Clarity Project
Prozorro Закупівлі Prozorro.Продажі Аукціони Увійти до системи Тарифи та оплата Про систему

Ухвала від 04.10.2021 по справі 910/14472/21

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м. Київ, вул. Б.Хмельницького, буд. 44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА
ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

м. Київ

04.10.2021Справа № 910/14472/21

Господарський суд міста Києва у складі судді Ковтуна С.А., дослідивши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 )

до товариства з обмеженою відповідальністю "Українсько-канадське підприємство "Рентал Естейт" (вул. Московська, 32/2, м. Київ, 01010)

про скасування реєстраційних дій та ліквідацію юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

До Господарського суду міста Києва звернулась ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «Українсько-канадське підприємство «Рентал естейт» про скасування реєстраційної дії щодо державної реєстрації новоутвореної шляхом заснування юридичної особи товариства з обмеженою відповідальністю «Українсько-канадське підприємство «Рентал естейт», запис в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, дата і номер: 08.08.2018, 10701020000771378, про припинення шляхом ліквідації товариства з обмеженою відповідальністю «Українсько-канадське підприємство «Рентал естейт» з призначенням ліквідатором Мельника Анатолія Пилиповича.

Суд своєю ухвалою від 14.09.2021, на підставі ст. 174 Господарського процесуального кодексу України, залишив позовну заяву без руху.

Позивач у строк, встановлений судом, усунув недоліки позовної заяви.

За приписами ст. 12 Господарського процесуального кодексу України господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1) наказного провадження; 2) позовного провадження (загального або спрощеного).

Спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Відповідно до п. 3 ч. 4 ст. 247 Господарського процесуального кодексу України справи у спорах у спорах, які виникають з корпоративних відносин, та спорах з правочинів щодо корпоративних прав (акцій), не можуть бути розглянуті у порядку спрощеного позовного провадження.

Виходячи з викладеного, ця справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Статтею 181 Господарського процесуального кодексу України визначено, що для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Дата і час підготовчого засідання призначаються суддею з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій. Підготовче засідання має бути розпочате не пізніше ніж через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

На виконання наведених приписів Господарського процесуального кодексу України, суд вважає за необхідне призначити підготовче засідання у справі та встановити сторонам строки для подання ними документів на підтвердження своєї правової позиції в даному спорі.

Дослідивши матеріали справи суд дійшов висновку про необхідність залучення до участі у справі як третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, державного реєстратора Київської філії комунального підприємства Березанської сільської ради Біляївського району Одеської області «Центр реєстрації» Грицай Наталі Володимирівни, оскільки рішення у справі може вплинути на її права або обов'язки щодо однієї із сторін.

Керуючись статтями 12, 50, 121, 176, 177, 178, 181, 202, 234, 247 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва

ПОСТАНОВИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Розглядати справу № 910/14472/21 у порядку загального позовного провадження.

3. Залучити до участі у справі як третю особу на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору державного реєстратора Київської філії комунального підприємства Березанської сільської ради Біляївського району Одеської області «Центр реєстрації» Грицай Наталю Володимирівну.

4. Призначити підготовче засідання на 08.11.21 о 10:30. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- Б, зал № 23 .

5. Встановити:

- відповідачу строк до 25.10.2021 для подання відзиву на позов;

- позивачу строк до 01.11.2021 для подачі відповіді на відзив;

- відповідачу строк до 08.11.2021 для подачі заперечень на відповідь на відзив та докази направлення заперечень на відповідь на відзив позивачу;

- третій особі строк до 08.11.2021 для подачі пояснень.

6. Попередити відповідача про те, що у разі ненадання відзиву на позов, справа, згідно з ч. 9 ст. 165 ГПК України, буде розглянута за наявними в ній матеріалами. При цьому, якщо докази не можуть бути подані разом з відзивом з об'єктивних причин, відповідач повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу (ч.ч.3, 4 ст.80 Господарського процесуального кодексу України).

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надсиланням (наданням) відзиву до суду (ч.5 ст.165 Господарського процесуального кодексу України)

7. Викликати учасників справи.

Роз'яснити, що неявка в судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених статтею 202 ГПК України. У разі неявки позивача в судове засідання без поважних причин або неповідомлення ним про причини неявки, суд залишає позовну заяву без розгляду, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності і його нез'явлення не перешкоджає вирішенню спору.

8. Попередити учасників судового процесу, що при ухиленні від виконання вимог суду до них можуть бути застосовані заходи процесуального примусу у вигляді штрафу, передбаченого ст.135 Господарського процесуального кодексу України.

9. Звернути увагу учасників справи на положення ст. ст. 74, 80, 81 Господарського процесуального кодексу України щодо порядку подання доказів, наслідків неподання їх та доказів їх направлення іншим учасникам справи, а також щодо порядку витребування доказів.

Звернути увагу учасників справи на те, що копії письмових доказів, які подаються повинні бути оформлені у відповідності до вимог ч. 4 ст. 91 Господарського процесуального кодексу України та п. 5.27 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (Вимоги до оформлення документів ДСТУ 4163-2003).

10. Запропонувати учасникам судового процесу під час дії карантину брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програми Easycon у порядку ст. 197 Господарського процесуального кодексу України.

11. Повідомити учасникам судового процесу обліковий запис Easycon та секретаря судового засідання Мамонтової О.О. - mamontova.o@ki.arbitr.gov.ua.

12. Запропонувати учасникам судового процесу для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції не пізніше ніж за п'ять днів до судового засідання подати до суду заяву (засобами поштового зв'язку, на електронну пошту суду (підписану, за наявності, електронним підписом) або до скриньки для кореспонденції, встановленої у приміщенні канцелярії суду) про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою програми Easycon із зазначенням його облікового запису (логіну).

Ухвала набрала законної сили 04.10.2021 та оскарженню не підлягає.

Суддя С. А. Ковтун

Попередній документ
100107659
Наступний документ
100107661
Інформація про рішення:
№ рішення: 100107660
№ справи: 910/14472/21
Дата рішення: 04.10.2021
Дата публікації: 06.10.2021
Форма документу: Ухвала
Форма судочинства: Господарське
Суд: Господарський суд міста Києва
Категорія справи: спонукання виконати або припинити певні дії
Стан розгляду справи:
Стадія розгляду: Призначено до судового розгляду (11.10.2023)
Дата надходження: 20.01.2023
Предмет позову: скасування реєстраційних дій та про припинення юридичної особи
Учасники справи:
Мельник Надія Сергіївна Позивач (Заявник)
Державний реєстратор Грицай Наталія Володимирівна, Київська філія комунального підприємства Березанської сільської ради Біляївського району Одеської області "Центр реєстрації" 3-я особа відповідача
Товариство з обмеженою відповідальністю "Українсько-канадське підприємство "Рентал Естейт" Відповідач (Боржник)
КОВТУН С А суддя-доповідач
Товариство з обмеженою відповідальністю "Віва-Інвест ЛТД" Заявник
КРОПИВНА Л В головуючий суддя
КРОПИВНА Л В суддя-доповідач
ПОНОМАРЕНКО Є Ю суддя-учасник колегії
БАРСУК М А суддя-учасник колегії
Державний реєстратор Київської філії комунального підприємства Березанської сільської ради Біляївського району Одеської області "Центр реєстрації" Грицай Наталія Володимирівна 3-я особа без самостійних вимог на стороні відповідача
Іщенко Валерій Олександрович 3-я особа без самостійних вимог на стороні відповідача
Товариство з обмеженою відповідальністю "ВІВА-ІНВЕСТ ЛТД" 3-я особа без самостійних вимог на стороні відповідача
Мельник Анатолій Пилипович 3-я особа без самостійних вимог на стороні позивача
Товариство з обмеженою відповідальністю "ВІВА-ІНВЕСТ ЛТД" Заявник апеляційної інстанції
Товариство з обмеженою відповідальністю "Віва-Інвест ЛТД" Заявник апеляційної інстанції
РУДЕНКО М А суддя-учасник колегії
КОВТУН С А Суддя-доповідач
Мельник Надія Сергіївна Позивач (заявник)
Товариство з обмеженою відповідальністю "Українсько-канадське підприємство "Рентал Естейт" відповідач (боржник)
КРОПИВНА Л В Головуючий суддя
Товариство з обмеженою відповідальністю "ВІВА-ІНВЕСТ ЛТД" орган або особа, яка подала апеляційну скаргу
Розклад:
22.05.2024 09:24 Господарський суд міста Києва
22.05.2024 09:24 Господарський суд міста Києва
22.05.2024 09:24 Господарський суд міста Києва
22.05.2024 09:24 Господарський суд міста Києва
22.05.2024 09:24 Господарський суд міста Києва
22.05.2024 09:24 Господарський суд міста Києва
22.05.2024 09:24 Господарський суд міста Києва
22.05.2024 09:24 Господарський суд міста Києва
22.05.2024 09:24 Господарський суд міста Києва
08.11.2021 10:30 Господарський суд міста Києва
06.12.2021 11:00 Господарський суд міста Києва
17.01.2022 15:00 Господарський суд міста Києва
14.03.2022 10:30 Господарський суд міста Києва
19.09.2022 12:30 Господарський суд міста Києва
10.10.2022 11:30 Господарський суд міста Києва
21.11.2022 11:30 Господарський суд міста Києва
05.12.2022 16:30 Господарський суд міста Києва
19.12.2022 16:30 Господарський суд міста Києва
14.06.2023 13:15 Північний апеляційний господарський суд
26.07.2023 13:00 Північний апеляційний господарський суд
11.10.2023 12:15 Північний апеляційний господарський суд
15.11.2023 13:45 Північний апеляційний господарський суд
24.01.2024 12:15 Північний апеляційний господарський суд
06.03.2024 12:15 Північний апеляційний господарський суд