Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 28.11.2018 по справі 274/6152/18

справа №274/6152/18 провадження №1-кс/0274/1618/18

УХВАЛА

28.11.2018 року м. Бердичів

Слідчий суддя Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши в судовому засіданні клопотання в.о. начальника ДУ "Райківська виправна колонія (№ 73)" по факту вилучення заборонених для зберігання та використання засудженими предметів та передачу їх в дохід держави,-

ВСТАНОВИВ:

В.о. начальника ДУ "Райківська виправна колонія № 73" звернувся до суду з поданням, відповідно до якого просить вирішити питання про можливість передачі в дохід держави мобільного телефону "Nokia 1280", чорного кольору б/в, імеі: НОМЕР_1 , з батареєю живлення б/в, що було виявлено та вилучено 29.10.2018 року о 09-15 год. у засудженого ОСОБА_3 під час проведення неповного особистого обшуку.

Заборонений предмет знаходиться на зберіганні в ДУ "Райківська виправна колонія (№ 73)".

Особи, які беруть участь у судовому провадженні, в судове засідання не з"явилися. Про час і місце розгляду подання їм повідомлялось.

У відповідності до ст. 107 ч. 4 КПК України, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов'язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Дослідивши додані до подання матеріали, слідчий суддя приходить до висновку про його задоволення, виходячи з наступного.

Відповідно до ч.7 ст. 102 КВК України, перелік і кількість предметів і речей, які засуджені можуть мати при собі, визначається нормативно-правовими актами Міністерства юстиції України. Зберігання засудженими при собі речей, а також предметів, які заборонено використовувати в колоніях, не допускається. Виявлені у засуджених речі та предмети, які заборонено використовувати в колоніях, вилучаються, про що посадовою особою колонії складається протокол. За клопотанням установи виконання покарання слідчий суддя розглядає питання про конфіскацію таких речей та предметів або про передачу їх на зберігання до звільнення засудженого відповідно до положень розділу VIII Кримінального процесуального кодексу України.

Частиною 4 ст. 107 КВК України, визначено заборону засудженим придбавати, виготовляти, зберігати і використовувати гроші, цінності, предмети, речі, речовини і вироби, заборонені до використання в колонії.

Пунктом 3 розділу ІІІ Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань, затверджених наказом Міністерства юстиції України від 29.12.2014, № 2186/5 визначено, що засудженим забороняється придбавати, виготовляти, зберігати і використовувати гроші, цінності, предмети, речі, речовини і вироби, заборонені до використання в колонії за переліком предметів, виробів і речовин, зберігання і використання яких засудженими заборонено (додаток 6 до цих Правил). В додатку 6 до пункту 3 розділу ІІІ Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань серед переліку заборонених до зберігання предметів, виробів і речовин є радіоелектронні засоби, призначені для передавання чи приймання радіосигналів (радіостанції, мобільні телефони та зарядні пристрої до них, SIM-картки, скетч-картки поповнення рахунку мобільного зв'язку, пейджери тощо), друкарські машинки, розмножувальні прилади.

Дослідивши матеріали справи, зокрема: висновок по факту вилучення заборонених предметів від 08.11.2018 року, протокол вилучення № 436 від 29.10.2018 року, рапорти працівників виправної установи, слідчий суддя приходить до висновку про конфіскацію вилученого у засудженого забороненого предмету.

Керуючись ч. 7 ст. 102 КВК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Подання в.о. начальника ДУ "Райківська виправна колонія (№ 73)" по факту вилучення заборонених для зберігання та використання засудженими предметів та передачу їх в дохід держави задовольнити.

Конфіскувати виявлені та вилучені працівниками ДУ "Райківська виправна колонія (№ 73)" у засудженого ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , іпн: не встановлено, заборонені предмети, а саме: мобільний телефон "Nokia 1280", чорного кольору б/в, імеі: НОМЕР_1 , з батареєю живлення б/в.

На ухвалу суду може бути подана апеляція до Житомирського апеляційного суду через Бердичівський міськрайонний суд протягом семи днів з дня її оголошення, засудженим з моменту вручення йому копії.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Попередній документ
78186857
Наступний документ
78186860
Інформація про рішення:
№ рішення: 78186858
№ справи: 274/6152/18
Дата рішення: 28.11.2018
Дата публікації: 02.03.2023
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Кримінальне
Суд: Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області
Категорія справи: Клопотання слідчого, прокурора, сторони кримінального провадження