Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 13.06.2019 по справі 640/10285/19

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1

УХВАЛА

про повернення заяви про забезпечення позову

13 червня 2019 року м. Київ №640/10285/19

Окружний адміністративний суд міста Києва в складі судді Літвінової А.В., розглянувши заяву особи, що може отримати статус позивача у справі - товариства з обмеженою відповідальністю «ТОРУМ», про забезпечення позову

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «ТОРУМ» (як сторона, що може отримати статус позивача у справі) звернулось до Окружного адміністративного суду міста Києва з заявою про забезпечення позову шляхом:

- зупинення процедури закупівлі товару: 09210000-4 Мастильні засоби (оливи та мастильні матеріали, що оголошена акціонерним товариством «Українська залізниця» в особі філії «ЦЗВ» в електронній системі закупівель за ідентифікатором UA-2019-03-07-000542-с, заборонивши акціонерному товариству «Українська залізниця» в особі філії «ЦЗВ» вчиняти будь-які дії направлені на продовження проведення зазначеної процедури закупівлі, а саме: приймати будь-які рішення тендерному комітету замовника, в тому числі, але не обмежено цим - публікувати оголошення про переможця процедури; - публікувати пропозицію про намір укласти договір; - укладати договір; заборонивши Державному підприємству «Прозоро» оприлюднювати будь-яку інформацію, що стосується даної процедури закупівлі, у тому числі ту, що стосується оскаржуваного рішення;

- зупинення дії рішення Постійнодіючої адміністрації колегії Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель №7241-р/пк-пз від 05.06.2019 та заборонити замовнику виконувати дане рішення.

Ознайомившись із заявою про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову, суд дійшов наступних висновків.

Згідно з пунктом 1 частини першої статті 153 Кодексу адміністративного судочинства України, заява про забезпечення позову подається до подання позовної заяви - до суду, до якого має бути подано позов за правилами підсудності, встановленими цим Кодексом.

Статтею 152 Кодексу адміністративного судочинства України, визначені зміст і форма заяви про забезпечення позову. Так, заява про забезпечення позову подається в письмовій формі і повинна містити, зокрема: предмет позову та обґрунтування необхідності забезпечення позову; захід забезпечення позову, який належить застосувати, з обґрунтуванням його необхідності; інші відомості, потрібні для забезпечення позову.

Відповідно до частини четвертої статті 152 Кодексу адміністративного судочинства України, до заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі.

Згідно з Законом України "Про державний бюджет на 2019 рік", станом на 01.01.2019 розмір прожитого мінімуму для працездатних осіб становить 1921, 00 грн.

Відповідно до пункту 6 частини третьої статті 4 Закону України "Про судовий збір" за подання до адміністративного суду заяви про забезпечення позову судовий збір становить 0,3 розміру мінімальної заробітної плати.

Так, судом встановлено, що товариством з обмеженою відповідальністю «ТОРУМ» не надано доказів сплати судового збору за подання заяви про вжиття заходів забезпечення позову в розмірі, встановленому законом.

Згідно з частиною сьомою статті 154 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, встановивши, що заяву про забезпечення позову подано без додержання вимог статті 152 цього Кодексу, повертає її заявнику без розгляду, про що постановляє ухвалу.

Зазначені вище обставини вказують, що заява про забезпечення позову подано без додержання вимог статті 152 Кодексу адміністративного судочинства України, у зв'язку з чим суд вважає за необхідне повернути заяву про вжиття заходів забезпечення позову заявнику без розгляду.

Керуючись статтями 152, 154, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва,

УХВАЛИВ:

Заяву товариства з обмеженою відповідальністю «ТОРУМ» про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову повернути без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, відповідно до статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України і може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції за правилами, встановленими статтями 292-297 Кодексу адміністративного судочинства України, із урахуванням положень пункту 15.5 Перехідних положень (Розділу VII) Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя А.В. Літвінова

Попередній документ
82375290
Наступний документ
82375292
Інформація про рішення:
№ рішення: 82375291
№ справи: 640/10285/19
Дата рішення: 13.06.2019
Дата публікації: 18.06.2019
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Адміністративне
Суд: Окружний адміністративний суд міста Києва
Категорія справи: Справи з приводу реалізації державної політики у сфері економіки та публічної фінансової політики, зокрема щодо