Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Prozorro.Продажі
Продавець (3)
Зовнішня інформація (13)
Дозвільні документи
Ліцензії (1)
Будівництво (15) Перевірки (14)

КИЇВСЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМЕНІ БОРИСА ГРІНЧЕНКА

#02136554

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
22.06.2021 2858181 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у м. Києві Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: щодо додержання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Огнев'юк Віктор Олександрович — Ректор Київського університету імені Бориса Грінчека
Ступак-Бурда Аліна Віталіївна — головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної робити №3
Порушення:
Страхувальником при поданні річної звітності до органу ПФУ (код: 26244) на застраховану особу Яковенко Н. В. за період з січня по грудень 2007 року подано індивідуальні відомості про застраховану особі за типом форми «Початкова» з відображеним РНОКПП, який не відповідає ідентифікаційному номеру, зазначеному в довідці про присвоєння ідентифікаційного номера гр. Яковенко Н.В. наданою Державною податковою адміністрацією України від 25.09.2001.
Покарання: відсутні
22.03.2021 2341498 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
66 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Київський університет імені Бориса Грінченка 04212, м. Київ, вул. М.Тимошенка, 13-б
04212, м. Київ, вул. м. Тимошенка, 13-Б
Київський уківерситет імені Бориса Грінченка
м. Київ, Дніпровський р-н, вул. Старосільська, 2
Педагогічний університет ім. Б. Грінченка
01001, Київська обл., м. Київ, вул. Тимошенка, 13-Б
навчальний заклад02000, Київська область, м. Київ, бульвар І. Шамо, 18/2
02000, Київська обл., м. Київ, б-р. І. Шамо, 18/2
навчальний заклад
04053, Київська обл., м. Київ, вул. бульварно-Кудрявська, 18/2
Коледж02093 м. Київ проспект Юрія Гагаріна, 16
02093 м. Київ, просп. Юрія Гагаріна, 16
Учасники:
Рябоконь Валерій Анатолійович — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям та заходів цивільного захисту Оболонського районного управління Головного управління ДСНС України у м. Києві
Вадіс В'ячеслав Дмитрович — Начальник експлуатаційно-технічного відділу Корпусу № 1 Київського університету імені Бориса Грінченка
Кулєшов Матвій Васильович — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям та заходів цивільного захисту Дніпровського РУ ГУ ДСНС України у м. Києві
Ясік Олена Василівна — Завідувач гуртожитку №1
Семеняк Ганна Миколаївна — начальник експлуатаційно-технічного відділу навчального корпусу №2
Пруда Валентина Михайлівна — Заступник директора Університетського коледжу з адміністративно-господарської частини
Порушення:
Приміщення розташовані в підвальному поверсі обладнати системою димовидалення.
Допущено улаштування тимчасових електромереж, а саме: у приміщенні підвалу. (Улаштування та експлуатація тимчасових електромереж забороняються)
Відсутній другий розосереджений евакуаційний вихід по самостійних (окремих) шляхах евакуації, що ведуть назовні з частини приміщень четвертого поверху, які відокремлені перегородками (Згідно ДБН В.1.1-7:2016)
Приміщення з кухонним обладнанням не обладнано автоматичною системою пожежогасіння. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Не проведено розрахунок (з врахуванням перепланувань, зміни функційного призначення, тощо) по визначенню розрахункового часу евакуації людей у разі пожежі.
Не забезпечено проведення навчання керівництва закладу на територіальних курсах з питань цивільного захисту. (Навчання керівного складу підприємств, установ та організацій і фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту, здійснюється в установленому законодавством порядку)
Допущено закладання приямок віконних прорізів підвального поверху.
на 6-му поверсі на дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку не вказано після літерного індексу «ПК» порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів
тип заповнення прорізів у протипожежних перешкодах не відповідає вимогам ДБН В.1.1-7 «Пожежна безпека об’єктів будівництва» (у підвалі двері пожежонебезпечних приміщень не виконані з межею вогнестійкості ЕІ 30) в порушення п.9.3.6. ДБН В.2.2-9-2009, п.6.2. ДБН В.1.1-7:2016
кожен пожежний кран-комплект не укомплектований важелем для полегшення відкривання вентиля
Не забезпечено проведення навчання керівництва закладу на територіальних курсах з питань цивільного захисту. (Навчання керівного складу підприємств, установ та організацій і фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту, здійснюється в установленому законодавством порядку)
не підтверджено виконання робіт по підвищенню класів вогнестійкості транзитних повітроводів в порушення ДБН В.2.5-67
На шляхах евакуації допущено встановлення дверей із склом, що дає скалки при руйнуванні.
Сходові марші з підвального поверху не обладнані поручнями
Не розроблено та не затверджено обсяги (номенклатуру) забезпечення працюючого персоналу закладу засобами радіаційного та хімічного захисту. (Номенклатуру засобів радіаційного та хімічного захисту, а також норми забезпечення ними визначено згідно з додатком до ПКМУ № 1200)
Не забезпечено працівників об’єкту засобами радіаційного та хімічного захисту. (Суб’єкти господарювання зобов’язані забезпечувати відповідно до законодавства своїх працівників засобами колективного та індивідуального захисту) (На потенційно небезпечних об’єктах (далі – ПНО) або об’єктах підвищеної небезпеки (далі – ОПН) промислові засоби захисту органів дихання від небезпечних хімічних речовин (далі - ЗЗОД) повинні зберігатися на робочих місцях) (На об'єктах, які за характером своєї діяльності не відносяться до ПНО або ОПН, але потрапляють у зону можливих надзвичайних ситуацій при аваріях на ПНО або ОПН, ЗЗОД повинні зберігатися у місцях, які знаходяться поруч з маршрутами виводу (виходу) працівників з підприємства)
Відсутня декларація відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки. (Початок роботи новоутворених підприємств, початок використання суб’єктом господарювання об’єктів нерухомості (будівель, споруд, приміщень або їх частин) здійснюється на підставі поданої декларації, а для суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику - також за наявності позитивного висновку за результатами оцінки (експертизи) протипожежного стану підприємства, об’єкта чи приміщення)
двері виходів з приміщень безпосередньо у вестибюль (фойє) не обладнані пристроями для самозачинення з ущільненням в притворах в порушення ДБН В.1.1-7
Допущено експлуатацію світильників зі знятими ковпаками (розсіювачами), а саме: у приміщенні підвалу.
для гасіння пожеж при загорянні жиру в зонах з кухонним обладнанням (плити; сковороди, системи витяжної вентиляції), відсутні модульні системи локального пожежогасіння, спеціалізовані для такого виду загорань в порушення ДБН В.2.5-56
Коридори довжиною більше 60 метрів не розділено перегородками 2-го типу, та не обладнано спеціальною системою димовидалення.
на шляхах евакуації з обідньої зали столової влаштовані розсувні двері
Допущено зняття пристроїв для самозачинення дверей у коридорах, холах та виходах до сходової клітини навчального корпусу.
Частини будинків і приміщень різного призначення не розділено між собою протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості, а саме: складські приміщення, підсобні приміщення для зберігання матеріальних цінностей на 1-му поверсі та у приміщеннях підвалу. (Під час експлуатації об’єкта не допускається знижувати клас вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах)
Будівля не в повній мірі обладнана системою пожежної сигналізації, а саме: відсутні пожежні сповіщувачі в коридорах біля приміщень кабінетів 101, 210, 302, 409, 411. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
Не розроблено та не затверджено обсяги (номенклатуру) забезпечення працюючого персоналу закладу засобами радіаційного та хімічного захисту. (Номенклатуру засобів радіаційного та хімічного захисту, а також норми забезпечення ними визначено згідно з додатком до ПКМУ № 1200)
Електрощити, групові електрощитки не оснащено схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки), а саме: у приміщеннях навчального корпусу та гуртожитку.
Приміщення не в повній мірі забезпечені відповідними знаками безпеки. (Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цветасигнальные и знаки безопасности»
Відсутня декларація відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки. (Початок роботи новоутворених підприємств, початок використання суб’єктом господарювання об’єктів нерухомості (будівель, споруд, приміщень або їх частин) здійснюється на підставі поданої декларації, а для суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику - також за наявності позитивного висновку за результатами оцінки (експертизи) протипожежного стану підприємства, об’єкта чи приміщення)
Не розроблено та не затверджено обсяги (номенклатуру) забезпечення працюючого персоналу закладу засобами радіаційного та хімічного захисту. (Номенклатуру засобів радіаційного та хімічного захисту, а також норми забезпечення ними визначено згідно з додатком до ПКМУ № 1200)
Приміщення з кухонним обладнанням не обладнано автоматичною системою пожежогасіння (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
на поверхах з загальних коридорів у повному обсязі, не передбачено влаштування системи димовидалення в порушення ДБН В.2.2-9
ширина коридору 5-го поверху (в частині влаштування продюсерської) становить менше 2,2 м в порушення п. 3.34 ДБН В.2.2-3
В приміщеннях коридорів допущено закладання світових карманів.
Допущено опорядження (облицювання) стін у приміщеннях коридорів матеріалом з вищою пожежною небезпекою, ніж: Г2, В2, Д2, Т2 (типу МДФ). (У приміщеннях громадського призначення (крім приміщень, розташованих у будинках V ступеня вогнестійкості), в яких можливе перебування 50 та більше осіб, опорядження (облицювання) стін та стель забороняється з матеріалів з вищою пожежною небезпекою, ніж: - Г2, В2, Д2, Т2 - для приміщень, у яких можливе перебування до 1500 осіб; - Г1, В1, Д1, Т2 - для приміщень, у яких можливе перебування 1500 та більше осіб.)
Не забезпечено працівників об’єкту засобами радіаційного та хімічного захисту. (Суб’єкти господарювання зобов’язані забезпечувати відповідно до законодавства своїх працівників засобами колективного та індивідуального захисту) (На потенційно небезпечних об’єктах (далі – ПНО) або об’єктах підвищеної небезпеки (далі – ОПН) промислові засоби захисту органів дихання від небезпечних хімічних речовин (далі - ЗЗОД) повинні зберігатися на робочих місцях) (На об'єктах, які за характером своєї діяльності не відносяться до ПНО або ОПН, але потрапляють у зону можливих надзвичайних ситуацій при аваріях на ПНО або ОПН, ЗЗОД повинні зберігатися у місцях, які знаходяться поруч з маршрутами виводу (виходу) працівників з підприємства)
Не проведено щорічну перевірку стану вогнезахисного покриву (просочення) у порядку, визначеному регламентом робіт з вогнезахисту, за результатами якої складається акт перевірки технічного стану вогнезахисного покриву (просочення).
Відсутні підтверджуючі документи, щодо встановлення протипожежних клапанів у місцях проходження інженерних мереж (повітропроводів системи витяжної вентиляції) через протипожежні перешкоди – стіни та перегородки (Згідно п.6.4. ДБН В.1.1-7-2016)
Приміщення не в повній мірі забезпечені відповідними знаками безпеки. (Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цветасигнальные и знаки безопасности»)
Лінія живлення побутових кондиціонерів не забезпечені автономним пристроєм електричного захисту у приміщеннях навчального корпусу. (Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера, групи кондиціонерів необхідно забезпечувати автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії, яка живить групу кондиціонерів)
Біля місць розташування пожежних гідрантів не встановлені покажчики (об'ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесеними на них літерним індексом ПГ, цифровими значеннями відстані в метрах від покажчика до гідранта, внутрішнього діаметра трубопроводу в міліметрах, зазначенням виду водопровідної мережі (тупикова чи кільцева).
Вхід на сходи, що ведуть до першого поверху із підвального поверху виконати через протипожежний тамбур-шлюз з підпором повітря під час пожежі (Згідно ДБН В.1.1-7:2016)
Допущено улаштовування на шляху евакуації розсувних дверей, а саме: у приміщенні 1-го поверху навчального корпусу. (Не допускається улаштовувати на шляхах евакуації пороги, виступи, турнікети, двері розсувні, підйомні, такі, що обертаються, та інші пристрої, які перешкоджають вільній евакуації людей)
Допущено зменшення висоти дверей та проходу на шляхах евакуації з підвального поверху, а саме менше ніж 2м.
Допущено з’єднання жил проводів (кабелів) шляхом скруток без опресування, зварювання, паяння або затискачів, а саме: у приміщенні підвалу. (Місця з’єднання жил проводів і кабелів, а також з’єднувальні та відгалужувальні затискачі повинні мати мінімальний перехідний опір, щоб уникнути їх перегрівання і пошкодження ізоляції стиків. Втрати опору ізоляції на стиках повинні бути не більше втрат опору ізоляції на цілих жилах цих проводів і кабелів)
Не забезпечено проведення навчання керівництва закладу на територіальних курсах з питань цивільного захисту. (Навчання керівного складу підприємств, установ та організацій і фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту, здійснюється в установленому законодавством порядку)
Не проведено перевірку системи блискавкозахисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів. (Відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд»)
Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води пожежних кран-комплектів (ПК) з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування. (ПК не рідше одного разу на шість місяців підлягають технічному обслуговуванню і перевірці на працездатність шляхом пуску води)
Допущено здійснення технічного переоснащення, капітального ремонту приміщень, без проектної документації, яка затверджена у встановленому порядку.
Допущено улаштовування на шляху евакуації турнікету, а саме: у приміщенні коридору 1-го поверху гуртожитку. (Не допускається улаштовувати на шляхах евакуації пороги, виступи, турнікети, двері розсувні, підйомні, такі, що обертаються, та інші пристрої, які перешкоджають вільній евакуації людей)
Відсутня декларація відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки. (Початок роботи новоутворених підприємств, початок використання суб’єктом господарювання об’єктів нерухомості (будівель, споруд, приміщень або їх частин) здійснюється на підставі поданої декларації, а для суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику - також за наявності позитивного висновку за результатами оцінки (експертизи) протипожежного стану підприємства, об’єкта чи приміщення)
Приміщення серверної не обладнано автоматичною системою пожежогасіння. (Будинки, приміщення та споруди повинні обладнуватися системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
Допущено утримання протипожежних дверей у несправному стані (відсутні пристрої для самозачинення, відсутні ущільнення в притулах дверей), а саме: у приміщенні електрощитової підвального поверху. (Протипожежні двері, ворота, вікна, люки, клапани, завіси (екрани) у протипожежних перешкодах повинні утримуватися у справному стані. Не допускається встановлювати будь-які пристрої, предмети тощо, що перешкоджають їх зачиненню) (Протипожежні двері та ворота повинні мати пристрої для самозачинення, ущільнення в притулах. Протипожежні двері, ворота, люки, що за технологічних умов повинні бути у відкритому положенні, слід обладнувати пристроями для їх автоматичного зачинення під час пожежі)
Не забезпечено працівників об’єкту засобами радіаційного та хімічного захисту. (Суб’єкти господарювання зобов’язані забезпечувати відповідно до законодавства своїх працівників засобами колективного та індивідуального захисту) (На потенційно небезпечних об’єктах (далі – ПНО) або об’єктах підвищеної небезпеки (далі – ОПН) промислові засоби захисту органів дихання від небезпечних хімічних речовин (далі - ЗЗОД) повинні зберігатися на робочих місцях) (На об'єктах, які за характером своєї діяльності не відносяться до ПНО або ОПН, але потрапляють у зону можливих надзвичайних ситуацій при аваріях на ПНО або ОПН, ЗЗОД повинні зберігатися у місцях, які знаходяться поруч з маршрутами виводу (виходу) працівників з підприємства)
Приміщення електрощитової не відділено від інших приміщень протипожежними дверима з нормованою межею вогнестійкості. (Під час експлуатації об’єкта не допускається знижувати клас вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах) (Забороняється влаштовувати незаповнені отвори в протипожежних перешкодах, які відокремлюють електрощитові)
Не проведено технічне обслуговування і перевірку на працездатність шляхом пуску води пожежних кран-комплектів (ПК) з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування. (ПК не рідше одного разу на шість місяців підлягають технічному обслуговуванню і перевірці на працездатність шляхом пуску води)
вхід на сходи, які ведуть з підвального поверху на 1-й поверх не виконано через протипожежний тамбур-шлюз 1-го типу з підпором повітря під час пожежі в порушення ДБН В.1.1-7
Територія об’єкта, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки. (Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цветасигнальные и знаки безопасности»)
технологічний люк машинного приміщення ліфтів не забезпечує нормований клас вогнестійкості ЕІ 30 хвилин в порушення ДБН В.1.1-7
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання будівлі гуртожитку. (Мають проводитись 1 раз на 2 роки, якщо інші терміни не обумовлені ПТЕ)
Не проведено перевірку системи блискавкозахисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів. (Відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд»
Не проведено перевірку системи блискавкозахисту від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів. (Відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд»)
Допущено встановлення дверей в приміщеннях загальних коридорів, які при відчиненні зменшують нормативну ширину евакуаційного проходу.
Допущено зняття дверей у коридорах, холах та виходах до сходової клітини навчального корпусу.
Не виконано встановлення апаратів відключення (вимикачів) для загального відключення силових та освітлювальних мереж приміщень складів у підвальному поверсі поза межами (ззовні) вказаного приміщення. (Для загального відключення силових та освітлювальних мереж складських приміщень з вибухонебезпечними і пожежонебезпечними зонами будь-якого класу, архівів, книгосховищ та інших подібних приміщень необхідно передбачати встановлення апаратів відключення (вимикачів) поза межами (ззовні) вказаних приміщень на негорючих стінах (перегородках) або на окремих опорах. Спільні апарати відключення (вимикачі) слід розташовувати в ящиках з негорючих матеріалів або в нішах, які мають пристосування для пломбування та замикання на замок)
двері сходових кліток типу СК1 у повному обсязі не мають ущільнення в притворах та пристроїв для само зачинення в порушення ДБН В.1.1-7
Покарання: відсутні
22.03.2021 2205137 Сфера теплопостачання Державна інспекція енергетичного нагляду України Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: господарська діяльність, пов’язана з виробництвом, транспортуванням, постачанням та використанням теплової енергії в частині технічної експлуатації теплових, тепловикористальних установок і мереж, енергетичного обладнання суб’єктів відносин у сфері теплопостачання, випробування та ремонту зазначених установок і мереж, режимів споживання теплової енергії, а також виконання робіт з проектування теплових, тепловикористальних установок і мереж
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
07.10.2020 2173521 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Проведено
9 порушень
Предмет перевірки: Дотримання техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Прудка В М — Заступник директора з АГЧ
Прудка В.М — Заступник директора з АГЧ
Негода Юлія Сергіївна — Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям та заходів цивільного захисту Дніпровського РУ ГУ ДСНС України в м. Києві
Порушення:
Висота дверей та проходу на шляхах евакуації з підвального поверху менше 2-х метрів в порушення вимог п. 7.2.7 ДБН В.1.1-7:2016.
Двері приміщення електрощитової не виконані протипожежними з відповідним класом вогнестійкості.
Сходові марші з підвального поверху не мають поручнів.
Допускається здійснення господарської діяльності без зареєстрованої декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки в установленому законодавством порядку.
Не передбачено другий розосереджений евакуаційний вихід по самостійних (окремих) шляхах евакуації, що ведуть назовні з частин приміщень четвертого поверху, які відокремлені перегородками (в порушення ДБН В. 1.1-7).
Допускається знімання пристроїв для самозачинення дверей сходових кліток.
Приміщення серверної не обладнано автоматичною установкою пожежогасіння.
На шляхах евакуації допускається використання дверей із склом що дають скалки при руйнуванні.
Входи на сходи, що ведуть до першого поверху із підвального поверху не виконані через протипожежний тамбур-шлюз 1-го типу з підпором повітря під час пожежі (в порушення ДБН В. 1.1-7).
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
05.10.2020 1714982 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Заборонено проведення планових заходів відповідно до Закону України від 17 березня 2020 року № 530-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)"
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Київський університет імені Бориса Грінченка 04212, м. Київ, вул. М.Тимошенка, 13-б
04212, м. Київ, вул. м. Тимошенка, 13-Б
навчальний заклад02000, Київська область, м. Київ, бульвар І. Шамо, 18/2
02000, Київська обл., м. Київ, б-р. І. Шамо, 18/2
Педагогічний університет ім. Б. Грінченка
01001, Київська обл., м. Київ, вул. Тимошенка, 13-Б
навчальний заклад04053 м. Київ, вул. Бульварно-Кудрявська, 18/2
04053 м. Київ, вул. бульварно-Кудрявська, 18/2
навчальний заклад
04053, Київська обл., м. Київ, вул. бульварно-Кудрявська, 18/2
Коледж02093 м. Київ проспект Юрія Гагаріна, 16
02093 м. Київ, просп. Юрія Гагаріна, 16
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
05.10.2020 1815917 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: відсутня за місцем реєстрації
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Мартощук Роман Миколайович — Головний державний інспектор відділу гірничого нагляду Головного управління Держпраці у Київській області
Постой Андрій Володимирович — головний державний інспектор відділу нагляду за об'єктами котлонагляду та підйомними спорудами
Попіченко О Е — начальник відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці
Попіченко О.Е. — начальник відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
01.10.2020 2169297 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Проведено
3 порушення
Предмет перевірки: додержання (виконання) вимог техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Семеняка Ганна Миколаївна. — Начальник експлуатаційно-технічного відділу
Білоус Сергій Вадимович — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям та заходів цивільного захисту Дніпровського РУ ГУ ДСНС України у м. Києві
Семеняка Ганна Миколаївна — Начальник експлуатаційно-технічного відділу
Порушення:
Дороги, проїзди й проходи до будівлі університету, використовуються для стоянки транспортних засобів;
Зони з кухонним обладнанням (плити, сковороди та інші) при кількості посадочних місць 50 та більше не обладнанні модульними установками локального пожежогасіння (вимога п. 8.1.5 ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
На окремих дверях університету та гуртожитку знято пристрої для самозачинення;
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
19.02.2020 2089828 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Туренцев О.П. — Проректор
Білашенко Євгеній Анатолійович — Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям та заходів цивільного захисту Дніпровського РУ ГУ ДСНС України у м. Києві
Туренцев О П — Проректор
Водько Володимир Анатолійович — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям та заходів цивільного захисту Дніпровського РУ ГУ ДСНС України у м. Києві
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
17.02.2020 2095076 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Проведено
17 порушень
Предмет перевірки: Дотримання законодавства в сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Рябоконь Валерій Анатолійович — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям та заходів цивільного захисту Оболонського районного управління Головного управління ДСНС України у м. Києві
Порушення:
на поверхах з загальних коридорів у повному обсязі, не передбачено влаштування системи димовидалення в порушення ДБН В.2.2-9
не підтверджено виконання робіт по підвищенню класів вогнестійкості транзитних повітроводів в порушення ДБН В.2.5-67
допускається закладання віконних прорізів приямків підвалу
для гасіння пожеж при загорянні жиру в зонах з кухонним обладнанням (плити; сковороди, системи витяжної вентиляції), відсутні модульні системи локального пожежогасіння, спеціалізовані для такого виду загорань в порушення ДБН В.2.5-56
тип заповнення прорізів у протипожежних перешкодах не відповідає вимогам ДБН В.1.1-7 «Пожежна безпека об’єктів будівництва» (у підвалі двері пожежонебезпечних приміщень не виконані з межею вогнестійкості ЕІ 30) в порушення п.9.3.6. ДБН В.2.2-9-2009, п.6.2. ДБН В.1.1-7:2016
на шляхах евакуації з обідньої зали столової влаштовані розсувні двері
вхід на сходи, які ведуть з підвального поверху на 1-й поверх не виконано через протипожежний тамбур-шлюз 1-го типу з підпором повітря під час пожежі в порушення ДБН В.1.1-7
кожен пожежний кран-комплект не укомплектований важелем для полегшення відкривання вентиля
другий евакуаційний вихід з 6-го поверху з кабінету № 601 влаштовано через технічні приміщення в порушення ДБН В.1.1-7
двері сходових кліток типу СК1 у повному обсязі не мають ущільнення в притворах та пристроїв для само зачинення в порушення ДБН В.1.1-7
евакуаційні виходи з сходових кліток влаштовано через кабінети в порушення ДБН В.1.1-7
технологічний люк машинного приміщення ліфтів не забезпечує нормований клас вогнестійкості ЕІ 30 хвилин в порушення ДБН В.1.1-7
ширина коридору 5-го поверху (в частині влаштування продюсерської) становить менше 2,2 м в порушення п. 3.34 ДБН В.2.2-3
на 6-му поверсі на дверцятах пожежних шафок із зовнішнього боку не вказано після літерного індексу «ПК» порядковий номер крана та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів
не надано проектну документацію, яка затверджена у встановленому порядку щодо влаштуваня додаткових аудиторій у підвалі та зони відпочинку на покрівлі
двері виходів з приміщень безпосередньо у вестибюль (фойє) не обладнані пристроями для самозачинення з ущільненням в притворах в порушення ДБН В.1.1-7
не підтверджено показники щодо пожежної небезпеки матеріалів, якими оздоблені шляхи евакуації (стіни у підвалі, килимове покриття підлоги у актовому залі)
Покарання: відсутні
14.02.2020 2080619 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Проведено
12 порушень
Предмет перевірки: Перевірка
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Кулик Сергій Володимирович — головний інспектор ВЗНС та ЗЦЗ Шевченківського РУ ГУ ДСНС України в м. Києві
Коваль Сергій Петрович — інженер з протипожежної безпеки і охорони праці Київського університету імені Бориса Грінченка
Порушення:
Зменшено нормовану ширину евакуаційних шляхів по коридору 1-го поверху будівлі за рахунок двостороннього відчинення дверей з приміщень у бік коридору в порушення вимог ДБН В.1.1-7
Не надані результати іспитів зразків килимових доріжок прокладених на шляхах евакуації (коридори поверхів) щодо токсичності продуктів горіння, помірної димоутворювальної здатності та відповідності групам поширення полум’я РП1, РП2.
Сходові клітки, коридори та проходи не забезпечені евакуаційним освітленням
Підтримання експлуатаційної придатності систем протипожежного захисту в приміщеннях підвального поверху не проводиться відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 “Системи протипожежного захисту” (встановлені не сертифіковані пожежні сповіщувачі)
Складські приміщення (відсіки), розташовані в підвальному та цокольному поверхах будівлі не мають люків чи вікон розмірами 0,9х1,2 м з приямками (для випускання диму в разі пожежі). У разі неможливості влаштування вікон дозволяється обладнання цих приміщень системою димовидалення
З приміщень 1-го та підвального поверхів будівлі не передбачено другий евакуаційний вихід безпосередньо на зовні
Приміщення серверної (комутаційної) розташованої на 1-му поверсі не обладнано автоматичною системою пожежогасіння у відповідності до вимог ДБН В.2.5-56
Елементи заповнення прорізів у протипожежних перешкодах серверної (комутаційної) розташованої на 1-му поверсі не виконано у відповідності до вимог ДБН В.1.1-7
Не надано відповідних документів щодо введення в експлуатацію систем протипожежного захисту та перевірки їх правильного функціонування у відповідності до ДСТУ-Н CEN/TS 54-14
Не розміщено інформацію про заходи безпеки і відповідну поведінку населення у разі виникнення аварії та не здійснено навчання працівників з питань цивільного захисту, у тому числі правилам техногенної безпеки
Під час експлуатації об’єкту допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах (вихід зі сходової клітки на горище не передбачено через протипожежні двері 2-го типу у відповідності до вимог ДБН В.1.1-7)
Під час експлуатації об’єкту допускається зниження рівня пожежної безпеки та класу вогнестійкості несучих конструкцій та металевих сходів приміщення архіву
Покарання: відсутні
19.12.2019 2047851 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Проведено
9 порушень
Предмет перевірки: Дотримання техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Білоус Сергій Вадимович — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям та заходів цивільного захисту Дніпровського РУ ГУ ДСНС України у м. Києві
Семеняка Ганна Миколаївна — Начальник експлуатаційно-технічного відділу
Порушення:
Допускається улаштування та експлуатація тимчасових електромереж в кімнатах гуртожитку та аудиторіях університету;
На об’єкті відсутній 10% запас пожежних сповіщувачів від кількості змонтованих (вимога п. 7.2.22 ДБН В. 2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»);
Дороги, проїзди й проходи до будівлі університету, використовуються для стоянки транспортних засобів;
Комунікаційні отвори в протипожежних перешкодах в підвальному приміщенні та в електрощитовій, не зашпаровані наглухо негорючим матеріалом, який забезпечує межу вогнестійкості та димогазонепроникнення;
На окремих дверях університету та гуртожитку знято пристрої для самозачинення;
Зони з кухонним обладнанням (плити, сковороди та інші) при кількості посадочних місць 50 та більше не обладнанні модульними установками локального пожежогасіння (вимога п. 8.1.5 ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Двері приміщень електрощитової не виконані протипожежними з межею вогнестійкості ЕІ 30;
В приміщеннях гуртожитку допускається встановлення електророзеток, на горючу основу (поверхню) без підкладання під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Підвальне приміщення, де знаходиться танцювальна зала, не обладнане спеціальною системою димовидалення (вимога п. 10.2.4 ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»);
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
17.12.2019 2048286 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Проведено
24 порушення
Предмет перевірки: Перевірка
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Ясік О.В. — Завідувач гуртожитком
Ясік О В — Завідувач гуртожитком
Білашенко Євгеній Анатолійович — Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям та заходів цивільного захисту Дніпровського РУ ГУ ДСНС України у м. Києві
Порушення:
не проведено розрахунки потреби та не забезпечено працюючий персонал засобами індивідуального захисту
Експлуатація та технічне обслуговування протипожежних систем приміщень не проводиться у відповідності до вимог (не надано договір на обслуговування систем АУПС)
не надано підтвердження, щодо визначення показника пожежної небезпеки покриття елементів шляхів евакуації (порушення п. 2.23 Розділ ІІІ ППБУ, п. 9.3.12 ДБН В.2.2-9-2009 "Громадські будинки та споруди")
не всі двері сходових клітин та коридорів забезпечені пристроями для самозачинення.
Не надано проекту документацію на технічне переоснащення та капітальний ремонт приміщень (в порушення п. 21 Розділ 2 ППБУ);
Допускається встановлення електровимикачів та розеток на горючій основі без підкладання під них негорючого матеріалу, що виступає за габарити приладу на 0,01 м. з кожного боку приладу (порушення п. 1.17 Розділ 4 ППБУ )
Двері з приміщень, що відчиняються у загальний коридор зменшують нормативну ширину евакуаційного проходу (порушення п. 2.37 Розділ 3 ППБУ п. 7.3.7 ДБН В. 1.1-7-2016)
не проведено розрахунки (з врахуванням перепланувань, зміни функційного призначення, тощо) по визначенню розрахункового часу евакуації людей у разі пожежі.
в приміщеннях допускається експлуатація тимчасових дільниць електромережі;
Допускається фіксування самозакривних дверей сходових клітин у відкритому положенні.
В приміщеннях коридору на поверхах гуртожитку допускається закладання світлових карманів (порушення п. 2.23. Розділ 3 ППБУ п. 8.3.5 ДБН В.2.2-9-2009 )
Зєднання, відгалуження та окінцювання жил електричних проводів і кабелів в приміщеннях будівлі не виконано за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів (в порушення п. 1.6 Розділу 4 «Правил пожежної безпеки в Україні», далі - «ППБУ»);
здійснюється використання приміщень без поданої декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки
Комунікаційні отвори в протипожежних перешкодах (міжповерхове перекриття та інших комунікаційних отворах) не зашпаровані наглухо негорючим матеріалом, який забезпечує межу вогнестійкості та димогазонепроникнення;
В підвальних приміщеннях допускається влаштування складів горючих матеріалів та зберігання ЛЗР, ГР (алкідні фарби, розчинники тощо)(порушення п. 5.7 Розділ 6 ППБУ);
приміщення які розташовані у підвальному поверсі не обладнані системою димовидалення, або вікнами з приямками розміром 0,9 х 1,2 м (в порушення п. 9.1.8 Розділ 6 ППБУ)
під сходовими маршами загальних сходових клітин влаштовані приміщення;
Двері до пожежонебезпечних приміщень (складські приміщення, підсобні для зберігання матеріальних цінностей) не виконані протипожежними, з межею вогнестійкості ЕІ-30 хвилин. (в порушення п. 2.3 Розділ 3, п. 1.24 Розділ 4 ППБУ);
не надано підтверджуючі документи, щодо встановлення протипожежних клапанів у місцях проходження інженерних мереж (повітроводів системи витяжної вентиляції) через протипожежні перешкоди – стіни та перегородки (в порушення п.6.4 ДБН В.1.1-7-2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва»);
допускається влаштування робочих місць працівників в технічних приміщення підвального поверху та захаращення їх сторонніми матеріалами;
Коридори довжиною більше 60 метрів не розділені перегородками 2-го типу, та не обладнані спеціальною системою димовидалення (в порушення п. 2.23. Розділ 3 ППБУ п. 8.3.3 ДБН В.2.2-9-2009, п. 7.3.5 ДБН В.1.1-7-2016 "Пожежна безпека об'єктів будівництва" )
не складено та не погоджено номенклатуру та обсяги накопичення матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та проведення невідкладних відновлювальних робіт
Грати на вікнах де перебувають люди не в повному обсязі виконані розпашними або легкоз’ємними (порушення п. 2.16 Розділ 3 ППБУ)
Допускається захаращення шляхів евакуації матеріальними цінностями у підвальних приміщеннях (порушення п. 2.37 Розділ 3 ППБУ);
Покарання: відсутні
04.03.2019 1623972 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у м. Києві Проведено
8 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Семеняка Ганна Миколаївна — Начальник експлуатаційно-технічного відділу
Порушення:
Зони з кухонним обладнанням (плити, сковороди та інші) при кількості посадочних місць 50 та більше не обладнанні модульними установками локального пожежогасіння (вимога п. 8.1.5 ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
На окремих дверях інституту знято пристрої для самозачинення;
Підвальне приміщення, де знаходиться танцювальна зала, не обладнане спеціальною системою димовидалення (вимога п. 10.2.4 ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»);
Складське приміщення та допоміжні приміщення, які розташовані на території інституту не обладнано системою пожежної сигналізації (вимога Додатку А Таблиця А.1 Державних будівельних норм ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»).
Двері приміщень електрощитової не виконані протипожежними з межею вогнестійкості ЕІ 30;
Дерев’яні конструкції допоміжних приміщень не обробленні вогнезахисною сумішшю із складанням відповідного акту;
Комунікаційні отвори в протипожежних перешкодах в підвальному приміщенні та в електрощитовій, не зашпаровані наглухо негорючим матеріалом, який забезпечує межу вогнестійкості та димогазонепроникнення;
Будівлі інституту не захищена від прямих попадань блискавки і вторинних її прояв відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блисковкозахисту будівель і споруд (IEC 62305: 2006, NEQ)";
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
20.08.2018 508405 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
30 порушень
Предмет перевірки: додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
Київський університет імені Бориса Грінченка
04053 м. Київ, вул. бульварно-Кудрявська, 18/2
Учасники:
Коваль С.П. — Інженер з протипожежної безпеки та охорони праці
Коваль С П — Інженер з протипожежної безпеки та охорони праці
Семеняка Г.М. — начальник експлуатаційно-технічного відділу навчального корпусу №2
Семеняка Г М — начальник експлуатаційно-технічного відділу навчального корпусу №2
Коваль Сергій Петрович — інженер з ПБ і ОП Київського національного університету ім. Б. Грінченка
Порушення:
Дерев’яні конструкції допоміжних приміщень не обробленні вогнезахисною сумішшю із складанням відповідного акту;
На об’єкті відсутній 10% запас пожежних сповіщувачів від кількості змонтованих (вимога п. 7.2.22 ДБН В. 2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»);
Допускається використання електричних чайників за межами спеціально обладнаних для цього місцях;
Вентиляційні камери і повітропроводи кухні не очищені від жирових відкладень пожежобезпечними засобами. Результати огляду не заносяться до спеціального журналу. Не складено графік, затверджений адміністрацією, перевірки та очищення вентиляційного обладнання;
Тимчасова споруда торговельного чи іншого призначення розміщується на відстані менше 10 м від будівлі університету.
Зєднання, відгалуження та окінцювання жил електричних проводів у підвальному приміщенні, в допоміжних приміщеннях, в складському приміщенні та в приміщенні архіву не виконано за допомогою опресування, зварювання, паяння або спеціальними затискачами;
Приміщення не в повній мірі забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір" (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности".
Допускається улаштування та експлуатація тимчасових електромереж.
Двері приміщень електрощитової не виконані протипожежними з межею вогнестійкості ЕІ 30;
Допускається користування світильниками з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків) в архівному приміщенні;
Групові електрощитки не оснащені схемами підключення споживачів з пояснювальними записками і вказаним значенням номінального струму апарата захисту;
Підвальне приміщення, де знаходиться танцювальна зала, не обладнане спеціальною системою димовидалення (вимога п. 10.2.4 ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»);
Експлуатування та технічне обслуговування системи автоматичної пожежної сигналізації змонтованої в адміністративній будівлі інституту не проводиться у відповідності до вимог Державних будівельних норм ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту», а саме: не наданий акт перевірки відповідності систем протипожежного захисту та договір на її технічне обслуговування;
На окремих дверях інституту знято пристрої для самозачинення;
Будівлі інституту не захищена від прямих попадань блискавки і вторинних її прояв відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блисковкозахисту будівель і споруд (IEC 62305: 2006, NEQ)";
Не надано проектну документацію щодо будівництва гуртожитку, яке розпочалося на території інституту.
Зони з кухонним обладнанням (плити, сковороди та інші) при кількості посадочних місць 50 та більше не обладнанні модульними установками локального пожежогасіння (вимога п. 8.1.5 ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»)
Складське приміщення та допоміжні приміщення, які розташовані на території інституту не обладнано системою пожежної сигналізації (вимога Додатку А Таблиця А.1 Державних будівельних норм ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»).
Комунікаційні отвори в протипожежних перешкодах в підвальному приміщенні та в електрощитовій, не зашпаровані наглухо негорючим матеріалом, який забезпечує межу вогнестійкості та димогазонепроникнення;
Відсутні згідно з вимогами ДБН В.1.1-7-2016 "Пожежна безпека об'єктів будівництва", ДБН В.2.5-23-2010 "Проектування електрообладнання об'єктів цивільного призначення" світлові покажчики "ВИХІД". Вони мають бути увімкнуті на весь час перебування людей.
Не надані результати випробування зразків матеріалу покриття підлоги (килимові доріжки) на шляхах евакуації щодо показників пожежної небезпеки.
Не надані результати випробування зразків матеріалу покриття стін та стель на шляхах евакуації щодо показників пожежної небезпеки.
Складські приміщення (відсіки), розташовані в підвальному поверсі не мають люків чи вікон розміром 0,9х 1,2 м з приямками (для випускання диму в разі пожежі).
Не надані підтверджуючі матеріали щодо обов'язкового страхування цивільної відповідальності суб'єкту господарювання за шкоду, яка може бути заподіянапожежами та аваріями.
На евакуаційному шляху влаштовані перепади висот шляхів евакуації ( в порушення п. 7.3.8. Державних будівельних норм ДБН В.1.1-7:2016 <<Пожежна безпека об'є'ктів будівництва>>).
Допускається улаштування та експлуатація тимчасових дільниць електромережі в підвальному приміщенні інституту, в складському приміщенні, в допоміжних приміщеннях та в коридорі що веде до танцювальної зали;
Допускається фіксування самозакривних дверей у відчиненому положенні.
Приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір" (ISO 6309:1987, IDT).
Двері другого евакуаційного виходу відчиняються проти напрямку евакуації
У приміщеннях на видимих місцях біля телефонів не вивішені таблички із зазначенням номера телефона для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Покарання:
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі