Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (13)
Дозвільні документи
Ліцензії (9)
Будівництво (32) Перевірки (32)

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ВОДНОГО ГОСПОДАРСТВА ТА ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ

#02071116

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
10.01.2022 3006642 Державний нагляд (контроль) за додержанням законодавства про захист прав споживачів Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства про захист прав споживачів
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
10.01.2022 3074093 Сфера теплопостачання Державна інспекція енергетичного нагляду України Проведено
141 порушення
Предмет перевірки: господарська діяльність, пов’язана з виробництвом, транспортуванням, постачанням та використанням теплової енергії в частині технічної експлуатації теплових, тепловикористальних установок і мереж, енергетичного обладнання суб’єктів відносин у сфері теплопостачання, випробування та ремонту зазначених установок і мереж, режимів споживання теплової енергії, а також виконання робіт з проектування теплових, тепловикористальних установок і мереж
Учасники:
Медяний Ігор Сергійович — Державний інспектор з енергетичного нагляду відділу енергетичного нагляду Управління Держенергонагляду у Рівненській області
Мошинський Віктор Степанович — Ректор Націаонального університету водного господарства та природокористування
Рокунь Василь Олексійович — Державний інспектор з енергетичного нагляду відділу енергетичного нагляду Управління Держенергонагляду у Рівненській області.
Чернов Андрій Володимирович — Державний інспектор з енергетичного нагляду відділу енергетичного нагляду Управління Держенергонагляду у Рівненській області.
Ромаш Василь Миколайович — Заступник начальника Управління Держенергонагляду у Рівненській області - начальник відділу енергетичного нагляду - головний державний інспектор з енергетичного нагляду у Рівненській області.
Касянчук Руслан Анатолійович — Державний інспектор з енергетичного нагляду відділу енергетичного нагляду Управління Держенергонагляду у Рівненській області
Вер'яненков Дмитро Іванович — Державний інспектор з енергетичного нагляду Сарненського сектору Управління Держенергонагляду у Рівненській області
Порушення:
Розподільчі гребінки на подаючому та зворотньому теплопроводі вузла керування водяною системою опалення навчального корпусу № 6 НУВГП не облаштовані манометрами згідно вимог чинних ПТЕ ТУ і М.
Не виконано очистки гільз для термометрів встановлених на подавальному та зворотньому теплопроводах вузла керування системи опалення навчального корпусу № 6 НУВГП.
На подавальному та зворотньому теплопроводі вузла керування системою опалення навчального корпусу №3 НУВГП встановлено манометри з простроченим терміном повірки. Остання повірка виконана в 4 кварталі 2012 згідно паспортів на манометри.
Відсутній напрямок потоку на подавальних та зворотніх теплопроводах вузлів керування системами опалення навчальних корпусів навчальних корпусів по вул. Литовська, 53, гуртожитків по вул. Литовська, 55, по вул. Набережна, 30, майстерні по вул. Литовська, 53 та спорткомплексу.
Відсутня скоригований до початку опалювального періоду оперативна та експлуатаційна (розрахункова) схема теплових мереж, що є на балансі НУВГП.
На подавальному та зворотньому теплопроводі вузла керування системою опалення гуртожитку №5 НУВГП встановлено манометри з простроченим терміном повірки. Остання повірка виконана в 4 кварталі 2012 згідно паспортів на манометри.
Відсутня нумерація запірної арматури та встановленого обладнання на вузлі керування водяною системою опалення гутожитку №5 НУВГП згідно до оперативної схеми.
Розподільчі подаючі та зворотні гребінки системи опалення навчального корпусу № 7 НУВГП не облаштовані манометрами згідно вимог чинних ПТЕ ТУ і М.
Потребує оновлення антикорозійного покриття зовнішніх поверхонь розподільчих теплопроводів водяної системи опалення, запірної арматури і металевих конструкцій вузла керування водяною системою опалення навчального корпусу №6.
В НУВГП відстуній затверджений особою, відповідальною за теплове господарство графік здійснення обходів теплових мереж та не ведеться журнал обходів теплових мереж.
Відсутня теплова ізоляція теплопроводів в приміщенні теплового пункту.
Відсутні затверджені оперативні схеми вузлів керування водяними системами опалення навчальних корпусів по вул. Литовська, 53, гуртожитків по вул. Литовська, 55, по вул. Набережна, 30, майстерні по вул. Литовська, 53 та спорткомплексу з нумерацією на них запірної арматури та встановленого обладнання.
Відстутній журнал дефектів в ситемах опалення та теплових мереж об’єктів НУВГП.
Відстуній (не розроблений) паспорт технічного стану теплової мережі в наявності.
Не виконано очистки гільз для термометрів встановлених на подавальному та зворотньому теплопроводах вузла керування системи опалення навчального корпусу № 4 НУВГП.
Відсутня затверджена оперативна схема вузла керування водяною системою опалення навчального корпусу № 6 НУВГП з нумерацією на ній запірної арматури та встановленого обладнання, ЗВТ.
На подавальному та зворотньому теплопроводі вузла керування системою опалення навчального корпусу № 7 НУВГП встановлено манометри з простроченим терміном повірки. Остання повірка виконана в 4 кварталі 2012 згідно паспортів на манометри.
Відсутній напрямок потоку на теплопроводах вузла керування водяною системою опалення та розподільчих гребінок системи опалення навчального корпусу № 8 НУВГП.
Відсутні пломба повірника на манометрах встановлених на подавальному та зворотньому теплопроводах вузла керування системою опалення гуртожитку № 5 НУВГП.
Наказом по ВСП «РТФК НУВГП» від 18.08.2021р. №229 відповідальними за теплове господарство призначено завідувача господарства Андрощука О. М., який не пройшов перевірку знань в тому числі Правил технічної експлуатації теплових установок і мереж в комісії з перевірки знань за участю представників Держенергонагляду
Відсутній журнал фіксації постійного та періодичного контролю (діагностування) технічного стану устаткування теплових мереж які є на балансі НУВГП та їх будівель і споруд.
Не підтримуються у стані, що забезпечує її вільне відкриття і повне закриття,не здійснюється змащування, очищення запірної арматури (засувок, кранів встановлених по вузлах керування водяними системами опалення, теплових вводів об’єктів: - гуртожитку по вул. Литовська, 55; - теплопроводів теплових мереж в межах теплової камери ТК № 71 А; - майстерні по вул. Литовська, 53; - гуртожитку по вул. Набережна, 30; - спорткомплексу.
Не виконано очистки гільз для термометрів встановлених на подавальному та зворотньому теплопроводах вузла керування системи опалення навчального корпусу № 5 НУВГП.
На подавальному та зворотньому теплопроводі вузла керування системою опалення навчального корпусу №2 НУВГП встановлено манометри з простроченим терміном повірки. Остання повірка виконана в 4 кварталі 2012 згідно паспортів на манометри.
Відсутній перелік газонебезпечних теплових камер.
Відсутня теплова ізоляція теплопроводів в приміщенні вузла керування системою опалення.
Відсутні пломба повірника на манометрах встановлених на подавальному та зворотньому теплопроводах вузла керування системою опалення навчального корпусу № 5 НУВГП.
Відсутня затверджена керівником НУВГП та погоджена з керівництвом ТОВ «Альтернативна теплова компанія» технічна програма заповнення мережних трубопроводів, їх промивання, дезінфекція, включення системи циркуляції, прогрів, і операції з пуску водяних теплових мереж та забезпечено її виконання.
Відсутній оперативний журнал оглядів систем опалення та теплових мереж.
В межах теплових камер ТК -3, ТК-4, ТК-5, ТК-6, ТК-15, ТК-15-а, ТК-18, ТК-19, ТК-23, ТК-25, ТК-26,ТК-28, ТК-30, ТК-31 на теплопроводи необхідно нанести напрям потоку середовища.
Відсутнє розпізнавальне забарвлення теплопроводів вузла керування водяною системою опалення навчального корпусу № 5 НУВГП.
Відсутні інструкції: -ліквідації аварійних ситуацій в теплових мережах; - охорони праці
Наказом по ВСП «ВСП «РАФК НУВГП»» від 10.08.2020р. № 40-осн. відповідальним за безпечну експлуатацію та технічний стан теплового господарства наказом по підприємству від 10.08.2020р. № 40-осн. призначено директора з АГР, який не пройшов перевірку знань в тому числі Правил технічної експлуатації теплових установок і мереж в комісії з перевірки знань за участю представників Держенергонагляду.
Відсутні виробничі ( експлуатаційні) інструкції з експлуатації теплових мереж НУВГП.
Відсутній скоригований до початку опалювального періоду план теплової мережі яка на балансі НУВГП. (масштабний)
Відсутня затверджена оперативна схема вузла керування водяною системою опалення навчального корпусу № 5 НУВГП з нумерацією на ній запірної арматури та встановленого обладнання, ЗВТ.
Відсутні написи з номерами відповідно до оперативної схеми теплових мереж та інструкцій з експлуатації на засувках встановлених в теплових камерах ТК -3, ТК-4, ТК-5, ТК-6, ТК-15, ТК-15-а, ТК-18, ТК-19, ТК-23, ТК-25, ТК-26,ТК-28, ТК-30, ТК-31
Відсутня теплова ізоляція теплопроводів в межах вузла керування водяною системою опалення навчального корпусу №8
Відсутня затверджена оперативна схема вузлів керування водяною системою опалення з нумерацією на ній запірної арматури та встановленого обладнання, ЗВТ гуртожитку та навчального комплексу.
Відсутня нумерація запірної арматури та встановленого обладнання на вузлі керування водяною системою опалення навчального корпусу №2 НУВГП згідно до оперативної схеми.
В теплових камерах ТК -3, ТК-4, ТК-5, ТК-6, ТК-15, ТК-15-а, ТК-18, ТК-19, ТК-23, ТК-25, ТК-26,ТК-28, ТК-30 не проведено змащування графітовим мастилом штоків засувок встановлених на подавальному та зворотньому трубопроводах теплових мереж та на трубопроводах гарячого водопостачання.
Відсутній напрямок потоку на теплопроводах вузла керування водяною системою опалення гуртожитку №5
Не виконано нумерацію запірної арматури та встановленого обладнання на вузлі керування водяною системою опалення навчального корпусу №3 НУВГП.
На зворотньому теплопроводі вузла керування системою опалення гуртожитку №5 НУВГП відсутній термометр.
Не підтримуються у стані, що забезпечує її вільне відкриття і повне закриття,не здійснюється змащування, очищення запірної арматури (засувок, кранів встановлених на вузлі керування водяними системами опалення теплового пункту.
Відсутня розроблена експлуатаційна (виробнича) інструкція з експлуатації систем опалення та ліквідації в ній аварійних ситуацій не відповідає вимогам чинних НТД.
На подавальному та зворотньому теплопроводі вузлів керування системами опалення гуртожиток по вул. Литовська, 55, по вул. Литовська, 53, Набережна, 30 та спорткомплексу встановлено манометри з простроченим терміном повірки.
Не виконано нумерацію запірної арматури та встановленого обладнання на вузлі керування водяною системою опалення навчального корпусу №4 НУВГП.
Відсутній скоригований до початку опалювального періоду профіль теплової мережі НУВГП щодо кожної магістралі.
Не виконано очистки гільз для термометрів встановлених на подавальному та зворотньому теплопроводах вузла керування системи опалення навчального корпусу №3НУВГП.
Відсутня затверджена оперативна схема вузлів керування водяною системою опалення з нумерацією на ній запірної арматури та встановленого обладнання, ЗВТ об'єктів: - Гуртожиток № 1 по вул. Відінська, 18; - Гуртожиток № 2 по вул. Відінська, 35; - Майстерня по вул. Відінська, 35; - Навчальний корпус по вул. Відінська, 35;
Відсутній відповідний, спеціально підготовлений персонал з експлуатації теплових установок і мереж об’єктів НУВГП
Відсутня нумерація тепломагістралей, камер (вузлів відгалужень), нерухомих опор, компенсаторів та інших споруд теплової мережі відповідає експлуатаційним номерам, якими вони мають бути позначені на планах, схемах і п’єзометричних графіках.
Не проведено очищення поверхні засувки ДУ 50 мм, від накипу та ржавчини, змащування графітовим мастилом штоку засувки встановленої на центральному подавальному стояку системи опалення Ø-57мм.
На вузлів керування системами опалення теплового пункту встановлено манометр ДМ 05-МП-ЗУ №02730765 з простроченим терміном повірки.
Відсутнє розпізнавальне забарвлення теплопроводів вузла керування водяною системою опалення навчального корпусу №3.
Не виконано заміну ділянки теплової мережі ДУ-159мм., від теплової камери ТК-28 до ТК 31.
Відсутнє розпізнавальне забарвлення теплопроводів вузла керування водяною системою опалення та розподільчих гребінок системи опалення навчального корпусу № 8 НУВГП.
На подавальному та зворотньому теплопроводі вузла керування системою опалення навчального корпусу № 6 НУВГП встановлено манометри з простроченим терміном повірки. Остання повірка виконана в 4 кварталі 2012 згідно паспортів на манометри.
В НУВГП систематично за графіком, не здійснюється контроль стану будівельних конструкцій, трубопроводів і устаткування, антикорозійно-го покриття і теплової ізоляції трубопроводів теплової мережі.
Відсутня затверджена оперативна схема вузла керування водяною системою опалення навчального корпусу №4 НУВГП з нумерацією на ній запірної арматури та встановленого обладнання, ЗВТ.
Відсутня затверджена оперативна схема вузла керування водяною системою опалення навчального корпусу № 7 НУВГП з нумерацією на ній запірної арматури та встановленого обладнання, ЗВТ.
Відсутні пломба повірника на манометрах встановлених на подавальному та зворотньому теплопроводах вузла керування системою опалення навчального корпусу №4 НУВГП.
Не виконано нумерацію запірної арматури та встановленого обладнання на вузлі керування водяною системою опалення навчального корпусу № 7 НУВГП.
Не проведено очищення поверхонь засувок, від накипу та ржавчини, не виконано змащування графітовим мастилом штоку засувок встановлених на вузлі керування водяною системою опалення навчального корпусу № 8.
Відсутні гільзи для термометрів на подаючому та зворотньому теплопроводі вузла керування системою опалення гуртожитку згідно вимог чинних НТД.
Відсутній напрямок обертання маховиків на відкриття чи закриття запірної арматури встановленої на подавальних та зворотніх теплопроводах вузла керування системою теплового пункту.
Відсутні затверджені оперативні схеми вузлів керування водяними системами опалення господарсько - побутового корпусу по вул. Орлова, 35 з нумерацією на них запірної арматури та встановленого обладнання
На зворотньому теплопроводі вузла керування системою опалення навчального корпусу №2 НУВГП після фільтру ДУ 50мм. встановлено розбитий термометр.
Відстуній (не розроблений) паспорт теплової мережі.
Відсутні покажчики напряму руху теплоносія та обертання маховиків на закриття і відкриття на засувках встановлених на теплових мережах в теплових камерах ТК -3, ТК-4, ТК-5, ТК-6, ТК-15, ТК-15-а, ТК-18, ТК-19, ТК-23, ТК-25, ТК-26,ТК-28, ТК-30, ТК-31.
Не виконано очистки гільз для термометрів встановлених на подавальному та зворотньому теплопроводах вузла керування системи опалення гуртожитку №5 НУВГП.
Відсутній затверджений в установленому порядку температурний графік центрального регулювання системи теплопостачання об’єктів НУВГП
Відсутній напрямок потоку на теплопроводахвузла керування водяною системою опалення навчального корпусу № 5 НУВГП.
Не забезпечено змащування сальникових компенсаторів, а також штоків засувок систематично (не рідше одного разу на місяць) графітовим мастилом.
Відсутня скоригована до початку опалювального періоду Оперативна схема теплових мереж які є на балансі НУВГП і проходять по території студмістечка.
На зворотньому теплопроводі вузла керування системою опалення навчального корпусу №3 НУВГП. встановлено рідинний пошкоджений термометр.
