Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Рішення від 04.03.2021 по справі 640/20903/18

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1

РІШЕННЯ
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 березня 2021 року м. Київ № 640/20903/18

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі: судді Катющенка В.П., розглянувши за правилами спрощеного позовного провадження без проведення судового засідання та виклику учасників справи (у письмовому провадженні) адміністративну справу

за позовомТовариства з обмеженою відповідальністю "Ексім Трейд Транс Фуд"

до про Головного управління ДПС у м. Києві зобов'язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Ексім Трейд Транс Фуд" (далі - ТОВ "Ексім Трейд Транс Фуд") звернулось до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом, у якому просить суд зобов'язати Головне управління ДФС у м. Києві відновити Товариству з обмеженою відповідальністю "Ексім Трейд Транс Фуд" в Системі електронного адміністрування ПДВ в графі "Сума перевищення податкових зобов'язань" суму ліміту з податку на додану вартість, на яку платник податку має право зареєструвати податкові накладні та розрахунки коригування до податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних в розмірі 6983333,33 грн.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначив, що 31.08.2018 останнім були відправлені розрахунки коригувань до податкових накладних на адресу ТОВ "Еко", і покупець зареєстрував вказані розрахунки 06.02.2018, тобто у строки, встановлені пунктом 201.10 статті 201 Податкового кодексу України. У зв'язку з відсутністю порушень строків реєстрації розрахунків коригувань ТОВ "Еко", позивачем було включено коригування в декларацію з податку на додану вартість за січень 2018 року. Вважає, що відповідачем при знятті реєстраційного ліміту не було враховано дату відправки розрахунків коригувань.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 17.12.2018 прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито провадження в адміністративній справі № 640/20903/18 та призначено справу до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без проведення судового засідання та виклику учасників справи.

06.09.2019 та 08.10.2019 до суду представника відповідача Безсмертної М.В. надійшов відзив на позовну заяву, за змістом якого остання просить суд відмовити у задоволенні позовних вимог. Пояснила, що у даному випадку у ТОВ "Ексім Трейд Транс Фуд" податкові зобов'язання згідно поданої звітності з податку на додану вартість за листопад 2017 року, лютий, квітень 2018 року перевищують розмір податку, що міститься в податкових накладних.

19.09.2019 до суду від позивача надійшла відповідь на відзив, за змістом якої останній просить суд задовольнити позовні вимоги у повному обсязі.

Відповідно до ухвали суду від 04.03.2021 на підставі статті 52 Кодексу адміністративного судочинства України допущено заміну первісного відповідача у справі правонаступником - Головним управлінням ДПС у м. Києві.

Розглянувши подані документи і матеріали, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд встановив наступне.

05.06.2018 позивачем отримано витяг з системи електронного адміністрування ПДВ № 5548492, зі змісту якого вбачається, що загальна сума перевищення податкових зобов'язань, зазначених платником податку у поданих контролюючому органу податкових деклараціях з податку, суми податку, зазначеної у складених таким платником податкових накладних, зареєстрованих у Реєстрі, становить 6996561,00 грн.

В результаті перевищення контролюючим органом було знято реєстраційний ліміт ТОВ "Ексім Трейд Транс Фуд" в сумі 6983333,33 грн.

19.06.2018 ТОВ "Ексім Трейд Транс Фуд" звернулось до відповідача з заявою, у якій просило відновити безпідставно знятий ліміт з ПДВ, на який платник податку має право зареєструвати податкові накладні та розрахунки коригування до податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних на суму 6983333,33 грн.

Листом від 26.06.2018 № 29821/10/26-15-12-01-18 Головне управління ДФС у м. Києві повідомило позивача, що податкові зобов'язання ТОВ "Ексім Трейд Транс Фуд" згідно податкової звітності з ПДВ за листопад 2017 року, лютий, квітень 2018 року перевищують розмір податку, що міститься в податкових накладних, зареєстрованих в ЄРПН, на суму 6996561,00 грн. Таким чином, реєстраційна сума ТОВ "Ексім Трейд Транс Фуд" була зменшена на суму перевищення податкових зобов'язань на загальну суму 6996561,00 грн.

Не погодившись з відмовою відповідача, позивач звернувся до ДФС України зі скаргою від 12.07.2018 № 330/777юв, проте відповіді на скаргу не отримав.

Вважаючи, що у відповідача не було правових підстав для зняття реєстраційного ліміту, позивач звернувся до суду з даним позовом.

Надаючи правову оцінку спірним правовідносинам, суд виходить з наступного.

Основні принципи функціонування системи електронного адміністрування ПДВ визначені статтею 200-1 розділу V Податкового кодексу України і пунктами 33, 34, 34-1 підрозділу 2 розділу XX Податкового кодексу України (далі - ПК України, у редакції, чинній на момент виникнення спірних правовідносин).

За визначенням підпункту 14.1.242 пункту 14.1 статті 14 ПК України технічний адміністратор електронного кабінету (далі - технічний адміністратор) - центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну податкову та митну політику, що здійснює заходи із розробки, створення, впровадження та супроводження програмного забезпечення електронного кабінету, відповідає за виконання всіх етапів життєвого циклу такого програмного забезпечення, за його технічне і технологічне забезпечення, впровадження, функціонування, оновлення, модифікацію, усунення помилок, забезпечення цілісності та автентичності вихідного програмного коду; здійснює технічні та технологічні заходи з надання, блокування та анулювання доступу до електронного кабінету, відповідає за збереження та захист даних цих електронних сервісів.

Згідно з пунктом 200-1.1 статті 200-1 ПК України система електронного адміністрування податку на додану вартість забезпечує автоматичний облік в розрізі платників податку:

суми податку, що містяться у складених та отриманих податкових накладних та розрахунках коригування, зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних;

суми податку, сплачені платниками при ввезенні товару на митну територію України;

суми поповнення та залишку коштів на рахунках в системі електронного адміністрування податку на додану вартість;

суми податку, на яку платники мають право зареєструвати податкові накладні та розрахунки коригування до податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних;

інші показники, які згідно з вимогами пункту 34 підрозділу 2 розділу XX "Перехідні положення" цього Кодексу враховуються під час обрахунку суми податку, обчисленої за формулою, визначеною пунктом 200-1.3 статті 200-1 цього Кодексу.

Порядок електронного адміністрування податку на додану вартість встановлюється Кабінетом Міністрів України.

Відповідно до пункту 200-1.2 статті 200-1 ПК України платникам податку автоматично відкриваються рахунки в системі електронного адміністрування податку на додану вартість. (...) Для відкриття рахунків у системі електронного адміністрування податку на додану вартість центральний орган виконавчої влади, що забезпечує реалізацію податкової та митної політики, надсилає центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, в якому відкриваються рахунки платників у системі електронного адміністрування податку на додану вартість, реєстр платників, в якому зазначаються назва платника, податковий номер та індивідуальний податковий номер платника.

Постановою Кабінету Міністрів України від 16.10.2014 № 569 "Деякі питання електронного адміністрування ПДВ" затверджено Порядок електронного адміністрування податку на додану вартість (далі - Порядок № 569).

Згідно з пунктом 4 Порядку № 569 рахунок у системі електронного адміністрування податку (далі - електронний рахунок) - рахунок, відкритий платнику податку в Казначействі, на який таким платником перераховуються кошти у сумі, необхідній для досягнення розміру суми податку, на яку платник податку має право зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі - Реєстр), а також у сумі, необхідній для сплати узгоджених податкових зобов'язань з податку. Електронний рахунок відкривається платнику податку Казначейством автоматично на безоплатній основі.

Реєстрація в ЄРПН податкових накладних та розрахунків коригування до податкових накладних здійснюється виключно у межах реєстраційної суми, яка обчислюється за формулою, встановленою пунктом 200-1.3 статті 200-1 ПК України та пунктом 9 Порядку № 569.

Пунктом 200-1.3 статті 200-1 ПК України визначено, що платник податку має право зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних на суму податку (SНакл), обчислену за такою формулою:

еНакл = еНаклОтр + еМитн + еПопРах + еОвердрафт - еНаклВид - еВідшкод - еПеревищ,

де:

SНаклОтр - загальна сума податку за отриманими платником податковими накладними, зареєстрованими в Єдиному реєстрі податкових накладних, податковими накладними, складеними платником податку відповідно до пункту 208.2 статті 208 цього Кодексу та зареєстрованими в Єдиному реєстрі податкових накладних, та розрахунками коригування до таких податкових накладних, зареєстрованими в Єдиному реєстрі податкових накладних;

SМитн - загальна сума податку, сплаченого платником при ввезенні товарів на митну територію України;

еПопРах - загальна сума поповнення з поточного рахунку платника податку рахунка в системі електронного адміністрування податку, в тому числі рахунків у системі електронного адміністрування податку платника - сільськогосподарського підприємства, що обрало спеціальний режим оподаткування відповідно до статті 209 цього Кодексу, зазначених у підпунктах "а" - "в" пункту 200 1.2 цієї статті.

Під час розрахунку показника еПопРах також враховується сума коштів у разі проведення органом, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, розрахунків платника податку з погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, опалення та постачання гарячої води, послуги з централізованого водопостачання, водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню та/або іншим підприємствам централізованого питного водопостачання та водовідведення, які надають населенню послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, яка виникла у зв'язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії та послуг з централізованого водопостачання, водовідведення, опалення та постачання гарячої води тарифам, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи органами місцевого самоврядування, за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам з подальшим спрямуванням коштів відповідно до Закону України про Державний бюджет України в рахунок погашення заборгованості з податку. При цьому для поповнення рахунка в системі електронного адміністрування податку враховується в межах проведених розрахунків з податку сума зменшення залишку узгоджених податкових зобов'язань такого платника податку, не сплачених до бюджету, строк сплати яких настав, що обліковується органом, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, до виконання в повному обсязі за коригуючими реєстрами.

Порядок та строки врахування таких сум у системі електронного адміністрування податку встановлюються Кабінетом Міністрів України.

Не враховуються в обрахунку показника еПопРах суми, зараховані на рахунки платників у системі електронного адміністрування податку з:

а) рахунків у системі електронного адміністрування податку, відкритих для перерахування коштів до Державного бюджету України та на спеціальні рахунки, відкриті в установах банків та/або в органах, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів, для здійснення операцій з постачання сільськогосподарських товарів/послуг (крім зернових та технічних культур та продукції тваринництва, визначених у пункті 209.19 статті 209 цього Кодексу);

б) рахунків у системі електронного адміністрування податку, відкритих для перерахування коштів до Державного бюджету України та на спеціальні рахунки, відкриті в установах банків та/або в органах, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів, для здійснення операцій з постачання зернових та технічних культур, визначених у пункті 209.19 статті 209 цього Кодексу;

в) рахунків у системі електронного адміністрування податку, відкритих для перерахування коштів до Державного бюджету України та на спеціальні рахунки, відкриті в установах банків та/або в органах, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів, для здійснення операцій з постачання продукції тваринництва, визначеної у пункті 209.19 статті 209 цього Кодексу.

еОвердрафт - сума середньомісячного розміру сум податку, які за останніх 12 звітних (податкових) місяців були задекларовані платником до сплати до бюджету та погашені чи розстрочені або відстрочені, а також задекларовані платником - сільськогосподарським підприємством, що обрав спеціальний режим оподаткування відповідно до статті 209 цього Кодексу.

Показник еОвердрафт щокварталу (протягом перших шести робочих днів такого кварталу) підлягає автоматичному перерахунку з урахуванням показника середньомісячного розміру сум податку, які за останніх 12 звітних (податкових) місяців станом на дату такого перерахунку, були задекларовані платником до сплати до бюджету та погашені чи розстрочені або відстрочені, а також задекларовані платником - сільськогосподарським підприємством, що обрав спеціальний режим оподаткування відповідно до статті 209 цього Кодексу. Такий перерахунок здійснюється шляхом віднімання суми попереднього збільшення та додавання суми збільшення згідно з поточним перерахунком.

Платникам податку, які станом на 1 січня 2016 року зареєстровані платниками податку на додану вартість менш як 12 звітних (податкових) місяців, а також платникам, зареєстрованим платниками податку на додану вартість після 1 січня 2016 року, - таке збільшення здійснюється протягом перших шести робочих днів кварталу, що настає за кварталом, в якому строк такої реєстрації досягає 12 звітних (податкових) місяців.

SНаклВид - загальна сума податку за складеними платником податковими накладними, зареєстрованими в Єдиному реєстрі податкових накладних та розрахунками коригування до таких податкових накладних, зареєстрованими в Єдиному реєстрі податкових накладних;

SВідшкод - загальна сума податку, заявлена платником до бюджетного відшкодування з урахуванням сум коригувань та результатів перевірок, що проводяться відповідно до цього Кодексу;

SПеревищ - загальна сума перевищення податкових зобов'язань, зазначених платником у поданих податкових деклараціях з урахуванням поданих уточнюючих розрахунків до них, над сумою податку, що міститься в складених таким платником податкових накладних та розрахунках коригування до таких податкових накладних, зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Показники формули, визначеної цим пунктом, обраховуються з 1 липня 2015 року. Під час обрахунку показників S НаклОтр та S НаклВид також використовуються розрахунки коригування, складені починаючи з 1 липня 2015 року та зареєстровані в Єдиному реєстрі податкових накладних, до податкових накладних, складених до 1 липня 2015 року, що підлягали наданню покупцям - платникам податку. Для обрахунку показників S НаклОтр, S НаклВид та S Митн використовуються документи (податкові накладні, розрахунки коригування, митні декларації, аркуші коригування та додаткові декларації), складені починаючи з 1 липня 2015 року.

Під час обрахунку суми S Накл також використовуються показники, визначені пунктами 34, 34-1 підрозділу 2 розділу XX "Перехідні положення" цього Кодексу.

Сума еНакл платника, реорганізованого шляхом приєднання, злиття, перетворення, сформована на момент державної реєстрації припинення юридичної особи, використовується під час обрахунку суми еНакл правонаступника такого платника податку.

Сума еНакл платника, реорганізованого шляхом поділу (з якого здійснюється виділ), сформована на момент державної реєстрації припинення юридичної особи такого платника (державної реєстрації створення юридичної особи правонаступника), використовується під час обрахунку суми еНакл правонаступника такого платника податку пропорційно до отриманої частки майна згідно з розподільчим балансом.

При цьому, пунктом 200-1.9 статті 200-1 ПК України визначено, якщо у платника податку загальна сума податкових зобов'язань, зазначених ним у поданих податкових деклараціях з урахуванням уточнюючих розрахунків до них, перевищує суму податку, що міститься в складених таким платником податкових накладних та розрахунках коригування до таких податкових накладних, зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних (еПеревищ), а сума, визначена пунктом 200 1.3 статті 200 1 цього Кодексу (еНакл), є недостатньою для реєстрації таким платником податкової накладної або розрахунку коригування до такої податкової накладної за звітні періоди виникнення такого перевищення, платник податку має право зареєструвати податкову накладну або розрахунок коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних на суму податку, що дорівнює значенню показника еПеревищ, зменшеного на суму задекларованих до сплати податкових зобов'язань за періоди починаючи з 1 липня 2015 року (включаючи податкові зобов'язання, які були сплачені платником податку, та податкові зобов'язання, які не були сплачені платником податку) та збільшеного на значення показника еПопРах незалежно від значення показника еНакл, визначеного відповідно до пункту 200 1.3 цієї статті.

Платник податку має право зареєструвати в порядку, визначеному абзацом першим цього пункту, тільки податкові накладні за звітні періоди, в яких виникло перевищення податкових зобов'язань, зазначених платником у поданих податкових деклараціях з урахуванням уточнюючих розрахунків до них, над сумою податку, що міститься в складених таким платником податкових накладних та розрахунках коригування до таких податкових накладних, зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних (еПеревищ).

Вказані положення ПК України кореспондують положенням пунктів 9, 9-1 Порядку № 569.

Таким чином, СЕА ПДВ організована на централізованому рівні ДФС України, яка є її адміністратором, а відтак на цьому ж рівні відбувається і автоматичне обчислення реєстраційної суми при зміні значення будь-якого з показників формули, тобто на ДФС України покладається обов'язок щодо забезпечення автоматичного збільшення у системі електронного адміністрування ПДВ суми, на яку платник податків має право реєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування в ЄРПН на суму непогашеного від'ємного значення ПДВ.

СЕА ПДВ не працює виключно в автоматичному режимі та на підставі алгоритмів, розроблених відповідно до статті 200-1 Податкового кодексу України та Порядку № 569, і допускає ручне втручання в її роботу, тому враховуючи відсутність обґрунтованих пояснень та належних доказів з боку відповідача, можна зробити висновок, що протиправне списання позивачу реєстраційного ліміту у розмірі 69833333,33 грн, пов'язано перш за все з недосконалістю нормативної бази, яка регулює відносини в сфері електронного адміністрування ПДВ.

Позивач виконав всі умови, додержання яких необхідно для реалізації права на збільшення в СЕА реєстраційної суми відповідно до Податкового кодексу України. Відповідач, як адміністратор СЕА ПДВ, допустив відображення в зазначеній системі некоректної інформації, що призвело до безпідставного зменшення у позивача показника сума ліміту еНакл на суму 6983333,33 грн.

Крім того, у роз'ясненнях ДФС України, викладених у листі від 11.01.2018 № 968/7/99-99-12-03-01-17, зазначено, що показник ?Перевищ - загальна сума перевищення податкових зобов'язань, зазначених платником у поданих податкових деклараціях з урахуванням поданих уточнюючих розрахунків до них, над сумою податку, що міститься в складених таким платником податкових накладних та розрахунках коригування до таких податкових накладних, зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі - ЄРПН). Основною причиною оскарження показника ?Перевищ є допущені платниками методологічні помилки при заповненні та поданні податкової звітності з ПДВ. Такі помилки підлягають виявленню та опрацюванню під час проведення камеральних перевірок.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що зняття відповідачем суми ліміту внаслідок виявленого показника ?Перевищ є передчасним та безпідставним, позаяк останнім не було проведено камеральну перевірку з питань допущення позивачем методологічних помилок при заповненні та поданні податкової звітності з ПДВ.

Відповідно до частини першої статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 78 цього Кодексу.

Згідно з частиною другою статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача.

Відповідно до пункту 30 рішення Європейського Суду з прав людини у справі "Hirvisaari v. Finland" від 27.09.2001, рішення судів повинні достатнім чином містити мотиви, на яких вони базуються для того, щоб засвідчити, що сторони були заслухані. Згідно пункту 41 висновку №11 (2008) Консультативної ради європейських суддів до Комітету Міністрів Ради Європи щодо якості судових рішень, обов'язок суддів наводити підстави для своїх рішень не означає необхідності відповідати на кожен аргумент захисту на підтримку кожної підстави захисту. Обсяг цього обов'язку може змінюватися залежно від характеру рішення. Згідно з практикою Європейського суду з прав людини, очікуваний обсяг обґрунтування залежить від різних доводів, що їх може наводити кожна зі сторін, а також від різних правових положень, звичаїв та доктринальних принципів, а крім того, ще й від різних практик підготовки та представлення рішень у різних країнах.

Враховуючи наведене та встановлені обставини, суд дійшов висновку про задоволення позовних вимог.

Керуючись статтями 2, 5 - 11, 19, 72 - 77, 90, 139, 241 - 246, 250, 255, 262, 263 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва, -

ВИРІШИВ:

Адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю "Ексім Трейд Транс Фуд" (03049, м. Київ, вул. Лукашевича, 15-А, ідентифікаційний код 39553436) задовольнити.

Зобов'язати Головне управління ДПС у м. Києві (04116, м. Київ, вул. Шолуденка, 33/19, ідентифікаційний код 43141267) відновити Товариству з обмеженою відповідальністю "Ексім Трейд Транс Фуд" (03049, м. Київ, вул. Лукашевича, 15-А, ідентифікаційний код 39553436) суму ліміту з податку на додану вартість, на яку платник податку має право зареєструвати податкові накладні та розрахунки коригування до податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних в розмірі 6983333,33 грн.

Стягнути за рахунок бюджетних асигнувань Головного управління ДПС у м. Києві (04116, м. Київ, вул. Шолуденка, 33/19, ідентифікаційний код 43141267) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Ексім Трейд Транс Фуд" (03049, м. Київ, вул. Лукашевича, 15-А, ідентифікаційний код 39553436) 1762,00 грн сплаченого судового збору.

Рішення суду набирає законної сили в строк і порядку, передбачені статтею 255 Кодексу адміністративного судочинства України. Рішення суду може бути оскаржено за правилами, встановленими статтями 293, 295 - 297 Кодексу адміністративного судочинства України з урахуванням підпункту 15.5 пункту 15 Розділу VII «Перехідні положення» Кодексу адміністративного судочинства України в редакції Закону №2147-VIII.

Суддя В.П. Катющенко

Попередній документ
95363114
Наступний документ
95363116
Інформація про рішення:
№ рішення: 95363115
№ справи: 640/20903/18
Дата рішення: 04.03.2021
Дата публікації: 09.03.2021
Форма документу: Рішення
Форма судочинства: Адміністративне
Суд: Окружний адміністративний суд міста Києва
Категорія справи: адміністрування окремих податків, зборів, платежів, з них
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: Призначено склад суду (06.01.2023)
Дата надходження: 06.01.2023
Предмет позову: про повернення судового збору
Учасники справи:
ВАСИЛЕНКО ЯРОСЛАВ МИКОЛАЙОВИЧ головуючий суддя
ВАСИЛЕНКО ЯРОСЛАВ МИКОЛАЙОВИЧ суддя-доповідач
КУЗЬМЕНКО ВОЛОДИМИР ВОЛОДИМИРОВИЧ суддя-учасник колегії
ГАНЕЧКО ОЛЕНА МИКОЛАЇВНА суддя-учасник колегії
Головне управління ДПС у м.Києві Заявник апеляційної інстанції
Головне управління ДПС у м.Києві Відповідач (Боржник)
Катющенко В.П. суддя-доповідач
Назарук Ольга Владиславівна Представник позивача
Головне управління Державної податкової служби у м. Києві Заявник апеляційної інстанції
ШИШОВ О О головуючий суддя
ШИШОВ О О суддя-доповідач
ДАШУТІН І В суддя-учасник колегії
ЯКОВЕНКО М М суддя-учасник колегії
Головне управління Державної податкової служби у м. Києві, як відокремлений підрозділ Державної податкової служби Заявник касаційної інстанції
Головне управління Державної податкової служби у м. Києві Відповідач (Боржник)
Товариство з обмеженою відповідальністю "Ексім Трейд Транс Фуд" Позивач (Заявник)
Відокремлений підрозділ ДПС України Головне управління Державної податкової служби у м. Києві Заявник апеляційної інстанції
Відокремлений підрозділ ДПС України Головне управління Державної податкової служби у м. Києві Відповідач (Боржник)
МЕЛЬНИЧУК ВОЛОДИМИР ПЕТРОВИЧ головуючий суддя
МЕЛЬНИЧУК ВОЛОДИМИР ПЕТРОВИЧ суддя-доповідач
ОКСЕНЕНКО ОЛЕГ МИКОЛАЙОВИЧ суддя-учасник колегії
ЛІЧЕВЕЦЬКИЙ ІГОР ОЛЕКСАНДРОВИЧ суддя-учасник колегії
ЕПЕЛЬ ОКСАНА ВОЛОДИМИРІВНА головуючий суддя
ЕПЕЛЬ ОКСАНА ВОЛОДИМИРІВНА суддя-доповідач
ГУБСЬКА ЛЮДМИЛА ВІКТОРІВНА суддя-учасник колегії
КУЧМА АНДРІЙ ЮРІЙОВИЧ суддя-учасник колегії
Головне управління Державної податкової служби у м. Києві, як відокремлений підрозділ ДПС Заявник апеляційної інстанції
Головне управління Державної податкової служби у м. Києві, як відокремлений підрозділ ДПС Відповідач (Боржник)
Головне управління ДПС у місті Києві Заявник про винесення додаткового судового рішення
ЕПЕЛЬ О В Головуючий суддя
ЕПЕЛЬ О В суддя-доповідач
ГУБСЬКА Л В суддя-учасник колегії
КАРПУШОВА О В суддя-учасник колегії
Товариство з обмеженою відповідальністю "Ексім Трейд Транс Фуд" Позивач (заявник)
Головне управління Державної податкової служби у м. Києві відповідач (боржник)
Головне управління Державної податкової служби у м. Києві як відокремлений підрозділ ДПС, орган або особа, яка подала апел
Назарук Ольга Владиславівна як відокремлений підрозділ ДПС, представник позивача
ЕПЕЛЬ ОКСАНА ВОЛОДИМИРІВНА Головуючий суддя
КАРПУШОВА ОЛЕНА ВІТАЛІЇВНА суддя-учасник колегії
КУЗЬМИШИНА ОЛЕНА МИКОЛАЇВНА суддя-учасник колегії
Розклад:
21.12.2021 13:20 Шостий апеляційний адміністративний суд
11.01.2022 13:35 Шостий апеляційний адміністративний суд