Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 04.07.2019 по справі 809/2150/15

УХВАЛА

04 липня 2019 року

Київ

справа №809/2150/15

адміністративне провадження №К/9901/9954/18

Суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Гусак М. Б.,

провівши підготовчі дії по призначенню до касаційного розгляду справи за касаційною скаргою Державної податкової інспекції у м. Івано-Франківську Головного управління Державної фіскальної служби в Івано-Франківській області на постанову Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 24 червня 2015 року та ухвалу Львівського апеляційного адміністративного суду від 18 травня 2016 року у справі № 809/2150/15 за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Люкс» до Державної податкової інспекції у м. Івано-Франківську Головного управління Державної фіскальної служби в Івано-Франківській області про скасування рішення,

УСТАНОВИВ:

Ухвалою від 17 червня 2016 року Вищий адміністративний суд України відкрив касаційне провадження за касаційною скаргою Державної податкової інспекції у м. Івано-Франківську Головного управління Державної фіскальної служби в Івано-Франківській області у справі № 809/2150/15.

З 15 грудня 2017 року розпочав роботу Верховний Суд як найвищий суд у системі судоустрою України, у зв'язку з чим відповідно до пункту 7 Розділу XII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про судоустрій і статус суддів» від 2 червня 2016 року №1402-VIII Вищий адміністративний суд України припинив свою діяльність.

За наслідками автоматизованого розподілу судової справи, касаційну скаргу передано на розгляд колегії суддів Судової палати з розгляду справ щодо захисту соціальних прав у складі: Чиркіна С. М. (судді-доповідача), суддів Саприкіної І. В., Єзерова А. А., про що складено протокол від 14 червня 2019 року.

Ухвалою від 19 червня 2019 року зазначена колегія суддів передала матеріали справи до Секретаріату Касаційного адміністративного суду для визначення нового складу суду у зв'язку з тим, що дана справа належить до категорії справ з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства.

За наслідками автоматизованого розподілу судової справи, касаційну скаргу передано на розгляд колегії суддів у складі: Гусака М. Б. (судді-доповідача), суддів Пасічник С. C., Юрченко В. П., про що складено протокол від 21 червня 2019 року.

Положеннями частини першої статті 344 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що у суді касаційної інстанції скарга розглядається за правилами розгляду справи судом першої інстанції в порядку спрощеного позовного провадження, з урахуванням положень статті 341 цього Кодексу.

При вирішенні питання про призначення справи до розгляду у судовому засіданні суд касаційної інстанції враховує, що відповідно до частини третьої статті 344 Кодексу адміністративного судочинства України учасники справи повідомляються про дату, час та місце судового засідання, якщо вони подали відповідне клопотання про участь у судовому засіданні або суд визнав необхідним їх виклик для надання пояснень у справі.

Відповідно до частини п'ятої статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Під час проведення підготовки справи до касаційного розгляду в порядку, передбаченому статтею 340 Кодексу адміністративного судочинства України, з'ясовано, що скаржником у касаційній скарзі заявлено клопотання про розгляд справи за його участю.

Крім того, скаржником заявлено клопотання про зупинення виконання ухвали апеляційного суду.

Відповідно до частини першої статті 375 Кодексу адміністративного судочинства України суд касаційної інстанції за заявою учасника справи або за своєю ініціативою може зупинити виконання оскаржуваного судового рішення або зупинити його дію (якщо рішення не передбачає примусового виконання) до закінчення його перегляду в касаційному порядку.

Враховуючи те, що виконання оскаржуваних рішень не тягне за собою необхідність здійснення певних дій, виконання яких забезпечується в примусовому порядку, то заявлене клопотання задоволенню не підлягає.

Керуючись статтями 262, 340, 344, 375 Кодексу адміністративного судочинства України,

УХВАЛИВ:

1. Прийняти справу № 809/2150/15 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Люкс» до Державної податкової інспекції у м. Івано-Франківську Головного управління Державної фіскальної служби в Івано-Франківській області про скасування рішення до свого провадження.

2. Відмовити Державній податковій інспекції у м. Івано-Франківську Головного управління Державної фіскальної служби в Івано-Франківській області у задоволенні клопотання про зупинення виконання ухвали Львівського апеляційного адміністративного суду від 18 травня 2016 року у справі № 809/2150/15.

3. Призначити справу до касаційного розгляду у судовому засіданні з повідомленням сторін на 20 серпня 2019 року о 15:00 год. в приміщенні суду за адресою: м. Київ, вул. Московська, 8, корп. 5.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання і оскарженню не підлягає.

Суддя підписМ. Б. Гусак

Попередній документ
82857212
Наступний документ
82857214
Інформація про рішення:
№ рішення: 82857213
№ справи: 809/2150/15
Дата рішення: 04.07.2019
Дата публікації: 09.07.2019
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Адміністративне
Суд: Касаційний адміністративний суд Верховного Суду
Категорія справи: застосування адміністративного арешту коштів та/або майна