Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Постанова від 14.09.2018 по справі 491/779/18

Справа № 491/779/18

ПОСТАНОВА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 вересня 2018 року Ананьївський районний суд Одеської області

у складі:головуючого судді - Желяскова Олега Олександровича

за участю:секретаря судового засідання - Гула О.Р.,

особи, що притягується до адміністративної відповідальності - ОСОБА_1,

прокурора - Гурової І.М.,

розглянувши справу про адміністративне правопорушення, яка надійшла від Управління захисту економіки в Одеській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, про притягнення до адміністративної відповідальності, пов'язаного з корупцією, передбаченого ч.2 ст.172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення гр-ки ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженки ІНФОРМАЦІЯ_2, паспорт серії КК №753881, виданий Ананьївським РВ УМВС України в Одеській області 25 грудня 2001 року, відомості про реєстраційний номер облікової картки платника податків не надані, зареєстрованої та проживаючої за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_3, працюючої на посаді спеціаліста першої категорії Ананьївської міської ради Ананьївського району Одеської області, протягом року не притягувалася до адміністративної відповідальності,

ВСТАНОВИВ:

Зі змісту протоколу про адміністративне правопорушення вбачається, що ОСОБА_1 обіймаючи посаду спеціаліста першої категорії Ананьївської міської ради Ананьївського району Одеської області та являючись суб'єктом, на якого поширюються вимоги ч.2 ст.52 Закону України «Про запобігання корупції» не повідомила Національне агентство запобігання корупції про суттєві зміни у майновому стані, а саме отримання доходу від реалізації об'єкту нерухомого майна - квартири в будинку №9 по вулиці Єврейській в місті Ананьїв Одеської області, вартістю понад 50 прожиткових мінімумів, встановлених на 1 січня відповідного року.

За вказаним фактом співробітником Управління захисту економіки в Одеській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України складено протокол про адміністративне правопорушення від 25 липня 2018 року №512 за ч.2 ст.172-6 КпАП України.

ОСОБА_1 з'явилася за викликом до Ананьївського районного суду Одеської області та їй було вручено пам'ятку про її права та обов'язки, передбачені ст.63 Конституції України та ст.268 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У судовому засіданні ОСОБА_1 свою вину у вчиненні адміністративного правопорушення визнала в повному обсязі та повідомила, що дійсно у кінці 2017 року вона отримала кошти за реалізацію власної кварти сума яких перевищувала 50 прожиткових мінімумів, встановлених на 1 січня відповідного року, проте не подала до НАЗК повідомлення про суттєві зміні в майновому стані, оскільки не була обізнана про необхідність здійснення такого повідомлення.

При цьому, ОСОБА_1 повідомила, що вона усвідомлює те, що не знання закону не звільняє її від відповідальності за його невиконання, у вчиненому вона розкаюється та просить суд призначити їй мінімальне покарання, передбачене санкцією частини 2 статті 172-6 КУпАП.

Прокурор Котовської місцевої прокуратури Одеської області у судовому засіданні зазначила, що вина ОСОБА_1 у вчиненні адміністративного правопорушення повністю підтверджена матеріалами справи, а також її власними поясненнями. При цьому, враховуючи визнання ОСОБА_1 вини, її розкаяння, особу та майновий стан не заперечувала проти призначення ОСОБА_1 мінімального стягнення в межах санкції частини 2 статті 172-6 КУпАП.

Заслухавши пояснення ОСОБА_1, думку прокурора та вивчивши матеріали справи суд приходить до висновку про те, що ОСОБА_1 має бути визнаною винною у вчиненні адмінітсраитвного правопорушення, передбаченого ч.2 ст.172-6 КУпАП.

Так, з копії трудової книжки ОСОБА_1 (а.с.31) вбачається, що вона обіймає посаду спеціаліста першої категорії Ананьївської міської ради Ананьївського району Одеської області.

У зв'язку з чим, у відповідності до підпункту «в» пункту 1 частини 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції» на ОСОБА_1 розповсюджується дія цього Закону.

Частиною 2 статті 52 Закону України «Про запобігання корупції» визначено, що уразі суттєвої зміни у майновому стані суб'єкта декларування, а саме отримання ним доходу, придбання майна на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року, зазначений суб'єкт у десятиденний строк з моменту отримання доходу або придбання майна зобов'язаний письмово повідомити про це Національне агентство. Зазначена інформація вноситься до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та оприлюднюється на офіційному веб-сайті Національного агентства.

При цьому, з доданої до матеріалів справи роздруківки з веб-порталу «Єдиного веб-порталу використання бюджетних коштів Є-дата»», розташованого за адресою у мережі Інтернет https://spending.gov.ua/edata (а.с.21) вбачається, що ОСОБА_1 28 листопада 2017 року отримала від Ананьївської міської ради Ананьївського району Одеської області грошові кошти у сумі 97509 гривень 00 копійок за продаж квартири згідно договору від 1 вересня 2017 року №441.

З доданої до матеріалів справи роздруківки з офіційного веб-порталу «Єдиного державного реєстру декларацій», розташованого за адресою у мережі Інтернет https://public.nazk.gov.ua (а.с.10), вбачається, що станом на 18 годину 00 хвилин 21 червня 2018 року ОСОБА_1 не подано повідомлення про істотні зміни у майновому стані.

Статтею 33 КУпАП передбачено, що стягнення за адміністративне правопорушення накладається у межах, установлених цим Кодексом та іншими законами України. При накладенні стягнення враховуються характер вчиненого правопорушення, особа порушника, ступінь його вини, майновий стан, обставини, що пом'якшують і обтяжують відповідальність, крім випадків накладення стягнення за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, у тому числі зафіксованому в автоматичному режимі.

Відповідно до ст.40-1 КпАП України, судовий збір у провадженні по справі про адміністративне правопорушення у разі винесення судом (суддею) постанови про накладення адміністративного стягнення сплачується особою, на яку накладено таке стягнення. Розмір і порядок сплати судового збору встановлюється законом.

Згідно п.5 ч.2 ст.4 Закону України «Про судовий збір», у разі ухвалення судом постанови про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення підлягає сплаті судовий збір в розмірі 0,2 розміру прожиткового мінімуму, що становить 352,40 гривень.

Встановлено, що відповідно до ст.35 КпАП України відсутні обставини, що обтяжують відповідальність ОСОБА_1 Обставиною, що пом'якшує відповідальність правопорушника відповідно до ст.34 КУпАП є щире каяття та визнання вини.

Враховуючи вищевикладене, особу гр-нки ОСОБА_1 та обставини скоєного нею правопорушення, ступінь вини та майновий стан, є всі підстави для притягнення її до адміністративної відповідальності та можливість накладення на неї стягнення у межах санкції частини 2 статті 172-6 КУпАП у вигляді штрафу.

Керуючись ст.ст. 33, 40-1, 172-6, 221, 283, 284 КпАП України,-

ПОСТАНОВИВ:

Визнати гр-ку ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженку ІНФОРМАЦІЯ_2, паспорт серії КК №753881, виданий Ананьївським РВ УМВС України в Одеській області 25 грудня 2001 року, відомості про реєстраційний номер облікової картки платника податків не надані, зареєстровану та проживаючу за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_3, працюючу на посаді спеціаліста першої категорії Ананьївської міської ради Ананьївського району Одеської області, винною у вчинені адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст.172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накласти на неї адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 1700 (тисяча сімсот) гривень.

Стягнути з ОСОБА_1 судовий збір в розмірі 352 гривні 40 копійок.

Копію постанови суду, у відповідності до ч.7 ст.285 КУпАП, у триденний строк з дня набрання нею законної сили направити до Ананьївської міської ради Ананьївського району Одеської області для вирішення питання про притягнення особи до дисциплінарної відповідальності, усунення її згідно із законодавством від виконання функцій держави, якщо інше не передбачено законом, а також усунення причин та умов, що сприяли вчиненню цього правопорушення.

Копію постанови направити до Управління захисту економіки в Одеській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Роз'яснити, що відповідно до положень ст.ст. 307, 308 КУпАП, штраф має бути сплачений не пізніше як через 15 днів з дня отримання копії постанови, а у разі її оскарження не пізніше як через 15 днів з дня повідомлення про залишення скарги без задоволення. У разі несплати штрафу у строк, зазначений вище, у порядку примусового виконання постанови стягується подвійний розмір призначеного штрафу.

Постанова може бути оскаржена протягом десяти днів шляхом подання апеляційної скарги через місцевий суд до відповідного апеляційного суду.

Суддя: ОСОБА_2

Постанова вступає в законну силу „___” _______ 20__ року та може бути пред'явлена до виконання протягом 3-х місяців „___” _________ 20__ року.

Попередній документ
76458424
Наступний документ
76458426
Інформація про рішення:
№ рішення: 76458425
№ справи: 491/779/18
Дата рішення: 14.09.2018
Дата публікації: 18.09.2018
Форма документу: Постанова
Форма судочинства: Адмінправопорушення
Суд: Ананьївський районний суд Одеської області
Категорія справи: Порушення вимог фінансового контролю