Відсутній манометр перед фільтром на подаючому теплопроводі вузла керування системою опалення господарсько –побутового приміщення по вул. Орлова, 35.
Відсутні пломба повірника на манометрах встановлених на подавальному та зворотньому теплопроводах вузла керування системою опалення навчального корпусу № 8 НУВГП.
Відсутня теплова ізоляція теплопроводів в межах вузла керування водяною системою господарсько –побутового приміщення по вул. Орлова, 35.
В межах теплових камер ТК -3, ТК-4, ТК-5, ТК-6, ТК-15, ТК-15-а, ТК-18, ТК-19, ТК-23, ТК-25, ТК-26,ТК-28, ТК-30, ТК-31 на теплопроводи необхідно нанести розпізнавальне забарвлення та напрям потоку середовища.
На подавальному та зворотньому теплопроводі вузла керування системою опалення навчального корпусу №4 НУВГП встановлено манометри з простроченим терміном повірки. Остання повірка виконана в 4 кварталі 2012 згідно паспортів на манометри.
Відсутня розроблена експлуатаційна (виробнича) інструкція з експлуатації систем опалення та ліквідації в ній аварійних ситуацій не відповідає вимогам чинних НТД - не наведено: - стислий технічний опис устаткування; - режимні карти межі безпечного стану, нормального та після аварійного режимів роботи; - - порядок експлуатації устаткування під час нормальної роботи і у разі виникнення порушень у роботі;послідовність операцій щодо підготовки до пуску, порядок пуску і зупину системи опалення;- порядок допуску до огляду, ремонту і випробування; - заходи з охорони праці, вибухо та пожежобезпеки.
Відсутні затверджені оперативні схеми вузлів керування водяними системами опалення навчальних корпусів по вул. Орлова, 35 з нумерацією на них запірної арматури та встановленого обладнання.
Не виконано нумерацію запірної арматури та встановленого обладнання на вузлі керування водяною системою опалення навчального корпусу №6 НУВГП.
Не підтримуються у стані, що забезпечує їх вільне відкриття і повне закриття пробко-сальникові крани встановлені по стояках системи опалення навчального корпусу по вул. Литовська, 53.
Відсутня теплова ізоляція зовнішніх поверхонь теплопроводів теплових мереж та арматури теплових мереж, фланцевих з’єднань в межах теплових камер ТК -3, ТК-4, ТК-5, ТК-6, ТК-15, ТК-15-а, ТК-18, ТК-19, ТК-23, ТК-25, ТК-26,ТК-28, ТК-30, ТК-31.
Протерміновано терміни періодичності перевірки знань вимог ПТЕТУіМ,виробничих і посадових інструкцій відповідальною особою за теплове господарство в комісії з перевірки знань за участю представників Держенергонагляду.
Відсутні пломба повірника на манометрах встановлених на подавальному та зворотньому теплопроводах вузла керування системою опалення навчального корпусу № 6 НУВГП.
Відсутні пломба повірника на манометрах встановлених на подавальному та зворотньому теплопроводах вузла керування системою опалення навчального корпусу №3 НУВГП.
Відсутня затверджена оперативна схема вузла керування водяною системою опалення навчального корпусу № 8 НУВГП з нумерацією на ній запірної арматури та встановленого обладнання, ЗВТ.
Відсутні написи з номерами відповідно до оперативної схеми теплових мереж та інструкцій з експлуатації на засувках встановлених в теплових камерах ТК -3, ТК-4, ТК-5, ТК-6, ТК-15, ТК-15-а, ТК-18, ТК-19, ТК-23, ТК-25, ТК-26,ТК-28, ТК-30, ТК-31
Потребує оновлення антикорозійного покриття зовнішніх поверхонь теплопроводів водяної системи опалення, запірної арматури і металевих конструкцій теплових вводів, вузлів керування водяних систем опалення об’єктів: - гуртожитку по вул. Литовська, 55; - теплопроводів теплових мереж в межах теплової камери ТК № 71 А; - майстерні по вул. Литовська, 53; - гуртожитку по вул. Набережна, 30.
Відсутні інструкції: -ліквідації аварійних ситуацій в теплових мережах; - охорони праці.
Відсутній напрямок потоку на теплопроводах вузла керування водяною системою опалення навчального корпусу №2
Наказом по НУВГП №334 від 01.06.2021 призначено відповідальну особу за технічну, економічну та безпечну експлуатацію теплових мереж НУВГП в особі головного механіка Жучика В.Я., який не пройшов перевірку знань в тому числі вимог Правил технічної експлуатації теплових установок і мереж в комісії з перевірки знань представників Держенергонагляду.
Не виконано очистки гільз для термометрів встановлених на подавальному та зворотньому теплопроводах вузла керування системи опалення навчального корпусу № 8 НУВГП.
В НУВГП Відсутні акти проведених планових та/або аварійних розкриттів (шурфувань), в яких зазначається стан ґрунту, будівельної конструкції, ізоляції труб, а також метод відновлення підземної конструкції теплової мережі, яка проходять по території студмістечка і є на балансі НУВГП.
Не здійснюється технічне діагностування теплових мереж, після закінчення терміну їх експлуатації, після встановленого нормативно -технічною документацією.
В НУВНП відсутній затверджений керівництвом суб’єкта господарювання графік проведення планових шурфувань теплової мережі, яка проходять по території студмістечка і є на балансі НУВГП.
Не проведено очищення поверхонь засувок, від накипу та ржавчини, не виконано змащування графітовим мастилом штоку засувок ДУ-80мм встановлених на вузлі керування водяною системою опалення навчального корпусу по вул. Орлова, 35
Відсутнє розпізнавальне забарвлення теплопроводів вузла керування водяною системою опалення та розподільчих гребінок системи опалення навчального корпусу № 7 НУВГП.
Відсутні затверджені оперативні схеми вузлів керування водяними системами опалення навчальних корпусів по вул. вул. 24 Серпня, 11 з нумерацією на них запірної арматури та встановленого обладнання.
Відсутня теплова ізоляція зворотнього теплопроводу Ø-89мм в технічному приямку на тепловому вводі в корпус .
На подавальному та зворотньому теплопроводі вузла керування системою опалення навчального корпусу № 8 НУВГП встановлено не повірені манометри.
Договором не визначено межі відповідальності між НУВГП і ТОВ «Альтернативна теплова компанія» організацією, що постачає теплову енергію до об’єктів НУВГП за стан та обслуговування теплових мереж і систем теплопостачання,
На подавальному та зворотньому теплопроводі вузла керування системою опалення навчального корпусу № 5 НУВГП встановлено манометри з простроченим терміном повірки. Остання повірка виконана в 4 кварталі 2012 згідно паспортів на манометри.
Відсутні виконавчі схеми усіх трубопроводів теплових мереж НУВГП з нумерацією арматури і розміщенням засобів вимірювальної техніки із зазначенням діаметрів труб, розміщенням опор, компенсаторів, спускових і дренажних пристроїв.
Не виконано нумерацію запірної арматури та встановленого обладнання на вузлі керування водяною системою опалення навчального корпусу № 8 НУВГП.
Відсутня затверджена оперативна схема вузла керування водяною системою опалення гуртожитку №5 НУВГП з нумерацією на ній запірної арматури та встановленого обладнання.
Потребує оновлення антикорозійного покриття зовнішніх поверхонь розподільчих теплопроводів водяної системи опалення, запірної арматури і металевих конструкцій вузла керування водяною системою опалення навчального корпусу № 8.
Не виконано герметизацію теплового вводу трубопроводів системи теплопостачання у навчальному корпусі по вул. Литовська, 53 згідно вимог ПТЕТУ і М.
Відсутня оперативна схема теплових мереж по території студмістечка НУВГП
Відсутня розроблена експлуатаційна (виробнича) інструкція з експлуатації систем опалення та ліквідації в ній аварійних ситуацій згідно вимог ПТЕ ТУ і М.
Відсутні пломба повірника на манометрах встановлених на подавальному та зворотньому теплопроводах вузла керування системою опалення навчального корпусу №2 НУВГП.
Не виконано нумерацію запірної арматури та встановленого обладнання на вузлі керування водяною системою опалення навчального корпусу №5 НУВГП.
Відсутня затверджена оперативна схема вузла керування водяною системою опалення навчального корпусу №2 НУВГП з нумерацією на ній запірної арматури та встановленого обладнання
Відсутні маркувальні таблички з написами назв відгалуджень теплопроводів на розподільчих подаючи та зворотніх гребінках системи опалення навчального корпусу №7 НУВГП.
Відсутня на корпусі, шкалі манометрів встановлених на подаючому та зворотньому теплопроводі вузла керування водяною системою опалення навчального корпусу №8 червона риска або додаткова червона стрілка для позначення максимального допустимого тиску.
Наявне витікання через сальникові ущільнення теплоносія на запірній арматурі ДУ-80мм., встановленій в тепловій камері ТК-23.
Відсутній напрямок потоку на теплопроводах вузла керування водяною системою опалення та розподільчих гребінок системи опалення навчального корпусу № 7 НУВГП.
Відсутнє розпізнавальне забарвлення теплопроводів вузла керування водяною системою опалення гуртожитку №5.
Не підтримуються у стані, що забезпечує її вільне відкриття і повне закриття,не здійснюється змащування, очищення запірної арматури (засувок, кранів встановлених на вузлі керування водяною системою опалення гуртожитку.
Відсутні виробничі ( експлуатаційні) інструкції з експлуатації систем опалення по об’єктах НУВГП.
Відсутнє розпізнавальне забарвлення теплопроводів вузла керування водяною системою опалення навчального корпусу №2.
Відсутній напрямок потоку на теплопроводах вузла керування водяною системою опалення навчального корпусу №4 НУВГП
Відсутнє розпізнавальне забарвлення теплопроводів вузла керування водяною системою опалення навчального корпусу №4 НУВГП.
Відсутні пломба повірника на манометрах встановлених на подавальному та зворотньому теплопроводах вузла керування системою опалення навчального корпусу № 7 НУВГП.
Відсутня затверджена оперативна схема вузла керування водяною системою опалення навчального корпусу №3 НУВГП з нумерацією на ній запірної арматури та встановленого обладнання, ЗВТ.
Відсутнє антикорозійне покриття зовнішніх поверхонь теплопроводів і металевих конструкцій теплових мереж в межах теплових камер ТК -3, ТК-4, ТК-5, ТК-6, ТК-15-а, ТК-18, ТК-19, ТК-23, ТК-25,ТК-28, ТК-30, ТК -31.
Відсутній манометр після фільтра на подаючому теплопроводі вузла керування системою опалення теплового пункту.
На подавальному та зворотньому теплопроводі вузлів керування системами опалення навчальних корпусів та господарсько – побутового корпусу по вул. Орлова, 35 встановлено манометри з простроченим терміном повірки.
Відсутній напрямок обертання маховиків на відкриття чи закриття запірної арматури встановленої на подавальних та зворотніх теплопроводах вузла керування системою опалення гуртожитку та навчального корпусу.
Відсутнє розпізнавальне забарвлення теплопроводів вузла керування водяною системою опалення навчального корпусу № 6 НУВГП.
Відсутній напрямок потоку на подавальних та зворотніх теплопроводах вузлів керування системами опалення навчальних корпусів та господарсько – побутового корпусу по вул. Орлова, 35
Відсутній напрямок потоку на теплопроводах вузла керування водяною системою опалення навчального корпусу № 6 НУВГП.
Відстуні акти про результати роботи експертно-технічної комісії щодо проведеного експертного технічного діагностування теплових мереж з визначенням терміну наступного діагностування
Відсутній напрямок потоку на теплопроводах вузла керування водяною системою опалення навчального корпусу №3.
Не виконано очистки гільз для термометрів встановлених на подавальному та зворотньому теплопроводах вузла керування системи опалення навчального корпусу № 7 НУВГП.
Відсутня теплова ізоляція теплопроводів в межах вузлів керування водяною системою опалення, теплових вводів, вузлів керування водяних систем опалення об’єктів: - гуртожитку по вул. Литовська, 55; - теплопроводів теплових мереж в межах теплової камери ТК № 71 А; - майстерні по вул. Литовська, 53; - гуртожитку по вул. Набережна, 30.
Не здійснюється технічне обслуговування систем опалення та теплових мереж в частині проведення обов’язкових контрольних оглядів, випробувань, регулювання, налагодження, очищення, змащування устаткування, нескладну заміну деталей, що вийшли з ладу, усунення різних дрібних дефектів і перевірку дотримання вимог експлуатаційних інструкцій.
Покарання: відсутні
10.01.2022 3005581 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін
Учасники:
Майдан Анатолій Віталійович — головний спеціаліст сектору контролю за регульованими цінами
Мошинський В С — ректор НУВГП
Мошинський В.С. — ректор НУВГП
Шелестун Ілона Феодосіївна — завідувач сектору
Порушення:
Плата за проживання встановлено на одному (гранично допустимому) рівні для всіх гуртожитків, замість встановлення такої плати по кожному гуртожитку окремо. Розрахунок вартості надаваної послуги здійснено як сума вартості понесених усіх витрат по гуртожитках розподілена на усіх проживаючих студентів. Натомість розрахунок та встановлення вартості, а також понесені витрати повинні здійснюватись для кожного гуртожитку окремо.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі
10.01.2022 3110890 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
257 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Навчальний корпус №2
м. Рівне, вул. О. Новака, 75
Склад
33000, Рівненська обл., м. Рівне, вул. Ст. Бандери, 14
РЕКТ НУВГП Гуртожиток №1
33004, Рівненська обл., м. Рівне, вул. Набережна, 30
Навчальний корпус №2а
м. Рівне, вул. О. Новака, 75
Гуртожиток № 3
33000, Рівненська обл., м. Рівне, вул. м. Карнаухова, 62
Кафедра військової підготовки (парк бойових машин)
33002, Рівненська обл., м. Рівне, вул. Волинська, 24А
РЕКТ НУВГП Гуртожиток №2
33000, Рівненська обл., м. Рівне, вул. Литовська, 55
Гуртожиток № 8
33017, Рівненська обл., м. Рівне, вул. Студентська, 8
ГУРТОЖИТОК №2 РІВНЕНСЬКОГО АВТОТРАНСПОРТНОГО КОЛЕДЖУ НУВГП
33018, Рівненська обл., м. Рівне, вул. Відінська, буд. 35
Павільйон машин
33002, Рівненська обл., м. Рівне, вул. Волинська, 24
РЕКТ НУВГП Навчальний корпус
33000, Рівненська обл., м. Рівне, вул. Литовська, 53
Навчально-науковий інститут післядипломної освіти
33017, Рівненська обл., м. Рівне, вул. 24 Серпня, 11
Гуртожиток № 4
33017, Рівненська обл., м. Рівне, вул. м. Карнаухова, 60
Гуртожиток № 6
33017, Рівненська обл., м. Рівне, вул. Чорновола, 53
Гуртожиток Костопільського будівельно-технологічного коледжу НУВГП
35000, Рівненська обл., Костопільський р-н, м. Костопіль, вул. Грушевського, 1
Слюсарно – механічна майстерня
м. Рівне, вул. Литовська, 53
Спортивний комплекс
33000, Рівненська обл., м. Рівне, вул. Чорновола, 54
сховище №65025
м. Рівне, вул. Литовська, 55
протирадіаційне укриття №64038
м. Рівне, вул. Литовська, 53
РІВНЕНСЬКИЙ АВТОТРАНСПОРТНИЙ КОЛЕДЖ НУВГП
33018, Рівненська обл., м. Рівне, вул. Відінська, буд. 35
Навчальний корпус № 7
33000, Рівненська обл., м. Рівне, вул. м. Карнаухова, 55-А
Навчальний корпус № 3
33017, Рівненська обл., м. Рівне, вул. О. Новака, 77
ГУРТОЖИТОК РІВНЕНСЬКОГО АВТОТРАНСПОРТНОГО КОЛЕДЖУ НУВГП
33018, Рівненська обл., м. Рівне, вул. Відінська, буд. 18
Автогосподарство
33017, Рівненська обл., м. Рівне, вул. О. Новака, 75А
Гуртожиток № 5
33002, Рівненська обл., м. Рівне, вул. Волинська, 24
Навчальний корпус № 4
33000, Рівненська обл., м. Рівне, вул. Чорновола, 41
Столярна майстерня
33017, Рівненська обл., м. Рівне, вул. О. Новака, 75
Надслучанський інститут НУВГП
м. Березне, вул. Чорновола, 25
Березнівський лісотехнічний коледж Національного університету водного господарства та природокористування
Рівненська обл., Березнівський р-н, м. Березне, вул. В'ячеслава Чорновола, 23
Технічний коледж Національного університету водного господарства та природокористування
33023, Рівненська обл., м. Рівне, вул. Орлова, буд. 35
Гуртожиток №1
33000, Рівненська обл., м. Рівне, вул. В. Чорновола, 51
Протирадіаційне укриття № 64005
м. Рівне, вул. Чорновола, 43
Кафе «Студентське»
33017, Рівненська обл., м. Рівне, вул. Чорновола, 49А
Кафедра військової підготовки
30017. Рівненська обл., м. Рівне, вул. м. Карнаухова, 60
Навчальний корпус №1
33000, Рівненська обл., м. Рівне, вул. Соборна, 11
Навчальний корпус № 5
33000, Рівненська обл., м. Рівне, вул. О. Новака, 79
Гуртожиток № 2
33000, Рівненська обл., м. Рівне, вул. Чорновола, 55
Навчальний корпус № 6
33000, Рівненська обл., м. Рівне, вул. Чорновола, 49
Гуртожиток № 7
33000, Рівненська обл., м. Рівне, вул. Студентська, 6
Костопільський будівельно-технологічний коледж НУВГП
35000, Рівненська обл., Костопільський р-н, м. Костопіль, вул. Степанська, 14А
Навчальний корпус №7
33000, Рівненська обл., м. Рівне, вул. м. Карнаухова, 55А
Учасники:
Чубик Вадим Олександрович — Провідний фахівець відділу із забезпечення заходів з попередження НС у Рівненському районі ЦЗД ГУ ДСНС України у Рівненській області
Савчук Іван Васильович — Головний інспектор відділу ЗНС Рівненського районного управління ГУ ДСНС України у Рівненській області
Ногачевський Олексій Миколайович — Головний інспектор відділу запобігання НС Рівненського РУ ГУ ДСНС України у Рівненській області
Дегтяр Павло Валентинович — Провідний інспектор відділу запобігання НС Рівненського районного управління ГУ ДСНС України у Рівненській області
Савицька Тетяна Йосипівна — Начальник служби ОП НУВГП
Нестеренко Андрій Сергійович — Провідний інспектор відділу запобігання НС Рівненського РУ ГУ ДСНС України у Рівненській області
Шпак Микола Ярославович — Провідний фахівець відділу із забезпечення заходів з попередження надзвичайних ситуацій у Рівненському районі центру забезпечення діяльності ГУ ДСНС України у Рівненській області
Порушення:
Евакуаційний вихід із аудиторії "Будівельної машини" не відповідає вимогам будівельних норм (висота менше 2,0 м)
Приміщення складу не обладнані системою оповіщення про пожежу 1-го типу.
