Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 06.06.2019 по справі 0670/4921/12

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД
УХВАЛА

(про заміну сторони у виконавчому провадженні)

06 червня 2019 року м. Житомир справа № 0670/4921/12

категорія 10.1

Житомирський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Черноліхова С.В., розглянувши у письмовому провадженні заяву Ємільчинського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в Олевському районі Житомирської області до Товариства з обмеженою відповідальністю " Імпекс Плюс" про стягнення 414,88 грн,

встановив:

29.05.2019 до Житомирського окружного адміністративного суду надійшла заява Ємільчинського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області про заміну сторони виконавчого провадження з Управління Пенсійного фонду України в Олевському районі Житомирської області на Ємільчинське об'єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області.

Представники сторін, які беруть участь у розгляді заяви про заміну сторони виконавчого провадження у судове засідання не з'явилися, про дату, час та місце розгляду справи повідомлялися належним чином.

На підставі ч.9 ст.205 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України) заява розглядається у письмовому провадженні.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

Постановою Житомирського окружного адміністративного суду від 25.09.2012 позов Управління Пенсійного фонду України в Олевському районі Житомирської області задоволено: стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю " Імпекс Плюс" на користь Управління Пенсійного фонду України в Олевському районі Житомирської області 414,88 грн заборгованості по сплаті єдиного соціального внеску за листопад 2011 року.

19.11.2012 Житомирським окружним адміністративним судом на адресу Управління Пенсійного фонду України в Олевському районі Житомирської області надіслано виконавчий лист №4939/12. Постановою державного виконавця від 19.10.2018 відкрито виконавче провадження ВП №57403190 (а.с.23).

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 988 від 21.12.2016 «Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України» проведено реорганізацію шляхом злиття управління Пенсійного фонду України в Ємільчинському районі та управління Пенсійного фонду України в Олевському районі з утворенням Ємільчинського обєднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області .

Статтею 379 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи, суд який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду. Ухвалу суду за результатами вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження може бути оскаржено в порядку, встановленому цим Кодексом.

За змістом частини п'ятої статті 15 Закону України "Про виконавче провадження" від 02.06.2016 №1404-VIII, у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Враховуючи факт вибуття сторони виконавчого провадження Управління Пенсійного фонду України в Олевському районі Житомирської області, правонаступником якого є Ємільчинське об'єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області, суд вважає обґрунтованою заяву про заміну сторони виконавчого провадження.

Керуючись статтями 243, 248, 256, 379 КАС України,

ухвалив:

Заяву Ємільчинського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області про заміну сторони виконавчого провадження задовольнити.

Замінити сторону у виконавчому провадженні №57403190 Управління Пенсійного фонду України в Олевському районі Житомирської області на його правонаступника - Ємільчинське об'єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її проголошення та може бути оскаржена до Сьомого апеляційного адміністративного суду протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення за правилами, встановленими статтями 293-297 Кодексу адміністративного судочинства України, з урахуванням приписів пп. 15.5 п. 15 Розділу VII «Перехідні положення» Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя С.В. Черноліхов

Попередній документ
82221442
Наступний документ
82221444
Інформація про рішення:
№ рішення: 82221443
№ справи: 0670/4921/12
Дата рішення: 06.06.2019
Дата публікації: 07.06.2019
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Адміністративне
Суд: Житомирський окружний адміністративний суд
Категорія справи: збору та обліку єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування