Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Prozorro.Продажі
Продавець (10)
Дозвільні документи
Ліцензії (8)
Будівництво (5) Перевірки (7)

КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО "МІСЬКСВІТЛО" ЧЕРНІГІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

#03333699

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
12.01.2022 3024241 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
58 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Хайтов Дмитро Вячеславович — Головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Чернігівській області
Шкура Марина Олександрівна — головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці та атестації робочих місць за умовами праці
Юрченко Владислав Миколайович — головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці у Чернігівській області
Порушення:
Видача засобів індивідуального захисту працівникам підприємства не обліковується в особистих картках обліку спеціальногоодягу, спеціального взуття та іншихзасобів індивідуального захист
Не проводиться облік переносних заземлень.
Наявність і стан всіх засобів захисту не перевіряється періодичним оглядом працівником відповідальним за їх стан, з відповідним записом у «Журнал обліку та зберігання засобів захисту».
Не складено та не затверджено роботодавцем перелік питань для перевірки знань з охорони праці працівників, з урахуванням специфіки виробництва.
Не розроблена система технічного обслуговування та ремонту (ТОР). (п. 3.31. ПТЕЕс).
Не ведеться облік нещасних випадків, професійних захворювань і аварій. Відсутній Журнал реєстрації осіб, що потерпіли від нещасних випадків (гострихпрофесійнихзахворювань (отруєнь) на виробництві.
Обірваний заземлювальний провідник щита ПВ-30.
На підприємстві не визначено порядок, кількість та строки проведення технічних оглядів виробничого обладнання (котел водогріний б/н).
Не ведеться Журнал приймання та огляду риштувань та помостів
Підприємство не укомплектовано випробуваними електрозахисними засобами, згідно з вимогами нормативних актів (додаток 2 НПАОП 40.1-1.07-01).
Роботодавцем не розроблений та не затверджений План роботи служби охорони праці на 2021 рік.
Не ведеться журнал обліку та зберігання засобів захисту
Суб’єктом господарювання не розроблений графік проведення періодичних перевірок технічного стану вантажопідіймальних кранів . вантажопідиймальних кранів та автопідйомників.
У працівників, які виконують роботи на висоті та верхолазні роботи відсутні посвідчення про перевірку знань з питань охорони праці.
На підприємстві не створено комісію для приймання і перевірки ЗІЗ, що надходять на підприємство, на їх відповідність вимогам нормативних документів та результата моцінки.
В РЩ-0,4 кВ ангару необхідно поновити оперативні написи та специфікацію
Не переглянутий Перелік робіт з підвищеною небезпекою по підприємству, робота на яких потребує щорічного спеціального навчання та перевірки знань з питань охорони праці (наказ, тематичні плани, журнали проведення навчання, протоколи перевірки знань).
В РЩ-0,4 кВ котельні жили провідників не окінцьовані, що є порушенням вимог п. 2.1.53 ПУЕ.
На підприємстві не затверджено наказом перелік робіт робіт на висоті, які виконуються за нарядами-допусками
На підприємстві не здійснюється моніторинг технічного стану виробничого обладнання (котел водогріний б/н).
Не ведеться облік робіт за нарядом та розпорядженням у Журналі обліку робіт, що виконуються за нарядами і розпорядженнями.
Не представлений журнал обліку обладнання суб’єкта господарювання
Роботодавець під час укладання трудових договорів не інформує працівників під розписку про умови праці та про наявність на його робочому місці небезпечних і шкідливих виробничих факторів, які ще не усунуто, можливі наслідки їх впливу на здоров’я та про права працівника на пільги і компенсації за роботу в таких умовах відповідно до законодавства і колективного договору.
На підприємстві не складено таблиці врахування ризиків для обґрунтування вибору та використання засобів індивідуального захисту.
Система нумерації нарядів, порядок їх реєстрації і зберігання не встановлена письмовим розпорядженням особи відповідальної за електрогосподарство.
На підприємстві не на всіх кабельних лініях присутні бирки з позначенням марки кабелю, напруги, перерізу, номера або найменування ліній згідно вимог ПТЕЕС.
На підприємстві не обрано уповноважену найманими працівниками особу з питань охорони праці.
У посвідченні з електробезпеки головного інженера відсутні відмітки про проходження медичного огляду.
Наказом по підприємству не визначена особа, яка має право видачі нарядів (розпоряджень) на виконання робіт на висоті.
Не визначений порядок проведення щоденного огляду засобів колективного та індивідуального захисту перед початком робіт щодо справності, відсутності пошкоджень та дефектів, які можуть погіршувати їх захисні властивості.
Відсутній затверджений список розподілу електрозахисних засобів з вказаним місцем їх зберігання.
Не організовані лабораторні дослідження умов праці з визначенням шкідливих та небезпечних факторів виробничого середовища і трудового процесу на робочих місцях (тракториста) відповідно до гігієнічної класифікації праці за показниками шкідливості та небезпечності факторів виробничого середовища, важкості і напруженості трудового процесу.
Не організований попередній (періодичний) медичний огляд працівників певних категорій у відповідності до вимог наказу МОЗ України № 246 від 21.05.2007
В майстерні на кутовій шліфувальній машині відсутній інвентарний номер та дата наступної перевірки.
«Журнал обліку робіт за нарядами та розпорядженнями» ведеться з порушеннями (не вноситься запис про закінчення робіт за нарядами).
Не ведеться Журнал обліку та огляду такелажних засобів. Механізмів і пристосувань.
У «Журнал обліку та зберігання засобів захисту» не вноситься запис про вилучення не придатних засобів захисту
Суб’єктом господарювання не представлена затверджена процедура проведення періодичного технічного обслуговування, налагодження та ремонту обладнання відповідно до настанови з експлуатації.
Ввідний кабель щита ПВ-78 має пошкодження ізоляції
Суб’єктом господарювання не допущені, за процедурою допуску, до виконання своїх обов’язків обслуговувальний та ремонтний персонал вантажопідиймальних кранів та автопідйомників.
На підприємстві не визначений порядок проведення технічного обслуговування, ремонту, а також експлуатаційних випробувань відповідно до вимог законодавства та документів з експлуатації виробників засобам колективного та індивідуального захисту татехнологічній оснастці.
На підприємстві не вжито усіх необхідних заходів для забезпечення використання виробничого обладнання відповідно до вимог безпеки, зазначених у технічної документації щодо експлуатації (котел водогріний б/н).
Не визначений порядок контролю стану поясів запобіжних та приладдя до них перед початком робіт згідно з вимогами чинного законодавства та технічної документації (документів з експлуатації) виробників.
Журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці електротехнічного персоналу ведеться з порушеннями, а саме: не вноситься запис дати в 12 графі журналу.
На підприємстві не створено комісію з перевірки знань з питань охорони праці
В РЩ-0,4 кВ майстерні приєднання кабелів до ГР виконано з порушенням вимог п.2.1.52 ПУЕ.
Суб’єктом господарювання не представлений обсяг огляду та перевірок механізмів, металоконструкцій… і т. і., яку повинні виконувати машиністи вантажопідіймальних кранів.та автопідйомників
Наказом по підприємству не призначена особа відповідальна за стан охорони праці
На підприємстві не розроблено та не затверджено плани-графіки проведення спеціального навчання та перевірки знань з питань охорони праці на поточний 2021 рік.
Не виписуються наряди на виконання робіт на висоті
Періодичні випробування та вимірювання електроустановок 0,4 кВ підприємства проведено не в повному обсязі згідно з правилами і нормами (ПТЕ).
Не проведено опосвідчення стану безпеки електроустановок.
Список працівників, які мають право проведення оперативних переговорів з енергопостачальною організацією не погоджений у Держпраці.
Не представлений ПВР або технологічні карти на виконання робіт вантажопідиймальними кранами та автопідйомниками.
Не надано інформацію про безоплатне забезпечення працівників, зайнятих на роботах із шкідливими і небезпечними умовами праці, а також роботах, пов'язаних із забруднення або несприятливими метеорологічними умовами, спеціальним одягом, спеціальним взуттям та іншими засобами індивідуального захисту.
Відповідальною особою за організацію і безпечне виконання робіт на висоті не розроблено проекти виконання робіт (ПВР) на висоті або технологічні карти.
На підприємстві не вжито усіх необхідних заходів щодо утримання виробничого обладнання (котел водогріний б/н) шляхом належного технічного обслуговування відповідно до вимог технічних документі
Працівники, що виконують роботи із застосуванням електрифікованого інструменту, не пройшли спеціальне навчання та перевірку знань та не мають ІІ (другу) або вище групу з електробезпеки.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
12.01.2022 3109407 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Мораторій на проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності, запроваджений Законом України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" від 17.03.2020 № 533-IX
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Складська будівля 1
14000, м. Чернігів, вул. Володимира Дрозда, 1
Складська будівля
14000, м. Чернігів, вул. Робітнича, 6
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
07.09.2020 2155157 Додержання законодавства про працю Управління Держпраці у Чернігівській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: щодо додержання законодавства про працю в частині правомірності звільнення з роботи.
Підстави:
За зверненням фізичної особи, стосовно якої порушено правила оформлення трудових відносин
Учасники:
Корявець Руслана Степанівна — головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів
Николенко В М — начальник
Николенко В.М. — начальник
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
14.01.2019 1444963 Будівництво об’єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів з середнім (СС2) та значними (СС3) наслідками, що підлягає ліцензуванню Державна архітектурно-будівельна інспекція України Відомості не внесено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання ліцензіатами вимог Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з будівництва об’єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів із середніми та значними наслідками
Учасники:
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
14.01.2019 1427528 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
101 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Куниця Євгеній Вікторович — головний інженер
Порушення:
Не представлений перелік робіт, які вимагають застосування відповідних ЗІЗ
Диспетчер Юрченко А.М. та всі інші диспетчери не пройшли навчання та перевірку знань з охорони праці, як посадова особа.
Працівники використовують засоби захисту з простроченим терміном зберігання (випробування).
Пункт живлення від ТП-94: на дверях відсутні написи диспетчерського найменування, з внутрішньої сторони відсутні однолінійні схеми, освітлення несправне, встановлені на панелях прилади і апарати не мають написів та маркування, шафа телемеханічного комплексу відкрита, на обладнанні бруд та павутиння.
Відсутнє Положення про дільницю (енергетичну службу підприємства).
Суб’єктом господарювання не визначена процедура допуску до виконання своїх обов’язків обслуговувального та ремонтного персоналу вантажопідіймального крана та підйомників.
На приводах комутаційних апаратів відсутні чіткі написи положення «включено» та «відключено».
Не в повному обсязі проведенні протиаварійні, профілактичні випробування та вимірювання електроустановок згідно з правилами і нормами ПТЕЕС. Порушення п. 1.3.1 НПАОП 40.1-1.21-98 Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів.
На дні (підлозі) оглядової канави відсутні міцні дерев’яні решітки (трапи).
Журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці ведеться з порушеннями, не заповнюються у повному обсязі відповідні графи 10 та 12. (29.10.2018, 09.11.2018 та 19.12.2018 під час проведення первинного інструктажу не вказано кількість змін стажування та відсутня дата допуску до роботи).
Відсутні однолінійні схеми ШО (142 шт.).
Не визначена організація, яка обслуговує електрообладнання зупиночних комплексів відповідно до вимог п. 3.1. розділу IV. ПТЕЕС:2012
Відсутній затверджений графік періодичного огляду технічного стану повітряних ліній електропередавання та пунктів живлення ліній зовнішнього освітлення
Пункт живлення від ТП-276: металеві частини шафи потребують відновлення антикорозійного покриття, на дверях відсутні попереджувальні плакати, знаки встановленого зразка, з внутрішньої сторони відсутні однолінійні схеми, встановлені на панелях прилади і апарати не мають написів та маркування, на обладнанні бруд та павутиння. Кабель живлення зовнішнього освітлення від пункту живлення до опори не захищений від механічних пошкоджень та прокладений над тротуаром на висоті 2 метри. Заземлювальний пристрій потребує ремонту та вимірювань, конструктивні частини НКУ використовуються як РЕN-провідники
Перелік робіт з підвищеною небезпекою, для виконання яких потрібне попереднє спеціальне навчання і щорічна перевірка знань з питань охорони праці, потребує перегляду та доопрацювання
Пункт живлення ПВ-315: на дверях відсутні попереджувальні плакати, знаки встановленого зразка, з внутрішньої сторони відсутні однолінійні схеми, встановлені на панелях прилади і апарати не мають написів та маркування, на контакторах та ЯРП-250 бруд та іржа.
На підприємстві відсутній перелік посад і професій працівників, які повинні проходити стажування (дублювання), на підприємстві
Відсутня мінімальна відстань у просвіті (має місце безпосереднього дотику) до даху кіоску ТОВ «РІК» від самоутримних проводів ПЛІ електропостачання зупи-ночного комплексу вул. Рокосовського, 15
На підприємстві не встановлений порядок забезпечення засобами індивідуального захисту працівників
Не призначена особа, яка буде заміщати відповідального за електрогосподарство у разі його відсутності
Положення про порядок проведення навчання і перевірку знань з питань охорони праці підприємства потребує перегляду у зв’язку із змінами, внесеними до Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці Наказом Міністерства соціальної політики від 30.01.2017 № 140
Не розчищена траса повітряної лінії зовнішнього освітлення від пункту живлення ТП-276 в прогонах опор 2-4 та опор 16-19.
Підлога в приміщенні боксів має нерівності.
Не забезпечено приймання і перевірку ЗІЗ, що надходять на підприємство, на їх відповідність вимогам нормативних документів (ДСТУ, ГОСТ, ТУ).
Підніжки та спеціальні площадки на деяких вантажних транспортних засобах мають зношену рифлену поверхню
Відсутні однолінійні схеми підключення освітлення пішохідних переходів (51 шт.)
В посвідченні відповідального за електрогосподарство відсутні відмітки про проходження медичного огляду
Не проведено опосвідчення стану безпеки електроустановок. Копії актів опосвідчення не направляються в Управління Держпраці у Чернігівській області.
В диспетчера Юрченко А.М. під час виконання посадових обов’язків в наявності посвідчення з електробезпеки з простроченим терміном перевірки знань з електробезпеки.
У майстерні двохсторонній заточний верстат інв. № 10400466 відповідає вимогам безпеки, з правої сторони не відрегульований підручник, проріз між краєм підручника та робочою поверхнею шліфувального круга більше 3 мм
Відсутні переліки інструкцій з охорони праці по структурним підрозділам, які мають бути затверджені роботодавцем
Відсутні однолінійні схеми підключення електроживлення зупиночних комплексів табло, реклама (33 шт.).
Електричні (технологічні) схеми пунктів живлення (пунктів повторного включення, шаф зовнішнього освітлення, низьковольтних комплектних установок) не переглядались на їх відповідність фактичним з 2015 року
На підприємстві не проводиться що піврічна перевірка вантажних транспортних засобів (відсутні графіки перевірок)
Водії, зайняті на роботах з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, не використовують засоби індивідуального захисту
Не всі електрозахисні засоби мають інвентарні номери та зареєстровані у «Журналі обліку та зберігання засобів захисту»
Не представлені інструкції з експлуатації засобів індивідуального захисту
Відсутня декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці на експлуатацію (застосування) машин. механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, а саме: на експлуатацію ковальско-пресового устаткування. Сг. 21 Закону України «Про охорону праці»
Після проведення первинного інструктажу 22.11.2018, практикант допущений до роботи, про що свідчать відповідні записи в графі 12 Журналу реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці, разом з тим в графі 10 вказано кількість змін стажування
На переносних заземленнях (4 шт), що використовуються, не позначено їх номери та переріз заземлювальних проводів. Порушення п. 14.1.8 НПАОП 40.1-1.07-01 Правил експлуатації електрозахисних засобів.
Зупиночні комплекси з інформаційним електронним табло (всього 30 одиниць), а саме: «Готель «Україна» (проспект Перемоги, 87); «Готель «Україна» (проспект Перемоги, 90); «Магазин «Прогрес» (проспект Перемоги, 102); «Вул. Гонча» (проспект Перемоги, 103); «Палац дітей та юнацтва» (проспект Перемоги, 114); «Ляльковий театр» (проспект Перемоги, 133); «Вул. Доценка» (вул. Рокоссовського, 26); «Магазин «Електрон» (вул. Рокоссовського, 62); «Філармонія» (проспект Миру, 15); «Готель «Градецький» (проспект Миру, 89); «Готель «Градецький» (проспект Миру, 86); «Вул. Кирпоноса» (вул. Кирпоноса, 28); «Міський палац культури» (вул. Івана Мазепи, 21); «Технологічний університет» (вул. Шевченка, 89); «Стадіон ім. Ю.О. Гагаріна» (вул. Шевченка, 50-а); «Красний міст» (вул. Шевченка, 41); «Красний міст» (вул. Шевченка, 22); «Вул. П’ятницька» (вул. П’ятницька, 3); «Нова Подусівка» (вул. Незалежності, парна); «Драмтеатр» (вул. Шевченка, 9); «Вул. Шевченка» (вул. Шевченка, 29); «Вал» (вул. Преображенська, 10); «Алея героїв» (вул. Євецька, парна); «Вул. Доценка» (вул. Рокоссовського, 26); «Вул. Рокоссовського» (вул. Рокоссовського, 43); «Вул. Всіхсвятська» (вул. Рокоссовського, 33); «Вул. Захисників України» (вул. Рокоссовського, 15); «Кінотеатр «Перемога» (вул. Рокоссовського, 2-а); «Вул. Захисників України» (вул. Рокоссовського, 10); «Магазин «Електрон» (вул. Рокоссовського, 53): кабелі з недостатньо стійкими захисними оболонками, що прокладені на виході з труби зупинки не захищені від механічних пошкоджень та стороннього втручання (доступні для дотику, де можливе часте перебування людей), електронне табло надійно не закріплено до конструктивних елементів зупинки (коливається від поривів вітру).
Не представлений журнал технічних обслуговувань і ремонтів обладнання (вантажопідіймального крана та підйомників.
Відсутні графічні зображення (схеми) стропування типових вантажів, що завантажуються або розвантажуються
Кабелі біля пункту живлення від КТП-178 на опорі 3/1 ПЛ-0,4 кВ не захищені від пошкоджень
При видачі та при проведенні періодичних інструктажів з питань охорони праці, кожному працівнику, який використовує ЗІЗ, не надається інформація щодо догляду й обслуговування ЗІЗ
В ангарі двохсторонній заточний верстат інв. № 10400465 не відповідає вимогам безпеки, з обох сторін не відрегульовані підручники та відсутній захисний екран
Відсутній затверджений графік ремонтів та технічного обслуговування ліній зовнішнього освітлення на 2019 рік
Пункт живлення (НКУ - низьковольтна комплектна установка) від КТП-178: окремо встановлений пункт, жорстко не закріплений на висоті не менше 0,2 метри відносно рівня планування майданчику, металеві частини шафи потребують відновлення антикорозійного покриття, на дверях відсутні попереджувальні плакати, знаки встановленого зразка та диспетчерське найменування, з внутрішньої сторони відсутні однолінійні схеми, встановлені на панелях прилади і апарати не мають написів та маркування.
Пункт живлення від ТП-19: металеві частини шафи потребують відновлення антикорозійного покриття, з внутрішньої сторони відсутні однолінійні схеми, встановлені на панелях прилади і апарати не мають написів та маркування, на обладнанні бруд та павутиння. Освітлення в шафі несправне, на контакторах та ЯРП-250 бруд та іржа.
Не розроблені технічні паспорти на повітряні лінії електропостачання, кабельні лінії та пункти живлення ліній зовнішнього освітлення
На підставках (козелках) не зазначене граничнодопустиме навантаження
Вантажопідиймальний кран та автопідйомники не споряджені табличками чи написами, розміщеними на видному місці, з чітко позначеними обліковим номером, вантажопідіймальністю та датою наступного часткового та повного технічного огляду
Відсутнє положення про диспетчерську службу. Порушення
В посвідченні відповідального за охорону праці відсутні відмітки про перевірку знань правил пожежної безпеки
Допущений до роботи слюсар Юрченко В.М. 02.10.2018 без відповідного підпису особи, яку інструктують в Журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці
Не в повному обсязі оформлено паспорти на заземлювальні пристрої (не заносяться дані про результати перевірок стану пристроїв), що знаходяться в експлуатації
На корпусах електроінструменту та кабелів-подовжувачів, які експлуатуються підрозділами підприємства, відсутні інвентарні номери та дата наступного вимірювання опору ізоляції
Пункт живлення від ТП-327: металеві частини шафи потребують відновлення антикорозійного покриття, на дверях відсутні попереджувальні плакати, знаки встановленого зразка та диспетчерське найменування, з внутрішньої сторони відсутні однолінійні схеми, встановлені на панелях прилади і апарати не мають написів та маркування, на обладнанні бруд та павутиння. Освітлення в шафі несправне, ізоляційна оболонка вхідного кабелю пошкоджена.
Не розроблені комплексні заходи на 2019 рік щодо досягнення встановлених нормативів безпеки, гігієни праці та виробничого середовища, підвищення існуючого рівня охорони праці на 2019 рік. Стаття 20 № 2694
В наряді № 277 не вказано місце виконання робіт та час закінчення робіт
Результати перевірок і випробувань електроінструменту не заносяться в «Журнал обліку, перевірки та випробування електроінструменту, трансформаторів, перетворювачів частоти та переносних світильників».
Не представлений журнал огляду знімних вантажозахоплювальних пристроїв і тари
Не розроблені способи безпечного стропування, обв’язування вантажів вантажопідіймального крана
На деяких вантажних транспортних засобах виявлено підтікання мастила з системи мащення
В служби охорони праці відсчіній плай робоїи на 2019 рік. який мас бути затверджений роботодавцем.
Підключення зупиночних комплексів з інформаційним електронним табло до електричної мережі здійснено без наявності документації в необхідному обсязі, відповідно до вимог ПТЕЕС
Металоконструкції та металеві деталі вантажопідіймального та підйомників частково не захищені від корозії
Працівники та електроустановки не в повному обсязі укомплектовані випробуваними електрозахисними засобами, згідно з вимогами нормативних актів
Працівники, зайняті на роботах, зазначених у Переліку робіт, де є потреба у професійному доборі не проходять щорічне спеціальне навчання і перевірку знань відповідних нормативно-правових актів з охорони праці
У майстерні на двохсторонньому заточному верстаті інв. № 10400466 з правої сторони відсутній захисний екран
На розподільчих пристроях відсутні чіткі написи, що вказують на призначення окремих ланцюгів і панелей
Відсутня декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме: зварювальні роботи, роботи на висоті. Ст. 21 Закону України «Про охорону праці»,
Не представлені відомості стосовно проходження обслуговуючим персоналом (машиністами та стропальниками вантажопідіймальних кранів, машиністами автопідйомників та працівниками, що виконують роботи з робочої платформи підйомника) підготовки і перевірки знань з питань охорони праці.
Підприємством не отриманий дозвіл на експлуатацію машин, механізмів устаткування підвищеної небезпеки (автопідйомника АП-17 зав.№ 440
Не представлений журнал обліку обладнання суб’єкта господарювання.
Відсутні дані про проведення періодичного огляду знімних вантажозахоплювальних пристроїв вантажопідіймальних кранів
Пункт живлення від ТП-190: металеві частини шафи потребують відновлення антикорозійного покриття, з внутрішньої сторони відсутні однолінійні схеми, встановлені на панелях прилади і апарати не мають написів та маркування, на обладнанні бруд та павутиння. Освітлення в шафі несправне.
Журнал реєстрації вступного інструктажу з питань охорони праці ведеться з порушеннями, а саме наявні випадки коли не заповнюються всі передбачені графи, не проставляється вік особи якій проведено інструктаж
Новоприйнятий працівник (Бобровник В.М. 19.12.2018) не забезпечений спецодягом та спецвзуттям. Видача ЗІЗ не облікована в особистій картці обліку спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту.
Електроінструмент та кабелі-подовжувачі, які експлуатується підрозділами підприємства, не пройшли періодичну перевірку (вимірювання опору та ізоляції) 1 раз на 6 місяців із відповідним записом в «Журнал обліку, перевірки та випробування електроінструменту, трансформаторів, перетворювачів частоти та переносних світильників»
Планові ремонти електроустановок не плануються і не виконуються
Інженер з охорони праці не здійснює контроль за своєчасним забезпеченням новоприйнятих працівників відповідно до законодавства спецодягом, спецвзуттям та іншими засобами індивідуального захисту
Не представлена інструкція, яка визначає порядок і методи огляду знімних вантажозахоплювальних пристроїв вантажопідіймального крана
Відсутні однолінійні схеми світлофорних об’єктів (62 шт.).
Пункт живлення від ТП-219: з внутрішньої сторони відсутні однолінійні схеми, встановлені на панелях прилади і апарати не мають написів та маркування, на обладнанні бруд та павутиння. Вхідний кабель не захищений від механічних пошкоджень
Наявність і стан усіх засобів захисту не перевіряються періодичним оглядом не рідше 1 разу на 6 місяців, із записом результатів огляду в журнал
На деяких вантажних транспортних засобах виявлено підтікання мастила з системи мащення
Вахтові журнали вантажопідіймального крана та підйомників не встановленої форми
На настільному свердлильному верстаті майстерні, інв. № 10400178, не закріплене захисне огородження клино-пасової передачі, яка розміщена з верху верстату
Пункт живлення від ТП-240: на дверях відсутні попереджувальні плакати, знаки встановленого зразка та диспетчерське найменування, з внутрішньої сторони відсутні однолінійні схеми, встановлені на панелях прилади і апарати не мають написів та маркування, на обладнанні бруд та павутиння. Два автомати не закріплені до панелі.
Пункт живлення від КТП-561: на дверях відсутні попереджувальні плакати, знаки встановленого зразка та диспетчерське найменування, з внутрішньої сторони відсутні однолінійні схеми, встановлені на панелях прилади і апарати не мають написів та маркування, на обладнанні бруд та павутиння.
В 14 год. 25 хв. 15.01.2019 встановлено, що журнал обліку робіт за нарядами та розпорядженнями ведеться з порушеннями, в графі 10 завчасно проставлені відмітки про закінчення виконання робіт о 16 год. 50 хв. 15.01.2019 по нарядам № 278, 279, 280, 281 від 14.01.2019
Відстань по вертикалі від самоутримних проводів ПЛІ зовнішнього освітлення алеї Героїв в прогонах опор 2-3 провис на недопустиму висоту до 4 метрів.
Відсутній затверджений список розподілу електрозахисних засобів з визначенням місць зберігання.
Не визначена організація по ремонту і обслуговуванню світильників вуличного (реконструйованого) освітлення відповідно до вимог п. 3.1. розділу IV. ПТЕЕС:2012
Не проведений періодичний технічний огляд (автопідйомника АП-17 зав. № 440).
Не проводиться навчання та перевірка знань працівників щодо правил користування ЗІЗ згідно з інструкціями з їх експлуатації та способів їх регулювання (підгонки) за розміром, надягання, перевірки їх працездатності
Не розроблений та не затверджений суб’єктом господарювання, графік проведення періодичних перевірок технічного стану вантажопідіймального крана та підйомників
В служби охорони праці відсутній графік обстежень на 2019 рік, який має бути затверджений роботодавцем
Не представлений ПВР або технологічні карти на виконання робіт вантажопідіймальним краном та авто підйомниками
І Іе організовано та не проводяться лабораторні дослідження умов праці з визначенням шкідливих та небезпечних факторів виробничого середовища і трудового процесу на конкретних робочих місцях відповідно до гігієнічної класифікації праці за показниками шкідливості та небезпечності факторів виробничого середовища, важкості і напруженості трудового процесу
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
14.01.2019 1461352 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
3 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Сподаренко Анатолій Петрович — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області
Порушення:
Показник загального утворення відходів, за результатами діяльності у 2017 році, не розраховано, декларація про відходи у 2018 році не складалась та на реєстрацію не подавалась.
Не ведення обліку відходів, які утворюються від діяльності по журналу встановленої форми 1-ВТ.
Відсутній дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел (пост зварювання)
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
08.02.2018 378497 Будівництво об’єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів з середнім (СС2) та значними (СС3) наслідками, що підлягає ліцензуванню Державна архітектурно-будівельна інспекція України Відомості не внесено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: мараторій
Предмет перевірки: контроль за додержанням ліцензіатами вимог Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з будівництва об’єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів із середніми та значними наслідками
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні