Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 19.07.2022 по справі 913/151/22

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

просп. Науки, 5, м. Харків, 61022, тел./факс (057)702-10-79, inbox@lg.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

19 липня 2022 року м.Харків Справа № 913/151/22

Провадження № 14/913/151/22

Господарський суд Луганської області у складі судді Лісовицького Є.А., розглянувши матеріали позовної заяви

за позовом заступника керівника Луганської обласної прокуратури в інтересах держави в особі органів, уповноважених здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах:

позивача-1: Комунального некомерційного підприємства Луганської обласної ради «Луганська обласна клінічна лікарня», м. Сєвєродонецьк Луганської області

позивача-2: Департаменту охорони здоров'я Луганської обласної державної адміністрації - обласної військово-цивільної адміністрації, м. Сєвєродонецьк Луганської області

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю «ПРОМЕД ТЕХНОЛОДЖИС», м. Київ

про визнання недійсним частини договору та стягнення 392523,36 грн.

ВСТАНОВИВ:

Заступник керівника Луганської обласної прокуратури в інтересах держави в особі Комунального некомерційного підприємства Луганської обласної ради «Луганська обласна клінічна лікарня» та Департаменту охорони здоров'я Луганської обласної державної адміністрації - обласної військово-цивільної адміністрації звернувся до Господарського суду Луганської області з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю «ПРОМЕД ТЕХНОЛОДЖИС», в якій просить суд:

1. Визнати недійсним пункт 3.1 договору № 131 від 22.06.2021, укладеного між Комунальним некомерційним підприємством Луганської обласної ради «Луганська обласна клінічна лікарня» та Товариством з обмеженою відповідальністю «ПРОМЕД ТЕХНОЛОДЖИС», в частині включення до договірної ціни суми податку на додану вартість в розмірі 392523,36 грн.

2. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «ПРОМЕД ТЕХНОЛОДЖИС» на користь Комунального некомерційного підприємства Луганської обласної ради «Луганська обласна клінічна лікарня» 392523,36 грн, сплачених за договором № 131 від 22.06.2021.

Обґрунтовуючи позовні вимоги прокурор посилається на те, що Комунальним некомерційним підприємство Луганської обласної ради «Луганська обласна клінічна лікарня» (далі - замовник) 08.06.2021 проведено відкриті торги на закупівлю ультразвукової діагностичної системи, очікуваною вартістю 6009562,00 грн (ідентифікаційний номер закупівлі UA-2021-04-27-006961-а).

За результатами проведення процедури відкритих торгів між Комунальним некомерційним підприємством Луганської обласної ради «Луганська обласна клінічна лікарня» та Товариством з обмеженою відповідальністю «ПРОМЕД ТЕХНОЛОДЖИС» укладено договір № 131 від 22.06.2021 на закупівлю ультразвукової діагностичної системи HITACHI ARIETTA 750VE на загальну суму 6000000,00 грн, у тому числі 392523,36 грн. податку на додану вартість (п. 3.1. договору).

Згідно даних Єдиного веб-порталу використання публічних коштів Комунальним некомерційним підприємством Луганської обласної ради «Луганська обласна клінічна лікарня» 17.12.2020 здійснено оплату зазначеного обладнання на суму 600000,00 грн, у тому числі ПДВ - 392523,36 грн.

Водночас, Законом України № 540-ІХ від 30.03.2020 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» викладено у новій редакції пункт 71 підрозділу 2 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України.

Згідно з пунктом 71 підрозділу 2 розділу XX Податкового кодексу України (з урахуванням змін) від оподаткування податком на додану вартість звільняються такі операції:

- з ввезення на митну територію України товарів (у тому числі лікарських засобів, медичних виробів та/або медичного обладнання), необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19), перелік яких визначено Кабінетом Міністрів України;

- з постачання на митній території України товарів (у тому числі лікарських засобів, медичних виробів та/або медичного обладнання), необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемії коронавірусної хвороби (COVID-19), перелік яких визначено Кабінетом Міністрів України.

Перелік лікарських засобів, медичних виробів та/або медичного обладнання, необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СоV-2, операції з ввезення яких на митну територію України та/або операції з постачання яких на митній території України звільняються від оподаткуванні податком на додану вартість затверджено постановою Кабінету Міністрів України № 224 від 20.03.2020 (далі - Перелік № 224).

Прокурором встановлено, що ультразвукова діагностична система HITACHI ARIETTA 750VE (апарат УЗД з набором датчиків. Код згідно з УКТЗЕД 9018 12 00 00) знаходиться у Переліку № 224, що підтверджується декларацією про відповідність ультразвукової діагностичної системи HITACHI ARIETTA 750VE вимогам Технічного регламенту щодо медичних виробів, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України № 753 від 02.10.2013.

З огляду на викладене, на думку прокурора, замовник безпідставно включив до загальної суми товару податок на додану вартість та у подальшому перерахував зазначені грошові кошти Товариству з обмеженою відповідальністю «ПРОМЕД ТЕХНОЛОДЖИС».

У зв'язку з невідповідністю частини договору № 131 від 22.06.2021 вимогам пункту 71 підрозділу 2 розділу ХХ Перехідних положень Податкового кодексу України, прокурор просить визнати його недійсним в частині включення до договірної ціни податку на додану вартість у розмірі 392523,36 грн.

Разом з тим, з урахуванням заявленої вимоги про визнання недійсним спірного договору в частині включення ПДВ, прокурором також заявлена вимога про стягнення на користь замовника суми податку на додану вартість в розмірі 392523,36 грн.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 30.06.2022 позовну заяву передано на розгляд судді Лісовицькому Є.А.

Ухвалою Господарського суду Луганської області від 04.07.2022 позовну заяву від 15.06.2022 № 15/2-73 вих-22 заступника керівника Луганської обласної прокуратури залишено без руху.

Суд ухвалив Луганській обласній прокуратурі протягом 10 днів з дня вручення ухвали суду усунути недоліки позовної заяви, а саме: обґрунтовати правові підстави звернення до суду з позовом в інтересах Комунального некомерційного підприємства Луганської обласної ради «Луганська обласна клінічна лікарня» та Департаменту охорони здоров'я Луганської обласної державної адміністрації - обласної військово-цивільної адміністрації; надати належні докази відправлення копії позовної заяви та доданих до неї документів Комунальному некомерційному підприємству Луганської обласної ради «Луганська обласна клінічна лікарня» та Департаменту охорони здоров'я Луганської обласної державної адміністрації - обласної військово-цивільної адміністрації та у зазначений строк подати заяву про усунення недоліків.

15.07.2022 до Господарського суду Луганської області надійшла заява Луганської обласної прокуратури області про усунення недоліків від 14.07.2022 № 15/2-80вих-22, яка була надіслана прокуратурою через підсистему «Електронний суд» 14.07.2022.

В заяві про усунення недоліків прокурор повідомив, що електронною адресою КНП Луганської обласної ради «Луганська обласна клінична лікарня» є oblasna2014@ukr.net, про що зазначено на офіційному сайті підприємства за посиланням http://lugokb.com.ua/kontakti.html. Поштовою адресою Департаменту охорони здоров'я Луганської обласної державної адміністрації - обласної військово-цивільної адміністрації є medic@loga.gov.ua. Цю вказану адресу зазначено на офіційному бланку Департаменту та вказано на офіційній сторінці у мережі Facebook (facebook.com/dozlova). Крім того, прокурором встановлено, що Департаменту охорони здоров'я Луганської обласної державної адміністрації - обласної військово-цивільної адміністрації також належить електрона адреса Zdrav.fin.dep@gmail.com, і зазначена інформація розміщена на офіційному сайті за посиланням loga.gov.ua/oda/about/depart.

Водночас, на виконання вимог ухвали суду від 04.07.2022 прокурор надав докази відправлення копії позовної заяви та доданих до неї документів на вищезазначені електронні адреси Комунального некомерційного підприємства Луганської обласної ради «Луганська обласна клінічна лікарня» та Департаменту охорони здоров'я Луганської обласної державної адміністрації - обласної військово-цивільної адміністрації, а саме скріншоти з електронної пошти.

Разом з тим, в поданій заяві заступник керівника Луганської обласної прокуратури обґрунтував правові підстави звернення до суду з позовом в інтересах Комунального некомерційного підприємства Луганської обласної ради «Луганська обласна клінічна лікарня» та Департаменту охорони здоров'я Луганської обласної державної адміністрації - обласної військово-цивільної адміністрації.

Прокурор зазначив, що Департамент охорони здоров'я Луганської державної адмiнiстрації - обласної військово-цивільної адміністрації органом є уповноваженим державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах, з огляду на наступне.

Пунктом 1.2 статуту КНП Луганської обласної ради «Луганська обласна клінічна лікарня» визначено, що пiдприємство є закладом охорони здоров'я.

Вiдповiдно до п. 1.3 пiдприємство є об'єктом спільної власностi територiальних громад сіл, селищ, міст Луганської області.

Засновником та власником підприємства с територiальнi громади сіл селищ, міст Луганської області в особі Луганської обласної ради (далі - засновник), органом управління обласна рада.

Протягом строку дії Закону України «Про військово-цивільні адміністрації» та на його підставі Луганська обласна державна адміністрація - обласна військово-цивільна адміністрація утворена Указом Президента України від 05.03.2015 № 123/2015 «Про утворення військово-цивільних адміністрацій», здійснює повноваження засновника та власника пiдприємства.

Пiдприємство підпорядковане, підзвітне та підконтрольне засновнику.

Враховуючи те, що виконання оспорюваного договору здійснюється за рахунок бюджетних коштів, порушення, допущені при його укладенні, призвели до порушення майнових прав територіальних громад сіл, селищ, міст Луганської області.

Пунктом 18 статуту визначено, що підприємство у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, актами Президента України та Кабінету Міністрів України, нормативно-правовими актами МОЗ, іншими нормативно-правовими актами, рішеннями засновника, наказами директора Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації та цим статутом.

Відповідно до п. 1.5 та 1.6 статуту вбачається, що підприємство є неприбутковою організацією та здійснює некомерційну діяльність без мети одержання прибутку.

Розпорядженням голови обласної держадміністрації - керівника обласної військово-цивільної адміністрації № 785 від 23.12.2016 затверджено Положення про Департамент охорони здоров'я Луганської обласної державної адміністрації.

Вказаний Департамент с структурним підрозділом Луганської обласної державної адміністрації.

Згідно з п. 4 Положення одним із основних завдань Департаменту є управління закладами охорони здоров'я, спільної власності територiальних громад сіл, селищ, міст області (далі - заклади охорони здоров'я області) органiзацiя їх кадрового, матерiально-технiчного і методичного забезпечення.

Департамент відповідно до покладених на нього завдань здійснює фінансування закладів охорони здоров'я області, що утримуються за рахунок коштів обласного бюджету, контролює ефективне використання ними фінансових, матерiальних та трудових ресурсів.

Таким чином, саме на Департамент охорони здоров'я, як на структурний підрозділ Луганської обласної державної адміністрації, покладається функція контролю за ефективністю використання фінансових ресурсів закладами охорони здоров'я, у тому числі під час проведення закупівель.

Обгрунтувюючи правові підстави звернення в інтересаx держави в особі Комунального некомерційного підприємства Луганської обласної ради «Луганська обласна клінічна лікарня», прокурор посилається на те, що аналіз ст. 1212 ЦК України, як і загалом норм Глави 83 ЦК України, свідчить про те, що кредитором у кондикційних зобов'язаннях є особа, за рахунок якої безпідставно збережене чи набуте майно (потерпілий), а боржником - особа, яка набула чи зберегла майно без достатньої правової підстави (набувач).

Змістом згаданого виду зобов'язань є право кредитора (потерпілого) вимагати від боржника (набувача) повернення безпідставно отриманого або збереженого майна і обов'язок боржника повернути безпідставно одержане майно. Тобто судовому захисту при пред'явленні кондикційного позову підлягає порушене суб'єктивне право саме потерпілої особи (кредитора).

Зазначене кореспондується зі ст. 45 ГПК України, за приписами якої позивачами у господарському судочинстві є особи, які подали позов або в інтересах яких подано позов про захист порушеного, невизнаного чи оспорюваного права або охоронюваного законом інтересу. У свою чергу, відповідачами є особи, яким пред'явлено позовну вимогу

З огляду на викладене, належними позивачами у цих справах, разом із компетентними органами, уповноваженими державою здійснювати функції у вiдповiдних правовідносинах, має бути сторона правочину, визнаного судом недійсним.

Аналогічних висновків дійшов Верховний Суд у постановi вiд 21 03 2019 у справі № 912/898/18.

Вiдповiдно до п. 2.8 статуту КНП Луганської обласної ради Луганська обласна клінічна лікарня» (далі - статут підприємства), пiдприємство має цивiльнi правоздатність і дієздатнiсть, від свого імені набуває майнових та особистих немайнових прав і несе обов'язки, вчиняє відповідно до закону правочини, наділяється процесуальними правами учасника справи в суді

Предметом діяльності підприємства є створення умов, необхідних для забезпечення доступної та якісної медичної допомоги населенню, організації належного управління внутрішнім лікувально-діагностичним процесом та ефективного використання майна, інших ресурсів підприємства (підпункт 17 пункту 3.2. статуту підприємства).

Підприємство має право захищати свої законні права та інтереси в судах (підпункт 20 пункту 5.1 статуту підприємства).

Водночас, ані КНП Луганської обласної ради «Луганська обласна клінічна лікарня», як сторона правочину, ані Департамент охорони здоров'я, будучи наділеним повноваженнями щодо контролю за ефективним використанням бюджетних коштів, не вжили заходів щодо стягнення з ТОВ «ПРОМЕД ТЕХНОЛОДЖИС» грошових коштів, набутих без достатніх правових підстав, та у відповідях на запити прокурора не надало інформацію про вжиті або запланованi заходи щодо звернення до суду із вимогою про стягнення з ТОВ «ПРОМЕД ТЕХНОЛОДЖИС» безпідставно отриманих коштів у вигляді податку на додану вартість.

В свою чергу, зволікання із вжиттям вищезазначених заходів не відповідає інтересам держави.

Сам факт не звернення КНП Луганської обласної ради «Луганська обласна клінічна лікарня» та Департаментом охорони здоров'я Луганської обласної державної адмiнiстрацiї з цим позовом до суду свідчить про те, що зазначенi суб'єкти неналежно виконують свої повноваження вiдносно вжиття жодних заходів щодо визнання недійсним спірного договору в частині включення до загальної суми договору податку на додану вартість та стягнення з ТОВ «ПРОМЕД ТЕХНОЛОДЖИС» суми у вигляді податку на додану вартість в розмірі 392523,36 грн.

Отже, підставою для звернення прокурора до суду в інтересах держави в особі КНП Луганської обласної ради «Луганська обласна клінічна лікарня» та Департаменту охорони здоров'я з даним позовом є неналежне виконання вказаними суб'єктами своїх повноважень, що призвели до порушення економічних інтересів держави внаслідок укладення незаконного правочину.

Згідно зі ст. 1311 Конституції України прокуратура здійснює представництво інтересів держави в суді у виключних випадках і в порядку, що визначені законом.

Відповідно до ч. 3 ст. 23 Закону України «Про прокуратуру» прокурор здійснює представництво в суді законних інтересів держави у разі порушення або загрози порушення інтересів держави, якщо захист цих інтересів не здійснює або неналежним чином здійснює орган державної влади, орган місцевого самоврядування чи інший суб'єкт владних повноважень, до компетенції якого віднесені відповідні повноваження, а також у разі відсутності такого органу. Наявність таких обставин обґрунтовується прокурором у порядку, передбаченому частиною четвертою цієї статті, крім випадку, визначеного абзацом четвертим цієї частини.

Згідно з ч. 3 ст. 53 Закону України «Про прокуратуру» у визначених законом випадках прокурор звертається до суду з позовною заявою, бере участь у розгляді справ за його позовами, а також може вступити за своєю ініціативою у справу, провадження у якій відкрито за позовом іншої особи, до початку розгляду справи по суті, подає апеляційну, касаційну скаргу, заяву про перегляд судового рішення за нововиявленими або виключними обставинами.

Вирішуючи питання щодо наявності підстав для представництва заступника керівника Луганської обласної прокуратури інтересів держави в особі органів, уповноважених здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах - Комунального некомерційного підприємства Луганської обласної ради «Луганська обласна клінічна лікарня» та Департаменту охорони здоров'я Луганської обласної державної адміністрації - обласної військово-цивільної адміністрації за поданою позовною заявою, господарський суд виходить з наступного.

Як вбачається з доданих до позовної заяви документів, 31.12.2021 прокурором на адресу Комунального некомерційного підприємства Луганської обласної ради «Луганська обласна клінічна лікарня» та Департаменту охорони здоров'я Луганської обласної державної адміністрації - обласної військово-цивільної адміністрації були надіслані листи від 31.12.2021 № 15/2-439 вих-21, від 31.12.2021 № 15/2-440 вих-21, в яких повідомлено про встановлені порушення законодавства у сфері використання бюджетних коштів під час проведення закупівлі ультразвукової діагностичної системи. Також у вказаних листах запитувалась інформація про вжиті заходи щодо визнання у судовому порядку недійсним договору в частині включення до загальної суми договору податку на додану вартість та стягнення грошових коштів у сумі 392523,36 грн, у вигляді сплаченого податку на додану вартість за договором № 131 від 22.06.2021.

Листом від 11.01.2022 № 01-4/14 Комунальне некомерційне підприємство Луганської обласної ради «Луганська обласна клінічна лікарня» повідомило прокурора про те, що Товариство з обмеженою відповідальністю «ПРОМЕД ТЕХНОЛОДЖИС» не подавало повідомлення Міністерства охорони здоров'я України про введення в обіг та/або експлуатацію медичних виробів (медичних виробів для діагностики in vitro, активних медичних виробів, які імплантують), стосовно яких не виконані вимоги технічних регламентів та/або декларацію про відповідність вимогам Технічного регламенту щодо медичних виробів, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України № 753 від 02.10.2013 року. Враховуючи зазначене, Комунальне некомерційне підприємство Луганської обласної ради «Луганська обласна клінічна лікарня» вважає, що пільга щодо сплати ПДВ, відповідно до постанови КМУ № 224 від 20.03.2020 відсутня.

Листом від 12.01.2022 № 1/04/00123 Департамент охорони здоров'я Луганської обласної державної адміністрації - обласної військово-цивільної адміністрації повідомив прокурора, що вважає, що пільга на ПДВ згідно положень постанови Кабінету Міністрів України від 20.03.2020 № 224 відсутня, оскільки Комунальне некомерційне підприємство Луганської обласної ради «Луганська обласна клінічна лікарня» не включено до переліку закладів, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19; кошти обласного бюджету були спрямовані не для виконання заходів на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Наведене свідчить про те, що Комунальне некомерційне підприємство Луганської обласної ради «Луганська обласна клінічна лікарня» та Департамент охорони здоров'я Луганської обласної державної адміністрації - обласної військово-цивільної адміністрації не вжили заходів щодо звернення з відповідним позовом до суду з метою захисту інтересів держави.

Зволікання зі зверненням компетентного органу до суду з вимогою про визнання недійсним спірного договору в частині включення до загальної суми договору податку на додану вартість та зобов'язання з Товариства з обмеженою відповідальністю «ПРОМЕД ТЕХНОЛОДЖИС» повернути суму податку на додану вартість у розмірі 392523,36 грн зумовлює безпідставне завищення ціни, призводить до зайвих витрат замовників та завдає шкоди економічним інтересам держави у вигляді незаконних витрат бюджетних коштів.

Вказані обставини є підставою для представництва прокурором інтересів держави в суді відповідно до ст. 23 Закону України «Про прокуратуру».

З урахуванням викладеного, суд погоджується з доводами прокурора, викладені у заяві про усунення недоліків позовної заяви, та підтверджує підстави представництва заступника керівника Луганської обласної прокуратури в інтересах держави в особі органів, уповноважених здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах: Комунального некомерційного підприємства Луганської обласної ради «Луганська обласна клінічна лікарня» та Департаменту охорони здоров'я Луганської обласної державної адміністрації - обласної військово-цивільної адміністрації за поданою позовною заявою.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку, що прокурором було усунено недоліки позовної заяви у строк визначений судом.

Відповідно до ч. 3 ст. 176 Господарського процесуального кодексу України якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього Кодексу.

Згідно з ч. 5 ст. 53 Господарського процесуального кодексу України у разі відкриття провадження за позовною заявою, поданою прокурором в інтересах держави в особі органу, уповноваженого здійснювати функції держави у спірних правовідносинах, зазначений орган набуває статусу позивача. У разі відсутності такого органу або відсутності у нього повноважень щодо звернення до суду прокурор зазначає про це в позовній заяві і в такому разі набуває статусу позивача.

Таким чином, Комунальне некомерційне підприємство Луганської обласної ради «Луганська обласна клінічна лікарня» та Департамент охорони здоров'я Луганської обласної державної адміністрації - обласної військово-цивільної адміністрації набувають статусу позивачів.

Статтею 12 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1) наказного провадження; 2) позовного провадження (загального або спрощеного).

Положеннями ч. 3 ст. 247 ГПК України визначено, що при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: ціну позову; значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Враховуючи вищевикладене, беручи до уваги характер спірних правовідносин, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі суд вважає за необхідне розглядати дану справу за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст. 12, 53, 120, 176, 232-234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Підтвердити підстави представництва заступника керівника Луганської обласної прокуратури в інтересах держави в особі в особі органів, уповноважених здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах - Комунального некомерційного підприємства Луганської обласної ради «Луганська обласна клінічна лікарня» та Департаменту охорони здоров'я Луганської обласної державної адміністрації - обласної військово-цивільної адміністрації за заявленими позовними вимогами.

2. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

3. Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

4. Підготовче засідання призначити на 08.08.2022 о 10 год. 30 хв.

5. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Луганської області за адресою: м. Харків, проспект Науки, буд. 5, зал судових засідань № 108.

6. Явку представників сторін та прокурора визнати необов'язковою.

7. Відповідачу протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення ухвали надати відзив з урахуванням вимог ст. 165 ГПК України з доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення, документи, що підтверджують надіслання відзиву і доданих до нього доказів учасникам справи.

8. Довести до відома учасників справи, що відповідно до п. 10 Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, затвердженого рішенням Вищої ради правосуддя від 17.08.2021 № 1845/0/15-21, адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, судові експерти, державні органи та органи місцевого самоврядування, суб'єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють свої офіційні електронні адреси в ЄСІТС в обов'язковому порядку. Інші особи реєструють свої офіційні електронні адреси в ЄСІТС у добровільному порядку.

Згідно з п. 17 Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи особам, які зареєстрували Електронний кабінет, суд надсилає документи у справах, в яких такі особи беруть участь, в електронній формі шляхом їх надсилання до Електронного кабінету таких осіб або в інший спосіб, передбачений процесуальним законодавством, що не позбавляє їх права отримати копію судового рішення у паперовій формі за окремою заявою.

9. Повідомити учасників справи про можливість надсилання документів, що стосуються розгляду справи, без особистого прибуття до приміщення суду:

- через особистий кабінет в системі «Електронний суд» https://id.court.gov.ua;

- шляхом надсилання документів на офіційну електронну адресу суду inbox@lg.arbitr.gov.ua (з обов'язковим підписанням всіх документів кваліфікованим електронним підписом);

- засобами поштового зв'язку на адресу суду: 61022, м. Харків, проспект Науки, буд. 5.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: (https://court.gov.ua/FAIR).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання 19.07.2022 та оскарженню не підлягає.

Суддя Євген ЛІСОВИЦЬКИЙ

Попередній документ
105300621
Наступний документ
105300623
Інформація про рішення:
№ рішення: 105300622
№ справи: 913/151/22
Дата рішення: 19.07.2022
Дата публікації: 21.07.2022
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Господарське
Суд: Господарський суд Луганської області
Категорія справи: поставки товарів, робіт, послуг
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: Розглянуто (29.11.2022)
Дата надходження: 30.06.2022
Предмет позову: про визнання недійсним частини договору
Учасники справи:
ЛІСОВИЦЬКИЙ Є А суддя-доповідач
Товариство з обмеженою відповідальністю "ПРОМЕД ТЕХНОЛОДЖИС" Відповідач (Боржник)
Заступник керівника Луганської обласної прокуратури Позивач (Заявник)
Комунальне некомерційне підприємство Луганської обласної ради "Луганська обласна клінічна лікарня" Позивач в особі
Департамент охорони здоров'я Луганської обласної державної адміністрації - обласної військово-цивільної адміністрації Позивач в особі
БІЛОУСОВА ЯРОСЛАВА ОЛЕКСІЇВНА головуючий суддя
БІЛОУСОВА ЯРОСЛАВА ОЛЕКСІЇВНА суддя-доповідач
ТАРАСОВА ІРИНА ВАЛЕРІЇВНА суддя-учасник колегії
ПУЛЬ ОЛЕНА АНАТОЛІЇВНА суддя-учасник колегії
ТОВ "Промед Технолоджис" Відповідач (Боржник)
Товариство з обмеженою відповідальністю "ПРОМЕД ТЕХНОЛОДЖИС" Заявник апеляційної інстанції
ГУРЕЗ ІВАННА ОЛЕКСАНДРІВНА Представник відповідача
БАГАЙ Н О головуючий суддя
БАГАЙ Н О суддя-доповідач
ДРОБОТОВА Т Б суддя-учасник колегії
ЧУМАК Ю Я суддя-учасник колегії
Заступник керівника Харківської обласної прокуратури Заявник касаційної інстанції
Товариство з обмеженою відповідальністю "Промед Технолоджис" Відповідач (Боржник)
Департамент охорони здоров`я Луганської обласної державної адміністрації обласної військово-цивільної адміністрації Позивач в особі
ЛІСОВИЦЬКИЙ Є А Суддя-доповідач
Заступник керівника Луганської обласної прокуратури Позивач (заявник)
Товариство з обмеженою відповідальністю "ПРОМЕД ТЕХНОЛОДЖИС" відповідач (боржник)
Комунальне некомерційне підприємство Луганської обласної ради "Луганська обласна клінічна лікарня" позивач в особі
Департамент охорони здоров'я Луганської обласної державної адміністрації - обласної військово-цивільної адміністрації позивач в особі
ГУРЕЗ ІВАННА ОЛЕКСАНДРІВНА представник відповідача
БІЛОУСОВА ЯРОСЛАВА ОЛЕКСІЇВНА Головуючий суддя
ТОВ "Промед Технолоджис" відповідач (боржник)
БАГАЙ Н О Головуючий суддя
Товариство з обмеженою відповідальністю "Промед Технолоджис" відповідач (боржник)
Департамент охорони здоров`я Луганської обласної державної адміністрації обласної військово-цивільної адміністрації позивач в особі
Заступник керівника Харківської обласної прокуратури заявник касаційної інстанції
Розклад:
05.09.2022 11:45 Господарський суд Луганської області
04.10.2022 11:15 Господарський суд Луганської області
01.11.2022 10:20 Господарський суд Луганської області
29.11.2022 10:00 Господарський суд Луганської області
12.04.2023 12:00 Східний апеляційний господарський суд
22.08.2023 13:30 Касаційний господарський суд