Приміщення з ПЕОМ забезпечити вуглекислотними вогнегасниками з розрахунку: один вуглекислотний вогнегасник з величиною заряду вогнегасної речовини 3 кг і більше на 20 кв. м площі підлоги вказаних приміщень
Не проведено технічного обслуговування протигазів
Не встановлено протипожежні двері в приміщенні електрощитової
Евакуаційні шляхи на 1,3,6,8,9 поверхах захаращенні різними матеріалами
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Евакуаційний вихід (зі сторони захисної споруди) не відповідає вимогам будівельних норм (висота менше 2,0 м)
Приміщення гуртожитку не обладнані автоматичною пожежною сигналізацією
Допускається застосування будівельних матеріалів з вищими показниками пожежної небезпеки для оздоблення (облицювання) шляхів евакуації
Перевірка та обслуговування баків (ємностей) для питної води (записи у журналі перевірки сховища (протирадіаційного укриття), журналі перевірки стану захисної споруди) не проводиться щорічно
Приміщення гуртожитку не обладнані автоматичною пожежною сигналізацією
Захисну споруду цивільного захисту системами пожежної автоматики і сигналізацією не обладнано
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників
На території не забезпечено освітлення зовнішньої пожежної драбини
Приміщення гуртожитку не обладнані системою оповіщення про пожежу 3 типу (мовленєва з покажчиками «Вихід»)
Не усі приміщення обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Коридори забезпечити евакуаційним освітленням. Світильники евакуаційного освітлення повинні вмикатися з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей
Технічний стан захисної споруди цивільного захисту не відповідає вимогам з утримання
Відсутній другий евакуаційний вихід з 647 аудиторії
Герметичність та дотримання в сховищі температурно-вологісного режиму, який запобігає утворенню в захисній споруді конденсату не забезпечено
Заблоковано металевими стовпчиками та захаращено деревами автомобільні дороги, проїзди й проходи до будівель, споруд, пожежних вододжерел, підступи до зовнішніх стаціонарних пожежних драбин, пожежного інвентарю, обладнання та засобів пожежогасіння
Гуртожиток не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників
Відсутній захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Приміщення навчального корпусу не в повній мірі обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Будівлю не обладнано системою протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» (навчальний заклад, гуртожитки № 1,2,3)
Огорожа на покритті будівлі пошкоджена та не пофарбована
Двері виходів на покрівлю зі сходової клітки не замінені на протипожежні 2-го типу сертифіковані в Україні
Огорожа на покритті будівлі пошкоджена та не пофарбована
Будівлю не обладнано системою протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
Сходова клітка, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням
Учбовий корпус не обладнаний системою оповіщення людей про пожежу
Не заключений договір на технічне обслуговування наявної автоматичної пожежної сигналізації зі спеціалізованою організацією
Люки виходів на горище не замінені на протипожежні 2-го типу, сертифіковані в Україні.
Не встановлено протипожежні двері в приміщенні електрощитової
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Приміщення не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Люк виходу на горище зі сходової клітки не замінений на протипожежний 2-го типу сертифіковані в Україні
Двері виходу на покрівлю зі сходової клітки не замінені на протипожежні 2-го типу сертифіковані в Україні
Захаращено деревами автомобільні дороги, проїзди й проходи до будівель, споруд, пожежних вододжерел, підступи до зовнішніх стаціонарних пожежних драбин, пожежного інвентарю, обладнання та засобів пожежогасіння
Дерев’яні елементи горищного покриття не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Технічний стан захисної споруди цивільного захисту не відповідає вимогам з утримання
Приміщення не обладнано системою оповіщення про пожежу
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників
Не забезпечено освітлювальним у темний час доби адресним вказівником (назва вулиці,номер будинку) встановленим на фасаді будівлі або іншому видному місці
Люки виходів на горище не замінені на протипожежні 2-го типу, сертифіковані в Україні.
Будинки, приміщення та споруди системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» не обладнано
Двері виходу на покрівлю зі сходової клітки не замінені на протипожежні 2-го типу сертифіковані в Україні
Не встановлено сертифікованим в Україні протипожежним люком виходу на горище.
Відсутній захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Системи водопостачання, каналізації і опалення захисних споруд несправні та не захищені від корозії
Люки виходів на горище не замінені на протипожежні 2-го типу, сертифіковані в Україні.
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників
В приміщення електрощитової не встановлено протипожежні двері
Відсутній захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
На шляхах евакуації бібліотек допускається захаращення різними матеріалами
Допускається реконструкція приміщень, будинків і споруд без проектної документації, яка затверджена у встановленому порядку (самовільно влаштовані приміщення, кабінети )
Учбовий корпус не обладнаний автоматичною пожежною сигналізацією
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Відсутній захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників
Біля місць розташування пожежного гідранту не встановлений (покажчики), (об'ємний зі світильником або плоский із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесеними на ннього: літерним індексом ПГ, цифровими значеннями відстані в метрах від покажчика до гідранта, внутрішнього діаметра трубопроводу в міліметрах, зазначенням виду водопровідної мережі (тупикова чи кільцева);
Двері електрощитової не замінено на протипожежні сертифіковані в Україні
Огорожа на покритті будівлі пошкоджена та не пофарбована
Не виконано захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Перевірка на герметичність сховища (згідно довідки про перевірку герметичності сховища) не проводиться щорічно
Коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням
Об'єкт не забезпечений освітлюваним у темний час доби адресним вказівником (назва вулиці, номер будинку), встановленим на фасаді будівлі або іншому видному місці
Відсутній другий евакуаційний вихід з конфернц зали
Дерев’яні елементи горищного покриття не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Дерев’яні елементи покрівлі (крокви, лати) не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Люки виходів на горище зі сходових кліток не замінені на протипожежні 2-го типу, сертифіковані в Україні
Сходова клітка, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням
Гуртожиток не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Допускається улаштування на шляху евакуації розсувних грат, які перешкоджають вільній евакуації людей
Стан входів та виходів захисної споруди цивільного захисту їх доступність для усіх категорій населення, зокрема – для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення не відповідає вимогам з утримання
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Огорожа на покритті будівлі пошкоджена та не пофарбована
Не забезпечено освітлювальним у темний час доби адресним вказівником (назва вулиці,номер будинку) встановленим на фасаді будівлі або іншому видному місці
Перевірка системи вентиляції сховища (записи у журналі перевірки сховища (протирадіаційного укриття) не проводиться щорічно
Сходову клітку, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не дозабезпечено евакуаційним освітленням
Допускається застосування будівельних матеріалів з вищими показниками пожежної небезпеки для оздоблення (облицювання) шляхів евакуації
Допускається застосування будівельних матеріалів з вищими показниками пожежної небезпеки для оздоблення (облицювання) шляхів евакуації першого поверху
Приміщення не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Двері електрощитової не замінені на протипожежні сертифіковані в Україні
Не встановлено протипожежні двері в приміщенні електрощитової
Сигнал від приймально-контрольного приладу автоматичної пожежної сигналізації не виведено на пульт централізованого пожежного спостереження
Приміщення не обладнано системою оповіщення про пожежу
Гуртожиток не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Лікарськими засобами та медичними виробами захисна споруда не забезпечена
Люки виходів на горище не замінені на протипожежні 2-го типу, сертифіковані в Україні.
Огорожа на покритті будівлі пошкоджена та не пофарбована
Приміщення не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
У 673 аудиторії опорядження (облицювання) стелі виконано з матеріалів з вищою пожежною небезпекою, ніж: Г2, В2, Д2, Т2
Навчальний корпус не обладнаний автоматичною пожежною сигналізацією
У конфернц залі опорядження стін виконано з матеріалів з вищою пожежною небезпекою, ніж Г2
Не виконано захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Не встановлено протипожежні двері в приміщенні електрощитової
Пожежний щит не доукомплектовано засобами пожежогасіння. До комплекту засобів пожежогасіння, які розміщуються на пожежному щиті, входять: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Приміщення не обладнано системою оповіщення про пожежу
Приміщення учбового корпусу не обладнані системою оповіщення про пожежу 3 типу (мовленєва з покажчиками «Вихід»)
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Кожен пожежний кран-комплект не забезпечено важелем для полегшення відкривання вентиля
Люки виходів на горище зі сходових кліток не замінені на протипожежні 2-го типу, сертифіковані в Україні
Приміщення гуртожитку не обладнані автоматичною пожежною сигналізацією
Приміщення не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Приміщення навчального корпусу не обладнані системою оповіщення про пожежу 3 типу (мовленєва з покажчиками «Вихід»)
Не забезпечено захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників
Гуртожиток не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Біля місць розташування пожежного гідранту не встановлений (покажчики) ,(об'ємний зі світильником або плоский із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесеними на ннього: літерним індексом ПГ, цифровими значеннями відстані в метрах від покажчика до гідранта, внутрішнього діаметра трубопроводу в міліметрах, зазначенням виду водопровідної мережі (тупикова чи кільцева);
Приміщення не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Огорожа на покритті будівлі пошкоджена та не пофарбована
Учбовий корпус не обладнаний автоматичною пожежною сигналізацією
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Люки виходів на горище зі сходових кліток не замінені на протипожежні 2-го типу, сертифіковані в Україні
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників
Огорожа на покритті будівлі пошкоджена та не пофарбована
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Дерев’яні елементи горищних покриттів не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
На вікнах приміщень, де перебувають люди, ґрати не виконано такими що розкриваються, розсуваються або знімаються. Під час перебування в цих приміщеннях людей ґрати повинні бути відчинені (зняті)
Кожен пожежний кран-комплект не забезпечено важелями для полегшення відкривання вентиля
Гуртожиток не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників
Не забезпечено захист будівель гаражів від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників
Не встановлено протипожежні двері в приміщенні архіву
Приміщення лабораторії, слюсарно – механічної майстерні, спортзалу № 2 не обладнано системами протипожежного захисту
Дерев’яні елементи горищних покриттів не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Приміщення з ПЕОМ не забезпечено вуглекислотними вогнегасниками з розрахунку: один вуглекислотний вогнегасник з величиною заряду вогнегасної речовини 3 кг і більше на 20 кв. м площі підлоги вказаних приміщень
Приміщення навчального закладу (крім гуртожитку) не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Відсутній захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
На покритті будівлі не встановлено огорожу
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) не оброблені засобами вогнезахисту (навчальний заклад, гуртожитки № 1,2,3)
Для облицювання стін на шляхах евакуації застосовується тирсоплита з не визначеною групою горючості.
Навчальний корпус не обладнаний системою оповіщення людей про пожежу
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Не встановлено протипожежні двері в приміщенні електрощитової
Сходова клітка, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням
Для облицювання стін на шляхах евакуації застосовується вагонка з не визначеною групою горючості. (навчальний заклад)
Захисну споруду цивільного захисту системами пожежної автоматики і сигналізацією не обладнано
Дерев’яні елементи горищного покриття не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Об'єкт не забезпечений освітлюваним у темний час доби адресним вказівником (назва вулиці, номер будинку), встановленим на фасаді будівлі або іншому видному місці
Відсутній захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Огорожа на покритті будівлі пошкоджена та не пофарбована
Приміщення не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Не виконано захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Приміщення гуртожитку не обладнані автоматичною пожежною сигналізацією
Приміщення навчального корпусу не обладнані автоматичною пожежною сигналізацією
На території не забезпечено освітлення зовнішньої пожежної драбини
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Допускається експлуатація приміщення під сходовим маршем
Не забезпечено освітлювальним у темний час доби адресним вказівником (назва вулиці,номер будинку) встановленим на фасаді будівлі або іншому видному місці
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Не усі евакуаційні виходи позначені світловими покажчиками «Вихід»
Сходова клітка, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням
Гуртожиток не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників
Кожен пожежний кран-комплект не забезпечено важелем для полегшення відкривання вентиля
Гуртожиток не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Приміщення не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Дерев’яні елементи горищного покриттяне оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Дерев’яні елементи покрівлі (крокви, лати) не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Перевірка та обслуговування захисно-герметичних пристроїв сховища, захисно-герметичних та герметичних дверей (воріт), віконниць (ставень), герметичних клапанів та клапанів надмірного тиску не проводиться
Огорожа на покритті будівлі пошкоджена та не пофарбована
Люк виходу на горище зі сходової клітки не замінений на протипожежний 2-го типу сертифіковані в Україні
Двері електрощитової не замінені на протипожежні сертифіковані в Україні
Стіни шляхів евакуації оздоблені горючим матеріалом
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників
Здійснити технічне обслуговування вогнегасників
Дерев’яні елементи горищного покриття не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Приміщення гуртожитку не обладнані системою оповіщення про пожежу 3 типу (мовленєва з покажчиками «Вихід»)
Дерев’яні елементи горищного покриття не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Посадовою особою відповідальною за пожежну безпеку не пройдено навчання з питань пожежної безпеки з отриманням відповідного посвідчення.
Не пофарбовано металеву драбину, яка веде на покрівлю навчального корпусу
У приміщеннях першого поверху встановленні глухі грати
Не виконано захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Об'єкт не забезпечений освітлюваним у темний час доби адресним вказівником (назва вулиці, номер будинку), встановленим на фасаді будівлі або іншому видному місці
Приміщення навчального корпусу не обладнані системою оповіщення про пожежу 3 типу (мовленєва з покажчиками «Вихід»)
Дерев’яні елементи горищного покриттяне оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Не усі пожежні кран-комплекти пристосовані для візуального огляду їх без розкривання
Допускається експлуатація приміщення у сходових клітках (кіоск)
Приміщення гуртожитку не обладнані системою оповіщення про пожежу 3 типу (мовленєва з покажчиками «Вихід»)
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників
Дерев’яні елементи горищного покриттяне оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Не встановлено протипожежні двері в приміщенні електрощитової
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників
Системи водопостачання, каналізації і опалення захисних споруд несправні та не захищені від корозії
Не виконано захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Дерев’яні елементи горищних покриттів не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Двері електрощитової не замінені на протипожежні сертифіковані в Україні
Не усі евакуаційні виходи позначені світловими покажчиками «Вихід»
Люки виходів на горище не замінені на протипожежні 2-го типу, сертифіковані в Україні.
Двері електрощитової не замінені на протипожежні сертифіковані в Україні
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників
В приміщення електрощитової не встановлено протипожежні двері
Гуртожиток не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників
Дерев’яні елементи горищного покриття не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
В приміщення електрощитової не встановлено протипожежні двері
Коридори не забезпечено евакуаційним освітленням. Світильники евакуаційного освітлення повинні вмикатися з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей
Учбовий корпус не обладнаний системою оповіщення людей про пожежу
Відсутній захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Дерев’яні елементи покрівлі (крокви, лати) не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Перевірка справності систем вентиляції щодо справності вентиляторів припливних і витяжних систем, ФП, РУ, ГК, герметичних з’єднань повітроводів, повітрозабірних і витяжних каналів, противибухових пристроїв не проводиться
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Приміщення гаражів не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Коридори не забезпечено евакуаційним освітленням. Світильники евакуаційного освітлення повинні вмикатися з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей
Приміщення не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Приміщення складу не обладнані автоматичною пожежною сигналізацією
Під час експлуатації об’єкта допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах (люк виходу на горище не встановлено протипожежним)
Огорожа на покритті будівлі пошкоджена та не пофарбована
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Не усі евакуаційні виходи позначені світловими покажчиками «Вихід»
Не забезпечено освітлювальним у темний час доби адресним вказівником (назва вулиці,номер будинку) встановленим на фасаді будівлі або іншому видному місці
Люки виходів на горище не замінені на протипожежні 2-го типу, сертифіковані в Україні.
В приміщення електрощитової не встановлено протипожежні двері
Двері електрощитової не замінені на протипожежні сертифіковані в Україні
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Не встановлено протипожежні двері в приміщенні електрощитової
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Будинки, приміщення та споруди системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» не обладнано
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників
Для облицювання стін на шляхах евакуації застосовується вагонка з не визначеною групою горючості. (навчальний заклад)
Приміщення не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Відсутній захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Будівлю не обладнано системою протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» (навчальний заклад, гуртожитки № 1,2,3)
Люки виходів на горище не замінені на протипожежні 2-го типу, сертифіковані в Україні.
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) не оброблені засобами вогнезахисту
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Не проведено технічне обслуговування вогнегасників.
Захисну споруду цивільного захисту системами пожежної автоматики і сигналізацією не обладнано
Дерев’яні елементи горищного покриття не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Приміщення гуртожитку не обладнані системою оповіщення про пожежу 3 типу (мовленєва з покажчиками «Вихід»)
Об'єкт не забезпечений освітлюваним у темний час доби адресним вказівником (назва вулиці, номер будинку), встановленим на фасаді будівлі або іншому видному місці
Не проведено технічне обслуговування наявних вогнегасників
Люки виходів на горище зі сходової клітки не замінені на протипожежні 2-го типу сертифіковані в Україні
Під час експлуатації об’єкта допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах (люк виходу на горище не встановлено протипожежним)
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
21.12.2021 3200143 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Рівненській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Додержання вимог законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування щодо достовірності відомостей поданих до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Кротова Олена Євгеніївна — провідний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи управління контрольно-перевірочної роботи
Порушення:
Подання недостовірних відомостей про застраховану особу до системи персоніфікованого обліку.
Покарання: відсутні
08.09.2021 2906457 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція Південного округу Проведено
4 порушення
Предмет перевірки: дотримання вимог природоохоронного законодавства в частині охорони та раціонального використання вод та відтворення водних ресурсів, земель, поводження з відходами, пестицидами та агрохімікатами,
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Стрільчук Всеволод Миколайович (Довіреність Від 20.05.2021 № 001-606, Терміном Дії На Один Рік) — директор бази практик та відпочинку «Водник» Національного університету водного господарства та природокористування
Стрільчук Всеволод Миколайович (Довіреність Від 20 05 2021 № 001-606 Терміном Дії На Один Рік) — директор бази практик та відпочинку «Водник» Національного університету водного господарства та природокористування
Булига Неля Омелянівна — головний спеціаліст відділу інструментально-лабораторного контролю – державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південного округу (Запорізька та Херсонська області)
Шукан Наталя Сергіївна — старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південного округу (Запорізька та Херсонська області)
Лазорькін Євген Олегович — Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південного округу
Устименко Маргарита Володимирівна — державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південного округу (Запорізька та Херсонська області)
Порушення:
Первинний облік кількості забраної підземної води не здійснюється, повірка водовимірювального приладу не проведена
Звіт по формі 7-ГР (підземні води) за 2020 рік на момент перевірки на розгляд не представлено
Водозабірні споруди не облаштовані відповідно до затверджених проектів зон санітарної охорони водозаборів
Павільйони свердловин та водозабірне обладнання в незадовільному технічному стані
Покарання: відсутні
22.07.2021 2897013 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Рівненській області Проведено
37 порушень
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавтсва у сфері пожежної та техногенної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Дмитерчук Євген Степанович — Заступник директора з АГР
Ногачевський Олексій Миколайович — Головний інспектор відділу ЗНС Рівненського РУ ГУ ДСНС України у Рівненській області
Порушення:
Допускається застосування будівельних матеріалів з вищими показниками пожежної небезпеки для оздоблення (облицювання) шляхів евакуації
Перевірка на герметичність сховища (згідно довідки про перевірку герметичності сховища) не проводиться щорічно
Під час експлуатації об’єкта допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах (люк виходу на горище не встановлено протипожежним)
Не забезпечено справність і доступність для використання пожежних кран-комплектів
Герметичність та дотримання в сховищі температурно-вологісного режиму, який запобігає утворенню в захисній споруді конденсату не забезпечено
Приміщення не обладнано системою оповіщення про пожежу
Допускається застосування будівельних матеріалів з вищими показниками пожежної небезпеки для оздоблення (облицювання) шляхів евакуації першого поверху
Захисну споруду цивільного захисту системами пожежної автоматики і сигналізацією не обладнано
Допускається улаштування на шляху евакуації розсувних грат, які перешкоджають вільній евакуації людей
На покритті будівлі не встановлено огорожу
Приміщення не обладнано системою оповіщення про пожежу
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Перевірка системи вентиляції сховища (записи у журналі перевірки сховища (протирадіаційного укриття) не проводиться щорічно
Перевірка та обслуговування захисно-герметичних пристроїв сховища, захисно-герметичних та герметичних дверей (воріт), віконниць (ставень), герметичних клапанів та клапанів надмірного тиску не проводиться
Допускається застосування будівельних матеріалів з вищими показниками пожежної небезпеки для оздоблення (облицювання) шляхів евакуації
Не усі пожежні кран-комплекти мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання
Перевірка справності систем вентиляції щодо справності вентиляторів припливних і витяжних систем, ФП, РУ, ГК, герметичних з’єднань повітроводів, повітрозабірних і витяжних каналів, противибухових пристроїв не проводиться
Не пофарбовано металеву драбину, яка веде на покрівлю навчального корпусу
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Технічний стан захисної споруди цивільного захисту не відповідає вимогам з утримання
Системи водопостачання, каналізації і опалення захисних споруд несправні та не захищені від корозії
На території об’єкта відсутнє освітлення зовнішніх пожежних драбин, протипожежного обладнання, входів до будинків та споруд
Приміщення лабораторії, слюсарно – механічної майстерні, спортзалу № 2 не обладнано системами протипожежного захисту
Стаціонарні зовнішні пожежні сходи, сходи на перепадах висот і огорожі на покриттях будівель та споруд не утримуються справними, пофарбованими
Технічний стан захисної споруди цивільного захисту не відповідає вимогам з утримання
Коридори не забезпечено евакуаційним освітленням. Світильники евакуаційного освітлення повинні вмикатися з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей
Перевірка та обслуговування баків (ємностей) для питної води (записи у журналі перевірки сховища (протирадіаційного укриття), журналі перевірки стану захисної споруди) не проводиться щорічно
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Під час експлуатації об’єкта допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах (люк виходу на горище не встановлено протипожежним)
Системи водопостачання, каналізації і опалення захисних споруд несправні та не захищені від корозії
Коридори не забезпечено евакуаційним освітленням. Світильники евакуаційного освітлення повинні вмикатися з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей
Допускається встановлення електророзеток на горючі основи (конструкції) без підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Приміщення не обладнано системою оповіщення про пожежу
Коридори забезпечити евакуаційним освітленням. Світильники евакуаційного освітлення повинні вмикатися з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей
Пожежний щит не доукомплектовано засобами пожежогасіння. До комплекту засобів пожежогасіння, які розміщуються на пожежному щиті, входять: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Захисну споруду цивільного захисту системами пожежної автоматики і сигналізацією не обладнано
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
08.07.2021 2888458 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Рівненській області Проведено
169 порушень
Предмет перевірки: додержання та виконання вимог пожежної, техногенної безпки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Савицька Тетяна Йосипівна — Начальник служби ОП
Чубик Вадим Олександрович — Провідний фахівець відділу із забезпечення заходів з попередження НС у Рівненському районі ЦЗД ГУ ДСНС України у Рівненській області
Порушення:
Дерев’яні елементи горищних покриттів не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Учбовий корпус не обладнаний системою оповіщення людей про пожежу
Не усі евакуаційні виходи позначені світловими покажчиками «Вихід»
Приміщення гаражів не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Дерев’яні елементи покрівлі (крокви, лати) не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Об'єкт не забезпечений освітлюваним у темний час доби адресним вказівником (назва вулиці, номер будинку), встановленим на фасаді будівлі або іншому видному місці
Приміщення навчального корпусу не обладнані системою оповіщення про пожежу 3 типу (мовленєва з покажчиками «Вихід»)
Сходова клітка, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням
В приміщення електрощитової не встановлено протипожежні двері
В приміщення електрощитової не встановлено протипожежні двері
Об'єкт не забезпечений освітлюваним у темний час доби адресним вказівником (назва вулиці, номер будинку), встановленим на фасаді будівлі або іншому видному місці
У приміщеннях першого поверху встановленні глухі грати
Відсутній захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Приміщення гуртожитку не обладнані системою оповіщення про пожежу 3 типу (мовленєва з покажчиками «Вихід»)
Стіни шляхів евакуації оздоблені горючим матеріалом
Дерев’яні елементи горищного покриття не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Приміщення складу не обладнані автоматичною пожежною сигналізацією
Не забезпечено захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Двері електрощитової не замінені на протипожежні сертифіковані в Україні
Евакуаційний вихід із аудиторії "Будівельної машини" не відповідає вимогам будівельних норм (висота менше 2,0 м)
Не виконано захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Двері виходів на покрівлю зі сходової клітки не замінені на протипожежні 2-го типу сертифіковані в Україні
Сходова клітка, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Не встановлено протипожежні двері в приміщенні електрощитової
Люки виходів на горище не замінені на протипожежні 2-го типу, сертифіковані в Україні.
Навчальний корпус не обладнаний системою оповіщення людей про пожежу
Навчальний корпус не обладнаний автоматичною пожежною сигналізацією
Не усі приміщення обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Допускається експлуатація приміщення під сходовим маршем
Відсутній захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Не усі евакуаційні виходи позначені світловими покажчиками «Вихід»
Приміщення не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Біля місць розташування пожежного гідранту не встановлений (покажчики) ,(об'ємний зі світильником або плоский із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесеними на ннього: літерним індексом ПГ, цифровими значеннями відстані в метрах від покажчика до гідранта, внутрішнього діаметра трубопроводу в міліметрах, зазначенням виду водопровідної мережі (тупикова чи кільцева);
Огорожа на покритті будівлі пошкоджена та не пофарбована
Двері виходу на покрівлю зі сходової клітки не замінені на протипожежні 2-го типу сертифіковані в Україні
Приміщення гуртожитку не обладнані автоматичною пожежною сигналізацією
Не встановлено протипожежні двері в приміщенні електрощитової
Відсутній захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Огорожа на покритті будівлі пошкоджена та не пофарбована
Допускається реконструкція приміщень, будинків і споруд без проектної документації, яка затверджена у встановленому порядку (самовільно влаштовані приміщення, кабінети )
Не виконано захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Дерев’яні елементи горищного покриттяне оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Приміщення не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Приміщення навчального корпусу не обладнані автоматичною пожежною сигналізацією
Приміщення не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Не забезпечено освітлювальним у темний час доби адресним вказівником (назва вулиці,номер будинку) встановленим на фасаді будівлі або іншому видному місці
Не забезпечено освітлювальним у темний час доби адресним вказівником (назва вулиці,номер будинку) встановленим на фасаді будівлі або іншому видному місці
Гуртожиток не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Відсутній захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Сходова клітка, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням
Коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Люки виходів на горище не замінені на протипожежні 2-го типу, сертифіковані в Україні.
Не встановлено протипожежні двері в приміщенні електрощитової
Не встановлено протипожежні двері в приміщенні електрощитової
Двері виходу на покрівлю зі сходової клітки не замінені на протипожежні 2-го типу сертифіковані в Україні
Приміщення не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Приміщення не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Гуртожиток не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Не виконано захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Не встановлено протипожежні двері в приміщенні електрощитової
Біля місць розташування пожежного гідранту не встановлений (покажчики) ,(об'ємний зі світильником або плоский із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесеними на ннього: літерним індексом ПГ, цифровими значеннями відстані в метрах від покажчика до гідранта, внутрішнього діаметра трубопроводу в міліметрах, зазначенням виду водопровідної мережі (тупикова чи кільцева);
Лікарськими засобами та медичними виробами захисна споруда не забезпечена
Не заключений договір на технічне обслуговування наявної автоматичної пожежної сигналізації зі спеціалізованою організацією
Люк виходу на горище зі сходової клітки не замінений на протипожежний 2-го типу сертифіковані в Україні
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
На території не забезпечено освітлення зовнішньої пожежної драбини
Відсутній другий евакуаційний вихід з 647 аудиторії
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Дерев’яні елементи горищних покриттів не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Дерев’яні елементи покрівлі (крокви, лати) не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Сходова клітка, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням
Гуртожиток не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Люки виходів на горище не замінені на протипожежні 2-го типу, сертифіковані в Україні.
Учбовий корпус не обладнаний автоматичною пожежною сигналізацією
Люки виходів на горище зі сходових кліток не замінені на протипожежні 2-го типу, сертифіковані в Україні
Дерев’яні елементи горищного покриттяне оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Приміщення не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Огорожа на покритті будівлі пошкоджена та не пофарбована
Огорожа на покритті будівлі пошкоджена та не пофарбована
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Не забезпечено освітлювальним у темний час доби адресним вказівником (назва вулиці,номер будинку) встановленим на фасаді будівлі або іншому видному місці
Приміщення не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Не забезпечено захист будівель гаражів від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
На вікнах приміщень, де перебувають люди, ґрати не виконано такими що розкриваються, розсуваються або знімаються. Під час перебування в цих приміщеннях людей ґрати повинні бути відчинені (зняті)
Приміщення не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Заблоковано металевими стовпчиками та захаращено деревами автомобільні дороги, проїзди й проходи до будівель, споруд, пожежних вододжерел, підступи до зовнішніх стаціонарних пожежних драбин, пожежного інвентарю, обладнання та засобів пожежогасіння
Учбовий корпус не обладнаний автоматичною пожежною сигналізацією
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Дерев’яні елементи горищного покриття не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Дерев’яні елементи горищного покриття не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Об'єкт не забезпечений освітлюваним у темний час доби адресним вказівником (назва вулиці, номер будинку), встановленим на фасаді будівлі або іншому видному місці
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Люки виходів на горище не замінені на протипожежні 2-го типу, сертифіковані в Україні.
Люки виходів на горище зі сходових кліток не замінені на протипожежні 2-го типу, сертифіковані в Україні
Огорожа на покритті будівлі пошкоджена та не пофарбована
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Відсутній другий евакуаційний вихід з конфернц зали
Стан входів та виходів захисної споруди цивільного захисту їх доступність для усіх категорій населення, зокрема – для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення не відповідає вимогам з утримання
Гуртожиток не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Не виконано захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Дерев’яні елементи горищного покриття не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Огорожа на покритті будівлі пошкоджена та не пофарбована
Люки виходів на горище не замінені на протипожежні 2-го типу, сертифіковані в Україні.
Сигнал від приймально-контрольного приладу автоматичної пожежної сигналізації не виведено на пульт централізованого пожежного спостереження
Не забезпечено освітлювальним у темний час доби адресним вказівником (назва вулиці,номер будинку) встановленим на фасаді будівлі або іншому видному місці
Приміщення не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Об'єкт не забезпечений освітлюваним у темний час доби адресним вказівником (назва вулиці, номер будинку), встановленим на фасаді будівлі або іншому видному місці
Приміщення складу не обладнані системою оповіщення про пожежу 1-го типу.
Захисну споруду цивільного захисту системами пожежної автоматики і сигналізацією не обладнано
Огорожа на покритті будівлі пошкоджена та не пофарбована
Огорожа на покритті будівлі пошкоджена та не пофарбована
У конфернц залі опорядження стін виконано з матеріалів з вищою пожежною небезпекою, ніж Г2
Відсутній захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Приміщення гуртожитку не обладнані системою оповіщення про пожежу 3 типу (мовленєва з покажчиками «Вихід»)
Відсутній захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Дерев’яні елементи горищних покриттів не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Сходова клітка, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням
Гуртожиток не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
В приміщення електрощитової не встановлено протипожежні двері
Люки виходів на горище не замінені на протипожежні 2-го типу, сертифіковані в Україні.
Не встановлено протипожежні двері в приміщенні електрощитової
Відсутній захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Евакуаційний вихід (зі сторони захисної споруди) не відповідає вимогам будівельних норм (висота менше 2,0 м)
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Приміщення учбового корпусу не обладнані системою оповіщення про пожежу 3 типу (мовленєва з покажчиками «Вихід»)
В приміщення електрощитової не встановлено протипожежні двері
Дерев’яні елементи покрівлі (крокви, лати) не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Гуртожиток не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Люк виходу на горище зі сходової клітки не замінений на протипожежний 2-го типу сертифіковані в Україні
Гуртожиток не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Дерев’яні елементи горищного покриття не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Дерев’яні елементи горищного покриття не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Двері електрощитової не замінені на протипожежні сертифіковані в Україні
Приміщення гуртожитку не обладнані автоматичною пожежною сигналізацією
Не всі евакуаційні виходи позначені світловими покажчиками «Вихід»
Дерев’яні елементи горищного покриттяне оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Допускається експлуатація приміщення у сходових клітках (кіоски)
Люки виходів на горище не замінені на протипожежні 2-го типу, сертифіковані в Україні.
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Не усі евакуаційні виходи позначені світловими покажчиками «Вихід»
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
У 673 аудиторії опорядження (облицювання) стелі виконано з матеріалів з вищою пожежною небезпекою, ніж: Г2, В2, Д2, Т2
Огорожа на покритті будівлі пошкоджена та не пофарбована
Учбовий корпус не обладнаний системою оповіщення людей про пожежу
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Відсутній захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Огорожа на покритті будівлі пошкоджена та не пофарбована
Двері електрощитової не замінені на протипожежні сертифіковані в Україні
Двері електрощитової не замінені на протипожежні сертифіковані в Україні
Не встановлено протипожежні двері в приміщенні електрощитової
Не виконано захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Двері електрощитової не замінені на протипожежні сертифіковані в Україні
Люки виходів на горище зі сходових кліток не замінені на протипожежні 2-го типу, сертифіковані в Україні
Люки виходів на горище зі сходової клітки не замінені на протипожежні 2-го типу сертифіковані в Україні
Не встановлено протипожежні двері в приміщенні електрощитової
На території не забезпечено освітлення зовнішньої пожежної драбини
Не виконано захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Гуртожиток не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Покарання: відсутні
18.06.2021 2860676 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Чернігівській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Бойко Руслан Анатолійович — Головний інспектор ВЗНС Прилуцького районного управління Головного управління ДСНС України у Чернігівській області
Чайка Оксана Миколаївна — методист навчально-наукового північного локального центру дистанційно-заочного навчання НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ВОДНОГО ГОСПОДАРСТВА ТА ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ
Порушення:
Не здійснено технічне обслуговування наявного вогнегасника.
Покарання: відсутні
19.04.2021 2516441 Надання освітніх послуг у системі вищої освіти Державна служба якості освіти України Не проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері вищої освіти
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
07.04.2021 2910461 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: дотримання вимог санітарного законодавства
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Аранчій Олена Валеріївна — головний спеціаліст відділу безпеки середовища життєдіяльності управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
24.12.2020 2105314 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Рівненській області Проведено
75 порушень
Предмет перевірки: Додержання (виконання) вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Ногачевський Олексій Миколайович — Провідний інспектор відділу запобігання НС Рівненського МРУ ГУ ДСНС України у Рівненській області
Дмитерчук Євген Степанович — Заступник директора з АГР
Порушення:
Евакуаційні виходи з приміщень не позначено світловими покажчиками «Вихід»
Евакуаційні виходи з приміщень не позначено світловими покажчиками «Вихід» (Слюсарно – механічна майстерня)
Не усі евакуаційні виходи з приміщень позначено світловими покажчиками «Вихід»
На випадок відключення електроенергії обслуговуючий персонал, де у вечірній та нічний час можливе перебування людей, не забезпечений електричними ліхтарями. Кількість ліхтарів визначається адміністрацією, виходячи з особливостей об’єкта, наявності чергового персоналу, кількості людей у будинку (але не менше одного ліхтаря на кожного працівника, який чергує на об'єкті у вечірній або нічний час).
Не забезпечено освітлювання адресного вказівника у темний час доби
Лікарськими засобами та медичними виробами не забезпечена (Протирадіаційне укриття №64038)
Технічний стан захисної споруди цивільного захисту не відповідає вимогам з утримання (Сховище №65025)
Стан входів та виходів захисної споруди цивільного захисту їх доступність для усіх категорій населення, зокрема – для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення не відповідає вимогам з утримання (Сховище №65025)
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Допускається застосування будівельних матеріалів з вищими показниками пожежної небезпеки для оздоблення (облицювання) шляхів евакуації
Допускається застосування будівельних матеріалів з вищими показниками пожежної небезпеки для оздоблення (облицювання) шляхів евакуації першого поверху
Приміщення не обладнано системою оповіщення про пожежу
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією (Слюсарно – механічна майстерня)
Не усі пожежні кран-комплекти мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання
На території об’єкта відсутнє освітлення зовнішніх пожежних драбин, протипожежного обладнання, входів до будинків та споруд
Системи водопостачання, каналізації і опалення захисних споруд несправні та не захищені від корозії (Сховище №65025)
Допускається встановлення електророзеток на горючі основи (конструкції) без підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра
Інструкції для працівників охорони (сторожів, вахтерів, вартових) знаходяться у невідповідності до вимог пожежної безпеки, в них не визначено їхні обов'язки щодо контролю за додержанням протипожежного режиму, огляду території і приміщень, порядок дій в разі виявлення пожежі, а також не вказано, хто з посадових осіб об’єкта має бути викликаний у нічний час у разі пожежі
Захисну споруду цивільного захисту системами пожежної автоматики і сигналізацією не обладнано (Протирадіаційне укриття №64038)
Приміщення будівлі не забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности». (Слюсарно – механічна майстерня)
Допускається застосування будівельних матеріалів з вищими показниками пожежної небезпеки для оздоблення (облицювання) шляхів евакуації
Допускається захаращення шляхів евакуації меблями, різними матеріалами (коридори, стаціонарні зовнішні пожежні сходи)
На покритті будівлі не встановлено огорожу
Двері, які ведуть на сходові клітини не обладнано пристроями для їх самозачинення
Приміщення не обладнано системою оповіщення про пожежу
Перевірка на герметичність сховища (згідно довідки про перевірку герметичності сховища) не проводиться щорічно (Сховище №65025)
Коридори не забезпечено евакуаційним освітленням. Світильники евакуаційного освітлення повинні вмикатися з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей
Не заведено журнал обліку технічного обслуговування пожежних кран-комплектів
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснюється без опресування, зварювання, паяння або затискачів (Слюсарно – механічна майстерня)
Персонал не володіє знаннями порядку дій під час виникнення пожежі, вказаних в інструкції про заходи пожежної безпеки
Допускається знімання дверей сходових кліток
Не усі електрощити забезпечено схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки)
Підвальні поверхи захаращенні горючими матеріалами
Перевірка та обслуговування захисно-герметичних пристроїв сховища, захисно-герметичних та герметичних дверей (воріт), віконниць (ставень), герметичних клапанів та клапанів надмірного тиску не проводиться (Сховище №65025)
Евакуаційні виходи з приміщень не позначено світловими покажчиками «Вихід»
В підвалах з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснюється за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів
Не розміщено інформацію про заходи безпеки та відповідну поведінку населення в разі виникнення аварії
Перевірка справності систем вентиляції щодо справності вентиляторів припливних і витяжних систем, ФП, РУ, ГК, герметичних з’єднань повітроводів, повітрозабірних і витяжних каналів, противибухових пристроїв не проводиться (Сховище №65025)
Коридори забезпечити евакуаційним освітленням. Світильники евакуаційного освітлення повинні вмикатися з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей
Відсутня об’єктова система оповіщення про загрозу виникнення надзвичайної ситуації
Посадова особа, відповідальна за пожежну безпеку, не пройшла навчання з питань пожежної безпеки (заступник директора з АГР)
Допускається улаштування на шляху евакуації розсувних грат, які перешкоджають вільній евакуації людей
Стаціонарні зовнішні пожежні сходи, сходи на перепадах висот і огорожі на покриттях будівель та споруд не утримуються справними, пофарбованими
Не визначені категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки будівель лабораторії, слюсарно – механічної майстерні, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні
Приміщення будівель не забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
Системи водопостачання, каналізації і опалення захисних споруд несправні та не захищені від корозії (Протирадіаційне укриття №64038)
Для приміщень не розроблені та не затверджені керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки (Слюсарно – механічна майстерня)
Не проведено спеціальне об’єктове навчання з питань цивільного захисту
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Стан входів та виходів захисної споруди цивільного захисту їх доступність для усіх категорій населення, зокрема – для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення не відповідає вимогам з утримання (Протирадіаційне укриття №64038)
Приміщення захаращенні горючими матеріалами (Слюсарно – механічна майстерня)
Не забезпечено справність і доступність для використання пожежних кран-комплектів
Пожежний щит не доукомплектовано засобами пожежогасіння. До комплекту засобів пожежогасіння, які розміщуються на пожежному щиті, входять: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Допускається експлуатація світильників зі знятими ковпаками (розсіювачами)
Приміщення лабораторії, слюсарно – механічної майстерні, спортзалу № 2 не обладнано системами протипожежного захисту
Підвальні приміщення не очищено від горючого сміття
Інженерні комунікацій захисної споруди цивільного захисту не пофарбовані відповідно до їх призначення (Протирадіаційне укриття №64038)
Допускається влаштовування незаповнених отворів в протипожежних перешкодах, які відокремлюють електрощитову
До схематичного плану евакуації не розроблена та не затверджена керівником інструкція, що визначає дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей, за якою не рідше одного разу на півроку мають проводитися практичні тренування всіх задіяних працівників
Перевірка системи вентиляції сховища (записи у журналі перевірки сховища (протирадіаційного укриття) не проводиться щорічно (Сховище №65025)
Приміщення не обладнано системою оповіщення про пожежу
Двері, які ведуть на сходові клітини не обладнано пристроями для їх самозачинення
Захисну споруду цивільного захисту системами пожежної автоматики і сигналізацією не обладнано (Сховище №65025)
Пожежні кран-комплекти не укомплектовано важелем для полегшення відкривання вентиля
Не проведено перевірку установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Не пофарбовано металеву драбину, яка веде на покрівлю навчального корпусу
Перевірка та обслуговування баків (ємностей) для питної води (записи у журналі перевірки сховища (протирадіаційного укриття), журналі перевірки стану захисної споруди) не проводиться щорічно (Сховище №65025)
Герметичність та дотримання в сховищі температурно-вологісного режиму, який запобігає утворенню в захисній споруді конденсату не забезпечено (Сховище №65025)
Під час експлуатації об’єкта допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах (люк виходу на горище не встановлено протипожежним)
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Під час експлуатації об’єкта допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах (люк виходу на горище не встановлено протипожежним)
Інженерні комунікацій захисної споруди цивільного захисту не пофарбовані відповідно до їх призначення (Сховище №65025)
Технічний стан захисної споруди цивільного захисту не відповідає вимогам з утримання (Протирадіаційне укриття №64038)
Лікарськими засобами та медичними виробами не забезпечена (Сховище №65025)
Коридори не забезпечено евакуаційним освітленням. Світильники евакуаційного освітлення повинні вмикатися з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
26.10.2020 1902356 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: На підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності".
Предмет перевірки: Дотримання вимог санітарного законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
26.10.2020 1963912 Провадження освітньої діяльності закладів освіти, що підлягає ліцензуванню Міністерство освіти і науки України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» від 17 березня 2020 року № 530-IX
Предмет перевірки: Додержання ліцензіатом вимог Ліцензійних умов провадження освітньої діяльності
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
26.10.2020 1720658 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Закон України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
База практик та відпочинку "Водник" (Херсонська область)
75653, Херсонська обл., Скадовський р-н, С. Залізний Порт, вул. Морська, 30А
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
26.10.2020 1940050 Надання освітніх послуг у системі вищої освіти Державна служба якості освіти України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Резюме перевірки СтатусНе проведено Підстава непроведенняНа підставі Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері вищої освіти
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
19.10.2020 2435306 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Рівненській області Проведено
7 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Алексєйчук Андрій Петрович — Директор відокремленого структурного підрозділу
Нестеренко Андрій Сергійович — Провідний інспектор відділу ЗНС Рівненського районного управління ГУ ДСНС України у Рівненській області
Порушення:
Не проведено заміри опору ізоляції
Приміщення не обладнане пожежною сигналізацією.
Не виконано захист будівлі від прямих попадань блискавки.
Двері електрощитової, люку на горище та у підвал не протипожежні сертифіковані в Україні.
Приміщення не обладнане пожежною сигналізацією.
Дерев’яні елементи горищних покриттів не оброблені засобами вогнезахисту.
Приміщення не обладнане пожежною сигналізацією.
Покарання: відсутні
30.09.2020 2164993 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Рівненській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Додержання вимог законодавства у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного законодавства
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Микитюк Катерина Вікторівна — Головний бухгалтер
Бойчук Галина Петрівна — головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи управління контрольно-перевірочної роботи ГУ ПФУ в Рівненській області
Порушення:
Подання недостовірних відомостей про застрахованих осіб до системи персоніфікованого обліку
Покарання: відсутні
28.09.2020 2432704 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Рівненській області Проведено
21 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сферах пожежної та техногенної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Вознюк Володимир Миколайович — заступник директора з адміністративно господарської роботи
Шпак Микола Ярославович — Провідний фахівець відділу із забезпечення заходів з попередження надзвичайних ситуацій у Рівненському районі центру забезпечення діяльності ГУ ДСНС України у Рівненській області
Порушення:
Захисна споруда цивільного захисту не обладнана системами пожежної автоматики і сигналізації.
Приміщення гуртожитку не обладнані системою оповіщення про пожежу 3 типу (мовленєва з покажчиками «Вихід»)
Приміщення гуртожитку не обладнані автоматичною пожежною сигналізацією
Технічний стан захисної споруди цивільного захисту не відповідає вимогам з утримання.
Люки виходу на покрівлю зі сходових кліток не замінені на протипожежні 2-го типу сертифікований в Україні
Захисна споруда не забезпечена необхідним майном та засобами на розрахункову чисельність населення, що підлягає укриттю.
Не забезпечено ведення документації захисної споруди, у якій відображаються відомості про терміни і результати проведених оглядів, обстежень та випробувань, проведених технічних обслуговувань, поточних та капітальних ремонтів тощо.
Приміщення навчального корпусу не обладнані системою оповіщення про пожежу 3 типу (мовленєва з покажчиками «Вихід»)
Не визначені формування цивільного захисту з обслуговування захисних споруд (призначення осіб, відповідальних за обслуговування та експлуатацію фонду захисних споруд).
Не проводиться ремонт приміщень захисної споруди відповідно до чинних положень про проведення планово-попереджувальних ремонтів будівель і споруд залежно від їх основного функціонального призначення.
Захисна споруда не забезпечена лікарськими засобами та медичними виробами.
Комунікації, інженерні мережі, інженерне та спеціальне обладнання, системи життєзабезпечення захисної споруди не утримуються в належному технічному стані.
Приміщення навчального корпусу не в повній мірі обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Приміщення гуртожитку не обладнані системою оповіщення про пожежу 3 типу (мовленєва з покажчиками «Вихід»)
Приміщення гуртожитку не обладнані автоматичною пожежною сигналізацією
Захисна споруда цивільного захисту не забезпечена первинними засобами пожежогасіння.
Системи водопостачання, каналізації і опалення захисної споруди знаходяться у несправному стані та не захищені від корозії.
Стан входів та виходів захисної споруди цивільного захисту їх доступність для усіх категорій населення, зокрема – для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення не відповідає вимогам з утримання.
Інженерні комунікацій захисної споруди цивільного захисту не пофарбовані відповідно до їх призначення.
Люки виходу на покрівлю зі сходових кліток не замінені на протипожежні 2-го типу сертифікований в Україні
Люки виходу на покрівлю зі сходових кліток не замінені на протипожежні 2-го типу сертифікований в Україні
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
16.09.2020 2436778 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Рівненській області Проведено
49 порушень
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавтсва у сфері пожежної та техногенної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Ногачевський Олексій Миколайович — Головний інспектор відділу ЗНС Рівненського РУ ГУ ДСНС України у Рівненській області
Дмитерчук Євген Степанович — Заступник директора з АГР
Порушення:
Допускається застосування будівельних матеріалів з вищими показниками пожежної небезпеки для оздоблення (облицювання) шляхів евакуації першого поверху
В підвалах з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснюється за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів
Не усі пожежні кран-комплекти мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання
Перевірка справності систем вентиляції сховища щодо справності вентиляторів припливних і витяжних систем, ФП, РУ, ГК, герметичних з’єднань повітроводів, повітрозабірних і витяжних каналів, противибухових пристроїв не проводиться
Допускається улаштування на шляху евакуації розсувних грат, які перешкоджають вільній евакуації людей
На території об’єкта відсутнє освітлення зовнішніх пожежних драбин, протипожежного обладнання, входів до будинків та споруд
Допускається захаращення шляхів евакуації меблями, різними матеріалами (коридори, стаціонарні зовнішні пожежні сходи)
Коридори забезпечити евакуаційним освітленням. Світильники евакуаційного освітлення повинні вмикатися з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей
В слюсарно-механічній майсетні з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснюється без опресування, зварювання, паяння або затискачів
Приміщення не обладнано системою оповіщення про пожежу
Не забезпечено справність і доступність для використання пожежних кран-комплектів
Приміщення не обладнано системою оповіщення про пожежу
Захисну споруду цивільного захисту системами пожежної автоматики і сигналізацією не обладнано
Не забезпечено освітлювання адресного вказівника у темний час доби
Інженерні комунікацій захисної споруди цивільного захисту не пофарбовані відповідно до їх призначення
Герметичність та дотримання в сховищі температурно-вологісного режиму, який запобігає утворенню в захисній споруді конденсату не забезпечено
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Лікарськими засобами та медичними виробами сховище не забезпечена
В слюсарно-механічній майсетні евакуаційні виходи з приміщень не позначено світловими покажчиками «Вихід»
Перевірка та обслуговування баків (ємностей) для питної води (записи у журналі перевірки сховища (протирадіаційного укриття), журналі перевірки стану захисної споруди) не проводиться щорічно
Перевірка на герметичність сховища (згідно довідки про перевірку герметичності сховища) не проводиться щорічно
Допускається застосування будівельних матеріалів з вищими показниками пожежної небезпеки для оздоблення (облицювання) шляхів евакуації
Лікарськими засобами та медичними виробами захисна споруда не забезпечена
Технічний стан захисної споруди цивільного захисту не відповідає вимогам з утримання
Допускається застосування будівельних матеріалів з вищими показниками пожежної небезпеки для оздоблення (облицювання) шляхів евакуації
Під час експлуатації об’єкта допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах (люк виходу на горище не встановлено протипожежним)
Інженерні комунікацій захисної споруди цивільного захисту не пофарбовані відповідно до їх призначення
Системи водопостачання, каналізації і опалення захисних споруд несправні та не захищені від корозії
Евакуаційні виходи з приміщень не позначено світловими покажчиками «Вихід»
Захисну споруду цивільного захисту системами пожежної автоматики і сигналізацією не обладнано
Не пофарбовано металеву драбину, яка веде на покрівлю навчального корпусу
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Стаціонарні зовнішні пожежні сходи, сходи на перепадах висот і огорожі на покриттях будівель та споруд не утримуються справними, пофарбованими
Перевірка та обслуговування захисно-герметичних пристроїв сховища, захисно-герметичних та герметичних дверей (воріт), віконниць (ставень), герметичних клапанів та клапанів надмірного тиску не проводиться
Системи водопостачання, каналізації і опалення захисних споруд несправні та не захищені від корозії
Технічний стан захисної споруди цивільного захисту не відповідає вимогам з утримання
Допускається встановлення електророзеток на горючі основи (конструкції) без підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра
Перевірка системи вентиляції сховища (записи у журналі перевірки сховища (протирадіаційного укриття) не проводиться щорічно
Не усі евакуаційні виходи з приміщень позначено світловими покажчиками «Вихід»
Коридори не забезпечено евакуаційним освітленням. Світильники евакуаційного освітлення повинні вмикатися з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей
Пожежні кран-комплекти не укомплектовано важелем для полегшення відкривання вентиля
Коридори не забезпечено евакуаційним освітленням. Світильники евакуаційного освітлення повинні вмикатися з настанням сутінків у разі перебування в будинку людей
Під час експлуатації об’єкта допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах (люк виходу на горище не встановлено протипожежним)
На покритті будівлі не встановлено огорожу
Приміщення лабораторії, слюсарно – механічної майстерні, спортзалу № 2 не обладнано системами протипожежного захисту
Приміщення не обладнано системою оповіщення про пожежу
Приміщення слюсарно-механічної майсетні не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Пожежний щит не доукомплектовано засобами пожежогасіння. До комплекту засобів пожежогасіння, які розміщуються на пожежному щиті, входять: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
03.09.2020 2437838 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Рівненській області Проведено
183 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Чубик Вадим Олександрович — Провідний фахівець відділу із забезпечення заходів з попередження НС у Рівненському районі ЦЗД ГУ ДСНС України у Рівненській області
Савицька Тетяна Йосипівна — Начальник служби ОП
Порушення:
Двері виходу на покрівлю зі сходової клітки не замінені на протипожежні 2-го типу сертифіковані в Україні
Учбовий корпус не обладнаний автоматичною пожежною сигналізацією
В приміщення електрощитової не встановлено протипожежні двері
Люки виходів на горище не замінені на протипожежні 2-го типу, сертифіковані в Україні.
Відсутній захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Гуртожиток не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Люк виходу на горище зі сходової клітки не замінений на протипожежний 2-го типу сертифіковані в Україні
Захисну споруду цивільного захисту системами пожежної автоматики і сигналізацією не обладнано
Дерев’яні елементи покрівлі (крокви, лати) не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Дерев’яні елементи горищних покриттів не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Приміщення не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Пожежний щит, не забезпечений вогнегасниками - 3 шт., ящиком з піском - 1 шт., протипожежним покривалом - 1 шт., багром або ломом та гаком - 2 шт., лопатами - 2 шт., сокирами - 2 шт.
В приміщення електрощитової не встановлено протипожежні двері
Не виконано захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
У приміщеннях першого поверху встановленні глухі грати
Не встановлено протипожежні двері в приміщенні електрощитової
Не усі евакуаційні виходи позначені світловими покажчиками «Вихід»
Дерев’яні елементи покрівлі (крокви, лати) не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
В приміщення електрощитової не встановлено протипожежні двері
Огорожа на покритті будівлі пошкоджена та не пофарбована
Не забезпечено освітлювальним у темний час доби адресним вказівником (назва вулиці,номер будинку) встановленим на фасаді будівлі або іншому видному місці
Огорожа на покритті будівлі пошкоджена та не пофарбована
Не визначені категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки будівель гаражів, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні
У 673 аудиторії опорядження (облицювання) стелі виконано з матеріалів з вищою пожежною небезпекою, ніж: Г2, В2, Д2, Т2
Пожежний кран-комплект, що розміщено у навісній шафі, не забезпечено отвором для провітрювання і не пристосовано для опломбування та візуального огляду його без розкривання
Люки виходів на горище не замінені на протипожежні 2-го типу, сертифіковані в Україні.
Відсутній захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Не встановлено протипожежні двері в приміщенні електрощитової
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Дерев’яні елементи горищного покриття не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Гуртожиток не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Дерев’яні елементи покрівлі (крокви, лати) не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Не всі евакуаційні виходи позначені світловими покажчиками «Вихід»
Дерев’яні елементи горищного покриття не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Люки виходів на горище не замінені на протипожежні 2-го типу, сертифіковані в Україні.
Двері електрощитової не замінені на протипожежні сертифіковані в Україні
Двері електрощитової не замінені на протипожежні сертифіковані в Україні
Гуртожиток не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Сходова клітка, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням
Приміщення складу не обладнані автоматичною пожежною сигналізацією
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Люки виходів на горище зі сходових кліток не замінені на протипожежні 2-го типу, сертифіковані в Україні
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Двері виходу на покрівлю зі сходової клітки не замінені на протипожежні 2-го типу сертифіковані в Україні
Не встановлено протипожежні двері в приміщенні електрощитової
Сигнал від приймально-контрольного приладу автоматичної пожежної сигналізації не виведено на пульт централізованого пожежного спостереження
Не встановлено протипожежні двері в приміщенні електрощитової
Гуртожиток не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Відсутній захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Огорожа на покритті будівлі пошкоджена та не пофарбована
Двері електрощитової не замінені на протипожежні сертифіковані в Україні
Дерев’яні елементи горищного покриттяне оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Огорожа на покритті будівлі пошкоджена та не пофарбована
Люк виходу на горище зі сходової клітки не замінений на протипожежний 2-го типу сертифіковані в Україні
Не виконано захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Не заключений договір на технічне обслуговування наявної автоматичної пожежної сигналізації зі спеціалізованою організацією
Сходова клітка, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням
Приміщення учбового корпусу не обладнані системою оповіщення про пожежу 3 типу (мовленєва з покажчиками «Вихід»)
Відсутній захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Сходова клітка, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням
Гуртожиток не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
У конфернц залі опорядження стін виконано з матеріалів з вищою пожежною небезпекою, ніж Г2
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Відсутній другий евакуаційний вихід з конфернц зали
Допускається експлуатація приміщення у сходових клітках (кіоски)
На території об’єкта допускається влаштування звалища горючих відходів (тирси)
Дерев’яні елементи горищного покриття не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Дерев’яні елементи горищного покриття не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Не забезпечено освітлювальним у темний час доби адресним вказівником (назва вулиці,номер будинку) встановленим на фасаді будівлі або іншому видному місці
Не забезпечено захист будівель гаражів від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
На вікнах приміщень, де перебувають люди, ґрати не виконано такими що розкриваються, розсуваються або знімаються. Під час перебування в цих приміщеннях людей ґрати повинні бути відчинені (зняті)
Не усі евакуаційні виходи позначені світловими покажчиками «Вихід»
Люки виходів на горище зі сходової клітки не замінені на протипожежні 2-го типу сертифіковані в Україні
Люки виходів на горище не замінені на протипожежні 2-го типу, сертифіковані в Україні.
Відсутній захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Не виконано захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Евакуаційний вихід (зі сторони захисної споруди) не відповідає вимогам будівельних норм (висота менше 2,0 м)
Гуртожиток не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Евакуаційний вихід із аудиторії "Будівельної машини" не відповідає вимогам будівельних норм (висота менше 2,0 м)
Лікарськими засобами та медичними виробами захисна споруда не забезпечена
Відсутні пристрої для самозачинення дверей коридорів, холів, тамбурів
Об'єкт не забезпечений освітлюваним у темний час доби адресним вказівником (назва вулиці, номер будинку), встановленим на фасаді будівлі або іншому видному місці
Не встановлено протипожежні двері в приміщенні електрощитової
Приміщення навчального корпусу не обладнані системою оповіщення про пожежу 3 типу (мовленєва з покажчиками «Вихід»)
Гуртожиток не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Відсутній захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Не виконано захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
У приміщенні майстерні, аудиторіях №308 та 308а встановленні глухі грати
Приміщення навчального корпусу не обладнані автоматичною пожежною сигналізацією
Люки виходів на горище зі сходових кліток не замінені на протипожежні 2-го типу, сертифіковані в Україні
Не усі евакуаційні виходи позначені світловими покажчиками «Вихід»
Не забезпечено освітлювальним у темний час доби адресним вказівником (назва вулиці,номер будинку) встановленим на фасаді будівлі або іншому видному місці
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Двері електрощитової не замінені на протипожежні сертифіковані в Україні
На території не забезпечено освітлення зовнішньої пожежної драбини
Стан входів та виходів захисної споруди цивільного захисту їх доступність для усіх категорій населення, зокрема – для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення не відповідає вимогам з утримання
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Огорожа на покритті будівлі пошкоджена та не пофарбована
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Сходова клітка, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням
Учбовий корпус не обладнаний системою оповіщення людей про пожежу
Відсутній другий евакуаційний вихід з 647 аудиторії
Дерев’яні елементи горищного покриттяне оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Пожежа (загроза здоров’ю людей, збитки та моральна шкода, завдані власникам (користувачам) майна та/або третім особам)
Стіни шляхів евакуації оздоблені горючим матеріалом
Приміщення не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Огорожа на покритті будівлі пошкоджена та не пофарбована
Не виконано захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Приміщення не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Не встановлено протипожежні двері в приміщенні електрощитової
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Приміщення складу не в повній мірі забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки,їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT).
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Приміщення не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Біля місць розташування пожежного гідранту не встановлений (покажчики) ,(об'ємний зі світильником або плоский із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесеними на ннього: літерним індексом ПГ, цифровими значеннями відстані в метрах від покажчика до гідранта, внутрішнього діаметра трубопроводу в міліметрах, зазначенням виду водопровідної мережі (тупикова чи кільцева);
Люки виходів на горище зі сходових кліток не замінені на протипожежні 2-го типу, сертифіковані в Україні
Приміщення гуртожитку не обладнані автоматичною пожежною сигналізацією
Люки виходів на горище не замінені на протипожежні 2-го типу, сертифіковані в Україні.
Люки виходів на горище не замінені на протипожежні 2-го типу, сертифіковані в Україні.
Дерев’яні елементи горищного покриття не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Учбовий корпус не обладнаний автоматичною пожежною сигналізацією
Навчальний корпус не обладнаний автоматичною пожежною сигналізацією
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Не усі приміщення обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
В об’ємі сходової клітини влаштоване складське приміщення
Дерев’яні елементи горищного покриття не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Учбовий корпус не обладнаний системою оповіщення людей про пожежу
Не визначені категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки будівель гаражів, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні
Приміщення гаражів не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Двері виходів на покрівлю зі сходової клітки не замінені на протипожежні 2-го типу сертифіковані в Україні
Огорожа на покритті будівлі пошкоджена та не пофарбована
Зовнішню пожежну драбину не пофарбовано
Приміщення гуртожитку не обладнані системою оповіщення про пожежу 3 типу (мовленєва з покажчиками «Вихід»)
Допускається експлуатація приміщення під сходовим маршем
Приміщення гуртожитку не обладнані системою оповіщення про пожежу 3 типу (мовленєва з покажчиками «Вихід»)
Дерев’яні елементи горищних покриттів не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Навчальний корпус не обладнаний системою оповіщення людей про пожежу
Об'єкт не забезпечений освітлюваним у темний час доби адресним вказівником (назва вулиці, номер будинку), встановленим на фасаді будівлі або іншому видному місці
Не забезпечено захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Дерев’яні елементи горищних покриттів не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Приміщення не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Дерев’яні елементи горищного покриття не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Приміщення гуртожитку не обладнані автоматичною пожежною сигналізацією
Коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням
Гуртожиток не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Допускається експлуатація приміщення під сходовим маршем
В об’ємі сходової клітини влаштоване складське приміщення
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Сходова клітка, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням
В приміщення електрощитової не встановлено протипожежні двері
Дерев’яні елементи горищного покриттяне оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Відсутній захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Заблоковано металевими стовпчиками та захаращено деревами автомобільні дороги, проїзди й проходи до будівель, споруд, пожежних вододжерел, підступи до зовнішніх стаціонарних пожежних драбин, пожежного інвентарю, обладнання та засобів пожежогасіння
На території не забезпечено освітлення зовнішньої пожежної драбини
Біля місць розташування пожежного гідранту не встановлений (покажчики) ,(об'ємний зі світильником або плоский із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесеними на ннього: літерним індексом ПГ, цифровими значеннями відстані в метрах від покажчика до гідранта, внутрішнього діаметра трубопроводу в міліметрах, зазначенням виду водопровідної мережі (тупикова чи кільцева);
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Відсутній захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Заблоковано металевими стовпчиками та захаращено деревами автомобільні дороги, проїзди й проходи до будівель, споруд, пожежних вододжерел, підступи до зовнішніх стаціонарних пожежних драбин, пожежного інвентарю, обладнання та засобів пожежогасіння
Об'єкт не забезпечений освітлюваним у темний час доби адресним вказівником (назва вулиці, номер будинку), встановленим на фасаді будівлі або іншому видному місці
Об'єкт не забезпечений освітлюваним у темний час доби адресним вказівником (назва вулиці, номер будинку), встановленим на фасаді будівлі або іншому видному місці
Приміщення не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Приміщення не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Приміщення не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Не забезпечено освітлювальним у темний час доби адресним вказівником (назва вулиці,номер будинку) встановленим на фасаді будівлі або іншому видному місці
Приміщення не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Допускається реконструкція приміщень, будинків і споруд без проектної документації, яка затверджена у встановленому порядку (самовільно влаштовані приміщення, кабінети )
Приміщення складу не обладнані системою оповіщення про пожежу 1-го типу.
Огорожа на покритті будівлі пошкоджена та не пофарбована
Люки виходів на горище не замінені на протипожежні 2-го типу, сертифіковані в Україні.
Огорожа на покритті будівлі пошкоджена та не пофарбована
Огорожа на покритті будівлі пошкоджена та не пофарбована
Двері електрощитової не замінені на протипожежні сертифіковані в Україні
Не встановлено протипожежні двері в приміщенні електрощитової
Зовнішню пожежну драбину не пофарбовано
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
07.08.2020 2152089 Додержання законодавства про працю Управління Держпраці у Рівненській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Законодавство про працю
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Кондрачук Оксана Василівна — Інспектор праці, головний державний інспектор відділу з питань здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно -правових актів
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
10.06.2020 2114444 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Рівненській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Додержання вимог законодавства у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного законодавства
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Кротова Олена Євгеніївна — провідний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи управління контрольно-перевірочної роботи
Матвієнко Марія Дмитрівна — Головний бухгалтер
Порушення:
Подання недостовірних відомостей про застраховану особу до системи персоніфікованого обліку.
Покарання: відсутні
11.03.2020 2105022 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Рівненській області Проведено
6 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Савчук Іван Васильович — Головний інспектор відділу ЗНС Рівненського МРУ ГУ ДСНС України у Рівненській області
Кушпень Валентина Василівна — Інженер з охорони праці
Порушення:
Приміщення навчального закладу (крім гуртожитку) не обладнані автоматичною пожежною сигналізацією
Шафки пожежних кран-комплектів не мають отворів для провітрювання, і не пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання
У приміщеннях де перебувають люди на вікнах встановлені глухі грати
Не встановлено протипожежний режим, який повинен включати: - порядок утримання шляхів евакуації; - порядок застосування відкритого вогню; - порядок використання побутових нагрівальних приладів; - правила проїзду та стоянки транспортних засобів; - порядок відключення від мережі електроживлення обладнання та вентиляційних систем у разі пожежі; - порядок організації експлуатації і обслуговування наявних засобів протипожежного захисту; - порядок проведення планово-попереджувальних ремонтів та оглядів електроустановок, опалювального, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання
Стіни шляхів евакуації оздоблені горючим матеріалом
Допускається замикати на замки двері запасних евакуаційних виходів під час перебування людей у приміщеннях
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
25.02.2020 2085522 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Чернігівській області Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Вечер В'ячеслав Валентинович — директор навчально-наукового північного локального центру дистанційно-заочного навчання (найменування посади, прізвище, ім'я та по батькові) НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ВОДНОГО ГОСПОДАРСТВА ТА ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ
Кашуба Роман Володимирович — Провідний інспектор Прилуцького МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області
Порушення:
Не здійснено технічне обслуговування наявного вогнегасника.
Вказівний знак для зазначення місцезнаходження вогнегасника не установлений на висоті 2-2,5 м від рівня підлоги.
Покарання: відсутні
15.01.2020 2104593 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Рівненській області Проведено
192 порушення
Предмет перевірки: Додержання (виконання) вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Чубик Вадим Олександрович — Провідний фахівець відділу із забезпечення заходів з попередження НС у Рівненському районі ЦЗД ГУ ДСНС України у Рівненській області
Савицька Тетяна Йосипівна — Начальник служби ОП
Шпак Микола Ярославович — Фахівець відділу із забезпечення заходів з попередження надзвичайних ситуацій у Рівненському районі центру забезпечення діяльності ГУ ДСНС України у Рівненській області
Ногачевський Олексій Миколайович — Провідний інспектор відділу ЗНС Рівненського МРУ ГУ ДСНС України у Рівненській області
Порушення:
На території не забезпечено освітлення зовнішньої пожежної драбини
В приміщення електрощитової не встановлено протипожежні двері
Гуртожиток не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
На вікнах приміщень, де перебувають люди, ґрати не виконано такими що розкриваються, розсуваються або знімаються. Під час перебування в цих приміщеннях людей ґрати повинні бути відчинені (зняті)
Приміщення не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Сходова клітка, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням
Не виконано захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Не усі евакуаційні виходи позначені світловими покажчиками «Вихід»
Навчальний корпус не обладнаний автоматичною пожежною сигналізацією
Не забезпечено захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Об'єкт не забезпечений освітлюваним у темний час доби адресним вказівником (назва вулиці, номер будинку), встановленим на фасаді будівлі або іншому видному місці
Не визначені категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки будівель гаражів, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні
В об’ємі сходової клітини влаштоване складське приміщення
Біля місць розташування пожежного гідранту не встановлений (покажчики) ,(об'ємний зі світильником або плоский із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесеними на ннього: літерним індексом ПГ, цифровими значеннями відстані в метрах від покажчика до гідранта, внутрішнього діаметра трубопроводу в міліметрах, зазначенням виду водопровідної мережі (тупикова чи кільцева);
Дерев’яні елементи горищного покриття не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
У приміщеннях першого поверху встановленні глухі грати
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Люки виходів на горище зі сходових кліток не замінені на протипожежні 2-го типу, сертифіковані в Україні
У приміщеннях першого поверху встановленні глухі грати (корпус №2 а)
Дерев’яні елементи покрівлі (крокви, лати) не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
В приміщення електрощитової не встановлено протипожежні двері
Відсутній захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Пожежний кран-комплект, що розміщено у навісній шафі, не забезпечено отвором для провітрювання і не пристосовано для опломбування та візуального огляду його без розкривання
Не всі евакуаційні виходи позначені світловими покажчиками «Вихід»
Допускається експлуатація приміщення під сходовим маршем
Огорожа на покритті будівлі пошкоджена та не пофарбована
Об'єкт не забезпечений освітлюваним у темний час доби адресним вказівником (назва вулиці, номер будинку), встановленим на фасаді будівлі або іншому видному місці
Дерев’яні елементи горищного покриття не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
На території не забезпечено освітлення зовнішньої пожежної драбини
Не встановлено протипожежні двері в приміщенні електрощитової
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Двері електрощитової не замінені на протипожежні сертифіковані в Україні
Люки виходів на горище не замінені на протипожежні 2-го типу, сертифіковані в Україні.
Не усі евакуаційні виходи позначені світловими покажчиками «Вихід»
Не виконано захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Дерев’яні елементи горищного покриттяне оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Не усі приміщення обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Не забезпечено освітлювальним у темний час доби адресним вказівником (назва вулиці,номер будинку) встановленим на фасаді будівлі або іншому видному місці
Приміщення учбового корпусу не обладнані системою оповіщення про пожежу 3 типу (мовленєва з покажчиками «Вихід») (корпус №2 а)
Приміщення не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Двері виходів на покрівлю зі сходової клітки не замінені на протипожежні 2-го типу сертифіковані в Україні
Дерев’яні елементи горищного покриття не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Дерев’яні елементи горищних покриттів не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності (корпус №2 а)
Навчальний корпус не обладнаний системою оповіщення людей про пожежу
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Приміщення навчального корпусу не обладнані системою оповіщення про пожежу 3 типу (мовленєва з покажчиками «Вихід»)
Приміщення не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Огорожа на покритті будівлі пошкоджена та не пофарбована
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Стіни шляхів евакуації оздоблені горючим матеріалом
Гуртожиток не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Відсутній захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Огорожа на покритті будівлі пошкоджена та не пофарбована
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Заблоковано металевими стовпчиками та захаращено деревами автомобільні дороги, проїзди й проходи до будівель, споруд, пожежних вододжерел, підступи до зовнішніх стаціонарних пожежних драбин, пожежного інвентарю, обладнання та засобів пожежогасіння (корпус №2 а)
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
У 673 аудиторії опорядження (облицювання) стелі виконано з матеріалів з вищою пожежною небезпекою, ніж: Г2, В2, Д2, Т2
Не виконано захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Не встановлено протипожежні двері в приміщенні електрощитової
Двері електрощитової не замінені на протипожежні сертифіковані в Україні (корпус №2 а)
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Сходова клітка, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням
Допускається реконструкція приміщень, будинків і споруд без проектної документації, яка затверджена у встановленому порядку (самовільно влаштовані приміщення, кабінети)
Двері електрощитової не замінені на протипожежні сертифіковані в Україні
Зовнішню пожежну драбину не пофарбовано
Відсутній захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Відсутній захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Сходова клітка, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням
Лікарськими засобами та медичними виробами захисна споруда не забезпечена
Приміщення не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Відсутній захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Приміщення не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Приміщення не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Навчальний корпус не обладнаний автоматичною пожежною сигналізацією
Сигнал від приймально-контрольного приладу автоматичної пожежної сигналізації не виведено на пульт централізованого пожежного спостереження (корпус №2 а)
Приміщення гуртожитку не обладнані системою оповіщення про пожежу 3 типу (мовленєва з покажчиками «Вихід»)
Дерев’яні елементи горищного покриття не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
У приміщенні майстерні, аудиторіях №308 та 308 а встановленні глухі грати
Люки виходів на горище не замінені на протипожежні 2-го типу, сертифіковані в Україні.
Люки виходів на горище зі сходових кліток не замінені на протипожежні 2-го типу, сертифіковані в Україні
Сходова клітка, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням
Огорожа на покритті будівлі пошкоджена та не пофарбована
Не забезпечено освітлювальним у темний час доби адресним вказівником (назва вулиці,номер будинку) встановленим на фасаді будівлі або іншому видному місці
Двері електрощитової не замінені на протипожежні сертифіковані в Україні
Захисну споруду цивільного захисту системами пожежної автоматики і сигналізацією не обладнано
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Заблоковано металевими стовпчиками та захаращено деревами автомобільні дороги, проїзди й проходи до будівель, споруд, пожежних вододжерел, підступи до зовнішніх стаціонарних пожежних драбин, пожежного інвентарю, обладнання та засобів пожежогасіння
Приміщення не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Не визначені категорії щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки будівель гаражів, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні
Відсутні пристрої для самозачинення дверей коридорів, холів, тамбурів
Не виконано захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Гуртожиток не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Люки виходів на горище не замінені на протипожежні 2-го типу, сертифіковані в Україні.
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Огорожа на покритті будівлі пошкоджена та не пофарбована
Не встановлено протипожежні двері в приміщенні електрощитової
Не встановлено протипожежні двері в приміщенні електрощитової
Люки виходів на горище не замінені на протипожежні 2-го типу, сертифіковані в Україні.
Відсутній захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Дерев’яні елементи горищного покриття не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Допускається експлуатація приміщення у сходових клітках (кіоски)
Приміщення складу не обладнані автоматичною пожежною сигналізацією
Дерев’яні елементи горищного покриття не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Не усі евакуаційні виходи позначені світловими покажчиками «Вихід»
Дерев’яні елементи горищного покриття не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Не усі евакуаційні виходи позначені світловими покажчиками «Вихід»
Приміщення гаражів не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Відсутній захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Відсутній другий евакуаційний вихід з 647 аудиторії
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Дерев’яні елементи горищних покриттів не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Зовнішню пожежну драбину не пофарбовано
Люки виходів на горище не замінені на протипожежні 2-го типу, сертифіковані в Україні.
Коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням
Приміщення складу не в повній мірі забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки,їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT).
Не встановлено протипожежні двері в приміщенні електрощитової
В об’ємі сходової клітини влаштоване складське приміщення
Люки виходів на горище зі сходової клітки не замінені на протипожежні 2-го типу сертифіковані в Україні
Не усі евакуаційні виходи позначені світловими покажчиками «Вихід»
Евакуаційний вихід із аудиторії "Будівельної машини" не відповідає вимогам будівельних норм (висота менше 2,0 м)
Гуртожиток не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Об'єкт не забезпечений освітлюваним у темний час доби адресним вказівником (назва вулиці, номер будинку), встановленим на фасаді будівлі або іншому видному місці
Відсутній другий евакуаційний вихід з конфернц зали
На території об’єкта допускається влаштування звалища горючих відходів (тирси)
В приміщення електрощитової не встановлено протипожежні двері
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Приміщення навчального корпусу не обладнані автоматичною пожежною сигналізацією
Не забезпечено захист будівель гаражів від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Огорожа на покритті будівлі пошкоджена та не пофарбована
Стан входів та виходів захисної споруди цивільного захисту їх доступність для усіх категорій населення, зокрема – для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення не відповідає вимогам з утримання
Не виконано захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Приміщення не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Не забезпечено освітлювальним у темний час доби адресним вказівником (назва вулиці,номер будинку) встановленим на фасаді будівлі або іншому видному місці
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Гуртожиток не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Дерев’яні елементи горищного покриття не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Люки виходів на горище не замінені на протипожежні 2-го типу, сертифіковані в Україні
Люки виходів на горище не замінені на протипожежні 2-го типу, сертифіковані в Україні.
Огорожа на покритті будівлі пошкоджена та не пофарбована
Евакуаційний вихід (зі сторони захисної споруди) не відповідає вимогам будівельних норм (висота менше 2,0 м)
Навчальний корпус не обладнаний автоматичною пожежною сигналізацією
Люки виходів на горище зі сходових кліток не замінені на протипожежні 2-го типу, сертифіковані в Україні
Двері виходу на покрівлю зі сходової клітки не замінені на протипожежні 2-го типу сертифіковані в Україні
Огорожа на покритті будівлі пошкоджена та не пофарбована
Дерев’яні елементи горищних покриттів не оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Навчальний корпус не обладнаний системою оповіщення людей про пожежу
Дерев’яні елементи горищного покриттяне оброблені засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Гуртожиток не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Навчальний корпус не обладнаний системою оповіщення людей про пожежу
У конфернц залі опорядження стін виконано з матеріалів з вищою пожежною небезпекою, ніж Г2
Пожежний щит, не забезпечений вогнегасниками - 3 шт., ящиком з піском - 1 шт., протипожежним покривалом - 1 шт., багром або ломом та гаком - 2 шт., лопатами - 2 шт., сокирами - 2 шт.
Люк виходу на горище зі сходової клітки не замінений на протипожежний 2-го типу сертифіковані в Україні (корпус №2 а)
Приміщення складу не обладнані системою оповіщення про пожежу 1-го типу.
Двері виходу на покрівлю зі сходової клітки не замінені на протипожежні 2-го типу сертифіковані в Україні (корпус №2 а)
Біля місць розташування пожежного гідранту не встановлений (покажчики) ,(об'ємний зі світильником або плоский із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесеними на ннього: літерним індексом ПГ, цифровими значеннями відстані в метрах від покажчика до гідранта, внутрішнього діаметра трубопроводу в міліметрах, зазначенням виду водопровідної мережі (тупикова чи кільцева)
В приміщення електрощитової не встановлено протипожежні двері
На вікнах приміщень, де перебувають люди, ґрати не виконано такими що розкриваються, розсуваються або знімаються. Під час перебування в цих приміщеннях людей ґрати повинні бути відчинені (зняті)
Огорожа на покритті будівлі пошкоджена та не пофарбована
Двері електрощитової не замінені на протипожежні сертифіковані в Україні
Приміщення гуртожитку не обладнані автоматичною пожежною сигналізацією
Не усі евакуаційні виходи позначені світловими покажчиками «Вихід»
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання (корпус №2 а)
Допускається експлуатація приміщення під сходовим маршем
Не заключений договір на технічне обслуговування наявної автоматичної пожежної сигналізації зі спеціалізованою організацією (корпус №2 а)
Шафки пожежних кран-комплектів не пристосовані для візуального огляду їх без розкривання
Гуртожиток не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
На вікнах приміщень, де перебувають люди, ґрати не виконано такими що розкриваються, розсуваються або знімаються. Під час перебування в цих приміщеннях людей ґрати повинні бути відчинені (зняті)
Об'єкт не забезпечений освітлюваним у темний час доби адресним вказівником (назва вулиці, номер будинку), встановленим на фасаді будівлі або іншому видному місці
Не виконано захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Сходова клітка, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням (корпус №2 а)
Приміщення не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Огорожа на покритті будівлі пошкоджена та не пофарбована
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Гуртожиток не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Приміщення гуртожитку не обладнані автоматичною пожежною сигналізацією
Відсутній захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
На вікнах приміщень, де перебувають люди, ґрати не виконано такими що розкриваються, розсуваються або знімаються. Під час перебування в цих приміщеннях людей ґрати повинні бути відчинені (зняті)
Приміщення гуртожитку не обладнані системою оповіщення про пожежу 3 типу (мовленєва з покажчиками «Вихід»)
Люк виходу на горище зі сходової клітки не замінений на протипожежний 2-го типу сертифіковані в Україні
Дерев’яні елементи покрівлі (крокви, лати) не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Не забезпечено освітлювальним у темний час доби адресним вказівником (назва вулиці,номер будинку) встановленим на фасаді будівлі або іншому видному місці
На вікнах приміщень, де перебувають люди, ґрати не виконано такими що розкриваються, розсуваються або знімаються. Під час перебування в цих приміщеннях людей ґрати повинні бути відчинені (зняті)
Дерев’яні елементи покрівлі (крокви, лати) не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Приміщення не обладнано системою оповіщення людей про пожежу
Не встановлено протипожежні двері в приміщенні електрощитової
Не встановлено протипожежні двері в приміщенні електрощитової
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
13.01.2020 2104566 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Рівненській області Проведено
41 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Шпак Микола Ярославович — Фахівець відділу із забезпечення заходів з попередження надзвичайних ситуацій у Рівненському районі центру забезпечення діяльності ГУ ДСНС України у Рівненській області
Вознюк Володимир Миколайович — заступник директора з адміністративно господарської роботи
Порушення:
Об'єкт не забезпечений освітлюваним у темний час доби адресним вказівником (назва вулиці, номер будинку), встановленим на фасаді будівлі або іншому видному місці
Дозволяється влаштування в об’ємі сходової клітини складського приміщення
Не забезпечено ведення документації захисної споруди, у якій відображаються відомості про терміни і результати проведених оглядів, обстежень та випробувань, проведених технічних обслуговувань, поточних та капітальних ремонтів тощо.
Інженерні комунікацій захисної споруди цивільного захисту не пофарбовані відповідно до їх призначення.
Приміщення навчального корпусу не обладнані системою оповіщення про пожежу 3 типу (мовленєва з покажчиками «Вихід»)
Не всі евакуаційні виходи позначені світловими покажчиками «Вихід»
Допускаються до роботи працівники які не пройшли навчання, інструктажі і перевірку знань з питань цивільного захисту, зокрема з техногенної безпеки.
Кожен пожежний кран-комплект не забезпечений важелем для полегшення відкривання вентиля
На об’єкті відповідною інструкцією не встановлено порядок збирання членів пожежно-рятувального підрозділу добровільної пожежної охорони, у разі виникнення пожежі, виклику вночі, у вихідні й святкові дні
Комунікації, інженерні мережі, інженерне та спеціальне обладнання, системи життєзабезпечення захисної споруди не утримуються в належному технічному стані.
Двері сходових кліток не обладнанні пристроями для самозачинення
Приміщення гуртожитку не обладнані автоматичною пожежною сигналізацією
У приміщеннях першого поверху встановленні глухі грати
Евакуаційні виходи не позначені світловими покажчиками «Вихід»
Приміщення гуртожитку не обладнані системою оповіщення про пожежу 3 типу (мовленєва з покажчиками «Вихід»)
Не визначені формування цивільного захисту з обслуговування захисних споруд (призначення осіб, відповідальних за обслуговування та експлуатацію фонду захисних споруд).
Посадові особи (відповідальні) не пройшли навчання та перевірку знань з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому законодавством
Приміщення гуртожитку не обладнані системою оповіщення про пожежу 3 типу (мовленєва з покажчиками «Вихід»)
Люки виходу на покрівлю зі сходових кліток не замінені на протипожежні 2-го типу сертифікований в Україні
Захисна споруда не забезпечена лікарськими засобами та медичними виробами.
Люки виходу на покрівлю зі сходових кліток не замінені на протипожежні 2-го типу сертифікований в Україні
Захисна споруда не забезпечена необхідним майном та засобами на розрахункову чисельність населення, що підлягає укриттю.
Кожен пожежний кран-комплект не забезпечений важелем для полегшення відкривання вентиля
Сходова клітка, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням
Технічний стан захисної споруди цивільного захисту не відповідає вимогам з утримання.
Не всі евакуаційні виходи позначені світловими покажчиками «Вихід»
Добровільна пожежна охорона функціонує у невідповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 17 липня 2013 року № 564 «Про порядок функціонування добровільної пожежної охорони» ( Члени пожежної дружини (команди) підлягають обов’язковому особистому страхуванню)
Не проводиться ремонт приміщень захисної споруди відповідно до чинних положень про проведення планово-попереджувальних ремонтів будівель і споруд залежно від їх основного функціонального призначення.
Не забезпечено проходження навчань в навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності категорій осіб керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту.
Шафки пожежних кран-комплектів не пристосовані для візуального огляду їх без розкривання
Приміщення навчального корпусу не в повній мірі обладнано автоматичною пожежною сигналізацією
Захисна споруда цивільного захисту не забезпечена первинними засобами пожежогасіння.
Люки виходу на покрівлю зі сходових кліток не замінені на протипожежні 2-го типу сертифікований в Україні
Приміщення гуртожитку не обладнані автоматичною пожежною сигналізацією
Захисна споруда цивільного захисту не обладнана системами пожежної автоматики і сигналізації.
Шафки пожежних кран-комплектів не пристосовані для візуального огляду їх без розкривання
Кожен пожежний кран-комплект не забезпечений важелем для полегшення відкривання вентиля
Системи водопостачання, каналізації і опалення захисної споруди знаходяться у несправному стані та не захищені від корозії.
Сходова клітка, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням
Стан входів та виходів захисної споруди цивільного захисту їх доступність для усіх категорій населення, зокрема – для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення не відповідає вимогам з утримання.
Сходова клітка, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням
Покарання: відсутні
23.12.2019 2098151 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Рівненській області Проведено
5 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Нестеренко Андрій Сергійович — Провідний інспектор відділу ЗНС Рівненського районного управління ГУ ДСНС України у Рівненській області
Прибега Галина Іванівна — Завідувач господарства КБТК НУВГП
Порушення:
Шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Для розміщення первинних засобів пожежогасіння у будинках, спорудах, спеціальні пожежні щити (стенди) не встановлено
Будинки, приміщення та споруди системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» не обладнано
На шляхах евакуації стіни оздоблено горючими матеріалами.
Будинки, приміщення та споруди системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» не обладнано
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
19.12.2019 2094696 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Рівненській області Проведено
10 порушень
Предмет перевірки: додержання (виконання) вимог законодавства у сферах пожежної і техногенної безпеки та цивільного захисту
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Дегтяр Павло Валентинович — Провідний інспектор відділу ЗНС Рівненського районного управління ГУ ДСНС України у Рівненській області
Кондратович Михайло Петрович — Старший диспетчер дирекції Надслучанського інституту
Порушення:
Не забезпечено первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку
Будівлю не обладнано системою протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту»
Не проведено технічне обслуговування пожежних кран комплектів шляхом спуску води
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) не оброблені засобами вогнезахисту
Застосовується дерев’яні сходові марши з не визначеною групою горючості.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Не проведено технічне обслуговування вогнегасників
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірка спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Для облицювання стін на шляхах евакуації застосовується тирсоплита з не визначеною групою горючості
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
17.12.2019 2077930 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Рівненській області Проведено
21 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Дегтяр Павло Валентинович — Провідний інспектор відділу ЗНС Рівненського районного управління ГУ ДСНС України у Рівненській області
Маркін Юрій Петрович — Інструктор з протипожежної профілактики
Порушення:
Не встановлено протипожежні двері в електрощитову, архівне приміщення (навчальний заклад, гуртожитки № 1,2,3)
Двері на шляхах евакуації відчиняються не в напрямку виходу з приміщення. (гуртожиток № 3)
Не обладнана захисна споруда цивільного захисту системами пожежної автоматики і сигналізацією
Не обладнано пристроями блискавкозахисту. (частково навчальний заклад, гуртожиток № 1)
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням. (навчальний заклад, гуртожитки № 1,3)
Не розроблено та не вивішено плани евакуації на випадок пожежі (гуртожитки № 1,2,3)
Не проведено технічне обслуговування пожежних кран комплектів шляхом спуску води. (навчальний заклад, гуртожитки № 1,2,3)
Не проведено ремонт пожежного гідранту, щоб забезпечити безперешкодний забір води пожежними автомобілями
Будівлю не обладнано системою протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» (навчальний заклад, гуртожитки № 1,2,3)
Не укомплектовані кожен пожежний кран-комплект пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів (за наявності таких насосів), а також важелем для полегшення відкривання вентиля укомплектовано. (гуртожитки № 1,3)
Не забезпечено на території об’єкта освітлення зовнішніх пожежних драбин, протипожежного обладнання, входів до будинків та споруд
Не вивішено на видних місцях інструкції про заходи пожежної безпеки (навчальний заклад, гуртожитки № 1,2,3)
Не обладнана захисна споруда цивільного захисту системою внутрішнього протипожежного водопостачання
Пожежні кран-комплекти, які розміщуються у вбудованих або навісних шафках відсутні отвори для провітрювання (навчальний заклад, гуртожитки № 1,2,3)
Не встановлено протипожежні люки виходу на горище (навчальний заклад, гуртожитки № 1,2,3)
Територія об’єкта, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цветасигнальные и знаки безопасности»
Не проведено технічного обслуговування протигазів
Для облицювання стін на шляхах евакуації застосовується вагонка з не визначеною групою горючості. (навчальний заклад, гуртожиток № 1)
Відсутні таблички позначення та покажчика маршруту руху до захисної споруди цивільного захисту
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів (навчальний заклад, гуртожитки № 1,2,3)
Дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) не оброблені засобами вогнезахисту (навчальний заклад, гуртожитки № 1,2,3)
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
01.08.2019 1596077 Державний нагляд (контроль) за додержанням законодавства про захист прав споживачів Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства про захист прав споживачів
Порушення:
Відсутня інформаці для споживача про правила проживання
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
15.03.2019 1679135 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Рівненській області Проведено
12 порушень
Предмет перевірки: Додержання (виконання) законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Порушення:
Не проведено заміри опору ізоляції та перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електрообладнання від короткого замикання.
На вікнах приміщень, допускається встановлення глухих грат.
Допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, які відокремлюють електрощитову.
Будинки, приміщення та споруди не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Будинки, приміщення та споруди не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Допускається зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, які відокремлюють електрощитову.
Дерев’яні елементи горищних покриттів будівель (крокви, лати) не оброблені засобами вогнезахисту які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Захист будівель від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів не виконано відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 "Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд".
Дерев’яні елементи горищних покриттів будівель (крокви, лати) не оброблені засобами вогнезахисту які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
На шляхах евакуації для облицювання стін допускається використання горючих матеріалів.
Будинки, приміщення та споруди не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
На вікнах приміщень, допускається встановлення глухих грат.
Покарання: відсутні