Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 11.11.2020 по справі 910/12199/20

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

11.11.2020Справа № 910/12199/20

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельно - реставраційна фірма «Відродження» (01103, місто Київ, ВУЛИЦЯ ДРАГОМИРОВА, будинок 12, квартира 7)

до проДержавного підприємства «Національний будинок органної та камерної музики України» (03150, місто Київ, ВУЛИЦЯ ВЕЛИКА ВАСИЛЬКІВСЬКА, будинок 77) визнання договору укладеним

Суддя Чинчин О.В.

Представники: без повідомлення представників

ВСТАНОВИВ

Товариство з обмеженою відповідальністю «Будівельно - реставраційна фірма «Відродження» (надалі також - «Позивач») звернулося до Господарського суду міста Києва з позовом до Державного підприємства «Національний будинок органної та камерної музики України» (надалі також - «Відповідач») про визнання договору укладеним.

Позовні вимоги обґрунтовані наявністю підстав для визнання договору про закупівлю робіт №1 укладеним.

20.08.2020 року через загальний відділ діловодства суду (канцелярію) від Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельно - реставраційна фірма "Відродження" надійшла заява про забезпечення позову.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 21.08.2020 року позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельно - реставраційна фірма "Відродження" до Державного підприємства "Національний будинок органної та камерної музики України" про визнання договору укладеним залишено без руху. Надано Заявнику строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п'яти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху, шляхом подання до суду письмової заяви із зазначенням відповідних відомостей та доказів сплати судового збору.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 21.08.2020 року у задоволенні заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельно - реставраційна фірма "Відродження" про забезпечення позову шляхом заборони Державному підприємству "Національний будинок органної та камерної музики України" приймати рішення про відміну чи визнання такими, що не відбулися, торгів по закупівлі робіт "Реставрація фасадів пам'ятки архітектури національного значення - Костьолу Святого Миколая" Державного підприємства "Національний будинок органної та камерної музики України" по вул. Велика Васильківська, 75 у Печерському районі м. Києва" та оприлюднювати таке рішення в електронній системі торгів Prozorrо відмовлено.

28.08.2020 року через загальний відділ діловодства суду (канцелярію) від Позивача надійшла заява про усунення недоліків позовної заяви.

31.08.2020 року через загальний відділ діловодства суду (канцелярію) від Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельно - реставраційна фірма "Відродження" надійшла заява про забезпечення позову.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 02.09.2020 року у задоволенні заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельно - реставраційна фірма "Відродження" про забезпечення позову шляхом заборони Державному підприємству "Національний будинок органної та камерної музики України" приймати рішення про відміну чи визнання такими, що не відбулися, торгів по закупівлі робіт "Реставрація фасадів пам'ятки архітектури національного значення - Костьолу Святого Миколая" Державного підприємства "Національний будинок органної та камерної музики України" по вул. Велика Васильківська, 75 у Печерському районі м. Києва" та оприлюднювати таке рішення в електронній системі торгів Prozorrо відмовлено.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 02.09.2020 року відкрито провадження у справі №910/12199/20, постановлено справу розглядати за правилами загального позовного провадження, підготовче засідання призначено на 23.09.2020 року.

22.09.2020 року через загальний відділ діловодства суду (канцелярію) від Позивача надійшло клопотання про відкладення розгляду справи.

23.09.2020 року через загальний відділ діловодства суду (канцелярію) від Відповідача надійшов відзив на позовну заяву.

В підготовче судове засідання 23.09.2020 року представники сторін не з'явились, про дату, час і місце судового засідання повідомлені належним чином.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 23.09.2020 року, яка занесена до протоколу судового засідання, надано Позивачу строк до 7 днів з дня отримання відзиву для надання відповіді на відзив, надано Відповідачу строк до 5 днів з дня отримання відповіді на відзив для надання заперечень, задоволено клопотання Позивача про відкладення розгляду справи, продовжено строк проведення підготовчого провадження на 30 днів, відкладено підготовче судове засідання на 15.10.2020 року.

15.10.2020 року через загальний відділ діловодства суду (канцелярію) від Позивача надійшла заява про збільшення розміру позовних вимог.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 15.10.2020 року заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельно - реставраційна фірма "Відродження" про збільшення розміру позовних вимог від 15.10.2020 року по справі №910/12199/20 повернуто Заявникові.

В підготовче судове засідання 15.10.2020 року з'явився представник позивача, представник відповідача не з'явився, про дату, час і місце судового засідання повідомлений належним чином.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 15.10.2020 року, яка занесена до протоколу судового засідання, закрито підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду по суті на 11.11.2020 року.

05.11.2020 року через загальний відділ діловодства суду (канцелярію) від Позивача надійшло клопотання про зупинення провадження у справі.

09.11.2020 року через загальний відділ діловодства суду (канцелярію) від Відповідача надійшла заява про заміну відповідача його правонаступником та розгляд справи за відсутності представника відповідача.

10.11.2020 року через загальний відділ діловодства суду (канцелярію) від Відповідача надійшли заперечення на зупинення провадження у справі.

Як встановлено Судом, наказом Міністерства культури та інформаційної політики України №1654 від 10.04.2020 року вирішено реорганізувати Державну підприємство «Національний будинок органної та камерної музики України» шляхом його перетворення у Державну організацію «Національний будинок органної та камерної музики України».

Згідно з витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, організаційно - правову форму Державного підприємства «Національний будинок органної та камерної музики України» змінено на Державну організацію «Національний будинок органної та камерної музики України».

Відповідно до ч.1,3 ст. 52 Господарського процесуального кодексу України, у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення юридичної особи шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідного учасника справи на будь-якій стадії судового процесу. Про заміну або про відмову в заміні учасника справи його правонаступником суд постановляє ухвалу.

За приписом статті 52 Господарського процесуального кодексу України у разі, зокрема, реорганізації суб'єкта господарювання у відносинах, щодо яких виник спір, господарський суд залучає до участі у справі його правонаступника. Сама лише зміна найменування юридичної особи не означає її реорганізації, якщо при цьому не змінюється організаційно-правова форма даної особи. Водночас зміна найменування юридичної особи тягне за собою необхідність у державній реєстрації змін до установчих документів, порядок проведення якої викладено у статті 29 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців". Якщо ж зміна найменування юридичної особи пов'язана зі зміною організаційно-правової форми юридичної особи (статті 104-108 Цивільного кодексу України), то йдеться про її реорганізацію, що потребує вчинення господарським судом процесуальної дії, зазначеної в частині третій статті 52 Господарського процесуального кодексу України.

Таким чином, Суд зазначає, що вірною організаційно-правовою формою Відповідача є Державна організація «Національний будинок органної та камерної музики України».

Враховуючи вищевикладене, керуючись статтями 52, 233, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва,-

ПОСТАНОВИВ:

Змінити організаційно-правову форму Відповідача - Державного підприємства «Національний будинок органної та камерної музики України» (03150, місто Київ, ВУЛИЦЯ ВЕЛИКА ВАСИЛЬКІВСЬКА, будинок 77) на Державну організацію «Національний будинок органної та камерної музики України» (03150, місто Київ, ВУЛИЦЯ ВЕЛИКА ВАСИЛЬКІВСЬКА, будинок 77).

Суддя О.В. Чинчин

Попередній документ
92917919
Наступний документ
92917921
Інформація про рішення:
№ рішення: 92917920
№ справи: 910/12199/20
Дата рішення: 11.11.2020
Дата публікації: 19.11.2020
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Господарське
Суд: Господарський суд міста Києва
Категорія справи: будівельного підряду
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: Призначено склад суду (20.01.2021)
Дата надходження: 20.01.2021
Предмет позову: визнання договору укладеним
Учасники справи:
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "БУДІВЕЛЬНО-РЕСТАВРАЦІЙНА ФІРМА "ВІДРОДЖЕННЯ" Позивач (Заявник)
ЧИНЧИН О В суддя-доповідач
Державне підприємство "Національний будинок органної та камерної музики Укрїани" Відповідач (Боржник)
Товариство з обмеженою відповідальністю "Будівельно-реставраційна фірма "Відродження" Заявник апеляційної інстанції
Державна організація "Національний будинок органної та камерної музики України" Заявник апеляційної інстанції
Державна організація "Національний будинок органної та камерної музики України" Відповідач (Боржник)
Товариство з обмеженою відповідальністю "Будівельно-реставраційна фірма "Відродження" Позивач (Заявник)
ПАШКІНА С А головуючий суддя
ПАШКІНА С А суддя-доповідач
БУРАВЛЬОВ С І суддя-учасник колегії
АНДРІЄНКО В В суддя-учасник колегії
Товариство з обмеженою відповідальністю "Будівельно-реставраційна фірма "Відродження" Заявник
ЧИНЧИН О В Суддя-доповідач
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "БУДІВЕЛЬНО-РЕСТАВРАЦІЙНА ФІРМА "ВІДРОДЖЕННЯ" Позивач (заявник)
Державне підприємство "Національний будинок органної та камерної музики Укрїани" відповідач (боржник)
ПАШКІНА С А Головуючий суддя
Товариство з обмеженою відповідальністю "Будівельно-реставраційна фірма "Відродження" Позивач (заявник)
Державна організація "Національний будинок органної та камерної музики України" відповідач (боржник)
Товариство з обмеженою відповідальністю "Будівельно-реставраційна фірма "Відродження" орган або особа, яка подала апеляційну скаргу
Державна організація "Національний будинок органної та камерної музики України" орган або особа, яка подала апеляційну скаргу
СІТАЙЛО Л Г суддя-учасник колегії
Розклад:
15.10.2020 11:40 Господарський суд міста Києва
11.11.2020 11:25 Господарський суд міста Києва
20.01.2021 11:20 Північний апеляційний господарський суд
04.02.2021 09:30 Північний апеляційний господарський суд
12.08.2021 12:45 Північний апеляційний господарський суд