Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 06.07.2021 по справі 480/1098/21

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД
УХВАЛА

06 липня 2021 року Справа № 480/1098/21

Суддя Сумського окружного адміністративного суду Соп'яненко О.В., розглянувши в приміщенні суду в м. Суми заяву представника Головного управління Держгеокадастру у Сумській області про залучення другого відповідача в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Сумській області про визнання протиправним та скасування наказу, зобов'язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Сумського окружного адміністративного суду знаходиться справа №480/1098/21 за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Сумській області про визнання протиправним та скасування наказу, зобов'язання вчинити дії.

Позивачка просить визнати протиправним та скасувати наказ Головного управління Держгеокадастру у Сумській області "Про відмову у наданні дозволу на розроблення документації із землеустрою" від 22.01.2021 № 18-778/16-21-СГ, яким відмовлено ОСОБА_1 у наданні дозволу на розроблення проекту земелеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність орієнтовною площею 2,00 га за рахунок земель сільськогосподарського призначення для ведення особистого селянського господарства за межами населених пунктів на території Кияницької сільської ради Сумського району Сумської області; зобов'язати Головне управління Держгеокадастру у Сумській області надати позивачу дозвіл на розроблення проекту земелеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність орієнтовною площею 2,00 га за рахунок земель сільськогосподарського призначення для ведення особистого селянського господарства за межами населених пунктів на території Кияницької сільської ради Сумського району Сумської області; стягнути на користь позивача за рахунок бюджетних асигнувань відповідача сплачений судовий збір.

22.06.2021 представником Головного управління Держгеокадастру у Сумській області було подано до суду заяву, в якій він просить залучити Кияницьку сільську раду Сумського району Сумської області як другого відповідача й особу, яка не брала участі у справі, але відносно якої порушуються питання про її права, свободи, інтереси чи обов'язки, оскільки Кияницька сільська рада на даний час є розпорядником даної земельної ділянки, а Головне управління Держгеокадастру у Сумській області не має права здійснювати розпорядження нею з 27.05.2021 (дня набрання чинності абзаців 5-18 пп. 58 п. 4 Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин" від 28.04.2021 №1423 - ІХ).

Відповідно до ч. 9 ст. 44 КАС України, у разі подання до суду документів в електронній формі учасник справи зобов'язаний надати доказ надсилання листом з описом вкладення іншим учасникам справи копій поданих до суду документів.

Судом встановлено, що клопотання про залучення другого відповідача представником відповідача подано в електронній формі. При цьому в порушення норм ст. 44 КАС України не подано доказів направлення позивачу копії клопотання про залучення другого відповідача листом з описом вкладення.

Відповідно до ч. 2 ст. 167 КАС України якщо заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої цієї статті і ці недоліки не дають можливості її розглянути, або якщо вона є очевидно безпідставною та необґрунтованою, суд повертає таку заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду.

Таким чином, заява подана без додержання вимог частини першою статті 167 КАС України, а тому підлягає поверненню заявнику.

Враховуючи, що допущені заявником недоліки заяви не дають можливості її розглянути, заява підлягає поверненню без розгляду.

Керуючись ст.ст. 167, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву представника Головного управління Держгеокадастру у Сумській області про залучення другого відповідача повернути без розгляду.

Копію ухвали направити заявнику.

Роз'яснити заявнику, що повернення заяви без розгляду не позбавляє права повторного звернення до суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена в апеляційному порядку до Другого апеляційного адміністративного суду в п'ятнадцятиденний строк з дня складання ухвали.

Суддя О.В. Соп'яненко

Попередній документ
98115656
Наступний документ
98115658
Інформація про рішення:
№ рішення: 98115657
№ справи: 480/1098/21
Дата рішення: 06.07.2021
Дата публікації: 08.07.2021
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Адміністративне
Суд: Сумський окружний адміністративний суд
Категорія справи: з питань здійснення публічно-владних управлінських функцій з розпорядження земельними ділянками
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: Призначено склад суду (09.02.2021)
Дата надходження: 09.02.2021
Предмет позову: про визнання протиправним та скасування наказу, зобов'язання вчинити дії
Учасники справи:
О В СОП'ЯНЕНКО суддя-доповідач
Головне управління Держгеокадастру у Сумській області Відповідач (Боржник)
Дереза Микита Едуардович Представник позивача
Єрмакова Тетяна Михайлівна Позивач (Заявник)