Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 29.10.2018 по справі 826/17151/18

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

29 жовтня 2018 року м. Київ№ 826/17151/18

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Скочок Т.О., ознайомившись з позовною заявою та доданими до неї матеріалами

ОСОБА_1

до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Уповноваженої особи на ліквідацію Публічного акціонерного товариства «Дельта Банк» Кадирова Владислава Володимировича

про визнання протиправним та скасування рішення, зобов'язання вчинити дії, -

ВСТАНОВИВ:

До Окружного адміністративного суду м. Києва звернулась ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1, адреса: АДРЕСА_1) з позовом до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та уповноваженої особи на ліквідацію Публічного акціонерного товариства «Дельта Банк» Кадирова Владислава Володимировича, в якому просить:

- визнати протиправним та скасувати рішення Виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі - ФГВФО) № 2727 від 08.10.2018 «Про скасування результатів відкритих торгів (аукціону) з продажу активів AT «Дельта Банк» та застосування санкцій до ТБ «Центральна універсальна товарна біржа» щодо скасування результатів відкритих торгів, проведених 26.09.2018 (протокол № UA-EA-2018-09-19-000001-b від 02.10.2018) з продажу житлового будинку, загальною площею 875,7 кв.м., який знаходиться за адресою: за адресою: АДРЕСА_3 та земельної ділянки, площею 0,0834 га, кадастровий номер: НОМЕР_2, для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, що розташована за адресою: АДРЕСА_3;

- зобов'язати уповноважену особу на ліквідацію ПАТ «Дельта Банк» Кадирова Владислава Володимировича (01014, м. Київ, б-р Дружби Народів, 38) укласти з ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1; АДРЕСА_1) договір купівлі-продажу нерухомого майна - лоту № F11G31675: житловий будинок*;** загальною площею 875,7 кв.м., за адресою: АДРЕСА_3 та Земельна ділянка** 0,0834 га, кад.номер НОМЕР_2, для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, що розташована за адресою: АДРЕСА_3.

В якості підстав для позову зазначено, що у Фонду гарантування вкладів фізичних осіб були відсутні правові підстави для прийняття рішення про відміну (скасування) електронних торгів, переможцем яких стала ОСОБА_1

Дослідивши подану позовну заяву і додані до неї матеріали, суд визнав таку позовну заяву з додатками достатніми для відкриття провадження у справі, яка буде розглядатись у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Керуючись вимогами ст.ст. 12, 49, 248, 257-262 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя Окружного адміністративного суду м. Києва -

УХВАЛИВ:

1. Відкрити спрощене позовне провадження в адміністративній справі.

2. Справа розглядатиметься суддею Скочок Т.О. одноособово у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

3. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, на стороні відповідачів - Товарну біржу «Центральна універсальна товарна біржа» (код ЄДРПОУ 38667701, адреса: м. Полтава, вул. Чураївни, 3/2)

4. Зобов'язати позивача у строк не пізніше двох днів з дня отримання копії цієї ухвали направити третій особі копії позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до судового засідання.

5. Відповідачам у п'ятнадцятиденний строк з дня вручення копії цієї ухвали подати до суду відзиви на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову (разом з доказами надіслання (надання) іншим учасникам справи копій відзивів та доданих до нього документів).

6. Відзиви на позовну заяву разом з доданими до них матеріалами мають бути подані до канцелярії суду за адресою: м. Київ, вул. Петра Болбочана, 8, корпус 1.

7. Попередити відповідачів, що у разі не подання ними разом з доказами надіслання (надання) іншим учасникам справи копії відзиву та доданих до нього документів у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішить справу за наявними матеріалами.

8. Запропонувати третій особі у п'ятнадцятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали суду подати до канцелярії суду пояснення щодо позову та/або відзиву на позов (у разі отримання такого).

9. Запропонувати позивачу у разі отримання відзиву на позовну заяву у десятиденний строк з дня отримання від відповідача відзиву подати до канцелярії суду відповідь на відзив.

10. Запропонувати відповідачам у разі отримання відповіді на відзив надати свої заперечення та встановити для їх надання п'ятиденний строк з дня отримання від позивача відповіді на відзив.

11. Пояснення щодо позову/відзиву, відповідь на відзив та заперечення разом з доданими до них доказами мають бути подані до суду разом з доказами надіслання (надання) іншим учасникам справи.

12. Копії ухвали невідкладно надіслати особам, які беруть участь у справі.

13. Повідомити відповідачів, як суб'єктів владних повноважень, за місцезнаходженням яких здійснюється розгляд справи, про наявні копії позовної заяви разом з доданими до неї матеріалами для вручення та можливість отримання останніх лише безпосередньо у Окружному адміністративному суді м. Києва (м. Київ, вул. Петра Болбочана, 8, корпус 1).

14. Повідомити учасників справи про можливість отримати інформацію по справі, що розглядається, за веб-адресою сторінки http://adm.ki.court.gov.ua/sud2670/.

Ухвала набирає законної сили в порядку та в строки, передбачені ст. 256 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала щодо відкриття провадження у справі може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції у порядку та в строки, передбачені ст.ст. 295-297 Кодексу адміністративного судочинства України, з підстави порушення правил підсудності.

Суддя Т.О. Скочок

Попередній документ
77470166
Наступний документ
77470168
Інформація про рішення:
№ рішення: 77470167
№ справи: 826/17151/18
Дата рішення: 29.10.2018
Дата публікації: 31.10.2018
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Адміністративне
Суд: Окружний адміністративний суд міста Києва
Категорія справи: державного регулювання ринків фінансових послуг, у тому числі: