Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 28.07.2020 по справі 910/10731/20

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА
ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

м. Київ

28.07.2020Справа № 910/10731/20

Суддя Господарського суду міста Києва Морозов С.М., розглянувши

позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробничо-будівельна компанія «Побутрембуд» (04080, м. Київ, вул. Межигірська, буд. 87-А)

до Товариства з обмеженою відповідальністю «Комерційно-виробнича фірма «Глобус» (01103, м. Київ, вул. Кіквідзе, буд. 2/34)

про стягнення 89 694,00 грн, -

ВСТАНОВИВ:

23.07.2020 року Товариство з обмеженою відповідальністю «Виробничо-будівельна компанія «Побутрембуд» (позивач) звернулось до Господарського суду міста Києва із позовом про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю «Комерційно-виробнича фірма «Глобус» (відповідач) суми в розмірі 89 694,00 грн, у зв'язку з порушенням відповідачем ЗУ «Про захист від недобросовісної конкуренції» та використанням інформації, яка містить комерційну таємницю позивача.

Подана позовна заява відповідає вимогам статей 162, 164, 172 Господарського процесуального кодексу України. Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні.

Приймаючи до уваги малозначність справи в розумінні частини 5 статті 12 Господарського процесуального кодексу України, з огляду на характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі, а також заяву позивача про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження, справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у ній матеріалами.

Також позивачем в позовній заяві заявлено клопотання про витребування у відповідача копій наказів про прийняття на роботу та про витребування у Антимонопольного комітету України додаткових доказів.

Відповідно до ч. ч. 1-2 ст. 169 Господарського процесуального кодексу України при розгляді справи судом учасники справи викладають свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення, міркування щодо процесуальних питань у заявах та клопотаннях, а також запереченнях проти заяв і клопотань. Заяви, клопотання і заперечення подаються в письмовій або усній формі. У випадках, визначених цим Кодексом, або на вимогу суду заяви і клопотання подаються тільки в письмовій формі.

Згідно ст. 81 Господарського процесуального кодексу України учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У клопотанні повинно бути зазначено: який доказ витребовується; обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; заходи, яких особа, яка подає клопотання, вжила для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу; причини неможливості отримати цей доказ самостійно особою, яка подає клопотання. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Однак, позивачем не обгрунтовано необхідності витребування зазначених ним доказів, як і не доведено неможливості самостійного їх надання до суду, з огляду на що, клопотання позивача про витребування доказів задоволенню не підлягає.

Керуючись ст. ст. 12, 80, 81, 176, 234, 247-252 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва, -

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у ній матеріалами.

3. Запропонувати відповідачу у строк до п'ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали подати відзив на позовну заяву, надіслати позивачу копію відзиву та доданих до нього документів, докази чого надати суду.

4. Попередити відповідача, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

5. Запропонувати позивачу у строк до десяти днів з дня отримання відзиву на позовну заяву (якщо такий буде подано), подати суду відповідь на відзив, надіслати її копію відповідачеві, докази чого надати суду.

6. Запропонувати відповідачу у строк до семи днів з дня отримання відповіді на відзив подати до суду заперечення, надіслати копію заперечень позивачеві, докази чого надати суду.

7. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя C.М. Морозов

До відома сторін: ознайомлення з матеріалами справи здійснюється щопонеділка та щочетверга з 14.00 до 16.00 год. у приміщенні Господарського суду міста Києва за наявності завчасно поданого через канцелярію суду клопотання. Коли представник з'явиться до суду для ознайомлення з матеріалами справи, він повинен при собі мати документ, що посвідчує особу та документ, що підтверджує його повноваження (оригінал для огляду та його копію для долучення до матеріалів справи).

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за адресою: http://court.gov.ua/fair/sud5011/.

Учасники процесу мають можливість отримувати процесуальні документи в електронному вигляді паралельно з документами у паперовому вигляді.

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно:

1. Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua.

2. Подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-потралі судової влади України у вищевказаному розділі. Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначені в заявці.

Попередній документ
90644535
Наступний документ
90644537
Інформація про рішення:
№ рішення: 90644536
№ справи: 910/10731/20
Дата рішення: 28.07.2020
Дата публікації: 30.07.2020
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Господарське
Суд: Господарський суд міста Києва
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: Призначено склад суду (19.11.2020)
Дата надходження: 19.11.2020
Предмет позову: стягнення 89 694,00 грн.
Учасники справи:
МОРОЗОВ С М суддя-доповідач
Товариство з обмеженою відповідальністю комерційно - виробнича фірма "Глобус" Відповідач (Боржник)
Товариство з обмеженою відповідальністю "Виробничо-будівельна компанія "ПОБУТРЕМБУД" Позивач (Заявник)
Товариство з обмеженою відповідальністю "Виробничо-будівельна компанія "Побутрембуд" Заявник апеляційної інстанції
АЛДАНОВА С О головуючий суддя
АЛДАНОВА С О суддя-доповідач
ЗУБЕЦЬ Л П суддя-учасник колегії
МАРТЮК А І суддя-учасник колегії
Товариство з обмеженою відповідальністю "Комерційно-виробнича фірма "Глобус" Заявник апеляційної інстанції
Товариство з обмеженою відповідальністю "Комерційно-виробнича фірма "Глобус" Відповідач (Боржник)
Товариство з обмеженою відповідальністю "Виробничо-будівельна компанія "Побутрембуд" Позивач (Заявник)
АЛДАНОВА С О Головуючий суддя
Товариство з обмеженою відповідальністю "Виробничо-будівельна компанія "Побутрембуд" Позивач (заявник)
Товариство з обмеженою відповідальністю "Комерційно-виробнича фірма "Глобус" відповідач (боржник)
Товариство з обмеженою відповідальністю "Виробничо-будівельна компанія "Побутрембуд" орган або особа, яка подала апеляційну скаргу
Розклад:
21.12.2020 10:40 Північний апеляційний господарський суд