Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 21.08.2019 по справі 344/14735/19

Справа № 344/14735/19

Провадження № 1-кс/344/7856/19

УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 серпня 2019 року м.Івано-Франківськ

Слідчий суддя Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВ Івано-Франківського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області ОСОБА_3 , погодженого з прокурором Івано-Франківської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів, в межах кримінального провадження №12019090010001906, внесеного в Єдиний реєстр досудових розслідувань 03.06.2019, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий, за погодженням з прокурором, звернувся з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, в обґрунтування якого покликався на те, що досудовим розслідуванням встановлено, що 03.06.2019р. в чергову частину Івано-Франківського ВП ГУНП поступив рапорт оперуповноваженого УЗЕ в Івано-Франківській області ДЗЕ Національної поліції ОСОБА_5 , про те, що в ході проведення аналізу дотримання законодавства у сфері регулювання містобудівної діяльності та сплати пайової участі замовників будівництва у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Івано-Франківськ в діях посадових осіб ІНФОРМАЦІЯ_1 та КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » виявлено ознаки службової недбалості, що завдало шкоди державним та громадським інтересам

Сторона кримінального провадження, яка звернулася з даним клопотанням, просить надати тимчасовий доступ до документів,щодо мереж водопостачання та каналізації групи житлових будинків по АДРЕСА_1 ),а саме документів щодо випробування, введення в експлуатацію та врізку в систему міста, відомості про підрядника робіт, що знаходяться у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за адресою АДРЕСА_2 , з можливістю вилучити належним чином завірені копії вказаних документів.

Сторони, про час і місце розгляду клопотання повідомлені належним чином, в судове засідання не прибули. Слідчий подав заяву про розгляд клопотання без його участі та підтримав вимоги клопотання у повному обсязі.

Як передбачено ч. 4 ст. 107 КПК України, у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Частиною 1 ст. 160 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до вимог ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

За змістом п.3 ч.5 ст.163 КПК України передбачено, що слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відтак, враховуючи, що в інший спосіб на даний час неможливо отримати запитувані відомості, як без надання тимчасового доступу, а тому клопотання є обґрунтованим і його слід задовольнити.

Керуючись ст.ст. 107, 131, 132, 159-160, 163,164,166 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити

Надати слідчому слідчого відділу Івано-Франківського відділу поліції ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_3 тимчасовий доступ до документів щодо мереж водопостачання та каналізації групи житлових будинків по АДРЕСА_1 ), а саме документів щодо випробування, введення в експлуатацію та врізку в систему міста, відомості про підрядника робіт, що знаходяться у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за адресою АДРЕСА_2 , з можливістю вилучити належним чином завірені копії вказаних документів.

Строк дії ухвали 1 (один) місяць з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Попередній документ
83828893
Наступний документ
83828895
Інформація про рішення:
№ рішення: 83828894
№ справи: 344/14735/19
Дата рішення: 21.08.2019
Дата публікації: 21.02.2023
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Кримінальне
Суд: Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області
Категорія справи: тимчасовий доступ до речей і документів