Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 16.01.2023 по справі 460/48016/22

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД
УХВАЛА

16 січня 2023 року м. Рівне №460/48016/22

Рівненський окружний адміністративний суд у складі судді Дудар О.М., розглянувши окреме процесуальне питання в адміністративній справі за позовом

Служби автомобільних доріг у Рівненській області

доУправління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області

про визнання протиправним та скасування вимоги,

ВСТАНОВИВ:

Служба автомобільних доріг у Рівненській області звернулася з позовом до Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області, за змістом якого просить:

- визнати протиправною та скасувати вимогу Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області №131716-14/2080/22 від 08.09.2022 "Про усунення виявлених порушень законодавства" в частині пунктів 1,2 вимоги.

Ухвалою суду від 23.11.2022 прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито провадження у справі та вирішено проводити розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Відповідно до ч.2 ст.49 КАС України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Відповідно до ст.165 КАС України, у поясненнях третьої особи щодо позову або відзиву третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, викладає свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову. Пояснення третьої особи подаються в строк, встановлений судом.

Судом встановлено, що відповідно до матеріалів справи переможцем за результатами процедури закупівлі №UA-2018-05-18-002517-а є Відкрите акціонерне товариство "Дорожньо - будівельний трест №4 м.Брест". 16.08.2018 Службою автомобільних доріг у Рівненській області було укладено договір №25 з Відкритим акціонерним товариством "Дорожньо - будівельний трест №4 м.Брест".

Отже, рішення у цій справі стосуватиметься прав та інтересів Відкритого акціонерного товариства "Дорожньо - будівельний трест №4 м.Брест".

З урахуванням наведеного, суд дійшов висновку про необхідність залучення як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача Відкритого акціонерного товариства "Дорожньо - будівельний трест №4 м.Брест".

Керуючись статтями 49, 241, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача, Відкрите акціонерне товариство "Дорожньо - будівельний трест №4 м.Брест". (вул.Калініна, 63, м.Брест, Республіка Білорусь, 224012, ЄДРПОУ 200274482).

Встановити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача п'ятиденний строк з дня отримання цієї ухвали для надання пояснень щодо позову.

Встановити позивачу та відповідачу п'ятиденний строк з дня отримання пояснень третьої особи для надання відповіді на пояснення.

Відповідно до вимог ч.3 ст.162, 163, 164 КАС України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву, відповіді на відзив, заперечень до суду, їхні копії та додані до них документи повинні бути надіслані іншим учасникам справи.

Роз'яснити учасникам справи, що суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи може бути проведено в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Роз'яснити учасникам справи, що відповідно до ч.7 ст.262 КАС України, клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п'яти днів з дня отримання відзиву.

Копію цієї ухвали надіслати учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud1770.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала окремо не оскаржується. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя О.М. Дудар

Попередній документ
108438568
Наступний документ
108438570
Інформація про рішення:
№ рішення: 108438569
№ справи: 460/48016/22
Дата рішення: 16.01.2023
Дата публікації: 19.01.2023
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Адміністративне
Суд: Рівненський окружний адміністративний суд
Категорія справи: процедур здійснення контролю Рахунковою палатою, Державною аудиторською службою України, державного фінансового контролю
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: Призначено склад суду (21.11.2022)
Дата надходження: 21.11.2022
Предмет позову: про визнання протиправним та скасування вимоги