Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (11)
Дозвільні документи
Ліцензії (38)
Будівництво (6) Перевірки (35)

АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "СУМСЬКИЙ ЗАВОД НАСОСНОГО ТА ЕНЕРГЕТИЧНОГО МАШИНОБУДУВАННЯ "НАСОСЕНЕРГОМАШ"

#05785448

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
21.03.2022 2972482 Державний нагляд (контроль) у сфері карантину рослин Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері карантину рослин
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
21.03.2022 3072674 Сфера теплопостачання Державна інспекція енергетичного нагляду України Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: господарська діяльність, пов’язана з виробництвом, транспортуванням, постачанням та використанням теплової енергії в частині технічної експлуатації теплових, тепловикористальних установок і мереж, енергетичного обладнання суб’єктів відносин у сфері теплопостачання, випробування та ремонту зазначених установок і мереж, режимів споживання теплової енергії, а також виконання робіт з проектування теплових, тепловикористальних установок і мереж
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
30.11.2021 3119079 Додержання законодавства про працю Управління Держпраці у Сумській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: додержання законодавства про працю ізайнятість населення , щодо застосування праці іноземців та осіб без громадянства на підставі дозволу
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Підопригора Ольга Петрівна — головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів у Сумській області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
07.07.2021 2871873 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Сумській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Мартишко Олексій Федорович — начальник АГС АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "СУМСЬКИЙ ЗАВОД НАСОСНОГО ТА ЕНЕРГЕТИЧНОГО МАШИНОБУДУВАННЯ "НАСОСЕНЕРГОМАШ"
Тимошик Артем Анатолійович — Державний інспектор з нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки Сумського району
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
12.01.2021 2340520 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
120 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Складське господарство
м. Суми, пл. Привокзальна, 1
ЦЗЛ
м. Суми, пл. Привокзальна, 1
Цех №6/2
м. Суми, просп. Курський, 18-18-А
Цех № 3
пл. Привокзальна, 1
Старе заводоуправління
м. Суми, пл. Привокзальна, 1
ДОТ «Сонячний»
м. Суми, Пров. Хвойний, 15/1
Випробувальний центр
м. Суми, вул. 2-Га Залізнична, 2
АПК та Цех 6/1
м. Суми, просп. Курський, 18-18-А
Будівля адміністративно-господарчої служби
м. Суми, пл. Привокзальна, 1
Автотранспортна дільниця
м. Суми, вул. 2-Га Залізнична, 2/1
Цех № 1
пл. Привокзальна, 1
Випробувальна лабораторія
м. Суми, вул. 2-Га Залізнична, 2А
РЄС
м. Суми, пл. Привокзальна, 1
Цех №2
м. Суми, пл. Привокзальна, 1
Цех № 5
пл. Привокзальна, 1
Будівля медичного пункту
м. Суми, пл. Привокзальна, 1
Цех № 6/3
м. Суми, пл. Привокзальна, 1
БМУ
пл. Привокзальна, 1
ДлВПР
пл. Привокзальна, 1
Учасники:
Новохацька Ірина Миколаївна — Державний інспектор з нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки Сумського району
Загребельна Марія Миронівна — провідний інженер з пожежної безпеки відділу ОП АТ «Сумський завод насосного та енергетичного машинобудування «Насосенергомаш»»
Кулик Михайло Олександрович — директором з охорони праці та техніки безпеки АТ «Сумський завод насосного та енергетичного машинобудування «Насосенергомаш»»
Мартиненко Максим Анатолійович — державний інспектор з нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки Сумського району
Тимошик Артем Анатолійович — Державний інспектор з нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки Сумського району
Порушення:
В цеху №6/1 (модельний цех) на покрівлі будівлі частково відсутнє огородження по периметру.
В приміщеннях центрального матеріального складу наявні системи протипожежного захисту не утримуються в постійній готовності.
В старому заводоуправлінні допускається складування горючих матеріалів під сходовою клітиною.
В будівлі медичного пункту не оновлено плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі з вказівкою всіх позначень.
В приміщенні випробувального центру двері до приміщення електрощитової не виконані протипожежними 2-го типу з межею вогнестійкості EI 30.
В будівлі адміністративно-господарчої служби в сходових клітках допускається прокладання та влаштування електропроводів, кабелів, іншого електричного обладнання, що не відноситься до електропроводок для освітлення.
В будівлі адміністративно-господарчої служби допускається захаращення меблями шляхів евакуації на 3-му та 4-му поверсі.
В цеху №6/2 не всі пристрої ручного пуску опломбовано.
В будівлі АПК вихід на покрівлю не передбачено через протипожежні двері 2-го типу.
В приміщенні центральної прохідної першого поверху допускається закривання дверей евакуаційних виходів на зовнішні запори, які неможливо відкрити з середини.
В цеху №6/3 адміністративної будівлі двері до сходових клітин не обладнані пристроями для самозачинення.
В будівлі адміністративно-господарчої служби з'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
В старому заводоуправлінні не всі приміщення, у яких розміщено оргтехніку забезпечені переносними вуглекислотними вогнегасниками з розрахунку один вогнегасник ВВК-1,4 чи ВВК-2, але не менше ніж один вогнегасник зазначених типів на приміщення.
В будівлі адміністративно-господарчої служби наявні системи протипожежного захисту не утримуються в постійній готовності.
В цеху №6/3 приміщення адміністративного та побутового призначення не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5.56-2014 «Системи протипожежного захисту» (системою пожежної сигналізації, системою керування евакуюванням людей, системою централізованого пожежного спостереження).
В приміщенні цеху № 3 з приміщення роздягальні двері евакуаційного виходу не виконано нормативних розмірів.
В ЦЗЛ двері евакуаційного виходу сходової клітини не обладнані пристроями для самозачинення.
В приміщеннях РЕС не оновлено плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі з вказівкою всіх позначень.
В приміщенні цеху №5 допускається фіксація протипожежних дверей у відкритому положенні
Види засобів індивідуального захисту органів дихання не відповідають небезпекам об’єкта.
В приміщенні ДлВПР двері евакуаційного виходу з побутового приміщення виконані не нормативного розміру.
В цеху №6/2 не створено пожежне депо ІІІ типу, так як об’єкт не входить в радіус обслуговування діючої пожежної частини.
В приміщенні АБК цеху №6/2 оновити плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі з вказівкою всіх позначень.
Системи протипожежного захисту (система пожежної сигналізації, система керування евакуюванням людей, система централізованого пожежного спостереження) не утримуються в постійній готовності до виконання роботи (СПЗ вимкнені, будівлі знеструмлені).
Не складено та не наданодо місцевих органів державного нагляду у сфері ЦЗ Повідомлення про зміни у паспортах потенційно небезпечних об'єктів.
Двері сходової клітини першого та другого поверху побутових приміщень цеху №5 не обладнано пристроєм для самозачинення та ущільнення у притулах.
Допускається влаштування приміщення в об’ємі сходової клітини.
Приміщення центрального складу, складські приміщення для зберігання мастила, приміщення складу № 65 обладнати системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5.56-2014 «Системи протипожежного захисту» (системою пожежної сигналізації, системою керування евакуюванням людей, системою централізованого пожежного спостереження).
В будівлі головного корпусу приміщення цеху не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» (системою пожежної сигналізації, системою керування евакуюванням людей, системою централізованого пожежного спостереження).
Приміщення ДлВПР не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» (системою пожежної сигналізації, системою керування евакуюванням людей, системою централізованого пожежного спостереження, системою автоматичною системою пожежогасіння).
Приміщення цеху №5, адміністративно-побутові приміщення не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5.56-2014 «Системи протипожежного захисту» (системою пожежної сигналізації, системою керування евакуюванням людей, системою централізованого пожежного спостереження).
В цеху №2 наявні системи протипожежного захисту не утримуються в постійній готовності.
В цеху №6/1 (модельний цех) не всі пристрої ручного пуску опломбовано.
В приміщенні цеху №5 економістів, технологічного бюро у яких розміщено оргтехніку не забезпечені переносними вуглекислотними вогнегасниками з розрахунку один вогнегасник ВВК-1,4 чи ВВК-2, але не менше ніж один вогнегасник зазначених типів на приміщення.
В будівлі АПК легкоскидні конструкції теплогенераторної (вікно) не виконане з одинарним заскленням.
В будівлі адміністративно-господарчої служби в об’ємі сходової клітини на шляху евакуації на рівні першого поверху влаштовано господарське приміщення.
В будівлі БМУ в місцях проходу, виходу на зовні кабелів та проводів крізь стіни проходи не виконано у трубі, коробі або в будівельних конструкціях з передбаченими отворами з ущільненням порожнин негорючим вогнезахисним матеріалом.
В будівлі адміністративно-господарчої служби в підвальному поверсі двері до приміщення вентиляційної не виконані протипожежними 2-го типу.
В старому заводоуправлінні допускається використання світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків) в підвалі.
В будівлі АПК евакуаційний вихід з першого поверху сходової клітки зачинено на навісний замок.
В коридорі РЕС 4-го поверху електрощит оснастити схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
В будівлі головного корпусу в приміщенні лабораторії КИП та в приміщенні ПДБ, в побутовому приміщенні з'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
В приміщенні цеху №5 сходи, які ведуть до чоловічої роздягальні на шляху евакуації не забезпечені поручнями.
В центральному складі відсутні створки або фрамуги, що відчиняються площею не менше 1,2 м2 на поверх у вікні зовнішньої стіни сходової клітини.
В приміщенні цеху № 3 на шляхах евакуації на другому поверсі допускається облицювання стін та стелі горючими матеріалами.
Для будівлі складу балонів не позначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки згідно ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою»
В будівлі БМУ дерев’яні конструкції навісу столярної майстерні № 2 не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
В цеху №6/3 допускається складування горючих матеріалів під сходовою клітиною першого поверху адміністративної будівлі.
В будівлі головного корпусу не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування пожежних кран-комплектів.
В приміщеннях інженерного корпусу цокольного поверху з'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
В кімнаті майстрів цеху № 3 допускається прокладання незахищеного проводу по горючій основі без підкладання під нього шару негорючого матеріалу, який виступає з кожного боку проводу не менше ніж на 0,01 метра.
В приміщенні спортивного залу цеху № 3 з'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
В приміщенні цеху №5 не оновлено плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі з вказівкою всіх позначень.
Адміністративно-побутовий комплекс приміщень цеху № 3 не відокремлений від виробничих приміщень цеху протипожежними дверима.
В будівлі медичного пункту на першому поверсі сходи, які ведуть до евакуаційного виходу не забезпечені поручнями.
В будівлі головного корпусу пожежні кран-комплекти не розміщені у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
В приміщенні цеху № 3 допускається влаштування приміщення в об’ємі сходової клітини.
В цеху №6/3 не всі приміщення, у яких розміщено оргтехніку забезпечені переносними вуглекислотними вогнегасниками з розрахунку один вогнегасник ВВК-1,4 чи ВВК-2, але не менше ніж один вогнегасник зазначених типів на приміщення.
В цеху №6/3 сходові клітки, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
В складських приміщеннях з'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснені за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Дерев’яні конструкції покрівлі будівлі складу № 61 не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
В будівлі адміністративно-господарчої служби не всі приміщення обладнані системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5.56-2014 «Системи протипожежного захисту» (системою пожежної сигналізації, системою керування евакуюванням людей, системою централізованого пожежного спостереження).
В будівлі головного корпусу допускається влаштування незаповненого отвору в протипожежних перешкодах, які відокремлюють електрощитову.
В цеху №6/3 захаращено шляхи евакуації з приміщень модельної дільниці.
Не всі приміщення РЕС обладнані системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5.56-2014 «Системи протипожежного захисту» (системою пожежної сигналізації, системою керування евакуюванням людей, системою централізованого пожежного спостереження).
Не оновлено План евакуації працівників у разі загрози або виникненні надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.
В приміщенні цеху №5 двері до приміщення вентиляційної не виконані протипожежними 2-го типу.
Не проведено переоформлення Паспортів потенційно небезпечних об'єктів.
В будівлі адміністративно-господарчої служби на шляхах евакуації з підвального поверху у дверях допускається заміна скла, що не дає скалки при руйнуванні, на звичайне.
В приміщенні АБК цеху №6/2 3-го поверху на підлозі на шляхах евакуації допускається влаштування перепаду висот без влаштування пандусу з ухилом не більше 1:6 побутові приміщення.
В ЦЗЛ не оновлено план (схему) евакуації людей на випадок пожежі з вказівкою всіх позначень.
В будівлі адміністративно-господарчої служби не всі двері сходових клітин обладнані пристроями для самозачинення.
Приміщення інженерного корпусу не забезпечено первинними засобами пожежогасіння згідно норм належності.
В складському приміщенні ДлВПР допускається прокладання незахищеного проводу по горючій основі без підкладання під нього шару негорючого матеріалу, який виступає з кожного боку проводу не менше ніж на 0,01 метра.
В цеху №6/3 на другому поверсі адміністративної будівлі допускається знімання дверей сходової клітини.
В приміщені РЕС двері сходових клітин 2-го поверху не обладнані пристроями для самозачинення.
Приміщення цеху № 1 не обладнані системою керування евакуюванням в частині систем оповіщення про пожежу і покажчиків напрямку евакуюванням.
В автотранспортній дільниці на підлозі на шляхах евакуації з адміністративного приміщення в гараж допускається влаштування перепаду висот без влаштування пандусу з ухилом не більше 1:6.
В автотранспортній дільниці не оновлено плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі з вказівкою всіх позначень.
В будівлі АПК двері сходових кліток не в повній мірі обладнано пристроями для самозачинення та ущільнення у притулах.
В старому заводоуправлінні на дверях вентиляційних не вказано місце зберігання ключів.
В приміщенні обслуговування розходомірної установки випробувального центру допускається встановлення електророзеток на горючі основи (конструкції) без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра
В приміщеннях РЕС не вказано на всіх дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку після літерного індексу «ПК» порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів
В приміщенні обслуговування розходомірної установки випробувального центру допускається використання тимчасової електромережі.
В приміщені РЕС допускається захаращення меблями шляхів евакуації на 3-му поверсі.
Не зберігаються на робочих місцях небезпечних об’єктів засоби індивідуального захисту органів дихання від небезпечних хімічних речовин.
В складському приміщенні ДлВПР електророзетка встановлена на горючій основі (конструкції) без підкладання під неї суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
В будівлі адміністративно-господарчої служби на 3-му та 4-му поверхах сходової клітки електрощити оснастити схемами підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
В цеху №2 пристрої ручного пуску не опломбовано.
В автотранспортній дільниці двері до приміщення вентиляційної не виконані протипожежними 2-го типу.
В приміщенні цеху №5 чоловічої роздягальні електрощит не оснащено схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Керівниками (технологами) об’єктів, або проектувальними організаціями, або спеціалізованими науково-дослідними закладами не для всіх будівель і приміщень виробничого, складського призначення визначені категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць.
Приміщення цеху № 3 не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» (системою пожежної сигналізації, системою керування евакуюванням людей, системою централізованого пожежного спостереження).
В будівлі БМУ в побутових приміщеннях та в коридорі другого поверху з'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Не погоджено з територіальним органом ДСНС обсяги забезпечення, типи та місця зберігання засобів радіаційного та хімічного захисту для працівників об'єктових формувань та спеціалізованих служб цивільного захисту.
В старому заводоуправлінні наявні системи протипожежного захисту не утримуються в постійній готовності.
Двері сходової клітки на другому поверсі не обладнано пристроями для самозачинення та ущільнення в притулах.
Для захисту АПК та Цеху 6/1 не створено пожежне депо ІІІ типу, так як об’єкт не входить в радіус обслуговування діючої пожежної частини.
В приміщенні цеху № 3 у місцях проходу, виходу на зовні кабелів та проводів крізь стіни проходи не виконано у трубі, коробі або в будівельних конструкціях з передбаченими отворами з ущільненням порожнин негорючим вогнезахисним матеріалом.
В цеху №6/3 побутового приміщення на підлозі на шляхах евакуації допускається влаштування перепаду висот без влаштування пандусу з ухилом не більше 1:6.
В приміщенні цеху № 1 у місцях проходу, виходу на зовні кабелів та проводів крізь стіни проходи не виконано у трубі, коробі або в будівельних конструкціях з передбаченими отворами з ущільненням порожнин негорючим вогнезахисним матеріалом.
Приміщення БМУ не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» (системою пожежної сигналізації, системою керування евакуюванням людей, системою централізованого пожежного спостереження).
В будівлі адміністративно-господарчої служби допускається розміщення повітропроводів системи вентиляції в сходовій клітині.
В старому заводоуправлінні вікно сходової клітки не забезпечено створками або фрамугами, що відчиняються площею не менше 1,2 м2 на поверх.
В будівлі адміністративно-господарчої служби не в повній мірі оновлено плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі з вказівкою всіх позначень.
В будівлі головного корпусу кран-комплект № 14 не укомплектований пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів (за наявності таких насосів), а також важелем для полегшення відкривання вентиля.
В будівлі адміністративно-господарчої служби не всі приміщення у яких розміщено оргтехніку забезпечено переносними газовими вогнегасниками з розрахунку один вогнегасник ВВК-1,4 чи ВВК-2, але не менше ніж один вогнегасник зазначених типів на приміщення.
В роздягальні ДлВПР та в приміщенні заточної дільниці з'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
В Цеху 6/1 приміщення електрощитової захаращене сторонніми предметами.
В автотранспортній дільниці вікно сходової клітки другого поверху не забезпечено створками або фрамугами, що відчиняються площею не менше 1,2 м2 на поверх.
В будівлі медичного пункту не передбачено по одному газовому вогнегаснику з величиною заряду вогнегасної речовини 3 кг і більше на 20 м2 площі підлоги електрощитової.
В будівлі АПК приміщення серверної на 3-му поверсі не обладнане автоматичною системою пожежогасіння.
В цеху №6/1 (Склад моделей) допускається захаращення шляхів евакуації з шихтового двору.
В будівлі АПК пошкоджено пожежні сповіщувачі в побутовому приміщенні для чоловіків.
В приміщенні цеху № 1 інструментальної кладової та в побутовому приміщенні для машиністів крану з'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів для підключення освітлювальних приладів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
В цеху №6/2 не передбачено по одному газовому вогнегаснику з величиною заряду вогнегасної речовини 3 кг і більше на 20 м2 площі підлоги електрощитової (РП-2).
Допускається в будівлі складу № 61 прокладання кабелів та ізольованих проводів, прокладених відкрито по горючим конструкціям покрівлі.
В будівлі адміністративно-господарчої служби підвального поверху пристрої ручного пуску не опломбовано.
В приміщенні випробувального центру допускається захаращення шляхів евакуації.
В будівлі головного корпусу в кімнаті майстрів та в приміщенні ПДБ допускається прокладання незахищеного проводу по горючій основі без підкладання під нього шару негорючого матеріалу, який виступає з кожного боку проводу не менше ніж на 0,01 метра.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
12.01.2021 2313497 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
7 порушень
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Кулеш О О — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Сумської області
Кулеш О.О. — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Сумської області
Ковтун О М — голова правління
Дейнега О Л — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Сумської області
Моспанов І В — старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Сумської області
Подлуцький О.О. — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Сумської області
Литвин В М — старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Сумської області
Ковтун О.М. — голова правління
Кулік М О — директор ОП та ТБ
Кулібаба О.В. — начальник лабораторії
Кулібаба О В — начальник лабораторії
Подлуцький О О — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Сумської області
Литвин В.М. — старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Сумської області
Дейнега О.Л. — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Сумської області
Кулік М.О. — директор ОП та ТБ
Моспанов І.В. — старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Сумської області
Порушення:
Перелив води із градирні № 50075 цеху № 6/1 на прилеглу територію
Цех № 5 порушення герметичності повітроводу ГОУ джерело № 505
Під час обстеження території виробничих майданчиків та цехів встановлено розміщення відходів в неустановлених місцях на території цеху №5
Недостовірно складена статистична звітність №1-Відходи за 2018-2019 роки. Має місце невідповідність даних в статистичній звітності та Реєстрових картах щодо відходів переданих на утилізацію та видалення
Недостовірно ведеться первинний облік відходів за встановленою формою 1-ВТ «Облік відходів, пакувальних матеріалів та тари» у структурних підрозділах: цех №6/1, цех №6/2, РЕС (вул.Курська, 18 та 18а), СІГ
Змінено місце фактичного розташування стаціонарного організованого джерела викиду № 638 в (вул. Курська 18-18а). Зазначене джерело відсутнє на схемі розташування джерел викидів, наведеній в інвентаризації джерел викидів
Станція нейтралізації цеху № 3 не забезпечує очистку зворотних вод гальванічної дільниці
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
29.09.2020 2166180 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Управління Держпраці у Сумській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: позапланова перевірка виконання припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Мельник Володимир Іванович — Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці у Сумській області
Ковтун О М — Голова правління
Ковтун О.М. — Голова правління
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
31.07.2020 2142365 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Управління Держпраці у Сумській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: позапланова перевірка стану охорони праці на виконання доручння Прем'єр-міністра України
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Андрєєв Андрій Юрійович — головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Сумській області
Мартишко Олексій Федорович — Начальник адміністративно-господарської служби
Довженко Валентина Миколаївна — головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКСУправління Держпраці у Сумській області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
19.06.2020 2129105 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Управління ДСНС у Сумській області Проведено
4 порушення
Предмет перевірки: додержання та виконання вимог законодавства у сферах пожежної та техногенної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Байтрак Владислав Валентинович — державний інспектор з нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки Сумського району
Порушення:
Система пожежної сигналізації знаходиться в непрацездатному стані.
Пожежний щит не укомплектований необхідними засобами пожежогасіння.
Будівлю не забезпечено адресним вказівником.
Не забезпечено приміщення первинними засобами пожежогасіння згідно норм.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
28.05.2020 2111859 Додержання законодавства про працю Управління Держпраці у Сумській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства про працю в частині залучення працівників до роботи у вихідні дні
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Підопригора Ольга Петрівна — головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів у Сумській області
Колєсник Олена Дмитрівна — Начальник відділу кадрів
Кучеренко Дмитро Юрійович — головний державний інспектор сектору державного контролю та нагляду у сфері трудових відносин
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
16.03.2020 1871790 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19). Лист АТ "Сумський завод Насосенергомаш" від 24.03.2020 №76.2-09/02419
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
16.03.2020 1815514 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
57 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Об'єкти:
Структурний підрозділ дитячий оздоровчий табір "Сонячний"
40011, Сумська обл., м. Суми, Провулок Хвойний, 15/1
Учасники:
Тимошенко Сергій Вікторович — головний державний інспектор відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Сумській області
Кучеренко Л — головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці Управління Держпраці у Сумській області;
Ковтун О.М. — Голова правління
Мордвінова Тетяна Павлівна — головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Сумській області
Мельник Володимир Іванович — Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці у Сумській області
Ковтун О М — Голова правління
Бровкін Євгеній Вікторович — головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці у Сумській області
Порушення:
На території підприємства експлуатуються кабелі-подовжувачі на напругу 220 В без інвентарних номерів (4 шт. в адміністративній будівлі цеху №2) яким не було проведено періодичної перевірки не рідше одного разу на 6-місяців,
Допускається виконання робіт в цеху №1 на шліфувальних верстатах інв. № б/н з прозіром між краєм підручника та робочою поверхнею шліфувального круга більше 3 мм,
Допускається виконання робіт (цех №2) пневматичними шліфувальними машинами без захисних огороджень робочих частин,
Необхідно переглянути програми стажування для конкретної професії (цех інструментальний мех. обробка),
Електротехнологічні працівники, а саме працівники, які працюють на верстатах, виробничих апаратах – вмикають кнопки керування і контролюють перехідні процеси, які супроводжуються автоматичним і ручним вмиканням електричних приводів та електричних клапанів (здійснюють експлуатацію електротехнічної частини виробничого обладнання установок – складного енергонасиченого технологічного обладнання, під час роботи якого необхідно постійно проводити технічний нагляд, зміну, коригування, ведення технологічних режимів за допомогою штатних засобів регулювання апаратури), не пройшли навчання і перевірку знань з електробезпеки не нижче чим на ІІ групу згідно з п. ІV. 2.2., 2.3., 2.7. ПТЕЕС «Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів»,
Підіймання стружки в цеху №1 здійснюється у тарі, яку заповнено вище встановленої норми
Допускається експлуатація токарно-гвинторізних верстатів, (цех інструментальний) (інв..№4483,№4384,№4452), без огородження затискного патрону
(Ливарний цех №6) на металевій драбині інв. № б/н, не зазначені: інвентарний номер, дата проведення наступного випробування, належність цеху (дільниці тощо),
Керівникам структурних підрозділів (цех №3) не проведене навчання і перевірка знань з питань охорони праці НПАОП 28.0-1.33-13 «Правила охорони праці під час ковальсько-пресових робіт»,
В приміщенні для зберігання транспортних засобів №№ 1, 2 (місто Суми, вулиця 2-га Залізнична, будинок 2/1) відсутня розмітка, яка виконується незмивною фарбою або іншим способом і визначає місце установлення автомобілів і проїздів
Суб’єктом господарювання виконуються роботи підвищеної небезпеки без подання до територіального органу Держпраці декларації відповідності його матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки, а саме – роботи, що виконуються на висоті понад 1,3 метра,
На території підприємства (місто Суми, вулиця 2-га Залізнична, будинок 2/1) пошкоджене тверде покриття для руху автомобілів та пішохідні доріжки
Допускається експлуатація в цеху №1 токарно-гвинторізних верстатів, інв.№,4631,№4582 без огородження зони обробки (захисного пристрою (екрану)
В цеху №2 місце для підключення до електричної мережі переносних електроприймачів не мають написи, що вказують про напругу мережі та вид струму
У приміщенні для зберігання автомобілів (місто Суми, вулиця 2-га Залізнична, будинок 2/1) відсутнє аварійне освітлення для забезпечення нормальної роботи, проходу людей і руху транспорту
В журналах реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці дільниць цеху №5 записи ведуться не в відповідності до Положення, (графа 4,5),
В приміщення для зберігання транспортних засобів № 1, 2 (місто Суми, вулиця 2-га Залізнична, будинок 2/1) не проводиться очищення віконного скла та ліхтарів один раз на 6 місяців,
Суб’єктом господарювання АТ «Сумський завод насосного та енергетичного машинобудування «НАСОСЕНЕРГОМАШ» експлуатується устаткування підвищеної небезпеки напругою понад 1000 В, а саме: трансформатор силовий масляний типу ТМ-250, зав. № 130113007, у складі трансформаторної підстанції КТП-207, що знаходяться на балансі підприємства, що розташований за адресою: м. Суми. урочище Баранівка, дитячий оздоровчий табір «Сонячний», без наявної декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці, зареєстрованою в Управління Держпраці,
Допускається виконання робіт (цех №1) на шліфувальному верстаті інв. №5209 з несправними підручниками,
На території підприємства (місто Суми, вулиця 2-га Залізнична, будинок 2/1) відсутні проїзди для руху автомобілів і пішохідні доріжки,
Допускається виконання робіт (цех №5) на шліфувальних верстатах інв. № 5271 з прозіром між краєм підручника та робочою поверхнею шліфувального круга більше 3 мм
В журналах реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці дільниць в цеху №1 записи ведуться не в відповідності до Положення, (графа 4,5)
На металевих драбинах (цех №5) інв. № б/н (2 штуки), не зазначені: інвентарний номер, дата проведення наступного випробування, належність цеху (дільниці тощо),
Допускається експлуатація токарно-гвинторізних верстатів, (цех №5) (інв..№4505,№4581,№4625), без огородження затискного патрону
В цеху №1 під час експлуатації знімні вантажозахоплювальні пристрої і тара не проходять періодичних оглядів
Працівникам (цех №3) проведене щорічне спеціальне навчання і перевірка знань з питань охорони праці, які зайняті на роботах з підвищеною небезпекою і де є потреба у професійному доборі без урахування НПАОП 28.0-1.33-13 «Правила охорони праці під час ковальсько-пресових робіт»
Допускається зберігання абразивного інструменту (в цеху №1 дільниця обрубки), без урахування їх вигляду, типу і марки,
На території цеху №3 експлуатуються ланцюгові стропи №№ 157, 434, 158 з деформуванням елементів стропування, з відсутніми запобіжними замками та інше
В цеху №5 необхідно переглянути програми стажування для конкретної професії (мех. обробка, слюсарів - ремонтників, зварювальників),
Допускається експлуатація токарно-гвинторізних верстатів, (цех №1) (інв..№4507,№5406,№5382,№4559), без огородження затискного патрону
В цеху №5 під час експлуатації знімні вантажозахоплювальні пристрої і тара не проходять періодичних оглядів,
Підіймання стружки в цеху №5 здійснюється у тарі, яку заповнено вище встановленої норми,
У гардеробних (місто Суми, вулиця 2-га Залізнична, будинок 2/1) не передбачені лавки шириною 300 мм, що встановлюються біля шаф на всю довжину їх рядів
В побутовому приміщенні підприємства (місто Суми, вулиця 2-га Залізнична, будинок 2/1) відсутні підлогові килимки, чим порушено
(Ливарний цех №6) допускається експлуатація свердлувального верстату інв. №46915 з несправним пристроєм, який повертає шпиндель у початкове положення
Під час виконання робіт в цеху №1 на металообробних верстатах токарної групи допускається складання інструменту, деталей на станину верстата
Допускається виконання робіт в цеху №1 пневматичними шліфувальними машинами без захисних огороджень робочих частин
Біля умивальників (місто Суми, вулиця 2-га Залізнична, будинок 2/1) в не достатній обсяг мила і сухих чистих рушників або електрорушників
Допускається виконання робіт (цех №2) на шліфувальному верстаті інв. №5208 з несправними підручниками,
Допускається експлуатація токарно-гвинторізних верстатів, (цех №2) (інв..№ №4387,№ 4448, №4463), без огородження затискного патрону
На території підприємства (місто Суми, площа Привокзальна , будинок 1, вулиця 2-га Залізнична, будинок 2/1), де перебувають та виконують роботи працівники підприємства, відсутнє позначення небезпечних зон і дільниць сигнальними кольорами і знаками безпеки, дорожніми знаками відповідно до Технічного регламенту знаків безпеки і захисту здоров’я працівників
(Ливарний цех №6) допускається використання немаркованої, несправної тари (9 штук),
В приміщення для зберігання транспортних засобів № 1, 2 (місто Суми, вулиця 2-га Залізнична, будинок 2/1) на видному місці і відстані 5 – 10 м від вхідні двері або воріт не встановлені термометри,
Стіни оглядових канав №1, 2, 3, 4, 5 (місто Суми, вулиця 2-га Залізнична, будинок 2/1) пошкоджене керамічне покриття
Суб’єктом господарювання виконуються роботи підвищеної небезпеки без подання до територіального органу Держпраці декларації відповідності його матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки, а саме: на експлуатацію ковальсько-пресового устаткування
Необхідно переглянути програми стажування для конкретної професії в цеху №1 (всіх професій),
Працівники, які обслуговують електроустановки не в повному обсязі забезпечені необхідними засобами захисту відповідно до «норм комплектування засобами захисту», а саме: (в РП-1, РП-2, ЦРП - недостатня кількість діелектричних рукавичок, недостатня кількість покажчиків напруги до 1000В та вище 1000В)
На території підприємства (місто Суми, вулиця 2-га Залізнична, будинок 2/1) площадки для зберігання транспортних засобів не мають розмітку, яка виконана незмивною фарбою
Підлога в приміщенні для зберігання транспортних засобів №№ 1, 2 (місто Суми, вулиця 2-га Залізнична, будинок 2/1) мають нерівності та вибоїни
На території підприємства (місто Суми, площа Привокзальна , будинок 1, вулиця 2-га Залізнична, будинок 2/1) знаходиться схема руху транспортних засобів та працівників, на якій в не повному обсязі зазначені дозволені та заборонені напрямки, повороти, зупини, виїздів, в’їздів тощо, чим порушено вимог
Допускається виконання робіт (цех №5) на шліфувальному верстаті інв. №5271 з несправними підручниками
Допускається виконання робіт (ливарний цех №6) пневматичними шліфувальними машинами без захисних огороджень робочих частин
Відсутній журнал обліку відмов і аварій в роботі електрообладнання і мереж (електродільниця ЦРП),
Допускається експлуатація токарно-гвинторізних верстатів (цех №5), (інв..№,4438,№4548) без огородження зони обробки (захисного пристрою (екрану),
Допускається захаращення робочих місць в цеху №1,
Душові (місто Суми, вулиця 2-га Залізнична, будинок 2/1) не обладнуються перегородками
В журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці (ливарний цех №6) записи ведуться не в відповідності до Положення, (графа 4,5,12),
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
16.03.2020 1896545 Державний нагляд (контроль) у сфері карантину рослин Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері карантину рослин
Учасники:
Ланцев С О — начальник ДлВПР
Ланцев С.О. — начальник ДлВПР
Сохань О В — інженер-технолог
Василега Олена Миколаївна — головний спеціаліст відділу карантину рослин-державний фітосанітарний інспектор
Сохань О.В. — інженер-технолог
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
16.03.2020 1714354 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Заборона проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності на період встановлення карантину пов’язаного із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) згідно Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» від 17.03.2020 року №530-IX.
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Завод "Насосенергомаш" м. Суми, вул. Скрябіна, 11
40000, Сумська обл., м. Суми, вул. Скрябіна, 11
Виробничі приміщення м. Суми, вул. 2-га Залізнична, 2-А
40000, Сумська обл., м. Суми, вул. 2-Га Залізнична, 2-А
ДОТ "Сонячний"
40000, Сумська обл., м. Суми, Пров. Хвойний, 15/1
Виробничі приміщення м. Суми, вул. 2-га Залізнична, 2/1
40000, Сумська обл., м. Суми, вул. 2-Га Залізнична, 2/1
Виробничі приміщення м. Суми, вул. 2-га Залізнична, 2
40000, Сумська обл., м. Суми, вул. 2-Га Залізнична, 2
Виробничі приміщення м. Суми, пл. Привокзальна, 1
40000, Сумська обл., м. Суми, пл. Привокзальна, 1
Завод "Насосенергомаш" м. Суми, просп. Курський, 18-18-А
40000, Сумська обл., м. Суми, просп. Курський, 18-18-А
Табір "Сонячний"
40000, Сумська обл., м. Суми, Пров. Хвойний, 15/1
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
05.03.2020 2091177 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Сумській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Достовірність відомостей, поданих до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Ященко Лариса Павлівна — головний бухгалтер
Малахова Тетяна Іванівна — головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи № 1 управління контрольно-перевірочної роботи
Порушення:
подання недостовірних відомостей до системи персоніфікованого обліку
Покарання: відсутні
02.10.2019 1691369 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Управління ДСНС у Сумській області Проведено
5 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Порушення:
Пожежний щит не укомплектовано згідно норм належності.
В приміщеннях клуба на дверцятах пожежної щафи із зовнішнього боку не вказані після літерного індекс у «ПК» порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Демонтовано датчики автоматичної пожежної сигналізації в приміщенні будинку обслуговуючого персоналу
Будівлю не забезпечено адресним вказівником
В приміщення клуба пожежний кран не має пристосування для опломбування.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
07.08.2019 1673364 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області Проведено
3 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог санітарного законодавства
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Порушення:
На харчоблоці оздоровчого табору відсутній внутрішній туалет для персоналу, працівники харчоблоку користуютьсмя надвірним туалетом (туалет окремий тільки для працівників харчоблоку)
Асфальтне покриття доріжок на території оздоровчого табору потребує повного оновлення твердого покриття: місцями пошкоджене, з вибоїнами, трищінами. Дані пошкодження асфальтного покриття можуть призвести до травматизму дітей.
Санітарно-технічний стан окремих приміщень медичного пункту незадовільний, а саме: душова кімната та туалет медичного пункту потребують проведення капітального ремонту із заміною санітарно-технічного устаткування: на стелі та стінх витерне штукатурне покриття, місцями сліди від влоги та грибка, кахельна плитка стара та зношена, санітарно-технічне устаткування старе та зношене із слдами іржавчини; підлога ізолятора №2 із пошкодженням дерев'яного покриття, що не дозволяє проведення якісного вологого прибирання із застосуванням дезінфекційного засобу.
Покарання: відсутні
25.07.2019 1669851 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог санітарного законодавства
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
22.07.2019 1669659 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Управління Держпраці у Сумській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: перевірка виконання припису від 30.05.2019 №02-05/278
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Мартишко Олексій Федорович — начальник адміністративно-господарської служби
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
15.07.2019 1667733 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області Проведено
3 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог санітарного законодавства
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Порушення:
Порушується режим миття столового посуду, а саме: при дезінфекції посуду не витримується експозиція заданого режиму
Відсутнє відповідне маркування одягу, спеціальний одяг використовується не за призначенням
Не забезпечено проведення стерилізації виробів медичного призначення багаторазового використання, а саме: роторозширувача, язикотримача, пінцету. Стерилізація після дезінфекції та ПСО не проводится.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
11.07.2019 1667093 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог санітарного законодавства
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
26.06.2019 1664864 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог санітарного законодавства
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Порушення:
Незадовільний санітарний стан санвузла в медичному корпусі, кришка унітазу потребує заміни, прибиральний інвентар зберігається неупорядковано. В предтуалетній зберігаються сторонні речі (використані картонні коробки). В маніпуляційному кабінеті також прибирання проводиться не своєчасно- зберігання лікарських препаратів неупорядковано. Несвоєчасно та неякісно проводиться дезінсекція приміщень (відмічається наявність мух).
Покарання: відсутні
01.06.2019 1660716 Державна фіскальна служба України Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Документальні планові перевірки платників податків - юридичних осіб
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
29.05.2019 1685333 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Управління ДСНС у Сумській області Проведено
3 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Порушення:
Будівлю не забезпечено адресним вказівником.
Електрощити не оснащені схемою підключення споживачів з пояснювальними написами із вказаним значенням номінального струму апарата захисту.
Для приміщень складського призначення не визначена категорія щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок», які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
29.05.2019 1651703 Управління Держпраці у Сумській області Проведено
4 порушення
Предмет перевірки: позапланова перевірка стану охорони праці на виконання доручння Прем'єр-міністра України
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Мартишко Олексій Федорович — начальник адміністративно-господарської служби
Порушення:
Під час перевірки ДОТ «Сонячний» АТ «Сумський завод насосного та енергетичного машинобудування «Насосерегомаш»» станом на 30.05.2019р. примірники інструкцій з охорони праці, які діють на ДОТ «Сонячний», не видаються
Заземлюючі провідники не позначені до п.1.1.29 ПУЕ відповідним кольором
Не переглянуті інструкції з охорони праці у зв’язку з набуттям чинності змін
Фахівець служби охорони праці, який зобов’язаний котролювати безпечну експлуатацію електроустановок не має ІV групу з електробезпеки
Покарання: відсутні
13.05.2019 1388715 Галузь електроенергетики Державна інспекція з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії Проведено
7 порушень
Предмет перевірки: технічний стан елементів обладнання системної протиаварійної автоматики
Учасники:
Карпук Сергій Борисович — головний енергетик
Порушення:
Не достатній рівень масла в масляному затворі повітроосушника трансформатора 1Т.
Не зазначений напрям обертання двигунів системи охолодження трансформатора 1Т.
Потребує перегляду схема блискавкозахисту ПС.
Однолінійна схема власних потреб у КРПЗ не переглянута з 2015р.
Не переглянута, наявна на робочому місці особи, відповідальної за електрогосподарство, однолінійна схема ПС-110/10/6кВ „Насосенергомаш” для нормальних режимів роботи обладнання.
Потребує поновлення маркування нумерації та висот блискавкозахисту.
Не внесені до паспорту ЗП ПС-110/10/6кВ „Насосенергомаш” дані про ремонт заземлюючого пристрою.
Покарання: відсутні
13.05.2019 1476027 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: плановий захід державного нагляду (контролю) здійснювався в 2018 році на підставі наказу Сумського міського відділу Управління Державної служби України у Сумській області № 7 від 20.04.2018 року, за результатом перевірки було складено акт перевірки №116 від 22.05.2018 року
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
Табір "Сонячний"
40000, Сумська обл., м. Суми, Пров. Хвойний, 15/1
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
18.01.2019 1606928 Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: додержання вимог санітарного законодавства
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
24.10.2018 1363648 Управління Держпраці у Сумській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки:
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Дорошенко Д. Є. — Технічний директор
Дорошенко Д Є — Технічний директор
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
16.10.2018 1084171 Державний нагляд (контроль) у сфері карантину рослин Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері карантину рослин
Учасники:
Сохань Ольга Василівна — інженер-технолог
Ланцев Сергій Олександрович — начальник дільниці відвантажувально-пакувальних робіт
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
16.10.2018 395550 Галузь електроенергетики Державна інспекція з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: мораторій
Предмет перевірки: технічний стан елементів обладнання системної протиаварійної автоматики
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
05.06.2018 1346635 Управління Держпраці у Сумській області Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Мартишко Олексій Федорович — начальник адміністративно-господарської служби
Нефедов Микола Олексійович — Перший заступник голови правління - технічний директор
Порушення:
Не розроблені план-схеми руху охоронників по території підприємства
В місці вводу в будівлю заземлюючого провідника не нанесений знак відповідного зразка (в будівлі харчоблоку)
Покарання: відсутні
16.05.2018 510808 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
173 порушення
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
ДлВПР
м. Суми, пл. Привокзальна, 1
Цех №6/1 (Склад моделей)
м. Суми, просп. Курський, 18-18-А
Цех №6/2
м. Суми, просп. Курський, 18-18-А
РЕС
м. Суми, пл. Привокзальна, 1
Старе заводоуправління
м. Суми, пл. Привокзальна, 1
Цех №4
м. Суми, вул. Скрябіна, 11
Цех № 3
м. Суми, пл. Привокзальна, 1
Цех № 6/3
м. Суми, пл. Привокзальна, 1
Цех №8
м. Суми, просп. Курський, 18-18-А
Цех №6/1 та АПК
м. Суми, просп. Курський, 18-18-А
Цех № 5
м. Суми, пл. Привокзальна, 1
БМУ
м. Суми, пл. Привокзальна, 1
ЦЗЛ
м. Суми, пл. Привокзальна, 1
Складське господарство
м. Суми, пл. Привокзальна, 1
Цех № 1
м. Суми, пл. Привокзальна, 1
Будівля медичного пункту
м. Суми, пл. Привокзальна, 1
Цех №2
м. Суми, пл. Привокзальна, 1
Цех №6/1 (Модельний цех)
м. Суми, просп. Курський, 18-18-А
Адміністративно господарча служба
м. Суми, пл. Привокзальна, 1
Учасники:
Кулик Михайло Олександрович — директор з охорони праці та техніки безпеки пат «сумський завод насосного та енергетичного машинобудування «насосенергомаш»»
Ковтун Олександр Миколайович — Голова правління ПАТ «Сумський завод насосного та енергетичного машинобудування «Насосенергомаш»»
Порушення:
В побутових приміщеннях допускається використання світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків).
На першому поверсі ввідний пристрій знаходиться під сходовим маршем, а не встановлений в електрощитовому приміщенні.
Приміщення не обладнані системою пожежної сигналізації з виведенням сигналу від приймально-контрольних приладів на пульт централізованого пожежного спостереження.
Двері сходових кліток центрального складу не в повній мірі обладнано пристроями для самозачинення та ущільнення у притулах.
Не в повній мірі проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників.
В підвальному поверсі допускається використання світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків).
Двері евакуаційного виходу з приміщення роздягальні не нормативного розміру.
Приміщення адміністративно-побутового корпусу не обладнано системою пожежної сигналізації з виведенням сигналу від приймально-контрольних приладів на пульт централізованого пожежного спостереження.
Допускається фіксація протипожежних дверей у відкритому положенні
Допускається застосування на шляхах евакуації горючих матеріалів для облицювання стін та стелі.
Не в повній мірі проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників на 3-му поверсі.
Не обладнано системою автоматичного пожежогасіння камеру сушки пофарбованих виробів та деревини.
Приміщення не обладнані системою пожежної сигналізації з виведенням сигналу від приймально-контрольних приладів на пульт централізованого пожежного спостереження.
Побутові приміщення не відокремлені від виробничих приміщень протипожежними дверима.
Наявні пристрої блискавкозахисту не перевірено організацією, що має відповідну ліцензію на даний вид послуг протипожежного призначення. Відсутня експлуатаційна документація.
Приміщення складу № 65 не обладнані системою пожежної сигналізації з виведенням сигналу від приймально-контрольних приладів на пульт централізованого пожежного спостереження.
Вікно сходової клітки не забезпечено створками або фрамугами, що відчиняються площею не менше 1,2 м2 на поверх.
Зняті пристрої для відчинення вікон в сходових клітках.
Відгалужувальна та з’єднувальна коробка в кладовій хімреактивів не закрита кришкою з негорючих або важкогорючих матеріалів.
Не всі приміщення обладнані системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей.
Відсутні фрамуги, що відчиняються у вікні зовнішньої стіни сходової клітини в побутових приміщеннях.
Допускається встановлення апаратів відключення силових та освітлювальних мереж в приміщенні комор.
На 4-му поверсі не проведено технічне обслуговування і перевірка пожежних кран-комплектів на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
Не створено пожежний пост з цілодобовим чергуванням, так як об’єкт не входить в радіус обслуговування діючої пожежної частини.
Не в повній мірі проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників.
Відсутній вільний доступ до пожежних кран-комплектів (відсутні ключі біля навісних шафок).
Допускається використання світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків) в підвалі.
Відсутній вільний доступ до пожежних кран-комплектів (відсутні ключі біля навісних шафок).
Облицювання стелі в коридорах АПК виконано матеріалами з невизначними показниками пожежної небезпеки.
На покрівлі будівлі частково відсутнє огородження по периметру.
Приміщення не обладнані системою пожежної сигналізації з виведенням сигналу від приймально-контрольних приладів на пульт централізованого пожежного спостереження.
Вихід на покрівлю не передбачено через протипожежні двері 2-го типу.
Не забезпечено відстань між стінами складу та штабелями не менше 0.8 метра.
Евакуаційні виходи сходових кліток зачинено на навісні замки.
Приміщення у яких розміщено оргтехніку не забезпечено переносними газовими вогнегасниками з розрахунку один вогнегасник ВВК-1,4 чи ВВК-2, але не менше ніж один вогнегасник зазначених типів на приміщення.
Пожежний кран-комплект на 4-му поверсі не укомплектований пожежним рукавом однакового з ним діаметра, стволом та важелем для полегшення відкривання вентиля.
Не здійснено перевірку технічного стану вогнезахисного покриву будівлі гаражу.
Приміщення не обладнані системою пожежної сигналізації з виведенням сигналу від приймально-контрольних приладів на пульт централізованого пожежного спостереження.
Двері сходової клітини на другому поверсі побутових приміщень не обладнано пристроєм для самозачинення та ущільнення у притулах.
Не створено пожежний пост з цілодобовим чергуванням, так як об’єкт не входить в радіус обслуговування діючої пожежної частини.
Двері сходової клітини на другому поверсі побутових приміщень не обладнано пристроєм для самозачинення та ущільнення у притулах.
Зовнішні пожежні драбини та драбини на перепаді висот не пофарбовані.
В об'ємі сходової клітки №1 улаштовано приміщення.
У місцях проходу кабелів та проводів крізь стіни проходи не виконано у трубі, коробі або в будівельних конструкціях з передбаченими отворами з ущільненням порожнин негорючим вогнезахисним матеріалом.
Пожежні крани не пристосовані для візуального огляду без розкривання.
Допускається використання електричних приладів з пошкодженою ізоляцією кабелів і проводів.
Відсутні фрамуги, що відчиняються у вікні зовнішньої стіни сходової клітини в побутових приміщеннях.
Приміщення пакувального цеху не обладнані автоматичною установкою пожежогасіння.
Частина наявних вогнегасників експлуатується без розпилювальних насадок.
В цеху на шляхах евакуації допускається розташування продукції та матеріалів.
На підлозі на шляхах евакуації допускається влаштування перепаду висот без влаштування пандусу з ухилом не більше 1:6 приміщення складу № 65.
На підлозі на шляхах евакуації допускається влаштування перепаду висот без влаштування пандусу з ухилом не більше 1:6 побутові приміщення.
Допускається влаштування тимчасової ділянки електромережі в приміщенні технічного бюро.
В цеху на шляхах евакуації допускається розташування продукції та матеріалів.
У парильні сауни в цеху №3 влаштувати протипожежний перфорований сухотруб з приєднанням до внутрішнього водопроводу.
Електророзетки та вимикачі, які встановлені на горючі основи, виконані без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Не зазначено написом на дверях насосної станції місце зберігання ключів.
Не всі приміщення обладнані системою пожежної сигналізації з виведенням сигналу від приймально-контрольних приладів на пульт централізованого пожежного спостереження.
Для будівлі цеху не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки згідно ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою»
Вихід на покрівлю не передбачено через протипожежні двері 2-го типу.
Захаращено шляхи евакуації сторонніми матеріалами та меблями.
Приміщення не обладнані системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей.
Знято двері до сходових клітин, які ведуть до побутових приміщень центрального складу.
Відсутні фрамуги, що відчиняються у вікні зовнішньої стіни сходової клітини в центральному складі.
Допускається використання світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків).
Приміщення не обладнані системою пожежної сигналізації з виведенням сигналу від приймально-контрольних приладів на пульт централізованого пожежного спостереження.
Приміщення адміністративно-побутового призначення не відокремлені від складських приміщень протипожежними перешкодами з заповненням прорізів у протипожежних перешкодах відповідного типу.
Для будівлі цеху не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки згідно ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою»
Спосіб виконання сходів зовнішніх сходових клітин типу С3 з побутових приміщень унеможливлює безпечну евакуацію людей при їх обледенінні.
Приміщення у яких розміщено оргтехніку не забезпечено переносними газовими вогнегасниками з розрахунку один вогнегасник ВВК-1,4 чи ВВК-2, але не менше ніж один вогнегасник зазначених типів на приміщення.
Приміщення цеху не обладнані системою пожежної сигналізації з виведенням сигналу від приймально-контрольних приладів на пульт централізованого пожежного спостереження.
Не обладнано приміщення центрального складу автоматичною установкою пожежогасіння.
На дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку не вказано після літерного індексу «ПК» порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Не в повній мірі проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників.
На підлозі на шляхах евакуації допускається влаштування перепаду висот без влаштування пандусу з ухилом не більше 1:6 побутові приміщення.
Пожежний щит не в повному обсязі забезпечений засобами пожежогасіння.
Приміщення не обладнані системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей.
Двері сходової клітки не обладнано пристроями для самозачинення та ущільнення у притулах.
Облицювання стін в коридорі 2-го поверху виконано з матеріалів з невизначними показниками з пожежної небезпеки.
Приміщення не обладнані системою пожежної сигналізації з виведенням сигналу від приймально-контрольних приладів на пульт централізованого пожежного спостереження.
Допускається розміщення повітропроводів системи вентиляції в сходовій клітині.
З'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
З'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснені за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Біля входу в приміщення насосної станції не розміщено напис (табло) "Пожежна насосна станція" з освітленням уночі.
Двері сходових кліток не в повній мірі обладнано пристроями для самозачинення та ущільнення у притулах.
Не здійснено перевірку стану вогнезахисного покриву (просочення) крівлі зі складанням акту перевірки технічного стану вогнезахисного покриву (просочення) пакувального цеху.
Приміщення у яких розміщено оргтехніку не забезпечено переносними газовими вогнегасниками з розрахунку один вогнегасник ВВК-1,4 чи ВВК-2, але не менше ніж один вогнегасник зазначених типів на приміщення.
Сушильні камери фарбувальної дільниці не обладнано системою автоматичного пожежогасіння.
На підлозі на шляхах евакуації допускається влаштування перепаду висот без влаштування пандусу з ухилом не більше 1:6 побутові приміщення.
Приміщення цеху не обладнані системою пожежної сигналізації з виведенням сигналу від приймально-контрольних приладів на пульт централізованого пожежного спостереження.
Отвори в протипожежних стінах, які відокремлюють фарбувальні дільниці цеху № 2 від суміжних дільниць, не обладнані тамбур-шлюзами з підпором повітря.
Двері сходової клітини на другому поверсі побутових приміщень не обладнано пристроєм для самозачинення та ущільнення у притулах.
Стелажі в центральному складі не виконано з негорючих матеріалів.
Не створено пожежний пост з цілодобовим чергуванням, так як об’єкт не входить в радіус обслуговування діючої пожежної частини.
Зняті пристрої для відчинення вікон в сходовій клітці №2.
Пошкоджено пожежні сповіщувачі в приміщеннях чоловічої та жіночої роздягальні.
Пожежні щити не в повному обсязі забезпечені засобами пожежогасіння.
Ручні пожежні сповіщувачі підвального поверху не опломбовано.
В цеху на шляхах евакуації допускається розташування продукції та матеріалів.
Приміщення сауни в цеху №3 обладнати піччю заводського виготовлення з автоматичним захистом і відключенням.
Приміщення не в повній мірі обладнані системою пожежної сигналізації з виведенням сигналу від приймально-контрольних приладів на пульт централізованого пожежного спостереження.
Адміністративно-побутові приміщення не обладнані системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей.
Двері сходових кліток не в повній мірі обладнано пристроями для самозачинення та ущільнення у притулах.
Дерев’яні конструкції покрівлі над метузним відділом не оброблені вогнезахисним розчином.
Наявні пристрої блискавкозахисту не перевірено організацією, що має відповідну ліцензію на даний вид послуг протипожежного призначення. Відсутня експлуатаційна документація.
У місцях проходу кабелів та проводів крізь стіни проходи не виконано у трубі, коробі або в будівельних конструкціях з передбаченими отворами з ущільненням порожнин негорючим вогнезахисним матеріалом.
Пошкоджено пожежний сповіщувач.
Для будівлі цеху не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки згідно ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою»
Не в повній мірі проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників.
Не створено пожежний пост з цілодобовим чергуванням, так як об’єкт не входить в радіус обслуговування діючої пожежної частини.
У місцях проходу кабелів та проводів крізь стіни проходи не виконано у трубі, коробі або в будівельних конструкціях з передбаченими отворами з ущільненням порожнин негорючим вогнезахисним матеріалом.
Двері з клубу до сходової клітки не обладнано пристроями для самозачинення та ущільнення у притулах.
Приміщення не обладнані системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей.
В цеху на шляхах евакуації допускається розташування продукції та матеріалів.
Вікно сходової клітки №1 не забезпечено створками або фрамугами, що відчиняються площею не менше 1,2 м2 на поверх.
На дверях вентиляційних не вказано місце зберігання ключів.
На 2-у поверсі адміністративно-побутового корпусу допускається закривання дверей евакуаційних виходів на зовнішні запори, які неможливо відкрити з середини.
На 3-му поверсі вимикач встановлений на горючі основи (конструкції) без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Не оновлено плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі з вказівкою всіх позначень.
У місцях проходу кабелів та проводів крізь стіни проходи не виконано у трубі, коробі або в будівельних конструкціях з передбаченими отворами з ущільненням порожнин негорючим вогнезахисним матеріалом.
Двері евакуаційного виходу з побутового приміщення не нормативного розміру.
Допускається використання світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків) в сходовій клітці.
Не всі приміщення обладнані системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей.
Приміщення модельної дільниці та побутові приміщення не відокремлені від виробничих приміщень протипожежними дверима.
Допускається захаращення меблями шляхів евакуації на 4-му поверсі.
Відсутні фрамуги, що відчиняються у вікні зовнішньої стіни сходової клітини в побутових приміщеннях.
В сходовій клітці між 2-м та 3-м поверхом встановлено додаткові решітчасті двері, що перешкоджають вільній евакуації та зменшують нормативну ширину шляху евакуації.
Електрощит біля лабораторії не оснащений схемою підключення споживачів з пояснювальними написами.
Приміщення не обладнані системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей.
Двері сходових клітин не обладнано пристроєм для самозачинення та ущільнення у притулах.
Приміщення пакувального цеху не обладнано системою пожежної сигналізації з виведенням сигналу від приймально-контрольних приладів на пульт централізованого пожежного спостереження.
Не проведено перевірку стану вогнезахисного покриву (просочення) дерев'яних конструкцій покрівлі зі складанням акту перевірки технічного стану вогнезахисного покриву (просочення) складів № 64, № 65.
Приміщення не обладнані системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей.
Вихід на покрівлю не передбачено через протипожежний люк 2-го типу.
Не проведено технічне обслуговування і перевірка пожежних кран-комплектів клубу на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
Двері сходової клітини на другому поверсі побутових приміщень не обладнано пристроєм для самозачинення та ущільнення у притулах.
Не всі приміщення обладнані системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей.
Місця штабельного зберігання в складі з фарбою не позначені обмежувальними лініями, нанесеними на підлозі, які добре видно.
Двері евакуаційного виходу з побутового приміщення не нормативного розміру.
Допускається захаращення меблями шляхів евакуації на 3-му поверсі.
Приямки віконних прорізів підвального поверху не очищено від горючих матеріалів (листя).
Спосіб виконання сходів зовнішніх сходових клітин типу С3 з побутових приміщень унеможливлює безпечну евакуацію людей при їх обледенінні.
У місцях проходу кабелів та проводів крізь стіни проходи не виконано у трубі, коробі або в будівельних конструкціях з передбаченими отворами з ущільненням порожнин негорючим вогнезахисним матеріалом.
Відсутній вільний доступ до пожежних кран-комплектів (відсутні ключі біля навісних шафок).
Замінено скло, що не дає скалок при руйнуванні, на звичайне у дверях до сходової клітки.
Допускається захаращення меблями шляхів евакуації на 1-му поверсі.
Приміщення не обладнано системою пожежної сигналізації з виведенням сигналу від приймально-контрольних приладів на пульт централізованого пожежного спостереження.
Допускається влаштування приміщення в об’ємі сходової клітини.
В об'ємі сходової клітки №1 улаштовано приміщення.
Для будівлі цеху не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки згідно ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою»
Для складських будівель не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки згідно ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою»
Електророзетка та вимикач встановлений на горючі основи (конструкції) без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Двері евакуаційного виходу з жіночої роздягальні відчиняються не в напрямку евакуації.
Дерев’яні конструкції горища в столярній дільниці №2 не оброблені вогнезахисним розчином.
Не створено пожежний пост з цілодобовим чергуванням, так як об’єкт не входить в радіус обслуговування діючої пожежної частини.
Відсутній вільний доступ до пожежних кран-комплектів (відсутні ключі біля навісних шафок).
Пожежні щити не в повному обсязі забезпечені засобами пожежогасіння.
Не створено пожежний пост з цілодобовим чергуванням, так як об’єкт не входить в радіус обслуговування діючої пожежної частини.
Не передбачено нормований другий евакуаційний вихід з приміщень спортивного залу.
Не обладнано складські приміщення для зберігання мастила системами протипожежного захисту з виводом сигналу від приймально-контрольних приладів на пульт централізованого пожежного спостереження.
Приміщення АПК не відокремлені від виробничих приміщень протипожежними дверима.
Допускається фіксація протипожежних дверей у відкритому положенні
Приміщення не в повній мірі обладнані системою пожежної сигналізації з виведенням сигналу від приймально-контрольних приладів на пульт централізованого пожежного спостереження.
Приміщення адміністративного та побутового призначення не обладнані системою пожежної сигналізації з виведенням сигналу від приймально-контрольних приладів на пульт централізованого пожежного спостереження.
В побутових приміщеннях допускається використання подовжувача, який не відповідає вимогам ПУЄ.
Не виконано оброблення вогнезахисними засобами, що забезпечують I групу вогнезахисної ефективності дерев’яних конструкцій сценічної коробки клубу.
Фарбувальну ділянку не обладнано системою автоматичного пожежогасіння.
Виходи на покрівлю не передбачено через протипожежні двері 2-го типу.
Захаращено шляхи евакуації з приміщень модельної дільниці.
Приміщення вентиляційної захаращено сторонніми матеріалами.
Не передбачено по одному газовому вогнегаснику з величиною заряду вогнегасної речовини 3 кг і більше на 50 м2 площі підлоги в приміщенні бібліотеки.
Адміністративно-побутові приміщення не обладнано системою пожежної сигналізації з виведенням сигналу від приймально-контрольних приладів на пульт централізованого пожежного спостереження.
В сходових клітках допускається прокладання та влаштування електропроводів, кабелів, іншого електричного обладнання, що не відноситься до електропроводок для освітлення.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
21.02.2018 1211540 Управління Держпраці у Сумській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: перевірка охорони праці та промислової безпеки
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
22.01.2018 1352265 Управління Держпраці у Сумській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: введення в експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Черниш Ігор Вікторович — інженер з технагляду
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні