Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 29.11.2019 по справі 237/6389/19

Справа № 237/6389/19

Провадження № 1-кс/237/1419/19

УХВАЛА

про тимчасовий доступ до речей і документів

29.11.19 року м. Курахове

Слідчий суддя Мар'їнського районного суду Донецької області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання начальника СВ Мар'їнського ВП Волноваського ВП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_3 , яке погоджено із прокурором Мар'їнського відділу Волноваської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів в рамках кримінального провадження №42019051630000029 від 29.10.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

До Мар'їнського районного суду Донецької області з зазначеним клопотанням звернувся начальник СВ Мар'їнського ВП Волноваського ВП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_3 за погодженням із прокурором Мар'їнського відділу Волноваської місцевої прокуратури ОСОБА_4 просить надати доступ до документів з подальшим їх вилученням, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , місцезнаходження: АДРЕСА_1 .

Досудовим розслідуванням встановлено, що замовником - ІНФОРМАЦІЯ_1 ( НОМЕР_1 ) у жовтні 2019 року з МПП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ( НОМЕР_2 ) укладено договір підряду №101б-19 на реконструкцію (будівництво) очисних споруд м. Вугледара (завершення робіт) на загальну суму 5 572 479,76 грн.

Підставою для укладення даного договору є необхідність проведення додаткових будівельних робіт, не зазначених у початковому проекті.

Вивченням офіційного веб-порталу « ІНФОРМАЦІЯ_3 » встановлено, що 23.10.2019 на рахунок виконавця робіт МПП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » перераховано повну сплату за обладнання у розмірі 3 664 513,20 грн. та 1 401 542,87 грн.

Залишок коштів складає 506423,69 грн. У той же час, реконструкцію (будівництво) очисних споруд міста Вугледара розпочато у 2016 році і закінчено у січні 2019 року (UA-2017-11-28-004475-c, UA-2016-10-08-000031-b). Витрачено коштів екологічного фонду ІНФОРМАЦІЯ_4 у розмірі 33 807 602,44 грн. Кошти витрачені на придбання відстійників, насосної станції рециркуляції мулу, станції мулової води, осучаснення і заміни вузлів, ремонту електромережі.

У системі « ІНФОРМАЦІЯ_5 » розміщено звіти про виконання договорів підряду, будь-яких зауважень щодо проведення додаткових робіт не зазначено.

З метою спростування або підтвердження доводів викладених у матеріалах, виникла необхідність у тимчасовому доступі до документів, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , місцезнаходження: АДРЕСА_1 , а саме:

Реєстраційні документи (довідки, або виписки з ЄДРПОУ, свідоцтва платника податків) або їх завірені копії;

Розрахунково-платіжні документи або їх завірені копії, що підтверджують перерахування коштів на розрахунковий рахунок підрядника - МПП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за договорами укладеними 14.11.2016, 27.12.2017, 09.10.2019;

Оригінали договорів з додатковими угодами (проектами кошторисної документації) щодо проведення робіт з Будівництва споруд для очищення стічних вод, водоочисних і сміттєспалювальних заходів м. Вугледар та «Реконструкція очисних споруд м. Вугледар (завершення робіт)»;

Акти виконаних робіт форми КБ-2в, довідки вартості виконаних будівельних робіт та витрат форми КБ-3а та всі первинні документи, які підтверджують понесені витрати на експлуатацію машин і механізмів для виконання робіт (розрахунки вартості 1 машино-часу роботи машин та механізмів, що включені у відомість ресурсів до Актів ф. № КБ-2в або договори оренди машин та механізмів, подорожні листи, наряди - завдання, тощо) або їх завірені копії;

Розпорядчі документи щодо виділення коштів Будівництва споруд для очищення стічних вод, водоочисних і сміттєспалювальних заходів м. Вугледар та «Реконструкція очисних споруд м. Вугледар» (завершення робіт) або їх завірені копії;

Договір або його завірена копія щодо здійснення технічного нагляду з Будівництва споруд для очищення стічних вод, водоочисних і сміттєспалювальних заходів м. Вугледар та «Реконструкція очисних споруд м. Вугледар» (завершення робіт);

Розрахунково-платіжні документи, що підтверджують перерахування коштів за здійснення технічного нагляду з Будівництва споруд для очищення стічних вод, водоочисних і сміттєспалювальних заходів м. Вугледар та «Реконструкція очисних споруд м. Вугледар» (завершення робіт).

Для встановлення істини і досягнення повноти, всебічності та неупередженості досудового розслідування, з метою забезпечення дієвості кримінального провадження, виникла необхідність у проведенні тимчасового доступу до документів із можливістю їх вилучення для подальшого призначення та проведення їх дослідження за участю експерта. Слідчий в судове засідання не з'явився, про час, дату та місце розгляду справи був повідомлений. В своєму клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів просив розглянути це клопотання у відсутності представника ІНФОРМАЦІЯ_1 , у володінні якої знаходяться документи, у зв'язку з тим, що можуть виникнути підстави, щодо реальної загрози зміни чи знищення інформації, яка становить інтерес для досудового розслідування.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_1 в судове засідання не з'явився, про час, дату, місце слухання справи був повідомлений, причини неявки суду невідомі. Однак, з урахуванням приписів ч. 4 ст. 163 КПК України його не явка не перешкоджає розгляду даного клопотання.

Слідчий суддя, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання, приходить до наступних висновків.

Відповідно до статей 84, 91, 92, 93 КПК України, збирання доказів стороною обвинувачення здійснюється, серед іншого, шляхом отримання та долучення до матеріалів досудового розслідування від підприємств, установ, організацій документів про обставини, що мають значення для кримінального провадження, що обумовлює необхідність вилучення документів, про доступ до яких порушується питання.

Відповідно до частини 5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до частини 6 цієї статті слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п'ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

А також враховуючи те, що відомості, які містяться у вказаних документах можуть бути використані як доказова база у даному кримінальному провадженні, враховуючи неможливість іншими способами встановити інформацію щодо встановлення злочинців, а також обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, вважаю за необхідне надати дозвіл на тимчасовий доступ до вказаних речей і документів, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , місцезнаходження: АДРЕСА_1 , у формі, що передбачена ч.1 ст.159 КПК України, яка полягає в наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 131, 132, 159-163 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання начальника СВ Мар'їнського ВП Волноваського ВП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_3 , яке погоджено із прокурором Мар'їнського відділу Волноваської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів в рамках кримінального провадження №42019051630000029 від 29.10.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України, задовольнити.

Надати начальнику СВ Мар'їнського ВП Волноваського ВП ГУНП в Донецькій області капітану поліції ОСОБА_3 , або слідчому СВ Мар'їнського ВП Волноваського ВП ГУНП в Донецькій області лейтенанту поліції ОСОБА_5 тимчасовий доступ до документів з подальшим їх вилученням, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , місцезнаходження: АДРЕСА_1 , а саме:

- Реєстраційні документи (довідки, або виписки з ЄДРПОУ, свідоцтва платника податків) або їх завірені копії;

- Розрахунково-платіжні документи або їх завірені копії, що підтверджують перерахування коштів на розрахунковий рахунок підрядника - МПП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за договорами укладеними 14.11.2016, 27.12.2017, 09.10.2019;

- Оригінали договорів з додатковими угодами (проектами кошторисної документації) щодо проведення робіт з Будівництва споруд для очищення стічних вод, водоочисних і сміттєспалювальних заходів м. Вугледар та «Реконструкція очисних споруд м. Вугледар (завершення робіт)»;

- Акти виконаних робіт форми КБ-2в, довідки вартості виконаних будівельних робіт та витрат форми КБ-3а та всі первинні документи, які підтверджують понесені витрати на експлуатацію машин і механізмів для виконання робіт (розрахунки вартості 1 машино-часу роботи машин та механізмів, що включені у відомість ресурсів до Актів ф. № КБ-2в або договори оренди машин та механізмів, подорожні листи, наряди - завдання, тощо) або їх завірені копії;

- Розпорядчі документи щодо виділення коштів Будівництва споруд для очищення стічних вод, водоочисних і сміттєспалювальних заходів м. Вугледар та «Реконструкція очисних споруд м. Вугледар» (завершення робіт) або їх завірені копії;

- Договір або його завірена копія щодо здійснення технічного нагляду з Будівництва споруд для очищення стічних вод, водоочисних і сміттєспалювальних заходів м. Вугледар та «Реконструкція очисних споруд м. Вугледар» (завершення робіт);

- Розрахунково-платіжні документи, що підтверджують перерахування коштів за здійснення технічного нагляду з Будівництва споруд для очищення стічних вод, водоочисних і сміттєспалювальних заходів м. Вугледар та «Реконструкція очисних споруд м. Вугледар» (завершення робіт).

Строк дії ухвали встановити один місяць з дня винесення ухвали.

Ухвала слідчого судді про доступ до документів підлягає обов'язковому виконанню.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Попередній документ
86343584
Наступний документ
86343586
Інформація про рішення:
№ рішення: 86343585
№ справи: 237/6389/19
Дата рішення: 29.11.2019
Дата публікації: 21.02.2023
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Кримінальне
Суд: Мар’їнський районний суд Донецької області
Категорія справи: тимчасовий доступ до речей і документів
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: Призначено склад суду (26.02.2020)
Дата надходження: 26.02.2020
Предмет позову: -
Учасники справи:
КУЧКО ЯНА ЮРІЇВНА головуючий суддя
КУЧКО ЯНА ЮРІЇВНА суддя-доповідач
КУЧКО Я Ю Головуючий суддя
КУЧКО Я Ю суддя-доповідач
Розклад:
02.03.2020 14:00 Мар`їнський районний суд Донецької області
04.03.2020 13:00 Мар`їнський районний суд Донецької області