Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему
Інформація Зовнішня інформація (2)
Дозвільні документи
Ліцензії (6)
Будівництво (4) Перевірки (29)

ПОЛІСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

#00493681

Розширена аналітика Prozorro та актуальні дані 130+ реєстрів - у тарифі «Повний доступ».

Купуйте доступ на рік, місяць, або навіть добу!

Перевірки

Дата Тип Орган Статус
18.04.2022 3059849 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Заплановано
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Об'єкти:
Ботанічний сад загальнодержавного значення
м. Житомир, вул. Корольова, 39
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
25.01.2022 3208077 Державний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: з метою оцінки відповідності суб’єкта господарювання вимогам Законів України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», ДБН В.2.2-3:2018 «Будинки і споруди. Заклади освіти»
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Борисова Оксана Володимирівна — головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Житомирського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
24.01.2022 3211319 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Житомирській області Проведено
72 порушення
Предмет перевірки: додержання (виконання) вимог законодавства у сферах пожежної і техногенної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Антоненко Наталія Іванівна — інженер з охорони праці Поліського національного університету
Слободенко Людмила Дмитрівна — начальник експлуатаційно-технічного відділу Поліського національного університету
Гусєв Володимир Вікторович — провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Житомирського районного управління Головного управління ДСНС України у Житомирській області
Порушення:
Відсутні показники пожежної небезпеки на матеріали використані для оздоблення (облицювання) стін в коридорах 1-го та 2-го поверхів гуртожитку № 1. Показники повинні бути не вище Г2, В2, Д2, Т2.
Евакуаційні виходи та коридори гуртожитку № 1 не забезпечено світловими покажчиками «Вихід» на зеленому фону підключеними до незалежного джерела живлення
Не надано сертифікати відповідності щодо протипожежного типу на двері приміщень електрощитової навчального корпусу № 6.
Допущено влаштування приміщень під сходовими клітинами на 1-му поверсі навчального корпусу №2.
Евакуаційні виходи та коридори гуртожитку не забезпечено світловими покажчиками «Вихід» на зеленому фону підключеними до незалежного джерела живлення
Відсутні показники пожежної небезпеки на матеріали використані для оздоблення (облицювання) стін в коридорах навчальних корпусів. Показники повинні бути не вище Г2, В2, Д2, Т2.
Не всі пожежні кран-комплекти навчального корпусу № 5 не розміщені у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
Апарати відключення силових та освітлювальних мереж архіву не винесені на ззовні.
Не надано сертифікати відповідності щодо протипожежного типу на двері приміщень електрощитової гуртожитку № 1.
Відсутні показники пожежної небезпеки на ліноліумне покриття підлоги, яке знаходиться на шляхах евакуації 1-го, 2-го, 3-го, 4-го, 5-го поверхів гуртожитку .
Електрощити та групові електрощитки не оснащено схемами підключення електроспоживачів з пояснюючими написами і вказаним значенням номінального струму апарату захисту.
Приміщення гуртожитку № 3 не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014”Системи протипожежного захисту".
Не забезпечено спосіб установлення пожежного кран-комплекту з забезпеченням зручності приєднання рукава. (неможливе приєднання пожежного рукава в зв’язку з незручним встановленням напрямку осі вихідного отвору патрубка пожежного крана).
Приміщення навчальних корпусів № 1 та № 4 університету не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014”Системи протипожежного захисту”.
Всі наявні пожежні кран-комплекти не укомплектовано згідно норм належності.
Встановлені на вікнах грати в приміщеннях навчального корпусу № 5 не виконані такими, що розкриваються, розсуваються або знімаються.
Відсутні показники пожежної небезпеки на лінолеумне покриття підлоги використане на шляхах евакуації навчальних корпусів №1, №2, №4 (показники повинні бути помірно небезпечними щодо токсичності продуктів горіння, мати помірну димоутворювальну здатність та відповідати групам поширення полум'я РП1, РП2.).
У приміщенні котельної компонент системи пожежної сигналізації не виконано у вибухобезпечному виконанні відповідно до ДБН В.2.5-56:2014.
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані згідно норм належності.
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання в будівлі навчального корпусу.
При в’їзді на територію відсутня схема, на якій вказано розміщення будівель, водойм, гідрантів, пірсів, під’їздів пожежних автомобілів до них.
Евакуаційні виходи та коридори навчальних корпусів № 3 та № 5 не забезпечені світловими покажчиками «Вихід» на зеленому фону підключеними до незалежного джерела живлення.
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання в будівлях навчальних корпусів.
Відсутні двері відокремлення сходових кліток від приміщень коридорів.
В орендованій частині гуртожитку пожежні кран-комплекти не укомплектовано згідно норм належності, та не проведено їх обслуговування з записами у журналах.
Не надано сертифікати відповідності щодо протипожежного типу на двері приміщень електрощитової гуртожитку № 2.
Евакуаційні виходи та коридори в навчальних корпусах недозабезпечено світловими покажчиками «Вихід» на зеленому фоні підключеними до незалежного джерела живлення.
Приміщення гуртожитку № 5 не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014”Системи протипожежного захисту”.
Приміщення гуртожитку № 2 не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014”Системи протипожежного захисту”.
На балконах 2-го поверху гуртожитку відсутні драбини.
Для приміщення котельні не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою»
Підтримання експлуатаційної придатності систем протипожежного захисту не проводиться відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
В орендованій частині гуртожитку з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів не виконані за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Електрощити та групові електрощитки в навчальних корпусах не оснащені схемами підключення електроспоживачів з пояснюючими написами і вказаним значенням номінального струму апарату захисту.
Відсутні показники пожежної небезпеки на матеріали використані для оздоблення (облицювання) стін в коридорах 1-го поверху гуртожитку № 4. Показники повинні бути не вище Г2, В2, Д2, Т2.
В навчальному корпусі № 2 допущено зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежній перешкоді, а саме: не встановлено протипожежний люк виходу на горище.
Відсутні показники пожежної небезпеки на матеріали використані для оздоблення (облицювання) стін в коридорах гуртожитку № 2. Показники повинні бути не вище Г2, В2, Д2, Т2.
На 2-му, 3-му, 4-му та 5-му поверхах гуртожитку № 2 заблоковані частини коридорів, які здаються в оренду, тим самим не забезпечено доступ до евакуаційних виходів на сходові клітини, як з однієї частини поверху та і з іншої.
Не надано сертифікати відповідності щодо протипожежного типу на двері приміщень електрощитової гуртожитку № 5.
Пожежну безпеку в будівлі навчального закладу не забезпечено шляхом проведення організаційних заходів та технічних засобів, спрямованих на запобігання пожежам та створення умов для успішного гасіння пожеж, а саме: не виконані вимоги ДБН В.1.1-7:2016 (пункт 7.3.8.). В коридорах навчального корпусу № 5 на підлозі допускається влаштування перепадів висот.
В гуртожитку № 3 допущено зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежній перешкоді, а саме: не встановлено протипожежний люк та двері виходу на горище.
Приміщення орендованої частини та приміщення гуртожитку № 2 коридорів та евакуаційних виходів не забезпечено евакуаційним освітленням.
Приміщення гуртожитку № 1 не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014”Системи протипожежного захисту”.
Евакуаційні виходи та коридори гуртожитку не забезпечено світловими покажчиками «Вихід» на зеленому фону підключеними до незалежного джерела живлення
Відсутні показники пожежної небезпеки на матеріали використані для оздоблення (облицювання) стін в орендованому приміщені «Поліський смак» (зал приймання їжі). Показники повинні бути не вище Г2,В2,Д2,Т2.
Приміщення навчальних корпусів університету не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014”Системи протипожежного захисту”
Заблоковано пожежні крани навчального корпусу №1 та не приведений у справний стан внутрішній протипожежний водопровід.
У житлових кімнатах гуртожитку не вивішено на видимих місцях: - план евакуації з відповідного поверху із зазначенням даної, кімнати, евакуаційних виходів та шляхів руху до них, місць розміщення первинних засобів пожежогасіння та ручних пожежних сповіщувачів, а також необхідний пояснювальний текст і пам'ятка про дії на випадок виникнення пожежі; - стисла пам’ятка для мешканців про правила пожежної безпеки.
У житлових кімнатах відсутні: - план евакуації з відповідного поверху із зазначенням даної, кімнати, евакуаційних виходів та шляхів руху до них, місць розміщення первинних засобів пожежогасіння та ручних пожежних сповіщувачів, а також необхідний пояснювальний текст і пам'ятка про дії на випадок виникнення пожежі; - стисла пам’ятка для мешканців про правила пожежної безпеки
У пожежних кран-комплектах, наявних в приміщеннях гуртожитку, зламані вентилі, що унеможливлює їх відкривання.
Відсутні показники пожежної небезпеки на матеріали використані для оздоблення (облицювання) стін в коридорах навчальних корпусів (поверхи корпусів №1 та № 4). Показники повинні бути не вище Г2, В2, Д2, Т2.
Допускається розміщення приміщень побутового призначення під сходовою кліткою.
В гуртожитку № 1 допущено зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежній перешкоді, а саме: не встановлено протипожежний люк та двері виходу на горище.
У пожежних кран-комплектах, наявних в приміщеннях гуртожитку, зламані вентилі, що унеможливлює їх відкривання.
Пожежний щит на території навчального закладу не укомплектований згідно норм належності.
Не надано сертифікати відповідності щодо протипожежного типу на двері приміщень електрощитової гуртожитку № 4.
Не надано сертифікати відповідності щодо протипожежного типу на двері приміщень електрощитової навчального корпусу №1.
Пожежну безпеку в будівлях навчальних корпусів не забезпечено шляхом проведення організаційних заходів та технічних засобів, спрямованих на запобігання пожежам та створення умов для успішного гасіння пожеж, а саме: не виконані вимоги ДБН В.1.1-7:2016 (пункт 5.3, таблиця 1), не забезпечено клас вогнестійкості металевих конструкцій сходів (площадки, косоури, сходи, марші сходових кліток) не менше R60 і групу поширення вогню М0.
Заблоковано двері евакуаційного виходу приміщення бібліотеки. Допущено заставлення шляхів евакуації матеріалами та меблями.
Приміщення гуртожитку № 4 не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014”Системи протипожежного захисту”.
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання в будівлях навчальних корпусів.
На сходовій клітці навчального корпусу № 3 улаштоване обладнання (бочковий резервуар).
Не виконано обробку дерев’яних елементів (крокви, лати) горищних покриттів будівлі гуртожитку засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності .
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані згідно норм належності.
В навчальних корпусах № 3 та № 5 допущено зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не встановлено протипожежні двері 2-го типу в приміщення електрощитової.
Відсутні показники пожежної небезпеки на лінолеумне покриття підлоги використане на шляхах евакуації по всіх поверхах гуртожитку (показники повинні бути помірно небезпечними щодо токсичності продуктів горіння, мати помірну димоутворювальну здатність та відповідати групам поширення полум'я РП1, РП2.).
Відсутні показники пожежної небезпеки на матеріали використані для оздоблення (облицювання) стін в коридорах 1-го поверху гуртожитку № 3. Показники повинні бути не вище Г2, В2, Д2, Т2.
В навчальному корпусі №2 лекційні аудиторії № 111 та № 7 не забезпечено запасними евакуаційними виходами.
Не виконано обробку дерев’яних елементів (крокви, лати) горищних покриттів будівлі навчального корпусу № 5 засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Пожежні кран-комплекти не розміщені у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
Встановлені на вікнах грати не виконані такими, що розкриваються, розсуваються або знімаються.
Не надано сертифікати відповідності щодо протипожежного типу на двері приміщень електрощитової гуртожитку № 3.
Покарання: відсутні
18.01.2022 3209022 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Житомирській області Проведено
9 порушень
Предмет перевірки: додержання (виконання) вимог законодавства у сферах пожежної і техногенної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Смолинець Катерина Віталіївна — Фахівць відділу профілактичної роботи на особливо важливих об’єктах та контролю за застосуванням санкцій центру забезпечення діяльності Головного управління ДСНС України у Житомирській області
Ксюковський Владислав Людвигович — в.о. директора ВСП «Фаховий коледж будівництва, архітектури та дизайну Поліського національного університету»
Порушення:
В будівлі гуртожитку не встановлені двері які відділяють сходову клітину від загального коридору на 1-му, 2-му, 3-му, 4-му поверсі.
Приміщення будівлі гуртожитку не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Не захищено будівлю навчального закладу від прямих попадань блискавок і вторинних її проявів відповідно до ДСТУ Б В.2.5-38:2008
Використовуються пошкодженні розетки в кімнатах гуртожитку.
На кожному поверсі секції гуртожитку захаращені шляхи евакуації меблями, обладнанням, різними матеріалами.
Допускається експлуатація світильників зі знятим ковпаком (розсіювачем) в секціях гуртожитку.
Не захищено будівлю навчального закладу від прямих попадань блискавок і вторинних її проявів відповідно до ДСТУ Б В.2.5-38:2008
Використовуються пошкодженні розетки в кімнатах гуртожитку.
Приміщення будівлі навчального закладу, майстерні №1, 2 не обладнані системами протипожежного захисту відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
17.01.2022 3209058 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС у Житомирській області Проведено
6 порушень
Предмет перевірки: дотримання та виконання законодавства у сфері пожежної, техногенної безпеки відповідно до додатку 2
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Зозуля Олександр Іванович — провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Новоград-Волинського районного управління ГУ ДСНС України у Житомирській області
Гончарук Олександр Васильович — Директор Відокремленого структурного підрозділу "Фаховий коледж геодезії та землеустрою Поліського національного університету"
Порушення:
Не проведено періодичне обслуговування (не очищено від пилу, бруду та слідів корозії, не відновлено фарбування з урахуванням вимог стандартів) немеханізованого пожежного ручного інструменту у складі комплектації пожежних щитів.
Будівлі та приміщення коледжу (крім гуртожитку) не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014.
Групові електрощитки в приміщеннях будівель коледжу не оснащені схемами підключення споживачів з пояснювальними написами і вказаним значенням номінального струму апаратів захисту (плавкої вставки)
Сигнал від приладу приймально-контрольного пожежного систем пожежної сигналізації в будівлі гуртожитку не виведено на пульт пожежного спостерігання.
Покажчик місця розташування пожежної водойми на фасаді будівлі коледжу потребує поновлення.
Дерев’яні елементи горищного покриття (крокви, лати) будівель коледжу не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
13.01.2022 3206802 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Управління Держпраці у Житомирській області Проведено
3 порушення
Предмет перевірки: додержання законодавства з питань охорони праці
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Соков Максим Андрійович — Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС
Порушення:
Примірники інструкцій з охорони праці потребують перегляду в зв’язку з виконанням робіт в умовах пандемії коронавірусної інфекції, запровадження карантину та обмежувальних заходів що зумовлюють зміну певних умов та особливостей праці
Програма проведення вступного інструктажу з охорони праці потребує перегляду в зв’язку з виконанням робіт в умовах пандемії коронавірусної інфекції, запровадження карантину та обмежувальних заходів що зумовлюють зміну певних умов та особливостей праці
Відсутній акт опосвідчення стану безпеки електроустановок споживачів
Покарання: відсутні
15.11.2021 2933568 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Житомирській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Щодо додержання суб'єктом господарювання вимог законодавства у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Темецька Тетяна Броніславівна — головний спеціаліст відділу КПР №1
Порушення:
Недостовірні відомості щодо особи в Державному реєстрі застрахованих осіб
Покарання: відсутні
13.07.2021 2876766 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС України у Житомирській області Проведено
6 порушень
Предмет перевірки: додержання та виконання вимог законодавства у сферах пожежної та техногенної безпеки, цивільного захисту
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Мельник Костянтин Віталійович — провідний інспектор відділу організації наглядово-профілактичної роботи ЖРУ ГУДСНС України у Житомирській області
Порушення:
Не захищено будівлю навчального закладу від прямих попадань блискавок і вторинних її проявів відповідно до ДСТУ Б В.2.5-38:2008.
В будівлі гуртожитку не встановлені двері які відділяють сходову клітину від загального коридору на 1-му, 2-му, 3-му, 4-му поверсі.
Не захищено будівлю гуртожитку від прямих попадань блискавок і вторинних її проявів відповідно до ДСТУ Б В.2.5-38:2008.
Приміщення будівлі навчального закладу, майстерні №1, 2 не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Приміщення будівлі гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Приміщення будівлі гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
07.07.2021 2871601 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС України у Житомирській області Проведено
43 порушення
Предмет перевірки: Виконання пунктів 1-42,78-82 припису про усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки №41 від 19.02.2021 року
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Антоненко Наталія Іванівна — Інженер з охорони праці Поліського національного університету
Макарчук Вячеслав Олегович — Провідний інспектор відділу організації наглядово-профілактичної роботи Управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Житомирській області
Порушення:
Евакуаційні виходи та коридори в навчальних корпусах не забезпечено світловими покажчиками «Вихід» на зеленому фоні підключеними до незалежного джерела живлення.
Не виконано обробку дерев’яних елементів (крокви, лати) горищних покриттів будівлі навчального корпусу № 5 засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Допускається експлуатація світильників з лампами розжарювання зі знятими ковпаками (розсіювачами) в приміщеннях кімнат гуртожитку № 5.
Заблоковано пожежні крани навчального корпусу №1 та не приведений у справний стан внутрішній протипожежний водопровід.
Апарати відключення  силових та освітлювальних мереж архіву не винесені на ззовні.
Допускається розміщення будь-яких сторонніх предметів, матеріалів, меблів та майна на горищі навчального корпусу № 3.
Евакуаційні виходи та коридори гуртожитку не забезпечено світловими покажчиками «Вихід» на зеленому фону підключеними до незалежного джерела живлення
При в’їзді на територію відсутня схема, на якій вказано розміщення будівель, водойм, гідрантів, пірсів, під’їздів пожежних автомобілів до них.
Заблоковано двері евакуаційного виходу читального зала бібліотеки. Допущено заставлення шляхів евакуації матеріалами та меблями.
Пожежну безпеку в будівлі навчального закладу не забезпечено шляхом проведення організаційних заходів та технічних засобів, спрямованих на запобігання пожежам та створення умов для успішного гасіння пожеж, а саме: не виконані вимоги ДБН В.1.1-7:2016 (пункт 7.3.8.). В коридорах навчального корпусу № 5 на підлозі допускається влаштування перепадів висот.
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання в будівлі навчального корпусу.
В навчальних корпусах № 3 та № 5 допущено зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не встановлено протипожежні двері 2-го типу приміщення електрощитової.
Приміщення гуртожитку № 5 не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014”Системи протипожежного захисту”.
Пожежну безпеку в будівлях навчальних корпусів не забезпечено шляхом проведення організаційних заходів та технічних засобів, спрямованих на запобігання пожежам та створення умов для успішного гасіння пожеж, а саме: не виконані вимоги ДБН В.1.1-7:2016 (пункт 5.3, таблиця 1), не забезпечено клас вогнестійкості металевих конструкцій сходів (площадки, косоури, сходи, марші сходових кліток) не менше R60 і групу поширення вогню М0.
Допущено влаштування приміщень під сходовими клітинами на 1-му поверсі навчального корпусу №2.
В навчальному корпусі № 5 допускається засмічення та захаращення сторонніми предметами приміщення електрощитової.
Відсутні показники пожежної небезпеки на матеріали використані для оздоблення (облицювання) стін в коридорах навчальних корпусів (всі поверхи корпусів №1 та №2; 1-6 поверх корпусу № 4). Показники повинні бути не вище Г2, В2, Д2, Т2.
В навчальному корпусі №4 лекційна аудиторія №111, корпусі № 2 лекційна аудиторія № 72 не забезпечено запасними евакуаційними виходами.
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання в будівлях навчальних корпусів.
Всі наявні пожежні кран-комплекти не укомплектовано згідно норм належності.
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання в будівлях навчальних корпусів.
На сходовій клітці навчального корпусу № 3 улаштоване обладнання (бочковий резервуар).
Евакуаційні виходи та коридори навчальних корпусів № 3 та № 5 не забезпечені світловими покажчиками «Вихід» на зеленому фону підключеними до незалежного джерела живлення.
Пожежний щит на території навчального закладу не укомплектований згідно норм належності.
Відсутні показники пожежної небезпеки на матеріали використані для оздоблення (облицювання) стін в коридорах навчальних корпусів. Показники повинні бути не вище Г2, В2, Д2, Т2.
Відсутні показники пожежної небезпеки на матеріали використані для оздоблення (облицювання) стін в орендованому приміщені «Поліський смак» (зал приймання їжі). Показники повинні бути не вище Г2,В2,Д2,Т2.
Не забезпечено спосіб установлення пожежного кран-комплекту з забезпеченням зручності приєднання рукава. (неможливе приєднання пожежного рукава в зв’язку з незручним встановленням напрямку осі вихідного отвору патрубка пожежного крана).
Приміщення навчальних корпусів університету не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014”Системи протипожежного захисту”
Встановлені на вікнах грати не виконані такими, що розкриваються, розсуваються або знімаються.
Встановлені на вікнах грати в приміщеннях навчального корпусу № 5 не виконані такими, що розкриваються, розсуваються або знімаються.
В навчальному корпусі № 2 допущено зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежній перешкоді, а саме: не встановлено протипожежний люк виходу на горище
Для приміщення котельні не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою»
Електрощити та групові електрощитки не оснащено схемами підключення електроспоживачів з пояснюючими написами і вказаним значенням номінального струму апарату захисту.
Пожежні кран-комплекти навчального корпусу № 5 не розміщені у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
Приміщення навчальних корпусів університету не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014”Системи протипожежного захисту”.
Дозволено оренду приміщень без реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки на початок роботи.
Не надано сертифікати відповідності щодо протипожежного типу на двері приміщень електрощитової гуртожитку № 5.
Електрощити та групові електрощитки в навчальних корпусах не оснащені схемами підключення електроспоживачів з пояснюючими написами і вказаним значенням номінального струму апарату захисту.
Не надано сертифікати відповідності щодо протипожежного типу на двері приміщень електрощитової навчального корпусу № 6.
Підтримання експлуатаційної придатності систем протипожежного захисту не проводиться відповідно до вимог нормативних документів.
Відсутні показники пожежної небезпеки на лінолеумне покриття підлоги використане на шляхах евакуації навчальних корпусів №1, №2, №4 (показники повинні бути помірно небезпечними щодо токсичності продуктів горіння, мати помірну димоутворювальну здатність та відповідати групам поширення полум'я РП1, РП2.).
Не надано сертифікати відповідності щодо протипожежного типу на двері приміщень електрощитової навчального корпусу №1.
Не виконане випробування пожежного гідранту встановленого на території, на тиск та витрату води з оформленням акта.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
06.07.2021 2871996 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС України у Житомирській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: виконання припису про усунення вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки №355 від 03.10.2019 року
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Мельник Костянтин Віталійович — провідний інспектор відділу організації наглядово-профілактичної роботи ЖРУ ГУДСНС України у Житомирській області
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
08.02.2021 2348226 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Державна служба України з надзвичайних ситуацій Проведено
102 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері техногенної і пожежної безпеки
Об'єкти:
Територія, будівлі та приміщення Фахового коледжу геодезії та землеустрою Поліського національного університету
11762, Житомирська обл., Новоград-Волинський р-н, С. Ярунь, вул. Миру, 44
Навчальний корпус та інші будівлі та приміщення Будівельного коледжу ЖНАЕУ
10029, Житомирська обл., м. Житомир, вул. Степана Бандери, 6
Навчальний корпус ЖНАЕУ (вул. Корольова, 39)
10025, Житомирська обл., м. Житомир, вул. Корольова, 39
Навчальний корпус ЖНАЕУ (вул. Пушкінська, 59)
10002, Житомирська обл., м. Житомир, вул. Пушкінська, 59
Гуртожиток ЖНАУ (вул. Фещенка-Чопівського, 29)
10008, м. Житомир, вул. Фещенка-Чопівського, 29
Навчальний корпус ЖНАЕУ (Старий Бульвар, 7)
10014, Житомирська обл., м. Житомир, Старий б-р., 7
Гуртожиток Будівельного коледжу ЖНАЕУ (вул. М. Грушевського, 13)
10029, Житомирська обл., м. Житомир, вул. м. Грушевського, 13
Гуртожиток ЖНАЕУ (вул. І.Франка, 6)
10008, Житомирська обл., м. Житомир, вул. І. Франка, 6
Навчальний корпус ЖНАЕУ (вул. Пушкінська, 55/9)
10002, Житомирська обл., м. Житомир, вул. Пушкінська, 55/9
Гуртожиток ЖНАЕУ (вул. Фещенка-Чопівського, 33)
10008, м. Житомир, вул. Фещенка-Чопівського, 33
Гуртожиток Будівельного коледжу ЖНАЕУ (вул. М. Грушевського, 17)
10029, Житомирська обл., м. Житомир, вул. м. Грушевського, 17
Гуртожиток ЖНАУ (вул. Пушкінська, 59)
10002 м. Житомир, вул. Пушкінська, 59
Гуртожиток ЖНАЕУ (вул. Л.Толстого, 18)
10002, Житомирська обл., м. Житомир, вул. Л. Толстого, 18
Навчальний корпус ЖНАЕУ (вул. Фещенка-Чопівського, 29)
10008, Житомирська обл., м. Житомир, вул. Фещенка-Чопівського, 29
Учасники:
Поліщук Андрій Юрійович — Заступник директора з АГР ВСП «Фаховий коледж будівництва, архітектури та дизайну Поліського національного університету»
Бортник Євген Олександрович — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Новоград-Волинського районного управління Головного управління ДСНС України у Житомирській області майор служби цивільного захисту
Антоненко Наталія Іванівна — інженер з охорони праці Поліського національного університету
Гусєв Володимир Вікторович — провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Житомирського районного управління Головного управління ДСНС України у Житомирській області
Гончарук Олександр Васильович — Директор Відокремленого структурного підрозділу "Фаховий коледж геодезії та землеустрою Поліського національного університету"
Порушення:
Допущено влаштування приміщень під сходовими клітинами на 1-му поверсі навчального корпусу №2.
У житлових кімнатах гуртожитку не вивішено на видимих місцях плани евакуації з відповідного поверху із зазначенням даної кімнати, евакуаційних виходів та шляхів руху до них, місць розміщення первинних засобів пожежогасіння та ручних пожежних сповіщувачів, а також необхідний пояснювальний текст і пам'ятку про дії на випадок виникнення пожежі.
Не надано сертифікати відповідності щодо протипожежного типу на двері приміщень електрощитової гуртожитку № 4.
Встановлені на вікнах грати не виконані такими, що розкриваються, розсуваються або знімаються.
В навчальному корпусі №4 лекційна аудиторія №111, корпусі № 2 лекційна аудиторія № 72 не забезпечено запасними евакуаційними виходами.
Не надано сертифікати відповідності щодо протипожежного типу на двері приміщень електрощитової гуртожитку № 2.
Не надані протоколи вогневих випробувань щодо визначення показників пожежної небезпеки на матеріали використані для оздоблення (облицювання) стін в коридорах 1-го поверху гуртожитку № 4. Показники повинні бути не вище Г2, В2, Д2, Т2. У випадку перевищення вказаних показників або за їх відсутності влаштоване облицювання стін не демонтовано.
Не надано протоколи вогневих випробувань, щодо визначення показників пожежної небезпеки на лінолеумне покриття підлоги використане на шляхах евакуації навчальних корпусів №1, №2, №4 (показники повинні бути помірно небезпечними щодо токсичності продуктів горіння, мати помірну димоутворювальну здатність та відповідати групам поширення полум'я РП1, РП2.). В разі їх відсутності чи перевищення показників, покриття не демонтовано.
Відповідальною за пожежну безпеку посадовою особою не пройдено навчання з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому ПКМУ від 26 червня 2013 року № 444.
Евакуаційні виходи та коридори в навчальних корпусах не забезпечено світловими покажчиками «Вихід» на зеленому фоні підключеними до незалежного джерела живлення.
Приміщення гуртожитку № 3 не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014”Системи протипожежного захисту".
Приміщення будівлі гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Евакуаційні виходи та коридори гуртожитку не забезпечено світловими покажчиками «Вихід» на зеленому фону підключеними до незалежного джерела живлення
Пожежну безпеку в будівлі навчального закладу не забезпечено шляхом проведення організаційних заходів та технічних засобів, спрямованих на запобігання пожежам та створення умов для успішного гасіння пожеж, а саме: не виконані вимоги ДБН В.1.1-7:2016 (пункт 7.3.8.). В коридорах навчального корпусу № 5 на підлозі допускається влаштування перепадів висот.
У житлових кімнатах відсутні: - план евакуації з відповідного поверху із зазначенням даної, кімнати, евакуаційних виходів та шляхів руху до них, місць розміщення первинних засобів пожежогасіння та ручних пожежних сповіщувачів, а також необхідний пояснювальний текст і пам'ятка про дії на випадок виникнення пожежі; - стисла пам’ятка для мешканців про правила пожежної безпеки
Будівлі та приміщення коледжу (крім гуртожитку) не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014.
В навчальних корпусах № 3 та № 5 допущено зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежних перешкодах, а саме: не встановлено протипожежні двері 2-го типу приміщення електрощитової.
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням у повному обсязі.
На сходовій клітці навчального корпусу № 3 улаштоване обладнання (бочковий резервуар).
Не захищено будівлю навчального закладу від прямих попадань блискавок і вторинних її проявів відповідно до ДСТУ Б В.2.5-38:2008.
Всі наявні пожежні кран-комплекти не укомплектовано згідно норм належності.
Встановлені на вікнах грати в приміщеннях навчального корпусу № 5 не виконані такими, що розкриваються, розсуваються або знімаються.
Приміщення будівлі гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Не проведено технічне обслуговування вогнегасників, наявних в приміщеннях гуртожитку.
В орендованій частині гуртожитку з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів не виконані за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Не надані протоколи вогневих випробувань щодо визначення показників пожежної небезпеки на матеріали використані для оздоблення (облицювання) стін в коридорах 1-го та 2-го поверхів гуртожитку № 1. Показники повинні бути не вище Г2, В2, Д2, Т2. У випадку перевищення вказаних показників або за їх відсутності демонтувати влаштоване облицювання стін.
При в’їзді на територію відсутня схема, на якій вказано розміщення будівель, водойм, гідрантів, пірсів, під’їздів пожежних автомобілів до них.
В навчальному корпусі № 2 допущено зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежній перешкоді, а саме: не встановлено протипожежний люк виходу на горище
В гуртожитку № 1 допущено зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежній перешкоді, а саме: не встановлено протипожежний люк та двері виходу на горище.
Приміщення будівлі навчального закладу не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
На корпус водонапірної башти не нанесено позначення, яке вказує на місце розташування пристрою для забирання води пожежно-рятувальною технікою.
В отворі протипожежної перешкоди, яка відокремлює приміщення електрощитової не встановлені протипожежні двері.
Не забезпечено спосіб установлення пожежного кран-комплекту з забезпеченням зручності приєднання рукава. (неможливе приєднання пожежного рукава в зв’язку з незручним встановленням напрямку осі вихідного отвору патрубка пожежного крана).
Сигнал від приладу приймально-контрольного пожежного систем пожежної сигналізації в будівлі гуртожитку не виведено на пульт пожежного спостерігання.
Не надано сертифікати відповідності щодо протипожежного типу на двері приміщень електрощитової навчального корпусу №1.
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання в будівлі навчального корпусу.
Не надані протоколи вогневих випробувань щодо визначення показників пожежної небезпеки на матеріали використані для оздоблення (облицювання) стін в коридорах навчальних корпусів (всі поверхи корпусів №1 та №2; 1-6 поверх корпусу № 4). Показники повинні бути не вище Г2, В2, Д2, Т2. У випадку перевищення вказаних показників або за їх відсутності влаштоване облицювання стін не демонтовано.
В гуртожитку № 3 допущено зниження класу вогнестійкості елементів заповнення прорізів у протипожежній перешкоді, а саме: не встановлено протипожежний люк та двері виходу на горище.
Для приміщення котельні не визначено категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 «Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою»
Встановлені на вікнах грати в бібліотеці не виконані такими, що розкриваються, розсуваються або знімаються.
Допускається експлуатація світильників з лампами розжарювання зі знятими ковпаками (розсіювачами) в приміщеннях загальних коридорів та кухонь на поверхах гуртожитку № 1.
Не надано сертифікати відповідності щодо протипожежного типу на двері приміщень електрощитової навчального корпусу № 6.
Допускається розміщення будь-яких сторонніх предметів, матеріалів, меблів та майна на горищі навчального корпусу № 3.
В навчальному корпусі № 5 допускається засмічення та захаращення сторонніми предметами приміщення електрощитової.
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані згідно норм належності.
Апарати відключення силових та освітлювальних мереж архіву не винесені на ззовні.
Не проведено технічне обслуговування вогнегасників, наявних в приміщеннях гуртожитку.
Не надані протоколи вогневих випробувань щодо визначення показників пожежної небезпеки на матеріали використані для оздоблення (облицювання) стін в орендованому приміщені «Поліський смак» (зал приймання їжі). Показники повинні бути не вище Г2,В2,Д2,Т2. У випадку перевищення вказаних показників або за їх відсутності не демонтовано влаштоване облицювання стін.
Не надані протоколи вогневих випробувань, щодо визначення показників пожежної небезпеки на лінолеумне покриття підлоги використане на шляхах евакуації по всіх поверхах гуртожитку (показники повинні бути помірно небезпечними щодо токсичності продуктів горіння, мати помірну димоутворювальну здатність та відповідати групам поширення полум'я РП1, РП2.). В разі їх відсутності чи перевищення показників, покриття не демонтовано.
Евакуаційні виходи та коридори гуртожитку № 1 не забезпечено світловими покажчиками «Вихід» на зеленому фону підключеними до незалежного джерела живлення
Пожежні кран-комплекти навчального корпусу № 5 не розміщені у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
На балконах 2-го поверху гуртожитку відсутні драбини.
Допускається експлуатація світильників з лампами розжарювання зі знятими ковпаками (розсіювачами) в приміщенні сходової клітки гуртожитку № 2.
Пожежний щит на території навчального закладу не укомплектований згідно норм належності.
Не проведено заміри опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання в будівлях навчальних корпусів.
Комплекти засобів пожежогасіння, які розміщені на пожежних щитах у будівлі навчального корпусу № 1 та котельні не забезпечено протипожежними покривалами.
Дерев’яні елементи горищного покриття (крокви, лати) будівель коледжу не оброблено засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Заблоковано двері евакуаційного виходу читального зала бібліотеки. Допущено заставлення шляхів евакуації матеріалами та меблями.
Приміщення котельні не забезпечено первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками) згідно норм належності.
Приміщення гуртожитку № 2 не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014”Системи протипожежного захисту”.
Не захищено будівлю гуртожитку від прямих попадань блискавок і вторинних її проявів відповідно до ДСТУ Б В.2.5-38:2008.
У житлових кімнатах гуртожитку не вивішено на видимих місцях: - план евакуації з відповідного поверху із зазначенням даної, кімнати, евакуаційних виходів та шляхів руху до них, місць розміщення первинних засобів пожежогасіння та ручних пожежних сповіщувачів, а також необхідний пояснювальний текст і пам'ятка про дії на випадок виникнення пожежі; - стисла пам’ятка для мешканців про правила пожежної безпеки.
Допускається розміщення приміщень побутового призначення під сходовою кліткою.
Приміщення гуртожитку № 4 не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014”Системи протипожежного захисту”.
Допускається експлуатація світильників з лампами розжарювання зі знятими ковпаками (розсіювачами) в приміщеннях загальних коридорів та кухонь на поверхах гуртожитку № 4.
Приміщення орендованої частини та приміщення гуртожитку № 2 коридорів та евакуаційних виходів не забезпечено евакуаційним освітленням.
Евакуаційні виходи та коридори гуртожитку не забезпечено світловими покажчиками «Вихід» на зеленому фону підключеними до незалежного джерела живлення
Пожежні кран-комплекти не укомплектовані згідно норм належності.
Не виконане випробування пожежного гідранту встановленого на території, на тиск та витрату води з оформленням акта.
Не надані протоколи вогневих випробувань щодо визначення показників пожежної небезпеки на матеріали використані для оздоблення (облицювання) стін в коридорах 1-го поверху гуртожитку № 3. Показники повинні бути не вище Г2, В2, Д2, Т2. У випадку перевищення вказаних показників або за їх відсутності влаштоване облицювання стін не демонтовано.
Не виконано обробку дерев’яних елементів (крокви, лати) горищних покриттів будівлі гуртожитку засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності .
Не виконано обробку дерев’яних елементів (крокви, лати) горищних покриттів будівлі навчального корпусу № 5 засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.
Не надано сертифікати відповідності щодо протипожежного типу на двері приміщень електрощитової гуртожитку № 1.
В орендованій частині гуртожитку пожежні кран-комплекти не укомплектовано згідно норм належності, та не проведено їх обслуговування з записами у журналах.
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечено евакуаційним освітленням у повному обсязі.
Не надано сертифікати відповідності щодо протипожежного типу на двері приміщень електрощитової гуртожитку № 3.
Відповідальні особи не пройшли навчання з питань цивільного захисту
Допускається захаращення шляхів евакуації меблями, обладнанням, різними матеріалами.
Підтримання експлуатаційної придатності систем протипожежного захисту не проводиться відповідно до вимог ДБН В.2.5-56:2014 «Системи протипожежного захисту».
Не надані протоколи вогневих випробувань щодо визначення показників пожежної небезпеки на матеріали використані для оздоблення (облицювання) стін в коридорах гуртожитку № 2. Показники повинні бути не вище Г2, В2, Д2, Т2. У випадку перевищення вказаних показників або за їх відсутності влаштоване облицювання стін не демонтовано.
Відсутні протоколи вогневих випробувань щодо небезпечності, токсичності та димоутворення на ліноліумне покриття підлоги, яке знаходиться на шляхах евакуації 1-го, 2-го, 3-го, 4-го, 5-го поверхів гуртожитку у разі перевищення норм не демонтовано.
Пожежні кран-комплекти не розміщені у вбудованих або навісних шафках, які мають отвори для провітрювання і пристосовані для опломбування та візуального огляду їх без розкривання.
Приміщення гуртожитку № 1 не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014”Системи протипожежного захисту”.
Встановлені на вікнах грати не виконані такими, що розкриваються, розсуваються або знімаються.
На 2-му, 3-му, 4-му та 5-му поверхах гуртожитку № 2 заблоковані частини коридорів які здаються в оренду тим самим не забезпечено доступ до евакуаційних виходів на сходові клітини як з однієї частини поверху та і з іншої.
Не надано сертифікати відповідності щодо протипожежного типу на двері приміщень електрощитової гуртожитку № 5.
Заблоковано пожежні крани навчального корпусу №1 та не приведений у справний стан внутрішній протипожежний водопровід.
Приміщення навчальних корпусів університету не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014”Системи протипожежного захисту”
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання в будівлях навчальних корпусів.
Відсутні двері відокремлення сходових кліток від приміщень коридорів.
Не надані протоколи вогневих випробувань щодо визначення показників пожежної небезпеки на матеріали використані для оздоблення (облицювання) стін в коридорах навчальних корпусів. Показники повинні бути не вище Г2, В2, Д2, Т2. У випадку перевищення вказаних показників або за їх відсутності не демонтовано влаштоване облицювання стін.
Не проведено випробування пожежного гідранта на тиск та витрату води з оформленням акта.
Приміщення навчальних корпусів університету не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014”Системи протипожежного захисту”.
Допускається експлуатація світильників з лампами розжарювання зі знятими ковпаками (розсіювачами) в приміщеннях кімнат гуртожитку № 5.
Пожежну безпеку в будівлях навчальних корпусів не забезпечено шляхом проведення організаційних заходів та технічних засобів, спрямованих на запобігання пожежам та створення умов для успішного гасіння пожеж, а саме: не виконані вимоги ДБН В.1.1-7:2016 (пункт 5.3, таблиця 1), не забезпечено клас вогнестійкості металевих конструкцій сходів (площадки, косоури, сходи, марші сходових кліток) не менше R60 і групу поширення вогню М0.
Дозволено оренду приміщень без реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки на початок роботи.
Приміщення гуртожитку № 5 не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014”Системи протипожежного захисту”.
Електрощити та групові електрощитки не оснащено схемами підключення електроспоживачів з пояснюючими написами і вказаним значенням номінального струму апарату захисту.
Евакуаційні виходи та коридори навчальних корпусів № 3 та № 5 не забезпечені світловими покажчиками «Вихід» на зеленому фону підключеними до незалежного джерела живлення.
Не проведено технічне обслуговування вогнегасників, наявних в приміщеннях навчального корпусу.
Електрощити та групові електрощитки в навчальних корпусах не оснащені схемами підключення електроспоживачів з пояснюючими написами і вказаним значенням номінального струму апарату захисту.
Відповідальні особи не пройшли навчання з питань цивільного захисту
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
08.02.2021 2429988 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Пенсійний фонд України Проведено
2 порушення
Предмет перевірки: Додержання законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування
Учасники:
Низюк Наталія Вячеславівна — головний спеціаліст
Якубенко Л.А. — Головний спеціаліст
Якубенко Л А — Головний спеціаліст
Скидан Олег Васильович — ректор університету
Порушення:
Невірно зазначені особисті дані застрахованих осіб в Державному реєстрі
Невірно зазначені особисті дані застрахованих осіб в Державному реєстрі
Покарання: відсутні
28.12.2020 2510810 Додержання законодавства про працю Управління Держпраці у Житомирській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: з питань додержання законодавства про працю в частині виплати компенсації за невикористану відпустку
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Іваницька Тетяна Володимирівна — головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно - правових актів
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
15.10.2020 2185396 Додержання законодавства про працю Управління Держпраці у Житомирській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: з питань додержання законодавства про працю в частині виплати розрахункових коштів та компенсація за невикористану відпустку
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Іваницька Тетяна Володимирівна — головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно - правових актів
Порушення:
Відповідно до ч.2 ст. 30 Закону України «Про оплату праці» роботодавець зобов'язаний забезпечити достовірний облік виконуваної працівником роботи і бухгалтерський облік витрат на оплату праці у встановленому порядку. Оскільки, відсутність табелів обліку робочого часу унеможливлює нарахування заробітної плати та інших виплат передбачених законодавством.
Покарання: відсутні
09.10.2020 2185236 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС України у Житомирській області Проведено
35 порушень
Предмет перевірки: виконання суб'єктом господарювання пунктів 45-56, 78-101 припису №454 про усунення порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки виданого Житомирським МВ 27.12.2019 року
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Вольський Віктор Зінонович — головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Житомирського районного управління ГУ ДСНС України у Житомирській області
Антоненко Наталія Іванівна — інженер з охорони праці
Порушення:
Двері приміщень електрощитової навчального корпусу №1 не виконані протипожежними 2-го типу.
Під час експлуатації об’єктів знижено рівень пожежної безпеки, встановлений законодавством, яке було чинним на момент початку використання об’єкта, а саме: не виконані вимоги ДБН В.1.1-7:2016 (пункт 5.3, таблиця 1), а саме: не забезпечено клас вогнестійкості металевих конструкцій сходів (площадки, косоури, сходи, марші сходових кліток) не менше R60 і групу поширення вогню М0.
Евакуаційні виходи та коридори не забезпечено світловими покажчиками «Вихід» на зеленому фону підключеними до незалежного джерела живлення
Всі наявні пожежні крани не укомплектовано згідно норм належності.
В корпусі №2 в коридорі на 2 поверсі з'єднання жил проводів і кабелів не здійснено за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Відповідальні особи не пройшли навчання з питань цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки на курсах навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності
В орендованій частині гуртожитку ПК не укомплектовано згідно норм належності, та не проводено їх обслуговування з записами у журналах
На 2-му, 3-му, 4-му та 5-му поверхах гуртожитку заблоковані частини коридорів які здаються в оренду тим самим не забезпечено доступ до евакуаційних виходів на сходові клітини як з однієї частини поверху та і з другої.
Під час експлуатації об’єктів знижено рівень пожежної безпеки, встановлений законодавством, яке було чинним на момент початку використання об’єкта, а саме: не виконані вимоги ДБН В.1.1-7:2016 (п.7.3.3), щодо забезпечення показників пожежної небезпеки на матеріал використаний для оздоблення стін на шляхах евакуації навчальних корпусів (всі поверхи корпусів №1,2,4). Показники повинні бути не вище Г2, В2, Д2, Т2. У випадку перевищення вказаних показників або за їх відсутності демонтувати влаштоване облицювання стін.
Не надані протоколи вогневих випробувань щодо визначення показників пожежної небезпеки на матеріали використані для оздоблення (облицювання) стін в колишньому орендованому приміщені «Час Поїсти» (зал приймання їжі). Показники повинні бути не вище Г2,В2,Д2,Т2. У випадку перевищення вказаних показників або за їх відсутності демонтувати влаштоване облицювання стін.
Електророзетки, вимикачі, перемикачі та інші подібні апарати в кабінеті №70 навчального корпусу №1 не встановлені на не горючій основі (конструкції) або з підкладанням під них суцільного негорючого матеріалу, що виступає за габарити апарата не менше ніж на 0,01 метра.
На першому поверсі грати встановлені на вікнах не виконані такими, щоб розкривались, розсувались, або знімались.
У житлових кімнатах гуртожитків не вивісено на видимих місцях: - план евакуації з відповідного поверху із зазначенням даної, кімнати, евакуаційних виходів та шляхів руху до них, місць розміщення первинних засобів пожежогасіння та ручних пожежних сповіщувачів, а також необхідний пояснювальний текст і пам'ятка про дії на випадок виникнення пожежі; - стисла пам’ятка для мешканців про правила пожежної безпеки.
Не розблоковані двері евакуаційного виходу читального зала бібліотеки. Допущено заставлення шляхів евакуації матеріалами та меблями.
З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів в розподільчих коробках не виконано за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Не надані протоколи вогневих випробувань, щодо визначення показників пожежної небезпеки на лінолеумне покриття підлоги використане на шляхах евакуації навчальних корпусів №1,№2,№4 (показники повинні бути помірно небезпечними щодо токсичності продуктів горіння, мати помірну димоутворювальну здатність та відповідати групам поширення полум'я РП1, РП2.). В разі їх відсутності чи перевищення показників, демонтувати.
В орендованій частині гуртожитку коридори та евакуаційні виходи не забезпечені евакуаційним освітленням.
Приміщення навчальних корпусів не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014”Системи протипожежного захисту”
Двері приміщень електрощитової не виконані протипожежними 2-го типу.
Не вказано місце зберігання ключів від горища
У житлових кімнатах гуртожитку не вивішено на видимих місцях: - план евакуації з відповідного поверху із зазначенням даної, кімнати, евакуаційних виходів та шляхів руху до них, місць розміщення первинних засобів пожежогасіння та ручних пожежних сповіщувачів, а також необхідний пояснювальний текст і пам'ятка про дії на випадок виникнення пожежі; - стисла пам’ятка для мешканців про правила пожежної безпеки.
Не надані протоколи вогневих випробувань, щодо визначення показників пожежної небезпеки на лінолеумне покриття підлоги використане на шляхах евакуації по всіх поверхах гуртожитку (показники повинні бути помірно небезпечними щодо токсичності продуктів горіння, мати помірну димоутворювальну здатність та відповідати групам поширення полум'я РП1, РП2.). В разі їх відсутності чи перевищення показників, демонтувати.
В навчальному корпусі №4 лекційна аудиторія №111, корпусі №2 лекційна аудиторія №72 не забезпечена запасними евакуаційними виходами.
В орендованій частині гуртожитку з’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів не виконані за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів.
Встановлені на вікнах грати в бібліотеці не виконані такими, що розкриваються, розсуваються або знімаються.
Допущено оренду приміщень без реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки на початок роботи.
Допущено влаштування приміщень розміщених під сходовими клітинами на 1-му поверсі навчального корпусу №2
Апарати відключення силових та освітлювальних мереж архіву не винесені на ззовні
Під час експлуатації об’єктів знижено рівень пожежної безпеки, встановлений законодавством, яке було чинним на момент початку використання об’єкта, а саме: не виконані вимоги ДБН В.1.1-7:2016 (п.7.3.3), щодо забезпечення показників пожежної небезпеки на матеріал використаний для оздоблення стін на шляху евакуації 1-го поверху будівлі гуртожитку. Показники повинні бути не вище Г2, В2, Д2, Т2. У випадку перевищення вказаних показників або за їх відсутності демонтувати влаштоване облицювання стін.
Не забезпечено спосіб установлення пожежного кран-комплекту з забезпеченням зручності приєднання рукава. (неможливе приєднання пожежного рукава в зв’язку з незручним встановленням напрямку осі вихідного отвору патрубка пожежного крана).
Приміщення навчального корпусу та гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014”Системи протипожежного захисту”
Не розблокувано пожежні крани навчального корпусу №1 та не приведені у справний стан внутрішній протипожежний водопровід
Двері приміщень електрощитової не виконані протипожежними 2-го типу.
Евакуаційні виходи та коридори не забезпечено світловими покажчиками «Вихід» на зеленому фону підключеними до незалежного джерела живлення
Приміщення гуртожитку не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до ДБН В.2.5-56:2014”Системи протипожежного захисту”
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
17.09.2020 2163056 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС України у Житомирській області Проведено
9 порушень
Предмет перевірки: Виконання припису про усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки №432 від 20.12.2019 року
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Поліщук Андрій Юрійович — Заступник директора з адміністративно-господарської роботи
Макарчук Вячеслав Олегович — Провідний інспектор відділу організації наглядово-профілактичної роботи Управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Житомирській області
Порушення:
Будівля, приміщення гуртожитку не обладнати системами протипожежного захисту з виведенням сигналу на пульт централізованого пожежного спостереження відповідно до ДБН В.2.5-56:2014.
Будівля, приміщення гуртожитку не обладнані системами протипожежного захисту з виведенням сигналу на пульт централізованого пожежного спостереження відповідно до ДБН В.2.5-56:2014.
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечено евакуаційним освітленням.
Не захищено будівлю гуртожитку від прямих попадань блискавок і вторинних її проявів відповідно до ДСТУ Б В.2.5-38:2008.
В отворі протипожежної перешкоди, яка відокремлює приміщення електрощитової не встановлені протипожежні двері.
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Не захищено будівлю навчального закладу від прямих попадань блискавок і вторинних її проявів відповідно до ДСТУ Б В.2.5-38:2008.
Будівлі, приміщення навчального закладу не обладнано системами протипожежного захисту з виведенням сигналу на пульт централізованого пожежного спостереження відповідно до ДБН В.2.5-56:2014.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
13.08.2020 2146935 Провадження господарської діяльності у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування Головне управління Пенсійного фонду України у Житомирській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: Щодо додержання суб'єктом госодпрювання вимог законодавства у сфері загальнообов'язкового державного пенсійного страхування
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Скидан Олег Васильович — Ректор університету
Прищепа Ольга Петрівна — Головний спеціаліст
Порушення:
Неподані відомості відносно особи, що має підстави для зарахування стажу роботи без сплати страхових внесків до ПФУ
Покарання: відсутні
17.07.2020 2137320 Додержання законодавства про працю Управління Держпраці у Житомирській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: розірвання трудових відносин
Підстави:
Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави
Учасники:
Лозанюк Інна Іванівна — начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
04.05.2020 1881633 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)@
Предмет перевірки: Дотримання вимог природоохоронного законодавства
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
16.12.2019 2041924 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС України у Житомирській області Проведено
5 порушень
Предмет перевірки: додержання (виконання) вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Гончарук Олександр Васильович — Директор технікуму землевпорядкування Житомирського національного агроекологічного університету
Бортник Євген Олександрович — Головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Новоград-Волинського районного управління Головного управління ДСНС України у Житомирській області майор служби цивільного захисту
Порушення:
Сигнал від приймально-контрольного пункту систем пожежної сигналізації гуртожитку не виведено на пульт пожежного спостерігання
Відповідальною посадовою особою не пройдено навчання з питань пожежної безпеки у порядку, встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року №444
Будівлі та приміщення технікуму (крім гуртожитку) не обладнано системами протипожежного захисту відповідно до виимог ДБН В.2.5-56:2014
Дерев'яні елементи горищних покриттів (крокви, лати) будівель не оброблено засобами вогнезахист, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку спрацювання приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
09.12.2019 2042364 Техногенна та пожежна безпека, цивільний захист і діяльність аварійно-рятувальних служб Головне управління ДСНС України у Житомирській області Проведено
32 порушення
Предмет перевірки: дотримання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки
Підстави:
Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання у відповідній сфері у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави
Учасники:
Поліщук Андрій Юрійович — Заступник директора з адміністративно-господарської роботи
Макарчук Вячеслав Олегович — Провідний інспектор відділу організації наглядово-профілактичної роботи Управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Житомирській області
Порушення:
Допускається користуватися в житлових кімнатах гуртожитку електро-нагрівальними приладами.
Допускається користуватися в житлових кімнатах гуртожитку електро-нагрівальними приладами.
Допускається зниження класу вогнестійкості елементу заповнення прорізу в протипожежній перешкоді, а саме: вихід на дах гуртожитку не виконано через протипожежний люк 2-го типу (відповідно до пункту 8.6 ДБН В.1.1-7:2016).
У всіх житлових кімнатах не вивішено на видимому місці план евакуації з відповідного поверху із зазначення даної кімнати, евакуаційних виходів та шляхів руху до них, місць розміщення первинних засобів пожежогасіння та ручних пожежних сповіщувачів, а також пояснювальний текст і пам’ятка про дії на випадок виникнення пожежі.
Не демонтовано лінолеумне покриття підлоги використане в коридорах 1-го та 3-го поверху гуртожитку.
У всіх житлових кімнатах не вивішено на видимому місці план евакуації з відповідного поверху із зазначення даної кімнати, евакуаційних виходів та шляхів руху до них, місць розміщення первинних засобів пожежогасіння та ручних пожежних сповіщувачів, а також пояснювальний текст і пам’ятка про дії на випадок виникнення пожежі.
Допускається зниження класу вогнестійкості елементу заповнення прорізу в протипожежній перешкоді, а саме: вихід на покрівлю гуртожитку не виконано через протипожежний люк 2-го типу (відповідно до пункту 8.6 ДБН В.1.1-7:2016).
Будівлі, приміщення навчального закладу не обладнано системами протипожежного захисту з виведенням сигналу на пульт централізованого пожежного спостереження відповідно до ДБН В.2.5-56:2014.
На вікнах гуртожитку на 1-му поверсі приміщення коридору та фойє встановлені глухі грати.
Для контролю працездатності мережі системи зовнішнього протипожежного водопроводу не проведено випробування пожежного гідранта на тиск та витрату води з оформленням акта.
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку справності приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
Не проведено замір опору ізоляції і перевірку справності приладів захисту електричних мереж та електроустановок від короткого замикання.
В отворі протипожежної перешкоди, яка відокремлює приміщення електрощитової не встановлені протипожежні двері.
Будівля, приміщення гуртожитку не обладнати системами протипожежного захисту з виведенням сигналу на пульт централізованого пожежного спостереження відповідно до ДБН В.2.5-56:2014.
Будівля, приміщення гуртожитку не обладнані системами протипожежного захисту з виведенням сигналу на пульт централізованого пожежного спостереження відповідно до ДБН В.2.5-56:2014.
Не виконано вогнезахисне оброблення дерев’яних конструкцій (елементів) горищних покриттів (крокви, лати) будівлі гуртожитку із забезпеченням І групи вогнезахисної ефективності.
Не втановлено на балконах (лоджіях) металеві драбини з 3-го на 2-й поверх будівлі гуртожитку та допускається їх знімати.
В отворі протипожежної перешкоди, яка відокремлює приміщення електрощитової не встановлені протипожежні двері.
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Пожежний кран-комплект на 1-му поверсі гуртожитку не розміщений у вбудованій або навісній шафі, який має отвір для провітрювання і пристосований для опломбування та візуального огляду його без розкривання.
Допускається зниження класу вогнестійкості елементу заповнення прорізу в протипожежній перешкоді, а саме: вихід на дах (покрівлю) будівель навчальних корпусів не виконано через протипожежний люк 2-го типу (відповідно до пункту 8.6 ДБН В.1.1-7:2016).
На вікнах навчального закладу встановлені глухі грати.
В отворі протипожежної перешкоди, яка відокремлює приміщення електрощитової в навчальному та навчально-лабораторному корпусі не встановлені протипожежні двері.
Не демонтовано лінолеумне покриття підлоги використане в коридорах 1-го та 2-го поверху навчального корпусу.
На дверях, що відділяють загальні коридори від сходових клітин на поверхах навчальних корпусів не забезпечено пристроями для самозачинення.
Не виконано вогнезахисне оброблення дерев’яних конструкцій (елементів) горищних покриттів (крокви, лати) із забезпеченням І групи вогнезахисної ефективності.
Не захищено будівлю гуртожитку від прямих попадань блискавок і вторинних її проявів відповідно до ДСТУ Б В.2.5-38:2008.
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечено евакуаційним освітленням.
Пожежна безпека не забезпечена шляхом проведення технічних засобів, спрямованих на забезпечення безпеки людей, не виконані вимоги ДБН В.1.1-7:2016 (пункт 7.3.15), а саме: не забезпечено ширину проступів не менше ніж 0,25 м, а висоту східця – не більше ніж 0,22 м сходинок, які розташовані на шляху евакуації між сходовою клітиною та коридором на 1-му поверсі гуртожитку.
Не демонтовано влаштоване оздоблення (облицювання) стін в приміщенні актового залу на 1-му поверсі навчального корпусу.
Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням.
Не захищено будівлю навчального закладу від прямих попадань блискавок і вторинних її проявів відповідно до ДСТУ Б В.2.5-38:2008.
Покарання:
Штраф, який визначається уповноваженим органом (посадовою особою) у межах, встановлених законом
Зупинення (тимчасове припинення) діяльності
28.11.2019 1706349 Промислова безпека, охорона праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення, гігієна праці Управління Держпраці у Житомирській області Проведено
4 порушення
Предмет перевірки: до­дер­жа­н­ня за­ко­но­дав­ства з пи­тань охо­ро­ни пра­ці
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Соков Максим Андрійович — Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС
Демяненко Юрій Володимирович — проректор з питань економічного розвитку та безпеки
Порушення:
Не переглянуті інструкції з охорони праці відповідно до термінів встановлених законодавством ( 1 раз на 3 та 5 років)
При проведені інструктажів на робочому місці не вказуються номери інструкцій відповідно до виконувальних робіт
Журнал інструктажів на робочому місці не прошнурований та не скріплений печаткою
Відповідальна особа за справний стан та безпечну експлуатацію не пройшла чергове навчення та перевірку знань з присвоєнням/підтвердженням групи з електробезпеки
Покарання: відсутні
27.12.2018 1372181 Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: ст.22 Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення", ДБН В.2.2-9-99 "Громадські будівлі та споруди"
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Антоненко Наталія Іванівна — інженер з охорони праці
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
16.04.2018 1203446 Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання, відтворення і охорона природних ресурсів Державна екологічна інспекція України Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: дотримання вимог природоохоронного законодавства
Учасники:
Федонюк Р Г — Директор
Федонюк Р.Г. — Директор
Порушення:
Виведено за межі об'єкту природно-заповідного фонду загальнодержавного значення "Ботанічний сад" одну із складових частин - плодовий сад
Покарання: відсутні
20.03.2018 1352436 Управління Держпраці у Житомирській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки: Перевірка виконання пунктів раніше виданого припису
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
20.03.2018 1212278 Управління Держпраці у Житомирській області Проведено
Порушення відсутні
Предмет перевірки:
Підстави:
Перевірка виконання суб’єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства
Учасники:
Поліщук Андрій Юрійович — заступник директора з адміністративно-господарської роботи
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні
26.02.2018 1214005 Державна служба якості освіти України Проведено
10 порушень
Предмет перевірки:
Підстави:
Звернення фізичної особи про порушення суб’єктом господарювання її законних прав
Учасники:
Порушення:
Повторного складання екзаменів
Оформлення протоколів засідання кафедри не відповідають вимогам
Положення про кафедру затверджено вченою радою факультету.
Перевищення кількості дипломних робіт на одного викладача
Не розроблені програми практик
Частина відомостей обліку успішності заповнюються не належним чином
Мають місце випадки невідповідності розкладу занять робочим навчальним планам
Робочі навчальні плани затверджуються проректором з навчальної роботи, Тематика курсових проектів (робіт) на засіданні кафедри не затверджується та за студентами не закріплюється
Порушуються терміни зберігання курсових робіт
В індивідуальних планах викладачів відсутні підписи завідувача кафедри, Не ведеться облік інших видів робіт (наукової, методичної, організаційної)
Покарання: відсутні
12.02.2018 1211192 Управління Держпраці у Житомирській області Проведено
1 порушення
Предмет перевірки: перевірка відповідності матеріально технічної бази вимогам НПАОП
Підстави:
Письмова заява суб’єкта господарювання до відповідного органу державного нагляду (контролю) про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Учасники:
Поліщук Андрій Юрийович — заступник директора з адміністративно-господарської роботи
Порушення:
Директор та заступники не пройшли навчання та перевірку знань з питань охорони праці
Покарання: відсутні
01.01.1970 1626836 Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Не проведено
Порушення відсутні
Причина, по якій не проведено перевірку: наказ ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області від 10.04.19р. №594"Щодо призупинення виконання наказу ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області від 14.03.2019 №426-ОД"
Предмет перевірки:
Підстави:
Подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням
Порушення: відсутні
Покарання: відсутні