Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 12.02.2020 по справі 194/182/20

Справа № 194/182/20

Номер провадженняя № 1-кс/194/34/20

УХВАЛА

12 лютого 2020 року м. Тернівка

Слідчий суддя Тернівського міського суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , слідчого ОСОБА_4 , розглянувши у судовому засіданні клопотання старшого слідчого СВ Тернівського ВП Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів у кримінальному провадженні № 12020040400000029, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 16 січня 2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий СВ Тернівського ВП Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 звернулася до суду з клопотанням, погодженим з прокурором Тернівського відділу Павлоградської місцевої прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів.

Своє клопотання мотивує тим, що 15 січня 2020 року о 02-35 год., невстановлена особа, знаходячись біля кафе-бару « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованому по АДРЕСА_1 , на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, спричинила ОСОБА_5 тілесні ушкодження.

У ході проведення досудового розслідування було встановлено, що ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , внаслідок конфлікту отримав тілесні ушкодження, в зв'язку з чим перебував на стаціонарному лікуванні у відділенні щелепно-лицевої хірургії КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », АДРЕСА_2 .

Для повного, всебічного та неупередженого проведення досудового розслідування, з метою встановлення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень, необхідно провести судово-медичну експертизу потерпілого ОСОБА_5 , у зв'язку з чим необхідно надати експертам медичну картку амбулаторного (стаціонарного) хворого ОСОБА_5 , який проходив лікування у відділенні щелепно-лицевої хірургії КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », АДРЕСА_2 . В ході досудового розслідування потерпілим ОСОБА_5 була надана виписка із медичної картки амбулаторного (стаціонарного) хворого № Э 407 з КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » згідно якої він знаходився на стаціонарному лікуванні у відділенні щелепно-лицевої хірургії вищезазначеного закладу з 15 січня 2020 року по 29 січня 2020 року.

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання у повному обсязі, посилаючись на вищезазначені обставини, просив задовольнити клопотання.

Прокурор підтримав клопотання у повному обсязі, посилаючись на вищезазначені обставини.

Представник КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » не з'явився, про час та місце розгляду справи повідомлявся своєчасно та належним чином.

Слідчий суддя, вивчивши документи та матеріали, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках яких подається клопотання, приходить до висновку про наступне.

Відповідно до ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Вказаний факт був внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12020040400000029 від 15 січня 2020 року за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 122 КК України.

Відповідно до протоколу допиту потерпілого ОСОБА_5 від 24 січня 2020 року йому нанесені тілесні ушкодження та швидка допомога відвезла його до ІНФОРМАЦІЯ_5 , а потім в лікарню « ІНФОРМАЦІЯ_6 » в м. Дніпро, де він проходить лікування.

Згідно копії виписки із медичної картки амбулаторного (стаціонарного) хворого № Э407, ОСОБА_5 перебував на лікуванні в КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » з 15 січня 2020 року по 29 січня 2020 року.

Таким чином, в судовому засіданні встановлена наявність достатніх підстав вважати, що в КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » може знаходитися медична картка амбулаторного (стаціонарного) хворого № Э407 на ім'я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка необхідна для проведення судово-медичної експертизи, що має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

З урахуванням зазначеного, вважаю, що клопотання обґрунтоване та його необхідне задовольнити, оскільки, відповідно до ст.12 КК України вчинений злочин є злочином середньої тяжкості, а оригінал медичної картки амбулаторного (стаціонарного) хворого № Э407 на ім'я ОСОБА_5 , необхідний для проведення судово-медичної експертизи, висновки якої можуть бути використані як доказова база у даному кримінальному провадженні, та не може бути отримана інакше, ніж шляхом отримання тимчасового доступу до речі, яка знаходиться у володінні КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », розташованому за адресою: АДРЕСА_2 .

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.131-132, 159, 163-166 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СВ Тернівського ВП Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів - задовольнити.

Надати старшому слідчому СВ Тернівського ВП Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 , тимчасовий доступ до медичної картки амбулаторного (стаціонарного) хворого № Э 407 з комунального закладу « ІНФОРМАЦІЯ_7 », на ім'я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який проходив стаціонарне лікування у відділені щелепно-лицевої хірургії Комунального закладу « ІНФОРМАЦІЯ_7 », розташованого за адресою: АДРЕСА_2 та можливість вилучити її оригінал для проведення судово-медичної експертизи.

Виконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів покласти на старшого слідчого Тернівського відділення поліції Павлоградського відділу поліції ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 з урахуванням вимог передбачених ст. 165 КПК України, строк дії ухвали до 10 березня 2020 року і підлягає негайному виконанню після її оголошення.

У разі невиконання цієї ухвали за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Попередній документ
87531588
Наступний документ
87531590
Інформація про рішення:
№ рішення: 87531589
№ справи: 194/182/20
Дата рішення: 12.02.2020
Дата публікації: 06.02.2023
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Кримінальне
Суд: Тернівський міський суд Дніпропетровської області
Категорія справи: тимчасовий доступ до речей і документів
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: Призначено до судового розгляду (05.05.2020)
Дата надходження: 05.05.2020
Предмет позову: -
Учасники справи:
КОРЯГІН ВІТАЛІЙ ОЛЕКСІЙОВИЧ головуючий суддя
КОРЯГІН ВІТАЛІЙ ОЛЕКСІЙОВИЧ суддя-доповідач
КОРЯГІН В О Головуючий суддя
КОРЯГІН В О суддя-доповідач
Розклад:
12.02.2020 16:00 Тернівський міський суд Дніпропетровської області
06.05.2020 14:00 Тернівський міський суд Дніпропетровської області