміни допускати до руху, не здійснюється технічний огляд КТЗ перед випуском на лінію та поверненні їх з лінії
За результатами атестації не розроблені заходи щодо покращення умов праці і оздоровлення працівників
Не призначені відповідальні за безпеку робіт, що виконуються в електроустановках.
Не призначена особа, яка буде заміщати відповідального за електрогосподарство в разі його відсутності (відпустка, хвороба), згідно п. 1.4 Розділ 1 Глава IV Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів.
Відсутній затверджений перелік робіт, що виконується за нарядами та розпорядженнями, в порядку поточної експлуатації.
Не розроблено програми стажування для конкретної професії, які повинні розробляютися на підприємстві відповідно до функціональних обов'язків працівника і затверджуватися роботодавцем.
Стіни оглядової канави не облицьовані керамічною плиткою світлих тонів.
Не розроблений особою, відповідальною за електрогосподарство, список адміністративно-технічних працівників, яким дозволяється одноосібний огляд електроустановок
Письмовим розпорядженням особи, відповідальної за електрогосподарство, не встановлена система нумерації нарядів, порядок їх реєстрації і зберігання.
Відсутні відомості про перевірку параметрів настроювання ЗСК і їх регулювання. Відсутнє пломбування ЗСК.
Відсутні документальні матеріали, щодо встановлення особою, відповідальною за електрогосподарство підприємства, періодичності профілактичних випробувань вибухозахищеного електрообладнання.
Не проводиться вибракування інструменту, пристроїв.
Суб’єкт господарювання не провів ідентифікацію об’єкта підвищеної небезпеки
Сторінки «Журналу протоколів перевірки знань» не пронумеровані, не прошнуровані і не скріплені печаткою підприємства.
У інженера з охорони праці відсутня відповідна група з електробезпеки.
Відсутній перелік посад і професій працівників, які повинні проходити стажування (дублювання), керівником не визначено тривалість стажування відповідно до нормативно-правових актів з охорони праці.
Відсутні відомості про проведення гідравлічних випробувань гумотканинних рукавів, які використовуються для наповнення балонів автомобілів. Рукави не мають маркування із зазначенням номінального тиску, строків проведеного і чергового гідравлічних випробовувань.
На підприємстві Положення про навчання з питань охорони праці розроблено без урахування специфіки виробництва та вимог нормативно-правових актів з охорони праці.
Відсутній дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки Група А п.20, а саме: вантажно-розвантажувальні роботи за допомогою машин і механізмів.
Відряджені особи під час першого прибуття на місце відрядження не проходять інструктаж з електробезпеки з урахуванням особливостей електроустановок в яких їм доведеться працювати.
На ємностях (резервуарах) ЗВГ на видному місці відсутні таблички форматом не менше ніж 300 на 200 мм із зазначенням дозволеного тиску; числа, місяця і року наступних внутрішнього (зовнішнього) оглядів і гідростатичного випробовування.
Виконуються роботи на висоті понад 1,3 м без декларації на відповідність матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці
Відсутні основні ізолювальні електрозахисні засоби, які повинні застосовуватись в електроустановках до 1000В включно, які наведені в таблиці 4.1.НПАОП(40.1-1.07-01)
Перелік робіт підвищеної небезпеки, затверджений наказом директора від 04.01.2021 № 2 потребує перегляду згідно чинного законодавства.
Відсутні документальні матеріали, які підтверджували проведенняогляду та чищення зварювальної установки не рідше 1 разу на місяць.
Відсутній оперативний або спеціальний журнал, для фіксації результатів проведення зовнішнього огляду усіх електричних машин, апаратів, а також іншого електрообладнання і електропроводки у вибухонебезпечних зонах.
Відсутні документальні матеріали, які б підтверджували здійснення очищення освітлювальної арматури (скляні ковпаки, рефлектори, металеві частини та ін.) і лампи всіх видів освітлення.
Начальник гаража не забезпечив організацію, проведення та облік інструктажів та стажування водіїв.
Відсутній дозвіл на експлуатацію машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки група А п. 5 (обладнання, що працює під тиском – резервуар для зберігання зрідженого газу зав. № 25348, резервуар для зберігання зрідженого газу зав. № 25358 .
Відсутній дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки група А п. 10 (Заповнення, злив і ремонт балонів, контейнерів, цистерн та інших ємностей із стисненим, зрідженим, отруйним, вибухонебезпечним та інертним газом, їх зберігання).
Відсутній затверджений головним інженером перелік газонебезпечних робіт.
Порушуються терміни проведення поточних ремонтів АГЗП (не рідше одного разу на рік). Порушуються терміни перевірки герметичності різьбових і фланцевих з’єднань приладовим методом або за допомогою мильної емульсії.
Відсутня інструкція про порядок приймання, зберігання, відпуску та обліку газів вуглеводневих скраплених для комунально-побутового споживання та автомобільного транспорту, щодо порядку заправлення автомобілів, що належать юридичним та фізичним особам, визначена «Інструкцією про порядок приймання, зберігання, відпуску та обліку газів вуглеводневих скраплених для комунально-побутового споживання та автомобільного транспорту» затверджена наказом Міністерства палива та енергетики України від 03 червня 2002 року № 332, зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 24 квітня 2003 року за № 331/7652.
Службою охорони праці не проводиться видача примірників інструкцій керівникам структурних підрозділів (служб) підприємства з реєстрацією в журналі обліку видачі інструкцій з охорони праці на підприємстві.
Не пред’явлений журнал обліку обладнання, що працює під тиском
Відсутні документальні матеріали, які б підтверджували здійснення прибирання від пилу і волокон всередині електрообладнання.
Водіям Товариства не проводиться періодичний (повторний) інструктаж зметою систематичного й обов'язкового ознайомлення водіїв підприємства з інформацією щодо безпечної роботи на лінії (маршруті), а також при переході до роботи в осінньо-зимовий та весняно-літній періоди.
Відсутній дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки група А п. 3 (Газонебезпечні роботи та роботи у вибухопожежонебезпечних та/або пожежонебезпечних зонах.).
Відсутній «Журнал обліку, перевірки та випробування електроінструменту, трансформаторів, перетворювачів частоти та переносних світильників».
Відсутній список працівників, які мають право проведення оперативних переговорів з енергопостачальною організацією.
Видача працівникам і повернення ними ЗІЗ не обліковується в особистій картці обліку спеціального одягу, спеціального взуття та інших ЗІЗ.
Енергетик Григоренко О.М., який призначений відповідальним за справний стан і безпечну експлуатацію електрогосподарства, не пройшов перевірку знань за участю відповідного інспектора Держенергонагляду та представника Управління Держпраці у Полтавський області, з фіксацією у Журналі протоколів перевірки знань, згідно з п. 2.22. розділу 2 Глави IV Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів, затвердженого наказом міністерства палива та енергетики України від 25.07.2006 р. № 258 (у редакції наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 13.02.2012 р. № 91), зареєстровано в Міністерстві юстиції України 02.03.2012 р. за № 350/20663.
Не представлені документальні матеріали, щодо визначеннявиду оперативного обслуговування електроустановок.
Не представлений перелік робіт з підвищеною небезпекою, який затверджується керівництвом підприємства.
Електрик дільниці Маслак В.М. допущений до роботи в електроустановках без проходження навчання і перевірки знань з ПБЕЕС.
У електрика дільниці Маслак В.М. відсутнє відповідне посвідчення про перевірку знань встановленої додатком 2 ПБЕЕС форми, яке він зобов’язаний мати при собі під час роботи.
Відсутній орієнтовний перелік робіт по проведенню опосвідчення стану безпеки електроустановок споживачів.
Роботодавець не одержав необхідну дозвільну документацію на виконання робіт підвищеної небезпеки та декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці, а саме: - вантажно-розвантажувальні роботи за допомогою машин і механізмів (додаток 2 група А, п.20); - заповнення, злив і ремонт балонів, контейнерів, цистерн та інших ємностей із стисненим, зрідженим, отруйним, вибухонебезпечним та інертним газом, їх зберігання (додаток 2, група А, п.10); - газонебезпечні роботи та роботи у вибухопожежонебезпечних та/або пожежонебезпечних зонах (додаток 2, група А, п.3); - обладнання, що працює під тиском – резервуар для зберігання зрідженого газу зав. № 25348, резервуар для зберігання зрідженого газу зав. № 25358 (додаток 2, група А, п. 5).
Переліки робочих місць, виробництв, професій і посад, працівникам яких підтверджено право на пільгове пенсійне забезпечення, інші пільги і компенсації, затверджені наказом «Про результати первинної атестації робочих місць» від 24.05.2019№13 не погоджені з уповноваженою найманими працівниками особою. Витяги з наказу «Про результати первинної атестації робочих місць» від 24.05.2019 № 13 не додані до трудової книжки Штогріна Ю.І., електрогазозварника , зайнятого різанням та ручним зварюванням, якому підтверджено право на пенсію за Списком №2, та професія внесена до Переліку.
Не розроблено Положення про енергетичну службу підприємства.
Відсутні відомості про щозмінні перевірки стану технологічного обладнання, газопроводів, запобіжної арматури, електрообладнання, засобів вимірювань, протиаварійного захисту, блокування АГЗП.
Електроінструмент,захисно-вимикальні пристрої та кабелі-подовжувачі не пройшли періодичну перевірку не рідше як 1 раз на 6 місяців.
Відсутні технологічні схеми, які повинні містити допустимі значення тисків і температур ЗВГ із урахуванням їх фізико-хімічних властивостей і вибухонебезпечних характеристик
Працівникам підприємства, які працюють з електроустановками не проведено інструктаж на І групу з електробезпеки, з оформленням в журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці.
Інженер з охорони праці Кальницький Сергій Євгенович не проводить з працівниками, які приймаються на постійну або тимчасову роботу, вступний інструктаж з охорони праці.
Для організації безпечного руху по території підприємства не вивішений при в’їзді на територію схематичний план (схема) руху транспортних засобів та працівників з показом дозволених та заборонених напрямків, поворотів, зупинок, виїздів, в’їздів тощо.
Головою комісіїперевірки знань електротехнічних та електротехнологічних працівників призначений не керівник споживача або його заступник, згідно з п. 2.13. розділу 2 Глави IV Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів, затвердженого наказом міністерства палива та енергетики України від 25.07.2006 р. № 258 (у редакції наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 13.02.2012 р. № 91), зареєстровано в Міністерстві юстиції України 02.03.2012 р. за № 350/20663. Порушення вимог п. 2.1.1. Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів НПАОП 40.1-1.21-98, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 10.02.1998 №93/2533.
Не проведено опосвідчення стану безпеки електроустановок споживачів.
Особа, відповідальна за електрогосподарство, не забезпечила проведення інструктажу електротехнічним працівникам з питань вибухобезпеки відповідно до спеціальних інструкцій, залежно від специфіки робіт.
Інженер з охорони праці не має ІVгрупу з електробезпеки.
На підприємстві не проведено ідентифікацію об’єктів підвищеної небезпеки суб’єктів господарювання
Відсутні програми вступного інструктажу.
Інструкції, які вводяться в дію (переглядаються) на підприємстві, не реєструються службою охорони праці в журналі реєстрації інструкцій з охорони праці (відсутній журнал реєстрації інструкцій з охорони праці на підприємстві).
В приміщенні гаражу на дні (підлозі) оглядової канави не укладено міцні дерев’яні решітки (трапи)
Покарання: відсутні
18.08.2020 2148886 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Полтавській області Проведено
7 порушень
Предмет перевірки: перевірка виконанна припису про усунення порушень вимого законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Поціпко Сергій Олександрович — Головний інспектор Новосанжарського РС ГУ ДСНС України у Полтавській області
Порушення:
Територію АГЗП не за-безпечено вогнегасни-ком великої ємкості ти-пу ОП-90
Не пройдено функціо-нальне навчання особам керівного складу цивіль-ної оборони та фахівців ТОВ «Сокіл», які при-четні до забезпечення промислової та екологіч-ної безпеки на курсах підвищення кваліфікації керівних кадрів у сфері цивільного захисту нав-чально-методичного цен-тра цивільного захисту та безпеки життєдіяльності
Не проведено ідентифі-кацію об’єктів ТОВ «Сокіл», щодо визна-чення на них потенційної небезпеки.
Посадові особи та пра-цівники не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у відповідності до вимог постанови КМУ від 26.06.2013 р. № 444
Дерев»яні будівельні конструкції будівель зер-носкладів та ЗАВу не оброблено вогнезахисним розчином
Пожежні щити на території тракторної бригади та авто гаражу не доукомплектовано ручним протипожежним інвентарем у відповідності до норм належності ( вогнегасник-3 шт., ящик з піском 1 шт., покривало з негорючого матеріалу розміром 2х2 м. – 1 шт., гаки – 3 шт., лопати 2 шт., ломи – 2 шт., сокири- 2 шт.)
Приміщення та споруди не обладнано системами протипожежного захис-ту у відповідності до ДБН В.25-56:2014 «Ін-женерне обладнання будинків та споруд. Си-стеми протипожежного захисту»
Покарання:
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі
06.04.2020 1730244 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: ЗАКОН УКРАЇНИ від 17.03.2020 №530-ІХ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)"
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Агрофірма
39352, Полтавська обл., Новосанжарський р-н, С. Соколова Балка
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
12.10.2018 521938 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
12 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Учасники:
Кива В М — Директор ТОВ "Сокіл"
Кива В.М. — Директор ТОВ "Сокіл"
Порушення:
Пожежні щити на території тракторної бригади та автогаражу не доукомплектовані ручним пожежним інфентарем у відповідності до норм належності
Не проведено ідентифікацію об`єктів ТОВ "Сокіл"
Посадові особине пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки
Територію АЗП не забезпчено вогегасником веливої ємкості типуОП-90
Не пройдено функціональне навчання особам керівного складу цивільної оборони та фахівці ТОВ «Сокіл», які причетні до забезпечення промислової та екологічної безпеки на курсах підвищення кваліфікації керівних кадрів у сфері цивільного захисту навчальнометодичного центра цивільного захисту та безпеки життєдіяльності
Дерев`яні будівельні конструкції будівель зерноскладів та ЗАВу не оброблено вогнезахисним розчином
Відсутня проектра документація на АГЗП встановлений біля складу ПММ
Окремим вогнегасникам не проведено технічне обслуговування
Приміщення та споруди не обладнані системами потипожежного захисту
Будівлі зерноскладів та ЗАВу не обладнано пристроєм блискавкозахисту
Наказом господарству не створено добовільне пожежну дружину
Для будівель та споруд виробничого та складського призначення не визначено та не позначено категорію вибухопожежної та пожежної небезпеки та клас зони.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
12.10.2018 1158105 Державна служба України з питань праці Проведено
43 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства з охорони праці
Учасники:
Кива В М — директор
Кива В.М. — директор
Порушення:
Відсутня програма перед рейсового інструктажу. Журнал Реєстрації інструктажів по безпеці руху не заведений, чим порушено вимоги П.2.5.4. Наказ Мін. ТР. Та Зв’язку від 05.08.2008 № 975
Водії перед виїздом на лінію не проходять передрейсовий медичний огляд. Порушення вимог пункту 2.4. розділу ІІ Правил охорони праці на автомобільному транспорті НПАОП 0.00-1.62-12, затверджених наказом МНС України від 09.07.2012р. №964, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 01.08.2012р. за №1299/21611.
