Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 10.08.2023 по справі 752/15990/23

Справа № 752/15990/23

Провадження № 1-кс/752/6186/23

УХВАЛА

10 серпня 2023 року слідчий суддя Голосіївського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання адвоката ОСОБА_3 про проведення засідання у режимі відеоконференції під час розгляду скарги адвоката ОСОБА_3 в інтересах товариства з обмеженою відповідальністю «Вакатех» на бездіяльність уповноважених осіб Голосіївського управління поліції ГУ НП у м. Києві, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення, -

встановив:

10.08.2023 року до слідчого судді Голосіївського районного суду міста Києва надійшло клопотання адвоката ОСОБА_3 в інтересах товариства з обмеженою відповідальністю «Вакатех» на бездіяльність уповноважених осіб Голосіївського управління поліції ГУ НП у м. Києві, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення, яке призначено до розгляду на 10.08.2023 р. на 15-45 год.

10.08.2023 року від адвоката ОСОБА_3 надійшло клопотання про проведення засідання в режимі відеоконференції, в обґрунтування якого посилається на те, що він працює в місті Харкові, а тому не зможе прибути у судове засідання до Голосіївського районного суду міста Києва.

Дослідивши матеріали клопотання, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 2 ст. 336 КПК України суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження.

Згідно ч. 1 ст. 336 КПК України судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі: неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров'я або з інших поважних причин; необхідності забезпечення безпеки осіб; проведення допиту малолітнього або неповнолітнього свідка, потерпілого; необхідності вжиття таких заходів для забезпечення оперативності судового провадження; наявності інших підстав, визначених судом достатніми.

Тобто, зазначені норми передбачають право, а не обов'язок суду призначити проведення судового засідання в режимі відео конференції, виходячи з можливостей суду забезпечити якісне проведення такої конференції.

Як визначено в ч. 1 ст. 7 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», кожному гарантується захист його прав, свобод та інтересів у розумні строки незалежним, безстороннім і справедливим судом, утвореним законом.

Зважаючи на велику кількість справ, що перебувають у провадженні Голосіївського районного суду м. Києва та кількість раніше призначених до розгляду кримінальних, цивільних і адміністративних справ у залах судових засідань, що обладнані для проведення відеоконференцій, в суді обмежена технічна можливість для забезпечення проведення судового засідання по даній справі в режимі відеоконференції.

За таких обставин, суд не вбачає за необхідне призначення судового засідання в режимі відеоконференції.

З урахуванням наведеного, в задоволенні клопотання адвоката ОСОБА_3 про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів слід відмовити.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 336 КПК України, -

постановив:

відмовити у задоволенні клопотання адвоката ОСОБА_3 про проведення засідання у режимі відеоконференції під час розгляду скарги адвоката ОСОБА_3 в інтересах товариства з обмеженою відповідальністю «Вакатех» на бездіяльність уповноважених осіб Голосіївського управління поліції ГУ НП у м. Києві, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Cлідчий суддя ОСОБА_1

Попередній документ
112776665
Наступний документ
112776667
Інформація про рішення:
№ рішення: 112776666
№ справи: 752/15990/23
Дата рішення: 10.08.2023
Дата публікації: 14.08.2023
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Кримінальне
Суд: Голосіївський районний суд міста Києва
Категорія справи: стосовно невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: Розглянуто (17.08.2023)
Результат розгляду: зобов`язано вчинити певну дію
Дата надходження: 07.08.2023
Предмет позову: -
Учасники справи:
ХОМЕНКО ВІКТОРІЯ СЕРГІЇВНА головуючий суддя
ХОМЕНКО ВІКТОРІЯ СЕРГІЇВНА суддя-доповідач
ХОМЕНКО В С Головуючий суддя
ХОМЕНКО В С суддя-доповідач
Розклад:
10.08.2023 15:45 Голосіївський районний суд міста Києва
17.08.2023 12:30 Голосіївський районний суд міста Києва