Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 13.01.2021 по справі 640/30769/20

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1

УХВАЛА

13 січня 2021 року м. Київ №640/30769/20

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі:

головуючого судді Шейко Т.І.

розглянувши матеріали адміністративної справи

за позовомАкціонерного товариства «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України»

до Антимонопольного комітету України

провизнання протиправним та скасування рішення

встановив:

Акціонерне товариство «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» звернулось до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом до Антимонопольного комітету України, у якому просило суд:

- визнати протиправним та скасувати рішення Постійно діючої адміністративної колегії Антимонопольного комітету України №20514-р/пк-пз від 04 листопада 2020 року за скаргою Акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» №UA-2020-08-04-006769-a.a2 від 09 жовтня 2020 року;

- зобов'язати Постійно діючу адміністративну колегію Антимонопольного комітету України прийняти нове рішення про задоволення скарги Акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» №UA-2020-08-04-006769-a.a2 від 09 жовтня 2020 року.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 09 грудня 2020 року відкрито провадження у справі та вирішено здійснити розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Представником відповідача подано відзив на позовну заяву, в якому останній просив залучити в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю «Оператор газотранспортної системи України» та Товариство з обмеженою відповідальністю «ЕРУ Трейдінг».

Клопотання обґрунтовано тим, що рішення у справі №640/30769/20 може вплинути на права та інтереси вищезазначених осіб, оскільки, звертаючись до відповідача зі скаргою, рішення за результатами розгляду якої оскаржує позивач у даній справі, позивач вказував на те, що Товариством з обмеженою відповідальністю «Оператор газотранспортної системи України» порушено порядок проведення процедури закупівлі, внаслідок якої переможцем визнано Товариство з обмеженою відповідальністю «ЕРУ Трейдінг».

Дослідивши матеріали справи суд дійшов висновку про доцільність залучення у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на стороні відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «Оператор газотранспортної системи України» та Товариство з обмеженою відповідальністю «ЕРУ Трейдінг», з огляду на те, що, враховуючи доводи представника відповідача, викладені вище, рішення у справі може вплинути на права та інтереси цих осіб.

Відповідно до частини другої статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Враховуючи наведене, керуючись статтею 49, 248, 257, 263 Кодексу адміністративного судочинства України Окружний адміністративний суд міста Києва -

УХВАЛИВ:

1. Клопотання представника відповідача про залучення до участі у справі третіх осіб без самостійних вимог на предмет спору задовольнити.

2. Залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «Оператор газотранспортної системи України» (01010, м. Київ, Кловський узвіз, 7, поверх 16 код ЄДРПОУ 42795490) та Товариство з обмеженою відповідальністю «ЕРУ Трейдінг» (04070, м. Київ, вулиця Ярославська, будинок 58, поверх 10, код ЄДРПОУ 40371329).

3. Зобов'язати позивача направити копію позовної заяви та додатків до неї третім особам, протягом 5 днів з моменту отримання даної ухвали та надати до суду докази направлення.

4. Запропонувати третім особам подати письмові пояснення щодо заявлених позовних вимог протягом 15 днів з моменту отримання даної ухвали.

5. Ухвалу направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили негайно після підписання її суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Т.І. Шейко

Попередній документ
94167348
Наступний документ
94167350
Інформація про рішення:
№ рішення: 94167349
№ справи: 640/30769/20
Дата рішення: 13.01.2021
Дата публікації: 18.01.2021
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Адміністративне
Суд: Окружний адміністративний суд міста Києва
Категорія справи: здійснення публічних закупівель, з них
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: Призначено склад суду (29.11.2021)
Дата надходження: 29.11.2021
Предмет позову: про визнання протиправним та скасування рішення
Учасники справи:
ВАСИЛЕНКО ЯРОСЛАВ МИКОЛАЙОВИЧ головуючий суддя
ВАСИЛЕНКО ЯРОСЛАВ МИКОЛАЙОВИЧ суддя-доповідач
ГАНЕЧКО ОЛЕНА МИКОЛАЇВНА суддя-учасник колегії
КУЗЬМЕНКО ВОЛОДИМИР ВОЛОДИМИРОВИЧ суддя-учасник колегії
Акціонерне товариство "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" Заявник апеляційної інстанції
Антимонопольний комітет України в особі постійно діючої адміністративної колегії з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель Відповідач (Боржник)
Короленко Віктор Вікторович Представник позивача
Акціонерне товариство "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" Позивач (Заявник)
КАЛАШНІКОВА О В головуючий суддя
КАЛАШНІКОВА О В суддя-доповідач
БІЛАК М В суддя-учасник колегії
ГУБСЬКА О А суддя-учасник колегії
ЖУК А В суддя-учасник колегії
МЕЛЬНИК-ТОМЕНКО Ж М суддя-учасник колегії
Акціонерне товариство "Національна акціонерна компанія" Нафтогаз України" Заявник касаційної інстанції
Антимонопольний комітет України (в особі Постійно діючої адміністративної колегії з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель) Відповідач (Боржник)
Акціонерне товариство "Національна акціонерна компанія" Нафтогаз України" Позивач (Заявник)
Товариство з обмеженою відповідальністю "Оператор Газотранспортної системи України" 3-я особа
Товариство з обмеженою відповідальністю "ЕРУ ТРЕЙДІНГ" 3-я особа
ВАСИЛЕНКО Я М Головуючий суддя
ВАСИЛЕНКО Я М суддя-доповідач
ГАНЕЧКО О М суддя-учасник колегії
КУЗЬМЕНКО В В суддя-учасник колегії
Акціонерне товариство "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" Позивач (заявник)
Антимонопольний комітет України в особі постійно діючої адміністративної колегії з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель відповідач (боржник)
Акціонерне товариство "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" орган або особа, яка подала апеляційну скаргу
Короленко Віктор Вікторович представник позивача
Розклад:
06.10.2021 15:20 Шостий апеляційний адміністративний суд