Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 03.04.2018 по справі 754/3965/18

1-кс/754/817/18

Справа № 754/3965/18

УХВАЛА

Іменем України

03 квітня 2018 року Слідчий суддя Деснянського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , розглянувши клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури № 3 ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів по матеріалах досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42017101030000137 від 04.10.2017 за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

28.03.2018 року до Деснянського районного суду м. Києва надійшло клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури № 3 ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 ) « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

Обґрунтовуючи клопотання, прокурор посилається на те, що Слідчим відділом Деснянського УП ГУНП у м. Києві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42017101030000137 від 04.10.2017 за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на підставі наказу «Про закріплення основних фондів комунальної власності територіальної громади міста Києва» від 14.02.2012 № 21 закріплено на праві повного господарського віддання основні фонди парку ім. Кіото за Комунальним підприємством по утриманню зелених насаджень Деснянського району. Відповідно до розпорядження ІНФОРМАЦІЯ_4 ( ІНФОРМАЦІЯ_5 ) «Про передачу функцій замовника реконструкції парку « ІНФОРМАЦІЯ_6 » від 10.11.2016 № 1103 ІНФОРМАЦІЯ_7 в установленому порядку передало КП в.о. ІНФОРМАЦІЯ_8 ( ІНФОРМАЦІЯ_9 ) « ІНФОРМАЦІЯ_3 » функції замовника реконструкції парку « ІНФОРМАЦІЯ_6 » у Деснянському районі та усі наявні документи, які засвідчують права замовника, договірну, бухгалтерську і проектно-кошторисну документацію та інформацію, яка є важливою для її здійснення, відповідно до законодавства України. Цим же розпорядженням, зобов'язано визначити генеральну проектну та підрядну будівельну організації для проектування та виконання робіт з реконструкції парку « ІНФОРМАЦІЯ_6 » у Деснянському районі в установленому порядку.

В ході досудового розслідування слідством було встановлено, що 28.09.2017 службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_10 ( ІНФОРМАЦІЯ_9 ) « ІНФОРМАЦІЯ_3 » на виконання вимог вищевказаного розпорядження та Закону України «Про публічні закупівлі» розміщено в інформаційній системі « ІНФОРМАЦІЯ_11 » оголошення UA-2017-09-28-000010-b про проведення відкритих торгів із закупівлі робіт «Реконструкція парку « ІНФОРМАЦІЯ_6 » у Деснянському районі (ІІ черга)» на очікувану вартість 62 150 000,00 грн. За результатами проведення аукціону, 08.11.2017 з учасником торгів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) було укладено договір про виконання робіт за №21/11/17 вартістю 49427945,01 грн. В той час 04.06.2017 мером м. Києва ОСОБА_4 разом з мером м. Кіото Д. Кадокава вже було відкрито оновлену частину парку ІНФОРМАЦІЯ_6 . Проведеним слідством огляду місця події, а саме території парку « ІНФОРМАЦІЯ_6 », на реконструкцію якого виділено кошти, було виявлено, що роботи частково з реконструкції вже фактично виконані.

Таким чином, службові особи КП « ІНФОРМАЦІЯ_13 » використовуючи службове становище усупереч інтересам служби діючи умисно з метою отримання неправомірної вигоди для самих себе чи інших фізичних або юридичних осіб спричинять тяжкі наслідки громадським інтересам.

Крім того, у даному провадженні з метою встановлення завданих збитків, під час досудового розслідування призначено будівельно-технічну експертизу, проведення якої доручено ІНФОРМАЦІЯ_14 .

На адресу місцевої прокуратури 26.03.2018 надійшло клопотання експерта ІНФОРМАЦІЯ_15 про надання додаткових матеріалів:

- проектно-кошторисної документації (в повному обсязі) на виконання робіт з реконструкції на парку « ІНФОРМАЦІЯ_6 » у Деснянському районі м. Києва (надалі - об'єкт дослідження);

- експертного звіту щодо розгляду кошторисної частини проектної документації на виконання робіт з реконструкції об'єкта дослідження;

- технічного паспорту на об'єкт дослідження;

- договірної ціни на виконання робіт з реконструкції об'єкта дослідження;

- актів приймання виконаних будівельних робіт КБ-2в на виконання робіт з реконструкції об'єкта дослідження;

- актів на закриття прихованих робіт на виконання робіт з реконструкції об'єкта дослідження;

- довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрат КБ-3 на виконання робіт з реконструкції об'єкта дослідження.

Враховуючи вищевикладене, з метою досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування кримінального провадження, а також виконання постанови, у слідства виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до речей та документів з можливістю вилучення належним чином завірених копій вищевказаних документів, які знаходиться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (КМДА) « ІНФОРМАЦІЯ_3 », а відтак прокурор змушений звертатись до суду із вказаним клопотанням.

Прокурор Київської місцевої прокуратури №3 ОСОБА_3 подав до суду заяву, в якій підтримав подане ним клопотання та просив його задовольнити, розглянувши без його участі.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України розгляд клопотання проводиться без виклику особи, у володінні якої знаходяться документи, про доступ до яких клопоче слідчий.

Дослідивши матеріали клопотання та долучені до нього письмові матеріали, приходжу до висновку, що клопотання прокурора підлягає задоволенню з наступних підстав.

Статтею 160 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 КПК України.

Відповідно до ст.163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Як вбачається з матеріалів клопотання, слідством, з метою встановлення завданих збитків, під час досудового розслідування було призначено будівельно-технічну експертизу, проведення якої доручено ІНФОРМАЦІЯ_14 . Від експерта надійшло клопотання про надання додаткових матеріалів, необхідних для проведення експертизи, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_10 (КМДА) « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

Прокурор у поданому клопотанні довів, що документи, про доступ до яких він клопоче, знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (КМДА) « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

Вилучення документів, до яких прокурор просить надати тимчасовий доступ, необхідні для проведення судової експертизи та виконання вимог ст.99 КПК України, що в свою чергу дозволить стороні кримінального провадження використовувати вказані документи як доказ у кримінальному провадженні. Крім того, самі по собі та у сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження зазначені документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, відомості, що містяться у цих документах, можуть бути використані як докази, іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів неможливо.

За таких підстав слідчий суддя вважає, що клопотання прокурора підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. 159-166, 369, 370, 371, 372, 309 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури № 3 ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів по матеріалах досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42017101030000137 від 04.10.2017 за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України - задовольнити.

Надати прокурору Київської місцевої прокуратури № 3 ОСОБА_3 , або за його дорученням слідчому, якому доручено здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні, дозвіл на тимчасовий доступ з можливістю вилучення належним чином завірених копій документів, які знаходиться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (КМДА) « ІНФОРМАЦІЯ_3 », що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 :

- проектно-кошторисної документації (в повному обсязі) на виконання робіт з реконструкції на парку «Кіото» у Деснянському районі м. Києва (надалі - об'єкт дослідження);

- експертного звіту щодо розгляду кошторисної частини проектної документації на виконання робіт з реконструкції об'єкта дослідження;

- технічного паспорту на об'єкт дослідження;

- договірної ціни на виконання робіт з реконструкції об'єкта дослідження;

- актів приймання виконаних будівельних робіт КБ-2в на виконання робіт з реконструкції об'єкта дослідження;

- актів на закриття прихованих робіт на виконання робіт з реконструкції об'єкта дослідження;

- довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрат КБ-3 на виконання робіт з реконструкції об'єкта дослідження.

Оригінал ухвали та копію ухвали надати прокурору Київської місцевої прокуратури № 3 ОСОБА_3

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Відповідно до ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя:

Попередній документ
73187455
Наступний документ
73187457
Інформація про рішення:
№ рішення: 73187456
№ справи: 754/3965/18
Дата рішення: 03.04.2018
Дата публікації: 28.02.2023
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Кримінальне
Суд: Деснянський районний суд міста Києва
Категорія справи: Клопотання слідчого, прокурора, сторони кримінального провадження