Програма вступного інструктажу не відображає в повній мірі небезпечні і шкідливі умови праці і без урахування особливостей виробництва чим порушено п.6.3 НПАОП 0.00-4.12-05
Підлога в приміщеннях для зберігання транспортних засобів нерівна, з виступами і вибоїнами, що є порушенням вимог п. 1.12. Розд. ІІІ Правила охорони праці на автомобільному транспорті, НПАОП 0.00-1.62-12.
На підприємстві не проводиться навчання з питань охорони праці з працівниками. Порушення вимог пункту 3.2. Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці НПАОП 0.00-4.12-05, затвердженого наказом Державного комітету України з нагляду за охороною праці від 26 січня 2005 року №15, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15 лютого 2005 року за №231/10511 (зі змінами).
Двом посудинам під тиском не проведено технічне опосвідчення – наружний і внутрішній огляд(1 раз у 2 років) - гідравлічне випробовування (1 раз у 8 років) чим порушено вимоги п. 6.3.1 Правил будови і безпечної експлуатації посудин, що працюють під тиском НПАОП 0.00-1.59-87.
Не складені та не затверджені в установленому порядку плани робіт та графіки обстежень служби охорони праці. Порушення вимог пункту 5.1. Типового положення про службу охорони праці НПАОП 0.00-4.21.04, затвердженого наказом Держнаглядохоронпраці України від 15.11.2004р. №255, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 01.12.2004р. за №1526/10125 (зі змінами).
Не розроблена Програма стажування для конкретної марки чи моделі КТЗ, чим порушено вимоги Наказ Мін. ТР. Та Зв’язку від 05.08.2008 № 975 П.3.6.
Спеціаліст служби охорони праці при виявленні порушень з охорони праці:
Не призначені працівники, відповідальні за справний стан стелажів для збергінання вантажів. Порушено вимоги розд. 4 п. 14. НПАОП 0.00-1.75-15.
Не розроблені програми стажування (дублювання) по всім професіям професії та виконанню робіт (роботи на висоті), чим порушено вимоги п.7.6. НПАОП 0.00-4.12-05
Роботодавець не в повному обсязі створив на робочому місці в кожному структурному підрозділі умови праці відповідно до нормативно-правових актів, а також не забезпечив додержання вимог законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці, чим порушено вимоги ст. 13. ЗУ №2694 Не складені та не затверджені в установленому порядку плани робіт та графіки обстежень служби охорони праці. Порушення вимог пункту 5.1. Типового положення про службу охорони праці НПАОП 0.00-4.21.04, затвердженого наказом Держнаглядохоронпраці України від 15.11.2004р. №255, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 01.12.2004р. за №1526/10125 (зі змінами). Спеціаліст служби охорони праці при виявленні порушень з охорони праці: не видає керівникам структурних підрозділів підприємства обов'язкові для виконання приписи щодо усунення наявних недоліків; не вимагає відсторонення від роботи осіб, які не пройшли передбачених законодавством медичного огляду, навчання, інструктажу, перевірки знань і не мають допуску до відповідних робіт або не виконують вимог нормативно-правових актів з охорони праці; не зупиняє роботу виробництва, дільниці, машин, механізмів, устаткування та інших засобів виробництва у разі порушень, які створюють загрозу життю або здоров'ю працюючих; не надсилає роботодавцю подання про притягнення до відповідальності працівників, які порушують вимоги щодо охорони праці, чим порушено вимоги ст. 15. ЗУ №2694 Роботодавець не забезпечив проходження навчання посадових осіб, діяльність яких пов'язана з організацією безпечного ведення робіт, під час прийняття на роботу і періодично, один раз на три роки, а також перевірку знань з питань охорони праці, чим порушено вимоги ст. 13. ЗУ №2694 На підприємстві не проводиться навчання з питань охорони праці з працівниками. Порушення вимог пункту 3.2. Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці НПАОП 0.00-4.12-05, затвердженого наказом Державного комітету України з нагляду за охороною праці від 26 січня 2005 року №15, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15 лютого 2005 року за №231/10511 (зі змінами). Допускаються до виконання робіт працівники, у тому числі посадові особи які не пройшли навчання і перевірку знань з питань охорони праці. Порушення вимог пункту 3.16. Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці НПАОП 0.00-4.12-05, затвердженого наказом Державного комітету України з нагляду за охороною праці від 26 січня 2005 року №15, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15 лютого 2005 року за №231/10511 (зі змінами). На підприємстві не проводиться в установленому порядку первинний, повторний інструктажі відповідно до програм з записом в журнал реєстрації. Порушення вимог пунктів 6.4., 6.5., 6.10. Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці НПАОП 0.00-4.12-05, затвердженого наказом Державного комітету України з нагляду за охороною праці від 26 січня 2005 року №15, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15 лютого 2005 року за №231/10511 (зі змінами). По закінченню проведення інструктажів не здійснюється перевірка знань особою, що проводила інструктаж, чим порушено вимоги п. 6.9 НПАОП 0.00-4.12-05 Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці . (НПАОП 0.00-4.12-05.) затвердженого наказом Державного комітету України з нагляду за охороною праці від 26 січня 2005 року № 15, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15 лютого 2005 року за №231/10511 (зі змінами).. Не представлено наказ по підприємству про затвердження програм, за якими проводиться спеціальне навчання з питань охорони праці і розробляються з урахуванням конкретних видів робіт, виробничих умов, функціональних обов'язків працівників, чим порушено вимоги П.4.3. Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці. НПАОП 0.00-4.12-05 Не представлено програми, за якими проводиться спеціальне навчання з питань охорони праці і розробляються з урахуванням конкретних видів робіт, виробничих умов, функціональних обов'язків працівників, чим порушено вимоги П.4.3. Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці. НПАОП 0.00-4.12-05 Новоприйняті на підприємство працівники до початку самостійної роботи не проходять під керівництвом досвідчених працівників пройти стажування протягом 2-15 змін(або дублювання не менше 6 змін), чим порушено вимоги п.7.1 НПАОП 0.00-4.12-05 Не розроблені програми стажування (дублювання) по всім професіям професії та виконанню робіт (роботи на висоті), чим порушено вимоги п.7.6. НПАОП 0.00-4.12-05 Викладення тексту в інструкціях не відповідає вимогам НПАОП, чим порушено вимоги п.3. «Положення про розробку інструкцій з охорони праці» (НПАОП 0.00-4.15-98), затверджено наказом Держнаглядохоронпраці 29.01.1998 №9 , зареєстровано в Міністерстві юстиції України 07 квітня 1998 р. Програма вступного інструктажу не відображає в повній мірі небезпечні і шкідливі умови праці і без урахування особливостей виробництва чим порушено п.6.3 НПАОП 0.00-4.12-05 Не пред’явлено перелік питань для перевірки знань з питань охорони праці працівників, з урахуванням специфіки виробництва чим порушено п.3,11 НПАОП 0.00-4.12-05 Не пред’явлено екзаменаційні білети для перевірки знань з питань охорони праці чим порушено п.3.12 НПАОП 0.00-4.12-05 Не складений в установленому порядку перелік професій та посад працівників, які звільняються від повторного інструктажу. Порушення вимог пункту 6.11. Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці НПАОП 0.00-4.12-05, затвердженого наказом Державного комітету України з нагляду за охороною праці від 26 січня 2005 року №15, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15 лютого 2005 року за №231/10511 (зі змінами).
Не проводиться щозмінна перевірка КТЗ перед та після повернення з рейсу, що є порушенням вимог п. 7.3 Наказу Міністерства транспорту та зв’язку, затвердженого 05.08.2008 № 974 Зар. МЮУ 1.09.2008 № 794/15485 «порядок перевірки тех. Стану ТЗ автомобільними перевізниками».
Не представлено програми, за якими проводиться спеціальне навчання з питань охорони праці і розробляються з урахуванням конкретних видів робіт, виробничих умов, функціональних обов'язків працівників, чим порушено вимоги П.4.3. Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці. НПАОП 0.00-4.12-05
Кабелі, подовжувачі не пройшли періодичну перевірку (не рідше 1 різ на 6 місяців) з відповідним записом у журнал, чим порушено вимоги п. 6.7.24; 6.7.36 НПАОП 40.1-1.21-98.
Не пред’явлено перелік питань для перевірки знань з питань охорони праці працівників, з урахуванням специфіки виробництва чим порушено п.3,11 НПАОП 0.00-4.12-05
Не пред’явлений наказ про допуск обслуговуючого персоналу до обслуговування посудин, що працюють під тиском, чим порушено вимоги п.7.2.5 «Правил будови і безпечної експлуатації посудин, що працюють під тиском» НПАОП 0.00-1.59-87
Відсутній затверджений работодавцем графік огляду стелажів для збергінання вантажів, працівником, відповідальним за їхній справний стан. Порушено вимоги розд. 4 п. 14. НПАОП 0.00-1.75-15.
Відсутня схема включення посудини в роботу та не вивішена на робочому місці, чим порушено вимоги п.7.2.6. «Правил будови і безпечної експлуатації посудин, що працюють під тиском» НПАОП 0.00-1.59-87
Не розроблена інструкція з режиму роботи посудин та не вивішена на робочому місці і не видана обслуговуючому персоналу під розписку, чим порушено вимоги п.7.2.6. «Правил будови і безпечної експлуатації посудин, що працюють під тиском» НПАОП 0.00-1.59-87
Відсутні у складських приміщеннях таблички із зазначенням максимально допустимого навантаження на одиницю площі підлоги, стелажа що застосовуються.
Мається вільний доступ до струмопровідних частин електроустановок споживачів (двері електрощитів не зачинені на механічні замки), чим порушено вимоги п. 2.2.18 Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів, НПАОП 40.1-1.21-98
На підприємстві не проводиться в установленому порядку первинний, повторний інструктажі відповідно до програм з записом в журнал реєстрації. Порушення вимог пунктів 6.4., 6.5., 6.10. Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці НПАОП 0.00-4.12-05, затвердженого наказом Державного комітету України з нагляду за охороною праці від 26 січня 2005 року №15, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15 лютого 2005 року за №231/10511 (зі змінами).
Новоприйняті на підприємство працівники до початку самостійної роботи не проходять під керівництвом досвідчених працівників пройти стажування протягом 2-15 змін(або дублювання не менше 6 змін), чим порушено вимоги п.7.1 НПАОП 0.00-4.12-05
По закінченню проведення інструктажів не здійснюється перевірка знань особою, що проводила інструктаж, чим порушено вимоги п. 6.9 НПАОП 0.00-4.12-05 Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці . (НПАОП 0.00-4.12-05.) затвердженого наказом Державного комітету України з нагляду за охороною праці від 26 січня 2005 року № 15, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15 лютого 2005 року за №231/10511 (зі змінами)..
Відсутній технологічний процес систематичної перевірки укомплектованості і технічного стану транспортного засобу. Порушення вимог пункту 7.1. розділу VII Порядку перевірки технічного стану транспортних засобів автомобільними перевізниками, затвердженого наказом Міністерства транспорту та зв'язку України 05 серпня 2008 року № 974, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 01 вересня 2008 року за № 794/15485.
В оглядових канавах на дні (підлозі) відсутні міцні дерев’яні решітки (трапи), чим порушено вимоги п. 5.14. ІІІ Правила охорони праці на автомобільному транспорті, НПАОП 0.00-1.62-12.
Роботодавець не забезпечив проходження навчання посадових осіб, діяльність яких пов'язана з організацією безпечного ведення робіт, під час прийняття на роботу і періодично, один раз на три роки, а також перевірку знань з питань охорони праці, чим порушено вимоги ст. 13. ЗУ №2694
Не представлено наказ по підприємству про затвердження програм, за якими проводиться спеціальне навчання з питань охорони праці і розробляються з урахуванням конкретних видів робіт, виробничих умов, функціональних обов'язків працівників, чим порушено вимоги П.4.3. Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці. НПАОП 0.00-4.12-05
До обслуговування посудин допущені працівники, які не пройшли навчання і перевірку знань в установленому порядку, чим порушено вимоги п.7.2.1; 7.2.2 Правил будови і безпечної експлуатації посудин, що працюють під тиском НПАОП 0.00-1.59-87
Не складений в установленому порядку перелік професій та посад працівників, які звільняються від повторного інструктажу. Порушення вимог пункту 6.11. Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці НПАОП 0.00-4.12-05, затвердженого наказом Державного комітету України з нагляду за охороною праці від 26 січня 2005 року №15, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15 лютого 2005 року за №231/10511 (зі змінами).
Допускаються до виконання робіт працівники, у тому числі посадові особи які не пройшли навчання і перевірку знань з питань охорони праці. Порушення вимог пункту 3.16. Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці НПАОП 0.00-4.12-05, затвердженого наказом Державного комітету України з нагляду за охороною праці від 26 січня 2005 року №15, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15 лютого 2005 року за №231/10511 (зі змінами).
Щоквартальний Графік перевірки технічного стану КТЗ не складений, чим порушено вимоги Наказ Мін. ТР. та Зв’язку від 05.08.2008 № 974 Зареєстрований МЮУ 1.09.2008 № 794/15485 П.6.1.
Мається вільний доступ до струмопровідних частин електроустановок споживачів (двері електрощитів не зачинені на механічні замки), чим порушено вимоги п. 2.2.18 Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів, НПАОП 40.1-1.21-98
Викладення тексту в інструкціях не відповідає вимогам НПАОП, чим порушено вимоги п.3. «Положення про розробку інструкцій з охорони праці» (НПАОП 0.00-4.15-98), затверджено наказом Держнаглядохоронпраці 29.01.1998
Програма періодичних інструктажів (Особливості роботи восінньо-зимовий, вес-літ період.) не розроблена, чим порушено вимоги п.2.6. Наказ Мін. ТР. Та Зв’язку від 05.08.2008 № 975
Не в повному обсязі складена необхідна документація для безпечного ведення робіт в електрогосподарстві підприємства, чим порушено вимоги п.8.7.3 НПАОП 40.1-1.21-98
Не представлено список осіб, яким дозволяється працювати з переносним електроінструментом, чим порушено вимоги п.6.7.6 НПАОП 40.1-1.21-98
На площадці і підлозі в приміщеннях для зберігання транспортних засобів відсутня розмітка, яка повинна бути виконана незмивною фарбою або іншим способом і визначати місця установлення автомобілів і проїздів, чим порушено вимоги п. 3.5. Розд. ІІІ Правила охорони праці на автомобільному транспорті, НПАОП 0.00-1.62-12.
Не пред’явлено ідентифікацію та декларацію об’єктів підвищеної небезпеки, чим порушено ст. 10 ЗУ № 2245; п. 3 Порядку ідентифікації та обліку об’єктів підвищеної небезпеки ПКМУ від 11.07.2002 № 956
Не забезпечено безпечне виконання усіх технологічних операцій в приміщені для технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, чим порушено вимоги п. 4.1. Розд. ІІІ Правила охорони праці на автомобільному транспорті, НПАОП 0.00-1.62-12.
Не обладнані місця для якісної перевірки технічного стану КТЗ під час випуску КТЗ на лінію та повернення з неї, чим порушено вимоги п. 6. Правила охорони праці на автомобільному транспорті
Не оглядаються стелажі для збергінання вантажів працівником, відповідальним за їхній справний стан. Порушено вимоги розд. 4 п. 14. НПАОП 0.00-1.75-15.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом