Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Prozorro
Замовник
Будівництво (140) Перевірки (3)

НЕРУБАЙСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

#04377753

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
15.10.2021 2501751 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: У суб'єкта господарювання змінився ступінь ризику, чим змінилася періодичність проведення планового заходу державного нагляду (контролю)
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
НЕРУБАЙСЬКА С. Р.
Одеська обл., Біляївський р-н, С. Нерубайське, пл. Партизан, 4
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
27.04.2021 2579393 Додержання законодавства про працю Головне управління Держпраці в Одеській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: оплата праці
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Катанджан Вікторія Леонідівна — заступник сільського голови
Голінський Павало Іванович — головний державний інспектор
Порушення:
опис фактичних обставин зазначено в акті
Покарання: відсутні
07.10.2020 2174322 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Одеській області Проведено
41 порушення
Предмет перевірки: техногенна та пожежна безпека, цивільний захист
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Юрківський Василь Людвигович — Голова сільської ради
Ференц Микола Михайлович — головний інспектор відділу запобігання НС Одеського РУ Головного управління ДСНС України в Одеській області
Порушення:
На об'єкті не розроблена та не затверджена керівником інструкція (доповнення до схематичного плану евакуації), що визначає дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей, за якою не рідше одного разу на півроку мають проводитися практичні тренування всіх задіяних працівників.
З'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснюються за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Відсутній внутрішній протипожежний водопровід відповідно до вимог ДБН В.2.5-64:2012 "Внутрішній водопровід та каналізація".
Не проведено заміри опору ізоляції силової та освітлювальної електромережі.
Не проведено оброблення дерев’яних конструкцій будівлі засобами вогнезахисту.
При прокладанні прихованих проводів (кабелів) не складено акт проведення прихованих робіт.
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Приміщення установи не обладнано автоматичними системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Системи протипожежного захисту"..
Не забезпечено працівників об’єкта засобами колективного та індивідуального захисту .
Захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів не виконано відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Експлуатація електроустановок не відповідає вимогам ПУЕ, Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів, затверджених наказом Мінпаливенерго України від 25 липня 2006 року N 258, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 25 жовтня 2006 року за N 1143/13017, Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів, затверджених наказом Держнаглядохоронпраці від 09 січня 1998 року N 4, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 10 лютого 1998 року за N 93/2533.
На об'єкті відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлено протипожежний режим.
Для працівників охорони (сторожів, вахтерів, вартових) не розроблено інструкцію, в якій необхідно визначити їхні обов'язки щодо контролю за додержанням протипожежного режиму, огляду території і приміщень, порядок дій в разі виявлення пожежі, спрацювання систем протипожежного захисту, а також указати, хто з посадових осіб об'єкта має бути викликаний у нічний час у разі пожежі. Працівники охорони не мають список посадових осіб об'єкта із зазначенням їх місць проживання, службових, домашніх (мобільних) телефонів.
Переносні вогнегасники не розміщено шляхом навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення.
Приміщення не до забезпечені засобами пожежогасіння-вогнегасниками відповідно до Наказу МВС України № 25 від 15.01.2018 року.
Навчання керівного складу, працівників з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки, здійснено
Не встановлено в повному обсязі на всіх шляхах евакуації світлові покажчики «Вихід».
В приміщені допускається встановлення електророзеток, вимикачів, на горючій основі (конструкції).
Не виконано з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів у відгалуджувальних та з’єднувальних коробках освітлювальної електромережі в приміщеннях за допомогою опресування, паяння або затискачів тощо. Місця з’єднання жил проводів і кабелів, а також з’єднувальні та відгалужувальні затискачі повинні мати мінімальний перехідний опір, щоб уникнути їх перегрівання і пошкодження ізоляції стиків.
Кількість та розміри евакуаційних виходів з будівель і приміщень, їхні конструктивні й планувальні рішення, умови освітленості, забезпечення незадимленості, протяжність шляхів евакуації, їх облицювання (оздоблення) не відповідають вимогам ДБН В.1.1-7-2002 "Пожежна безпека об'єктів будівництва", ДБН В.2.2-9-2009 "Громадські будинки та споруди", ДБН В.2.2-15-2005 "Житлові будинки", СНиП 2.09.02-85* "Производственные здания", ДБН В.2.3-15:2007 "Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів", ДБН В.2.2-28:2010 "Будинки адміністративного та побутового призначення", інших будівельних норм за видами будинків та споруд.
Навчання керівного складу, працівників з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки, здійснено
На об'єкті відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлено протипожежний режим.
Не обладнано захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірка виконано відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд»
Не проведено вогнезахисну обробку дерев’яних конструкцій будівель сертифікованими засобами вогнезахисту зі складанням акту.
Електрощити, групові електрощити не оснащено схемами підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
На території об'єкта не забезпечено освітлення зовнішніх пожежних драбин, протипожежного обладнання, входів до будинків та споруд.
Будівлі, споруди, приміщення не забезпечено відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення не відповідають ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір" (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности".
В приміщеннях допускається експлуатація тимчасових дільниць електромережі з порушенням вимог ПУЕ.
Допускається зачинення дверей евакуаційних виходів на замки, які закриваються, з середини, на ключ.
Посадові особи та працівники не пройшли навчання, протипожежний інструктаж і перевірку знань з питань пожежної безпеки
Допускається улаштування та експлуатація тимчасових електромереж.
Не забезпечено працівників об’єкта засобами колективного та індивідуального захисту .
Не проведено коригування планів евакуації та інструкції (доповнення до схематичного плану евакуації)
Будинки, приміщення та споруди не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
Керівником установи не визначено обов'язки посадових осіб щодо забезпечення пожежної безпеки, не призначено відповідальних за пожежну безпеку окремих будівель, споруд, приміщень, дільниць, технологічного та інженерного устаткування, а також за утримання й експлуатацію засобів протипожежного захисту.
Будівлі, споруди, приміщення не забезпечено відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення не відповідають ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір" (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности".
Електричні машини, апарати, обладнання, електропроводи та кабелі за виконанням та ступенем захисту не відповідають класу зони згідно з ПУЕ, не мають апаратуру захисту від струмів короткого замикання та інших аварійних режимів.
Пожежний щит не укомплектований в повному обсязі, а саме: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., покривало з негорючого теплоізоляційного матеріалу або повсті розміром 2 х 2 м - 1 шт., гаки - 3 шт., лопати - 2 шт., ломи - 2 шт., сокири - 2 шт.
Зовнішній протипожежний водопровід не відповідає таким вимогам: - не забезпечено забір води з наявного пожежного водойми пожежним автомобілем; - біля місць розташування пожежної водойми не встановлено покажчики (об'ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесеними на них літерним індексом ПВ, цифровими значеннями запасу води в кубічних метрах та кількості пожежних автомобілів, котрі можуть одночасно встановлюватися на майданчику біля водойми.
Не проведено технічне обслуговування 100% вогнегасників.
В приміщенні допускається експлуатація тимчасових дільниць електромережі з порушенням вимог ПУЕ.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом