Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 16.07.2021 по справі 140/4883/21

ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД
УХВАЛА

про розгляд справи за правилами загального позовного провадження

16 липня 2021 року ЛуцькСправа № 140/4883/21

Волинський окружний адміністративний суд у складі судді Денисюка Р.С., розглянувши у письмовому провадженні з власної ініціативи питання про розгляд справи за правилами загального позовного провадження в адміністративній справі за позовом Управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства виконавчого комітету Ковельської міської ради до Управління Західного офісу Держаудитслужби у Волинській області про визнання протиправним та скасування висновку,

ВСТАНОВИВ:

Управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства виконавчого комітету Ковельської міської ради (45000, Волинська обл., м. Ковель, вул. Незалежності, 73) звернулося з позовною заявою до Управління Західного офісу Держаудитслужби у Волинській області (43005, Волинська обл., м. Луцьк, пр. Президента Грушевського, 3а) про визнання протиправним та скасування висновку про результати моніторингу закупівлі від 27.04.2021 в частині встановленого порушення щодо розгляду тендерних пропозицій, допущення їх до аукціону та визначення переможця з вимогою про розірвання укладеного за результатами тендеру договору по закупівлі “Послуги з прибирання та підмітання вулиць”.

Ухвалою Волинського окружного адміністративного суду від 18.05.2021 відкрито провадження у справі, судовий розгляд справи відповідно до приписів статей 12, 257, 262 КАС України ухвалено проводити за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

03.06.2021 на адресу суду від Головного управління ДПС у Волинській області надійшов відзив на позовну заяву

Суд, дослідивши письмові докази, з власної ініціативи дійшов висновку про необхідність розгляду даної справи за правилами загального позовного провадження, виходячи з такого.

Відповідно до частини шостої статті 260 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Згідно із частиною третьою статті 257 КАС України при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) значення справи для сторін; 2) обраний позивачем спосіб захисту; 3) категорію та складність справи; 4) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; 5) кількість сторін та інших учасників справи; 6) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 7) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

На думку суду, у матеріалах справи недостатньо доказів для встановлення всіх обставин, що мають значення для справи та є необхідність заслухати усні пояснення сторін щодо заявлених позовних вимог. Разом з тим, враховуючи значення цієї справи для позивача та обраний ним спосіб захисту, категорію та складність справи, суд дійшов висновку, що розгляду цієї справи необхідно проводити за правилами загального позовного провадження.

Крім того, з метою належної підготовки справи для розгляду по суті на підставі частини четвертої статті 173 КАС України необхідно продовжити строк підготовчого провадження на тридцять днів.

Керуючись статтями 12, 173, 248, 257, 260 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Судовий розгляд справи за позовом Управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства виконавчого комітету Ковельської міської ради до Управління Західного офісу Держаудитслужби у Волинській області про визнання протиправним та скасування висновку проводити за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання у даній адміністративній справі на 12:00 год. 30 липня 2021 року в залі судових засідань Волинського окружного адміністративного суду, розташованого за адресою: м. Луцьк, вул. Словацького, 3.

В підготовче засідання викликати учасників справи (їх представників), яким необхідно мати при собі документи, які посвідчують їх особу, а представникам, крім того, документ, що підтверджує повноваження на ведення справи у суді.

Продовжити строк підготовчого провадження у даній справі на тридцять днів.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не може бути оскаржена.

Суддя Р.С. Денисюк

Попередній документ
98361522
Наступний документ
98361524
Інформація про рішення:
№ рішення: 98361523
№ справи: 140/4883/21
Дата рішення: 16.07.2021
Дата публікації: 19.07.2021
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Адміністративне
Суд: Волинський окружний адміністративний суд
Категорія справи: здійснення публічних закупівель, з них
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: Призначено до судового розгляду (30.07.2021)
Дата надходження: 13.05.2021
Предмет позову: про визнання протиправним та скасування висновку
Розклад:
30.07.2021 12:00 Волинський окружний адміністративний суд
27.09.2021 16:00 Волинський окружний адміністративний суд
12.10.2021 15:00 Волинський окружний адміністративний суд