Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація
Історія
ЄДРПОУ (13)
Дозвільні документи
Ліцензії (1)
Перевірки (2)

КОЛЕКТИВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "ДНІПРОУНІВЕРСАЛ"

#01881066

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
18.10.2021 2461658 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
60 порушень
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
офісні та складські приміщення м. Дніпро, вул. Любарського, 143
49000, Дніпропетровська обл., Амур-Нижньодніпровський р-н, м. Дніпро, вул. Любарського, 143
Учасники:
Копил Богдан Костянтинович — Головний інспектор ВЗНС ДРУ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області
Порушення:
Не обладнано протипожежними дверима проріз протипожежної перешкоди приміщення щитової.
Не надано акт проведення схованих електромонтажних робіт над підвісною стелею офісних приміщень.
На сходових клітках на висоті на висоті нижче 2,2 м встановлено прилади опалення які зменшують нормативну ширину проходу сходовими площадками та маршами. (адміністративна будівля).
Пожежні кран-комплекти не розміщено у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання. При виготовленні шаф рекомендується передбачати в них місце для зберігання двох вогнегасників. На дверцята шаф, в яких знаходяться вогнегасники, мають бути нанесені відповідні покажчики за ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности»;
Не розроблені і не вивішені на видимих місцях плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі.
На АЗС відсутній журнал ТО паливороздавальних колонок в який заноситься кожне ТО, ремонт, перевірка паливороздавальних колонок фіксуються в журналі обліку ремонту устатковання.
На території об’єкта площею понад 3 га на в’їздах (виїздах) не встановлені схеми території, в яких слід вказувати розміщення будівель, водойм, гідрантів, пірсів та градирень, під’їздів пожежних автомобілів до них.
Не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки для всіх будівель і приміщень, складського призначення відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони згідно з «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
Не розміщено інформацію про заходи безпеки та відповідну поведінку населення у разі виникнення аварії.
На АЗС не встановлено по периметру замкнуте обвалування або огороджуюча стіна з негорючих матеріалів, розраховані на гідростатичний тиск рідини, що розлилась.
З’єднання , відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не виконано за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Допущено влаштування порогу висотою більше 0,05м., в евакуаційних виходах дверей.
Не укомплектовано згідно ППБУ пожежні щити (стенди), повинні встановлюватись на території об’єкта площею більше 200 м-2 з розрахунку один щит (стенд) на 5000 м-2 захищуваної площі. До комплекту засобів пожежогасіння, які розміщуються на пожежному щиті, входять: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., протипожежне покривало - 1 шт., багор або лом та гак - 2 шт., лопати - 2 шт., сокири - 2 шт. На пожежних щитах (стендах) не вказано їх порядкові номери та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів. Порядковий номер пожежного щита вказують після літерного індексу «ПЩ».
На суб’єкті господарювання не призначено особу, яка буде виконувати функції даної комісії.
Керівник та посадові особи діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту, не пройшли навчання в установленому законодавством порядку
Відгалужувальні та з’єднувальні коробки не закриті кришками з негорючих або важкогорючих матеріалів.
На пожежних щитах (стендах) не вказано їх порядкові номери та номер телефону для виклику пожежно-рятувальних підрозділів. Порядковий номер пожежного щита вказують після літерного індексу «ПЩ».
Не всі пожежні кран-комплекти укомплектовані пожежним рукавом однакового з ним діаметра та стволом, кнопкою дистанційного запуску пожежних насосів (за наявності таких насосів), а також важелем для полегшення відкривання вентиля. Елементи з’єднання пожежного крана, рукавів та ручного пожежного ствола мають бути однотипними.
Не позначено обмежувальними лініями, нанесеними на підлозі, ширину проходу.
Не розміщено інформаційно-довідковий куточок з питань цивільного захисту, що є частиною приміщення загального користування, у якій тематично оформляються стенди, розміщуються схеми, навчальні посібники і зразки, передбачені програмами підготовки працівників до дій у надзвичайних ситуаціях.
Коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Не розроблені плани евакуації працюючого персоналу підприємства.
Не виконано захист будівель від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів, не проведено та не надано розрахунки у відповідності до ІЕС 62305-2:2006
Дерев'яні конструкції не оброблено вогнезахисним розчином з складанням відповідного акту.
Допускається опорядження (облицювання) стін з вищими показниками пожежної небезпеки (в адміністративних будівлях).
Територія об’єкта, а також будинки, споруди, приміщення не забезпечені відповідними знаками безпеки. Знаки безпеки, їх кількість, а також місця їх встановлення повинні відповідати ДСТУ ISO 6309:2007 «Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір» (ISO 6309:1987, IDT) та ГОСТ 12.4.026-76 «ССБТ. Цвета сигнальные и знаки безопасности». Евакуаційні виходи шляхи евакуації у будівлі готелю не мають позначення з використанням знаків безпеки згідно ДСТУ ISO 6309:2007 ДСТУ 7313:2013 ГОСТ 12.4.026.
Заборонити використання світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків) в складах.
Пожежні кран-комплекти не пройшли технічне обслуговуванню і перевірку на працездатність шляхом пуску води з реєстрацією результатів перевірки у спеціальному журналі обліку технічного обслуговування. Пожежні кран-комплекти повинні постійно бути справними і доступними для використання.
Для зазначення місцезнаходження первинних засобів пожежогасіння не установлено вказівні знаки згідно з ДСТУ ISO 6309:2007 "Протипожежний захист. Знаки безпеки. Форма та колір", ГОСТ 12.4.026-76 "ССБТ. Цвета сигнальние и знаки безопасности". Знаки повинні бути розміщені на видимих місцях на висоті 2-2,5 м від рівня підлоги як усередині, так і поза приміщеннями (за потреби).
Не забезпечено працюючий персонал засобами індивідуального захисту від вражаючих факторів.
Складські приміщення не забезпечено ящиками для піску повинні мати місткість 0,5, 1,0 або 3,0 м-3 і бути укомплектовані совковою лопатою.
Приміщення складські не обладнані системою протипожежного захисту - автоматичною пожежною сигналізацією.
Допускається зачинення евакуаційних виходів (дверей) на замок з першого та другого поверху адміністративних будівель.
Електророзетки, вимикачі, перемикачі не встановлено на не горючі основи.
Приміщення не забезпечені первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками згідно норм.
Приміщення складів не обладнано внутрішнім протипожежним водопроводом.
АЗС не оснащена телефонним, гучномовним зв’язком. Для АЗС, які не обладнані провідним телефонним зв’язком.
На АЗС не вивішені на видимих місцях плакати, які містять обов’язки водія під час заправляння автотранспорту, а також інструкції про заходи пожежної безпеки.
Зберігання ЛЗР та ГР у тарі слід здійснювати в будинках або на майданчиках під навісами (залежно від кліматичних умов). Навіси слід влаштовувати з негорючих матеріалів. Забороняється зберігання в тарі на відкритих майданчиках нафтопродуктів з температурою спалахування 45 °С і нижче. Види тари для зберігання та відпуску нафтопродуктів слід приймати за ДСТУ 4454:2005 «Нафта і нафтопродукти. Маркування, пакування, транспортування та зберігання»;
Біля місць розташування пожежних гідрантів і водойм не встановлені покажчики (об'ємні зі світильником або плоскі із застосуванням світловідбивних покриттів) з нанесеними на них: для пожежного гідранта - літерним індексом ПГ, цифровими значеннями відстані в метрах від покажчика до гідранта, внутрішнього діаметра трубопроводу в міліметрах, зазначенням виду водопровідної мережі (тупикова чи кільцева);
Допуск до роботи працівників здійснюється без проходження ними навчань, інструктажів і перевірки знань з питань цивільного захисту, зокрема з техногенної безпеки.
На об’єкті не встановлено відповідним документом (наказом, інструкцією тощо) протипожежний режим.
Приміщення складів не обладнані автоматичною системою пожежогасіння.
Не подано та не зареєстровано декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
Не пройдено спеціальне навчання з питань пожежної безпеки керівником та відповідальним за пожежну безпеку.
Допущено використання в пожежонебезпечних зонах світильників з лампами розжарювання без захисного суцільного скла (ковпаків).
Журнал обліку вогнегасників заведено не згідно вимогам.
АЗС не оснащено жорсткою буксирною штангою довжиною не менш 3 м для евакуації транспортних засобів з території АЗС у випадку пожежі.
Приміщення адміністративних будівель та складські приміщення не обладнано системою оповіщення про пожежу.
Допущено складування горючих матеріалів на відстані менше 1 м від електроустаткування та під електрощитами в складах.
Допускається експлуатація АЗС без переносного газоаналізатора у вибухозахищеному виконанні
З’єднання , відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не виконано за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів (в складах та офісному приміщенні).
Не проведено ідентифікацію об’єкта.
Не призначено відповідальну особу з питань цивільного захисту за рахунок штатної чисельності об’єкта.
Приміщення адміністративних будівель не обладнані системою протипожежного захисту - автоматичною пожежною сигналізацією.
В приміщеннях допускається улаштування та експлуатація тимчасових електромереж (офісне приміщення).
Ні в одному приміщенні об’єкта не розроблені та не затверджені керівником об’єкта або уповноваженою ним посадовою особою інструкції про заходи пожежної безпеки.
Переносні вогнегасники не розміщені шляхом: навішування на вертикальні конструкції на висоті не більше 1,5 м від рівня підлоги до нижнього торця вогнегасника і на відстані від дверей, достатній для її повного відчинення.
Допущено зачинення дверей на шляхах евакуації на магнітний ключ що важко відчиняється зсередини лише за допомогою магнітного ключа (карткою).
Для розливання ЛЗР та ГР не передбачений ізольований майданчик (приміщення), обладнаний(е) відповідними пристосуваннями для виконання цих робіт.
Покарання:
Штраф, який встановлено законом у фіксованому розмірі
08.04.2019 1502051 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Об'єкти:
офісні та складські приміщення м. Дніпро, вул. Любарського, 143
49000, Дніпропетровська обл., Амур-Нижньодніпровський р-н, м. Дніпро, вул. Любарського, 143
Учасники:
Лайван І І — заступник директор КП «ДНІПРОУНІВЕРСАЛ»
Лайван І.І. — заступник директор КП «ДНІПРОУНІВЕРСАЛ»
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні