Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Prozorro.Продажі
Продавець (8)
Зовнішня інформація (6)
Дозвільні документи
Ліцензії (7)
Будівництво (38) Перевірки (43)

ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ МЕДИЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

#02010801

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
19.09.2022 3081586 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
гуртожиток № 2 Одесский национальный медицинский университет
м. Одеса, вул. Малиновського, 63
адміністративний корпус
м. Одеса вул. м. Малиновського, 37
ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ МЕДИЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ (ГУРТОЖИТОК 1/2 ,1/1, 3 )
65082, Одеська обл., м. Одеса, Вул, С. Ядова, 4,Вул, Воробйова, 11
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
19.09.2022 3052753 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
19.09.2022 2956480 Дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, стандартів і правил під час виконання підготовчих та будівельних робіт (державний архітектурно-будівельний контроль (нагляд) Управління державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, стандартів і правил під час виконання підготовчих та будівельних робіт
Об'єкти:
Капітальний ремонт будівлі кафедри ОНМедУ з пристосуванням приміщень під кабінет комп'ютерної томографії за адресою: м. Одеса, вул. Тіниста, 8 "А"
Одеська обл., Одеський р-н, Одеська Територіальна Громада, м. Одеса (Станом На 01.01.2021), вул. Тіниста 8 "А"
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
28.12.2021 3207970 Додержання законодавства про працю Головне управління Держпраці в Одеській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: використання праці , оплата праці
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Михайловський Олександр Олександрович — начальник відділу з питань праці та заробітної плати
Муратков Леонід Дмитрович — Головний державний інспектор
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
29.11.2021 2948119 Надання освітніх послуг у системі вищої освіти Державна служба якості освіти України Проведено
16 порушень
Предмет перевірки: дотримання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері вищої освіти з питань підготовки іноземних громадян (за дорученням Прем’єр-міністра України від 05.08.2021 № 1975/28/1-21)
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Скидан Максим Ігорович — Головний спеціаліст
Кіосова Марина Сергіївна — головний спеціаліст департаменту контролю у сфері вищої, фахової передвищої освіти і освіти дорослих Державної служби якості освіти України
Порушення:
Не забезпечено контроль за навчально-методичною діяльністю викладачів: Методичні рекомендації (Methodical recommendations for the implementation of individual independent student work (IISW) to the discipline «History of Ukrainian culture» (for I corse foreign students (English language of study) of the international faculty) discussed and approved by the methodological council of the department approved by the methodological council of the department 27.08.2020 protocol No 1 by the Head of the Department Ph.D. associate professor Sikorskaya O.O.) не відповідають вимогам власного положення «про навчально-методичне забезпечення освітнього процесу в ОНМедУ» схвалене рішенням вченої ради 07.10.2021 протокол № 2 та введене в дію наказом від 07.10.2021 № 521-о (Положення є обов’язковими для усіх структурних підрозділів Університету) в частині форми методичних рекомендацій з самостійної роботи студентів.
Правила прийому до ОНМедУ в 2021 році, затверджені вченою радою Університету від 24.12.2020 протокол № 5 та введені в дію наказом ректора від 24.12.2020 № 724-о (далі – Правила прийому) не містять переліку акредитованих та неакредитованих освітніх програм за якими здійснюється прийом на рівні вищої освіти (магістр, доктор філософії).
Встановлено невідповідність переліку та обсягу освітніх компонентів у кредитах ЄКТС, а також форм підсумкового контролю: – Навчальний план спеціальності 221 «Стоматологія», затверджений на засіданні вченої ради ОНМедУ від 25.06.2020 протокол № 5: 1) дисципліни «Медична інформатика», спеціальність «Стоматологія», Виробнича практика відрізняються формами підсумкового контролю від зазначеної інформації в освітній програмі; – В навчальному плані спеціальності 222 «Медицина» (затверджений на засіданні Вченої ради ОНМедУ від 25.06.2020 протокол № 5) дисципліна «Анестезіологія та інтенсивна терапія» формою звітності вказаний диференціальний залік, а в освітньо-професійній програмі – іспит; 2) обсяг кредитів ЄКТС дисципліни «Педіатрія в т.ч. невідкладні стани в педіатрії» не відповідає передбаченому освітньою програмою обсягу (в освітньо-професійній програмі 17,5, в навчальному плані 16).
Встановлено, що паспортні документи іноземців переважно не мають перекладу українською мовою з нотаріальним засвідченням, що суперечить вимогам абзацу другого пункту 10 розділу ІІІ Правил прийому та вимогам абзацу 16 пункту 8 Положення про організацію набору на навчання (стажування) іноземних громадян та осіб без громадянства в ОНМедУ в 2021 році, схваленого рішенням вченої ради від 01.04.2021 протокол № 8, затвердженого наказом ректора Університету від 01.04.2021 № 130-о.
Всупереч вимогам абзацу 30 пункту 1.1. розділу 1 Положення ООП виявлено розбіжності між робочим і навчальним планами спеціальності 222 Медицина щодо обсягу навчальних дисциплін. Наприклад: - обсяг дисципліни «Гістологія, цитологія, та ембріологія» зменшений на 1,5 кредити ЄКТС: в навчальному плані – загальна кількість – 11,5 кредитів ЄКТС, іспит в 3 семестрі (з них – в 2 семестрі 7 кредитів ЄКТС, в 3 – 4,5); в робочому плані – у 2 семестрі 5,5 кредитів, залік, в 3 семестрі – 4,5 кредити, іспит; - обсяг дисципліни «Біологічна та біорганічна хімія» зменшений на 3 кредити ЄКТС: загальна кількість – 9,5 кредитів ЄКТС, іспит в 4 семестрі ( з них – в 2 семестрі – 3 кредити ЄКТС, в 3-му – 3, в 4-му – 3,5); в робочому плані – в 2 семестрі дисципліна відсутня, в 3-му – 110 год., в 4-му – 85 год., іспит; - обсяг дисципліни «Мікробіологія, вірусологія та імунологія» збільшений на 0,5 кредити ЄКТС: загальна кількість – 8,5 кредитів ЄКТС, іспит в 5 семестрі ( з них в 4-му – 5,5 кредитів, у 5-му – 3); в робочому плані – в 4-му семестрі – 6 кредитів, залік, в 5-му – 3 кредити, іспит.
Планування та облік роботи науково-педагогічних працівників регулюється Положенням про планування та облік роботи науково-педагогічних працівників ОНМедУ, затвердженим рішенням Вченої ради від 08.11.2016, протокол № 3 (наказ ректора ОНМедУ від 08.11.2016 № 675-о). Встановлено перевищення максимального навчального навантаження із розрахунку на одну ставку деяких науково-педагогічних працівників кафедри нормальної та патологічної клінічної анатомії (перевищення на 21-166 год.), що також суперечить встановленим нормам (600 год.) Положення про ООП визначеним абзацом 2 пунктом 1.4. підпунктом 1.4.2.
В робочих навчальних планах 2021/2022 навчального року розподіл навантаження здобувачів вищої освіти по семестрах у кредитах ЄКТС не обліковується.
В ОНМедУ для організації прийому на навчання іноземних громадян на період вступної кампанії 2021 року затверджено склад Приймальної комісії, до якого входять основні представники з визначеними абзацами 3-5 пункту 2 Положення 1085 функціональними обов`язками та підрозділ приймальної комісії з прийому іноземних громадян, який не належить до жодного визначеного законодавством підрозділу Приймальної комісії (до складу цього підрозділу входять члени самої приймальної комісії ОНМедУ). Підрозділ Приймальної комісії з прийому іноземних громадян самостійно приймав рішення про рекомендацію до зарахування, рекомендацію щодо поновлення на навчання осіб з числа іноземних громадян, про допуск до участі у вступних випробуваннях. В протоколах засідань Приймальної комісії Університету вищезазначені питання, які приймались рішенням підрозділу, не зафіксовано.
Правила прийому, які є підставою для оголошення прийому на навчання до ОнМедУ, всупереч вимогам пункту 2 розділу XV Умов прийому 2021 не містять: - перелік конкурсних пропозицій, за якими здійснюється прийом на кожний рівень вищої освіти; - порядок проведення вступних випробувань, спосіб та місце оприлюднення їх результатів; - порядок обчислення конкурсного бала вступників з числа іноземних громадян. Крім того, в Правилах прийому не зазначено мінімальне значення кількості балів із вступних випробувань (конкурсного бала), з якими вступник з числа іноземних громадян допускається до участі у конкурсі.
Положення про Приймальну комісію Університету затверджене вченою радою від 24.12.2020, введено в дію наказом від 24.12.2020 № 724-о (далі – Положення ПК), не містить інформації про функціональні (посадові) обов`язки підрозділу приймальної комісії з прийому іноземних громадян.
В договорах на навчання здобувачів вищої освіти з числа іноземних громадян не визначені бази проходження виробничої практики, що суперечить вимогам пункту 2.2. розділу 2 Положення про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 08.04.1993 № 93, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 30.04.1993 за № 35, та вимогам п. 3.3 Положення про проведення практики студентів ОНМедУ, введеного в дію наказом ОНМедУ від 07.10.2021 № 521-о, «Для студентів-іноземців бази практики передбачаються у відповідному контракті чи договорі щодо підготовки фахівців». Також встановлено, що всупереч абзацу 5 п. 5.1. власного Положення про проведення практики студентів ОНМедУ «Заключна оцінка з виробничої практики з інтегративною середньою оцінкою за національною шкалою, з кожного профілю виробничої діяльності, конвертовану в рейтингові бали та оцінкою ECTS», відомості обліку успішності з виробничих практик не містять оцінки за шкалою ЄКТС.
Положення про академічну доброчесність в ОНМедУ, яке затверджене рішенням Вченої ради від 21.12.2017 (протокол № 5) та введене в дію наказом від 21.12.2017 №871-о, з органом студентського самоврядування в частині відповідальності здобувачів вищої освіти не погоджені, що унеможливлює фактичне врегулювання питання відповідальності здобувачів, у т. ч. з числа іноземних громадян.
Всупереч пункту 2.7 власного Положення про порядок формування індивідуальних освітніх траєкторії здобувачами вищої освіти, ухваленого вченою радою ОНМедУ від 04.06.2020 протокол № 4, затвердженого ректором 04.06.2020 (Вивчення дисциплін за вибором розпочинається з другого семестру навчання), вибіркові компоненти в навчальних планах другого рівня вищої освіти - спеціальності 222 Медицина загальною кількістю 12 кредитів ЄКТС; - спеціальності 226 Фармація, промислова фармація загальною кількістю 16 кредитів ЄКТС заплановані у першому семестрі.
Відомості про виділений ліцензований обсяг за кожною конкурсною пропозицією Університетом на офіційному веб-сайті Університету не оприлюднено, що суперечить вимогам пункту восьмого розділу ІV Умов прийому 2021.
У 2021 році склад предметних екзаменаційних комісій для проведення конкурсних вступних випробувань по прийому іноземних громадян в ОНМедУ затверджено з порушенням нормативно встановлених строків наказом ректора від 05.05.2021 № 189-о «Про призначення предметних екзаменаційних комісій по прийому іноземних громадян у 2021 році та визначення додаткових заходів щодо підготовки і проведення вступних іспитів». Предметна екзаменаційна комісія з математики не створена.
Екзаменаційні білети, розроблені Головами предметної екзаменаційної комісії, для проведення вступних випробувань з конкурсних предметів затверджені з порушенням визначених законодавством строків. Крім того, програми вступних випробувань для іноземців та осіб без громадянства з біології та хімії (українською та англійською мовами), затверджені головою Приймальної комісії 26.01.2021 не містять інформацію про критерії оцінювання, що суперечить вимогам абзацу п`ятого пункту 11 розділу VII Умов прийому 2021.
Покарання: відсутні
29.10.2021 2928542 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Одеській області Проведено
40 порушень
Предмет перевірки: Виконання суб'єктом господарювання припису від 27.12.2019 року №220
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Журба Олександр Іванович — Головний інспектор відділу запобігання НС по Суворовському району ОМТГ ОРУ ГУ ДСНС України в Одеській області
Журавський Ростислав Вікторович — Заступник начальника відділу з оргагізації пожежно-профілактичної роботи ОРУ ГУ ДСНС України в Одеській області
Порушення:
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлені на не горючі основи (конструкції) без підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
На вікнах гуртожитку допускається встановлення глухих металевих грат.
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлені на не горючі основи (конструкції) без підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Допускається використання в приміщеннях гуртожитку світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків).
Система внутрішнього протипожежного водопроводу знаходиться в непрацездатному стані.
Пожежні кран-комплекти в підвалі не розміщені у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання. (При виготовленні шаф рекомендується передбачати в них місце для зберігання двох вогнегасників. На дверцята шаф, в яких знаходяться вогнегасники, мають бути нанесені відповідні покажчики).
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів здійснюватися за допомогою «скрутки».
На вікнах гуртожитку допускається встановлення глухих металевих грат.
Будівля гуртожитку не обладнана системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Не забезпечено захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Не забезпечено захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Об’єкт не забезпечений необхідною кількістю води (пожежна водойма, пожежний гідрант) для здійснення цілей зовнішнього пожежогасіння.
Відгалужувальні та з’єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів.
Не забезпечено захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Об’єкт не забезпечений необхідною кількістю води (пожежна водойма, пожежний гідрант) для здійснення цілей зовнішнього пожежогасіння.
У приміщенні насосної станції відсутня загальна схема протипожежного водопостачання та схема обв'язки насосів. На кожній засувці і пожежному насосі-підвищувачі відсутня інформація про їх призначення. Відсутня інструкція про порядок увімкнення насосів-підвищувачів.
Система внутрішнього протипожежного водогону не відповідає вимогам ДБН В.2.5-64:2012.
Не створено об’єктовий матеріальний резерв для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій
Біля входу в приміщення насосної станції слід розміщувати напис (табло) «Пожежна насосна станція» з освітленням.
Система внутрішнього протипожежного водогону не відповідає вимогам ДБН В.2.5-64:2012.
Відгалужувальні та з’єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів здійснюватися за допомогою «скрутки».
Не відокремлені приміщення електрощитової від інших приміщень шляхом встановлення (влаштування) протипожежних перешкод відповідно до вимог ДБН В.1.1-7-2016 «Пожежна безпека об'єктів будівництва» (протипожежні двері, перекриття з нормованою межею вогнестійкості тощо).
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
На вікнах гуртожитку допускається встановлення глухих металевих грат.
Будівля гуртожитку не обладнана системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів здійснюватися за допомогою «скрутки».
Не відокремлені приміщення електрощитової від інших приміщень шляхом встановлення (влаштування) протипожежних перешкод відповідно до вимог ДБН В.1.1-7-2016 «Пожежна безпека об'єктів будівництва» (протипожежні двері, перекриття з нормованою межею вогнестійкості тощо).
Об’єкт не забезпечений необхідною кількістю води (пожежна водойма, пожежний гідрант) для здійснення цілей зовнішнього пожежогасіння
Будівля гуртожитку не обладнана системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи.
Не відокремлені приміщення електрощитової від інших приміщень шляхом встановлення (влаштування) протипожежних перешкод відповідно до вимог ДБН В.1.1-7-2016 «Пожежна безпека об'єктів будівництва» (протипожежні двері, перекриття з нормованою межею вогнестійкості тощо).
Допускається використання в приміщеннях гуртожитку світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків).
Не проведено планування евакуації та не визначено безпечний райони, придатні для розміщення евакуйованого населення та майна.
Пожежні кран-комплекти в підвалі не розміщені у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання. (При виготовленні шаф рекомендується передбачати в них місце для зберігання двох вогнегасників. На дверцята шаф, в яких знаходяться вогнегасники, мають бути нанесені відповідні покажчики);
Біля входу в приміщення насосної станції слід розміщувати напис (табло) «Пожежна насосна станція» з освітленням.
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлені на не горючі основи (конструкції) без підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
У приміщенні насосної станції відсутня загальна схема протипожежного водопостачання та схема обв'язки насосів. На кожній засувці і пожежному насосі-підвищувачі відсутня інформація про їх призначення. Відсутня інструкція про порядок увімкнення насосів-підвищувачів.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
21.10.2021 2254620 Використання та охорона земель усіх категорій і форм власності Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах використання та охорони земель
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
20.09.2021 2910297 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: дотримання вимог санітарного законодавства
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Гераскіна Лариса Михайлівна — Лікар з загальної гігієни відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Одеського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області
Скороходова З М — Комендант гуртожитку №1/1
Скороходова З.М — Комендант гуртожитку №1/1
Градежда Г А — Комендант гуртожитку №3
Градежда Г.А. — Комендант гуртожитку №3
Порушення:
Необхідність проведення поточного ремонту побутових приміщень гуртожитку №3 (одна умивальня, душова)
Покарання: відсутні
02.09.2021 2913669 Додержання законодавства про працю Головне управління Держпраці в Одеській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: оплата праці
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Довгань Тетяна Валеріївна — головний державний інспектор
Порушення:
обставини викладені в Акті
Покарання: відсутні
25.08.2021 2899727 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Одеській області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Об'єкт, на якому суб'єкт господарювання проваджує господарську діяльність, не експлуатується
Предмет перевірки: позапланова перевірка
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
06.08.2021 2893406 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Одеській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Перевірка дотримання вимог законодавства щодо надання достовірних відомостей по застрахованим особам поданих до державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування суб`єктом господарювання (відомості)
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Сергієнко С А — Заступник головного бухгалтера
Сергієнко С. А. — Заступник головного бухгалтера
Гельман Віолета Федорівна — Головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи № 1 управління контрольно-перевірочної роботи
Порушення:
Подання суб’єктом господарювання недостовірних відомостей до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування
Покарання: відсутні
06.07.2021 2877264 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Одеській області Проведено
49 порушень
Предмет перевірки: Виконання суб'єктом господарювання попереднього припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Журба Олександр Іванович — Головний інспектор відділу запобігання НС по Суворовському району ОМТГ ОРУ ГУ ДСНС України в Одеській області
Гавриленко Микола Олександрович — Начальник відділу запобігання НС по Суворовському району ОМТГ ОРУ ГУ ДСНС України в Одеській області
Порушення:
Шафи пожежних кран-комплектів на поверхах не мають отворів для візуального огляду їх без розкривання.
Відгалужувальні та з’єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів.
Об’єкт не забезпечений необхідною кількістю води (пожежна водойма, пожежний гідрант) для здійснення цілей зовнішнього пожежогасіння.
Пожежні кран-комплекти в підвалі не розміщені у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання. (При виготовленні шаф рекомендується передбачати в них місце для зберігання двох вогнегасників. На дверцята шаф, в яких знаходяться вогнегасники, мають бути нанесені відповідні покажчики);
Не відокремлені приміщення електрощитових від інших приміщень шляхом встановлення (влаштування) протипожежних перешкод відповідно до вимог ДБН В.1.1-7-2016 «Пожежна безпека об'єктів будівництва» (протипожежні двері, перекриття з нормованою межею вогнестійкості тощо).
Не забезпечено захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів
Система внутрішнього протипожежного водопроводу знаходиться в непрацездатному стані.
Не проведено планування евакуації та не визначено безпечний райони, придатні для розміщення евакуйованого населення та майна.
Відгалужувальні та з’єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів.
Не відокремлені приміщення електрощитових від інших приміщень шляхом встановлення (влаштування) протипожежних перешкод відповідно до вимог ДБН В.1.1-7-2016 «Пожежна безпека об'єктів будівництва» (протипожежні двері, перекриття з нормованою межею вогнестійкості тощо).
Об’єкт не забезпечений необхідною кількістю води (пожежна водойма, пожежний гідрант) для здійснення цілей зовнішнього пожежогасіння.
Об’єкт не забезпечений необхідною кількістю води (пожежна водойма, пожежний гідрант) для здійснення цілей зовнішнього пожежогасіння.
Не забезпечено захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлені на не горючі основи (конструкції) без підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Будівля гуртожитку не обладнана системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Пожежні кран-комплект в підвалі не укомплектовані пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів (за наявності таких насосів), а також важелем для полегшення відкривання вентиля.
Біля входу в приміщення насосної станції слід розміщувати напис (табло) «Пожежна насосна станція» з освітленням.
Біля входу в приміщення насосної станції слід розміщувати напис (табло) «Пожежна насосна станція» з освітленням.
Відгалужувальні та з’єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів.
Допускається використання в приміщеннях гуртожитку світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків).
Будівля гуртожитку не обладнана системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Не створено об’єктовий матеріальний резерв для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій
На вікнах гуртожитку допускається встановлення глухих металевих грат.
Пожежні кран-комплект в підвалі не укомплектовані пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів (за наявності таких насосів), а також важелем для полегшення відкривання вентиля.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів здійснюватися за допомогою «скрутки».
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлені на не горючі основи (конструкції) без підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів здійснюватися за допомогою «скрутки».
Система внутрішнього протипожежного водогону не відповідає вимогам ДБН В.2.5-64:2012.
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлені на не горючі основи (конструкції) без підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Пожежні кран-комплекти в підвалі не розміщені у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання. (При виготовленні шаф рекомендується передбачати в них місце для зберігання двох вогнегасників. На дверцята шаф, в яких знаходяться вогнегасники, мають бути нанесені відповідні покажчики).
На вікнах гуртожитку допускається встановлення глухих металевих грат.
Будівля гуртожитку не обладнана системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів здійснюватися за допомогою «скрутки».
Пожежні кран-комплекти в підвалі не розміщені у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання. (При виготовленні шаф рекомендується передбачати в них місце для зберігання двох вогнегасників. На дверцята шаф, в яких знаходяться вогнегасники, мають бути нанесені відповідні покажчики).
Допускається використання в приміщеннях гуртожитку світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків).
Не відокремлені приміщення електрощитових від інших приміщень шляхом встановлення (влаштування) протипожежних перешкод відповідно до вимог ДБН В.1.1-7-2016 «Пожежна безпека об'єктів будівництва» (протипожежні двері, перекриття з нормованою межею вогнестійкості тощо).
Шафи пожежних кран-комплектів на поверхах не мають отворів для візуального огляду їх без розкривання
На вікнах гуртожитку допускається встановлення глухих металевих грат.
У приміщенні насосної станції відсутня загальна схема протипожежного водопостачання та схема обв'язки насосів. На кожній засувці і пожежному насосі-підвищувачі відсутня інформація про їх призначення. Відсутня інструкція про порядок увімкнення насосів-підвищувачів.
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи.
На території гуртожитку на в’їздах (виїздах) не встановлені схеми території, в яких слід вказувати розміщення будівель, водойм, гідрантів, протипожежного інвентарю під’їздів пожежних автомобілів до них.
На території гуртожитку на в’їздах (виїздах) не встановлені схеми території, в яких слід вказувати розміщення будівель, водойм, гідрантів, протипожежного інвентарю під’їздів пожежних автомобілів до них.
У приміщенні насосної станції відсутня загальна схема протипожежного водопостачання та схема обв'язки насосів. На кожній засувці і пожежному насосі-підвищувачі відсутня інформація про їх призначення. Відсутня інструкція про порядок увімкнення насосів-підвищувачів.
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням
Система внутрішнього протипожежного водогону не відповідає вимогам ДБН В.2.5-64:2012.
Не забезпечено захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
На території гуртожитку на в’їздах (виїздах) не встановлені схеми території, в яких слід вказувати розміщення будівель, водойм, гідрантів, протипожежного інвентарю під’їздів пожежних автомобілів до них.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
06.07.2021 2879792 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Одеській області Проведено
50 порушень
Предмет перевірки: ПЕРЕВІРКА ВИКОНАННЯ ПРИПИСУ ПО УСУНЕННЮ ПОРУШЕНЬ ВИМОГ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ПОЖЕЖНОЇ, ТЕХНОГЕННОЇ БЕЗПЕКИ ТА ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Запорожан Валерій Миколайович — Ректор ОДЕСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО МЕДИЧНОГО УНІВЕРСИТЕТА
Сопінський Василь Іванович — Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайних ситуацій по Приморському району Одеської міської територіальної громади Одеського районного управління Головного управління ДСНС України в Одеській області
Талалаєв Костянтин Миколайович — заступник ректора з навчально-виховної роботи
Порушення:
Всі приміщення будівлі не дообладнані автоматичними системами протипожежного захисту з виводом сигналу на пульт централізованого спостереження пожежної охорони, та управління евакуацією людей у відповідності до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
В приміщеннях правого крила коридору в дитячому відділенні частково та приймальному відділені застосовуються для облицювання стін матеріали (вагонка), на які відсутні показники щодо пожежної небезпеки.
В приміщеннях не вивішені інструкції про заходи пожежної безпеки та таблички з вказанням осіб, відповідальних за протипожежний стан, та табличка із зазначенням телефону для виклику пожежної охорони.
Не виконано захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірку відповідно до вимог ДСТУ EN 62305-1:2012, ДСТУ IEC 62305-2:2012, ДСТУ EN 62305-3:2012.
Внутрішнє протипожежне водопостачання утримується в несправному стані з ознаками пошкодження протипожежного водогону.
Грати на вікнах 1-го та 2-го поверху ректорату, в приміщеннях де перебувають люди, не повністю виконані з’ємними або розпашними.
Приміщення електрощитової не обладнано протипожежними дверима.
Будівля не обладнана установкою автоматичної пожежної сигналізації.
Електрична проводка на 2-му поверху, прокладена поверхнею горючих основ
В приміщенні клініки не всі розподільчі коробки (дози) закриті кришкою з негорючого матеріалу.
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Відсутній акт прокладання схованих електро-монтажних робіт.
Не проводиться технічне обслуговування наявної автоматичної пожежної сигналізації.
Трубопровід внутрішнього протипожежного водопроводу відділення кардіології виконаний із пластикових труб, що не допускається.
17 пожежних кран-комплектів не укомплектовано пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів.
Не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності дерев’яні конструкції горищного приміщення.
На об'єкті не забезпечено 10 % резерв запасу пожежних сповіщувачів.
Не всі грати які встановлені на вікнах приміщень, де можуть перебувати люди, виконані так, що можуть зніматися розкриватися або розсуватися.
Не обладнано приміщення лікарні евакуаційним освітленням із світловими покажчиками „Вихід” згідно вимог ДБН В.2.5-23-2003, ПУЕ, ДНАОП 0.00-1.32-01.
Розподільча коробка в приміщені кабінету канцелярії не закрита кришкою з негорючого матеріалу
Стіни на шляху евакуації у двір та в цокольному поверсі облицьовані горючим оздобленням.
Переносні вогнегасники не розміщені шляхом навішування за допомогою кронштейнів на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника.
Не всі грати які встановлені на вікнах приміщень, де можуть перебувати люди, виконані так, що можуть зніматися розкриватися або розсуватися.
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Автоматична пожежна сигналізація знаходиться в непрацездатному стані та потребує ремонту.
Пожежні кран-комплекти не розміщені у вбудованих або навісних шафах, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду без їх розкривання
На дверцятах пожежних шаф із зовнішнього боку не вказано номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів;
Стіни коридору на шляху евакуації з 3, 4-го поверхів облицьовані горючим матеріалом.
Не проводиться підтримання експлуатаційної придатності СПЗ відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту». На 3 та 4 поверхах між кафедральної лабораторії
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
В розподільчих коробках (дозах) з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснюється за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Не проводиться технічне обслуговування наявної автоматичної пожежної сигналізації.
В приміщеннях ректорату, використовуються тимчасові дільниці електромережі.
Автоматична пожежна сигналізація знаходиться в непрацездатному стані та потребує ремонту.
Не проводиться технічне обслуговування установки автоматичної пожежної сигналізації.
Приміщення об’єкту не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014, зокрема системою оповіщення та евакуації людей про пожежу.
Не утримується в справному стані існуюча установка АПС.
Приміщення гуртожитку не дозабезпечено первинними засобами пожежогасіння згідно норм належності.
Приміщення лікарні не обладнані звуковою системою оповіщення людей про пожежу.
Не представлено сертифікати відповідності на апаратуру й обладнання, що входять до складу наявної автоматичної пожежної сигналізації в корпусах.
Допускається влаштування у лікарні на 1-му поверсі в об’ємі сходової клітки приміщення для чергування вахтерів (охоронців) та приміщення для санітарів.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів в розподільчій коробці в приміщенні канцелярії, не виконано за допомогою опресування, паяння або гвинтових затискачів
Ліфти в лікарні не працююють в режимі «Пожежна безпека», згідно п. 7.6.6. ДБН В.2.2.9.-2009
Відсутній спеціальний журнал обліку технічного обслуговування пожежних кран-комплектів.
Будівля не обладнана установкою автоматичної пожежної сигналізації відповідно до ДБН В.2.5-56:2014
Допускається експлуатація у лікарні приміщень із встановленими глухими металевими гратами.
Не надано акти проведення прихованих робіт, а також допускається прокладання електропроводів по горючим основам.
Наявна автоматична пожежна сигналізація знаходиться в непрацездатному стані та потребує модернізації.
Не надано наступну документацією: - проектна документація та виконавчі креслення на установки пожежної сигналізації; - акт приймання в експлуатацію установок пожежної сигналізації.
Двері на шляхах евакуації відчиняються не в напрямку виходу з будівлі.
Покарання: відсутні
17.06.2021 2874934 Додержання законодавства про працю Головне управління Держпраці в Одеській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства про працю
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Довгань Тетяна Валеріївна — головний державний інспектор
Порушення:
-
Покарання: відсутні
11.06.2021 2862968 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Одеській області Проведено
27 порушень
Предмет перевірки: Перевірка
Підстави:
Настання аварії, смерті потерпілого внаслідок нещасного випадку або професійного захворювання, що було пов’язано з діяльністю суб’єкта господарювання
Учасники:
Шамал Аріна Віталіїївна — Провідний інспектор відділу запобігання НС по Малиновському району ОМТГ ОРУ ГУ ДСНС України в Одеській області
Порушення:
Система внутрішнього протипожежного водогону не забезпечена пожежними насосами.
Не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів відгалужувальні та з’єднувальні коробки (дози) в (житлових кімнатах №11,214,306,307, підсобних приміщеннях господарських приміщеннях тощо).
Не передбачені на кожному поверсі в сходових клітках (тип СК1) будівлі гуртожитку відкривання на рівні сходових площадок, маршів вікон з площею не менше ніж 1,2 м2
Переносні вогнегасники не розміщуються шляхом: навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення;
Допускається у порушенні вимог користування безпосередньо в житлових кімнатах (приміщеннях) будівлі гуртожитку (для тимчасового проживання людей тощо) електронагрівальними приладами. (мікрохвильові печі, чайники тощо)
Не представлені (не надані) відомості (дані) щодо пожежної безпеки проводів і кабелів згідно ДСТУ 4809-2007 «Ізольовані проводи та кабелі. Вимоги пожежної безпеки та методи випробовування», ДСТУ Б.В.1.1-11:2005 «Електричні кабельні лінії. Метод випробовування на вогнестійкість»
Кнопки дистанційного запуску пожежних насосів знаходять у несправному стані, частково відсутні.
Не відокремлене (виділене) приміщення електрощитової протипожежними перешкодами відповідно до вимог ДБН В.1.1-7-2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва» від інших.(шляхом встановлення протипожежних дверей з нормованою межею вогнестійкості тощо)
Допускається експлуатація пошкодженої розетки в кімнаті №347
На шляхах евакуації з 1 поверху зі сходових маршів на зовні з будівлі гуртожитку улаштований поріг, який перешкоджає вільній евакуації людей.
Не надано документи на технічне обслуговування вогнегасників.
Не забезпечено (вивішено) в будівлі гуртожитку з кімнатами для розміщення іноземних студентів пам’ятки про правила пожежної безпеки та поведінку людей які повинні бути виконані українською та англійською мовами.
Допускається у порушенні вимог улаштування та експлуатація тимчасових дільниць електромереж в житлових кімнатах №448, 306, 307, 347 підсобному приміщені на 1 поверсі та в приміщені біля щитової(подовжувачів тощо).
Допускається встановлення глухих металевих грат на вікнах приміщень на 1 та 2 поверхах будівлі гуртожитку та експлуатація цих приміщень.
Не надано документи про проходження посадовими особами навчання та перевірки знань з питань пожежної безпеки.Не надано документи про проходження посадовими особами навчання та перевірки знань з питань пожежної безпеки.
Не надані акти схованих робіт по прокладанню електропроводки в об’ємі підвісних стель приміщень будівлі гуртожитку.
Не проводиться очищення металевих повітроводів систем ветиляції
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням відповідно до вимог ДБН В.1.1-7-2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва», ДБН В.2.5-23-2010 «Проектування електрообладнання об’єктів цивільного призначення» та ПУЕ.
Не забезпечено (вивішено) у житлових кімнатах для тимчасового проживання людей будівлі гуртожитку на видимих місцях: план евакуації з відповідного поверху із зазначенням даного номера, кімнати, евакуаційних виходів та шляхів руху до них, місць розміщення первинних засобів пожежогасіння та ручних пожежних сповіщувачів (у разі наявності), а також необхідний пояснювальний текст і пам'ятка про дії на випадок виникнення пожежі
Приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір" (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности".
Не відповідають вимогам плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі. На доповнення до схематичного плану евакуації не розроблено та не затверджено керівником інструкцію, що визначає дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей, за якою не рідше одного разу на півроку мають проводитися практичні тренування всіх задіяних працівників
Не оснащенні схемою підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки) електрощити, групові електрощитки на поверхах в будівлі гуртожитку.
Не забезпечено будівлю гуртожитку системою блискавкозахисту у відповідності вимог.
Допускається у порушенні вимог експлуатація силових електромереж в приміщеннях будівлі гуртожитку (житлові кімнати, підсобні приміщення, господарські приміщення тощо) де з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів виконано за допомогою скрутки (повинно бути опресування, зварювання, паяння або затискачів.).
Не обладнано приміщення гуртожитку системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту» (СПС, оповіщення та управління евакуацією людей не нижче IV типу відповідно до вимог)
На 2,3,4,5-му поверхах будівлі гуртожитку в об’ємі сходових клітин типу СК1 відсутні двері в отворі, що з'єднує коридор зі сходовою кліткою з пристроєм для самозачинення.
В побутових приміщеннях та приміщенні електрощитової допускається експлуатація світильників зі знятими ковпаками, розсіювачами. Допускається в житлових кімнатах №3, 4, 321, 412, 414, 416, 418, 420 підвішування світильників безпосередньо на струмопроводі.
Покарання: відсутні
11.02.2021 2539673 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Одеській області Проведено
61 порушення
Предмет перевірки: Дотримання вимог законодавства у сфері техногенної, пожежної безпеки та цивільного захисту
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Журба Олександр Іванович — Головний інспектор відділу запобігання НС по Суворовському району ОМТГ ОРУ ГУ ДСНС України в Одеській області
Порушення:
У приміщенні насосної станції відсутня загальна схема протипожежного водопостачання та схема обв'язки насосів. На кожній засувці і пожежному насосі-підвищувачі відсутня інформація про їх призначення. Відсутня інструкція про порядок увімкнення насосів-підвищувачів.
Будівля гуртожитку не обладнана системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи.
Експлуатація електроустановок не відповідає вимогам ПУЕ, Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів, затверджених наказом Мінпаливенерго України від 25 липня 2006 року № 258, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 25 жовтня 2006 року за № 1143/13017 (у редакції наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 13 лютого 2012 року № 91) (далі - ПТЕ), Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів, затверджених наказом Держнаглядохоронпраці від 09 січня 1998 року № 4, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 10 лютого 1998 року за № 93/2533.
Об’єкт не забезпечений необхідною кількістю води (пожежна водойма, пожежний гідрант) для здійснення цілей зовнішнього пожежогасіння.
Шафи пожежних кран-комплектів на поверхах не мають отворів для візуального огляду їх без розкривання.
Трубопроводи й насоси не пофарбовано у відповідний колір згідно з ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности», ГОСТ 14202-69 «Трубопроводы промышленных предприятий. Опознавательная окраска, предупреждающие знаки и маркировочные щитки»;
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи.
Система внутрішнього протипожежного водогону не відповідає вимогам ДБН В.2.5-64:2012.
На території гуртожитку на в’їздах (виїздах) не встановлені схеми території, в яких слід вказувати розміщення будівель, водойм, гідрантів, протипожежного інвентарю під’їздів пожежних автомобілів до них.
Пожежні кран-комплекти в підвалі не розміщені у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання. (При виготовленні шаф рекомендується передбачати в них місце для зберігання двох вогнегасників. На дверцята шаф, в яких знаходяться вогнегасники, мають бути нанесені відповідні покажчики за ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности»);
Допускається використання в приміщеннях гуртожитку світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків).
Відгалужувальні та з’єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів.
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлені на не горючі основи (конструкції) без підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Будівля гуртожитку не обладнана системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів здійснюватися за допомогою «скрутки».
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів здійснюватися за допомогою «скрутки».
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів здійснюватися за допомогою «скрутки».
Протипожежний рубопровід не пофарбовано у відповідний колір згідно з ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности», ГОСТ 14202-69 «Трубопроводы промышленных предприятий. Опознавательная окраска, предупреждающие знаки и маркировочные щитки»;
Не забезпечено захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірку необхідно виконувати відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Пожежні кран-комплект в підвалі не укомплектовані пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів (за наявності таких насосів), а також важелем для полегшення відкривання вентиля.
Шафи пожежних кран-комплектів на поверхах не мають отворів для візуального огляду їх без розкривання.
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи.
Не проведено планування евакуації та не визначено безпечний райони, придатні для розміщення евакуйованого населення та майна.
Відгалужувальні та з’єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів.
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Експлуатація електроустановок не відповідає вимогам ПУЕ, Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів, затверджених наказом Мінпаливенерго України від 25 липня 2006 року № 258, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 25 жовтня 2006 року за № 1143/13017 (у редакції наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 13 лютого 2012 року № 91) (далі - ПТЕ), Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів, затверджених наказом Держнаглядохоронпраці від 09 січня 1998 року № 4, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 10 лютого 1998 року за № 93/2533.
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлені на не горючі основи (конструкції) без підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Допускається використання в приміщеннях гуртожитку світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків).
Допускається використання в приміщеннях гуртожитку світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків).
Система внутрішнього протипожежного водогону не відповідає вимогам ДБН В.2.5-64:2012.
Приміщення гуртожитку не доукомплектовані первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) відповідно до норм належності.
На вікнах гуртожитку допускається встановлення глухих металевих грат.
Система внутрішнього протипожежного водопроводу знаходиться в непрацездатному стані.
Приміщення гуртожитку не доукомплектовані первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) відповідно до норм належності.
Не відокремлені приміщення електрощитових від інших приміщень шляхом встановлення (влаштування) протипожежних перешкод відповідно до вимог ДБН В.1.1-7-2016 «Пожежна безпека об'єктів будівництва» (протипожежні двері, перекриття з нормованою межею вогнестійкості тощо).
Не відокремлені приміщення електрощитових від інших приміщень шляхом встановлення (влаштування) протипожежних перешкод відповідно до вимог ДБН В.1.1-7-2016 «Пожежна безпека об'єктів будівництва» (протипожежні двері, перекриття з нормованою межею вогнестійкості тощо).
Пожежні кран-комплект в підвалі не укомплектовані пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів (за наявності таких насосів), а також важелем для полегшення відкривання вентиля.
Об’єкт не забезпечений необхідною кількістю води (пожежна водойма, пожежний гідрант) для здійснення цілей зовнішнього пожежогасіння.
Не забезпечено захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірку необхідно виконувати відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Експлуатація електроустановок не відповідає вимогам ПУЕ, Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів, затверджених наказом Мінпаливенерго України від 25 липня 2006 року № 258, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 25 жовтня 2006 року за № 1143/13017 (у редакції наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 13 лютого 2012 року № 91) (далі - ПТЕ), Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів, затверджених наказом Держнаглядохоронпраці від 09 січня 1998 року № 4, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 10 лютого 1998 року за № 93/2533.
Не відокремлені приміщення електрощитових від інших приміщень шляхом встановлення (влаштування) протипожежних перешкод відповідно до вимог ДБН В.1.1-7-2016 «Пожежна безпека об'єктів будівництва» (протипожежні двері, перекриття з нормованою межею вогнестійкості тощо).
Біля входу в приміщення насосної станції слід розміщувати напис (табло) «Пожежна насосна станція» з освітленням.
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлені на не горючі основи (конструкції) без підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Об’єкт не забезпечений необхідною кількістю води (пожежна водойма, пожежний гідрант) для здійснення цілей зовнішнього пожежогасіння.
На вікнах гуртожитку допускається встановлення глухих металевих грат.
Не створено об’єктовий матеріальний резерв для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій
На території гуртожитку на в’їздах (виїздах) не встановлені схеми території, в яких слід вказувати розміщення будівель, водойм, гідрантів, протипожежного інвентарю під’їздів пожежних автомобілів до них.
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Приміщення гуртожитку не доукомплектовані первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) відповідно до норм належності.
У приміщенні насосної станції відсутня загальна схема протипожежного водопостачання та схема обв'язки насосів. На кожній засувці і пожежному насосі-підвищувачі відсутня інформація про їх призначення. Відсутня інструкція про порядок увімкнення насосів-підвищувачів.
Пожежні кран-комплекти в підвалі не розміщені у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання. (При виготовленні шаф рекомендується передбачати в них місце для зберігання двох вогнегасників. На дверцята шаф, в яких знаходяться вогнегасники, мають бути нанесені відповідні покажчики за ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности»);
Будівля гуртожитку не обладнана системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
На території гуртожитку на в’їздах (виїздах) не встановлені схеми території, в яких слід вказувати розміщення будівель, водойм, гідрантів, протипожежного інвентарю під’їздів пожежних автомобілів до них.
Відгалужувальні та з’єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів.
Біля входу в приміщення насосної станції слід розміщувати напис (табло) «Пожежна насосна станція» з освітленням.
Пожежні кран-комплекти в підвалі не розміщені у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання. (При виготовленні шаф рекомендується передбачати в них місце для зберігання двох вогнегасників. На дверцята шаф, в яких знаходяться вогнегасники, мають бути нанесені відповідні покажчики за ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности»);
Не забезпечено захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірку необхідно виконувати відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
На вікнах гуртожитку допускається встановлення глухих металевих грат.
Трубопроводи й насоси не пофарбовано у відповідний колір згідно з ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности», ГОСТ 14202-69 «Трубопроводы промышленных предприятий. Опознавательная окраска, предупреждающие знаки и маркировочные щитки»;
Покарання: відсутні
20.10.2020 2435808 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: дотримання вимог санітарного законодавства
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Кравець Анастасія Миколаївна — Юрисконсульт -довірена особа Одеського національного медичного університету (довіреність від 02.07.2020 №01-09/223)
Недбайлюк Альвіна Миколаївна — головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Одеського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області
Порушення:
Згідно заявлених спеціальностей, по набору приміщень, площам та оснащенню не відповідає нормативним вимогам
Покарання: відсутні
06.10.2020 2181312 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція в Одеській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Корольова Н.М. — державний інспектор з охорони навколишнього природнього середовища Одеської області
Корольова Н М — державний інспектор з охорони навколишнього природнього середовища Одеської області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
28.09.2020 2169007 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Одеській області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Відсутність, під час проведення заходу державного нагляду (контролю) керівника суб'єкта господарювання або уповноваженої ним особи
Предмет перевірки: Усунення порушень законодавства у сфері пожежної безпеки та цивільного захисту за результатами попередніх заходів державного нагляду
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
29.07.2020 2144465 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області Проведено
3 порушення
Предмет перевірки: дотримання вимог санітарного законодавства
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Гераскіна Лариса Михайлівна — Лікар з загальної гігієни відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Одеського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області
Падалко Катерина Олексіївна — Комендант гуртожитку
Порушення:
Необхідність проведення поточного ремонту побутових приміщень гуртожитку
Необхідність проведення поточного ремонту побутових приміщень гуртожитку
Необхідність проведення поточного ремонту побутових приміщень гуртожитку
Покарання: відсутні
18.06.2020 2118187 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Головне управління Держпраці в Одеській області Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки, охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Шахгалдян Смбад Ванушович — Начальник відділу охорони праці, цивільного захисту, пожежної безпеки та контролю за режимом роботи ОНМедУ
Карманова Світлана Василівна — головний державний інспектор відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері Управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки
Порушення:
Не створено комісії з розслідування гострого професійного захворювання працівників ОНМедУ
Керівник ОНМедУ Вастьянов Р.С. протягом наступного робочого дня після отримання інформації про інфікування працівників (Скрипник Л.М., Павленко О.В., Чубач М.І., Роганкова А.Л.) гострою респіраторною хворобою COVID-19 не надав повідомлення про гостре професійне захворювання на паперовому носії Головному управлінню Держпраці в Одеській області
Покарання: відсутні
20.01.2020 1903571 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін
Учасники:
Паненко Тетяна Олексіївна — головний спеціаліст відділу контролю за регульованими цінами Управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами
Земляна Ніна Віталіївна — головний спеціаліст відділу контролю за регульованими цінами Управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами
Руденко Марина Олександрівна — в.о. головний бухгалтер
Порушення: відсутні
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
20.01.2020 1904020 Державний нагляд (контроль) за додержанням законодавства про захист прав споживачів Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
6 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства про захист прав споживачів
Об'єкти:
Гуртожиток 1/1
Одеська обл., м. Одеса, вул. Сергія Ядова, 4-А
Гуртожиток 1/2
Одеська обл., м. Одеса, вул. Сергія Ядова, 4-А
Учасники:
Чередніченко Ольга Юріївна — Головний спеціаліст відділу метрологiчного нагляду
Кузьмін Руслан Володимирович — Головний спеціаліст відділу контролю у сфері торгівлі, робіт та послуг
Вастьянов Руслан Сергійович — Т.в.о. ректора ОНМЕДУ
Порушення:
Кухні гуртожитків №1/1 та 1/2 обладнані електроплитами, із розрахунку 4 конфорки на 30 осіб, та не забезпечені побутовими холодильниками, що є порушенням вимог п. 4.5 "Санитарных правил устройства, оборудования и содержания общежитий для рабочих, студентов, учащихся средних специальных учебных заведений и профессионально-технических училищ" та умови п.3.1.1 Договору
Відсутня інформація, що визначена умовами п. 3.1.4 Договору. Чим обмежено право споживачів- наймачів на одержання необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про відповідну продукцію
Кухні гуртожитків №1/1 та 1/2 обладнані електроплитами, із розрахунку 4 конфорки на 30 осіб, та не забезпечені побутовими холодильниками, що є порушенням вимог п. 4.5 "Санитарных правил устройства, оборудования и содержания общежитий для рабочих, студентов, учащихся средних специальных учебных заведений и профессионально-технических училищ" та умови п.3.1.1 Договору
Розмір плати у договорі найму житла не визначений.
Розмір плати у договорі найму житла не визначений.
Відсутня інформація, що визначена умовами п. 3.1.4 Договору. Чим обмежено право споживачів- наймачів на одержання необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про відповідну продукцію
Покарання: відсутні
20.01.2020 1899613 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Проведено
8 порушень
Предмет перевірки: Дотримання вимог санітарного законодавства
Об'єкти:
Об'єкт 4
65029, Одеська обл., м. Одеса, Приморський р-н, вул. Мечнікова, 32
гуртожиток №1/1
Одеська обл., м. Одеса, вул. Ядова, 4А
Об'єкт 2
65082, Одеська обл., м. Одеса, Приморський р-н, вул. Ольгіївська, 4/1
Об'єкт 3
65009, Одеська обл., м. Одеса, Приморський р-н, вул. Тіниста, 8
Об'єкт 5
65029, Одеська обл., м. Одеса, Приморський р-н, вул. Мечнікова, 2
Об'єкт 1
65023, Одеська обл., м. Одеса, Приморський р-н, вул. Пастера, 9
Учасники:
Муратова Тетяна Миколаївна — диркктор Центру реконструктивної та відновної медицини
Подуст Олег Анатолійович — в.о. директора Багатопрофільного медичного центру
Балановська Ольга Іванівна — головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Одеського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області
Недбайлюк Альвіна Миколаївна — головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Одеського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області
Сафян Ігнат Мартунікович — начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Одеського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області
Порушення:
руби каналізації у підвальному приміщенні хірургічного корпусу зношені, потребують заміни у Багатопрофільному медичному центрі (вул. Пастера,9).
Не забезпечено послідовність медико-технологічного процесу в приміщеннях операційних блоків в Багатопрофільному медичному центрі (вул. Пастера,9), Офтальмологічному медичному центрі (вул. Ольгіївська, 4), Центрі реконструктивної та відновної медицини (вул. Тіниста, 8).
Потребують ремонту та облаштування згідно діючих нормативних вимог приміщення стерилізаційних кімнат стоматологічних відділень Багатопрофільного медичного центра (вул. Мечникова, 2, вул. Мечникова, 32) та хірургічного кабінету стоматологічного відділення Багатопрофільного медичного центра (вул. Мечникова, 32)
Потребує оновлення медичне оснащення лікувальних кабінетів, процедурних, перев’язувальних, оглядових Багатопрофільного медичного центра (вул. Пастера,9), Офтальмологічного медичного центра (вул. Ольгіївська,4)
Робочі місця лікарів-стоматологів частково розташовані у прохідних приміщеннях стоматологічного відділення Центру реконструктивної та відновної медицини (вул. Тіниста, 8).
Потребують реконструкції приміщення центральних стерилізаційних відділень із заміною технологічного обладнання в Багатопрофільному медичному центрі (вул. Пастера,9), Центрі реконструктивної та відновної медицини (вул. Тіниста, 8).
Порушено цілісність внутрішнього опорядження приміщень у хірургічному корпусі (хірургічні відділення №2, №3) Багатопрофільного медичного центру (вул. Пастера,9).
Не забезпечено чітке зонування приміщень операційних блоків для дотримання умов асептики в Багатопрофільному медичному центрі (Пастера, 9), Офтальмологічному медичному центрі (Ольгіївська,4), Центрі реконтруктивної та відновної медицини (Тіниста,8)
Покарання: відсутні
20.01.2020 1814136 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Державна служба України з питань праці Проведено
123 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сферах промислової безпеки,охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення
Учасники:
Лабунський Дмитро Олександрович — Завідувач сектором гірничного нагляду
Надкреничний Кирило Данилович — головний державний інспектор
Салабутіна Олена Петрівна — головний державний інспектор
Карманова Світлана Василівна — головний державний інспектор відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері Управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки
Шахгалдян Смбад Ванушович — начальник відділу охорони праці, цивільного захисту, пожежної безпеки та контролю за режимом роботи
Міненков Віктор Сергійович — головний державний інспектор
Баландюк Олександр Вікторович — головний державний інспектор
Порушення:
Допущений випуск на лінію транспортних засобів підприємства, які не проходять перевірку укомплектованості
Протоколи перевірки знань з питань електробезпеки в структурних підрозділах ОНМедУ не відповідають встановленій формі
Територія навколо свердловин захаращена
Резерв керівників структурних підрозділів ОНМедУ не пройшли навчання та перевірку знань з питань охорони праці згідно вимог чинного законодавства
На підприємстві відсутня необхідна кількість електротехнічних працівників відповідної кваліфікації для обслуговування електроустановок напругою понад 1000 кВ, які пройшли навчання та перевірку знань з питань електробезпеки у встановленому порядку
В трансформаторній камері Т-1 ТП - 3995 не забезпечені зручні та безпечні умови спостереження за рівнем масла без зняття напруги
Результати огляду ліфтів електромеханіком не заносяться до журналу огляду ліфтів (№3188, №3187)
Облікові номери і дати здійснення запису про облік не внесені працівником, який здійснює облік, у паспорти обладнання під тиском
Вимагається забарвлення окремих частин зовнішнього газопроводу за адресами: гуртожитків №4 вул. Пішонівська,1 та №2 вул.Маліновського,63
Теча мастила із під швидкохідного та тихохідного валів редуктора лебідок ліфтів (№3188, №3187)
У використанні в РУ-0,4 кВ БМЦ знаходиться покажчик напруги 0,4 кВ, якому не проведено чергові випробування
Результати медичних оглядів електротехнічних працівників ОНМедУ, не представлено
На баках силових трансформаторів ТП - 3995 не нанесені диспетчерські найменування
Журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці ведеться не по формі
Будівлі, приміщення, споруди електроустановок підприємства, повіреними первинними засобами пожежогасіння, не обладнані
Відсутній графік планово-попереджувального ремонту споруджень та устаткування свердловини
Не затверджена виробнича інструкція з експлуатації газового обладнання
На основній посадочній площадці ліфтів (№5478, № 5489, № 5667, № 5641, 2-х малих вантажних ліфтів) не вивішена табличка з вказівками: а) найменування ліфта (за призначенням); б) вантажопідйомності (з зазначенням допустимого числа пасажирів); в) реєстраційного номера; г) номера телефону для зв'язку з обслуговуючим персоналом або з аварійною службою; д) не вказано місце знаходження обслуговуючого персоналу
Не надані відомості про визначення посадової особи, яка відповідає за проведення попереднього та періодичного медичного оглядів
Прострочено проведення періодичного технічного огляду ліфтів малих вантажних (зав. № 701582, № 701581)
Журнали реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці в структурних підрозділах ОНМедУ ведуться з порушенням встановленої форми
Опосвідчення безпечного стану електроустановок підприємства не проведено, а саме: електроустановки 0,4 кВ, КТП-4793, відпайка ПЛ – 10 кВ від опори № 91 ПЛ – 10 кВ «Университетський» до КТП – 4793, 15 м, ТП – 3995
Не надано дозвіл Держпраці на технічне обслуговування та ремонт устаткування підвищеної небезпеки ліфтів малих вантажних (зав. № 701582, № 701581)
Не надано дозвіл Держпраці на технічне обслуговування та ремонт посудин, що працюють під тиском понад 0,05МПа: стерилізатор паровой DGM-200S, 2 автоклава фірми виробника Tuttnautr, 2 стерілізатора ГК-100-3М
Не переглянуто інструкції відповідальних осіб та обслуговуючого персоналу щодо обладнання, що працює під тиском у зв’язку з набранням чинності нових Правил охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском НПАОП 0.00-1.81-18
У машинних приміщеннях ліфтів (№3188, №3187) відсутні електрозахисні засоби
На підприємстві комплект засобів захисту від ураження електричним струмом, згідно з нормами комплектування, відсутній
Не надано відомості про проходження при прийомі на роботу водіями автотранспортних засобів стажування (дублювання)
Інструкції з охорони праці в Офтальмологічному медичному центрі ОНМедУ не переглянуті згідно встановлених термінів (перегляд інструкцій проводиться в строки, передбачені нормативно-правовими актами з охорони праці, на основі яких їх розроблено, але не рідше ніж один раз на 5 років, а для робіт з підвищеною небезпекою, або там де є потреба у професійному доборі, - не рідше ніж один раз на 3 роки)
Накази про допуск працівника до самостійної роботи після закінчення стажування не надано
Не створено кабінет охорони праці для проведення навчання, інструктажів, семінарів, лекцій
В РУ – 0,4 кВ БМЦ та РУ учбового корпусу фармакології (вул. Малиновського, 37) написи, що вказують на номінальні струми плавких вставок запобіжників не нанесено
Машинні приміщення ліфтів (№3188, №3187) потребують ремонту: - підлоги не мають покриття, яке не створює пилу; - стіни і стелі не пофарбовані світлою фарбою
Дозвіл на експлуатацію обладнання з підвищеною небезпекою підприємством не отримано, а саме; на експлуатацію відпайка ПЛ – 10 кВ від опори №91 ПЛ – 10 кВ «Университетский» до КТП – 4793, 15 м
Машинні приміщення ліфтів (№5478, №5489, №5667, №5641) потребують ремонту: - підлоги не мають покриття, яке не створює пилу; - стіни і стелі не пофарбовані світлою фарбою
Не надано дозвіл Держпраці на технічне обслуговування та ремонт устаткування підвищеної небезпеки ліфтів пасажирських (№3188, №3187)
Результати огляду ліфтів електромеханіком не заносяться до журналу огляду ліфтів
Теча мастила із під швидкохідного та тихохідного валів редуктора лебідок ліфтів (№5478, № 5489, № 5667, № 5641)
У кабінах ліфтів реєстр. №3188, №3187 з внутрішнім управлінням не вивішені правила користування ліфтом
Допущено безладне розміщення автотранспорту на території структурних підрозділів університету, захаращування доріг, проходів
Не надано дозвіл Держпраці на технічне обслуговування та ремонт посудин, що працюють під тиском понад 0,05МПа: 2 стерилізатора повітряних медичних ГП-80-2, стерилізатор повітряний медичний ГП-80, 3 стерилізатора парових ГК-20, 4 стерилізатора парових ГК-100-3, стерилізатор паровий ВК-75, настільний паровий стерилізатор В23, 7 настільних парових стерилізаторів ОТ 32УБ, настільний паровий стерилізатор 32У8
Газопровід низького тиску в не належному стані та пошкоджений (гуртожиток №2, вул. Маліновського,11)
Обладнання ліфтів реєстр. №№6491, 6492 не відповідає вимогам п.8.3.3 ДСТУ EN 81-1:2003, а саме: купе кабіни виконано з пожежонебезпечного матеріалу
Не надано дозвіл органів Держпраці на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки – ліфтів малих вантажних (зав.№701582, №701581)
Відсутня інструкція по охороні праці при виконанні робіт, підйому і спуску електронасоса в свердловині
Працівники, які працюють на висоті, не пройшли щорічне спеціальне навчання та перевірку знань відповідних нормативно-правових актів з охорони праці
Інструктажі з питань охорони праці на робочому місці, які проводяться з працівниками структурних підрозділів ОНМедУ не відповідають об’єму фактично виконуваних робіт
Рухомі частини металевих дверей комірок в РУ учбового корпусу фармакології (вул. Малиновського, 37), електрощиту в кафедрі технології ліків, РУ – 0,4 кВ ТП – 3995, головної електрощитової ректорату та електрощиту БМЦ педіатричного відділення додатково не заземлені за допомогою гнучкої перемички
Облікові номери і дати здійснення запису про облік не внесені працівником, який здійснює облік, у паспорти обладнання під тиском
Не проводяться виміри статичного і динамічного рівней свердловини
Не надано протокол про присвоєння ліфтерам II групи з електробезпеки
Не розроблений перелік інструкцій з охорони праці, затверджений роботодавцем, які діють на підприємстві
Двері головної електрощитової будівлі ректорату не зачинені на замок, що може спричинити травмуванню сторонніх осіб
Приміщення ТП – 3995, РУ учбового корпусу (вул. Ольгієвська, 13), РУ учбового корпусу фармакології (вул. Малиновського, 37) та РУ-0,4 кВ БМЦ не очищене від пилу та бруду
Відсутня схема розмежування зон обслуговування зовнішніх газопроводів
Чергові електричні випробування та вимірювання електромереж підприємства не проведені, а саме: електроустановки 0,4 кВ, КТП-4793, відпайка ПЛ – 10 кВ від опори №91 ПЛ – 10 кВ «Университетський» до КТП – 4793, 15 м, ТП – 3995
У кабінах ліфтів (№5478, №5489, №5667, №5641) з внутрішнім управлінням не вивішені правила користування ліфтом
Не розроблена і не затверджена, у відповідному порядку, інструкція з режиму роботи і безпечного обслуговування посудин (повітрозбірників). Інструкція має знаходитися на робочому місці і видаватись під підпис обслуговувальному персоналу
Персонал, що обслуговує посудини, що працюють під тиском (парові стерилізатори, балони з газами) не пройшли щорічну перевірку знань відповідних нормативно –правових актів з охорони праці згідно встановлених термінів (на момент перевірки протоколи від 29.11.2018 року)
Посадові особи (директор Офтальмологічного медичного центру ОНМедУ Кресюн Н.В., заступник директора Офтальмологічного медичного центру ОНМедУ Лоза О.В., голова ПК Офтальмологічного медичного центру ОНМедУ Проценко А.Г.) не пройшли навчання та перевірку знань з питань охорони праці згідно встановлених термінів
Балони з киснем зберігаються без накручених ковпаків
Не заведено належний облік і контроль за видачею у встановлені строки засобів індивідуального захисту працівникам. Особисті картки обліку спеціального одягу, спеціального взуття та інших ЗІЗ працівників не надано
Працівники не забезпечені спеціальним одягом, взуттям, засобами індивідуального захисту згідно встановлених норм та колективним договором
На підприємстві, особу, яка заміщує відповідального за справний стан і безпечну експлуатацію електрогосподарства з числа інженерно-технічних працівників, яка пройшли перевірку знань на відповідну групу з питань електробезпеки, не призначено
В РУ учбового корпусу фармакології (вул. Малиновського, 37), головній електрощитовій Спортивного комплексу, електрощиту БМЦ педіатричного відділення та ректорату не встановлені бирки на кабелях з позначенням марки кабелю, його напруга та перерізу, а також номеру або найменування лінії згідно з кабельним журналом
Перелік осіб які мають право ведення оперативних переговорів з енергопостачальною організацією та який узгоджено з органами Держпраці, не представлено
Перелік робіт, що виконуються за нарядами, розпорядженнями та в порядку поточної експлуатації не розроблено та не затверджено у встановленому порядку
Інструкція з охорони праці з експлуатації КЛ до 1 кВ не переглянута згідно чинного законодавства
Інструкції з питань охорони праці для обслуговування електроустановок напругою понад 1 кВ, не представлені
Невідповідності системи газопостачання (кухонь гуртожитків) проектній та виконавчо-технічній документації. На не нормативному відстані від дверей та вікна розміщено газовий лічильник (менше 50 cм) в гуртожитках №2,3, вул. Малиновського,63, та вул. Ак. Воробйова,11
Робочі місця працівників служби охорони праці повинні бути забезпечені належною оргтехнікою, технічними засобами зв’язку та бути зручними для прийому відвідувачів
У машинних приміщеннях ліфтів (№ 5478, №5489, №5667, № 5641) відсутні електрозахисні засоби
Не надані програми стажування для працівників конкретних професій, які повинні розроблятись на підприємстві відповідно до функціональних обов’язків
Не проводиться позапланові інструктажі з працівниками на робочому місці або в кабінеті охорони праці, при введенні в дію нових або переглянутих нормативно-правових актів з охорони праці, а також при внесенні змін та доповнень до них
Не перевірено заземлення киснепроводу в медичних центрах ОНМедУ
Не надані плани-графіки проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці водіїв підприємства
Керівник підприємства допустив до роботи водіїв автогосподарства, які не пройшли навчання та перевірку знань з охорони праці та робіт, що входять до їх функціональних обов’язків, а саме: НПАОП 0.00-1.62-12 «Правила охорони праці на автомобільному транспорті»
Особа відповідальна за експлуатацію свердловини не пройшла за рахунок роботодавця спеціальне навчання з питань безпечної експлуатації свердловини
«Журнал обліку робіт за нарядами та розпорядженням» не ведеться
Не надано дозвіл Держпраці на технічне обслуговування та ремонт устаткування підвищеної небезпеки: ліфтів (№ 5478, № 5489, № 5667, № 5641, 2-х малих вантажних ліфтів)
Не усунені порушення виявлені під час проведення експертного обстеження (після закінчення граничного строку експлуатації) ліфтів (№3188, №3187)
Електроінструмент, що використовується в структурних підрозділах університету, періодичну перевірку, не рідше 1 разу на 6 місяців, не проходить
Не в повному обсязі надані інструкції за професіями та видами робіт, що діють на підприємстві (інструкції повинні розроблятись відповідно до переліку інструкцій, який складається службою охорони праці підприємства за участю керівників підрозділів)
На підприємстві, відсутня посадова особа, яка пройшла навчання та перевірку знань з питань електробезпеки на право контролювати безпечну експлуатацію електроустановок
Перелік електротехнічних працівників підприємства, на момент перевірки не розроблено
Невідповідності системи газопостачання (кухонь гуртожитків) проектній та виконавчо-технічній документації. В гуртожитках №3,4, приміщеннях кухонь не забезпечено приплив повітря (решіткою або зазор між дверима та підлогою)
Працівникам підприємства, не присвоєна група з електробезпеки. Всі працівники підприємства, відповідно до займаної посади чи роботи яку вони виконують, повинні мати відповідну групу з електробезпеки. Для одержання І групи, незалежно від посади і фаху, необхідно пройти інструктаж з електробезпеки під час роботи в даній електроустановці з оформленням в журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місті
Настільні парові стерилізатори В23, ОТ32VБ, ОТ 32V8 (9 одиниць), які експлуатуються в Багатопрофільному медичному центрі ОНМедУ, не пройшли гідравлічні випробування згідно встановлених термінів
В протоколах засідання комісії по перевірці знань з питань охорони праці не вказуються основні нормативно-правові акти з охорони праці, по яким проводиться перевірка знань
Допуск до стажування (дублювання) не оформляється наказом
Інженер з охорони праці Офтальмологічного медичного центру ОНМедУ Разумов С.П. не пройшов навчання та перевірку знань з питань електробезпеки з правом інспектування електрогосподарства згідно встановлених термінів
На підприємстві не забезпечено належне утримання будівель і споруд, виробничого обладнання та устаткування, а саме: будівля РУ – 0,4 кВ БМЦ має ознаки аварійного стану, що може спричинити травмуванню працівників
Для працівників сторонніх організацій, які прибули на підприємство і виконують будь-які роботи для підприємства, не проводиться вступний інструктаж з питань охорони праці з реєстрацією в Журналі реєстрації вступного інструктажу
Проходження на підприємстві передрейсового медичного огляду для водіїв транспортних засобів не проводиться у відновідності з Положенням про медичний огляд кандидатів в водії та водіїв транспортних засобів, затвердженого наказом Міністерства юстиції України 18.07.2000 №435/4656
Інструкції з охорони праці при роботі на комп’ютері не переглянуті у зв’язку з набуттям чинності нових правил «Вимог безпеки та захисту здоров’я працівників під час роботи з екранним пристроями» (НПАОП 0.00-7.15-18)
Не переглянуто інструкції з охорони праці зв’язку з набуття чинності нових державних нормативних актів про охорону праці НПАОП 0.00-1.76-15
Обладнання ліфтів реєстр. ліфтів (№3188, №3187) не відповідає вимогам п.9.9.10 ДСТУ EN 81-1:2003, а саме: не запломбовані кінцеві перемички обмежувачів швидкості
Перелік осіб, які мають право одноосібного огляду електроустановок, не розроблено
Випробування на міцність та щільність киснепроводів не проведено згідно встановлених термінів
Машинне приміщення ліфтів ліфтів (№3188, №3187) не захищено від попадання в нього атмосферних опадів
Під час перевірки знань з питань електробезпеки 20.11.2019 інформацію про попередню перевірку роботи та стаж роботи на цій посаді, не вказано
Інженер з охорони праці Центру реконструктивної та відновної медицини ОНМедУ Лозенко Р.В. не пройшла навчання та перевірку знань з питань електробезпеки з правом інспектування електрогосподарства
Чергові випробування та вимірювання в структурних підрозділах ОНМедУ, а саме: головний навчальний корпус, морфологічний корпус, навчальні корпуси, спортивно-оздоровчий табір «Медик», Центр реконструктивної та відновної медицини, Багатопрофільний медичний центр, Офтальмологічний медичний центр, гуртожитки №1,№2,№3,№4 не проведені згідно встановлених термінів
До виконання робіт підвищеної небезпеки та тих, що потребують професійного добору, допускаються особи без наявності висновку психофізіологічної експертизи
В ЩОА головної електрощитової Спортивного комплексу та в ТП – 4793 переглянуті однолінійні схеми електричних приєднань, відсутні
Періодичне знежирення киснепроводів в структурних підрозділах ОНМедУ не проведено згідно встановлених термінів
В РУ-0,4 кВ ТП – 3995 кабельний канал не закритий негорючими плитами
Не розроблена і не затверджена, у відповідному порядку, інструкція з режиму роботи і безпечного обслуговування посудин, що працюють піл тиском. Інструкція має знаходитися на робочому місці і видаватись під підпис обслуговувальному персоналу
Навчання з питань охорони праці в частині організації навчального процесу (формування навчальних груп) документально не сформовано
До паспорту свердловин не заносяться дані щодо ремонту свердловин та результатів перевірки і іспитів
Кисневі балони зберігаються без спеціально обладнаних гнізд, кліток чи огороджуючих бар’єрів
У використанні в учбовому корпусі (вул. Ольгіївська, 13) знаходяться дві пари діелектричних рукавичок, яким не проведено чергові випробування
Заступник директора з ТП Офтальмологічного медичного центру ОНМедУ Вербанов А.Д., який згідно наказу від 09.01.2020 №04-0 призначений особою, відповідальною за електрогосподарство, не пройшов навчання та перевірку з питань електробезпеки з присвоєнням відповідної групи з електробезпеки
Не переглянуто інструкції відповідальних осіб та обслуговуючого персоналу щодо обладнання, що працює під тиском у зв’язку з набранням чинності нових НПАОП 0.00-1.81-18 «Правила охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском»
У приміщенні РУ - 0,4 кВ ТП – 3995, РУ учбового корпусу (вул. Ольгіївська, 13) та головної електрощитової Спортивного комплексу знаходяться сторонні предмети
Не заведений Журнал обліку електроінструменту
У трансформаторів в ТП - 3995 силікагель не має характерного забарвлення
Не надані протоколи профілактичних випробувань та вимірювання електрообладнання ліфта пасажирського №3187
Не всі розроблені інструкції з охорони праці відповідають вимогам Положення про розробку інструкцій з охорони праці
Не проводиться генеральна перевірка стану свердловини, обладнання і всіх трубопроводів
Обов’язки особи, відповідальної за безпечну експлуатацію системи газопостачання, не визначені посадовою інструкцією
Інструктажі з питань охорони праці на робочих місцях для працівників операційного блоку Офтальмологічного медичного центру ОНМедУ проводяться інженером з охорони праці
Відсутній журнал інструктажів з персоналом, що користується газовими приладами, згідно з ГОСТ 12.0.004-90
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
20.01.2020 1961676 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Пенсійний фонд України Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування
Учасники:
Руденко Марина Олександрівна — головний бухгалтер
Лобастов Андрій Олександрович — Головний спеціаліст відділу контрольно-перевірочної роботи № 1 управління контрольно-перевірочної роботи
Порушення:
Подання суб’єктом господарювання недостовірних відомостей до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування
Покарання: відсутні
20.01.2020 1710627 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
177 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ МЕДИЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ (ГУРТОЖИТОК 1/2 ,1/1, 3 )
65082, Одеська обл., м. Одеса, Вул, С. Ядова, 4,Вул, Воробйова, 11
Учасники:
Руснак О В — інспектор ВН(К) за ОВО ЦЗД ГУ ДСНС України в Одеській області
Юрій Сухін — Ректор
Попович Олександр Петрович — Головний інспектор ВЗНС по Київському району ОМТГ ОРУ ГУ ДСНС України в Одеській області
Руснак О.В — інспектор ВН(К) за ОВО ЦЗД ГУ ДСНС України в Одеській області
Разуваєв Богдан Вікторович — Інспектор відділу нагляду (контролю) за особливо важливими об'єктами Центру забезпечення діяльності ГУ ДСНС України в Одеській області
Возний Володимир Леонідович — Заступник начальника ВЗНС по Київському району ОМТГ ОРУ ГУ ДСНС України в Одеській області
Степаненко Олексій Сергійович — Старший інспектор відділу нагляду (контролю) за особливо важливими об'єктами Центру забезпечення діяльності ГУ ДСНС України в Одеській області
Ковальчук Ярослав Сергійович — Головний інспектор ВН(К) за СГ та Л УЗНС Головного управління ДСНС України в Одеській області
Порушення:
Не проводяться практичні тренування всіх задіяних працівників рідше одного разу на півроку відповідно інструкції котра йде до плану евакуації. Для об'єктів, у яких передбачається перебування людей уночі, інструкції повинні передбачати також дії у нічний час.
Члени пожежної дружини (команди) не застраховані відповідно до Закону України “Про страхування”.
В приміщеннях не вивішені інструкції про заходи пожежної безпеки та таблички з вказанням осіб, відповідальних за протипожежний стан, та табличка із зазначенням телефону для виклику пожежної охорони.
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлено на горючі основи (конструкції).
У всіх незалежно від призначення приміщеннях, після закінчення роботи, електроустановки та електроприлади не вимикається з мережі живлення.
Не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності дерев’яні конструкції горищного приміщення.
Територія гуртожитку та приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
Не заведено журнал обліку вогнегасників (додаток 2).
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Приміщення у повному обсязі не забезпечено первинними засобами пожежогасіння згідно типових норм належності.
Приміщення електрощитової не обладнано протипожежними дверима.
Пожежні сходи та люки знаходяться в несправному стані та не пофарбовані.
Не надано наступну документацією: - проектна документація та виконавчі креслення на установки пожежної сигналізації; - акт приймання в експлуатацію установок пожежної сигналізації.
Не проведено технічне обслуговування первинни засобів пожежогасіння (вогнегасників) відповідно до норм належності.
Двері виходів до незадимлюваної сходової клітки (типу Н4) не обладнані пристроями для самозачинення та ущільненнями в притулах.
В приміщеннях правого крила коридору в дитячому відділенні частково та приймальному відділені застосовуються для облицювання стін матеріали (вагонка), на які відсутні показники щодо пожежної небезпеки
Допускається улаштування та експлуатація тимчасових електромереж.
Допускається куріння за межами спеціально відведених місць.
Не проводяться практичні тренування всіх задіяних працівників рідше одного разу на півроку відповідно інструкції котра йде до плану евакуації. Для об'єктів, у яких передбачається перебування людей уночі, інструкції повинні передбачати також дії у нічний час.
Не зазначено на дверях насосної станції місце зберігання ключів.
Будинки, приміщення та споруди не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Наявні пожежні щити не доукомплектовані засобами пожежогасіння, які розміщуються на пожежному щиті, а саме: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Всі приміщення будівлі не дообладнані автоматичними системами протипожежного захисту з виводом сигналу на пульт централізованого спостереження пожежної охорони, та управління евакуацією людей у відповідності до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
В розподільчих коробках (дозах) з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійснюється за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Двері на шляхах евакуації (з поверхів) не відчиняються в напрямку виходу з будівлі (приміщень).
Члени пожежної дружини (команди) не застраховані відповідно до Закону України “Про страхування”.
Не заведено журнал обліку вогнегасників (додаток 2).
На дверях електрощитової не вказано місце зберігання ключів.
Не представлено сертифікати відповідності на апаратуру й обладнання, що входять до складу наявної автоматичної пожежної сигналізації в корпусах.
Допускається безпосередньо у житлових кімнатах гуртожитка користуватися електронагрівальними приладами.
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
У приміщенні насосної станції відсутня загальна схема протипожежного водопостачання та схема обв'язки насосів. Відсутні на кожній засувці і пожежному насосі-підвищувачі інформація про їх призначення.
Не проводиться очищення витяжки кухонних плит один раз на місяць. Результати очищення не фіксуються у відповідному журналі.
Працюючий персонал не забезпечений засобами радіаційного та хімічного захисту згідно вимог.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійсненні за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів. Місця з’єднання жил проводів і кабелів, а також з’єднувальні та відгалужувальні затискачі повинні мати мінімальний перехідний опір, щоб уникнути їх перегрівання і пошкодження ізоляції стиків. Втрати опору ізоляції на стиках повинні бути не більше втрат опору ізоляції на цілих жилах цих проводів і кабелів.
В приміщеннях не вивішені інструкції про заходи пожежної безпеки та таблички з вказанням осіб, відповідальних за протипожежний стан, та табличка із зазначенням телефону для виклику пожежної охорони.
Не проводяться практичні тренування всіх задіяних працівників рідше одного разу на півроку відповідно інструкції котра йде до плану евакуації. Для об'єктів, у яких передбачається перебування людей уночі, інструкції повинні передбачати також дії у нічний час.
Не проведено вогнезахисну обробку дерев’яних елементів конструкції даху будівлі що забезпечують I групу вогнезахисної ефективності зі складанням відповідного акту.
На дверях горища не вказано про місце зберігання ключів.
У приміщенні насосної станції не вивішена загальна схема протипожежного водопостачання та схема обв'язки насосів. На кожній засувці і пожежному насосі-підвищувачі відсутня інформація про їх призначення. Порядок увімкнення насосів-підвищувачів не визначено інструкцією.
Електрична проводка на 2-му поверху, прокладена поверхнею горючих основ
Не створено об’єктовий матеріальний резерв для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій
Відсутні акти схованих робіт по прокладанню електропроводки в об’ємі підвісних стель приміщень гуртожитку.
Не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності дерев’яні конструкції горищного приміщення.
У всіх незалежно від призначення приміщеннях, після закінчення роботи, електроустановки та електроприлади не вимикається з мережі живлення.
Члени пожежної дружини (команди) не застраховані відповідно до Закону України “Про страхування”.
У всіх незалежно від призначення приміщеннях, після закінчення роботи, електроустановки та електроприлади не вимикається з мережі живлення.
Не забезпечено захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірку необхідно виконувати відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Не проводиться технічне обслуговування установки автоматичної пожежної сигналізації (АПС)
Не проводиться підтримання експлуатаційної придатності СПЗ відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Не утримується в справному стані існуюча установка АПС
Трубопроводи й насоси не пофарбовано у відповідний колір згідно з ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности», ГОСТ 14202-69 «Трубопроводы промышленных предприятий. Опознавательная окраска, предупреждающие знаки и маркировочные щитки».
Пожежні кран-комплекти не підлягають технічному обслуговуванню і перевірці на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування. Пожежні кран-комплекти повинні постійно бути справними і доступними для використання.
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Територія, а також будинки, споруди, приміщення не в повному забезпечені відповідними знаками безпеки згідно ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
На об'єкті не забезпечено 10 % резерв запасу пожежних сповіщувачів.
Електрифіковані засувки не перевіряються два рази на рік, а пожежні насоси - щомісяця й утримуватись у постійній експлуатаційній готовності. Не рідше одного разу на місяць повинна перевірятися надійність переведення пожежних насосів з основного на резервне електропостачання (у тому числі від дизельних агрегатів) з реєстрацією результатів у журналі.
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Допускається використання побутових електронагрівальних приладів з порушенням встановлених їх виробником правил експлуатації та в місцях (приміщеннях), де їх застосування заборонено.
Не виконано захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірку відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Приміщення у повному обсязі не забезпечено первинними засобами пожежогасіння згідно типових норм належності.
Групові електрощитки не оснащенні схемою підключення споживачів з пояснювальними написами.
Трубопровід внутрішнього протипожежного водопроводу віділення кардіології виконаний із пластикових труб, що не допускається.
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлено на горючі основи (конструкції).
Не забезпечена територія 2-м пожежним щитом (стендом) укомплектованими сертифікованими первинними засобами пожежогасіння (вогнегасники – 3 шт., із масою заряду не менше 5 кг.; ящик з піском -1 шт.; покривало з негорючого теплоізоляційного матеріалу з розміром 2 х 2 м -1 шт.; гаки – 3 шт., лопати - 2 шт.; ломи – 2 шт.; сокири – 2 шт.; ящик для піску повинен бути укомплектований совковою лопатою – 1 шт.) із розрахунку 1 щит (стенд) на 5000 кв. м. захищуваної площі.
Відгалужувальні та з’єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів.
Допускається використання в приміщеннях гуртожитку світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків).
Переносні вогнегасники не розміщені шляхом навішування за допомогою кронштейнів на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника.
Автоматична пожежна сигналізація в непрацездатному стані та потребує ремонту.
На шляху евакуації першого поверху розташоване приміщення (гардероб) яке зменшує ширину проходу.
Допускається улаштування та експлуатація тимчасових електромереж.
Будинки, приміщення та споруди не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Приміщення гуртожитку не доукомплектовані первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) відповідно до норм належності.
Територія гуртожитку та приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
Грати на вікнах 1-го та 2-го поверху ректорату не виконані зємними або розпашними
Не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності дерев’яні елементи горищних покриттів (крокви, лати).
Відсутні інформаційно-довідкові куточки щодо дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій або інших нестандартних подій.
Допускається улаштування та експлуатація тимчасових електромереж в приміщеннях лікарні.
Не організовано проходження функціонального навчання відповідними особами керівного складу та фахівцям суб’єкту господарювання, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійсненні за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів. Місця з’єднання жил проводів і кабелів, а також з’єднувальні та відгалужувальні затискачі повинні мати мінімальний перехідний опір, щоб уникнути їх перегрівання і пошкодження ізоляції стиків. Втрати опору ізоляції на стиках повинні бути не більше втрат опору ізоляції на цілих жилах цих проводів і кабелів.
В кабінетах дозволяється використання побутового електронагрівного приладу (чайник) та мікроволновок де їх застосування не передбачено технологічним процесом.
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи, експлуатація їх зі знятими ковпаками (розсіювачами).
В приміщенні клініки не всі розподільчи коробки (дози) закриті кришкою з негорючого матеріалу.
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
На дверцятах пожежних шаф із зовнішнього боку не вказано номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів;
Ліфти в лікарні не працююють в режимі «Пожежна безпека», згідно п. 7.6.6. ДБН В.2.2.9.-2009
Тривожні сповіщення від приладів приймально-контрольних пожежних систем протипожежного захисту не виведені на пульт цілодобового спостереження.
Шафи пожежних кран-комплектів не обладнані отворами для провітрювання.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів здійснюватися за допомогою «скрутки».
Відсутній спеціальний журнал обліку технічного обслуговування пожежних кран-комплектів.
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи.
Розподільча коробка в приміщені кабінету канцелярії не закрита кришкою з негорючого матеріалу
Не представлено сертифікати відповідності на апаратуру й обладнання, що входять до складу наявної автоматичної пожежної сигналізації в корпусах.
Мешканці гуртожитку та працюючий персонал не забезпечений засобами радіаційного та хімічного захисту згідно вимог.
Будинки, приміщення та споруди не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Не надано наступну документацією: - проектна документація та виконавчі креслення на установки пожежної сигналізації; - акт приймання в експлуатацію установок пожежної сигналізації.
Об’єкт не забезпечений необхідною кількістю води (пожежна водойма, пожежний гідрант) для здійснення цілей зовнішнього пожежогасіння.
Лінії живлення до кожного побутового кондиціонера, групи кондиціонерів не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту незалежно від наявності захисту на загальній лінії, яка живить групу кондиціонерів.
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
В будівлі клініки використовуються вогнегасники які не пройшли технічне обслуговування відповідно до “Правил експлуатації вогнегасників ”
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не здійсненні за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів. Місця з’єднання жил проводів і кабелів, а також з’єднувальні та відгалужувальні затискачі повинні мати мінімальний перехідний опір, щоб уникнути їх перегрівання і пошкодження ізоляції стиків. Втрати опору ізоляції на стиках повинні бути не більше втрат опору ізоляції на цілих жилах цих проводів і кабелів.
Допускається влаштування у лікарні на 1-му поверсі в об’ємі сходової клітки приміщення для чергування вахтерів (охоронців) та приміщення для санітарів.
Насосна станція знаходиться в не робочому стані.
Працюючий персонал не забезпечений засобами радіаційного та хімічного захисту згідно вимог.
Пожежні сходи та люки знаходяться в несправному стані та не пофарбовані.
Не створено об’єктовий матеріальний резерв для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій
Не обладнано приміщення лікарні евакуаційним освітленням із світловими покажчиками „Вихід” згідно вимог ДБН В.2.5-23-2003, ПУЕ, ДНАОП 0.00-1.32-01.
Будинки, приміщення та споруди не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
На шляху евакуації (коридор) першого поверху розташовані меблі які зменшують ширину проходу.
Пожежні щити, не дозабезпечені первинними засобами пожежогасіння та протипожежним інвентарем з розрахунку згідно норм належності (вогнегасники – 3 шт., ящик з піском – 1 шт., покривало з негорючого теплоізоляційного матеріалу, розміром 2 х 2 м – 1 шт., гаки – 3 шт., лопати – 2 шт., ломи – 2 шт., сокири – 2 шт.) на кожний щит.
Не виконано захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірку відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Приміщення у повному обсязі не забезпечено первинними засобами пожежогасіння згідно типових норм належності.
На об'єкті не забезпечено 10 % резерв запасу пожежних сповіщувачів.
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлено на горючі основи (конструкції).
Відсутній спеціальний журнал обліку технічного обслуговування пожежних кран-комплектів.
Не виконано захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірку відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Експлуатація електроустановок не відповідає вимогам ПУЕ, Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів, затверджених наказом Мінпаливенерго України від 25 липня 2006 року № 258, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 25 жовтня 2006 року за № 1143/13017 (у редакції наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 13 лютого 2012 року № 91) (далі - ПТЕ), Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів, затверджених наказом Держнаглядохоронпраці від 09 січня 1998 року № 4, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 10 лютого 1998 року за № 93/2533.
Приміщення електрощитової не обладнано протипожежними дверима
Не проводиться підтримання експлуатаційної придатності СПЗ відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту». На 3 та 4 поверхах між кафедральної лабораторії
Побутові кондиціонери не забезпечені автономними пристроями електричного захисту
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Біля входу в приміщення насосної станції не розміщено напис (табло) «Пожежна насосна станція» з освітленням уночі.
Відсутній спеціальний журнал обліку технічного обслуговування пожежних кран-комплектів.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів в розподільчій коробці в приміщенні канцелярії, не виконано за допомогою опресування, паяння або гвинтових затискачів
Не встановлено біля місць розташування пожежного водойому на території, покажчики (об'ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесеними на них літерного індексу ПВ, цифрового значення запасу води в кубічних метрах та кількості пожежних автомобілів, котрі можуть одночасно.
Не відокремлені приміщення електрощитових від інших приміщень шляхом встановлення (влаштування) протипожежних перешкод відповідно до вимог ДБН В.1.1-7-2016 «Пожежна безпека об'єктів будівництва» (протипожежні двері, перекриття з нормованою межею вогнестійкості тощо).
Не проведено планування евакуації та не визначено безпечний райони, придатні для розміщення евакуйованого населення та майна.
Допускається улаштування та експлуатація тимчасових електромереж.
Члени пожежної дружини (команди) не застраховані відповідно до Закону України “Про страхування”.
З'єднання жил проводів і кабелів в розполіьчих коробках не виконано за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів (гвинтових, болтових тощо).
Шафи пожежних кран-комплектів не обладнані отворами для провітрювання.
Групові електрощитки не оснащенні схемою підключення споживачів з пояснювальними написами.
В приміщеннях застосовуються для облицювання стін матеріали (вагонку), на які відсутні показники щодо пожежної небезпеки.
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Відсутній спеціальний журнал обліку технічного обслуговування пожежних кран-комплектів.
Приміщення лікарні не обладнані звуковою системою оповіщення людей про пожежу.
Не виконано захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірку відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Не проводиться очищення витяжки кухонних плит один раз на місяць. Результати очищення не фіксуються у відповідному журналі.
В приміщеннях ректорату, використовується тимчасова дільниця електромережі
Система внутрішнього протипожежного водогону не відповідає вимогам ДБН В.2.5-64:2012.
Внутрішнє протипожежне водопостачання утримується в несправному стані з ознаками пошкодження протипожежного водогону.
Допускається експлуатація у лікарні приміщень із встановленими глухими металевими гратами.
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Побутові кондиціонери в кабінетах ректорату не забезпечені автономними пристроями електричного захисту
Шафи пожежних кран-комплектів не обладнані отворами для провітрювання.
Допускається куріння за межами спеціально відведених місць.
Не відкориговані плани евакуації та інструкції в гуртожитку.
Для загального відключення силових та освітлювальних мереж приміщення бібліотеки не передбачено встановлення апарату відключення (вимикача) поза межами (ззовні) приміщення на негорючій стіні (перегородках) або на окремих опорах. Спільні апарати відключення (вимикачі) слід розташовувати в ящиках з негорючих матеріалів або в нішах, які мають пристосування для пломбування та замикання на замок.
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Трубопровід внутрішнього протипожежного водопроводу виконаний із пластикових труб, що не допускається.
Допускається улаштовування на шляхах евакуації турнікет, що обертаються.
Мешканці гуртожитку та працюючий персонал не забезпечений засобами радіаційного та хімічного захисту згідно вимог.
Допускається використання побутових електронагрівальних приладів з порушенням встановлених їх виробником правил експлуатації та в місцях (приміщеннях), де їх застосування заборонено.
Не надано акти проведення прихованих робіт, а також допускається прокладання електропроводів по горючим основам.
Тривожні сповіщення від приладів приймально-контрольних пожежних систем протипожежного захисту не виведені на пульт цілодобового спостереження.
Допускається безпосередньо у житлових кімнатах гуртожитка користуватися електронагрівальними приладами.
Не пред’явлено акти на прокладання прихованої електромережі під підвісною стелею
На вікнах гуртожитку допускається встановлення глухих металевих грат.
Під час перебування в приміщеннях людей ґрати не відчинені (зняті).
17 пожежних кран-комплектів не укомплектовано пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів.
Відсутні інформаційно-довідкові куточки щодо дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій або інших нестандартних подій.
В приміщеннях ректорату, використовується побутовий електронагрівний прилад (чайник) де його застосування не передбачено технологічним процесом
На 1-му поверсі відділення реанімації та 1-му поверсі дитячого відділення пожежний кран-комплект не укомплектований пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом.
Не проведено планування евакуації та не визначено безпечний райони, придатні для розміщення евакуйованого населення та майна.
Усі громадяни котрі прибувають для проживання не ознайомлюються адміністрацією з основними вимогами пожежної безпеки (під розпис).
Не заведено журнал обліку вогнегасників (додаток 2).
Допускається використання вогнегасників за відсутності розтруба або гнучкого рукава (залежно від типу вогнегасника).
Приміщення у повному обсязі не забезпечено первинними засобами пожежогасіння згідно типових норм належності.
У орендарів використовуються вогнегасники, які не пройшли технічне обслуговування відповідно до “Правил експлуатації вогнегасників”
На дверях електрощитової не вказано місце зберігання ключів.
Під час перебування в приміщеннях на 1-му поверсі людей ґрати не відчинені (зняті).
На об'єкті не забезпечено 10 % резерв запасу пожежних сповіщувачів.
Не створено об’єктовий матеріальний резерв для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій
На пожежних щитах (стендах) не вказано їх порядкові номери та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів.
Стіни коридору на шляху евакуації з 3, 4-го поверхів облицьовані горючим матеріалом.
Допускається куріння за межами спеціально відведених місць.
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи, експлуатація їх зі знятими ковпаками (розсіювачами).
Покарання: відсутні
18.12.2019 2049290 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Одеській області Проведено
124 порушення
Предмет перевірки: здійснення державного нагляду та контролю
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Шахгалдян О А — комендант гуртожитку №1/2
Градежда Г.А. — комендант гуртожитку №3
Сухін Ю.В. — Т.в.о. ректора
Сухін Ю В — Т.в.о. ректора
Шахгалдян О.А. — комендант гуртожитку №1/2
Шахгалдян С В — начальник відділу ОПЦЗПБтаКРР
Шахгалдян С.В. — начальник відділу ОПЦЗПБтаКРР
Градежда Г А — комендант гуртожитку №3
Журба Олександр Іванович — Головний інспектор відділу запобігання НС по Суворовському району ОМТГ ОРУ ГУ ДСНС України в Одеській області
Порушення:
Не забезпечено освітлення протипожежного обладнання, входів до гуртожитку.
На території гуртожитку на в’їздах (виїздах) не встановлені схеми території, в яких слід вказувати розміщення будівель, водойм, гідрантів, протипожежного інвентарю під’їздів пожежних автомобілів до них.
Не забезпечено захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірку необхідно виконувати відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Об’єкт не забезпечений необхідною кількістю води (пожежна водойма, пожежний гідрант) для здійснення цілей зовнішнього пожежогасіння.
Не забезпечено освітлення зовнішніх пожежних драбин, протипожежного обладнання, входів до гуртожитку.
На вікнах гуртожитку допускається встановлення глухих металевих грат.
Шафи пожежних кран-комплектів на поверхах не мають отворів для візуального огляду їх без розкривання.
Не проведено технічне обслуговування первинни засобів пожежогасіння (вогнегасників) відповідно до норм належності.
На дверях горища та підвалу не вказано місце зберігання ключів.
Будівля гуртожитку не обладнана системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Не забезпечено захист будівлі від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірку необхідно виконувати відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Експлуатація електроустановок не відповідає вимогам ПУЕ, Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів, затверджених наказом Мінпаливенерго України від 25 липня 2006 року № 258, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 25 жовтня 2006 року за № 1143/13017 (у редакції наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 13 лютого 2012 року № 91) (далі - ПТЕ), Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів, затверджених наказом Держнаглядохоронпраці від 09 січня 1998 року № 4, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 10 лютого 1998 року за № 93/2533.
Допускається використання в приміщеннях гуртожитку світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків).
Не забезпечено освітлення зовнішніх пожежних драбин, протипожежного обладнання, входів до гуртожитку.
Не створено об’єктовий матеріальний резерв для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій
Електрощити, групові електрощитки не оснащені схемами підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Пожежні кран-комплект в підвалі не укомплектовані пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів (за наявності таких насосів), а також важелем для полегшення відкривання вентиля.
Не забезпечено захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, а також їх перевірку необхідно виконувати відповідно до вимог ДСТУ Б В.2.5-38:2008 «Інженерне обладнання будинків і споруд. Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Не проведено технічне обслуговування первинни засобів пожежогасіння (вогнегасників) відповідно до норм належності.
Протипожежний рубопровід не пофарбовано у відповідний колір згідно з ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности», ГОСТ 14202-69 «Трубопроводы промышленных предприятий. Опознавательная окраска, предупреждающие знаки и маркировочные щитки»;
Не проведено планування евакуації та не визначено безпечний райони, придатні для розміщення евакуйованого населення та майна.
Трубопроводи й насоси не пофарбовано у відповідний колір згідно з ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности», ГОСТ 14202-69 «Трубопроводы промышленных предприятий. Опознавательная окраска, предупреждающие знаки и маркировочные щитки»;
На електродвигуни, світильники, інші електричні машини, апарати та обладнання не нанесені знаки, що вказують на їх ступінь захисту згідно з чинними стандартами.
Мешканці гуртожитку та працівники не дотримуються встановленого протипожежного режиму та не виконують вимоги правил пожежної безпеки.
Електрощити, групові електрощитки не оснащені схемами підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Пожежні сходи та люки знаходяться в несправному стані та не пофарбовані.
Трубопроводи й насоси не пофарбовано у відповідний колір згідно з ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности», ГОСТ 14202-69 «Трубопроводы промышленных предприятий. Опознавательная окраска, предупреждающие знаки и маркировочные щитки»;
На електродвигуни, світильники, інші електричні машини, апарати та обладнання не нанесені знаки, що вказують на їх ступінь захисту згідно з чинними стандартами.
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи
Будівля гуртожитку не обладнана системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Об’єкт не забезпечений необхідною кількістю води (пожежна водойма, пожежний гідрант) для здійснення цілей зовнішнього пожежогасіння.
Допускається улаштування та експлуатація тимчасових електромереж.
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Система внутрішнього протипожежного водогону не відповідає вимогам ДБН В.2.5-64:2012.
Приміщення гуртожитку не доукомплектовані первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) відповідно до норм належності.
Наявні пожежні щити не доукомплектовані засобами пожежогасіння, які розміщуються на пожежному щиті, а саме: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Не проведено планування евакуації та не визначено безпечний райони, придатні для розміщення евакуйованого населення та майна.
Біля входу в приміщення насосної станції слід розміщувати напис (табло) «Пожежна насосна станція» з освітленням.
Не проводитися практичні тренування всіх задіяних працівників не рідше одного разу на півроку відповідно інструкції котра йде до плану евакуації. Для об'єктів, у яких передбачається перебування людей уночі, інструкції повинні передбачати також дії у нічний час.
Пожежні кран-комплект в підвалі не укомплектовані пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів (за наявності таких насосів), а також важелем для полегшення відкривання вентиля.
Будівля гуртожитку не обладнана системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Лінії живлення до побутового кондиціонера не забезпечено автономним пристроєм електричного захисту.
Приміщення гуртожитку не доукомплектовані первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) відповідно до норм належності.
Відсутні акти схованих робіт по прокладанню електропроводки в об’ємі підвісних стель приміщень гуртожитку.
Пожежні кран-комплект в підвалі не укомплектовані пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів (за наявності таких насосів), а також важелем для полегшення відкривання вентиля.
Біля входу в приміщення насосної станції слід розміщувати напис (табло) «Пожежна насосна станція» з освітленням.
Пожежні кран-комплекти в підвалі не розміщені у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання. (При виготовленні шаф рекомендується передбачати в них місце для зберігання двох вогнегасників. На дверцята шаф, в яких знаходяться вогнегасники, мають бути нанесені відповідні покажчики за ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности»);
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів здійснюватися за допомогою «скрутки».
Відгалужувальні та з’єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів.
Не відокремлені приміщення електрощитових від інших приміщень шляхом встановлення (влаштування) протипожежних перешкод відповідно до вимог ДБН В.1.1-7-2016 «Пожежна безпека об'єктів будівництва» (протипожежні двері, перекриття з нормованою межею вогнестійкості тощо).
У приміщенні насосної станції відсутня загальна схема протипожежного водопостачання та схема обв'язки насосів. На кожній засувці і пожежному насосі-підвищувачі відсутня інформація про їх призначення. Відсутня інструкція про порядок увімкнення насосів-підвищувачів.
Допускається улаштування та експлуатація тимчасових електромереж.
Відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлено протипожежний режим, з урахуванням вимог нормативно – правових актів.
У приміщенні насосної станції відсутня загальна схема протипожежного водопостачання та схема обв'язки насосів. На кожній засувці і пожежному насосі-підвищувачі відсутня інформація про їх призначення. Відсутня інструкція про порядок увімкнення насосів-підвищувачів.
Територія гуртожитку, а також приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
Відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлено протипожежний режим, з урахуванням вимог нормативно – правових актів.
Відсутні інформаційно-довідкові куточки щодо дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій або інших нестандартних подій.
Територія гуртожитку не очищена від сміття, тари, опалого листя та інш.
Територія гуртожитку, а також приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
На вікнах гуртожитку допускається встановлення глухих металевих грат.
Пожежні кран-комплекти в підвалі не розміщені у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання. (При виготовленні шаф рекомендується передбачати в них місце для зберігання двох вогнегасників. На дверцята шаф, в яких знаходяться вогнегасники, мають бути нанесені відповідні покажчики за ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности»);
На території гуртожитку на в’їздах (виїздах) не встановлені схеми території, в яких слід вказувати розміщення будівель, водойм, гідрантів, протипожежного інвентарю під’їздів пожежних автомобілів до них.
Електрощити, групові електрощитки не оснащені схемами підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апарата захисту (плавкої вставки).
Не створено об’єктовий матеріальний резерв для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій
Не проведено технічне обслуговування і перевірку пожежних кран-комплектів не рідше одного разу на рік, на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування.
Відсутні інформаційно-довідкові куточки щодо дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій або інших нестандартних подій.
Допускається куріння в коридорах гуртожитку.
Об’єкт не забезпечений необхідною кількістю води (пожежна водойма, пожежний гідрант) для здійснення цілей зовнішнього пожежогасіння.
Допускається підвішування світильників безпосередньо на струмопровідні проводи.
Допускається улаштовувати на шляхах евакуації турнікету що обертається, який перешкоджає вільній евакуації людей.
Мешканці гуртожитку та працюючий персонал не забезпечений засобами радіаційного та хімічного захисту згідно вимог.
Відгалужувальні та з’єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів.
На електродвигуни, світильники, інші електричні машини, апарати та обладнання не нанесені знаки, що вказують на їх ступінь захисту згідно з чинними стандартами.
Територія гуртожитку не доукомплектована пожежними щитами.
На території гуртожитку на в’їздах (виїздах) не встановлені схеми території, в яких слід вказувати розміщення будівель, водойм, гідрантів, протипожежного інвентарю під’їздів пожежних автомобілів до них.
Не відкориговані плани евакуації та інструкції в гуртожитку.
Відсутні інформаційно-довідкові куточки щодо дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій або інших нестандартних подій.
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння не установлені вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір», ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности». Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
Допускається улаштування та експлуатація тимчасових електромереж.
Пожежні кран-комплекти в підвалі не розміщені у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання. (При виготовленні шаф рекомендується передбачати в них місце для зберігання двох вогнегасників. На дверцята шаф, в яких знаходяться вогнегасники, мають бути нанесені відповідні покажчики за ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности»);
Система внутрішнього протипожежного водопроводу знаходиться в непрацездатному стані.
На вікнах гуртожитку допускається встановлення глухих металевих грат.
Територія гуртожитку не доукомплектована пожежними щитами.
Відгалужувальні та з’єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів.
Наявні пожежні щити не доукомплектовані засобами пожежогасіння, які розміщуються на пожежному щиті, а саме: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Пожежні сходи та люки знаходяться в несправному стані та не пофарбовані.
Експлуатація електроустановок не відповідає вимогам ПУЕ, Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів, затверджених наказом Мінпаливенерго України від 25 липня 2006 року № 258, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 25 жовтня 2006 року за № 1143/13017 (у редакції наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 13 лютого 2012 року № 91) (далі - ПТЕ), Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів, затверджених наказом Держнаглядохоронпраці від 09 січня 1998 року № 4, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 10 лютого 1998 року за № 93/2533.
Експлуатація електроустановок не відповідає вимогам ПУЕ, Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів, затверджених наказом Мінпаливенерго України від 25 липня 2006 року № 258, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 25 жовтня 2006 року за № 1143/13017 (у редакції наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 13 лютого 2012 року № 91) (далі - ПТЕ), Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів, затверджених наказом Держнаглядохоронпраці від 09 січня 1998 року № 4, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 10 лютого 1998 року за № 93/2533.
Допускається використання в приміщеннях гуртожитку світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків).
Не відокремлені приміщення електрощитових від інших приміщень шляхом встановлення (влаштування) протипожежних перешкод відповідно до вимог ДБН В.1.1-7-2016 «Пожежна безпека об'єктів будівництва» (протипожежні двері, перекриття з нормованою межею вогнестійкості тощо).
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Допускається захаращення шляхів евакуації (коридори, проходи та інш.) меблями, обладнанням, різними матеріалами.
Допускається захаращення підвальних приміщень горючими матеріалами.
Допускається користування пошкодженими відгалужувальними та з’єднувальними коробками.
Територія, приміщення гуртожитку не до забезпечені первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів здійснюватися за допомогою «скрутки».
Приміщення гуртожитку не доукомплектовані первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) відповідно до норм належності.
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлені на не горючі основи (конструкції) без підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Мешканці гуртожитку та працюючий персонал не забезпечений засобами радіаційного та хімічного захисту згідно вимог.
Не проводитися практичні тренування всіх задіяних працівників не рідше одного разу на півроку відповідно інструкції котра йде до плану евакуації. Для об'єктів, у яких передбачається перебування людей уночі, інструкції повинні передбачати також дії у нічний час.
Відсутні плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі на 5му поверсі гуртожитку.
У вахтерів відсутній список посадових осіб університету із зазначенням їх місць проживання, службових, домашніх (мобільних) телефонів.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів здійснюватися за допомогою «скрутки».
Дерев’яні елементи горищних покриттів не оброблені засобами вогнезахисту.
Відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) не встановлено протипожежний режим, з урахуванням вимог нормативно – правових актів.
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлені на не горючі основи (конструкції) без підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Не проведено планування евакуації та не визначено безпечний райони, придатні для розміщення евакуйованого населення та майна.
Наявні пожежні щити не доукомплектовані засобами пожежогасіння, які розміщуються на пожежному щиті, а саме: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт.
Не відокремлені приміщення електрощитових від інших приміщень шляхом встановлення (влаштування) протипожежних перешкод відповідно до вимог ДБН В.1.1-7-2016 «Пожежна безпека об'єктів будівництва» (протипожежні двері, перекриття з нормованою межею вогнестійкості тощо).
Шафи пожежних кран-комплектів на поверхах не мають отворів для візуального огляду їх без розкривання.
Система внутрішнього протипожежного водогону не відповідає вимогам ДБН В.2.5-64:2012.
На доповнення до схематичного плану евакуації відсутня інструкція, що визначає дії персоналу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей, за якою не рідше одного разу на півроку мають проводитися практичні тренування всіх задіяних працівників. Для об'єктів, у яких передбачається перебування людей уночі, інструкції повинні передбачати також дії у нічний час.
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати встановлені на не горючі основи (конструкції) без підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
Шафи пожежних кран-комплектів на поверхах не мають отворів для візуального огляду їх без розкривання.
Територія гуртожитку, а також приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности».
Не створено об’єктовий матеріальний резерв для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій
Мешканці гуртожитку та працюючий персонал не забезпечений засобами радіаційного та хімічного захисту згідно вимог.
Не проведено технічне обслуговування первинни засобів пожежогасіння (вогнегасників) відповідно до норм належності.
Допускається використання в приміщеннях гуртожитку світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків).
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
18.09.2019 1684899 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: відповідність діючим вимогам санітарного законодавства
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Румянцева Ірина Миколаївна — завідуюча відділенням функціональної діагностики
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
09.08.2019 1685748 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: дотримання вимог санітарного законодавства
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Падалко Катерина Олексіївна — комендант гуртожитку
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
24.07.2019 1671783 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: відповідність приміщень вимогам санітарного законодавства для здійснення медичної практики
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Подуст Олег Анатолійович — в.о. директора Багатопрофільного медичного центру
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
24.07.2019 1671791 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: відповідність приміщень вимогам санітарного законодавства для здійснення медичної практики
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Подуст Олег Анатолійович — в.о. директора Багатопрофільного медичного центру
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
24.07.2019 1671776 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: відповідність приміщень вимогам санітарного законодавства для здійснення медичної практики
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
22.07.2019 1669874 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: щодо відповідності наявних приміщень рентгенологічного кабінету вимогам санітарного законодавства для отримання санітарного паспорту
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Чорний Олександр Іванович — Завідуючого рентгенологічним відділенням
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
15.07.2019 1669842 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області Проведено
3 порушення
Предмет перевірки: щодо відповідності наявних приміщень рентгенкабінету діючим вимогам санітарного законодавства для отримання санітарного паспорту
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Вороніна Валерія Анатолійовича — Лікар-рентгенолог педіатрічної клініки
Порушення:
Не при перевірці наказ про призначення відповідального за підготовку та перевірку знань персоналом норм і інструкцій з радіаційної безпеки.
Не затверджено контрольні рівні в ГУ Держпраці
Відсутній переговорний пристрій гучномовного зв’язку для забезпечення можливості контролю за станом пацієнта
Покарання: відсутні
24.06.2019 1576529 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: відсутність уніфікованих форм актів
Предмет перевірки: Дотримання вимог санітарного законодавства
Об'єкти:
Об'єкт 2
65082, Одеська обл., м. Одеса, Приморський р-н, вул. Ольгіївська, 4/1
Об'єкт 3
65009, Одеська обл., м. Одеса, Приморський р-н, вул. Тіниста, 8
Об'єкт 5
65029, Одеська обл., м. Одеса, Приморський р-н, вул. Мечнікова, 2
Об'єкт 4
65029, Одеська обл., м. Одеса, Приморський р-н, вул. Мечнікова, 32
Об'єкт 1
65023, Одеська обл., м. Одеса, Приморський р-н, вул. Пастера, 9
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
24.06.2019 1446287 Провадження господарської діяльності з медичної практики, що підлягає ліцензуванню Міністерство охорони здоров'я України Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Контроль за додержанням ліцензіатами вимог Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики
Учасники:
Сухін Юрій Віталійович — т.в.о. ректора Одеського національного медичного університету
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
15.01.2019 1628457 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: відповідність приміщень діючим вимогам санітарного законодавства
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Коваль Владислава Миколайовича — Заступник директора з технічних питань ЦРтаВМ ОНМУ
Слєсарева Олена Аркадіївна — заступник директора з організаційно – методичної роботи цртавм онму
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
20.12.2018 2052444 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: дотримання вимог санітарного законодавства (медична практика)
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Бевзо Микола Едуардович — Лікар з загальної гігієни відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Одеського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області
Подуст Олег Анатолійович — в.о. директора Багатопрофільного медичного центру
Недбайлюк Альвіна Миколаївна — головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Одеського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
03.12.2018 396162 Сфера теплопостачання Державна інспекція з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: мораторій
Предмет перевірки: господарська діяльність з використання теплової енергії
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
03.12.2018 1206885 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
6 порушень
Предмет перевірки: дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Сухін Ю В — Т.в.о. ректора ОНМедУ
Сухін Ю.В. — Т.в.о. ректора ОНМедУ
Порушення:
В центрі реконструктивної та відновної медицини ОНМедУ за адресою: м.Одеса, вул.Теніста,8 не ведеться сортування відходів , відходи картонної та поліетиленової упаковки фармпрепаратів, скляні банки з під капельниць викидаються в контейнери для побутових відходів
не визначені склад і властивості відходів на багатопрофільному медичному та офтальмологічному центрі ОНМедУ
В багатопрофільному медичному центрі ОНМедУ за адресою: м.Одеса, вул.Пастера,9 не ведеться сортування відходів , відходи картонної та поліетиленової упаковки фармпрепаратів, скляні банки з під капельниць викидаються в контейнери для побутових відходів
допущено змішування відходів на багатопрофільному медичному центрі ОНМедУ за адресою: м.Одеса, вул.Пастера,9
не здійснюється прокачування артезіанської свердловини, яка розташована на території спортивно-оздоровчого табору "Медик" за адресою: м.Одеса, вул.З.Космодемянської,5
В офтальмологічному центрі ОНМедУ за адресою: м.Одеса, вул.Ольгієвська,2 не ведеться сортування відходів , відходи картонної та поліетиленової упаковки фармпрепаратів, скляні банки з під капельниць викидаються в контейнери для побутових відходів
Покарання: відсутні
22.11.2018 1066711 Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: Відсутність уніфікованих форм актів
Предмет перевірки: дотримання вимог санітарного законодавства України
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
03.08.2018 2059840 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: дотримання вимог санітарного законодавства
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Гераскіна Лариса Михайлівна — Лікар з загальної гігієни відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Одеського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні