Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 27.09.2019 по справі 2607/12258/12

Справа № 2607/12258/12

Категорія

УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 вересня 2019 року Подільський районний суд міста Києва у складі:

головуючого судді - Васильченка О. В. ,

при секретарі - Ковальчук О. М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія «Кредит-Капітал» про заміну сторони стягувача у виконавчому провадженні,

ВСТАНОВИВ:

ТОВ Фінансова компанія «Кредит-Капітал» звернулося до суду із заявою, у якій просило замінити стягувача у виконавчому провдженні у справі № 2607/12258/12.

Заява обґрунтована тим, що рішенням Подільського районного суду м. Києва від 20.11.12 року позов ПАТ «Дельта Банк» задоволено та стягнуто з ОСОБА_1 на користь ПАТ «Дельта Банк» заборгованість за кредитним договором в сумі 26 640 та судові витрати - 266,41 грн., а всього стягнути 26 906,84 грн.

13.04.2018 року між ПАТ «Дельта Банк» та ТОВ Фінансова компанія «Кредит-Капітал» було укладено Договір № 379/К про відступлення прав вимоги за кредитними договорами, зокрема щодо кредитного договору укладеного з ОСОБА_1 .

Відтак, наразі у заявника виникла необхідність у заміні сторони стягувача у виконавчому провадженні.

Особи, які беруть участь у справі в судове засідання не з'явились, своїх представників до суду не направили, про дату, час і місце судового розгляду повідомлялись належним чином у встановленому законом порядку, причини неявки не повідомили, а тому відповідно до ч. 3 ст. 442 ЦПК України, суд вважає за можливе розглянути питання про заміну сторони виконавчого провадження за відсутності вказаних осіб.

Суд, вивчивши заяву та матеріали справи, приходить до висновку про відмову у задоволенні заяви про заміну сторони у виконавчому провадженні, з наступних підстав.

Відповідно до ст. 442 ЦПК України у чинній редакції, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником.

Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець.

Неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Рішенням Подільського районного суду м. Києва від 20.11.12 року позов ПАТ «Дельта Банк» задоволено та стягнуто з ОСОБА_1 на користь ПАТ «Дельта Банк» заборгованість за кредитним договором в сумі 26 640 та судові витрати - 266,41 грн., а всього стягнути 26 906,84 грн.

В подальшому, 13.04.2018 року між ПАТ «Дельта Банк» та ТОВ Фінансова компанія «Кредит-Капітал» було укладено Договір № 379/К про відступлення прав вимоги за кредитними договорами, зокрема щодо кредитного договору укладеного з ОСОБА_1 .

Разом з тим, в матеріалах справи відсутні докази відкриття виконавчого провадження за вищевказаними виконавчими листами.

Відповідно до ч. 1 ст. 378 ЦПК України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця, приватного виконавця або за заявою сторони суд замінює сторони виконавчого провадження її правонаступником.

Згідно із ч. 5 ст. 378 ЦПК України положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Відповідно до ч. 1 ст. 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Враховуючи викладене, зважаючи на відсутність в матеріалах справи доказів відкриття виконавчого провадження, суд не вбачає правових підстав для заміни сторони стягувачу у виконавчому провадженні.

На підставі наведеного, керуючись ст. 442, п. 15.5 Перехідних положень ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

У задоволенні заяви Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія «Кредит-Капітал» про заміну сторони стягувача у виконавчому провадженні - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Апеляційна скарга подається до Київського апеляційного суду через Подільський районний суд м. Києва шляхом подачі апеляційної скарги (зважаючи на п. 15.5 перехідних положень ЦПК України щодо порядку подання апеляційних скарг на судові рішення).

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

СуддяО. В. Васильченко

Попередній документ
84907887
Наступний документ
84907889
Інформація про рішення:
№ рішення: 84907888
№ справи: 2607/12258/12
Дата рішення: 27.09.2019
Дата публікації: 15.10.2019
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Цивільне
Суд: Подільський районний суд міста Києва
Категорія справи: В порядку ЦПК України