Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 07.12.2020 по справі 440/6736/20

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД
УХВАЛА

про відкриття провадження в адміністративній справі

07 грудня 2020 рокум. ПолтаваСправа № 440/6736/20

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Чеснокова А.О., перевіривши матеріали адміністративного позову Товариства з обмеженою відповідальністю "Тенісний клуб "Прем'єр" ( вул. Флотська, 3, м. Кременчук, Полтавська область, 39600, ЄДРПОУ 42935786 ) до Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області ( площа Перемоги, 2, м. Кременчук, Полтавська область, 39600, ЄДРПОУ 24388300 ) про визнання протиправним та скасування рішення, зобов'язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

19 листопада 2020 року позивач звернувся до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області, в якій просить суд:

визнати протиправним та скасувати рішення XLVII сесії Кременчуцької міської ради VII скликання від 23 квітня 2020 року в частині відмови позивачу в наданні в постійне користування земельної ділянки площею 55999 кв.м. (кадастровий номер 5310436500:10:002:0058) для експлуатації та обслуговування спортивно-оздоровчого комплексу та закінчення будівництва другої черги (код КВЦПЗ Е 07.02) по вулиці Флотській, 3 у м. Кременчуці у зв'язку з невідповідністю юридичної особи вимогам статті 92 Земельного кодексу України, Закону України "Про позашкільну освіту" та Закону України "Про освіту", а саме: відсутності реєстрації в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, як закладу позашкільної освіти;

зобов'язати відповідача надати позивачу дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо надання в постійне користування земельної ділянки площею 55999 кв.м. (кадастровий номер 5310436500:10:002:0058) для експлуатації та обслуговування спортивно-оздоровчого комплексу та закінчення будівництва другої черги (код КВЦПЗ Е 07.02) по вулиці Флотській, 3 у м. Кременчуці.

Підставою звернення до суду з цим позовом є переконання позивача про порушення відповідачем-суб'єктом владних повноважень його прав та законних інтересів у сфері публічно-правових відносин.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 24 листопада 2020 року позовну заяву залишено без руху через невідповідність останньої вимогам статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України.

У спосіб та строк, встановлені судом, позивач усунув недоліки позовної заяви, а відтак адміністративний позов відповідає вимогам статей 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України, підсудний Полтавському окружному адміністративному суду та поданий у строк, встановлений законом.

Підстави для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження на даній стадії відсутні.

Відповідно до частин першої та другої статті 257 Кодексу адміністративного судочинства України за правилами спрощеного позовного провадження розглядаються справи незначної складності. За правилами спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка справа, віднесена до юрисдикції адміністративного суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Частиною п'ятою статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Враховуючи характер спірних правовідносин, склад учасників та предмет доказування, що не вимагають проведення підготовчого провадження для повного та всебічного встановлення її обставин, суддя приходить до висновків, що дана справа є справою незначної складності, не підпадає під винятки, передбачені частиною четвертою статті 257 Кодексу адміністративного судочинства України, а тому у відповідності до пункту 10 частини шостої статті 12 цього ж Кодексу може бути розглянута за правилами спрощеного позовного провадження.

Таким чином, дослідивши матеріали позову, зважаючи на значення справи для сторін, обраний позивачем спосіб захисту, обсяг та характер доказів у справі, суддя дійшов висновку про необхідність розгляду даної справи за правилами спрощеного позовного провадження в порядку письмового провадження без повідомлення (виклику) учасників справи.

На підставі викладеного, керуючись статтями 12, 257-262 Кодексу адміністративного судочинства України,

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі 440/6736/20 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Тенісний клуб "Прем'єр" до Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов'язання вчинити певні дії.

Розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи.

Встановити відповідачу п'ятнадцятиденний строк з дня вручення копії цієї ухвали для подання відзиву на позов та п'ятиденний строк - для подання заперечень проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження, а також триденний строк - на подання заперечень з дня отримання відповіді на відзив (у разі її надходження).

Встановити позивачу п'ятиденний строк з дня вручення копії цієї ухвали для подання заперечень проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження та п'ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на нього.

Зобов'язати відповідача разом із відзивом на позов надати суду:

належним чином завірену копію спірного рішення;

належним чином завірену копію клопотання позивача разом із усіма приєднаними до нього документами, за результатами розгляду якого прийнято спірне рішення;

докази на підтвердження підстав відмови, викладених у спірному рішенні;

усі матеріали, що були або мали бути взяті ним до уваги при прийнятті рішення, вчиненні дії, допущенні бездіяльності, з приводу яких подано позов.

Роз'яснити учасникам справи, що:

суд розглядає справи за правилами спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів із дня відкриття провадження у справі;

розгляд справи по суті розпочинається через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі;

підготовче засідання при розгляді справи за правилами спрощеного позовного провадження не проводиться;

суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами;

учасники справи мають право викласти свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення та міркування щодо предмета спору у заявах по суті справи;

у разі подання учасником справи заяви по суті справи, останній має долучити до такої заяви докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються його доводи, якщо такі докази не надані іншими учасниками справи; а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відповідної заяви разом із доданими до неї доказами іншим учасникам справи;

у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами;

учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: http://adm.pl.court.gov.ua/sud1670/.

Справа розглядатиметься суддею одноособово.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя А.О. Чеснокова

Попередній документ
93332591
Наступний документ
93332593
Інформація про рішення:
№ рішення: 93332592
№ справи: 440/6736/20
Дата рішення: 07.12.2020
Дата публікації: 09.12.2020
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Адміністративне
Суд: Полтавський окружний адміністративний суд
Категорія справи: з питань здійснення публічно-владних управлінських функцій з розпорядження земельними ділянками
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: Відмовлено у відкритті провадження (16.06.2021)
Дата надходження: 28.05.2021
Предмет позову: про визнання протиправним та скасування рішення, зобов'язання вчинити певні дії
Учасники справи:
ЧЕСНОКОВА А О суддя-доповідач
Кременчуцька міська рада Полтавської області Відповідач (Боржник)
СТАРОДУБ О П головуючий суддя
СТАРОДУБ О П суддя-доповідач
КРАВЧУК В М суддя-учасник колегії
ЖЕЛЄЗНИЙ І В суддя-учасник колегії
Товариство з обмеженою відповідальністю "Тенісний клуб "Прем'єр" Заявник касаційної інстанції
Кременчуцька міська рада Кременчуцького району Полтавської області Відповідач (Боржник)
Адвокат Остахов Володимир Павлович Представник позивача
Товариство з обмеженою відповідальністю "Тенісний клуб "Прем'єр" Позивач (Заявник)
РЄЗНІКОВА С С Головуючий суддя
РЄЗНІКОВА С С суддя-доповідач
БЕГУНЦ А О суддя-учасник колегії
МЕЛЬНІКОВА Л В суддя-учасник колегії
Товариство з обмеженою відповідальністю "Тенісний клуб "Прем'єр" Позивач (заявник)
Кременчуцька міська рада Полтавської області відповідач (боржник)
Товариство з обмеженою відповідальністю "Тенісний клуб "Прем'єр" орган або особа, яка подала апеляційну скаргу
Адвокат Остахов Володимир Павлович представник позивача
Розклад:
22.04.2021 00:00 Другий апеляційний адміністративний суд