Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 26.07.2019 по справі 343/1545/19

Справа №: 343/1545/19

Провадження №: 2/0343/582/19

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

26 липня 2019 року м. Долина

Суддя Долинського районного суду Івано-Франківської області Монташевич С. М.,

розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 , жительки АДРЕСА_1 , до ОСОБА_2 , жителя АДРЕСА_2 , про розірвання шлюбу,

ВСТАНОВИЛА:

в Долинський районний суд Івано-Франківської області поступила позовна заява ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , в якій позивачка просить розірвати шлюб між нею та відповідачем, зареєстрований 26.02.2011, актовий запис № 1, після розірвання шлюбу дітей ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , залишити проживати з нею, змінити прізвище на дошлюбне ОСОБА_6 , не встановлювати строк для примирення між нею та відповідачем, а також стягнути з нього судові витрати в розмірі 1568, 40 грн, із яких 768, 40 грн становить судовий збір та 800 грн - вартість послуг адвоката.

Підставою звернення до суду являється відсутність спільних інтересів у подружжя, взаєморозуміння та поваги один до одного, нехтування відповідачем сімейними цінностями, вживання ним спиртних напоїв, різні погляди на сімейне життя та обов'язки, що призвело до фактичного припинення між ними подружніх відносин.

Дана позовна заява відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України, до неї додані її копії та копії всіх документів.

Позовна заява подана особою, яка має цивільну процесуальну дієздатність.

Позовну заяву належить розглядати в порядку цивільного судочинства за правилами загального позовного провадження зі стадії підготовчого судового засідання.

Позовна заява підсудна Долинському районному суду Івано-Франківської області.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження, встановлених ст.ст. 185, 186 ЦПК України, не вбачаю.

На підставі викладеного, керуючись ст. 187 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИЛА:

відкрити провадження у справі № 343/1545/19 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу.

З метою остаточного визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу, з'ясування заперечень проти позовних вимог, визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів, вирішення відводів, визначення порядку розгляду справи, вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті провести підготовче судове засідання за участю сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, в приміщенні суду в м. Долина, вул. Обліски, 115, 20 серпня 2019 року о 14.30 годин.

Відповідачу в строк до п'ятнадцяти днів з дня отримання даної ухвали з матеріалами справи пропоную подати відзив на позов, який одночасно повинен бути направлений позивачці.

Роз'яснити відповідачу його право пред'явити зустрічний позов у строк, встановлений судом для подання відзиву.

Позивачці в п'ятиденний строк з дня отримання відзиву пропоную подати відповідь на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Відповідачу в п'ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив пропоную подати заперечення на відповідь на відзив, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз'яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву; відповідь на відзив; заперечення на відповідь на відзив) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Роз'яснити сторонам про їх право заявити відвід судді. Відвід повинен бути вмотивованим і заявленим протягом десяти днів з дня отримання учасником справи ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше початку підготовчого засідання або першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження. Самовідвід може бути заявлений не пізніше початку підготовчого засідання або першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження. Після спливу вказаного строку заявляти відвід (самовідвід) дозволяється лише у виняткових випадках, коли про підставу відводу (самовідводу) заявнику не могло бути відомо до спливу вказаного строку, але не пізніше двох днів із дня, коли заявник дізнався про таку підставу.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет http://dl.if.court.gov.ua.

Копію ухвали про відкриття провадження в справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї документів направити невідкладно особам, які беруть участь у справі.

Ухвала не підлягає оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду за виключенням порушення правил підсудності.

Суддя Долинського районного суду С. М. Монташевич

Попередній документ
83266652
Наступний документ
83266654
Інформація про рішення:
№ рішення: 83266653
№ справи: 343/1545/19
Дата рішення: 26.07.2019
Дата публікації: 29.07.2019
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Цивільне
Суд: Долинський районний суд Івано-Франківської області
Категорія справи: про розірвання шлюбу
Учасники справи:
МОНТАШЕВИЧ С М Головуючий суддя
МОНТАШЕВИЧ С М суддя-доповідач
Суслинець Оксана Ігорівна Позивач
Суслинець Василь Богданович відповідач
Розклад:
25.02.2020 16:00 Долинський районний суд Івано-Франківської області
05.03.2020 16:20 Долинський районний суд Івано-Франківської області
24.03.2020 09:30 Долинський районний суд Івано-Франківської області
08.04.2020 11:30 Долинський районний суд Івано-Франківської області